איך עוצרים את כדור השלג?

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
סמל אישי של משתמש
בעל(ת) האוב
קיבל.ה  240 לייקים

אין ספק שזה משבר. אבל גם לא צריך להיכנס יותר מדי למרה שחורה.
למשבר הזה בסך הכל יש גבולות גיזרה די ברורים, שהם לא כאלה קטסטרופליים. אם הבנתי נכון (ככלל אני פחות מתעניין בכדורסל כספורט), אז ביורוליג אין משמעות למיקום בהקשר של ביתיות בפלייאוף, ואאל"ט יהיה יותר קשה לא להגיע לשם מאשר כן. בליגה, ה- worst case scenario זה להיות בלי יתרון ביתיות בפלייאוף, שזה לא הדבר הכי נורא שיכול להיות.

יכול להיות גם טוב.
עוד לא אבדה תקוותנו!
רינגו סטאר המלך
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4025 לייקים

בעל(ת) האוב כתב: 08 פברואר 2026, 23:55 אין ספק שזה משבר. אבל גם לא צריך להיכנס יותר מדי למרה שחורה.
למשבר הזה בסך הכל יש גבולות גיזרה די ברורים, שהם לא כאלה קטסטרופליים. אם הבנתי נכון (ככלל אני פחות מתעניין בכדורסל כספורט), אז ביורוליג אין משמעות למיקום בהקשר של ביתיות בפלייאוף, ואאל"ט יהיה יותר קשה לא להגיע לשם מאשר כן. בליגה, ה- worst case scenario זה להיות בלי יתרון ביתיות בפלייאוף, שזה לא הדבר הכי נורא שיכול להיות.

יכול להיות גם טוב.
עוד לא אבדה תקוותנו!
ביורוליג בסיום העונה הסדירה משחקים 1 נגד 8, 2 נגד 7 וכו' בסדרה של הטוב מ-5. המיקום הגבוה יותר עם יתרון ביתיות בסדרה (מארח את משחקים 1,2,5), אז בגדול כן יש משמעות.
המנצחות עולות לטמטום בשם פיינל פור. סופ"ש של ה-4 האחרונות, חצי גמר וגמר. משחק 1.
בלי קשר לכל זה, הפועל צריכה לסיים ב-6 הראשונות (ולפני מונקו כביכול) כדי להבטיח עוד עונת יורוליג.

בליגה זה בהחלט לא סוף העולם אבל אם נזכרים שהפעם האחרונה שניצחנו את מכבי במשחק חוץ ביד אליהו היתה ממש מזמן ואנחנו מפסידים להם שם בקביעות כבר 4 שנים בליגה, גביע ופלייאוף...אז זה בעייתי.
ועל ירושלים אין מה לדבר בכלל. עם או בלי ביתיות כרגע זה הפסד ידוע מראש.

אני אישית בטוח ב-100% שזה סגל לפיינל פור יורוליג ואליפות בארץ אם רק ישחקו בצורה נורמלית.
הבעיה שכיום אין שום דבר שדומה להתקפה בהפועל. נראים כמו אוסף אקראי של שחקנים שנפגשו בקאנטרי קלאב קרית מלאכי, לקחו כדור והתחילו לשחק.
כרגע זו קבוצה שלא עושה גמר פלייאוף בישראל ובספק אם פלייאין ביורוליג.
יחד, רק יחד! :heart:
לוקשיק
קיבל.ה  9 לייקים

סגל כזה, גם בתקופה רעה, צריך לנצח לפחות משחק אחד מששת המשחקים האחרונים שהפסדנו. נראה שזה הרבה יותר מכושר רע של שחקנים, מקבוצה לא מאומנת או מקהל שלא מעודד. זה ברמה של קבוצה שלא משלמת משכורות (וגם כאלה ניצחו אותנו בעבר).
אני לא רוצה להגיד סבוטג׳, אבל עושה רושם שהשחקנים עושים הכל כדי למצוא לעצמם מקום עבודה חדש, או שהם מתחננים למאמן אחר או אולי לבעלים אחר.
החתמה של עוד שחקן בעמדה 4, על אף שהיא הכרחית נוכח העובדה שאין לנו כרגע שחקן בעמדה הזו, לא תשנה להערכתי הרבה.
כנראה שרק שילוב של שחרור שניים-שלושה שחקנים שהורסים את חדר ההלבשה, החתמת שחקנים במקומם ופיטורי מאמן יוכלו להוציא את הקבוצה לדרך חדשה, כי כרגע במקרה הטוב נדשדש עד סוף העונה ונסיים ללא תואר.
אדום ותיק
קיבל.ה  1127 לייקים

הו אמסטרדם כתב: 08 פברואר 2026, 23:04 דיי נו. צריך להעיף את איטודיס ואת כריס ג'ונס אבל הבעיות המקצועיות לא ייפתרו את הביזיון הניהולי.
החלטנו לעשות מנוי גם השנה כי לא רצינו לנטוש את הקבוצה אבל הניכור שיש בכל משחק אם זה ליגה או יורוליג פשוט לא מרפה.
לא קשור כן ארגון או לא ארגון וכן יד ושם או לא ואם מנצחים או לא.
ללכת למשחקים זה פשוט עונש מבחינתי ואני מתחרט על היום שחידשתי מנוי. הקבוצה כבר לא איתנו בכל כך הרבה מובנים ואני מקווה שההפסד הזה מול ירושלים יגרום לעופר להבין שהוא חייב לעשות וויתורים רציניים בשביל לא לשרוף את כל ההשקעה שלו בקבוצה. להחזיר את הארגון ולקחת צעד אחורה. כן אני מודע שזה בעייתי ומודע שעופר הוא המשקיע אבל הוא כרגע משקיע בקבוצה מתפוררת ואנחנו שוקעים נפשית איתו בכל יום שעובר.
הפוסט שלך מבטא צער גדול מאד שגם אני שותף לו. אבל,
תסביר מה את הממליץ בלהחזיר את האירגון? במצב שנוצר אני חושב שהאירגון\קהל (והתקשורת) ממתינים רק לכך שעופר ירים ידים וילך.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
שליחת תגובה