קפטן ג'ק כתב: ↑29 יוני 2026, 08:09
שני הסנט שלי:
המצב הוא כזה - התחרות על שחקנים (ומאמנים) העונה ביורוליג החריפה מאד. בנוסף לשחקניות הצמרת הרגילות (אולימפיאקוס, ריאל, פנר וכו'), ובנוסף אלינו (בתור שחקן חיצוני שהקפיץ מחירים ושילם לשחקנים יותר מהערך שלהם),
לתמונה מצטרפות העונה וילרבאן, דובאי שהולכת חזק יותר בגלל הכישלון היחסי בעונה הקודמת, מכבי עם הזין החדש הזה שטילמן, ובמידה מסוימת אולי גם ולנסיה שצריכה לבנות קבוצה חדשה אחרי שהרבה שחקני מפתח עזבו.
בגלל התחרות הקשה על השחקנים, מדר, לאן שלא יילך, יקבל כסף טוב. הרבה ממנו.
ככה שהשיקול המרכזי שלו הוא לא הכסף, אלא איפה הוא יבוא לידי ביטוי ויוכל לתת קפיצה בקריירה וממש להוביל קבוצת יורוליג. שזה משהו שהוא לעניות דעתי מסוגל לעשות.
לאור ניסיונו המר בעונה הקודמת עם איטודיס ושות', אני מעריך שים ישב בשבועיים האחרונים עם איטודיס ועופר, וביקש ערבויות כלשהן (גם ברמה של מילה ולחיצת יד) לכך שהעונה הקרובה הוא רכז שני בהיררכיה, שווה יחסית למיצ'יץ' מבחינת זמן משחק ביורוליג. מכיוון שלא חתם ולא סגר (ובאחד האתרים אף נכתב 'סירב להצעה של הפועל'), אני מעריך שהסיבה היא שהוא לא קיבל מאיטודיס כזו התחייבות. ויש את האפשרות שינחיתו פה רכז זר שיהיה שני בהיררכיה וים שוב ימצא עצמו רכז שלישי.
אני גם מעריך שים כן קיבל במכבי איזו מילה של קטש / הנהלה שהוא בתפקיד רכז ראשון שם, אם יגיע (וכמובן שבלאט לא יישאר). ומכבי חמים על להחליש את הפועל ולקחת מאיתנו שחקנים (הורד, קריצה הורד).
לכן מעריך שתוך שבוע - למרבה הצער והבאסה - יש סיכוי גבוה שים סוגר במכבי.
מה הפועל צריכה לעשות בתרחיש כזה? לנסות להביא את בלאט בתור רכז שלישי, ואז להביא רכז שני שהוא אמריקאי מה-NBA, פשוט כי לאט לאט נגמרים השחקנים הפנויים באירופה שהם מספיק טובים וגם יסכימו להגיע לישראל.
חשוב לזכור שהמצב בישראל מבחינה ביטחונית עדיין גרוע, יש אפשרות שכל יום דברים פה יתלקחו מחדש עם טילים ואזעקות.
אפשרות נוספת שהיא ממש לונג שוט היא ללכת בכל הכוח ובכל התקציב האפשרי (כלומר: שכר מופרך מהאגדות) על פקונדו קמפאסו ידידנו מריאל, שהוא רכז מדהים לדעתי. סיכוי נמוך שבכלל יסכים / יתאפשר לשחרר אותו. אבל כדאי לבדוק לפחות.
דרך אגב, אני מתחבר לתיאוריה של גביזון ולפיה אם ים יעזוב, אז יש סיכוי מסוים שעופר יעזיב את איטודיס - בכפוף לזה שיהיה לו ביד מחליף זמין לחתימה, בקליבר דומה.