ים מדר

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
Asafasraf
קיבל.ה  2035 לייקים

היחיד שנלחם כתב:שחקן מטורף ויעיל עד שזה מגיע למאני טיים, שם הוא תמיד מאבד את הראש, לא פעם ראשונה. בכל מקרה להשאיר כי הוא הישראלי הטוב בליגה אחרי סורקין.
עם רגל ורבע הביא לך יורוקאפ בעונה שעברה...
איזה זכרון קצר יש לאנשים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
lior777
קיבל.ה  267 לייקים

שימו במקומו כל גארד טופ יורוליג בסדרה הזאת אני בספק אם היה נותן תפוקה כזאת. אם הוא עוזב גם שנה הבאה לא ניקח שום תואר בארץ. כישראלי שווה גם 5 מיליון לעונה ואני לא מגזים. שיחק לבד כל הסדרה הזאת מול כל הקו האחורי שלהם, אני רוצה לסגור מעגל לראות אותו לוקח אליפות עם תותחים סביבו ולא אפסים גמורים.
ranjef
קיבל.ה  2283 לייקים

השחקן הכי טוב והכי יציב לא רק בסדרה, אלא בכל הפלייאוף של הפועל
פומפה
קיבל.ה  785 לייקים

פלייאוף מטורף שלו. הפתיע אותי מאוד לא חשבתי שהוא עד כדי כך טוב
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2299 לייקים

לא חשבתי עד היום שהוא שחקן שיכול להציג כזו רמה של כדורסל.
אם לפני הפלייאוף לא הייתי בטוח שהוא שחקן ליותר מחמש-עשר דקות ביורוליג, היום אני בטוח שהוא יכול לשחק בחמישיה יחד עם מיציץ.
הוא לא יוכל לתת הצגות כמו שנתן בפלייאוף אצלנו, אבל הוא גם לא צריך.
אם איטודיס ישחק את הכדורסל ששיחקנו בפלייאוף עם תנועה של שחקנים ולא רק בידודים ואחד על אחד כמו ששיחקנו ביורוליג, אין סיבה שים לא יפרח גם ביורוליג לצד מיציץ.
כשיש לך בחמישיה גם את אוטורו, ארבע ברמה גבוהה, בראיינט ומיציץ, הוא גם לא יצטרך לקחת על עצמו כל כך הרבה.
אני חושב שלא רק שיש לו מקום בחמישיה אלא הוא חייב לפתוח בגלל היכולת שלו והחיבור המצוין עם מיציץ שנוצר במהלך הפלייאוף.
אני מקווה מאוד שזה גם מה שיקרה.
סמל אישי של משתמש
Rak-Hapoel
קיבל.ה  71 לייקים

מתחמם

תמונה
:hapoel: אפליקציית 'רק הפועל' זמינה בגוגל פליי ובאפסטור :hapoel:
תא מרבוטא
קיבל.ה  989 לייקים

Rak-Hapoel כתב: 28 יוני 2026, 17:49 מתחמם

תמונה
אני אחזור על מה שכתבתי באשכול אחר
איטודיס לדעתי מיצה ולא נגיע איתו כנראה לתואר, בעיה למצוא מאמן בכיר
אם ים עובר למכבי- הוא באותה קטגוריה כמו זהבי
Charlie
קיבל.ה  1240 לייקים

לדעתי מדר יעבור למכבי.
פעם אמרו לי שאמנם הוא גדל אצלנו אבל אוהד אותם ותמיד חלם לשחק שם.

חוצמזה הוא ישחק אצל קטש שהוא גם מאמן טוב ובעיקר מאמן ישראלי שנותן גם ביורוליג דקות לישראלים.
כלומר, מדר לא הולך לסתם קבוצה אלא למועדון הכי גדול בספורט הישראלי, יקבל שם שכר עתק, כבוד מלכים כי הוא הרי נגנב מהפועל וכמובן יקבל דקות משחק ותפקיד בכיר יותר מאשר אצל איטודיס כולל ביורוליג. אז מה רע?

אני מניח שינאי ואיטודיס חששו וראו את הנולד ולכן גם סיכמו עם קרינגטון וגם ינאי נפגש עם הסוכן של בלאט שסיים חוזה.

