קריאה לאיחוי הקרע

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
shaharot
קיבל.ה  1209 לייקים

teknoboy כתב: 23 מרץ 2026, 16:26 מה הבעיה להוציא הודעה כמו "לנוכח המצב, טרם קיבלנו תשובה מהעירייה. כשנקבל מידע חדש נעדכן אתכם מיד."?
ואיך התגובות יהיו לדעתך? כל הכבוד על העדכון?
או שפיכת רעלים, חבורת שקרנים, הפועל סופיה וכו'
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2043 לייקים

shaharot כתב: 23 מרץ 2026, 19:41
teknoboy כתב: 23 מרץ 2026, 16:26 מה הבעיה להוציא הודעה כמו "לנוכח המצב, טרם קיבלנו תשובה מהעירייה. כשנקבל מידע חדש נעדכן אתכם מיד."?
לא, כי לא להודיע מה שאמרו שיודיעו התקבל בפרחים ולבבות.
במינימום של המינימום זה היה סותם את הפה לחלק מהמתלוננים על זה שלא עדכנו.
וגם באופן כללי, לעמוד במילה שלך זה לא דבר כל כך נורא שחובה להימנע ממנו.
אמרת שתעדכן? אמרת. אין מה לעדכן כי העירייה לא עסקה בזה? אז תעדכן שלא קיבלת עדכון מהעירייה. מי ישמע איזה נורא זה לכתוב שני משפטים מטעם המועדון.
לא שבפנים עצמו זה כל כך קריטי, אבל לדעתי היה ראוי לעדכן במועד שקבעו (וכאמור, אם אין מידע משמעותי למסור אז להודיע שאין ולהסביר למה, אם יש הסבר).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  909 לייקים

teknoboy כתב: 23 מרץ 2026, 19:51
shaharot כתב: 23 מרץ 2026, 19:41
לא, כי לא להודיע מה שאמרו שיודיעו התקבל בפרחים ולבבות.
במינימום של המינימום זה היה סותם את הפה לחלק מהמתלוננים על זה שלא עדכנו.
וגם באופן כללי, לעמוד במילה שלך זה לא דבר כל כך נורא שחובה להימנע ממנו.
אמרת שתעדכן? אמרת. אין מה לעדכן כי העירייה לא עסקה בזה? אז תעדכן שלא קיבלת עדכון מהעירייה. מי ישמע איזה נורא זה לכתוב שני משפטים מטעם המועדון.
לא שבפנים עצמו זה כל כך קריטי, אבל לדעתי היה ראוי לעדכן במועד שקבעו (וכאמור, אם אין מידע משמעותי למסור אז להודיע שאין ולהסביר למה, אם יש הסבר).
מסכים
היה ראוי לעדכן ללא קשר לתגובות מתוזמרות מסוימות.
El dudernio
קיבל.ה  1968 לייקים

מסכים עם טכנו שהיה נכון להוציא הודעה לקונית.
מסכים עם רדנקו שהמועדון צריך לבצע פניות יזומות לעיריה.

רק שההסכמות האלו לא מהוות מבחינתי איזו מעילה באמון הו הפרת הבטחה.

כן תמיד אפשר להשתפר ואפשר גם לדרוש את זה, להבנתי זה לא מה שפרשקביציוס עשה.
Praškevičios
קיבל.ה  93 לייקים

red in blood כתב: 23 מרץ 2026, 18:52
Praškevičios כתב: 19 מרץ 2026, 07:41 בסוף דצמבר 2025 פרסמה הנהלת הקבוצה בראשות עופר ינאי ״עדכון שיפוץ״ ובו נכתב שעיריית תל אביב תסיים ותפרסם את החלטתה בנוגע לאולם הביתי של הקבוצה במהלך פברואר 2026.
עופר ינאי אחראי כרגע על המועדון ונדרש לוודא שהנושא יתקדם כפי שהבטיח מספר רב של פעמים. הוא העביר את המועדון לשחק ביד אליהו ולכן אחראי גם להוציא אותנו משם.

לא מחפש שום דבר חוץ מקיום הבטחות.
אתה מבלבל (בטעות או במודע) בין הבטחות להודעות.
אין למועדון יכולת להבטיח שהעירייה יקבלו החלטה במועד מסויים ולא הבטיחו דבר כזה.
לא הבטיחו, אלא הוציעו הודעה עם המידע שידוע. העירייה הייתה אמורה לקבל החלטה בנושא. לא קיבלו החלטה, מהמון סיבות, חלק מוצדקות (מלחמה) וחלק ממש לא (עוד סחבת עירונית).
אבל זה העירייה, והביקורת בנושא צריכה להיות עליהם. לא ברור מה ״ההבטחה״ שאתה רוצה שהמועדון יקיים בנושא.

וכן, אני רוצה שהמועדון יהיו יותר תקשורתיים בנושא, וכל נושא התקשורת של המועדון (מול האוהדים ומול גופי התקשורת המוסדיים) הוא חרפה. אבל בוא נמקד את הביקורת למשהו ענייני ולא ״משקרים לנו!!!!!11אחד״
בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,
אם ידעת שלמועדון אין יכולת להבטיח דבר בנושא שיפוץ האולם, מדוע שתקת כשהנהלת הפועל פיזרה הבטחות לפני המעבר??
אתה רק חושף כמה חוסר יושר ואמינות היו במהלך ההרסני הזה
סמל אישי של משתמש
red in blood
קיבל.ה  755 לייקים

Praškevičios כתב: 24 מרץ 2026, 00:58
Praškevičios כתב: 19 מרץ 2026, 07:41 בסוף דצמבר 2025 פרסמה הנהלת הקבוצה בראשות עופר ינאי ״עדכון שיפוץ״ ובו נכתב שעיריית תל אביב תסיים ותפרסם את החלטתה בנוגע לאולם הביתי של הקבוצה במהלך פברואר 2026.
עופר ינאי אחראי כרגע על המועדון ונדרש לוודא שהנושא יתקדם כפי שהבטיח מספר רב של פעמים. הוא העביר את המועדון לשחק ביד אליהו ולכן אחראי גם להוציא אותנו משם.

לא הבטיחו, אלא הוציעו הודעה עם המידע שידוע. העירייה הייתה אמורה לקבל החלטה בנושא. לא קיבלו החלטה, מהמון סיבות, חלק מוצדקות (מלחמה) וחלק ממש לא (עוד סחבת עירונית).
אבל זה העירייה, והביקורת בנושא צריכה להיות עליהם. לא ברור מה ״ההבטחה״ שאתה רוצה שהמועדון יקיים בנושא.

וכן, אני רוצה שהמועדון יהיו יותר תקשורתיים בנושא, וכל נושא התקשורת של המועדון (מול האוהדים ומול גופי התקשורת המוסדיים) הוא חרפה. אבל בוא נמקד את הביקורת למשהו ענייני ולא ״משקרים לנו!!!!!11אחד״
בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,
אם ידעת שלמועדון אין יכולת להבטיח דבר בנושא שיפוץ האולם, מדוע שתקת כשהנהלת הפועל פיזרה הבטחות לפני המעבר??
קודם כל, איך אתה מודע למה אמרתי או לא אמרתי אז? עקבת אחרי מספיק?
לא הבטיחו, אלא דיברו על מטרות. מטרות שגם אז אמרתי שהן לא ריאליות מבחינת זמנים, אבל תמכתי במעבר (אחרי שבהתחלה התנגדתי) כי ראיתי איזה את כמות האוהדים שאין להם מנוי שרצו להגיע.

