ואיך התגובות יהיו לדעתך? כל הכבוד על העדכון?
או שפיכת רעלים, חבורת שקרנים, הפועל סופיה וכו'
לא, כי לא להודיע מה שאמרו שיודיעו התקבל בפרחים ולבבות.
מסכיםteknoboy כתב: ↑23 מרץ 2026, 19:51לא, כי לא להודיע מה שאמרו שיודיעו התקבל בפרחים ולבבות.
במינימום של המינימום זה היה סותם את הפה לחלק מהמתלוננים על זה שלא עדכנו.
וגם באופן כללי, לעמוד במילה שלך זה לא דבר כל כך נורא שחובה להימנע ממנו.
אמרת שתעדכן? אמרת. אין מה לעדכן כי העירייה לא עסקה בזה? אז תעדכן שלא קיבלת עדכון מהעירייה. מי ישמע איזה נורא זה לכתוב שני משפטים מטעם המועדון.
לא שבפנים עצמו זה כל כך קריטי, אבל לדעתי היה ראוי לעדכן במועד שקבעו (וכאמור, אם אין מידע משמעותי למסור אז להודיע שאין ולהסביר למה, אם יש הסבר).
בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,red in blood כתב: ↑23 מרץ 2026, 18:52אתה מבלבל (בטעות או במודע) בין הבטחות להודעות.Praškevičios כתב: ↑19 מרץ 2026, 07:41 בסוף דצמבר 2025 פרסמה הנהלת הקבוצה בראשות עופר ינאי ״עדכון שיפוץ״ ובו נכתב שעיריית תל אביב תסיים ותפרסם את החלטתה בנוגע לאולם הביתי של הקבוצה במהלך פברואר 2026.
עופר ינאי אחראי כרגע על המועדון ונדרש לוודא שהנושא יתקדם כפי שהבטיח מספר רב של פעמים. הוא העביר את המועדון לשחק ביד אליהו ולכן אחראי גם להוציא אותנו משם.
לא מחפש שום דבר חוץ מקיום הבטחות.
אין למועדון יכולת להבטיח שהעירייה יקבלו החלטה במועד מסויים ולא הבטיחו דבר כזה.
לא הבטיחו, אלא הוציעו הודעה עם המידע שידוע. העירייה הייתה אמורה לקבל החלטה בנושא. לא קיבלו החלטה, מהמון סיבות, חלק מוצדקות (מלחמה) וחלק ממש לא (עוד סחבת עירונית).
אבל זה העירייה, והביקורת בנושא צריכה להיות עליהם. לא ברור מה ״ההבטחה״ שאתה רוצה שהמועדון יקיים בנושא.
וכן, אני רוצה שהמועדון יהיו יותר תקשורתיים בנושא, וכל נושא התקשורת של המועדון (מול האוהדים ומול גופי התקשורת המוסדיים) הוא חרפה. אבל בוא נמקד את הביקורת למשהו ענייני ולא ״משקרים לנו!!!!!11אחד״
קודם כל, איך אתה מודע למה אמרתי או לא אמרתי אז? עקבת אחרי מספיק?Praškevičios כתב: ↑24 מרץ 2026, 00:58בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,red in blood כתב: ↑23 מרץ 2026, 18:52אתה מבלבל (בטעות או במודע) בין הבטחות להודעות.Praškevičios כתב: ↑19 מרץ 2026, 07:41 בסוף דצמבר 2025 פרסמה הנהלת הקבוצה בראשות עופר ינאי ״עדכון שיפוץ״ ובו נכתב שעיריית תל אביב תסיים ותפרסם את החלטתה בנוגע לאולם הביתי של הקבוצה במהלך פברואר 2026.
עופר ינאי אחראי כרגע על המועדון ונדרש לוודא שהנושא יתקדם כפי שהבטיח מספר רב של פעמים. הוא העביר את המועדון לשחק ביד אליהו ולכן אחראי גם להוציא אותנו משם.
לא הבטיחו, אלא הוציעו הודעה עם המידע שידוע. העירייה הייתה אמורה לקבל החלטה בנושא. לא קיבלו החלטה, מהמון סיבות, חלק מוצדקות (מלחמה) וחלק ממש לא (עוד סחבת עירונית).
אבל זה העירייה, והביקורת בנושא צריכה להיות עליהם. לא ברור מה ״ההבטחה״ שאתה רוצה שהמועדון יקיים בנושא.
וכן, אני רוצה שהמועדון יהיו יותר תקשורתיים בנושא, וכל נושא התקשורת של המועדון (מול האוהדים ומול גופי התקשורת המוסדיים) הוא חרפה. אבל בוא נמקד את הביקורת למשהו ענייני ולא ״משקרים לנו!!!!!11אחד״
אם ידעת שלמועדון אין יכולת להבטיח דבר בנושא שיפוץ האולם, מדוע שתקת כשהנהלת הפועל פיזרה הבטחות לפני המעבר??
אתה רק חושף כמה חוסר יושר ואמינות היו במהלך ההרסני הזה
אחרי שאמרונפה כולל אני שהיה ראוי להוציא הודעה שעל אף המלחמה ההנהלה תידרוש תשובות מהעיריהPraškevičios כתב: ↑24 מרץ 2026, 00:58בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,red in blood כתב: ↑23 מרץ 2026, 18:52אתה מבלבל (בטעות או במודע) בין הבטחות להודעות.Praškevičios כתב: ↑19 מרץ 2026, 07:41 בסוף דצמבר 2025 פרסמה הנהלת הקבוצה בראשות עופר ינאי ״עדכון שיפוץ״ ובו נכתב שעיריית תל אביב תסיים ותפרסם את החלטתה בנוגע לאולם הביתי של הקבוצה במהלך פברואר 2026.