תתכוננו נפשית.
ארז שדה
קיבל.ה  1588 לייקים

מקווה שילמד מתומר איך מסרבים למכבי, תומר ויתר על הרבה כסף ובחר בלב לים יש הצעה נדיבה גם מהפועל.
הלוואי שיבחר נכון.
רק הפועל
קיבל.ה  3204 לייקים

Charlie כתב: 28 יוני 2026, 17:55 לדעתי מדר יעבור למכבי.

חוצמזה הוא ישחק אצל קטש שהוא גם מאמן טוב ובעיקר מאמן ישראלי שנותן גם ביורוליג דקות לישראלים.
כלומר, מדר לא הולך לסתם קבוצה אלא למועדון הכי גדול בספורט הישראלי, יקבל שם שכר עתק, כבוד מלכים כי הוא הרי נגנב מהפועל וכמובן יקבל דקות משחק ותפקיד בכיר יותר מאשר אצל איטודיס כולל ביורוליג. אז מה רע?

אני מניח שינאי ואיטודיס חששו וראו את הנולד ולכן גם סיכמו עם קרינגטון וגם ינאי נפגש עם הסוכן של בלאט שסיים חוזה.

תתכוננו נפשית.
זה שקר של ערוץ הספורט שהוא אוהד של מכבי , הוא אמר בטח שהוא גדל על מכבי ביורוליג כי בזמנו רק את זה הראו והם הפכו אותו אוטומטית לאוהד שלהם על זה נו באמת
Charlie
קיבל.ה  1240 לייקים

אגב, למדר יש חוזה לעונה נוספת ולדעתי אין ביי אאוט , בטח שלא לקבוצה ישראלית . כך שעופר ינאי , שהוכיח עם מוטלי אשתקד שהוא לא פראייר, יכול לשלוח את מדר ליציעי הדרייב אין, לא לפרקט במנורה.
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

שטילמן מעניש את עופר על הידיעה שבריסט סגר בפרטיזן, זה נראה מאוד מכוון.
האסטרטגיה של לייקר לשחקנים חוזים היא חרב פיפיות ופוגעת עכשיו גם בנו.
תא מרבוטא
קיבל.ה  989 לייקים

תתכוננו נפשית.
אם הוא תמיד חלם לשחק שם זה לא משנה אם יתנו לו סרט קפטן (ראינו כמה זה עצר את ורמוט) ועוד מאתיים אלף לעונה.
Red_man
קיבל.ה  2782 לייקים

תתכוננו נפשית.
אם השטילמן הזה באמת יעשה מה שהוא מבטיח ויביא כסף ושחקנים ברמה אז אתה גם תראה איך הישראלים גם שם לא משחקים.
joshsoos
קיבל.ה  985 לייקים

אם לסבתא היו גלגלים, אם....
בינתיים להחתים את איפה הם לא מצליחים, יש לנו סהכ יומייםה לתום סעיף היציאה לדעת מה יהיה
lior777
קיבל.ה  267 לייקים

אם הוא הולך למכבי אז אפשר לסגור את סיפור האליפות לעונה הבאה.. שישימו לו 3 לעונה ויסגרו את הסיפור, שווה כל דולר.
איש גדול
קיבל.ה  653 לייקים

אם ים עובר למכבי זה הרבה יותר חמור מלסגור את סיפור האליפות
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  2054 לייקים

אולי פספסתי משהו אבל לים יש חוזה לעונה הבאה, להשתחרר למכללות זה דבר אחד אבל למה לעזאזל שהפועל יסכימו לשחרר אותו למכבי?
ולמה שים ירצה לעבור למכבי? להתחלק בדקות עם תמירי הנסיך הbff שלו? נשמע לי לא הגיוני
בני12
קיבל.ה  3070 לייקים

פרימו לוי כתב: 28 יוני 2026, 21:04 אולי פספסתי משהו אבל לים יש חוזה לעונה הבאה, להשתחרר למכללות זה דבר אחד אבל למה לעזאזל שהפועל יסכימו לשחרר אותו למכבי?
ולמה שים ירצה לעבור למכבי? להתחלק בדקות עם תמירי הנסיך הbff שלו? נשמע לי לא הגיוני
יש לים אופציה לצאת מהחוזה ב-300 אלף דולר עד יום שלישי בלילה.
אף אחד, חוץ מעופר (וים), לא יודע אם יש בסעיף הזה מגבלה על מעבר למכבי או לא
lior777
קיבל.ה  267 לייקים