וסורי, איפה כאן לקיחת האחריות מהצד שלך? האם אתה תמכת ותומך בהידברות מתמדת כדי לשקף לציבור את מצב הדברים כמו שהם? או תומך בניתוק קשרים מוחלט, ולהסתמך על מילה נגד מילה בין גורמים שהאוהדים איבדו בהם אמון?
איפה לקיחת האחריות בהגדלת הקרע בזה שאתה זורק האשמות כמו כאן על זה ששתקתי, או שאחרים שתקו, בלי שיש לך מושג מה הם אמרו באמת?
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
תא מרבוטא
קיבל.ה  909 לייקים

אחרי שאמרונפה כולל אני שהיה ראוי להוציא הודעה שעל אף המלחמה ההנהלה תידרוש תשובות מהעיריה

למה בעצם כל הטענות שלך לינאי הן באשכול הזה? זה לא אשכול ינאי ולא אשכול אולם. מה בין הטענות כלפיו ובין איחוי הקרע?
בני12
קיבל.ה  2794 לייקים

תא מרבוטא כתב: 24 מרץ 2026, 21:34

אחרי שאמרונפה כולל אני שהיה ראוי להוציא הודעה שעל אף המלחמה ההנהלה תידרוש תשובות מהעיריה

למה בעצם כל הטענות שלך לינאי הן באשכול הזה? זה לא אשכול ינאי ולא אשכול אולם. מה בין הטענות כלפיו ובין איחוי הקרע?
כי יאסיקביצ'יוס לא מעוניין באיחוי הקרע אז הטענות שלו משרתות את זה
חסוניפולוס
קיבל.ה  40 לייקים
יצירת קשר:

חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אם מותר לכנותנו פושעי אוסישקין מותר לי לכנות אחרים אוהדי מכבי באדום? כנל פושעי דרייב אין וכנל אוהדי ינאי סל?

נ.ב אני אוהד הפועל תל אביב על שלל ענפיה
אנחנו כבר לא הפועל בסל
נערך לאחרונה על ידי מילפורד ב 24 מרץ 2026, 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: הודעה זאת זיכתה את המשתמש באזהרה, אמרנו במפורש איך נתייחס לטענות האלה לגבי זהות הקבוצה.
פאשיסט צעיפים :bow:
מוגבל לפורום קנסו בעקבות שכרון הכוח של מילפורד
אשוב אם לא אחסם לגמרי :smoke:
El dudernio
קיבל.ה  1968 לייקים

חסוניפולוס כתב: 24 מרץ 2026, 21:59 חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אם מותר לכנותנו פושעי אוסישקין מותר לי לכנות אחרים אוהדי מכבי באדום? כנל פושעי דרייב אין וכנל אוהדי ינאי סל?

אנחנו כבר לא הפועל בסל
חולדאי הוא פושע אושיסקין.
איך אתה תכנה למי שמנקה אותו ממחדל האולם כי זה משרת הנרטיב שהוא צומך בו לגבי שיפוץ הדרייב אין?

ואני אוהד הפועל בכל ענף שהפועל משחקת החל משיט אופטימסטים בכנרת וטניס שולחן עד לכדורגל וכדורסל.
חסוניפולוס
קיבל.ה  40 לייקים
יצירת קשר:

El dudernio כתב: 24 מרץ 2026, 22:02

אנחנו כבר לא הפועל בסל
איך אתה תכנה למי שמנקה אותו ממחדל האולם כי זה משרת הנרטיב שהוא צומך בו לגבי שיפוץ הדרייב אין?

ואני אוהד הפועל בכל ענף שהפועל משחקת החל משיט אופטימסטים בכנרת וטניס שולחן עד לכדורגל וכדורסל.
לא ניקיתי כלל וכלל
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש
הוא לא התאים למר בעלים שרוצה לחזור לשחק שם ליגה שנה הבאה (ט.ל.ח)

תומך גם בדוקים, עף ושחמט
פאשיסט צעיפים :bow:
מוגבל לפורום קנסו בעקבות שכרון הכוח של מילפורד
אשוב אם לא אחסם לגמרי :smoke:
El dudernio
קיבל.ה  1968 לייקים

חסוניפולוס כתב: 24 מרץ 2026, 22:12

אנחנו כבר לא הפועל בסל

לא ניקיתי כלל וכלל
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש

תומך גם בדוקים, עף ושחמט
הוא גם לא התאים לעמותה שניהלה דיונים עם העיריה על הרחבה.
והוא בעיקר לא מתאים לקהל אוהדי הפועל
תא מרבוטא
קיבל.ה  909 לייקים

El dudernio כתב: 24 מרץ 2026, 22:22

לא ניקיתי כלל וכלל
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש

תומך גם בדוקים, עף ושחמט
https://youtube.com/shorts/tPLL3XyE11Y? ... wKZpx3tYc5

קריוס נוזף בבקטוס
סמל אישי של משתמש
בונדר
קיבל.ה  315 לייקים

תא מרבוטא כתב: 26 מרץ 2026, 11:11

לא ניקיתי כלל וכלל
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש

תומך גם בדוקים, עף ושחמט

קריוס נוזף בבקטוס
הוא תמיד טען הפוך לא? ובכלל נמאס מזה שכל חודש הוא מתראיין
אז הוא לא למד שום לקח, ואין לו שכל גם להצטער.

אחד במאי אחד במאי, אני שואל: מהי עמדתו של עמית למקין?
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  452 לייקים

בונדר כתב: 27 מרץ 2026, 11:11
תא מרבוטא כתב: 26 מרץ 2026, 11:11

קריוס נוזף בבקטוס
הוא תמיד טען הפוך לא? ובכלל נמאס מזה שכל חודש הוא מתראיין
ליפקין תמיד נותן ויתן במה לכל החברים העבריינים שלו
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4174 לייקים

אנחנו כבר לא הפועל בסל
מה ההגדרה להפועל? ומי האחראי להגדרה?
כשעשו לינצ'ים באוהדי קבוצות אחרות כל שבועיים בממוצע והופיעו כל הזמן כתבות מביכות על הלנות שכר אז כן היינו הפועל?
הלכת אז, ואמרת להם שזה לא הפועל? או שזה כן היה הפועל בעצם?

יש הגדרה ברורה למה זה הפועל?

מנסה רק להבין.
יחד, רק יחד! :heart:
הוקיץ'
קיבל.ה  8272 לייקים

צ'ימבויקה כתב: 28 מרץ 2026, 12:25
הוקיץ' כתב: 28 מרץ 2026, 00:32
neropain כתב: 28 מרץ 2026, 00:24 ים מדר מריץ סטאלבט על הספסל
שילכו להזדיין, הוא וטימור.
המאמן לא נחמד אליכם? מייבש אתכם? מעניין לי את התחת. אנחנו בהפסד מחריד שאולי גומר לנו את העונה והם יושבים על הספסל ומריצים דאחקות. לא יכולים לחכות חמש דקות עד שתהיו בחדר ההלבשה?
יריקה בפרצוף לאוהדים.

אמנם זה הטריטוריה שלך כאן
וגם אני, כמו רבים, לא מגיב פה כמו בעבר כי איבדתי עניין.

רק לגבי הקטע של היריקה בפרצוף אני מציע שתתחיל מהבעלים שלך.

אי אפשר לשבת ולנתח את הכל כמו אנליסטים, אנחנו אוהדים ויש פה תמונה גדולה שהיא גם רגשית, שמי שמדבר פה מקצועית מתחמק מלגעת בה.

מה זה ״לנו״, מה לקבוצת היורוליג ולבר טימור.
המועדון משפיל אותם.
מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק מלא בשכירי חרב זרים (גם בתעודת זהות וגם בקשר ובעניין שלהם למועדון).

יש אנשים שחושבים שהמשך השיח וההתרגשות שלכם סביב המועדון היא היריקה בפרצוף למועדון.
מכבד את כולם, אבל בעיניי מי שבא ונרעש מהסל, לא שונה בהרבה מאלה שהגיעו וחגגו את צלחת הפלסטיק. זה שמסביב יש משהו מנצנץ לא אומר שבפנים זה לא אותו חרא.
רבים משקרים לעצמם שזה הדבר האמיתי או שזה יכול להיות בעתיד הדבר האמיתי.
זה ממש לא בושה מצד השחקנים, זה פועל יוצא של מה שבנו כאן. כאמור, פלסטיק.
טוב.
תא מרבוטא
קיבל.ה  909 לייקים

המאמן לא נחמד אליכם? מייבש אתכם? מעניין לי את התחת. אנחנו בהפסד מחריד שאולי גומר לנו את העונה והם יושבים על הספסל ומריצים דאחקות. לא יכולים לחכות חמש דקות עד שתהיו בחדר ההלבשה?
יריקה בפרצוף לאוהדים.

אי אפשר לשבת ולנתח את הכל כמו אנליסטים, אנחנו אוהדים ויש פה תמונה גדולה שהיא גם רגשית, שמי שמדבר פה מקצועית מתחמק מלגעת בה.

המועדון משפיל אותם.
מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק מלא בשכירי חרב זרים (גם בתעודת זהות וגם בקשר ובעניין שלהם למועדון).

