חוסר השוויון בסיקור התקשורתי והאם זה משהו שעלינו להילחם בו

פורום אוהדי הפועל תל אביב
שליחת תגובה
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  402 לייקים

כאוהד הפועל תל אביב ויושב שער 7 בכל שנותיי, הייתי עד להצלחות, לכישלונות, להשפלות וירידות ליגה. לצידי תמיד היו יושבים ביציע מזרחים, ערבים, אשכנזים ובאמת מכל הקשת של החברה הישראלית.
תמיד היינו ממותגים כקבוצה שמזוהה עם השמאל וזה לא באמת היווה איזושהי בעיה או עורר עניין יוצא מן הכלל.

במהלך השנים האחרונות משהו פונדמנטלי השתנה בציבור הישראלי שאני בטוח שכולם כאן מרגישים, הקיטוב והשנאה הלכה וגברה בחברה שלנו וזה הגיע למצבי קיצון שבו ערוצי חדשות/אנשים מסוימים פשוט ממותגים כאויבי העם, בהרגשה האישית שלי - גם המועדון שלנו נמצא באותה רשימה ולא פעם, גם אם לא במודע, זה פגע בנו.

בגלל אותו קיטוב שעליו דיברתי, אני מרגיש שזה התחיל להשפיע כבר הרבה מעבר למגרש, ששם מה שפגענו בנו בעיקר היו החלטות שיפוט ביזיונית במהלך השנים כי ׳נו בסדר זה הפועל השמאלנית שכולם שונאים׳ - שאגב גם בסל אנחנו כבר שנים סובלים מבעיה זו ואין באמת איזה התקדמות או שיפור בנושא.

שמתי לב זה נהיה ממש טרנד לערוצי ספורט וחדשות ׳לקפוץ׳ על כתבות שהם בעד הסבל שלנו ויוצאות נגדנו. מישהו אחר שם לב לכמות הכתבות שיצאה על אשתו של רוטמן ש׳בכתה׳ בסטורי שלה על כמה אוהדים (זבלים) שקיללו אותה ואת הילדים שלה? זה היה ממש סוריאליסטי לטעמי כמה קל זה להכפיש אותנו ולמתג אותנו ככאלה וזה כבר משהו שקורה שנים. אתם לא חושבים ששופטי כדורגל/אנשי מנהלת קוראים כתבות כאלה? שזה בסוף משפיע עלינו כקבוצה? אני בטוח שכן

יש לנו את שיר ׳עדר של עיתונאים׳ ששם אנחנו שרים בסוף ״שם זין על כל המסביב״ - אולי הגיע הרגע שכן נצא למלחמה על התקשורת ונדרוש סיקור הוגן יותר? שמישהו מהמועדון יקום ויגיד די עד כאן עם ההתעמרות הזאת? מרגיש לי שמעבר לשיקום הקבוצה והבאת שחקנים אנחנו אולי מתמודדים פה עם האתגר הכי גדול שפגע ועדיין פוגע בנו מעבר לבעלים שהיו פה

בתמונה אוהדי מכבי עושים סימני תלייה וזין בזמן פתיחת הדרבי שבו מזכירים בסרטון את כל אוהדי הפועל שנפלו במלחמה (קיבל 0 סיקור תקשורתי)
תמונה
וינסנט
קיבל.ה  484 לייקים

ישבתי בשער 8 ראיתי משם את הזבל הזה מבזה את הטקס של המשפחות השכולות, אם זה היה הפוך אוהדי מכבי וביתר כבר היו מפיצים את זה לכל העולם כדי להוציא רע את הקהל שלנו, אבל אנחנו הפועל ואנחנו ישנים בעמידה כרגיל. אותו דבר בעניין של השיפוט שהוריד אותנו ליגה לפני שנתיים והעיף אותנו ממאבק אליפות העונה.
אדום לבן
קיבל.ה  94 לייקים

מסכים עם כל מילה
הבעיה שזה לא החמיר רק בסיקור התקשורתי
זה החמיר גם עם המשטרה בחסות השר מהסיבות האלה
וזו בעיה יותר גדולה מהתקשורת
למשטרה יש השפעה רצינית בכדורגל(כבר חווינו על בשרנו).