פרימו לוי כתב: 28 יוני 2026, 21:04 אולי פספסתי משהו אבל לים יש חוזה לעונה הבאה, להשתחרר למכללות זה דבר אחד אבל למה לעזאזל שהפועל יסכימו לשחרר אותו למכבי?
אם הוא עובר למכבי הם בטח יעיפו את בלאט שגם בלי קשר לים כנראה יעזוב שם. למה שיעבור לשם? כי שם הוא ישחק ביורוליג תחת מאמן שיותר מתאים לו כנראה.
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3926 לייקים

זה נשמע בסה״כ שהם מנסים להחזיר לעופר על זה שהעלה להם את המחיר של בלאט שנה שעברה
בני12
קיבל.ה  3070 לייקים

מילפורד כתב: 28 יוני 2026, 21:29 זה נשמע בסה״כ שהם מנסים להחזיר לעופר על זה שהעלה להם את המחיר של בלאט שנה שעברה
אבל ההצעה של עופר יותר גבוהה מההצעה שלהם עוד לפני שהציעו אותה
תא מרבוטא
קיבל.ה  989 לייקים

lior777 כתב: 28 יוני 2026, 21:14
אם הוא עובר למכבי הם בטח יעיפו את בלאט שגם בלי קשר לים כנראה יעזוב שם. למה שיעבור לשם? כי שם הוא ישחק ביורוליג תחת מאמן שיותר מתאים לו כנראה.
למה בלאט עוזב בעצם?
אגב אם ים עובר לשם זה בין השטר כי למכבי מקום קבע ביורוליג
lior777
קיבל.ה  267 לייקים

תא מרבוטא כתב: 28 יוני 2026, 21:46
lior777 כתב: 28 יוני 2026, 21:14
למה בלאט עוזב בעצם?
אגב אם ים עובר לשם זה בין השטר כי למכבי מקום קבע ביורוליג
בלאט רוצה 1.5 לעונה ומכבי לא רוצים לשלם לו כזה סכום. יש גם פרסומים שהכוכב רוצים אותו..
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  5215 לייקים

אם מדר עוזב למכבי ויהיו להם את סורקין מדר ושאר הישראלים הבכירים לא יהיה לאף אחד, גם לא לירושלים של אדלסון גם אם ישנים מיליארדים מה לחפש בליגה הישראלית, אלא רק באירופה.

Sent from my 22101320G using Tapatalk

shaharot
קיבל.ה  1426 לייקים

ככה אתם מכירים את עופר שיוותר על ים לטובת מכבי?

בלי קשר שזה מביך איך כל הכתבים פתאום (אודי הירש שומע?) מוצאים לנכון להביע את דעתם שים חייב ללכת למכבי ורק אצל עודדי הוא יהפוך לטופ יורוליג
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  947 לייקים

הלוואי וישאר אבל יש לי הרגשה רעה
אף לא צעד לאחור :hapoel:
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

שואל ברצינות ועוזב רגע את הכסף בצד: למה שים מדר ירצה להמשיך לשחק פה?

במשך עונה שלמה הוא כמעט לא נספר והפך לנער המגבות של בלייקני וברייאנט מהספסל.
הוא שילם מקצועית על ההחלטה שלו לשחק עם נבחרת ישראל בקיץ ועבר סדרת חינוך אצל איטודיס. רק כשהקבוצה נקלעה למצוקה בפלייאוף קיבל הזדמנות אמיתית.

איזה מסר זה משדר לשחקן צעיר שעוד לא הגיע לשיא שלו? שאם תבחר בנבחרת על פני האינטרסים של המאמן, הקריירה שלך תהיה בסכנה?

אם מכבי באמת תחרותית בשכר וזה לא בלוף שנועד להטריל את ינאי, קשה לי לראות למה הוא ירצה להישאר בסיטואציה כזו.
ranjef
קיבל.ה  2283 לייקים

דפיקות לב.
החולצת משחק שלו במשלוח בדרך.
כבר זרקתי לילד חולצה חדשה שלא נלבשה של הורד.
לא שוב בבקשה
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

מאז - שטילמן של מכבי מפרסם סטורי עם זוג נעליים שחוצות את הכביש (תרתי משמע) מאדום לצהוב...
מקווה שהוא מתבדח.
רק הפועל
קיבל.ה  3204 לייקים

אין עדיין הצעה רשמית של החלאות , נקווה שמחר לא יהיה יום נוראי
shaharot
קיבל.ה  1426 לייקים

TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 00:31 שואל ברצינות ועוזב רגע את הכסף בצד: למה שים מדר ירצה להמשיך לשחק פה?