יש אנשים שחושבים שהמשך השיח וההתרגשות שלכם סביב המועדון היא היריקה בפרצוף למועדון.
מכבד את כולם, אבל בעיניי מי שבא ונרעש מהסל, לא שונה בהרבה מאלה שהגיעו וחגגו את צלחת הפלסטיק. זה שמסביב יש משהו מנצנץ לא אומר שבפנים זה לא אותו חרא.
ההפסד לבסקוניה היה מביש, איטודיס לא יכול להמשיך לעןנה נוספת והעונה לא נראה תואר

ואחרי שזה נאמר

איזה חרא הפלסטיק שזכינו בו לפני שנה והביא אותנו ליורוליג והיה אגב הפלסטיק הראשון שזכינו בו מאז 1993 והפלסטיק האירופי הראשון שלנו.

בכל מקרה כמובן שזכותך לדעתך, לא כולם אוהבים מה שקורה בסל. אתה יכול להמשיך להדיר עצמך ממועדון הפלסטיק ולהמשיך לרדת ולצלוב את המאמן והקבוצה האותנטיים והלא פלסטיק שלנו בכדורגל
רק הפועל
קיבל.ה  3078 לייקים

יריקה בפרצוף לאוהדים.

המועדון משפיל אותם.

בוא נדחוף שטויות שלא קשורות לכלום כי הקבוצה במצב מקצועי חרא (יחסית) בשביל להגיד שאני שונא את עופר , אי שיתוף הישראלים זן רק החלטה של איטודיס
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4174 לייקים

יריקה בפרצוף לאוהדים.

מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק
רגע, איזה הישגים?
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1605 לייקים

7even כתב: 29 מרץ 2026, 08:14

יריקה בפרצוף לאוהדים.

רגע, איזה הישגים?
גביע 1993, דאבל 1969 כשטל ברודי התגייס לצבא האמריקאי
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4174 לייקים

its-sick כתב: 29 מרץ 2026, 09:10
7even כתב: 29 מרץ 2026, 08:14

רגע, איזה הישגים?
גביע 1993, דאבל 1969 כשטל ברודי התגייס לצבא האמריקאי
Nuff said
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  546 לייקים

הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
הבנתי מה אתם אומרים - היו הישגים דלים עשרות שנים, אז זה סימן שצריך לזרוק מהחלון את הזהות שעליה המועדון הוקם מתוך תקווה לצבור יותר הישגים.
לא מדבר על סיבות "לא טבעיות" שגזלו מאיתנו תארים...לבריאות, זאת ההעדפה והאג'נדה שלכם.

רק מזכיר שאם אתם מתעצבנים כשמציבים מולכם מראה, זה מראה על שאריות של בושה.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  546 לייקים

מה בעצם הבעיה עם לבאן מרסר?
הוא פשוט ראה את הדברים בדיוק כמוכם ורצה לצבור תארים, זה הרי הכל בחיים
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4174 לייקים

רועי גווארה כתב: 29 מרץ 2026, 09:48 הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
הבנתי מה אתם אומרים - היו הישגים דלים עשרות שנים, אז זה סימן שצריך לזרוק מהחלון את הזהות שעליה המועדון הוקם מתוך תקווה לצבור יותר הישגים.
לא מדבר על סיבות "לא טבעיות" שגזלו מאיתנו תארים...לבריאות, זאת ההעדפה והאג'נדה שלכם.

מה הזהות עליה המועדון הוקם?
purvis short
קיבל.ה  213 לייקים

רועי גווארה כתב: 29 מרץ 2026, 09:48 הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?

חד משמעית היו הישגים. והישגים זה לא רק תארים. חצי גמר קוראץ' היה הישג עצום (אגב, זוכר איפה משחק הבית נערך?), העליות של הפועל אוסישקין עד לליגת העל הם הישגים כבירים. ההגעה לחצי גמר הגביע עם שרון אברהמי זה הישג גדול, הגביע ה-1993 הוא אולי הרגע הכי מרגש שלי כאוהד הפועל. ומעבר לזה שהישגים זה לחלוטין לא חזות הכל.
ואני גם מסכים עם הביקורת על שיתוף הישראלים. זה לא צריך לקרות. לי אישית זה מפריע. ואני שוב אדגיש: ים ותומר לצורך העניין לא היו ראויים לשחק כי הם ישראלים, אלא כי תומר שחקן בעמדה 4 הרבה יותר טוב מאיש ויינרייט וים מדר שחקן נהדר ששיתוף שלו לאורך העונה היה עוזר להפועל ביורוליג.
במקביל, אגיד שוב, שחלק לא מבוטל מהערכים שאתה מייחס למועדון אולי מקובלים עליך (וכנראה שחלק גם עליי), אבל הם מעולם לא היו משהו שהפועל תל אביב הושתתה עליו. הם לא ערכי הפועל. הם ערכים שאתה חושב שצריכים להיות להפועל וזה לגיטימי. אבל אלה לא ערכים שהמועדון סיגל לעצמו מעולם.
כשהיה מותר שני זרים בכדורסל הישראלי הפועל תל אביב שיחקה הרבה מאוד פעמים עם שני זרים ושני מתאזרחים ולעתים אפילו שלושה. בתכל'ס שיחקה עם חמישה אמריקאים. בעונת 1987-8, העונה הגדולה הראשונה שלי כילד אוהד הפועל, לקבוצה הייתה רוטציה של שבעה שחקנים. חמישה מתוכם היו: איימוס וטאונס (זרים) מרסר, דלזל, לאסוף (מתאזרחים שכולם התעופפו לאמריקה עם סיום הקריירה שלהם. בתכל'ס הם היו זרים עם אזרחות ישראלית). זה לא הפריע לאף אחד, זה לא עניין את אף אחד ואף אחד לא דיבר על זה שזה נגד הזהות של הפועל. כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. הדבר הכי חשוב להפועל באותה עונה לא היה לשתף ישראלים אלא לקחת סוף סוף את האליפות ממכבי. ותאמין לי שאם היו עוד שני מתאזרחים שהיו יכולים לעזור להשיג את האליפות ההיא והיה עבורם כסף - הם היו מוחתמים בהפועל.
בעונת 1992-3 זכינו בגביע. בטלוויזיה נכתב כי הפועל "בירה מכבי" תל אביב זכתה בגביע. לא עשו מזה עניין. זה היה קוריוז ותו לו. בגמר הגביע הפועל חילקה אלפי חולצות אדומות ועליהן הכיתוב "בירה מכבי" ואלפי אוהדי הפועל לקחו את החולצות ולא רק שנכנסו איתן למשחק, אלא הגיעו איתם גם שנים אחרי למשחקים. אף אחד לא טען שזה נגד הזהות של הפועל. יודע למה? כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. זו בסך הכל הייתה חסות שהכניסה כסף לקבוצה. ובאותה עונה גם הפועל העבירה את הדרבי הכי חשוב מאוסישקין ליד אליהו עבור כסף. וזה דווקא הכעיס מאוד את האוהדים. הם כעסו ובאו למשחק.
בשורה התחתונה: אתה רואה בהפועל דברים מסויימים, אני מכבד את זה. אני רואה דברים מסויימים. כותבים אחרים רואים דברים מסויימים. הכל בסדר.
אבל להפועל תל אביב אין אדמו"ר שקובע מהי הפועל עבור כולם. הגישה הזו של "אני מחזיק את סל הערכים של הפועל וקובע כי מה שקורה עכשיו זו לא הפועל" צר לי, לא מחזיקה מים. מי שמשחקת ביורוליג זו הפועל תל אביב. אותה הפועל תל אביב של פרישמן, אמסלם, זלוטיקמן, טוהר חיימוביץ, מתן נאור וכו'
ודעתי היא שאם היו באים לאברהם פלדה ז"ל לפני 40 שנה ואומרים לו: יש פה איש עסקים שמוכן לשים מלא כסף בהפועל, בתנאי שהקבוצה תשחק ביד אליהו, ובמקביל הוא יביא לכם את מיקי ברקוביץ' וקווין מגי ממכבי להפועל - הם היו לוקחים את איש העסקים הזה על כתפיהם עד למשרדים ברחוב אוסישקין ומחתימים אותו על מה שצריך. רק שיבוא. ואתה מוזמן לשאול את עידן פלדה בנושא. מעניין מה הוא יגיד.
Nati
קיבל.ה  2975 לייקים

רועי גווארה כתב:הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?

