אתה מוכן פעם אחת להגיד מהם הערכים האלה שכל כך חשובים לך ולשאר? איכשהו זה תמיד נשאר כל כך מעורפל ואמורפי ומסתיים בערכים ללא שום פירוט מהם אותם הערכים.טכנית לארז כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 10:59 לא חושב שמישהו ממתנגדי ינאי מספר שהערכים של הפועל זה להפסיד, לרצות שחקנים גרועים או להעדיף כשלונות וכל מה שמתארים פה.
כנראה שנוח מאוד לתומכיו של ינאי להציג את מתנגדיו ככאלה שהפועל בשבילם היא להפסיד ולהיות גרוע.
הערכים של הפועל שעליהם ינאי משתין לא קשורים לפן המקצועי (אולי למעט הרעיון של לשחק עם 40 זרים, שזה גם משהו שאם אתה רוצה להצליח היום אתה חייב להתיישר לפיו כנראה. בדיוק כמו שלפני 3 שנים התחלנו לשחק עם 5 זרים), הם קשורים לדברים שמחוץ למגרש.
עופר ינאי
-
- קיבל.ה 480 לייקים
-
- קיבל.ה 261 לייקים
אני יכול לנסות להגיד מה הערכים שאני תופס כחלק מהפועל. ייתכן שאחרים יגדירו את זה אחרת, או ישימו דגש על דברים אחרים, אבל זה לפחות מה שאני מזהה:פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 11:15אתה מוכן פעם אחת להגיד מהם הערכים האלה שכל כך חשובים לך ולשאר? איכשהו זה תמיד נשאר כל כך מעורפל ואמורפי ומסתיים בערכים ללא שום פירוט מהם אותם הערכים.טכנית לארז כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 10:59 לא חושב שמישהו ממתנגדי ינאי מספר שהערכים של הפועל זה להפסיד, לרצות שחקנים גרועים או להעדיף כשלונות וכל מה שמתארים פה.
כנראה שנוח מאוד לתומכיו של ינאי להציג את מתנגדיו ככאלה שהפועל בשבילם היא להפסיד ולהיות גרוע.
הערכים של הפועל שעליהם ינאי משתין לא קשורים לפן המקצועי (אולי למעט הרעיון של לשחק עם 40 זרים, שזה גם משהו שאם אתה רוצה להצליח היום אתה חייב להתיישר לפיו כנראה. בדיוק כמו שלפני 3 שנים התחלנו לשחק עם 5 זרים), הם קשורים לדברים שמחוץ למגרש.
1. אנטי גזענות- הצבע האדום נועד לסמן שלכל בני האדם יש דם באותו צבע. גם לפועלים וגם לאנשי האצולה. לכן, לדעתי, גזענות היא סתירה לערכי הפועל.
2. הספורט שייך לקהילה - בניגוד למכבי, שהמוטו שלהם היה ספורט לאלופים, הפועל קמה כאנטיתזה - והסלוגן שלה היה ספורט לאלפים. לכן, בין סיבות נוספות, לדעתי מעולם לא היו פולחני אישיות בסדר הגודל שהיו במכבי (שמעןן מזרחי, אבי נימני). הפועל מעולם לא ביקשה להכתיר "מלך". בהפועל, הקהילה גדולה יותר מכל אינדיבידואל.
3. צמצום פערים - חלק מהחזון של הפועל עם ספורט לאלפים ולא לאלופים היה למנוע מצב בו יש פערים חברתיים עצומים.
בתוך זה אגב, ובעקבות הפער העצום של מכבי תל אביב בכדורסל - הייתה מטרה משותפת לחלק ניכר ומשמעותי מאוהדי הפועל - להפוך את ענף הכדורסל בארץ למאוזן. בעבר הלא רחוק, הייתה התנגדות עזה ליורוליג, שכן זהו מפעל פרטי, בו עסקנים קובעים מי תשתתף ולא הקבוצות על הפרקט. אוהדים רבים בזו לניסיון לצייר את היורוליג כאליפות אירופה. הפערים התקציבים העצומים (בעבר היו למכבי שחקנים שהמשכורת שלהם הייתה גבוהה מתקציב של קבוצה אחרת בליגה.)
בעבר גם למשל אוהדים רבים מחו על ניסיונות לאזרח שחקנים עבור הקבוצות העשירות, או על סגלים מוגזמים ומוקצנים שחלק ממטרתם היא למנוע משחקנים לשחק בקבוצות אחרות. מכבי העדיפה לקנות שחקנים יקרים ולייבש אותם על הספסל. בעבר, רוב אוהדי הפועל היו נגד זה.
- גביזון
- קיבל.ה 3420 לייקים
-
- קיבל.ה 1859 לייקים
חוץ מ-1 שמתקיים גם היום, שאר הערכים שפרטת ננטשו מזמן, הרבה לפני עופר וחלקם עוד הרבה לפני העמותה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:05אני יכול לנסות להגיד מה הערכים שאני תופס כחלק מהפועל. ייתכן שאחרים יגדירו את זה אחרת, או ישימו דגש על דברים אחרים, אבל זה לפחות מה שאני מזהה:פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 11:15אתה מוכן פעם אחת להגיד מהם הערכים האלה שכל כך חשובים לך ולשאר? איכשהו זה תמיד נשאר כל כך מעורפל ואמורפי ומסתיים בערכים ללא שום פירוט מהם אותם הערכים.טכנית לארז כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 10:59 לא חושב שמישהו ממתנגדי ינאי מספר שהערכים של הפועל זה להפסיד, לרצות שחקנים גרועים או להעדיף כשלונות וכל מה שמתארים פה.
1. אנטי גזענות- הצבע האדום נועד לסמן שלכל בני האדם יש דם באותו צבע. גם לפועלים וגם לאנשי האצולה. לכן, לדעתי, גזענות היא סתירה לערכי הפועל.
2. הספורט שייך לקהילה - בניגוד למכבי, שהמוטו שלהם היה ספורט לאלופים, הפועל קמה כאנטיתזה - והסלוגן שלה היה ספורט לאלפים. לכן, בין סיבות נוספות, לדעתי מעולם לא היו פולחני אישיות בסדר הגודל שהיו במכבי (שמעןן מזרחי, אבי נימני). הפועל מעולם לא ביקשה להכתיר "מלך". בהפועל, הקהילה גדולה יותר מכל אינדיבידואל.
3. צמצום פערים - חלק מהחזון של הפועל עם ספורט לאלפים ולא לאלופים היה למנוע מצב בו יש פערים חברתיים עצומים.
בתוך זה אגב, ובעקבות הפער העצום של מכבי תל אביב בכדורסל - הייתה מטרה משותפת לחלק ניכר ומשמעותי מאוהדי הפועל - להפוך את ענף הכדורסל בארץ למאוזן. בעבר הלא רחוק, הייתה התנגדות עזה ליורוליג, שכן זהו מפעל פרטי, בו עסקנים קובעים מי תשתתף ולא הקבוצות על הפרקט. אוהדים רבים בזו לניסיון לצייר את היורוליג כאליפות אירופה. הפערים התקציבים העצומים (בעבר היו למכבי שחקנים שהמשכורת שלהם הייתה גבוהה מתקציב של קבוצה אחרת בליגה.)
בעבר גם למשל אוהדים רבים מחו על ניסיונות לאזרח שחקנים עבור הקבוצות העשירות, או על סגלים מוגזמים ומוקצנים שחלק ממטרתם היא למנוע משחקנים לשחק בקבוצות אחרות. מכבי העדיפה לקנות שחקנים יקרים ולייבש אותם על הספסל. בעבר, רוב אוהדי הפועל היו נגד זה.
השאיפה לענף מאוזן באה לא כי באמת האוהדים שאפו לענף מאוזן אלא כי אנחנו היינו החלשים ורצינו סיכוי מול החזק וזאת היתה הדרך להשיג את זה.