אם ידעת שלמועדון אין יכולת להבטיח דבר בנושא שיפוץ האולם, מדוע שתקת כשהנהלת הפועל פיזרה הבטחות לפני המעבר??
כי יאסיקביצ'יוס לא מעוניין באיחוי הקרע אז הטענות שלו משרתות את זהתא מרבוטא כתב: ↑24 מרץ 2026, 21:34אחרי שאמרונפה כולל אני שהיה ראוי להוציא הודעה שעל אף המלחמה ההנהלה תידרוש תשובות מהעיריהPraškevičios כתב: ↑24 מרץ 2026, 00:58בימים שבהם נהוג לברוח מאחריות ולזרוק אותה על אחרים, הגיוני לברוח מאחריות גם בנושא הזה,red in blood כתב: ↑23 מרץ 2026, 18:52
אתה מבלבל (בטעות או במודע) בין הבטחות להודעות.
למה בעצם כל הטענות שלך לינאי הן באשכול הזה? זה לא אשכול ינאי ולא אשכול אולם. מה בין הטענות כלפיו ובין איחוי הקרע?
חולדאי הוא פושע אושיסקין.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 21:59 חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אם מותר לכנותנו פושעי אוסישקין מותר לי לכנות אחרים אוהדי מכבי באדום? כנל פושעי דרייב אין וכנל אוהדי ינאי סל?
נ.ב אני אוהד הפועל תל אביב על שלל ענפיה
אנחנו כבר לא הפועל בסל
לא ניקיתי כלל וכללEl dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:02חולדאי הוא פושע אושיסקין.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 21:59 חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אם מותר לכנותנו פושעי אוסישקין מותר לי לכנות אחרים אוהדי מכבי באדום? כנל פושעי דרייב אין וכנל אוהדי ינאי סל?
אנחנו כבר לא הפועל בסל
איך אתה תכנה למי שמנקה אותו ממחדל האולם כי זה משרת הנרטיב שהוא צומך בו לגבי שיפוץ הדרייב אין?
ואני אוהד הפועל בכל ענף שהפועל משחקת החל משיט אופטימסטים בכנרת וטניס שולחן עד לכדורגל וכדורסל.
הוא גם לא התאים לעמותה שניהלה דיונים עם העיריה על הרחבה.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:12לא ניקיתי כלל וכללEl dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:02חולדאי הוא פושע אושיסקין.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 21:59 חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אנחנו כבר לא הפועל בסל
איך אתה תכנה למי שמנקה אותו ממחדל האולם כי זה משרת הנרטיב שהוא צומך בו לגבי שיפוץ הדרייב אין?
ואני אוהד הפועל בכל ענף שהפועל משחקת החל משיט אופטימסטים בכנרת וטניס שולחן עד לכדורגל וכדורסל.
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש
הוא לא התאים למר בעלים שרוצה לחזור לשחק שם ליגה שנה הבאה (ט.ל.ח)
תומך גם בדוקים, עף ושחמט
https://youtube.com/shorts/tPLL3XyE11Y? ... wKZpx3tYc5El dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:22הוא גם לא התאים לעמותה שניהלה דיונים עם העיריה על הרחבה.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:12לא ניקיתי כלל וכללEl dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:02
חולדאי הוא פושע אושיסקין.
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש
תומך גם בדוקים, עף ושחמט
והוא בעיקר לא מתאים לקהל אוהדי הפועל
הוא תמיד טען הפוך לא? ובכלל נמאס מזה שכל חודש הוא מתראייןתא מרבוטא כתב: ↑26 מרץ 2026, 11:11https://youtube.com/shorts/tPLL3XyE11Y? ... wKZpx3tYc5El dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:22הוא גם לא התאים לעמותה שניהלה דיונים עם העיריה על הרחבה.חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:12
לא ניקיתי כלל וכלל
אבל עד שהיה לנו מקדש חדש
תומך גם בדוקים, עף ושחמט
קריוס נוזף בבקטוס
ליפקין תמיד נותן ויתן במה לכל החברים העבריינים שלובונדר כתב: ↑27 מרץ 2026, 11:11הוא תמיד טען הפוך לא? ובכלל נמאס מזה שכל חודש הוא מתראייןתא מרבוטא כתב: ↑26 מרץ 2026, 11:11https://youtube.com/shorts/tPLL3XyE11Y? ... wKZpx3tYc5El dudernio כתב: ↑24 מרץ 2026, 22:22
הוא גם לא התאים לעמותה שניהלה דיונים עם העיריה על הרחבה.
קריוס נוזף בבקטוס
מה ההגדרה להפועל? ומי האחראי להגדרה?חסוניפולוס כתב: ↑24 מרץ 2026, 21:59 חוזר על השאלה כי התגובה נמחקה
אנחנו כבר לא הפועל בסל
טוב.צ'ימבויקה כתב: ↑28 מרץ 2026, 12:25
אמנם זה הטריטוריה שלך כאן
וגם אני, כמו רבים, לא מגיב פה כמו בעבר כי איבדתי עניין.
רק לגבי הקטע של היריקה בפרצוף אני מציע שתתחיל מהבעלים שלך.
אי אפשר לשבת ולנתח את הכל כמו אנליסטים, אנחנו אוהדים ויש פה תמונה גדולה שהיא גם רגשית, שמי שמדבר פה מקצועית מתחמק מלגעת בה.
מה זה ״לנו״, מה לקבוצת היורוליג ולבר טימור.
המועדון משפיל אותם.
מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק מלא בשכירי חרב זרים (גם בתעודת זהות וגם בקשר ובעניין שלהם למועדון).
יש אנשים שחושבים שהמשך השיח וההתרגשות שלכם סביב המועדון היא היריקה בפרצוף למועדון.
מכבד את כולם, אבל בעיניי מי שבא ונרעש מהסל, לא שונה בהרבה מאלה שהגיעו וחגגו את צלחת הפלסטיק. זה שמסביב יש משהו מנצנץ לא אומר שבפנים זה לא אותו חרא.
רבים משקרים לעצמם שזה הדבר האמיתי או שזה יכול להיות בעתיד הדבר האמיתי.
זה ממש לא בושה מצד השחקנים, זה פועל יוצא של מה שבנו כאן. כאמור, פלסטיק.
ההפסד לבסקוניה היה מביש, איטודיס לא יכול להמשיך לעןנה נוספת והעונה לא נראה תוארצ'ימבויקה כתב: ↑28 מרץ 2026, 12:25
אי אפשר לשבת ולנתח את הכל כמו אנליסטים, אנחנו אוהדים ויש פה תמונה גדולה שהיא גם רגשית, שמי שמדבר פה מקצועית מתחמק מלגעת בה.
המועדון משפיל אותם.
מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק מלא בשכירי חרב זרים (גם בתעודת זהות וגם בקשר ובעניין שלהם למועדון).
יש אנשים שחושבים שהמשך השיח וההתרגשות שלכם סביב המועדון היא היריקה בפרצוף למועדון.
מכבד את כולם, אבל בעיניי מי שבא ונרעש מהסל, לא שונה בהרבה מאלה שהגיעו וחגגו את צלחת הפלסטיק. זה שמסביב יש משהו מנצנץ לא אומר שבפנים זה לא אותו חרא.
בוא נדחוף שטויות שלא קשורות לכלום כי הקבוצה במצב מקצועי חרא (יחסית) בשביל להגיד שאני שונא את עופר , אי שיתוף הישראלים זן רק החלטה של איטודיסצ'ימבויקה כתב: ↑28 מרץ 2026, 12:25
המועדון משפיל אותם.
רגע, איזה הישגים?צ'ימבויקה כתב: ↑28 מרץ 2026, 12:25
מועדון שצבר בעבר הישגים עם זהות ברורה נהפך למשהו שהוא בין קרקס למפעל פלסטיק
גביע 1993, דאבל 1969 כשטל ברודי התגייס לצבא האמריקאי
מה הזהות עליה המועדון הוקם?רועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 09:48 הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
הבנתי מה אתם אומרים - היו הישגים דלים עשרות שנים, אז זה סימן שצריך לזרוק מהחלון את הזהות שעליה המועדון הוקם מתוך תקווה לצבור יותר הישגים.
לא מדבר על סיבות "לא טבעיות" שגזלו מאיתנו תארים...לבריאות, זאת ההעדפה והאג'נדה שלכם.
רק מזכיר שאם אתם מתעצבנים כשמציבים מולכם מראה, זה מראה על שאריות של בושה.
חד משמעית היו הישגים. והישגים זה לא רק תארים. חצי גמר קוראץ' היה הישג עצום (אגב, זוכר איפה משחק הבית נערך?), העליות של הפועל אוסישקין עד לליגת העל הם הישגים כבירים. ההגעה לחצי גמר הגביע עם שרון אברהמי זה הישג גדול, הגביע ה-1993 הוא אולי הרגע הכי מרגש שלי כאוהד הפועל. ומעבר לזה שהישגים זה לחלוטין לא חזות הכל.רועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 09:48 הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
הבנתי מה אתם אומרים - היו הישגים דלים עשרות שנים, אז זה סימן שצריך לזרוק מהחלון את הזהות שעליה המועדון הוקם מתוך תקווה לצבור יותר הישגים.
לא מדבר על סיבות "לא טבעיות" שגזלו מאיתנו תארים...לבריאות, זאת ההעדפה והאג'נדה שלכם.
בתור אחד שהיה שם,לא זכור לי שהדבר הראשון(השני,או אפילו השלישי)שעבר לי בראש היה,איזה יופי,שמרנו על הזהות.רועי גווארה כתב:הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
ללבנובסקי בן ה-21, לא היה שום קשר לישראל וגם לא ליהדות, אבל הפועל הפגישה אותו עם משפחה ברעננה שנשאה את אותו השם. במשרד הפנים טענו אנשי הקבוצה שקני קשור למשפחה, וכך הוא קיבל אזרחות ישראלית והפך למתאזרח. בשלב מאוחר יותר הוא כבר התגייר כדת וכדין.[1]
אל תשכח להוסיף לזהות את ג׳ק צימרמן.שסרב להתגייר כשישחק במכבי.אבל ״התגייר״ כשחזר לארץ כדי לשחק בהפועל.purvis short כתב:גם בעונה ההיא, אגב, שיחקו בהפועל שני זרים (לארגי ומרסר) ושני מתאזרחים, ווילי סימס וקני לבנובסקי.