הוא שילם מקצועית על ההחלטה שלו לשחק עם נבחרת ישראל בקיץ ועבר סדרת חינוך אצל איטודיס. רק כשהקבוצה נקלעה למצוקה בפלייאוף קיבל הזדמנות אמיתית.

איזה מסר זה משדר לשחקן צעיר שעוד לא הגיע לשיא שלו? שאם תבחר בנבחרת על פני האינטרסים של המאמן, הקריירה שלך תהיה בסכנה?

אם מכבי באמת תחרותית בשכר וזה לא בלוף שנועד להטריל את ינאי, קשה לי לראות למה הוא ירצה להישאר בסיטואציה כזו.
דיי שוב פעם השקר הזה
אם מכבי תחרותית הם יחתימו 2 רכזי על ב2 מיליון דולר וים מדר יהיה רכז 3-4 יחד עם בלאט ויראה פירורים.
עד אז מכבי תמשיך לגרד פליי אין וממחזור 5 תעשה חישובים מה צריך לעשות בשביל להגיע למקום 10.

אולי כדאי לים לעבור לירושלים בכלל לשחק ביורוקאפ שם הוא יהיה כוכב על

ומה הקשר בין בלייקני (שנתן עונה אדירה) ואלייזה (חמישיית העונה) לים מדר? לא אותם עמדות ולא אותם תפקידים. הקשר היחידי שהוא הולך לקבל שכר 2-2.5 מיליון דולר כמוהם אז כדאי שהתפוקה שלו תהיה בהתאם.
אני מת על ים וכבר רשמתי שלדעתי הוא צריך לפתוח בכל משחק יורוליג, בשביל הפועל ובשביל הקהל.
יהיה טוב ישחק 15-20 דקות, יהיה גרוע יש 2 רכזים נוספים שיקחו לו את הדקות.
אבל כמה אפשר להפוך אותו למסכן בזמן שהוא מקבל שכר לא פרופורציונלי כאילו הוא טופ גארדים ביורוליג (סורקין מקבל פחות ממיליון דולר לדוגמא)
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

shaharot כתב: 29 יוני 2026, 00:59
TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 00:31 שואל ברצינות ועוזב רגע את הכסף בצד: למה שים מדר ירצה להמשיך לשחק פה?

דיי שוב פעם השקר הזה
אם מכבי תחרותית הם יחתימו 2 רכזי על ב2 מיליון דולר וים מדר יהיה רכז 3-4 יחד עם בלאט ויראה פירורים.
עד אז מכבי תמשיך לגרד פליי אין וממחזור 5 תעשה חישובים מה צריך לעשות בשביל להגיע למקום 10.

ומה הקשר בין בלייקני (שנתן עונה אדירה) ואלייזה (חמישיית העונה) לים מדר? לא אותם עמדות ולא אותם תפקידים. הקשר היחידי שהוא הולך לקבל שכר 2-2.5 מיליון דולר כמוהם אז כדאי שהתפוקה שלו תהיה בהתאם.
אני מת על ים וכבר רשמתי שלדעתי הוא צריך לפתוח בכל משחק יורוליג, בשביל הפועל ובשביל הקהל.
אבל כמה אפשר להפוך אותו למסכן בזמן שהוא מקבל שכר לא פרופורציונלי כאילו הוא טופ גארדים ביורוליג (סורקין מקבל פחות ממיליון דולר לדוגמא)
אף אחד לא הופך את ים למסכן, אבל גם צריך לזכור איך המציאות נראתה.

הוא הגיע להפועל בחוזה גדול כדי להיות הישראלי המוביל של הקבוצה. בפועל, אחרי הסיפור עם נבחרת ישראל בקיץ, המעמד שלו נפגע משמעותית והוא קיבל הרבה פחות קרדיט. רק כשהמצב בגזרת הזרים הסתבך, הוא חזר לקבל דקות משמעותיות. בהחלט ייתכן שאלמלא אותה סיטואציה, גם זה לא היה קורה.

אז אם מחר הוא יבחר לעבור לצד השני, ואפילו תמורת פחות כסף ממה שהיה יכול לקבל בהפועל, מה לדעתך תהיה הסיבה? הוא מתחבר לצבע העיניים של קטש?