אוהדי הפועל, בדיוק כמו שאר האוהדים, רצו אליפויות ותארים
- הפועל
- קיבל.ה 1855 לייקים
- יצירת קשר:
בעיניי הסיפור פה הוא בכלל לא ערכי הפועל. אלא פשוט עניין של התנהלות אנושית בסיסית, ותפיסה מעוותת של אופי מערכת היחסים הנכון בין קהילה, עובדים ובעלים.
לי לפחות זה די ברור בשלב הזה כבר שבגדול עופר תופס את זה (בהכללה גסה) כ"אני שם את הכסף, תסתמו את הפה ותגידו תודה". הוא לפעמים מצליח להסתיר את זה. פשוט כי הוא מבין שמבחינה ציבורית זה לא משהו שכדאי להחצין. ואז לפעמים יש תיקונים והתנצלויות מביכות. אבל זה המצב. וזה מתנגש בצורה די ישירה עם תפיסה שונה מאד מזו של חלק גדול מהקהל של הפועל בעשרות השנים האחרונות.
לי לפחות זה די ברור בשלב הזה כבר שבגדול עופר תופס את זה (בהכללה גסה) כ"אני שם את הכסף, תסתמו את הפה ותגידו תודה". הוא לפעמים מצליח להסתיר את זה. פשוט כי הוא מבין שמבחינה ציבורית זה לא משהו שכדאי להחצין. ואז לפעמים יש תיקונים והתנצלויות מביכות. אבל זה המצב. וזה מתנגש בצורה די ישירה עם תפיסה שונה מאד מזו של חלק גדול מהקהל של הפועל בעשרות השנים האחרונות.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
-
- קיבל.ה 480 לייקים
האמת שבכוונה רציתי שהוא יענה אבל מעולה שענית.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:05אני יכול לנסות להגיד מה הערכים שאני תופס כחלק מהפועל. ייתכן שאחרים יגדירו את זה אחרת, או ישימו דגש על דברים אחרים, אבל זה לפחות מה שאני מזהה:פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 11:15אתה מוכן פעם אחת להגיד מהם הערכים האלה שכל כך חשובים לך ולשאר? איכשהו זה תמיד נשאר כל כך מעורפל ואמורפי ומסתיים בערכים ללא שום פירוט מהם אותם הערכים.טכנית לארז כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 10:59 לא חושב שמישהו ממתנגדי ינאי מספר שהערכים של הפועל זה להפסיד, לרצות שחקנים גרועים או להעדיף כשלונות וכל מה שמתארים פה.
אנסה להתייחס למה שרשמת ולתת את הדעה שלי.
1. עופר לא פגע בערך הזה בשום שלב לפי מה שזכור לי.
2. עופר החליט לעבור ליד אליהו (כנראה מכמה סיבות) ואחת מהן היא להגדיל את כמות האוהדים שיכולים לבוא למשחקים של הפועל, שזה בדיוק מה שרשמת - ספורט לאלפים.
3. האם אתה נגד השתתפות ביורוליג? במידה וכן, בהנחה ואתה גם אוהד את הפועל גם בכדורגל, אתה נגד השתתפות בליגת האלופות? המפעלים האלו בהכרח מגדילים את הפערים במידה ואתה משחק בהם באופן קבוע. אם תגיד לי שטתה נגד זה שהפועל תשחק בליגת האלופות והיורוליג אני אגיד אוקי זכותך למרות שדעתי הפוכה לגמרי.
עדיין לא ראיתי שקנינו שחקנים רק בשביל לייבש אותם על הספסל על מנת שלא יגיעו לאחרות.
חוץ מזה שחלק מהדברים האלה של להגיד מכבי עושים את זה ומכבי זה ככה והפועל לא הם במהותם רק להיות אנטי מכבי. שזה בסדר, יש אוהדים שמבחינתם זה ערך, מבחינתי זה לא ערך. אני כמובן מתעב את הקבוצה הזאת, אבל לשנוא אותם זה לא ערך מבחינתי.
-
- קיבל.ה 480 לייקים
אתה מכיר איזושהי בעלות פרטית על קבוצת ספורט ששמה את האוהד במרכז? כי אני באמת ובתמים לא מכיר כזאת.הפועל כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:24 בעיניי הסיפור פה הוא בכלל לא ערכי הפועל. אלא פשוט עניין של התנהלות אנושית בסיסית, ותפיסה מעוותת של אופי מערכת היחסים הנכון בין קהילה, עובדים ובעלים.
לא בארץ ולא בחו״ל. בסוף הכל זה ביזנס. ובעיניי זוהי תמימות לחשוב אחרת. אף אדם שמשקיע מהונו לא יגיד אה רגע מה שאני רוצה לעשות פוגע ברגשות של חלק מהאוהדים אז אני לא אעשה את זה למרות שזה המהלך הנכון עבורי.
-
- קיבל.ה 411 לייקים
כלומר נהנית מאוד בשנים האחרונות עם כל שהאולטראס עולל למועדון? היה לך אחלה אווירה מלאה באבוקות, אלימות כלפי אוהדים יריבים ושלנו, והנהלה שמשרתת אותם במקביל להלנת שכר עובדים וצפצוף על רוב חברי העמותה? זה לא ניתוק מהקהילה בדברים הכי בסיסיים? אתה לא מכיר אנשים שלא הגיעו בגללם או שסבלו מאוד מכל החרא הזה וההתרפסות של רמי? בי זה פגע מאוד, ואני מניח שגם בחלק גדול מאוד של הקהל, הרבה יותר מאמירה כזו של עופר. נפגעים כבר שנים.הפועל כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 09:16 באמת? בדיוק הפוך. זה מאד מוזר לאמר שרק אם אתה מתמודד על אליפות ותואר אז כיף לך באמת לבוא למשחקים.
כי אם זה המצב אז כולם בעצם צריכים לאהוד קבוצה אחת בדיוק וזהו. וגם את זה מדי פעם לשנות.
עושה לי טוב מאד לנצח ולזכות בתארים. אבל אם זה הדבר היחיד שהיה משפיע לי על ההנאה מללכת למשחקים, כבר מזמן הייתי מפסיק ללכת.
אתה אוהב ללכת להצגות רק אם זאת ההצגה הכי טובה? נהנה במסעדה רק אם האוכל מושלם? עזוב את זה, כשאתה הולך לשחק בשכונה עם חברים - אתה באמת נהנה רק אם אתה מנצח? או שבכל הדברים האלו המסביב זה חלק לא פחות חשוב, לפעמים אפילו יותר חשוב, מהסיבה הפורמלית שיצאת מהבית?
אהדת ספורט היא בסופו של דבר פעילות חברתית. ברור שנצחונות הופכים אותה להרבה יותר כיפיים, אבל לכולנו לנצח כל הזמן זה לא הדבר היחיד שחשוב. מי פחות מי יותר. אני מאד נהנה מתארים, מאד נהנה מנצחונות. אבל חלק לא פחות חשוב זה המסביב. לפגוש חברים, לעודד, האוירה במגרש. הוייב סביב הקבוצה, ההזדהות עם המועדון.
ןהרבה מאלו מאד נפגעו בשנה האחרונה בתחושות שלי. היו הרבה מאד נצחונות ותואר היסטורי. ואחלה שחקנים ברמה האישית. זה היה כיף מאד. אבל כשכל הזמן מתעסקים בחרא שמסביב, כשיש חברים ותיקים שלא רוצים לבוא, כשיש פיצול בקהל, כשיש תחושה שהמועדון מנותק מהקהילה בדברים הכי בסיסיים, כשיש הדלפות וספינים בלי הפסקה, כשאנחנו במקום שמרגיש הכי רחוק מבית, זה מאד מאד מוריד מהכיף.
וכן, כשהבעלים של המועדון מסוגל להתנהל בצורה כ"כ אטומה וחסרת רגישות בנושא שהוא בדמי, זה גם מאד מאד מוריד מהכיף וההזדהות.
כי יד ושם התמלא בחצי השנה הזו באלפי אוהדים שאשכרה באו לראות כדורסל ותו לא, ותכלס בשביל זה באים, לא? לפגוש חברים אתה הרי יכול בכל מקום, גם לשבת איתם ולראות את המשחק בבית. סוף סוף ניתן היה להתרכז במשחק עצמו, בלי לחשוב ולחשוש מדברים שאינם קשורים ורק עלולים לפגוע, גם אם העידוד נפגע ( ושוב, באנו לראות משחק ולא עידוד ).