בתור אחד שהיה שם,לא זכור לי שהדבר הראשון(השני,או אפילו השלישי)שעבר לי בראש היה,איזה יופי,שמרנו על הזהות.
purvis short
קיבל.ה  213 לייקים

גם בעונה ההיא, אגב, שיחקו בהפועל שני זרים (לארגי ומרסר) ושני מתאזרחים, ווילי סימס וקני לבנובסקי.
אגב, תראו מה כתוב על לבנובסקי בוויקיפדיה:
ללבנובסקי בן ה-21, לא היה שום קשר לישראל וגם לא ליהדות, אבל הפועל הפגישה אותו עם משפחה ברעננה שנשאה את אותו השם. במשרד הפנים טענו אנשי הקבוצה שקני קשור למשפחה, וכך הוא קיבל אזרחות ישראלית והפך למתאזרח. בשלב מאוחר יותר הוא כבר התגייר כדת וכדין.[1]
Nati
קיבל.ה  2975 לייקים

purvis short כתב:גם בעונה ההיא, אגב, שיחקו בהפועל שני זרים (לארגי ומרסר) ושני מתאזרחים, ווילי סימס וקני לבנובסקי.
אגב, תראו מה כתוב על לבנובסקי בוויקיפדיה:
ללבנובסקי בן ה-21, לא היה שום קשר לישראל וגם לא ליהדות, אבל הפועל הפגישה אותו עם משפחה ברעננה שנשאה את אותו השם. במשרד הפנים טענו אנשי הקבוצה שקני קשור למשפחה, וכך הוא קיבל אזרחות ישראלית והפך למתאזרח. בשלב מאוחר יותר הוא כבר התגייר כדת וכדין.[1]
אל תשכח להוסיף לזהות את ג׳ק צימרמן.שסרב להתגייר כשישחק במכבי.אבל ״התגייר״ כשחזר לארץ כדי לשחק בהפועל.
אדום ותיק
קיבל.ה  1235 לייקים

purvis short כתב: 29 מרץ 2026, 10:25

חד משמעית היו הישגים. והישגים זה לא רק תארים. חצי גמר קוראץ' היה הישג עצום (אגב, זוכר איפה משחק הבית נערך?), העליות של הפועל אוסישקין עד לליגת העל הם הישגים כבירים. ההגעה לחצי גמר הגביע עם שרון אברהמי זה הישג גדול, הגביע ה-1993 הוא אולי הרגע הכי מרגש שלי כאוהד הפועל. ומעבר לזה שהישגים זה לחלוטין לא חזות הכל.
ואני גם מסכים עם הביקורת על שיתוף הישראלים. זה לא צריך לקרות. לי אישית זה מפריע. ואני שוב אדגיש: ים ותומר לצורך העניין לא היו ראויים לשחק כי הם ישראלים, אלא כי תומר שחקן בעמדה 4 הרבה יותר טוב מאיש ויינרייט וים מדר שחקן נהדר ששיתוף שלו לאורך העונה היה עוזר להפועל ביורוליג.
במקביל, אגיד שוב, שחלק לא מבוטל מהערכים שאתה מייחס למועדון אולי מקובלים עליך (וכנראה שחלק גם עליי), אבל הם מעולם לא היו משהו שהפועל תל אביב הושתתה עליו. הם לא ערכי הפועל. הם ערכים שאתה חושב שצריכים להיות להפועל וזה לגיטימי. אבל אלה לא ערכים שהמועדון סיגל לעצמו מעולם.
כשהיה מותר שני זרים בכדורסל הישראלי הפועל תל אביב שיחקה הרבה מאוד פעמים עם שני זרים ושני מתאזרחים ולעתים אפילו שלושה. בתכל'ס שיחקה עם חמישה אמריקאים. בעונת 1987-8, העונה הגדולה הראשונה שלי כילד אוהד הפועל, לקבוצה הייתה רוטציה של שבעה שחקנים. חמישה מתוכם היו: איימוס וטאונס (זרים) מרסר, דלזל, לאסוף (מתאזרחים שכולם התעופפו לאמריקה עם סיום הקריירה שלהם. בתכל'ס הם היו זרים עם אזרחות ישראלית). זה לא הפריע לאף אחד, זה לא עניין את אף אחד ואף אחד לא דיבר על זה שזה נגד הזהות של הפועל. כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. הדבר הכי חשוב להפועל באותה עונה לא היה לשתף ישראלים אלא לקחת סוף סוף את האליפות ממכבי. ותאמין לי שאם היו עוד שני מתאזרחים שהיו יכולים לעזור להשיג את האליפות ההיא והיה עבורם כסף - הם היו מוחתמים בהפועל.
בעונת 1992-3 זכינו בגביע. בטלוויזיה נכתב כי הפועל "בירה מכבי" תל אביב זכתה בגביע. לא עשו מזה עניין. זה היה קוריוז ותו לו. בגמר הגביע הפועל חילקה אלפי חולצות אדומות ועליהן הכיתוב "בירה מכבי" ואלפי אוהדי הפועל לקחו את החולצות ולא רק שנכנסו איתן למשחק, אלא הגיעו איתם גם שנים אחרי למשחקים. אף אחד לא טען שזה נגד הזהות של הפועל. יודע למה? כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. זו בסך הכל הייתה חסות שהכניסה כסף לקבוצה. ובאותה עונה גם הפועל העבירה את הדרבי הכי חשוב מאוסישקין ליד אליהו עבור כסף. וזה דווקא הכעיס מאוד את האוהדים. הם כעסו ובאו למשחק.
בשורה התחתונה: אתה רואה בהפועל דברים מסויימים, אני מכבד את זה. אני רואה דברים מסויימים. כותבים אחרים רואים דברים מסויימים. הכל בסדר.
אבל להפועל תל אביב אין אדמו"ר שקובע מהי הפועל עבור כולם. הגישה הזו של "אני מחזיק את סל הערכים של הפועל וקובע כי מה שקורה עכשיו זו לא הפועל" צר לי, לא מחזיקה מים. מי שמשחקת ביורוליג זו הפועל תל אביב. אותה הפועל תל אביב של פרישמן, אמסלם, זלוטיקמן, טוהר חיימוביץ, מתן נאור וכו'
ודעתי היא שאם היו באים לאברהם פלדה ז"ל לפני 40 שנה ואומרים לו: יש פה איש עסקים שמוכן לשים מלא כסף בהפועל, בתנאי שהקבוצה תשחק ביד אליהו, ובמקביל הוא יביא לכם את מיקי ברקוביץ' וקווין מגי ממכבי להפועל - הם היו לוקחים את איש העסקים הזה על כתפיהם עד למשרדים ברחוב אוסישקין ומחתימים אותו על מה שצריך. רק שיבוא. ואתה מוזמן לשאול את עידן פלדה בנושא. מעניין מה הוא יגיד.
צודק לחלוטין!
הפועל התחילו את ה"אמריקניזציה " בישראל (רישום זרים כישראלים עי באמתלות שונות), ובכמויות גדולות. זאת כתגובה לעלייתו של טל ברודי והשתקעותו בארץ ותרומתו ל נצחונות של מכבי.
מכבי לקחו את זה למקומות הרבה יותר נרחבים בכמות באיכות הפסאודו ישראלים", בקומבינה ובמאבק תוך שינוי תקנון להכשרת השרץ.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
בני12
קיבל.ה  2794 לייקים

רועי גווארה כתב: 29 מרץ 2026, 09:52 מה בעצם הבעיה עם לבאן מרסר?
הוא פשוט ראה את הדברים בדיוק כמוכם ורצה לצבור תארים, זה הרי הכל בחיים
כשאתה מדבר על מרסר אתה מתכוון לזה שהפועל שלחו לחופשת קיץ בארצות הברית וחזר משם יהודי כשר?
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  546 לייקים

@purvis short ואחרים,
בחרתי את המילים שלי בקפידה - הזהות עליה המועדון הוקם.
זה שהנהלות שונות לאורך ההיסטוריה פעלו בדרכים שרחוקות מאוד מהזהות הזו ומרצון האוהדים לא מבטל אותה.

