קפבלנקה כתב: ↑25 אוגוסט 2025, 09:37
Mendelson כתב: ↑25 אוגוסט 2025, 09:32
גם קרייב שיחק בלי השלישיית קישור ההתקפי שאנחנו מקווים שתהיה פה. הוא התאמן עם הקבוצה הרבה פחות. הוא לא היה במחנה אימון, בניגוד לפלקאו. גם הוא לא מכיר את ברדה, ולא דובר את השפה.
אבל קרייב הראה בדקות ששיחק איכויות של שחקן שחקן, ועשה את רוב הדברים שקשר בעמדה של פלקאו אמור לעשות, רק ברמה גבוהה יותר. ואין לי ספק שהוא ישתדרג עם הזמן, והנסיון, וכשהרכב יתחזק ויתגבש. אבל זה לא יכול להיות הנימוק להעדר היכולת של פלקאו לעשות את התפקיד שלו טוב.
מה אתה חושב שהתפקיד שלו, שהוא לא עושה טוב?
אני ראיתי אותו גם מול ק"ש וגם בטרנר מפריע ליריבה, מנצח מאבקי קרקע, מחלץ כדורים, סוחט שריקות קטנות מהשופט, עוזר לבלמים במשחק ההגנה. אני חושב שזה פחות או יותר למה הביאו אותו. את קרייב הביאו בשביל דברים קצת אחרים, והוא מצליח להתבלט יותר מפלקאו כרגע, אין ספק בזה. עדיין אתה משחק עם 2/3 קישור.
הטענה שלי היא שיכול להיות שפלקאו יראה יותר יכולות בילד אפ והנעת כדור כשיהיה שחקן קישור נוסף שידע לקבל ממנו את הכדורים. ושוב, פלקאו על המגרש כרגע כי הסגל עוד לא שלם והקבוצה לא מתואמת מספיק כדי להחזיק כדור. כשנגיע לדומיננטיות, אני לגמרי רוצה מצב שהוא על הספסל ובנימין / אלקוקין משחקים את ה-8 ליד קרייב כ-6.
קשר דפנסיבי צריך לדעת למסור כדור, ולדחוף את המשחק. החלק של התיקולים (ונשבע שלא ראיתי אצלו שום דבר יוצא דופן באספקט הזה, רחוק מזה) הוא רק אלמנט אחד מהתפקידים שלו. קשר דפנסיבי שלא יודע למסור כדור זה אוקסימורון, או משהו ששייך לכדורגל של שנות השמונים. הדברים שאתה טוען שראית ממנו זה תכונות של בלם, ולמיטב ידיעתי הוא לא בלם ולא הביאו אותו כדי להיות בלם. בלם שיודע למסור כדור ולדחוף משחק קדימה זה בונוס אדיר, אבל זו לא תכונה יסודית הכרחית להגדרת תפקיד שלו.
לא סתם החולשה של פלקאו בלטה לעין יותר דווקא במחצית הראשונה, שבה הלכנו אחורה וניסינו לעשות הגנה. הרי זה כביכול המקומות שבהם הוא אמור לפרוח, אבל בפועל הוא היה אחת הסיבות לזה שכל המשחק שלנו היה תקוע ומתגונן. תראה את המשחק בשידור חוזר, נסה להתמקד רק בפלקאו ובמקומות שבהם הוא ממקם את עצמו במגרש. אתה תראה שהוא עומד תמיד בשטח ריק, כשאין אף אחד בסביבה. בשער שספגנו מקריית שמונה הוא ניסה למנוע את הקבלת כדור לשחקן שמסר לשחקן שבישל את השער (נסיון לנגוח), אבל הוא עמד בשטח ריק קילומטר ממנו ולא יכל למנוע ממנו לקבל את הכדור ולמסור קדימה למי שבישל את השער (ואין ספק שהיה שם בעיקר פקשוש של מאיימבו). ומנגד, בכל פעם שהבלמים שלנו מקבלים את הכדור אתה רואה אותו רץ למקומות שבהם יש את הוודאות הגדולה ביותר שלא יקבל את הכדור. זה לא שהוא לא מייצר אופציות מסירה, זה נראה כאילו הוא בכוונה בורח למקומות שבהם לא יוכל לקבל את הכדור. ואולי יש פה מרכיב של פוסט טראומה, אבל הוא נראה לי עוד ג'וקו עם טיפה יותר נסיון ושכל. ג'וקו היה מקבל את הכדור ונבהל, פלקאו פשוט עושה רפואה מונעת ולא מקבל את הכדור.
תעשה רגע משחק עם עצמך ותנסה לענות בכנות - נניח שאשדוד היו מביאים את פלקאו, והיית רואה את כל 5-6 המשחקים שלהם שבהם פלקאו שיחק, ונניח שהיה עושה בדיוק את כל הדברים שעשה אצלנו במשחקים האלו. האם היית אומר שזה שחקן שכדאי להביא אלינו? היית צופה בו וחושב לעצמך שזה מה שחסר לנו בסגל?