אין בזאת להגן על ההתנהלות של המועדון שעליה כבר כתבתי שהיא איומה ונוראה, וההרגשה היא שלהיכן שלא תפנה את הפרצוף תחטוף אגרוף. ואחרי כזה, הייתי רוצה לקום ולגלות שהכל חלום רע, שהאולטראס יחזור להיות ועדת קישוט ושעופר יתייעץ עם אנשים נכונים לגבי איך המועדון הזה והוא עצמו אמורים להתנהל, ונתרכז בזה שאנחנו חוזים פה במשהו שמעל הדמיון הכי פרוע של כל אוהד באשר הוא.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
לגבי 1. אתה צודק. לא שמעתי שמישהו בא אליו בטענה לגזענות. גם לגבי 2 אתה צודק. המעבר ליד אליהו היה הכרחי. המעבר ליד אליהו, לדעתי, לא פגע בערכי הפועל ואני איתך בזה.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:27האמת שבכוונה רציתי שהוא יענה אבל מעולה שענית.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:05אני יכול לנסות להגיד מה הערכים שאני תופס כחלק מהפועל. ייתכן שאחרים יגדירו את זה אחרת, או ישימו דגש על דברים אחרים, אבל זה לפחות מה שאני מזהה:
2. עופר החליט לעבור ליד אליהו (כנראה מכמה סיבות) ואחת מהן היא להגדיל את כמות האוהדים שיכולים לבוא למשחקים של הפועל, שזה בדיוק מה שרשמת - ספורט לאלפים.
3. האם אתה נגד השתתפות ביורוליג? במידה וכן, בהנחה ואתה גם אוהד את הפועל גם בכדורגל, אתה נגד השתתפות בליגת האלופות? המפעלים האלו בהכרח מגדילים את הפערים במידה ואתה משחק בהם באופן קבוע. אם תגיד לי שטתה נגד זה שהפועל תשחק בליגת האלופות והיורוליג אני אגיד אוקי זכותך למרות שדעתי הפוכה לגמרי.
עדיין לא ראיתי שקנינו שחקנים רק בשביל לייבש אותם על הספסל על מנת שלא יגיעו לאחרות.
חוץ מזה שחלק מהדברים האלה של להגיד מכבי עושים את זה ומכבי זה ככה והפועל לא הם במהותם רק להיות אנטי מכבי. שזה בסדר, יש אוהדים שמבחינתם זה ערך, מבחינתי זה לא ערך. אני כמובן מתעב את הקבוצה הזאת, אבל לשנוא אותם זה לא ערך מבחינתי.
3. ליגת האלופות הוא ענף שמתבסס על הצלחה ספורטיבית. כן, ברור שהוא גם מגדיל פערים, ברור שזה גם בעייתי. אבל בכל זאת, כל קבוצה יכולה לחלום להגיע לשם בתוך שנה. בין אם היא אלופת אנדורה או אם קוראים לה מכבי בני ריינה. אין אף קבוצה שהמקום שלה מובטח. לא משנה אם היא ריאל מדריד או באיירן מינכן. בגלל זה, היורוליג הוא מפעל לא ספורטיבי, וליגת האלופות, למרות כל הבעיות, כן.
גם לדעתי אגב שנאת מכבי היא לא ערך. ההתנהלות בקיץ הזה מבחינת גודל סגל השחקנים, לדעתי, לא שונה מהדברים שמכבי היו עושים בהקשר הזה, ואוהדים רבים ראו בזה פגיעה בערך הספורטיבי. לדעתי זה בהחלט לא ספורטיבי כשלקבוצה יש סגל גדול פי 2 משל שאר הקבוצות. ושתקציב השחקנים שלה גדול משל למעלה מ80% מהליגה ביחד.
-
- קיבל.ה 480 לייקים
אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:37לגבי 1. אתה צודק. לא שמעתי שמישהו בא אליו בטענה לגזענות. גם לגבי 2 אתה צודק. המעבר ליד אליהו היה הכרחי. המעבר ליד אליהו, לדעתי, לא פגע בערכי הפועל ואני איתך בזה.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:27האמת שבכוונה רציתי שהוא יענה אבל מעולה שענית.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:05
אני יכול לנסות להגיד מה הערכים שאני תופס כחלק מהפועל. ייתכן שאחרים יגדירו את זה אחרת, או ישימו דגש על דברים אחרים, אבל זה לפחות מה שאני מזהה:
3. ליגת האלופות הוא ענף שמתבסס על הצלחה ספורטיבית. כן, ברור שהוא גם מגדיל פערים, ברור שזה גם בעייתי. אבל בכל זאת, כל קבוצה יכולה לחלום להגיע לשם בתוך שנה. בין אם היא אלופת אנדורה או אם קוראים לה מכבי בני ריינה. אין אף קבוצה שהמקום שלה מובטח. לא משנה אם היא ריאל מדריד או באיירן מינכן. בגלל זה, היורוליג הוא מפעל לא ספורטיבי, וליגת האלופות, למרות כל הבעיות, כן.
גם לדעתי אגב שנאת מכבי היא לא ערך. ההתנהלות בקיץ הזה מבחינת גודל סגל השחקנים, לדעתי, לא שונה מהדברים שמכבי היו עושים בהקשר הזה, ואוהדים רבים ראו בזה פגיעה בערך הספורטיבי. לדעתי זה בהחלט לא ספורטיבי כשלקבוצה יש סגל גדול פי 2 משל שאר הקבוצות. ושתקציב השחקנים שלה גדול משל למעלה מ80% מהליגה ביחד.
- רדנקו
- קיבל.ה 1766 לייקים
זו היתה השנה שהכי לא נהניתי בה לבוא לראות משחקים.מילפורד כתב:זאת אמירה מאוד מוזרה בעיני.
ומציגה לדעתי את הבעיה של הכדורסל בארץ (ואולי באירופה?) שבעצם אומרת שאתה לא בא בשביל הכדורסל.
אני באופן אישי, אוהב כדורסל, וזה שזכיתי לראות כדורסל יותר טוב מהקבוצה שאני אוהב עשה לי מאוד טוב, במיוחד הזכייה סוף סוף בתואר ראשון מאז פחות או יותר הבר מצווה שלי.
בעצם , כשאני חושב על זה, אולי זה כן ברור לי.
הרי ככה אני מרגיש לגבי הקבוצת כדורגל.
מה קצת עוזר לי להבין את מתנגדי ינאי, אנשים שבאים בעיקר מאהדה לכדורגל , לא באמת איכפת להם הכדורסל, איכפת להם הנוסטלגיה.
אז אני מבקש מאותם אנשים , להתחשב בבקשה בנו , אוהדי הפועל שכן איכפת להם מרמת הכדורסל שהם רואים, תפרגנו לנו סוף סוף לבוא ולהנות ממה שהפועל מראה לנו ולא רק לבוא למשחקים בשביל לסבול.
למי שמשום מה עוד לא קרא את הספר של [mention]purvis short[/mention] , ממליץ לעשות זאת, אולי תתחברו קצת יותר לתחושות של מה שעברנו עד הלום כדי להגיע למצב שסוף סוף יש לנו קבוצה מנצחת.
גם בגלל שפשוט לא כיף לבוא ליד אליהו (מבחינה פיזית - המקום שלי והאולם לא היו לי כיפים), האווירה הי החסר לי.
אבל לא פחות חשוב מזה-ברוב העונה לא נהניתי מהכדורסל של הקבוצה השנה.
הרב מאוד כסף ומעט כדורסל שאני נהנה ממנו.
יכול להיות שתארים היו משנים את הרושם, אבל בסופו של דבר זו ההרגשה שלי.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
-
- קיבל.ה 261 לייקים
לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:42אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:37לגבי 1. אתה צודק. לא שמעתי שמישהו בא אליו בטענה לגזענות. גם לגבי 2 אתה צודק. המעבר ליד אליהו היה הכרחי. המעבר ליד אליהו, לדעתי, לא פגע בערכי הפועל ואני איתך בזה.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:27
האמת שבכוונה רציתי שהוא יענה אבל מעולה שענית.