בתור שירות לציבור:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%A2%D7%9C
בניגוד לתנועת מכבי, שמה התאחדות הפועל את הדגש לאו דווקא על שיאים אולימפיים ויופי התרגילים אלא על שיתוף פועלים במספר גדול ככל האפשר בפעילויות ספורטיביות (לפי מטרה זאת נקבעה הסיסמה: "ספורט לאלפים ולא לאלופים"), על מנת לשפר את בריאות גופם ולתקן את הנזקים הנגרמים לגוף מעבודה ממושכת בתנאים קשים. לכן, התרכזה בעיקר בענפי ההתעמלות והאתלטיקה הקלה. לגבי הכדורגל הייתה מחלוקת: היו שטענו שהכדורגל תוקפני מדי, גורם לתחרותיות יתר ולקנאות. לעומתם טענו אחרים כי הכדורגל מטפח דווקא תכונות חיוביות כמו אומץ לב וחברות, והוא מושך המונים לשדה הספורט. הכדורגל הפך בסופו של דבר לענף ספורט של הפועל, אך הוחלט להקפיד על כללי התנהגות השחקנים בזמן המשחק.
יש מאות כתבות, מאמרים וספרים למי שרוצה להרחיב

הייסוד מחדש ב-2007 תחת עמותת אוהדים מדבר בשם עצמו. סירוב לעליית ליגה טכנית, שיתופי פעולה חשובים שנעשו לאורך השנים וגם פעולות כמו פתיחת בי"ס לכדורסל בביאליק-רוגוזין מעידים לפחות על קשר כלשהו לזהות המקורית ולאופן שבו היא מתפרשת בעידן הנוכחי. חולצת המשימות המקורית (הפיג'מה מס' 1!) לא כללה זכייה בתארים, אני זוכר שהיו אוהדים שתהו על כך. מבחינתי זה היה סימן לצניעות ותזכורת שתארים הם לא חזות הכל.

לגבי מתאזרחים - קודם כל, אין שום בסיס להשוות בין גלי העלייה העצומים של התקופה ההיא לתופעות בזויות כמו מרסר, שארפ, דיברתולומיאו וקרינגטון. המקרים של בנקס והאוול, לדוגמה, קרובים יותר לדעתי לצד ה"נכון" של הספקטרום אבל עדיין גרמו לי לאי-נוחות. ההתנהלות של המועדון סביב נושא הזרים והמתאזרחים לא מגדירה אותי, בלי קשר לאחוזי התמיכה בקרב כלל האוהדים.

לגבי הספונסר ההזוי ב-92/3 - זה נזכר עכשיו בתור קוריוז. בזמן אמת, לפחות עד הזכייה בגביע, בהחלט היו ויכוחים בנושא. ההצלחה המקצועית בעונה הזאת דחקה אותם לצד, באופן טבעי, אבל לא מחקה אותם.

בשורה התחתונה - הלעג והציניות מבהירים שיש משתמשים שלא מתחברים לזהות המקורית, אפילו להפך - יוצאים מגדרם כדי לטשטש ולמחוק אותה. הודעות כמו "איזה הישגים?" יצאו ישר מפיד מחלה.
אם מבחינתכם קני לבנובסקי מצדיק לקלל את טימור ומדר - לבריאות, כאמור.
purvis short
קיבל.ה  213 לייקים

הפועל תל אביב בכדורסל תמיד הייתה קבוצה הישגית ששאפה להצליח ולזכות בתארים. זה היה נכון בשנות החמישים, בשנות השישים ומאז ומעולם. הפועל תל אביב לא הייתה חוג כדורסל או חבורה של שחקנים שנפגשים בשביל הכיף. הפועל תמיד הייתה קבוצה הישגית. הפועל תל אביב שגדלתי עליה הייתה קבוצה שעשתה הכל כדי להצליח. כולל להתחייב על כספים שלא היו לה. אם המטרה היא חובבנות היה ניתן להישאר בליגה ב' ולשחק בשביל הכיף, לא? כבר בעונה הראשונה בליגה ב' בקבוצה היו שחקנים שקיבלו משכורות ונבנתה קבוצה הרבה הרבה יותר טובה מיריבותיה כדי לעלות (והיא ניצחה כל משחק ב40-50-60 הפרש). וכך גם בשאר השנים.
הקבוצה סירבה לעלות ליגה שלא על המגרש. החלטה מעולה. במקביל הקבוצה הצטרפה ליורוקאפ למרות שסיימה בעונה לפני בבית התחתון - החלטה מעולה שתמכתי בה.
תארים הם לא חזות הכל. חד משמעית, אני מסכים איתך. ועם זאת הפועל תל אביב תמיד הייתה קבוצה הישגית ששאפה לתארים (ולא היה שום ויכוח רציני על בירה מכבי. לא עשו מזה עניין. היה קוריוז ותו לו. וזה לא היה ספונסר הזוי, הוא אפילו היה גם הספונסר בעונה שאחרי. כמו גם שלא עשו שום עניין מלהחתים את רלף קליין, סמל מכביסטי כמאמן, שנתיים אחרי שהוא אמר עלינו שאנחנו "הפועל מסריח". וכמה שאני אוהב את רלף, וכמה שאוהדי הפועל רבים אוהבים את רלף. אדם מקסים שנכנס לנו עמוק ללב. מעניין מה היה קורה אם היום היו רוצים להחתים את רלף קליין בהפועל...)
עבורי (וכמובן זו רק דעתי) הפועל תל אביב כרגע מזכירה יותר את הפועל תל אביב שאני גדלתי עליה בשנות השמונים ותחילת התשעים מאשר קבוצה שמסיימת כל עונה במקום השמיני, פותחת את הליגה עם סגל מביך ועם מאזן של ניצחון מול חמישה הפסדים וחוגגת השתחלות לפלייאוף או הינצלות מירידה.
ואת כולן אהבתי. את הפועל של טיילור באטל, דאלאס מור ודיבלר ואת הפועל תל אביב של מוטלי, מרקוס פוסטר ואלייז'ה בראיינט. את הפועל של אורי להב שירדה ליגה ואת הפועל של קרטיס מקנטס שעלתה בעונה שאחרי (ועד היום קרטיס אהוב עליי לא פחות מהרבה שחקנים ישראלים)
כולן הפועל תל אביב. לכולן יש נסיבות שמכתיבות את המציאות. בכולן היו דברים שאהבתי ודברים שהרתיחו אותי. אני לא רותח היום על הניהול פחות מבעבר ולא יותר מבעבר. יש דברים שמחרפנים אותי ודברים שאני גאה בהם. לפעמים יותר ולפעמים פחות.
זו הפועל אביב. ומי שמשחקת היום ביורוליג זו הפועל תל אביב. זו שגדלתי עליה. זו שאהדתי אותה מילדותי.
ומי שמספר לי שזו לא הפועל, שילמד קצת היסטוריה.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4174 לייקים

רועי גווארה כתב: 29 מרץ 2026, 12:29 @purvis short ואחרים,
זה שהנהלות שונות לאורך ההיסטוריה פעלו בדרכים שרחוקות מאוד מהזהות הזו ומרצון האוהדים לא מבטל אותה.

בתור שירות לציבור:

בניגוד לתנועת מכבי, שמה התאחדות הפועל את הדגש לאו דווקא על שיאים אולימפיים ויופי התרגילים אלא על שיתוף פועלים במספר גדול ככל האפשר בפעילויות ספורטיביות (לפי מטרה זאת נקבעה הסיסמה: "ספורט לאלפים ולא לאלופים"), על מנת לשפר את בריאות גופם ולתקן את הנזקים הנגרמים לגוף מעבודה ממושכת בתנאים קשים. לכן, התרכזה בעיקר בענפי ההתעמלות והאתלטיקה הקלה. לגבי הכדורגל הייתה מחלוקת: היו שטענו שהכדורגל תוקפני מדי, גורם לתחרותיות יתר ולקנאות. לעומתם טענו אחרים כי הכדורגל מטפח דווקא תכונות חיוביות כמו אומץ לב וחברות, והוא מושך המונים לשדה הספורט. הכדורגל הפך בסופו של דבר לענף ספורט של הפועל, אך הוחלט להקפיד על כללי התנהגות השחקנים בזמן המשחק.