אגב, תראו מה כתוב על לבנובסקי בוויקיפדיה:ללבנובסקי בן ה-21, לא היה שום קשר לישראל וגם לא ליהדות, אבל הפועל הפגישה אותו עם משפחה ברעננה שנשאה את אותו השם. במשרד הפנים טענו אנשי הקבוצה שקני קשור למשפחה, וכך הוא קיבל אזרחות ישראלית והפך למתאזרח. בשלב מאוחר יותר הוא כבר התגייר כדת וכדין.[1]
צודק לחלוטין!purvis short כתב: ↑29 מרץ 2026, 10:25חד משמעית היו הישגים. והישגים זה לא רק תארים. חצי גמר קוראץ' היה הישג עצום (אגב, זוכר איפה משחק הבית נערך?), העליות של הפועל אוסישקין עד לליגת העל הם הישגים כבירים. ההגעה לחצי גמר הגביע עם שרון אברהמי זה הישג גדול, הגביע ה-1993 הוא אולי הרגע הכי מרגש שלי כאוהד הפועל. ומעבר לזה שהישגים זה לחלוטין לא חזות הכל.רועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 09:48 הגביע שלקחנו ב-84' בוטל? עונות נהדרות בגביע קוראץ' ויורופקאפ התפיידו?
ואני גם מסכים עם הביקורת על שיתוף הישראלים. זה לא צריך לקרות. לי אישית זה מפריע. ואני שוב אדגיש: ים ותומר לצורך העניין לא היו ראויים לשחק כי הם ישראלים, אלא כי תומר שחקן בעמדה 4 הרבה יותר טוב מאיש ויינרייט וים מדר שחקן נהדר ששיתוף שלו לאורך העונה היה עוזר להפועל ביורוליג.
במקביל, אגיד שוב, שחלק לא מבוטל מהערכים שאתה מייחס למועדון אולי מקובלים עליך (וכנראה שחלק גם עליי), אבל הם מעולם לא היו משהו שהפועל תל אביב הושתתה עליו. הם לא ערכי הפועל. הם ערכים שאתה חושב שצריכים להיות להפועל וזה לגיטימי. אבל אלה לא ערכים שהמועדון סיגל לעצמו מעולם.
כשהיה מותר שני זרים בכדורסל הישראלי הפועל תל אביב שיחקה הרבה מאוד פעמים עם שני זרים ושני מתאזרחים ולעתים אפילו שלושה. בתכל'ס שיחקה עם חמישה אמריקאים. בעונת 1987-8, העונה הגדולה הראשונה שלי כילד אוהד הפועל, לקבוצה הייתה רוטציה של שבעה שחקנים. חמישה מתוכם היו: איימוס וטאונס (זרים) מרסר, דלזל, לאסוף (מתאזרחים שכולם התעופפו לאמריקה עם סיום הקריירה שלהם. בתכל'ס הם היו זרים עם אזרחות ישראלית). זה לא הפריע לאף אחד, זה לא עניין את אף אחד ואף אחד לא דיבר על זה שזה נגד הזהות של הפועל. כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. הדבר הכי חשוב להפועל באותה עונה לא היה לשתף ישראלים אלא לקחת סוף סוף את האליפות ממכבי. ותאמין לי שאם היו עוד שני מתאזרחים שהיו יכולים לעזור להשיג את האליפות ההיא והיה עבורם כסף - הם היו מוחתמים בהפועל.
בעונת 1992-3 זכינו בגביע. בטלוויזיה נכתב כי הפועל "בירה מכבי" תל אביב זכתה בגביע. לא עשו מזה עניין. זה היה קוריוז ותו לו. בגמר הגביע הפועל חילקה אלפי חולצות אדומות ועליהן הכיתוב "בירה מכבי" ואלפי אוהדי הפועל לקחו את החולצות ולא רק שנכנסו איתן למשחק, אלא הגיעו איתם גם שנים אחרי למשחקים. אף אחד לא טען שזה נגד הזהות של הפועל. יודע למה? כי זה לא היה נגד הזהות של הפועל. זו בסך הכל הייתה חסות שהכניסה כסף לקבוצה. ובאותה עונה גם הפועל העבירה את הדרבי הכי חשוב מאוסישקין ליד אליהו עבור כסף. וזה דווקא הכעיס מאוד את האוהדים. הם כעסו ובאו למשחק.
בשורה התחתונה: אתה רואה בהפועל דברים מסויימים, אני מכבד את זה. אני רואה דברים מסויימים. כותבים אחרים רואים דברים מסויימים. הכל בסדר.
אבל להפועל תל אביב אין אדמו"ר שקובע מהי הפועל עבור כולם. הגישה הזו של "אני מחזיק את סל הערכים של הפועל וקובע כי מה שקורה עכשיו זו לא הפועל" צר לי, לא מחזיקה מים. מי שמשחקת ביורוליג זו הפועל תל אביב. אותה הפועל תל אביב של פרישמן, אמסלם, זלוטיקמן, טוהר חיימוביץ, מתן נאור וכו'
ודעתי היא שאם היו באים לאברהם פלדה ז"ל לפני 40 שנה ואומרים לו: יש פה איש עסקים שמוכן לשים מלא כסף בהפועל, בתנאי שהקבוצה תשחק ביד אליהו, ובמקביל הוא יביא לכם את מיקי ברקוביץ' וקווין מגי ממכבי להפועל - הם היו לוקחים את איש העסקים הזה על כתפיהם עד למשרדים ברחוב אוסישקין ומחתימים אותו על מה שצריך. רק שיבוא. ואתה מוזמן לשאול את עידן פלדה בנושא. מעניין מה הוא יגיד.
כשאתה מדבר על מרסר אתה מתכוון לזה שהפועל שלחו לחופשת קיץ בארצות הברית וחזר משם יהודי כשר?רועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 09:52 מה בעצם הבעיה עם לבאן מרסר?