לפעמים שחקנים מקבלים החלטות גם מתוך שיקולים מקצועיים, אמון במערכת והתחושה שמעריכים אותם, לא הכול מסתכם בכסף. אני מקווה שאת השיעור הזה לא נלמד מחר בדרך הקשה.
Nati
קיבל.ה  3371 לייקים

TinyLight כתב:שואל ברצינות ועוזב רגע את הכסף בצד: למה שים מדר ירצה להמשיך לשחק פה?

אם יעבור למכבי,למשחקי הנבחרת הוא כבר לא יגיע.שם תמיד הוא יהיה חולה/פצוע.
shaharot
קיבל.ה  1426 לייקים

TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 01:06

דיי שוב פעם השקר הזה

הוא הגיע להפועל בחוזה גדול כדי להיות הישראלי המוביל של הקבוצה. בפועל, אחרי הסיפור עם נבחרת ישראל בקיץ, המעמד שלו נפגע משמעותית והוא קיבל הרבה פחות קרדיט. רק כשהמצב בגזרת הזרים הסתבך, הוא חזר לקבל דקות משמעותיות. בהחלט ייתכן שאלמלא אותה סיטואציה, גם זה לא היה קורה.

אז אם מחר הוא יבחר לעבור לצד השני, ואפילו תמורת פחות כסף ממה שהיה יכול לקבל בהפועל, מה לדעתך תהיה הסיבה? הוא מתחבר לצבע העיניים של קטש?

לפעמים שחקנים מקבלים החלטות גם מתוך שיקולים מקצועיים, אמון במערכת והתחושה שמעריכים אותם, לא הכול מסתכם בכסף. אני מקווה שאת השיעור הזה לא נלמד מחר בדרך הקשה.
ים מדר לאורך כל הקריירה בחר קודם כל בכסף לפני שיקול מקצועי.
אחרת היה נשאר בפרטיזן עם אוברדוביץ ולא קופץ מעל הפופיק עם פנר שהציע לו מיליון דולר (פי 2 מפרטיזן)

לא רואה סרט בעולם שעופר יתן לים ללכת ועוד למכבי....

ומי אמר שמעריכים אותו במכבי? 2 משחקים לא טובים והקהל ישרוף אותו
בהפועל הוא יכול להיות סירחון כל העונה וכולם יסגדו לו.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  1050 לייקים

ביזיון ענק אם הוא יכול לעבור ישירות למכבי.
יש לי תחושה שהוא חותם שם.
איש גדול
קיבל.ה  653 לייקים

מאוד תמוה בעיני שלים יש סעיף שחרור כזה נמוך עם הסכום שהוא מרוויח.
עוד יותר לא ברור לי איך הוא יכול להשתמש בו לעבור גם למכבי
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  794 לייקים

שני הסנט שלי:
המצב הוא כזה - התחרות על שחקנים (ומאמנים) העונה ביורוליג החריפה מאד. בנוסף לשחקניות הצמרת הרגילות (אולימפיאקוס, ריאל, פנר וכו'), ובנוסף אלינו (בתור שחקן חיצוני שהקפיץ מחירים ושילם לשחקנים יותר מהערך שלהם),
לתמונה מצטרפות העונה וילרבאן, דובאי שהולכת חזק יותר בגלל הכישלון היחסי בעונה הקודמת, מכבי עם הזין החדש הזה שטילמן, ובמידה מסוימת אולי גם ולנסיה שצריכה לבנות קבוצה חדשה אחרי שהרבה שחקני מפתח עזבו.

בגלל התחרות הקשה על השחקנים, מדר, לאן שלא יילך, יקבל כסף טוב. הרבה ממנו.
ככה שהשיקול המרכזי שלו הוא לא הכסף, אלא איפה הוא יבוא לידי ביטוי ויוכל לתת קפיצה בקריירה וממש להוביל קבוצת יורוליג. שזה משהו שהוא לעניות דעתי מסוגל לעשות.