הייסוד מחדש ב-2007 תחת עמותת אוהדים מדבר בשם עצמו. סירוב לעליית ליגה טכנית, שיתופי פעולה חשובים שנעשו לאורך השנים וגם פעולות כמו פתיחת בי"ס לכדורסל בביאליק-רוגוזין מעידים לפחות על קשר כלשהו לזהות המקורית ולאופן שבו היא מתפרשת בעידן הנוכחי. חולצת המשימות המקורית (הפיג'מה מס' 1!) לא כללה זכייה בתארים, אני זוכר שהיו אוהדים שתהו על כך. מבחינתי זה היה סימן לצניעות ותזכורת שתארים הם לא חזות הכל.

לגבי מתאזרחים - קודם כל, אין שום בסיס להשוות בין גלי העלייה העצומים של התקופה ההיא לתופעות בזויות כמו מרסר, שארפ, דיברתולומיאו וקרינגטון. המקרים של בנקס והאוול, לדוגמה, קרובים יותר לדעתי לצד ה"נכון" של הספקטרום אבל עדיין גרמו לי לאי-נוחות. ההתנהלות של המועדון סביב נושא הזרים והמתאזרחים לא מגדירה אותי, בלי קשר לאחוזי התמיכה בקרב כלל האוהדים.

לגבי הספונסר ההזוי ב-92/3 - זה נזכר עכשיו בתור קוריוז. בזמן אמת, לפחות עד הזכייה בגביע, בהחלט היו ויכוחים בנושא. ההצלחה המקצועית בעונה הזאת דחקה אותם לצד, באופן טבעי, אבל לא מחקה אותם.

בשורה התחתונה - הלעג והציניות מבהירים שיש משתמשים שלא מתחברים לזהות המקורית, אפילו להפך - יוצאים מגדרם כדי לטשטש ולמחוק אותה. הודעות כמו "איזה הישגים?" יצאו ישר מפיד מחלה.
שטויות יפות. ממש יפות. מסוגננות כאלה...
תא מרבוטא
קיבל.ה  909 לייקים

רועי גווארה כתב: 29 מרץ 2026, 12:29 @purvis short ואחרים,

בתור שירות לציבור:

אני מבין מדבריך שאנחנו מעוניינים לא בשחקנים מקצוענים. זה אכן מתכתב עם המטרות המקוריות של ספורט להמונים
אם ככה לא ברור על מה התלונות סביב ירידת ליגה, משחק נרפה של שחקני בית כמו אל ים וארצ'ל עד לאחרונה, או רוי ברנס ויהןדה חוטה שלא לאחרונה, ולחץ שאנחנו לא דןרסים את הלאומית במחזור עשירי. העיקר זה טיפוח רוח ספורט, טיפוח צעירים במחיר סביר לכל נפש, ללא קשר למיקום.

מסתבר פתאם שהישגים זה כן עניין. ואז מתרפקים על רכש מזרח אירופי כמו פישונט ואונישנקו, נעלבים ששכיר חרב כמו אניימה חותם ביריבה העירןנית (אחרי שחתם אצלנו מיריבה עירונית אחרת), ומעדיפים מאמן ששיחק אצלנו שנתיים על פני מאמן בית שגדל בנוער רק כי הוא יותר מצליח. על הדרך מתבאסים על איטודיס שהוא מפסיד את גמר גביע וינר (למי אכפת ממפעל שממומן על ידי הימורים? מה עם האידאה?), ומברדה על גביע השוקו (אותו כנ"ל).

במילים אחרות עניין הציפיה להישגים כבר מזמן איתנו. לא מתקופת ינאי. ולא מתקופת גןסינסקי. גם לא מתקופת ספרא.
האם זה מצדיק עלבונות לשחקנים? לא. כמו שזה לא הצדיק את העליהום על אדי גוטליב שהיה פי 200 או על לירן רוטמן לאחרונה ולא זוכר שהגנו עליהם בחירוף נפש.
האם זה הופך הציפיה להישגים למגונה? ממש לא.
אבשלום נון
קיבל.ה  6 לייקים

פרוויס, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך – אף אחד לא יכול לקחת מונופול על הזהות של הפועל. אבל לא מועיל לכעוס על אוהדים שמתנגדים לתצורה הנוכחית של הפועל סל, אלא עדיף להבין (גם אם לא להסכים. שכ"א יעשה מה שהוא מבין) אותם.
אני רוצה להציע תיאוריה של שלושה דורות אוהדי הפועל. אתחיל עם הקדמה תיאורטית: קהילות עוברות אבולוציה זהותית. כל הקהילות, גם חסידות גור וגם האיימישים בפנסליבניה. זו נקודת הבסיס לכל ניסיון להבין מה קורה לנו במשבר הפנים-קהילתי שלנו. תמיד יש מתח בין דורי, זה מובנה בתוך הסוציולוגיה האנושית. דור צעיר בוחר מה הוא משאיר, אבל מעדכן ומשנה לפי דרכו את נקודת מבטו הזהותית.
אוהדי הפועל מסוג אבא שלי וחבריו שראו את הפועל של שנות ה-60, הם זן מסוים קדמוני של אוהד הפועל (עדיין אפשר לראות חבר'ה קשישים ביציע וזה הכי מרגש). מבחינתם הפועל זה בגובה העיניים מול מכבי. מבחינתם להביא עוד זר, עוד מתאזרח (כמו שהיטבת לתאר) – אלה כלים לגיטימיים במאבק על התחרות הספורטיבית, מאז שהגעת טל ברודי שינתה וכוננה את מה שנהיה ממכבי.
הדור הבא, הבנים של אוהדי הפועל הראשונים, גדל לאווירה של שנות ה-90 – קהל מעורב יותר במשחק, אנשים שמתחילים להגיע יותר באדום (ולא רק צעיף), שירה מאורגנת, התלכדות קהילתית סביב אוסישקין. הדור הזה חווה את המשבר הגדול של העידן המקצועני והפערים העצומים שנפערו מול מכבי. ההסתדרות קרסה (בתוך המפולת הכללית של מפלגת העבודה, רצח רצין וכו'), בעלי שליטה מפוקפקים הגיעו (שאול, גוסינסקי), מכבי הפכה להיות גורם קבוע ברמה האירופאית, הפער בינה לליגה נהיה מרחק שנות דור, התחזקה השחיתות הממוסדת לטובת מכבי במשחקים מכריעים ("האגרוף"), שיפוט מוטה והחלטות איגוד לטובת "הקבוצה של המדינה", לצד זה תחילת תקשורת הטלויזיה וכיסוי משחקים בלייב, השפעות של אהדה מהבלקן, הקמת ארגון האוהדים – ובסוף התקופה הזו הריסת אולם אוסישקין כאירוע מכונן.
ילדים שנולדו לסוף התקופה הזו כבר לא אמרו "אני מוכן ללבוש חולצת 'בירה מכבי' כמו אבא שלי". התפתח אתוס חדש (או שמא התחזק אתוס קיים) – בדלנות. הבדלנות היא זו שהביאה את "כל העולם כולו שונא את הפועל", ואת "100% אנטי". הבדלנות נהייתה לדבק הרעיוני החזק והאפקטיבי ביותר עבור הדור הזה שלא יכול היה בכלל לדמיין תחרותיות. הבדלנות נהייתה הכוח המגבש החדש, האתוס של הפועל ת"א בתחילת המאה ה-21. ניתן לראות מצוין את האבולוציה הזו בשירים שנכתבו. זו כבר לא הפועל של עלי מוהר ואריק איינשטיין, אלא של גל סוקולובסקי והשפעות מאתונה ובלגרד. ברוח הזו הוקמה הפועל אוסישקין, ועם הרוח הזו הקבוצה הגיעה חזרה לליגת העל. הדרייב-אין הפך להיות פלטפורמה מושלמת לקיום הזה. הדור שנולד בשנות ה-2000 (ופה המוטיבציה שלי להביןאת הלך הרוח היא קרובה ורגשית: הבן שלי הפך בשנה האחרונה ל"לא באים", למרות שאנחנו מנויים יחד שנים ארוכות, כולל בשנה הנוכחית) – הדור הזה הגיע למשחקים הראשונים בחייו כאשר הלמות תופי האולטרס באוזניו, ושירי לאה קטמין באוזניותיו בדרך לבית-ספר. חלקם לקח את רעיון הבדלנות שהוא קיבל מאיתנו צעד קדימה (מה שלפעמים מרגיש לנו כ"צעד אחד רחוק מדי") – באלימות, בשירי זוועה, וכיו"ב.
אבל אי אפשר לזלזל בזה, משום שכולנו מונעים כאוהדים מבחינה רגשית, ולכל דור יש רעיון מלכד, אתוס, שבונה עבורו את עולם האהדה שלו. כמו שלא באמת הייתה לי דרך להתחבר רגשית לתמונות שחור-לבן וגיבורים כמו מרק טורנשטיין ובארי ליבוביץ', כשבאותם בימים קמנו לראות בלייב את מייקל ג'ורדן, ככה באותה מידה ההפועל שלי, של פרישמן ואמסלם ודובראש ופרוויס שורט היא כבר לא ההפועל של הבן שלי. יכול להיות שבאטמוספירה של הקבוצה של שנות ה-90, כפי שכתבת, עופר ינאי היה מתקבל נהדר ופותר לאברהם פלדה את כל בעיות התזרים המציקות. אבל חייבים לקבל את זה שבאתוס הנוכחי של רוב הדור הצעיר, הבנים שלנו, זה לא מה שהם תופסים כאלמנט הזהותי המכריע. מה שעופר ינאי מביא לשולחן (כסף דמיוני, עוצמה מקצועית, יורוליג, יד אליהו, להראות למכבי מה זה) – מאיים באופן ישיר על האתוס שלהם, שנבנה על בדלנות ועל שונות הופכית ממכבי ומה שהיא מייצגת. ההפועל הנוכחית 'בגדה' בסיפור המכונן שאליו הם גדלו, גם אם נאהב את זה וגם אם נזלזל בזה.
בסוף מה כולנו רוצים? ללכת עם הילד ויום אחד עם הנכד למשחק של הפועל, וכרגע זה בסכנה. אם יש משהו שמצער אותי יותר מהכל, הרבה יותר מהפסד ביורוליג לריאל או בסקוניה זה זה. כי הסכנה בקצה הדרך היא שענף שלם של אוהדי הפועל סל ייכרת. אולי "יבואו אחרים", אבל אני לא מעוניין באחרים שימלאו אולם ענק. אני מעוניין בבן שלי ובבן שיהיה לו.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1799 לייקים