הוא פשוט ראה את הדברים בדיוק כמוכם ורצה לצבור תארים, זה הרי הכל בחיים
יש מאות כתבות, מאמרים וספרים למי שרוצה להרחיבבניגוד לתנועת מכבי, שמה התאחדות הפועל את הדגש לאו דווקא על שיאים אולימפיים ויופי התרגילים אלא על שיתוף פועלים במספר גדול ככל האפשר בפעילויות ספורטיביות (לפי מטרה זאת נקבעה הסיסמה: "ספורט לאלפים ולא לאלופים"), על מנת לשפר את בריאות גופם ולתקן את הנזקים הנגרמים לגוף מעבודה ממושכת בתנאים קשים. לכן, התרכזה בעיקר בענפי ההתעמלות והאתלטיקה הקלה. לגבי הכדורגל הייתה מחלוקת: היו שטענו שהכדורגל תוקפני מדי, גורם לתחרותיות יתר ולקנאות. לעומתם טענו אחרים כי הכדורגל מטפח דווקא תכונות חיוביות כמו אומץ לב וחברות, והוא מושך המונים לשדה הספורט. הכדורגל הפך בסופו של דבר לענף ספורט של הפועל, אך הוחלט להקפיד על כללי התנהגות השחקנים בזמן המשחק.
שטויות יפות. ממש יפות. מסוגננות כאלה...רועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 12:29 @purvis short ואחרים,
בחרתי את המילים שלי בקפידה - הזהות עליה המועדון הוקם.
זה שהנהלות שונות לאורך ההיסטוריה פעלו בדרכים שרחוקות מאוד מהזהות הזו ומרצון האוהדים לא מבטל אותה.
בתור שירות לציבור:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%A2%D7%9C
יש מאות כתבות, מאמרים וספרים למי שרוצה להרחיבבניגוד לתנועת מכבי, שמה התאחדות הפועל את הדגש לאו דווקא על שיאים אולימפיים ויופי התרגילים אלא על שיתוף פועלים במספר גדול ככל האפשר בפעילויות ספורטיביות (לפי מטרה זאת נקבעה הסיסמה: "ספורט לאלפים ולא לאלופים"), על מנת לשפר את בריאות גופם ולתקן את הנזקים הנגרמים לגוף מעבודה ממושכת בתנאים קשים. לכן, התרכזה בעיקר בענפי ההתעמלות והאתלטיקה הקלה. לגבי הכדורגל הייתה מחלוקת: היו שטענו שהכדורגל תוקפני מדי, גורם לתחרותיות יתר ולקנאות. לעומתם טענו אחרים כי הכדורגל מטפח דווקא תכונות חיוביות כמו אומץ לב וחברות, והוא מושך המונים לשדה הספורט. הכדורגל הפך בסופו של דבר לענף ספורט של הפועל, אך הוחלט להקפיד על כללי התנהגות השחקנים בזמן המשחק.
הייסוד מחדש ב-2007 תחת עמותת אוהדים מדבר בשם עצמו. סירוב לעליית ליגה טכנית, שיתופי פעולה חשובים שנעשו לאורך השנים וגם פעולות כמו פתיחת בי"ס לכדורסל בביאליק-רוגוזין מעידים לפחות על קשר כלשהו לזהות המקורית ולאופן שבו היא מתפרשת בעידן הנוכחי. חולצת המשימות המקורית (הפיג'מה מס' 1!) לא כללה זכייה בתארים, אני זוכר שהיו אוהדים שתהו על כך. מבחינתי זה היה סימן לצניעות ותזכורת שתארים הם לא חזות הכל.
לגבי מתאזרחים - קודם כל, אין שום בסיס להשוות בין גלי העלייה העצומים של התקופה ההיא לתופעות בזויות כמו מרסר, שארפ, דיברתולומיאו וקרינגטון. המקרים של בנקס והאוול, לדוגמה, קרובים יותר לדעתי לצד ה"נכון" של הספקטרום אבל עדיין גרמו לי לאי-נוחות. ההתנהלות של המועדון סביב נושא הזרים והמתאזרחים לא מגדירה אותי, בלי קשר לאחוזי התמיכה בקרב כלל האוהדים.
לגבי הספונסר ההזוי ב-92/3 - זה נזכר עכשיו בתור קוריוז. בזמן אמת, לפחות עד הזכייה בגביע, בהחלט היו ויכוחים בנושא. ההצלחה המקצועית בעונה הזאת דחקה אותם לצד, באופן טבעי, אבל לא מחקה אותם.
בשורה התחתונה - הלעג והציניות מבהירים שיש משתמשים שלא מתחברים לזהות המקורית, אפילו להפך - יוצאים מגדרם כדי לטשטש ולמחוק אותה. הודעות כמו "איזה הישגים?" יצאו ישר מפיד מחלה.
אם מבחינתכם קני לבנובסקי מצדיק לקלל את טימור ומדר - לבריאות, כאמור.
אני מבין מדבריך שאנחנו מעוניינים לא בשחקנים מקצוענים. זה אכן מתכתב עם המטרות המקוריות של ספורט להמוניםרועי גווארה כתב: ↑29 מרץ 2026, 12:29 @purvis short ואחרים,
בחרתי את המילים שלי בקפידה - הזהות עליה המועדון הוקם.
זה שהנהלות שונות לאורך ההיסטוריה פעלו בדרכים שרחוקות מאוד מהזהות הזו ומרצון האוהדים לא מבטל אותה.
בתור שירות לציבור:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%A2%D7%9C
הייסוד מחדש ב-2007 תחת עמותת אוהדים מדבר בשם עצמו. סירוב לעליית ליגה טכנית, שיתופי פעולה חשובים שנעשו לאורך השנים וגם פעולות כמו פתיחת בי"ס לכדורסל בביאליק-רוגוזין מעידים לפחות על קשר כלשהו לזהות המקורית ולאופן שבו היא מתפרשת בעידן הנוכחי. חולצת המשימות המקורית (הפיג'מה מס' 1!) לא כללה זכייה בתארים, אני זוכר שהיו אוהדים שתהו על כך. מבחינתי זה היה סימן לצניעות ותזכורת שתארים הם לא חזות הכל.
