לגבי השאלה הראשונה - כי המציאות לא דיכוטומית. אני חושב שיש מידרג. אני חושב שצריך לעשות רפורמות רבות בליגה, ובכל זאת חושב שהיא פחות מושחתת מהיורוליג, ושהיא לפחות ברמה הרעיונית (אם כי לא תמיד בפועל) - כן מקפידה על לפחות מראית עין של ספורטיביות. אין רשיונות A וB. אין הבטחה למועדון שאם הוא יסיים אחרון בליגה הוא לא ירד.red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 17:46אז למה להשתתף בליגה בארץ בכלל? למה היית בעד להיות עשרות שנים בליגה מכורה מראש שנבניתה לתת אליפות למכבי בכמעט כל מחיר? למה לתת לזה לגיטימציה, ולא להתנגד ולפרוש?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:28אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23
לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.
ועל איזה קהל אתה מדבר בדיוק? אתה לא רואה שיש פה קרע עצום שלא קשור בכלל לעופר אלא להתנהלות של פלג מסוים בקהל? זה לא התחיל בעופר זה כבר שנים מבעבע לאט לאט. בתוך עצמנו אנחנו רבים וחלוקים אז אתה רוצה שביחד נצליח לעשות מהלך כזה? בחייאת תהיה קצת פרקטי וריאלי ותניח את החלומות בצד
אני מאמין במשפט 'The ultimate, hidden truth of the world is that it is something that we make, and could just as easily make differently
אני מעדיף להשתתף ולהתנגד בו זמנית. אני לא אוהב את המבנה הנוכחי של היורוליג. הוא ממש בעייתי בעיני. אבל אני כן בעד להשתתף בו, כי זה שדה המשחק הנוכחי, ובמקביל להתנגד ולדרוש לשנותו. בתקווה הרבה, אבל גם אם זה מעט, גם אם זה אפילו כצעד ראשון לנטרל את ההתנגדות של מכבי להוספת קבוצות ישראליות נוספות.
אתה מעדיף להשתתף ולהתנגד בו זמנית, וזה יפה, וגם אני ככה. אבל בנינו - כמה התנגדות אתה שומע? בסוף מתרגלים להכל, אפילו לעוולות. אם הפועל הייתה משתתפת ביורוליג ומצהירה שזה זמני, שהיא מעוניינת בפירוק המוסד הזה ובמעבר למפעל ספורטיבי - אז אני איתך. הייתה לי הרבה פחות בעיה עם זה. גם עכשיו אני לא חושב שזה אסון גדול להיות עונה או שתיים או ארבע ביורוליג, אבל כן חושב שלאורך זמן זה משחית.