אני בטוח שגווארה הפגין את מורת רוחו מאבדן זהות המועדון כשאדלטיין הראה לטוהר חיימוביץ' את הדרך החוצה ולא אפשר לפועל המסור לשחק בליגת העל.
אחרי הכל, ערכים לפני הישגים, לא ככה?
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
purvis short
קיבל.ה  213 לייקים

אבשלום, כתבת מקסים. ואני מסכים מאוד עם חלקים נכבדים בניתוח שלך. ראשית, אני לא כועס. אני מכבד ומבין את הבחירות שאנשים עושים. אני מכבד מאוד את זה שאנשים חושבים אחרת. ואני בטח ובטח מסכים עם השורה התחתונה שלך. ואין ספק שהתפיסות השונות נובעות בין היתר מהתקופות השונות שבהן חווינו את הפועל בילדותנו.
אבל במקביל להסכמה עם הדברים שלך, אני חושב שזה גם צריך להיות הדדי. גם אנשים שחושבים אחרת מאיתנו צריכים לכבד את הגישה האחרת שלנו. כי כשמדברים על קהילה צריך להבין שבקהילה יש מגוון אנשים שחושבים אחרת. וצריך לכבד גם אותם.
למשל, אם 6000-7000 אוהדי הפועל מגיעים למשחק נגד דובאי או מילאנו, לא ייתכן שאוהדים של הפועל יכנו אותם "מכביסטים.... מכבי באדום... טרמפיסטים".
אני בהחלט חושב שעופר עשה המון טעויות בדיוק בנקודות שאתה מדבר עליהן. ועדיין, זו הפועל תל אביב. הפועל של פרישמן זלוטיקמן, אורי להב ומקנטס. וכמו שאני מכבד מי שחושב אחרת ממני, אני מצפה שהוא יכבד את הבחירה שלי.
שונא_מכבי
קיבל.ה  158 לייקים

אבשלום נון כתב: 29 מרץ 2026, 13:38 פרוויס, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך – אף אחד לא יכול לקחת מונופול על הזהות של הפועל. אבל לא מועיל לכעוס על אוהדים שמתנגדים לתצורה הנוכחית של הפועל סל, אלא עדיף להבין (גם אם לא להסכים. שכ"א יעשה מה שהוא מבין) אותם.
אני רוצה להציע תיאוריה של שלושה דורות אוהדי הפועל. אתחיל עם הקדמה תיאורטית: קהילות עוברות אבולוציה זהותית. כל הקהילות, גם חסידות גור וגם האיימישים בפנסליבניה. זו נקודת הבסיס לכל ניסיון להבין מה קורה לנו במשבר הפנים-קהילתי שלנו. תמיד יש מתח בין דורי, זה מובנה בתוך הסוציולוגיה האנושית. דור צעיר בוחר מה הוא משאיר, אבל מעדכן ומשנה לפי דרכו את נקודת מבטו הזהותית.
אוהדי הפועל מסוג אבא שלי וחבריו שראו את הפועל של שנות ה-60, הם זן מסוים קדמוני של אוהד הפועל (עדיין אפשר לראות חבר'ה קשישים ביציע וזה הכי מרגש). מבחינתם הפועל זה בגובה העיניים מול מכבי. מבחינתם להביא עוד זר, עוד מתאזרח (כמו שהיטבת לתאר) – אלה כלים לגיטימיים במאבק על התחרות הספורטיבית, מאז שהגעת טל ברודי שינתה וכוננה את מה שנהיה ממכבי.
הדור הבא, הבנים של אוהדי הפועל הראשונים, גדל לאווירה של שנות ה-90 – קהל מעורב יותר במשחק, אנשים שמתחילים להגיע יותר באדום (ולא רק צעיף), שירה מאורגנת, התלכדות קהילתית סביב אוסישקין. הדור הזה חווה את המשבר הגדול של העידן המקצועני והפערים העצומים שנפערו מול מכבי. ההסתדרות קרסה (בתוך המפולת הכללית של מפלגת העבודה, רצח רצין וכו'), בעלי שליטה מפוקפקים הגיעו (שאול, גוסינסקי), מכבי הפכה להיות גורם קבוע ברמה האירופאית, הפער בינה לליגה נהיה מרחק שנות דור, התחזקה השחיתות הממוסדת לטובת מכבי במשחקים מכריעים ("האגרוף"), שיפוט מוטה והחלטות איגוד לטובת "הקבוצה של המדינה", לצד זה תחילת תקשורת הטלויזיה וכיסוי משחקים בלייב, השפעות של אהדה מהבלקן, הקמת ארגון האוהדים – ובסוף התקופה הזו הריסת אולם אוסישקין כאירוע מכונן.
ילדים שנולדו לסוף התקופה הזו כבר לא אמרו "אני מוכן ללבוש חולצת 'בירה מכבי' כמו אבא שלי". התפתח אתוס חדש (או שמא התחזק אתוס קיים) – בדלנות. הבדלנות היא זו שהביאה את "כל העולם כולו שונא את הפועל", ואת "100% אנטי". הבדלנות נהייתה לדבק הרעיוני החזק והאפקטיבי ביותר עבור הדור הזה שלא יכול היה בכלל לדמיין תחרותיות. הבדלנות נהייתה הכוח המגבש החדש, האתוס של הפועל ת"א בתחילת המאה ה-21. ניתן לראות מצוין את האבולוציה הזו בשירים שנכתבו. זו כבר לא הפועל של עלי מוהר ואריק איינשטיין, אלא של גל סוקולובסקי והשפעות מאתונה ובלגרד. ברוח הזו הוקמה הפועל אוסישקין, ועם הרוח הזו הקבוצה הגיעה חזרה לליגת העל. הדרייב-אין הפך להיות פלטפורמה מושלמת לקיום הזה. הדור שנולד בשנות ה-2000 (ופה המוטיבציה שלי להביןאת הלך הרוח היא קרובה ורגשית: הבן שלי הפך בשנה האחרונה ל"לא באים", למרות שאנחנו מנויים יחד שנים ארוכות, כולל בשנה הנוכחית) – הדור הזה הגיע למשחקים הראשונים בחייו כאשר הלמות תופי האולטרס באוזניו, ושירי לאה קטמין באוזניותיו בדרך לבית-ספר. חלקם לקח את רעיון הבדלנות שהוא קיבל מאיתנו צעד קדימה (מה שלפעמים מרגיש לנו כ"צעד אחד רחוק מדי") – באלימות, בשירי זוועה, וכיו"ב.
אבל אי אפשר לזלזל בזה, משום שכולנו מונעים כאוהדים מבחינה רגשית, ולכל דור יש רעיון מלכד, אתוס, שבונה עבורו את עולם האהדה שלו. כמו שלא באמת הייתה לי דרך להתחבר רגשית לתמונות שחור-לבן וגיבורים כמו מרק טורנשטיין ובארי ליבוביץ', כשבאותם בימים קמנו לראות בלייב את מייקל ג'ורדן, ככה באותה מידה ההפועל שלי, של פרישמן ואמסלם ודובראש ופרוויס שורט היא כבר לא ההפועל של הבן שלי. יכול להיות שבאטמוספירה של הקבוצה של שנות ה-90, כפי שכתבת, עופר ינאי היה מתקבל נהדר ופותר לאברהם פלדה את כל בעיות התזרים המציקות. אבל חייבים לקבל את זה שבאתוס הנוכחי של רוב הדור הצעיר, הבנים שלנו, זה לא מה שהם תופסים כאלמנט הזהותי המכריע. מה שעופר ינאי מביא לשולחן (כסף דמיוני, עוצמה מקצועית, יורוליג, יד אליהו, להראות למכבי מה זה) – מאיים באופן ישיר על האתוס שלהם, שנבנה על בדלנות ועל שונות הופכית ממכבי ומה שהיא מייצגת. ההפועל הנוכחית 'בגדה' בסיפור המכונן שאליו הם גדלו, גם אם נאהב את זה וגם אם נזלזל בזה.
בסוף מה כולנו רוצים? ללכת עם הילד ויום אחד עם הנכד למשחק של הפועל, וכרגע זה בסכנה. אם יש משהו שמצער אותי יותר מהכל, הרבה יותר מהפסד ביורוליג לריאל או בסקוניה זה זה. כי הסכנה בקצה הדרך היא שענף שלם של אוהדי הפועל סל ייכרת. אולי "יבואו אחרים", אבל אני לא מעוניין באחרים שימלאו אולם ענק. אני מעוניין בבן שלי ובבן שיהיה לו.
יפה כתבת, ואני בהחלט חושב שדברי טעם. אני אכן מבין את הדור הזה שאתה מדבר עליו - יכול להעיד על משפחתי. האחיין שלי, שהוא כרגע חייל בצבא, מנוי לשער 5 בבלומפילד. הוא לא ממש פריק של ספורט בכלל, וכדורגל בפרט אגב. למה הוא הולך? כי רבים מהחברים הטובים שלו אוהדי הפועל, כי כיף להם יחד להיות בשער, לשתות בירה לפני ואחרי, לעשן, לצחוק, לשיר את השירים שהאולטראס ולאה קטמין ואחרים כתבו, ובינינו, שער 5 זה באמת שער מרגש. הוא לא שונא מכבי כמוני, האמת היא שהוא לא שונא בכלל - והוא בוודאי לא אלים!! ההפך הוא הנכון...אני חושב, בלי לבדוק, שהוא מהווה חלק לא מבוטל מהפרופיל של אוהדי הפועל הצעירים בשער 5.