לגבי מתאזרחים - קודם כל, אין שום בסיס להשוות בין גלי העלייה העצומים של התקופה ההיא לתופעות בזויות כמו מרסר, שארפ, דיברתולומיאו וקרינגטון. המקרים של בנקס והאוול, לדוגמה, קרובים יותר לדעתי לצד ה"נכון" של הספקטרום אבל עדיין גרמו לי לאי-נוחות. ההתנהלות של המועדון סביב נושא הזרים והמתאזרחים לא מגדירה אותי, בלי קשר לאחוזי התמיכה בקרב כלל האוהדים.
לגבי הספונסר ההזוי ב-92/3 - זה נזכר עכשיו בתור קוריוז. בזמן אמת, לפחות עד הזכייה בגביע, בהחלט היו ויכוחים בנושא. ההצלחה המקצועית בעונה הזאת דחקה אותם לצד, באופן טבעי, אבל לא מחקה אותם.
בשורה התחתונה - הלעג והציניות מבהירים שיש משתמשים שלא מתחברים לזהות המקורית, אפילו להפך - יוצאים מגדרם כדי לטשטש ולמחוק אותה. הודעות כמו "איזה הישגים?" יצאו ישר מפיד מחלה.
אם מבחינתכם קני לבנובסקי מצדיק לקלל את טימור ומדר - לבריאות, כאמור.
יפה כתבת, ואני בהחלט חושב שדברי טעם. אני אכן מבין את הדור הזה שאתה מדבר עליו - יכול להעיד על משפחתי. האחיין שלי, שהוא כרגע חייל בצבא, מנוי לשער 5 בבלומפילד. הוא לא ממש פריק של ספורט בכלל, וכדורגל בפרט אגב. למה הוא הולך? כי רבים מהחברים הטובים שלו אוהדי הפועל, כי כיף להם יחד להיות בשער, לשתות בירה לפני ואחרי, לעשן, לצחוק, לשיר את השירים שהאולטראס ולאה קטמין ואחרים כתבו, ובינינו, שער 5 זה באמת שער מרגש. הוא לא שונא מכבי כמוני, האמת היא שהוא לא שונא בכלל - והוא בוודאי לא אלים!! ההפך הוא הנכון...אני חושב, בלי לבדוק, שהוא מהווה חלק לא מבוטל מהפרופיל של אוהדי הפועל הצעירים בשער 5.אבשלום נון כתב: ↑29 מרץ 2026, 13:38 פרוויס, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך – אף אחד לא יכול לקחת מונופול על הזהות של הפועל. אבל לא מועיל לכעוס על אוהדים שמתנגדים לתצורה הנוכחית של הפועל סל, אלא עדיף להבין (גם אם לא להסכים. שכ"א יעשה מה שהוא מבין) אותם.
אני רוצה להציע תיאוריה של שלושה דורות אוהדי הפועל. אתחיל עם הקדמה תיאורטית: קהילות עוברות אבולוציה זהותית. כל הקהילות, גם חסידות גור וגם האיימישים בפנסליבניה. זו נקודת הבסיס לכל ניסיון להבין מה קורה לנו במשבר הפנים-קהילתי שלנו. תמיד יש מתח בין דורי, זה מובנה בתוך הסוציולוגיה האנושית. דור צעיר בוחר מה הוא משאיר, אבל מעדכן ומשנה לפי דרכו את נקודת מבטו הזהותית.
אוהדי הפועל מסוג אבא שלי וחבריו שראו את הפועל של שנות ה-60, הם זן מסוים קדמוני של אוהד הפועל (עדיין אפשר לראות חבר'ה קשישים ביציע וזה הכי מרגש). מבחינתם הפועל זה בגובה העיניים מול מכבי. מבחינתם להביא עוד זר, עוד מתאזרח (כמו שהיטבת לתאר) – אלה כלים לגיטימיים במאבק על התחרות הספורטיבית, מאז שהגעת טל ברודי שינתה וכוננה את מה שנהיה ממכבי.
הדור הבא, הבנים של אוהדי הפועל הראשונים, גדל לאווירה של שנות ה-90 – קהל מעורב יותר במשחק, אנשים שמתחילים להגיע יותר באדום (ולא רק צעיף), שירה מאורגנת, התלכדות קהילתית סביב אוסישקין. הדור הזה חווה את המשבר הגדול של העידן המקצועני והפערים העצומים שנפערו מול מכבי. ההסתדרות קרסה (בתוך המפולת הכללית של מפלגת העבודה, רצח רצין וכו'), בעלי שליטה מפוקפקים הגיעו (שאול, גוסינסקי), מכבי הפכה להיות גורם קבוע ברמה האירופאית, הפער בינה לליגה נהיה מרחק שנות דור, התחזקה השחיתות הממוסדת לטובת מכבי במשחקים מכריעים ("האגרוף"), שיפוט מוטה והחלטות איגוד לטובת "הקבוצה של המדינה", לצד זה תחילת תקשורת הטלויזיה וכיסוי משחקים בלייב, השפעות של אהדה מהבלקן, הקמת ארגון האוהדים – ובסוף התקופה הזו הריסת אולם אוסישקין כאירוע מכונן.