לצערי לא יהיה לזה פתרון כל עוד המדינה שסועה
נהפוכו, רק יחמיר עם הזמן.
dino
קיבל.ה  3025 לייקים

פחות התקשורת, כי זה תמיד היה נתון לכתב כזה או אחר, לא כמדיניות, גם עכשיו זאת לא מדיניות.
מה שמדיניות(וזה כן הקצין, לא יודע אם לא היה בעבר אבל ללא ספק הקצין) זה בא יותר לגבי המשטרה והשופטים/בתי הדין. פה אפשר אולי לדבר על מדיניות אנטי הפועל.
היות ויריב המחריב עוד לא החריב את בתי המשפט, אז סיפור המשטרה בנתיים יש לו אבא ואמא, או גננת. זה לא ישאר ככה תודות לחצי עם.

הקיטוב והשנאה זה מהביבי שלכם, הוא האב הרוחני של השיטה, הוא התחיל והוא גרם לכל מה שקורה.
קפבלנקה
קיבל.ה  750 לייקים

אין ספק שיש קשר ישיר בין הדברים. פוליטיקה, ספורט, תקשורת.

בשנות השמונים שהיו השנים הכי יפות של המועדון היו עדיין הרבה שרידים של שלטון מפא"י, כולל בתקשורת, לדעתי זה לא צירוף מקרים.

מצד שני, כשלקחנו דאבל ועשינו ליגת האלופות ב-2010 ו-2011 כולם שנאו אותנו בדיוק באותה מידה כמו היום.

אתה חי היום במציאות שהלך הרוח הפוליטי והתקשורתי שונא את מה שהפועל מייצגת, ועובד בהתאם. מה שאנשים שומעים היום בתקשורת זה אלי אוחנה, טל בן חיים, כל מני יפים ונכונים כאלו ואחרים שבעיקר מסתכלים על הפועל ואוהדיה כ"עוף מוזר" במקרה הטוב.

בסופו של דבר יש משחק כדורגל על הדשא. לא התקשורת ולא הפרשנים ולא הפוליטיקאים וגם לא האוהדים משחקים. הרבה מהדברים האלה משתנים בעקבות הצלחה מקצועית נטו.
תהיה טוב על הדשא, ולא יעזור שום דבר לאף אחד.
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  402 לייקים

קפבלנקה כתב: 17 ינואר 2026, 14:03 אין ספק שיש קשר ישיר בין הדברים. פוליטיקה, ספורט, תקשורת.

בשנות השמונים שהיו השנים הכי יפות של המועדון היו עדיין הרבה שרידים של שלטון מפא"י, כולל בתקשורת, לדעתי זה לא צירוף מקרים.

מצד שני, כשלקחנו דאבל ועשינו ליגת האלופות ב-2010 ו-2011 כולם שנאו אותנו בדיוק באותה מידה כמו היום.

אתה חי היום במציאות שהלך הרוח הפוליטי והתקשורתי שונא את מה שהפועל מייצגת, ועובד בהתאם. מה שאנשים שומעים היום בתקשורת זה אלי אוחנה, טל בן חיים, כל מני יפים ונכונים כאלו ואחרים שבעיקר מסתכלים על הפועל ואוהדיה כ"עוף מוזר" במקרה הטוב.

