לא יודע אם זה בדיוק האשכול אבל בכל זאת - ריאיון עם נצ"מ ניר יונה על אירועי אתמול במסעדה בסכנין, השאלה הראשונה שמופנית אליו - "מה אתה יכול לספר מהצד המשטרתי על האירוע?" התשובה -
”קודם כל, אני לא יכול שלא להביע את ההזדעזעות שלי על הכיתוב
של אוהדי הפועל תל אביב נגד משטרת ישראל. זה אלים וברוטאלי, אין לזה מקום וכל הגורמים צריכים לגנות את זה”.
אני חלילה לא מסנגר על הכיתוב הדוחה הזה בשירותים בטדי אבל דאמ, אפילו באירוע כזה שאלים בכמה סדרי גודל מאיזה ריסוס של מטומטם או זריקת אבוקות בבלומפילד שזכו להשוואה לפרעות במזרח ירושלים שהיו יותר דומות למה שקרה אתמול עם אוהדי חיפה, חשוב לו להביע הזדעזעות מאוהדי הפועל. בכלל התגובות השקולות והטרמינולוגיה בריאיון כלפי אוהדי חיפה מול ההשתלכות בקהל שלם של הפועל -
"
עצרנו ארבעה פורעי חוק מצד אוהדי מכבי חיפה" - הא, כשזה 40 אוהדי מכבי חיפה שוברים מסעדה ותוקפים אנשים שבכלל לא קשורים שיושבים לאכול אפשר לכמת את זה ל-4 אנשים, אבל כתובת שריסס כנראה אוהד אחד זה "אוהדי הפועל תל אביב".
"זה יצר גל אירועים כי זה הציר של אוהדי חיפה
שרוצים לחזור הביתה" , "אין לי שום עניין להגיד שאף קהל אשם" ,
" גם אם היה עימות מילולי, אנחנו בכדורגל ויש אמוציות, זורקים מילה פה ושם וזה בסדר, זה חלק מהספורט, זה לא מצדיק שום ריצת אמוק של עשרות או מאות אוהדים ככה" (זה לא מצדיק, נו נו נו שובבים!).
לא שאני מחדש פה משהו למישהו אבל חוסר האחידות מצד המשטרה המגוכחת הזו מקבלת כבר מימד קומי.
https://one.co.il/Article/25-26/1,1,4,6 ... tml?ref=hp