אני לא מתנגד לכל בעלים שישקיע כסף בקבוצה, לא הבנתי כיצד הסקת את זה ממה שכתבתי. אני מתנגד מאוד ליורוליג אבל. חושב שמפעל סגור ופרטי הוא הדוגמה הקלאסית ביותר של ספורט לאלופים ולא לאלפים. אתה רואה שפתאום דובאי הצטרפה למפעל הזה. זה מלמד אותך שעסקנים ולא ספורטאים מחליטים מי ישתתף שם.
-
- קיבל.ה 480 לייקים
אוקי אז לפי מה שאני מבין מבחינתך עופר לא פוגע בערכי הפועל, הוא פוגע בערך אחד שזה היורוליג. תקן אותי אם אני טועה?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:42אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:37
לגבי 1. אתה צודק. לא שמעתי שמישהו בא אליו בטענה לגזענות. גם לגבי 2 אתה צודק. המעבר ליד אליהו היה הכרחי. המעבר ליד אליהו, לדעתי, לא פגע בערכי הפועל ואני איתך בזה.
אני לא מתנגד לכל בעלים שישקיע כסף בקבוצה, לא הבנתי כיצד הסקת את זה ממה שכתבתי. אני מתנגד מאוד ליורוליג אבל. חושב שמפעל סגור ופרטי הוא הדוגמה הקלאסית ביותר של ספורט לאלופים ולא לאלפים. אתה רואה שפתאום דובאי הצטרפה למפעל הזה. זה מלמד אותך שעסקנים ולא ספורטאים מחליטים מי ישתתף שם.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
היורוליג הוא לא הערך. הערך הוא הספורטיביות. אני אגב לא חושב שהוא פגע בו. אני לא מייחס לו זדון או כוונה לפגוע. אבל אני חושב שהערך הזה נפגע.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:50אוקי אז לפי מה שאני מבין מבחינתך עופר לא פוגע בערכי הפועל, הוא פוגע בערך אחד שזה היורוליג. תקן אותי אם אני טועה?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:42
אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.
אני חושב שגם הערך של הפועל כקבוצה קהילתית נפגע, גם בגלל כמות הזרים המטורפת, גם בגלל ניסיונות האזרוח, וגם בגלל שבעבר הפועל הייתה נלחמת בעוולות ספורטיבים (כמו למשל השערורייה שגביע המדינה מבוסס על מיקום בליגה). אני לא מאשים את עופר בכל זה, ולא חושב שהעמותה עשתה תמיד מה שציפיתי שהיא תעשה.
אבל הציפייה שלי מהפועל, היא שאם היא לא מנסה לצמצם פערים, שלפחות לא תנסה אקטיבית להגדיל אותם. השכר של מיציץ' לדעתי הוא לא ספורטיבי. לא הוגן לדעתי שיש שחקן שמקבל משכורת שגבוהה מתקציב כולל של רוב המועדונים בליגה.
אני גם מודאג מהמקום של עופר ינאי בתוך הקהילה. הוא מאוד שתלטן, לא מוכן לפשרות, ומתחיל להבנות, לתחושתי, פולחן אישיות סביבו, שהוא מאמץ.
-
- קיבל.ה 480 לייקים
אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:42אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:37
לגבי 1. אתה צודק. לא שמעתי שמישהו בא אליו בטענה לגזענות. גם לגבי 2 אתה צודק. המעבר ליד אליהו היה הכרחי. המעבר ליד אליהו, לדעתי, לא פגע בערכי הפועל ואני איתך בזה.
מה גם ששחקנים טובים לא ירצו לבוא בלי מפעלים אירופיים ואז גם את האלטרנטיבה בארץ כנראה שלא תהיה.
לכן אמרתי שאתה בעצם מתנגד לבעלים עשיר.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:42
אבל גם 3 וגם היורוליג (שלשם עלינו בדרך ספורטיבית) זה נגזרת של בעלים שמשקיע הרבה כסף בקבוצה. אם אתה מתנגד לזה אתה כנראה תתנגד גם לכל בעלים אחר שיבוא וישקיע הרבה כסף בקבוצה על מנת להפוך אותה למפלצת תארים הישגית. אם זה המצב אז עופר הוא לא הבעיה אלא המהות של קבוצה עם הרבה כסף זאת הבעיה.
מה גם ששחקנים טובים לא ירצו לבוא בלי מפעלים אירופיים ואז גם את האלטרנטיבה בארץ כנראה שלא תהיה.
אם הפועל תצטרף לליגת האלופות של פיב"א, ותלחץ על המנהלת לא להתחשב בקבוצות ביורוליג, ותנסה לסחוף איתה עוד מועדונים מהארץ ומאירופה, בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה ליורוליג.
לא שאני מומחה גדול, אבל לדעתי הכדורסל באירופה רחוק מאוד מלמצות את הפוטנציאל שלו. יש לו המון לאן להתקדם. הליגות המקומיות יהיו הרבה יותר מעניינות אם תהיה משמעות למיקום.
ותכלס? אם החלופה היא בעלים עשיר או ספורטיביות - אני מעדיף ספורטיביות. אבל לדעתי זה לא או זה או זה.
-
- קיבל.ה 1663 לייקים
השנה הראשונה ביורוקאפ היתה תחת העמותה. יכול להיות שהכסף של עופר התחיל כבר להיכנס אבל לא היתה לו השפעה על קבלת ההחלטות.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46
לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.
אם הפועל תצטרף לליגת האלופות של פיב"א, ותלחץ על המנהלת לא להתחשב בקבוצות ביורוליג, ותנסה לסחוף איתה עוד מועדונים מהארץ ומאירופה, בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה ליורוליג.
לא שאני מומחה גדול, אבל לדעתי הכדורסל באירופה רחוק מאוד מלמצות את הפוטנציאל שלו. יש לו המון לאן להתקדם. הליגות המקומיות יהיו הרבה יותר מעניינות אם תהיה משמעות למיקום.
ותכלס? אם החלופה היא בעלים עשיר או ספורטיביות - אני מעדיף ספורטיביות. אבל לדעתי זה לא או זה או זה.
בשנים לאחר מכאן סיימת שני ולכן הגעת ליורוקאפ בזכות בשל השגים ספורטיבים... כלומר עם מישהו פגע בספורטיביוח זה לא עופר אלא אנחנו חברי העמותה.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
מסכים איתך. אני לא מאשים את עופר פה. אבל עם זאת, היורוליג כן יותר גרוע מהיורוקאפ. ביורוליג יש חוזי A וחוזי B.El dudernio כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:57השנה הראשונה ביורוקאפ היתה תחת העמותה. יכול להיות שהכסף של עופר התחיל כבר להיכנס אבל לא היתה לו השפעה על קבלת ההחלטות.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03
אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?
בשנים לאחר מכאן סיימת שני ולכן הגעת ליורוקאפ בזכות בשל השגים ספורטיבים... כלומר עם מישהו פגע בספורטיביוח זה לא עופר אלא אנחנו חברי העמותה.
אני לא חושב שהעמותה מייצגת נאמנה 100% מערכי הפועל ושעופר שולל את כולם.
אני פשוט חושב שההתנהלות שלו, גם בנושא הזה אבל לא רק, מוציאה את רוב התוכן מהפועל.
לצערי אני לא חושב שזה ישתנה, ולא באשמתו. אנשים מעדיפים דברים מוחשיים על פני ערכים מופשטים. בדיוק בגלל זה הטור של עלי מוהר שנשלח פה אתמול, "אילו", הוא כל כך מכונן לדעתי.
- מילפורד
- קיבל.ה 2649 לייקים
בשום שלב לא אמרתי שהאהדה שלי להפועל תלויה בהישגים.
אני הולך אחרי הקבוצה הזאת כבר 40 שנים בלי יותר מידי הישגים אז אי אפשר לטעון את זה עלי.
אני אבל כן אוהב כדורסל ונהנה הרבה יותר לראות את הפועל מנצחת מאשר מפסידה.