בסופו של דבר יש משחק כדורגל על הדשא. לא התקשורת ולא הפרשנים ולא הפוליטיקאים וגם לא האוהדים משחקים. הרבה מהדברים האלה משתנים בעקבות הצלחה מקצועית נטו.
תהיה טוב על הדשא, ולא יעזור שום דבר לאף אחד.
אני טוען שחלק מעניין ״ההצלחה״ יצטרך לבוא משינוי נרטיב התקשורתי שלדעתי פוגע בנו בעקיפין (עונשים הזויים, שריקות הזויות, פגיעה באוהדים)
Nati
קיבל.ה  2596 לייקים

עופר אתמול בראיון בספורט 5 יצא על זה.
אבל לדעתי בגלל הנושא שהוא עלה לראיון,הפעם זה לא היה הזמן והמקום.
ארז שדה
קיבל.ה  1266 לייקים

RedDrifter כתב: 17 ינואר 2026, 12:20 כאוהד הפועל תל אביב ויושב שער 7 בכל שנותיי, הייתי עד להצלחות, לכישלונות, להשפלות וירידות ליגה. לצידי תמיד היו יושבים ביציע מזרחים, ערבים, אשכנזים ובאמת מכל הקשת של החברה הישראלית.
תמיד היינו ממותגים כקבוצה שמזוהה עם השמאל וזה לא באמת היווה איזושהי בעיה או עורר עניין יוצא מן הכלל.

במהלך השנים האחרונות משהו פונדמנטלי השתנה בציבור הישראלי שאני בטוח שכולם כאן מרגישים, הקיטוב והשנאה הלכה וגברה בחברה שלנו וזה הגיע למצבי קיצון שבו ערוצי חדשות/אנשים מסוימים פשוט ממותגים כאויבי העם, בהרגשה האישית שלי - גם המועדון שלנו נמצא באותה רשימה ולא פעם, גם אם לא במודע, זה פגע בנו.

בגלל אותו קיטוב שעליו דיברתי, אני מרגיש שזה התחיל להשפיע כבר הרבה מעבר למגרש, ששם מה שפגענו בנו בעיקר היו החלטות שיפוט ביזיונית במהלך השנים כי ׳נו בסדר זה הפועל השמאלנית שכולם שונאים׳ - שאגב גם בסל אנחנו כבר שנים סובלים מבעיה זו ואין באמת איזה התקדמות או שיפור בנושא.

שמתי לב זה נהיה ממש טרנד לערוצי ספורט וחדשות ׳לקפוץ׳ על כתבות שהם בעד הסבל שלנו ויוצאות נגדנו. מישהו אחר שם לב לכמות הכתבות שיצאה על אשתו של רוטמן ש׳בכתה׳ בסטורי שלה על כמה אוהדים (זבלים) שקיללו אותה ואת הילדים שלה? זה היה ממש סוריאליסטי לטעמי כמה קל זה להכפיש אותנו ולמתג אותנו ככאלה וזה כבר משהו שקורה שנים. אתם לא חושבים ששופטי כדורגל/אנשי מנהלת קוראים כתבות כאלה? שזה בסוף משפיע עלינו כקבוצה? אני בטוח שכן

יש לנו את שיר ׳עדר של עיתונאים׳ ששם אנחנו שרים בסוף ״שם זין על כל המסביב״ - אולי הגיע הרגע שכן נצא למלחמה על התקשורת ונדרוש סיקור הוגן יותר? שמישהו מהמועדון יקום ויגיד די עד כאן עם ההתעמרות הזאת? מרגיש לי שמעבר לשיקום הקבוצה והבאת שחקנים אנחנו אולי מתמודדים פה עם האתגר הכי גדול שפגע ועדיין פוגע בנו מעבר לבעלים שהיו פה

בתמונה אוהדי מכבי עושים סימני תלייה וזין בזמן פתיחת הדרבי שבו מזכירים בסרטון את כל אוהדי הפועל שנפלו במלחמה (קיבל 0 סיקור תקשורתי)
תמונה
שכחת גם את הלינץ שאוהדי המחלה עשו בערבים אחרי הדרבי בתמיכת המשטרה זאת שנעלבה מאוד מהחולצות נגדה.
שליחת תגובה