לאור ניסיונו המר בעונה הקודמת עם איטודיס ושות', אני מעריך שים ישב בשבועיים האחרונים עם איטודיס ועופר, וביקש ערבויות כלשהן (גם ברמה של מילה ולחיצת יד) לכך שהעונה הקרובה הוא רכז שני בהיררכיה, שווה יחסית למיצ'יץ' מבחינת זמן משחק ביורוליג. מכיוון שלא חתם ולא סגר (ובאחד האתרים אף נכתב 'סירב להצעה של הפועל'), אני מעריך שהסיבה היא שהוא לא קיבל מאיטודיס כזו התחייבות. ויש את האפשרות שינחיתו פה רכז זר שיהיה שני בהיררכיה וים שוב ימצא עצמו רכז שלישי.

אני גם מעריך שים כן קיבל במכבי איזו מילה של קטש / הנהלה שהוא בתפקיד רכז ראשון שם, אם יגיע (וכמובן שבלאט לא יישאר). ומכבי חמים על להחליש את הפועל ולקחת מאיתנו שחקנים (הורד, קריצה הורד).
לכן מעריך שתוך שבוע - למרבה הצער והבאסה - יש סיכוי גבוה שים סוגר במכבי.

מה הפועל צריכה לעשות בתרחיש כזה? לנסות להביא את בלאט בתור רכז שלישי, ואז להביא רכז שני שהוא אמריקאי מה-NBA, פשוט כי לאט לאט נגמרים השחקנים הפנויים באירופה שהם מספיק טובים וגם יסכימו להגיע לישראל.
חשוב לזכור שהמצב בישראל מבחינה ביטחונית עדיין גרוע, יש אפשרות שכל יום דברים פה יתלקחו מחדש עם טילים ואזעקות.
אפשרות נוספת שהיא ממש לונג שוט היא ללכת בכל הכוח ובכל התקציב האפשרי (כלומר: שכר מופרך מהאגדות) על פקונדו קמפאסו ידידנו מריאל, שהוא רכז מדהים לדעתי. סיכוי נמוך שבכלל יסכים / יתאפשר לשחרר אותו. אבל כדאי לבדוק לפחות.

דרך אגב, אני מתחבר לתיאוריה של גביזון ולפיה אם ים יעזוב, אז יש סיכוי מסוים שעופר יעזיב את איטודיס - בכפוף לזה שיהיה לו ביד מחליף זמין לחתימה, בקליבר דומה.
תקרת שכר, יא חביבי ! רק תקרת שכר (בכדורסל וגם בכדורגל) !
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

shaharot כתב: 29 יוני 2026, 01:25
TinyLight כתב: 29 יוני 2026, 01:06

דיי שוב פעם השקר הזה

ים מדר לאורך כל הקריירה בחר קודם כל בכסף לפני שיקול מקצועי.
אחרת היה נשאר בפרטיזן עם אוברדוביץ ולא קופץ מעל הפופיק עם פנר שהציע לו מיליון דולר (פי 2 מפרטיזן)

לא רואה סרט בעולם שעופר יתן לים ללכת ועוד למכבי....

ומי אמר שמעריכים אותו במכבי? 2 משחקים לא טובים והקהל ישרוף אותו
בהפועל הוא יכול להיות סירחון כל העונה וכולם יסגדו לו.
בהחלט יכול להיות שבמודל הנוכחי של מכבי היא תישען יותר על זרים ופחות על ישראלים.

אבל לים מדר יש גם מודל השוואה ברור: הוא רואה איך נראה ישראלי בכיר במכבי. הוא מקבל יותר קרדיט, משחק יותר דקות, ונמצא על הפרקט גם ברגעי ההכרעה מהרגע הראשון, לא רק כשאין ברירה.

כל מה שאני אומר הוא שמעבר לכסף, יש לו גם קייס מקצועי אמיתי להישען עליו, וזה עוד לפני שנכנסים בכלל לאופן שבו התנהלה העונה שלו בהפועל.

בינתיים, הציוץ של שטילמן עם הנעליים שחוצות את הכביש נמחק. מקווה שזה סימן שסגרו אצלנו עם מדר.
TinyLight
קיבל.ה  9 לייקים

קפטן ג'ק כתב: 29 יוני 2026, 08:09 שני הסנט שלי:
המצב הוא כזה - התחרות על שחקנים (ומאמנים) העונה ביורוליג החריפה מאד. בנוסף לשחקניות הצמרת הרגילות (אולימפיאקוס, ריאל, פנר וכו'), ובנוסף אלינו (בתור שחקן חיצוני שהקפיץ מחירים ושילם לשחקנים יותר מהערך שלהם),
לתמונה מצטרפות העונה וילרבאן, דובאי שהולכת חזק יותר בגלל הכישלון היחסי בעונה הקודמת, מכבי עם הזין החדש הזה שטילמן, ובמידה מסוימת אולי גם ולנסיה שצריכה לבנות קבוצה חדשה אחרי שהרבה שחקני מפתח עזבו.