אני הולך אחרי הקבוצה הזאת כבר 40 שנים בלי יותר מידי הישגים אז אי אפשר לטעון את זה עלי.
אני אבל כן אוהב כדורסל ונהנה הרבה יותר לראות את הפועל מנצחת מאשר מפסידה.
- red in blood
- קיבל.ה 463 לייקים
אוקי, נגיד שזה לא מזיז לו. לא יודע אם זה המצב, אבל לצורך הדיון - נניח.Red roy כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 06:31נשמה , לא קלטת עדיין עם מי יש לך עסק .red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 05:18הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
התפקיד של ינאי זה לדאוג לקדם את הקבוצה ולהביא שחקנים כמו מיצ׳יץ או אחרים.
התפקיד שלנו זה לדאוג שהקבוצה הזו תהיה במהותה הפועל. אנחנו הפועל, וזה לא משתנה בגלל ינאי.
הפועל זה עסק ובעסק מילים כמו רגש וזהות הן לא חלק מהלקסיקון .
האיש עם כל הזכויות שלו וההצלחה שלו בעולם העסקים רואה בהפועל עסק , ועסק שהוא הבוס שלו , ועסק שיתנהל כמו שהוא רוצה ומאמין , ומי שמפריע לו בהתנהלות הזו הוא מיותר וניתן לוותר עליו .
ובהסתכלות שלו גם בצדק , כי זה העסק שלו .
הדעה שלך , שלי ושל התומכים הכי גדולים שלו , לא מזיזים לו בפיפס .
ושוב יכול להיות שזה לגיטימי כי הוא הצליח להביא גביע ארופה והוא משקיע מליונים .
זה נתן לו את הקרדיט להתנהל כמו שהוא מתנהל מבחינת רוב הקהל .
אז?
שוב, הוא לא הפועל, אנחנו הפועל. זה לא קשור אליו אישית, הבעלים הוא אף פעם לא הקבוצה עצמה.
שיסתכל על הפועל כעסק. האמת? אני רוצה שהבעלים יסתכל על הפועל ככה. איך לעזאזל זה אמור להשפיע בקמצוץ על הזהות של הקבוצה, כשאנחנו קובעים את הזהות הזו?
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
- קיבל.ה 261 לייקים
זה לא בינארי. הפועל היא האוהדים, השחקנים, הבעלים, ההיסטוריה, ההווה.red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:35אוקי, נגיד שזה לא מזיז לו. לא יודע אם זה המצב, אבל לצורך הדיון - נניח.Red roy כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 06:31נשמה , לא קלטת עדיין עם מי יש לך עסק .red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 05:18
הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
התפקיד שלנו זה לדאוג שהקבוצה הזו תהיה במהותה הפועל. אנחנו הפועל, וזה לא משתנה בגלל ינאי.
האיש עם כל הזכויות שלו וההצלחה שלו בעולם העסקים רואה בהפועל עסק , ועסק שהוא הבוס שלו , ועסק שיתנהל כמו שהוא רוצה ומאמין , ומי שמפריע לו בהתנהלות הזו הוא מיותר וניתן לוותר עליו .
אז?
שוב, הוא לא הפועל, אנחנו הפועל. זה לא קשור אליו אישית, הבעלים הוא אף פעם לא הקבוצה עצמה.
שיסתכל על הפועל כעסק. האמת? אני רוצה שהבעלים יסתכל על הפועל ככה. איך לעזאזל זה אמור להשפיע בקמצוץ על הזהות של הקבוצה, כשאנחנו קובעים את הזהות הזו?
שמעון מזרחי לא השפיע על הזהות של מכבי תל אביב?
אם אני מבין נכון, לא היה אכפת לך שתואם שמעון מזרחי יהיה היו"ר?
- red in blood
- קיבל.ה 463 לייקים
תראה, אני מקבל את זה כי זה סובייקטיבי לחלוטין, אבל השנה האחרונה הייתה בשבילי מהנה.הפועל כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 08:50אני חושב שהזהות של הפועל שברירית בהחלט, המדינה משתנה ואיתה גם הקהל (גם האולטראס אגב).red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 05:18 הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
אבל יותר חשוב מזה. בשבילי באופן אישי, התחושה בשנה האחרונה היא שאני פחות ומגיע מגיע להנות, ויותר ויותר מגיע "למרות". וכל פעם מצטרף עוד "למרות" שכזה. והפעם זה חתיכת "למרות".
אני באופן אישי לא הייתי חייב יורוליג ולהתמודד על אליפות בשביל להנות. והשנה האחרונה היתה אחת השנים שהכי פחות נהניתי לבוא למשחקים.
כן, עם לא מעט רגעים מבאסים, אבל לבוא ולראות כמויות שיא של קהל מגיעים, פשוט עושה לי טוב. וזה לא קשור ליורוליג.
אני אבל לא מסכים שהזהות של הפועל שברירית. היא יכולה להשתנות עם הזמן, היא בפירוש לא מה שהיא הייתה לפני 50 שנה או יותר, אבל היא גם לא שברירית שהיא תושפע ככה שציוץ כזה או אחר של ינאי.
שלא תבין אותי לא נכון, אני אשמח אם ההנהלה תהיה יותר מזוהה עם ערכי הקבוצה, ואני אמשיך לדרוש שזה יקרה ואבקר כשזה לא קורה, אבל אני גם יודע במקביל שגם אם זה לא קורה, זה לא שובר את זהות הקבוצה.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- red in blood
- קיבל.ה 463 לייקים
היו השנה לא מעט מהלכים שאני לא אהבתי, שהזכירו לי התנהגויות שמתאימות לצד השני. והבעתי את דעתי בנושא.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:38זה לא בינארי. הפועל היא האוהדים, השחקנים, הבעלים, ההיסטוריה, ההווה.red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:35אוקי, נגיד שזה לא מזיז לו. לא יודע אם זה המצב, אבל לצורך הדיון - נניח.Red roy כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 06:31
נשמה , לא קלטת עדיין עם מי יש לך עסק .
אז?
ההבדל? אנחנו.
כשהיה למשל את הסיפור עם ג׳קובן בראון, רוב הקהל דיבר על זה שזה מכוער ושגם אם אנחנו רוצים אותו, אסור שזה יהיה ככה. אוהדי מכבי היו במצב כזה חוגגים ודורשים לעשות את זה עוד.
זה הפועל.
או למשל מה שהיה ביום ראשון - הפועל זה לא הציוץ של ינאי, הפועל זה הכעס על זה. הזהות של הפועל לא נשברה, כי רוב הקהילה תמכה בשביתה.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
- קיבל.ה 721 לייקים
תגיד על מה אתה מדבר? לא נשאר מהפועל תל אביב כדורסל שמלפני 3 שנים כמעט שום דבר. האוהדים התחלפו, השחקנים התחלפו, ההנהלה התחלפה, וכתוצאה מכך גם האג'נדה התחלפה. העמדות שהמועדון תומך בהם בפומבי, הן בספורט והן מחוץ לספורט, השתנו משמעותית.
אינתי עומרי, הפועל.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
שוב, למה זה דיכוטומי לדעתך?red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:42היו השנה לא מעט מהלכים שאני לא אהבתי, שהזכירו לי התנהגויות שמתאימות לצד השני. והבעתי את דעתי בנושא.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:38זה לא בינארי. הפועל היא האוהדים, השחקנים, הבעלים, ההיסטוריה, ההווה.red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:35
אוקי, נגיד שזה לא מזיז לו. לא יודע אם זה המצב, אבל לצורך הדיון - נניח.
אז?
ההבדל? אנחנו.
כשהיה למשל את הסיפור עם ג׳קובן בראון, רוב הקהל דיבר על זה שזה מכוער ושגם אם אנחנו רוצים אותו, אסור שזה יהיה ככה. אוהדי מכבי היו במצב כזה חוגגים ודורשים לעשות את זה עוד.
זה הפועל.
או למשל מה שהיה ביום ראשון - הפועל זה לא הציוץ של ינאי, הפועל זה הכעס על זה. הזהות של הפועל לא נשברה, כי רוב הקהילה תמכה בשביתה.