ילדים שנולדו לסוף התקופה הזו כבר לא אמרו "אני מוכן ללבוש חולצת 'בירה מכבי' כמו אבא שלי". התפתח אתוס חדש (או שמא התחזק אתוס קיים) – בדלנות. הבדלנות היא זו שהביאה את "כל העולם כולו שונא את הפועל", ואת "100% אנטי". הבדלנות נהייתה לדבק הרעיוני החזק והאפקטיבי ביותר עבור הדור הזה שלא יכול היה בכלל לדמיין תחרותיות. הבדלנות נהייתה הכוח המגבש החדש, האתוס של הפועל ת"א בתחילת המאה ה-21. ניתן לראות מצוין את האבולוציה הזו בשירים שנכתבו. זו כבר לא הפועל של עלי מוהר ואריק איינשטיין, אלא של גל סוקולובסקי והשפעות מאתונה ובלגרד. ברוח הזו הוקמה הפועל אוסישקין, ועם הרוח הזו הקבוצה הגיעה חזרה לליגת העל. הדרייב-אין הפך להיות פלטפורמה מושלמת לקיום הזה. הדור שנולד בשנות ה-2000 (ופה המוטיבציה שלי להביןאת הלך הרוח היא קרובה ורגשית: הבן שלי הפך בשנה האחרונה ל"לא באים", למרות שאנחנו מנויים יחד שנים ארוכות, כולל בשנה הנוכחית) – הדור הזה הגיע למשחקים הראשונים בחייו כאשר הלמות תופי האולטרס באוזניו, ושירי לאה קטמין באוזניותיו בדרך לבית-ספר. חלקם לקח את רעיון הבדלנות שהוא קיבל מאיתנו צעד קדימה (מה שלפעמים מרגיש לנו כ"צעד אחד רחוק מדי") – באלימות, בשירי זוועה, וכיו"ב.
אבל אי אפשר לזלזל בזה, משום שכולנו מונעים כאוהדים מבחינה רגשית, ולכל דור יש רעיון מלכד, אתוס, שבונה עבורו את עולם האהדה שלו. כמו שלא באמת הייתה לי דרך להתחבר רגשית לתמונות שחור-לבן וגיבורים כמו מרק טורנשטיין ובארי ליבוביץ', כשבאותם בימים קמנו לראות בלייב את מייקל ג'ורדן, ככה באותה מידה ההפועל שלי, של פרישמן ואמסלם ודובראש ופרוויס שורט היא כבר לא ההפועל של הבן שלי. יכול להיות שבאטמוספירה של הקבוצה של שנות ה-90, כפי שכתבת, עופר ינאי היה מתקבל נהדר ופותר לאברהם פלדה את כל בעיות התזרים המציקות. אבל חייבים לקבל את זה שבאתוס הנוכחי של רוב הדור הצעיר, הבנים שלנו, זה לא מה שהם תופסים כאלמנט הזהותי המכריע. מה שעופר ינאי מביא לשולחן (כסף דמיוני, עוצמה מקצועית, יורוליג, יד אליהו, להראות למכבי מה זה) – מאיים באופן ישיר על האתוס שלהם, שנבנה על בדלנות ועל שונות הופכית ממכבי ומה שהיא מייצגת. ההפועל הנוכחית 'בגדה' בסיפור המכונן שאליו הם גדלו, גם אם נאהב את זה וגם אם נזלזל בזה.
בסוף מה כולנו רוצים? ללכת עם הילד ויום אחד עם הנכד למשחק של הפועל, וכרגע זה בסכנה. אם יש משהו שמצער אותי יותר מהכל, הרבה יותר מהפסד ביורוליג לריאל או בסקוניה זה זה. כי הסכנה בקצה הדרך היא שענף שלם של אוהדי הפועל סל ייכרת. אולי "יבואו אחרים", אבל אני לא מעוניין באחרים שימלאו אולם ענק. אני מעוניין בבן שלי ובבן שיהיה לו.
העלית פה הרבה נקודות נכונות, אבל העיקרית שבהן לטעמי היא שלהסתכל על דברים שעופר ינאי עשה להפועל תל אביב בפרספקטיבה של שנות ה-80 או ה-90 זה דבר שאינו רלוונטי ב- 2025-2026. ומי שמנסה לתת דוגמאות של בירה מכבי או כל מיני דברים אחרים מההיסטוריה כדי להצדיק פעולות נוכחיות, שאני לא חושב שיש מישהו שיכול לטעון שהן לא קיצוניות ביחס לאתוס של חלק ניכר מהקהל הנוכחי (בין אם הוא מתנגד להן או לא) יכול לשכנע בעיקר את עצמו.אבשלום נון כתב: ↑29 מרץ 2026, 13:38 פרוויס, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך – אף אחד לא יכול לקחת מונופול על הזהות של הפועל. אבל לא מועיל לכעוס על אוהדים שמתנגדים לתצורה הנוכחית של הפועל סל, אלא עדיף להבין (גם אם לא להסכים. שכ"א יעשה מה שהוא מבין) אותם.
אני רוצה להציע תיאוריה של שלושה דורות אוהדי הפועל. אתחיל עם הקדמה תיאורטית: קהילות עוברות אבולוציה זהותית. כל הקהילות, גם חסידות גור וגם האיימישים בפנסליבניה. זו נקודת הבסיס לכל ניסיון להבין מה קורה לנו במשבר הפנים-קהילתי שלנו. תמיד יש מתח בין דורי, זה מובנה בתוך הסוציולוגיה האנושית. דור צעיר בוחר מה הוא משאיר, אבל מעדכן ומשנה לפי דרכו את נקודת מבטו הזהותית.