בגלל התחרות הקשה על השחקנים, מדר, לאן שלא יילך, יקבל כסף טוב. הרבה ממנו.
ככה שהשיקול המרכזי שלו הוא לא הכסף, אלא איפה הוא יבוא לידי ביטוי ויוכל לתת קפיצה בקריירה וממש להוביל קבוצת יורוליג. שזה משהו שהוא לעניות דעתי מסוגל לעשות.

לאור ניסיונו המר בעונה הקודמת עם איטודיס ושות', אני מעריך שים ישב בשבועיים האחרונים עם איטודיס ועופר, וביקש ערבויות כלשהן (גם ברמה של מילה ולחיצת יד) לכך שהעונה הקרובה הוא רכז שני בהיררכיה, שווה יחסית למיצ'יץ' מבחינת זמן משחק ביורוליג. מכיוון שלא חתם ולא סגר (ובאחד האתרים אף נכתב 'סירב להצעה של הפועל'), אני מעריך שהסיבה היא שהוא לא קיבל מאיטודיס כזו התחייבות. ויש את האפשרות שינחיתו פה רכז זר שיהיה שני בהיררכיה וים שוב ימצא עצמו רכז שלישי.

אני גם מעריך שים כן קיבל במכבי איזו מילה של קטש / הנהלה שהוא בתפקיד רכז ראשון שם, אם יגיע (וכמובן שבלאט לא יישאר). ומכבי חמים על להחליש את הפועל ולקחת מאיתנו שחקנים (הורד, קריצה הורד).
לכן מעריך שתוך שבוע - למרבה הצער והבאסה - יש סיכוי גבוה שים סוגר במכבי.

מה הפועל צריכה לעשות בתרחיש כזה? לנסות להביא את בלאט בתור רכז שלישי, ואז להביא רכז שני שהוא אמריקאי מה-NBA, פשוט כי לאט לאט נגמרים השחקנים הפנויים באירופה שהם מספיק טובים וגם יסכימו להגיע לישראל.
חשוב לזכור שהמצב בישראל מבחינה ביטחונית עדיין גרוע, יש אפשרות שכל יום דברים פה יתלקחו מחדש עם טילים ואזעקות.
אפשרות נוספת שהיא ממש לונג שוט היא ללכת בכל הכוח ובכל התקציב האפשרי (כלומר: שכר מופרך מהאגדות) על פקונדו קמפאסו ידידנו מריאל, שהוא רכז מדהים לדעתי. סיכוי נמוך שבכלל יסכים / יתאפשר לשחרר אותו. אבל כדאי לבדוק לפחות.

דרך אגב, אני מתחבר לתיאוריה של גביזון ולפיה אם ים יעזוב, אז יש סיכוי מסוים שעופר יעזיב את איטודיס - בכפוף לזה שיהיה לו ביד מחליף זמין לחתימה, בקליבר דומה.
תמיר בלאט הוא בערך הדבר הכי רחוק מהכדורסל שאיטודיס רוצה לראות. אם ים מדר איבד קרדיט למרות שהוא מתאים לפרופיל שהמאמן מחפש, אז בלאט צפוי להתרסק שם. הוא ימצא את עצמו על הספסל, ממורמר וחסר ביטחון, בדיוק כמו התאונה שהייתה לטי.ג'יי שורטס עם אטאמן בפנאתנייקוס.

לא במקרה הוא לא סגר שם. בלאט רוצה חוזה של כוכב, אבל בפועל הוא שחקן חד ממדי שתלוי כמעט לחלוטין ביום הקליעה שלו. כשהשלשות נכנסות הוא נראה נהדר אבל כשהן לא קשה מאוד להצדיק את הדקות שלו ברמת היורוליג.

אם הפועל מאבדת את ים מדר ומסיימת עם תמיר בלאט, זו לא רק ירידה מקצועית קשה, זו החלפה של שחקן שמתאים למאמן בשחקן שלא מתאים לשיטה שלו כמעט בשום פרמטר. אסון טוטאלי שאסור להביא בחשבון בכלל.
שליחת תגובה