הפועל זה גם הציוץ של ינאי וגם הכעס על זה. הפועל היא לא ישות מונוליטית, וגם הקהל לא. יש הרבה גוונים שונים, ולעתים סותרים.
הפועל עכשיו הביאה שחקן בשישה מיליון יורו לעונה. זה גבוה מהתקציב של רוב מוחלט של קבוצות הליגה. שחקן אחד, כן? כיצד היו מגיבים רוב האוהדים אם לפני חמש שנים מכבי הייתה עושה את זה?
היחסים בין הקהל של הפועל ובין ינאי, ובכלל יחסים, הם תמיד דיאלקטים. הקהל של הפועל משתנה מהמפגש עם ינאי, וינאי משתנה מהמפגש עם הקהל של הפועל. השינוי הזה, שקורה בקהל, הוא לדעתי עצוב.
הרצון בהצלחה מקצועית גורם לקהל, גם לאנשים ערכיים, מוסרים, וחכמים, להבליג על עוולות מוסריות, כמו זאת שביצע ינאי ביום ראשון. כן, הם כתבו הודעה בפורום או בטוויטר, אבל לא באמת מתנגדים. לא דורשים משהו אחר. לא מנסים לגייס את כוח הקהילה כדי לצייר גבולות ערכיים.
הקהל נמצא בתהליך שינוי. גם עקב הפרופיל השונה של המצטרפים, וגם עקב שינויים לא תמיד מודעים שעוברים על האוהדים כאינדיבידואלים ועל הקהילה כקולקטיב. דברים שצרמו מאוד בעבר לאוהדים רבים 'מוחלקים' עכשיו. נכון, אנחנו לא מכבי, אנחנו לא גזענים, אנחנו הרבה פחות תאבי בצע, אבל אנחנו בכיוון, שלפחות אותי, מדאיג ומעציב.
-
- קיבל.ה 1859 לייקים
לקטר על השחיתות של היורוליג ואז לרצות להשתתף בליגה של פיב"א זה סוג חדש של אירוניה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46
לא עלינו ליורוליג בדרך ספורטיבית כי לא הגענו ליורוקאפ בדרך ספורטיבית. לא באשמתנו, פשוט אין קריטריונים ספורטיבים להשתתפות ביורוקאפ.
אתה מודע לזה שהיורוליג הוקם כמחאה על השחיתות של פיב"א ? שבשנה הראשונה שלו מכבי בכלל נשארה עם פיב"א (גביע הלוליוליג) ורק אחר כך המפעלים התאחדו ?
-
- קיבל.ה 261 לייקים
לא, אני לא מודע לזה.בני12 כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:56לקטר על השחיתות של היורוליג ואז לרצות להשתתף בליגה של פיב"א זה סוג חדש של אירוניה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03
אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?
אתה מודע לזה שהיורוליג הוקם כמחאה על השחיתות של פיב"א ? שבשנה הראשונה שלו מכבי בכלל נשארה עם פיב"א (גביע הלוליוליג) ורק אחר כך המפעלים התאחדו ?
אז שלא יהיה פיב"א.
היורוליג אגב לא קם כמחאה על השחיתות של פיב"א, זה אולי מה שהם מספרים, אבל אל תהיה כל כל נאיבי כדי לקחת את ההצהרה שלהם כמניע שלהם.
כמו שהספורליג לא באמת נבע מהשחיתות של אופ"א, אלא מהרצון בעוד כסף.
ובלי קשר, באמת לא הבנת שהנקודה שלי היא לא פיב"א או יורוליג או צ'יפופוליג אלא תחרות שמבוססת על קריטריונים ספורטיבים?
-
- קיבל.ה 13 לייקים
Le Grand Remplacementהאדום הצורר כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:42 תגיד על מה אתה מדבר? לא נשאר מהפועל תל אביב כדורסל שמלפני 3 שנים כמעט שום דבר. האוהדים התחלפו, השחקנים התחלפו, ההנהלה התחלפה, וכתוצאה מכך גם האג'נדה התחלפה. העמדות שהמועדון תומך בהם בפומבי, הן בספורט והן מחוץ לספורט, השתנו משמעותית.
-
- קיבל.ה 651 לייקים
לא ברור לי איך מדברים על צמצום פערים כערך כשמסתכלים בכדורגל. הכסף של סגול הביא לנו את הקפטן של ביתר, את המגן הימני שלה, ואת המאמן שהביא לה אליפות. אחכ טביב הביא לנו את כל מי שהיה שווה משהו בכפס כנדוניה פלוס את הכוכב הכי חם של נתניה, ואת הבלם הזר שלה. פלוס חלוץ מוכח מביתר שהתפוררה אחרי גאידמאק. איזה צמצום פערים בדיוק? גם עכשיו הכסף של ספרא הביא את הבלם של ה. חיפה, שוער של ק"ש ויתכן שאת הכשרון הכי חם של רמת גן.
מוכן לקבל פעילות כשרה. נניח סיפור גייקובן היה לא לעניין במיוחד (וגם זה כשירושלים רכשה את הובר מהיריבה שלה בפלייאוף, והצענו לעפולה מחליף). אבל צמצום פערים? אם אלו הערכים של הפועל אז ספרא צריך לקבל הפגנות ובוז בדיוק כמו עופר. אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה.
לגבי המבנה של היורוליג מסכים.
מוכן לקבל פעילות כשרה. נניח סיפור גייקובן היה לא לעניין במיוחד (וגם זה כשירושלים רכשה את הובר מהיריבה שלה בפלייאוף, והצענו לעפולה מחליף). אבל צמצום פערים? אם אלו הערכים של הפועל אז ספרא צריך לקבל הפגנות ובוז בדיוק כמו עופר. אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה.
-
- קיבל.ה 261 לייקים
יש לך נקודות חזקות. אני מסכים איתך שבאופן כללי השתתפות במשחק הקפיטליסטי לא מתיישבת עם חלק מהערכים המרכזיים שבשמם הפועל נוסדה.תא מרבוטא כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 15:42 לא ברור לי איך מדברים על צמצום פערים כערך כשמסתכלים בכדורגל. הכסף של סגול הביא לנו את הקפטן של ביתר, את המגן הימני שלה ואת המאמן שהביא לה אליפות. אחכ טביב הביא לנו את כל מי שהיה שווה משהו בכפס כנדוניה פלוס את הכוכב הכי חם של נתניה, ואת הבלם הזר שלה. פלוס חלוץ מוכח מביתר שהתפוררה אחרי גאידמאק. איזה צמצום פערים בדיוק? גם עכשיו הכסף של ספרא הביא את הבלם של ה. חיפה, שוער של ק"ש ויתכן שאת הכשרון הכי חם של רמת גן.
עם זאת, ואני לא מבטל את הטיעון שלך ברמה התיאורטית, אבל כן יש הבדל יישומי. קודם כל - בגלל גודל הפערים. הפועל בכדורגל לא משנה את סדרי הגודל הנהוגים, אלא משתלבת בהם. אין להפועל רגל אף שחקן שהמשכורת שלו היא אפילו 8% של מיציץ'.
אין להפועל רגל אף שחקן ששווה יותר ממועדונים שלמים בליגת העל. באופן אישי? אני למשל שמח שגאיידמק לא קנה את הפועל. לא עושה לי את זה במיוחד לנצח קבוצות ששכר השחקנים הכולל שלהם שווה פחות מחצי משחקן אחד בקבוצה שלי.
כלומר, הפועל בסל מעמיקה את הפערים, הפועל רגל משמרת אותם. שני הדברים לא טובים, אבל לדעתי מה העמקה היא בכל זאת גרועה יותר.
שים לב אגב לניסוח שלך על פרשת ג'ייקובן "היה לא לעניין במיוחד". וזה לא רק שלך, אלא של הרבה אוהדים. אנחנו מגמדים דברים שהיו מאוד מפריעים לנו אם מועדונים אחרים היו עושים. אנחנו מקטינים את החשיבות שלהם. ולא בפני אחרים. זה לא צביעות חלילה. אלא בפני עצמנו.