אוהדי הפועל מסוג אבא שלי וחבריו שראו את הפועל של שנות ה-60, הם זן מסוים קדמוני של אוהד הפועל (עדיין אפשר לראות חבר'ה קשישים ביציע וזה הכי מרגש). מבחינתם הפועל זה בגובה העיניים מול מכבי. מבחינתם להביא עוד זר, עוד מתאזרח (כמו שהיטבת לתאר) – אלה כלים לגיטימיים במאבק על התחרות הספורטיבית, מאז שהגעת טל ברודי שינתה וכוננה את מה שנהיה ממכבי.
הדור הבא, הבנים של אוהדי הפועל הראשונים, גדל לאווירה של שנות ה-90 – קהל מעורב יותר במשחק, אנשים שמתחילים להגיע יותר באדום (ולא רק צעיף), שירה מאורגנת, התלכדות קהילתית סביב אוסישקין. הדור הזה חווה את המשבר הגדול של העידן המקצועני והפערים העצומים שנפערו מול מכבי. ההסתדרות קרסה (בתוך המפולת הכללית של מפלגת העבודה, רצח רצין וכו'), בעלי שליטה מפוקפקים הגיעו (שאול, גוסינסקי), מכבי הפכה להיות גורם קבוע ברמה האירופאית, הפער בינה לליגה נהיה מרחק שנות דור, התחזקה השחיתות הממוסדת לטובת מכבי במשחקים מכריעים ("האגרוף"), שיפוט מוטה והחלטות איגוד לטובת "הקבוצה של המדינה", לצד זה תחילת תקשורת הטלויזיה וכיסוי משחקים בלייב, השפעות של אהדה מהבלקן, הקמת ארגון האוהדים – ובסוף התקופה הזו הריסת אולם אוסישקין כאירוע מכונן.
ילדים שנולדו לסוף התקופה הזו כבר לא אמרו "אני מוכן ללבוש חולצת 'בירה מכבי' כמו אבא שלי". התפתח אתוס חדש (או שמא התחזק אתוס קיים) – בדלנות. הבדלנות היא זו שהביאה את "כל העולם כולו שונא את הפועל", ואת "100% אנטי". הבדלנות נהייתה לדבק הרעיוני החזק והאפקטיבי ביותר עבור הדור הזה שלא יכול היה בכלל לדמיין תחרותיות. הבדלנות נהייתה הכוח המגבש החדש, האתוס של הפועל ת"א בתחילת המאה ה-21. ניתן לראות מצוין את האבולוציה הזו בשירים שנכתבו. זו כבר לא הפועל של עלי מוהר ואריק איינשטיין, אלא של גל סוקולובסקי והשפעות מאתונה ובלגרד. ברוח הזו הוקמה הפועל אוסישקין, ועם הרוח הזו הקבוצה הגיעה חזרה לליגת העל. הדרייב-אין הפך להיות פלטפורמה מושלמת לקיום הזה. הדור שנולד בשנות ה-2000 (ופה המוטיבציה שלי להביןאת הלך הרוח היא קרובה ורגשית: הבן שלי הפך בשנה האחרונה ל"לא באים", למרות שאנחנו מנויים יחד שנים ארוכות, כולל בשנה הנוכחית) – הדור הזה הגיע למשחקים הראשונים בחייו כאשר הלמות תופי האולטרס באוזניו, ושירי לאה קטמין באוזניותיו בדרך לבית-ספר. חלקם לקח את רעיון הבדלנות שהוא קיבל מאיתנו צעד קדימה (מה שלפעמים מרגיש לנו כ"צעד אחד רחוק מדי") – באלימות, בשירי זוועה, וכיו"ב.
אבל אי אפשר לזלזל בזה, משום שכולנו מונעים כאוהדים מבחינה רגשית, ולכל דור יש רעיון מלכד, אתוס, שבונה עבורו את עולם האהדה שלו. כמו שלא באמת הייתה לי דרך להתחבר רגשית לתמונות שחור-לבן וגיבורים כמו מרק טורנשטיין ובארי ליבוביץ', כשבאותם בימים קמנו לראות בלייב את מייקל ג'ורדן, ככה באותה מידה ההפועל שלי, של פרישמן ואמסלם ודובראש ופרוויס שורט היא כבר לא ההפועל של הבן שלי. יכול להיות שבאטמוספירה של הקבוצה של שנות ה-90, כפי שכתבת, עופר ינאי היה מתקבל נהדר ופותר לאברהם פלדה את כל בעיות התזרים המציקות. אבל חייבים לקבל את זה שבאתוס הנוכחי של רוב הדור הצעיר, הבנים שלנו, זה לא מה שהם תופסים כאלמנט הזהותי המכריע. מה שעופר ינאי מביא לשולחן (כסף דמיוני, עוצמה מקצועית, יורוליג, יד אליהו, להראות למכבי מה זה) – מאיים באופן ישיר על האתוס שלהם, שנבנה על בדלנות ועל שונות הופכית ממכבי ומה שהיא מייצגת. ההפועל הנוכחית 'בגדה' בסיפור המכונן שאליו הם גדלו, גם אם נאהב את זה וגם אם נזלזל בזה.
בסוף מה כולנו רוצים? ללכת עם הילד ויום אחד עם הנכד למשחק של הפועל, וכרגע זה בסכנה. אם יש משהו שמצער אותי יותר מהכל, הרבה יותר מהפסד ביורוליג לריאל או בסקוניה זה זה. כי הסכנה בקצה הדרך היא שענף שלם של אוהדי הפועל סל ייכרת. אולי "יבואו אחרים", אבל אני לא מעוניין באחרים שימלאו אולם ענק. אני מעוניין בבן שלי ובבן שיהיה לו.