לכדורסל הוא לא הולך ואפילו לא ממש מתעניין. באחת מארוחות השישי שלנו שאלתי אותו מדוע הוא לא בא לכדורסל. ואף אמרתי לו שאשמח אם נלך יחד (יש לי מנוי כפול - לי ולבן הצעיר שלי, אבל אשמח אם הוא יצטרף גם). הוא לא רצה - ואמר שזה לא בגלל עופר ינאי ולא בגלל הסכסוך עם יד אליהו...זה פשוט בגלל שאין תחושת כיף וביחד כמו שיש בבלומפילד. ואני כמובן, כאחד שפוקד רבות השנה גם את בלומפילד וגם את יד אליהו, נאלצתי להסכים איתו.

עשיתי את ההקדמה הזאת כדי פשוט להגיד שאני מזדהה ומסכים עם מה שכתבת. לרבים מאיתנו יש את השיחות האלה והכאב הזה במשפחות שלנו ממש - משפחות שחצויות הלכה ומעשה. אני לא יכול לתאר לכם עד כמה השנה הזאת, השבר הזה בקהילה, הסכסוך הזה, משפיע עלי אישית - ממש גורם לי לצער אמיתי בלב, לתחושה רעה, לעצב. ובאמת שאני מוכן לעשות הכל (לא שיש לי את הכוח לזה, אבל אם היה לי), כדי שהסכסוך הזה והתחושה הזאת תיפתר.

ואחרי שאמרתי את זה, יש דברים שאני לא מוכן לקבל ולא מוכן להרכין ראש בפניהם. השיח של אוהדים רבים - וכן, רבים מהם נמנים על האולטראס או לפחות על דור צעיר יחסית שנמצא בשער 5 - רואה בדור הישן של אוהדי הפועל ככאלו שלא מייצגים את הקבוצה. מה לא כינו אותי השנה - עופריסט (לא פגשתי אותו מימי ולא דיברתי איתו מימי, יש לי ביקורת עליו מכאן ועד להודעה חדשה), טרמפיסט (אני אוהד הפועל מגיל 5 והולך לבלומפילד מגיל 5, כל המשפחה שלי אוהדי הפועל, אבא שלי שיחק בנוער של הפועל תל אביב כדורגל והיה חבר טוב של אריק איינשטין, ושל רבים משחקני הפועל תל אביב בעבר), אוהד הצלחות, מכביסט ומה לא. לזה אני לא מוכן. מותר לא להסכים, מותר להתווכח, אסור לקטלג אוהדים שלא מסכימים איתך ככאלה שאינם מייצגים את הפועל. או חמור מכך, שאינם אוהדי הפועל. הגישה הזאת של הדור המיליטנטי והצעיר יותר של אוהדי הפועל, לא מקובלת ורק גורמת להעמקת הקרע והחיכוך. משפטים כמו - אתם לא מייצגים את הפועל; אנחנו הפועל; ועוד ועוד....לא מקובלים עלי.

אז כן - אני מודה, השנה הזאת עם כל ההצלחה המקצועית שלנו (ויש הצלחה מקצועית למרות הטעם המר מיום שישי והחשש שמא השנה הזאת תיגמר ללא תואר וללא פליי אין אפילו) היא שנה שאני לא נהנה בה. לא כיף לי. כואב לי. אולי ההנאה היחידה שלי היא שהבן שלי, שהולך איתי למשחקים, כן נהנה, גם בכדורסל, ואפילו נמנה על הגוף המעודד החדש שאנשי האולטראס ונציגיהם בפורומים השונים, נהנים להשמיץ ולהעליב כל כך.

הלוואי שזה ישתנה...הלוואי שהמעבר להיכל שלמה בעונה הבאה יפתור חלק מהאוירה הרעילה. אני סקפטי, אבל מה נותר לנו אלא לקוות לעתיד טוב יותר מהבחינה הזאת ובכלל.
red pepper
קיבל.ה  24 לייקים

אבשלום נון כתב: 29 מרץ 2026, 13:38 פרוויס, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך – אף אחד לא יכול לקחת מונופול על הזהות של הפועל. אבל לא מועיל לכעוס על אוהדים שמתנגדים לתצורה הנוכחית של הפועל סל, אלא עדיף להבין (גם אם לא להסכים. שכ"א יעשה מה שהוא מבין) אותם.
העלית פה הרבה נקודות נכונות, אבל העיקרית שבהן לטעמי היא שלהסתכל על דברים שעופר ינאי עשה להפועל תל אביב בפרספקטיבה של שנות ה-80 או ה-90 זה דבר שאינו רלוונטי ב- 2025-2026. ומי שמנסה לתת דוגמאות של בירה מכבי או כל מיני דברים אחרים מההיסטוריה כדי להצדיק פעולות נוכחיות, שאני לא חושב שיש מישהו שיכול לטעון שהן לא קיצוניות ביחס לאתוס של חלק ניכר מהקהל הנוכחי (בין אם הוא מתנגד להן או לא) יכול לשכנע בעיקר את עצמו.
שליחת תגובה