-
- קיבל.ה 480 לייקים
נראה לי דרישה/מחשבה קצת מוגזמת לצפות מבעלים שרוצה לקנות קבוצה ולהזרים לה המון כסף שיכנס למפעל די שולי באירופה (גם היורוקאפ כזה ללא הפרס של עליה ליורוליג), ינסה לשכנע גופים אטומים ושבויים מול הקבוצה הכי חזקה בארץ וגם ינסה לשכנע מועדונים נוספים להצטרף אליו. המון אם ואולי. אתה היית נכנס לעסקה כזאת בתור בעל הון שרוצה להשקיע בקבוצה במטרה להביא אותה להיות מספר 1? כי אני חד משמעית לא.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03אבל אין אלטרנטיבה ליורוליג. גם היורוקאפ לפי מה שאתה אומר הוא לא ספורטיבי כי אין קריטריונים. אז מה אתה מצפה שבעלים יבוא להשקיע הרבה כסף בקבוצה שהתקרה שלה זה לשחק בארץ ולהיות אלטרנטיבה למכבי? למה שהוא יעשה את זה אם זה לא יקדם לשום מקום?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 12:46
מרגיש שקצת קל לבוא מפוזיציה של אוהד שלא מסכן את ההון שלו.
ולגבי הסוף - בעידן של היום זה בהחלט או זה או זה והפועל זה הדוגמה החיה לכך. אין אמצע, או שאתה תחרותי עד הסוף או שאתה קבוצה קהילתית שהטופ שלה זה לקחת דרבי ואולי לגנוב תואר פעם ב-30 שנה.
-
- קיבל.ה 185 לייקים
שמעון מזרחי הגיע והוא חלק מהזהות של מכבי עוד לפני שנהיה בעלים ,קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:38זה לא בינארי. הפועל היא האוהדים, השחקנים, הבעלים, ההיסטוריה, ההווה.red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:35אוקי, נגיד שזה לא מזיז לו. לא יודע אם זה המצב, אבל לצורך הדיון - נניח.Red roy כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 06:31
נשמה , לא קלטת עדיין עם מי יש לך עסק .
אז?
שמעון מזרחי היה אוהד מכבי מאז ומתמיד .
ה dna של מכבי זורם לו בדם .
עופר ינאי הגיע לא כאוהד , לא כחלק מהזהות וההיסטוריה , חסר רגש מינימלי לסמל , לצבע ולאוהדים .
הוא אווטסיידר מוחלט .
להשוות את ינאי לשימון מזרחי מהבחינה של זהות עם המועדון שאותו הוא מנהל זה בדיחה .
-
- קיבל.ה 261 לייקים
אתה צודק. לא דרשתי ממנו מעולם להוציא סכומים גבוהים, בטח שלא כאלה. היה אפשר לדעתי לעשות הרבה יותר טוב למועדון בטווח הרחוק עם הכסף הזה, לפתח מחלקת נוער מפוארת, להקים קבוצת נשים, אבל זה כאמור באמת לא הכסף שלי.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 15:57נראה לי דרישה/מחשבה קצת מוגזמת לצפות מבעלים שרוצה לקנות קבוצה ולהזרים לה המון כסף שיכנס למפעל די שולי באירופה (גם היורוקאפ כזה ללא הפרס של עליה ליורוליג), ינסה לשכנע גופים אטומים ושבויים מול הקבוצה הכי חזקה בארץ וגם ינסה לשכנע מועדונים נוספים להצטרף אליו. המון אם ואולי. אתה היית נכנס לעסקה כזאת בתור בעל הון שרוצה להשקיע בקבוצה במטרה להביא אותה להיות מספר 1? כי אני חד משמעית לא.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:03
ולגבי הסוף - בעידן של היום זה בהחלט או זה או זה והפועל זה הדוגמה החיה לכך. אין אמצע, או שאתה תחרותי עד הסוף או שאתה קבוצה קהילתית שהטופ שלה זה לקחת דרבי ואולי לגנוב תואר פעם ב-30 שנה.
אני לא חושב שעופר ינאי צריך להלחם ביורוליג לבד. אני חושב שזה צריך לבוא מהקהל, ואנחנו צריכים ללכת בדרך הזאת. וזה בעצם מה שמפריע לי. במקום שאנחנו נכתיב את הדרך והערכים - עופר מכתיב/ המציאות מכתיבה, ואנחנו זורמים ומנסים להצדיק בפני עצמנו מעשים שבעבר התנגדנו להם.
תאר לך שהפועל תתחיל מהלך שיהפוך את הכדורסל האירופי לספורטיבי יותר ותחליש את המונופול של היורוליג- זה לא מרגש וממלא גאווה הרבה יותר מלקחת תואר במפעל לא ספורטיבי?
-
- קיבל.ה 480 לייקים
לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:12אתה צודק. לא דרשתי ממנו מעולם להוציא סכומים גבוהים, בטח שלא כאלה. היה אפשר לדעתי לעשות הרבה יותר טוב למועדון בטווח הרחוק עם הכסף הזה, לפתח מחלקת נוער מפוארת, להקים קבוצת נשים, אבל זה כאמור באמת לא הכסף שלי.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 15:57נראה לי דרישה/מחשבה קצת מוגזמת לצפות מבעלים שרוצה לקנות קבוצה ולהזרים לה המון כסף שיכנס למפעל די שולי באירופה (גם היורוקאפ כזה ללא הפרס של עליה ליורוליג), ינסה לשכנע גופים אטומים ושבויים מול הקבוצה הכי חזקה בארץ וגם ינסה לשכנע מועדונים נוספים להצטרף אליו. המון אם ואולי. אתה היית נכנס לעסקה כזאת בתור בעל הון שרוצה להשקיע בקבוצה במטרה להביא אותה להיות מספר 1? כי אני חד משמעית לא.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 13:26
אתה צודק שאין אלטרנטיבה. אבל זה לא שאלטרנטיבה פשוט נולדת. אלטרנטיבה יוצרים.
אני לא חושב שעופר ינאי צריך להלחם ביורוליג לבד. אני חושב שזה צריך לבוא מהקהל, ואנחנו צריכים ללכת בדרך הזאת. וזה בעצם מה שמפריע לי. במקום שאנחנו נכתיב את הדרך והערכים - עופר מכתיב/ המציאות מכתיבה, ואנחנו זורמים ומנסים להצדיק בפני עצמנו מעשים שבעבר התנגדנו להם.
תאר לך שהפועל תתחיל מהלך שיהפוך את הכדורסל האירופי לספורטיבי יותר ותחליש את המונופול של היורוליג- זה לא מרגש וממלא גאווה הרבה יותר מלקחת תואר במפעל לא ספורטיבי?
ועל איזה קהל אתה מדבר בדיוק? אתה לא רואה שיש פה קרע עצום שלא קשור בכלל לעופר אלא להתנהלות של פלג מסוים בקהל? זה לא התחיל בעופר זה כבר שנים מבעבע לאט לאט. בתוך עצמנו אנחנו רבים וחלוקים אז אתה רוצה שביחד נצליח לעשות מהלך כזה? בחייאת תהיה קצת פרקטי וריאלי ותניח את החלומות בצד
-
- קיבל.ה 261 לייקים
אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:12אתה צודק. לא דרשתי ממנו מעולם להוציא סכומים גבוהים, בטח שלא כאלה. היה אפשר לדעתי לעשות הרבה יותר טוב למועדון בטווח הרחוק עם הכסף הזה, לפתח מחלקת נוער מפוארת, להקים קבוצת נשים, אבל זה כאמור באמת לא הכסף שלי.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 15:57
נראה לי דרישה/מחשבה קצת מוגזמת לצפות מבעלים שרוצה לקנות קבוצה ולהזרים לה המון כסף שיכנס למפעל די שולי באירופה (גם היורוקאפ כזה ללא הפרס של עליה ליורוליג), ינסה לשכנע גופים אטומים ושבויים מול הקבוצה הכי חזקה בארץ וגם ינסה לשכנע מועדונים נוספים להצטרף אליו. המון אם ואולי. אתה היית נכנס לעסקה כזאת בתור בעל הון שרוצה להשקיע בקבוצה במטרה להביא אותה להיות מספר 1? כי אני חד משמעית לא.
ועל איזה קהל אתה מדבר בדיוק? אתה לא רואה שיש פה קרע עצום שלא קשור בכלל לעופר אלא להתנהלות של פלג מסוים בקהל? זה לא התחיל בעופר זה כבר שנים מבעבע לאט לאט. בתוך עצמנו אנחנו רבים וחלוקים אז אתה רוצה שביחד נצליח לעשות מהלך כזה? בחייאת תהיה קצת פרקטי וריאלי ותניח את החלומות בצד
אני מאמין במשפט 'The ultimate, hidden truth of the world is that it is something that we make, and could just as easily make differently
-
- קיבל.ה 1859 לייקים
אבל אנחנו כבר 3 שנים ביורוקאפ אז כנראה שהשלמת עם העוולותקירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:28אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:12
אתה צודק. לא דרשתי ממנו מעולם להוציא סכומים גבוהים, בטח שלא כאלה. היה אפשר לדעתי לעשות הרבה יותר טוב למועדון בטווח הרחוק עם הכסף הזה, לפתח מחלקת נוער מפוארת, להקים קבוצת נשים, אבל זה כאמור באמת לא הכסף שלי.
אני מאמין במשפט 'The ultimate, hidden truth of the world is that it is something that we make, and could just as easily make differently
-
- קיבל.ה 261 לייקים
דווקא לא. אבל כמו שכתבתי, ביורוקאפ אין רשיונות A וB, ולכן זה קצת פחות גרוע. גם השתתפות בעונה אחת ביורוליג היא לא מזעזעת לדעתי, אבל בתנאי שלא נהפוך את זה ליותר ממה שזה, ושיהיה ברור שהמטרה צריכה להיות מפעל ספורטיבי.בני12 כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 17:10אבל אנחנו כבר 3 שנים ביורוקאפ אז כנראה שהשלמת עם העוולותקירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:28אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23
לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.
אבל מכיוון שזאת ההודעה השנייה ברציפות שאתה לא מתייחס באופן ענייני אלא מנסה להתנצח בעוקצנות, לכן אני לא אתייחס יותר להודעות כאלה בעתיד. אם תרצה לטעון משהו פוזיטיבי, ולא רק לבטל, אשמח לקרוא.
- רועי גווארה
- קיבל.ה 413 לייקים
מה אומר שהוא השלים עם העוולות? שהוא המשיך להיות אוהד הפועל? זה שהוא לא יצא למחאה חובקת יבשת?בני12 כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 17:10אבל אנחנו כבר 3 שנים ביורוקאפ אז כנראה שהשלמת עם העוולותקירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:28אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23
לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.
איך בנאדם שמתיימר להיות אינטליגנט מצליח להוציא שטויות כאלו מהמקלדת שלו? הקמפיין ההזוי שלך שקוף, מביך ובעיקר עצוב.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
- red in blood
- קיבל.ה 463 לייקים
אז למה להשתתף בליגה בארץ בכלל? למה היית בעד להיות עשרות שנים בליגה מכורה מראש שנבניתה לתת אליפות למכבי בכמעט כל מחיר? למה לתת לזה לגיטימציה, ולא להתנגד ולפרוש?קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:28אם אתה צודק, והחלופה היא בין להשלים עם עוולות ואפילו להנות מהן, ובין להתנגד להן למרות הסיכוי הנמוך שזה יוביל לשינוי - אני מעדיף להתנגד אליהן.פומפה כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:23לא כי זאת לא מחשבה ריאלית. אתה מדבר פה על דברים שהם רומנטיים ויפים על הנייר אבל ההיתכנות שלהם בפועל היא אפסית וגם אם היא לא אפסית זה ייקח שנים על גבי שנים עד שזה יקרה.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 16:12
אתה צודק. לא דרשתי ממנו מעולם להוציא סכומים גבוהים, בטח שלא כאלה. היה אפשר לדעתי לעשות הרבה יותר טוב למועדון בטווח הרחוק עם הכסף הזה, לפתח מחלקת נוער מפוארת, להקים קבוצת נשים, אבל זה כאמור באמת לא הכסף שלי.
אני מעדיף להשתתף ולהתנגד בו זמנית. אני לא אוהב את המבנה הנוכחי של היורוליג. הוא ממש בעייתי בעיני. אבל אני כן בעד להשתתף בו, כי זה שדה המשחק הנוכחי, ובמקביל להתנגד ולדרוש לשנותו. בתקווה הרבה, אבל גם אם זה מעט, גם אם זה אפילו כצעד ראשון לנטרל את ההתנגדות של מכבי להוספת קבוצות ישראליות נוספות.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- red in blood
- קיבל.ה 463 לייקים
אני ממש לא חושב שהקהל נמצא בתהליך שינוי. לפחות לא יותר משנים אחרות.קירקגור כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:54שוב, למה זה דיכוטומי לדעתך?red in blood כתב: ↑19 אוגוסט 2025, 14:42היו השנה לא מעט מהלכים שאני לא אהבתי, שהזכירו לי התנהגויות שמתאימות לצד השני. והבעתי את דעתי בנושא.
ההבדל? אנחנו.
זה הפועל.
הפועל זה גם הציוץ של ינאי וגם הכעס על זה. הפועל היא לא ישות מונוליטית, וגם הקהל לא. יש הרבה גוונים שונים, ולעתים סותרים.
הפועל עכשיו הביאה שחקן בשישה מיליון יורו לעונה. זה גבוה מהתקציב של רוב מוחלט של קבוצות הליגה. שחקן אחד, כן? כיצד היו מגיבים רוב האוהדים אם לפני חמש שנים מכבי הייתה עושה את זה?
היחסים בין הקהל של הפועל ובין ינאי, ובכלל יחסים, הם תמיד דיאלקטים. הקהל של הפועל משתנה מהמפגש עם ינאי, וינאי משתנה מהמפגש עם הקהל של הפועל. השינוי הזה, שקורה בקהל, הוא לדעתי עצוב.
הרצון בהצלחה מקצועית גורם לקהל, גם לאנשים ערכיים, מוסרים, וחכמים, להבליג על עוולות מוסריות, כמו זאת שביצע ינאי ביום ראשון. כן, הם כתבו הודעה בפורום או בטוויטר, אבל לא באמת מתנגדים. לא דורשים משהו אחר. לא מנסים לגייס את כוח הקהילה כדי לצייר גבולות ערכיים.
הקהל נמצא בתהליך שינוי. גם עקב הפרופיל השונה של המצטרפים, וגם עקב שינויים לא תמיד מודעים שעוברים על האוהדים כאינדיבידואלים ועל הקהילה כקולקטיב. דברים שצרמו מאוד בעבר לאוהדים רבים 'מוחלקים' עכשיו. נכון, אנחנו לא מכבי, אנחנו לא גזענים, אנחנו הרבה פחות תאבי בצע, אבל אנחנו בכיוון, שלפחות אותי, מדאיג ומעציב.
תמיד גדילה והצטרפות של אוהדים חדשים הייתה חלק הנושא. זה לא הפריע כשגדלנו משמעותית בכמות הקהל בכדורגל, למה זה מפריע כאן? כן, לאורך זמן אופי קהל משתנה, אבל זה לאורך זמן.
הרוב הגדול של הקהל שמגיע כעת תמיד אהד את הקבוצה. מה שמשתנה זה שאנשים שהרגישו שהם עצמם הקבוצה, ולא כלל הקהילה, פתאום מאבדים את ההרגשה הזו.
ומה זה מתנגדים בעינך? למה אתה אומר שלא באמת מתנגדים? כי לא מחפשים לשרוף את המועדון? הרוב הגדול של האוהדים שראו את זה, או לפחות כמות מאוד מאוד גדולה (לא עשיתי סקר, כמובן) הגיבו בזעם מאוד מאוד גדול. למה זה לא התנגדות בעינך?
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל