חדשות מהזווית היהודית

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

אדום מטלי כתב: 27 מרץ 2022, 12:12
El dudernio כתב: 25 מרץ 2022, 17:18
אדום מטלי כתב: 25 מרץ 2022, 16:35 אני מציג את המציאות כפי שהיא, בדפוס דומה למקרים מקבילים בעולם של setller colonialism. בכל המקומות שבהן התקיים מנגנון כזה הוא פורק, והילידים המקומיים קבלו שוויון זכויות וצדק. הצדק הוא לא מדומיין, גם אם הוא ייצור מצב הרבה פחות נוח לך.
אתה, מכיון שהפתרון פחות נוח לך מהמציאות העכשווית, מנסה פשוט לתאר את המצב במילים אחרות. זה לא יעזור לך, כי המציאות היא מציאות, והמשטר הזה חיב להתפרק, גם אם זה יקח עוד 50 שנה ונהרות של דם.
כל מה שאתה מתריע ומפחד ממנו, אמרו מצדדי האפרטהייד לפני פירוקו. בדיוק במילים שלך. ושם היחס בן הלבנים לילידים היה הרבה פחות נוח למתיישבים האירופיים.
החיים לאדם הלבן בדרום אפריקה פחות נוחים היום, אבל אדם הגון ודמוקרט לא יגיד שפירוק האפרטהייד היה טעות.
אתה מקביל לגמרי למצדדי המשך האפרטהייד.
מה קרה באוסטרליה?
מה קרה בארה"ב?
כמעט בכל המקומות לא היה גם מאבק דתי והטריטוריה לא הייתה מבוססת על נרטיבים בני אלפי שנים.

וזה נחמד שאתה מתעלם מהמציאות של המזרח התיכון.
כמו שאמרתי ברדיפה אחרי הצדק אתה מוכן להקריב אלפי אנשים ולהפוך אלפים נוספים לפליטים. זה לא צדק זה צדק מדומיין.

הפתרון הוא פשוט.
2 מדינות שני עמים ביטול חוק השבות וזכות השיבה.
הפלשתיאנים במדינת ישראל יזכו לשיוויון זכויות מלא ( הם הרבה יותר קרובים לזה מאשר בלבנון או בסוריה למשל).
כל עוד הצדדים ימשיכו להתבצר בעמדותיהם שברור שלא יתקבלו על ידי הצד השני המשמעות היא פשוטה.

עוד מוות. עוד סבל. עוד שפיכות דמים ופגיעה בזכויות בסיסיות.

מה קרה באוסטרליה?
המשטר הבין בשלב מסוים שהרעיון של עלינות לבנה (המקבילה לרעיון הציונות) הוא לא צודק ולא מוסרי, ואז נפסק הטיהור האתני והזוועות, והילידים קיבלו שוויון זכויות מלא, ואפילו פוצו ומפוצים בימינו על חלק מעוולות העבר שבוצעו בהם.
מה קרה בארה"ב?
פחות בקיא, אבל: המשטר הבין בשלב מסוים שהרעיון של עלינות לבנה (המקבילה לרעיון הציונות) הוא לא צודק ולא מוסרי, ואז נפסק הטיהור האתני, והילידים קיבלו שוויון זכויות מלא, ואפילו פוצו ומפוצים בימינו על חלק מזוועות העבר שבוצעו בהם

אין שום קשר למאבק דתי, והסיפור על אלפי שנים אחורה אינו רלוונטי (אף אחד לא טען שאין ליהודים רגשות לפלסטין).
בכל מקום שבו היה Settler colonialism למתיישבים תמיד יש סיפוריo לספר לעצמם למה העוולות שהם מבצעים הם 'בסדר'. ככה יותר נוח להם עם מצפונם. מספיק עם זה כבר.

"2 מדינות שני עמים ביטול חוק השבות וזכות השיבה."
הפתרון שלך הוא פתרון של פריוולג שנהנה מהמצב הקיים, ולא ייתן לצדק להפריע להנאה שלו. באת מאירופה, התיישבת בארץ שהיו בה כבר אנשים, גירשת 85% מהם ושדדת את אדמתם ורכושם, וטרחת להביא את החברים שלך במקומם. עכשיו, בנדיבותך, אתה מוכן להפסיק להביא את החברים שלך, אבל לא להחזיר את הגזל לבעליו, ולכל מי שנולד לו (שאם לא היית מבצע את הזוועות הללו, הרי היה נולד בפלסטין). לא מוסרי, לא צדק, וגם לא יעבוד.

אתה שוב מפחיד אותנו שברדיפה אחרי הצדק יפלו אלפי קורבנות. די ברור שמדובר בהפחדות של האנשים שהמצב עכשיו טוב ונוח להם, כמו מצדדי המשך האפרטהייד בדרום אפריקה. שם יחסי הכוחות המספריים היו הרבה יותר לטובת השחורים, מאשר כאן לטובת הפלסטינאים. אנשים מסוגך אמרו שהשחורים ישחטו את כל הלבנים, אחרי דורות של התעללות, השפלה, הזנחה, בגלל משקעי השנאה. יש הרבה משקעי שנאה, והתחזית שלך לא התממשה.

הפתרון שלך לכן לא רלוונטי, כי הוא לא יפתור כלום, והפלסטינים לא יסכימו לו.
אז מה הפתרון שלך בעצם? ביטול קיומה של מדינת ישראל, הקמת מדינת פלסטין וחזרתם של היהודים לגלות ממנה הגענו?
הטיהור האתני מיהודים במדינות ערב לא הווה מסר כלשהו עבורך? או לחלופין הפוגרומים והשואה במדינות אירופה?
לא נוכל לחיות כאן יחד עם ערביי יו"ש ועזה, בקושי מצליחים לעשות זאת עם ערבים תושבי מדינת ישראל, בוודאי הצעירים המוסתים.
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

תא מרבוטא כתב: 27 מרץ 2022, 07:02
D red imperia כתב: 27 מרץ 2022, 00:51 רוב העולים מכוח גיור הם בני זוג של יהודים ולא אנשים שהחליטו להתגייר עקב משבר גיל 40. עקרונית, מדינת ישראל - בהיותה מדינת הלאום של העם היהודי והמדינה היהודית היחידה בעולם, רואה בהליך הגיור, שיכול לארוך לעתים עד כ-3 שנים, למעשה מעין הליך של התאזרחות שבו הגר קושר את גורלו לעד עם גורל העם היהודי. אדם שבוחר במודע לקבל על עצמו עול שכזה, ראוי לכל הפחות, בעיניה של הביורוקרטיה הישראלית, לתעודת זהות כחולה ורישיון לשבת בארץ.
המציאות הקודרת שבה אזרחי ישראל הערבים מופלים לרעה במגוון תחומים הינה עוולה חמורה שיש לפתור או לפחות לשפר בהקדם האפשרי, אך לא על ידי דגרדציה של הנדבך היהודי במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, קרי התגברות של הנדבך הדמוקרטי על הנדבך היהודי. לזה מדינת ישראל, הן כממסד והן כגוף שמייצג את רוב האזרחים, לעולם לא תסכים.
ברור שלא. למה שמישהו יסכים בקלות לוותר על הפריבילגיות שלו? נניח שבטחונית אנחנו לא יכולים להסכים לזכות השיבה. למה חוק השבות עדיין רלבנטי אחרי כמעט 80 שנה מסוף השואה? בכמה מקומות יהודים עוד נרדפים על יהדותם? באתיופיה נניח ו...? והאם במקומות שיש תקריות אנטישמיות אין לזה מענה מקומי כמו בארהב או בבריטניה?
אליבא ד-אהרן ברק, שאני מאמין שהוא מקובל גם על רוב אנשי השמאל בהיותו ראש וראשון לשופטי ישראל, האפליה בין מועמדים להגירה נכנסת הנה מותרת, בניגוד לאפליה בין אזרחי המדינה. המדינה אינה מחויבת לתת זכויות שוות למי שאינם אזרחיה.
היפותטית, חברי הכנסת - בשליחותם כנציגי בוחריהם בבחירות דמוקרטיות - יכולים להחליט ולחוקק שמעתה יתקבלו כאזרחים חדשים למדינת ישראל אך ורק נשים בלונדיניות עד גיל 30 בגובה 1.72 ומעלה עם יחס חזה-מותניים-ישבן של 90-60-90. כל מועמדת שתעמוד בקריטריונים ותהיה מעוניינת לעלות לישראל תתקבל מיידית , אפילו מבלי לספק תעודת יושר על היעדר עבירות פליליות ממדינת המוצא.
שער 5 זה הלב
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

היום מציינים 20 שנים לפיגוע הטרור הקשה בהיסטוריה של מדינת ישראל.
הטרור הערבי הכה בערב ליל הסדר במלון פארק בנתניה כאשר 30 אזרחים חפים מפשע נרצחו ועוד 160 נפצעו כשכל חטאם היה הרצון לחגוג את חג הפסח.
🥀
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

טרגי ומזעזע. יהי זכרם ברוך.

ביום רביעי מציינים 46 שנה למאורעות יום האדמה: מדינת ישראל הפקיעה כ-20,000 דונם אדמות של פלסטינים באיזור סכנין ועראבה למען הרחבת העיר כרמיאל, כחלק מהליך "יהוד הגליל" - אספקט ספציפי של הליך הטיהור האתני של הארץ מיושביה הפלסטינים. בתגובה לכך המגזר הפלסטיני בישראל פתח בשביתה כללית ב-30 למרץ, ומספר הפגנות התקיימו ברחבי הארץ. ההנהגה הפלסטינית בישראל הסבירה את התנגדותה להפקעת האדמות כך:
אנו מאמינים כי האינטרס האמיתי של מדינת ישראל על כל תושביה, היהודים והערבים, אינו עולה בקנה אחד עם מדיניות ההפקעות ונישול האזרחים הערביים מאדמותיהם. שארית האדמות שנותרו בידי התושבים הערביים אין בהן כדי לספק את הצרכים האלמנטריים למחיה, כגון הקמת מבנים, שטחים לשימוש ציבורי ואפילו לא לבתי קברות, שלא לדבר על שטחים לחקלאות כמקום פרנסה לעובדי האדמה.
אלימות משטרתית מכוונת ושיתוף צה"ל בדיכוי ההתקממות הבעירו את השטח והביאו למותם של שישה אזרחים פלסטינים בלתי-חמושים, מאה פצועים ומאות עצורים. ההפגנות התפשטו גם מעבר לגבולות המדינה בגדה המערבית ורצועת עזה, אבל תחת הממשל הצבאי שם ההפגנות דוכאו במהירות.

נהרות של דם זרמו וממשיכים לזרום בארץ-ישראל/פלסטין בשל ההתעקשות של אנשים על עליונות אתנית, סיפוח שטחים וטיהור אתני. בכל יום בשנה הקלנדרית נרצחו יהודים ו/או פלסטינים כתוצאה מהמשך המדיניות הזו. אני מקווה שיום אחד זה יפסק ושני העמים יוכלו לחיות בשלום זה עם זה כאזרחים שווי-זכויות במדינה המכירה בהם כאזרחיה בזכות ולא בחסד.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
הגלמוד מלוד
קיבל.ה  426 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 16:20 היום מציינים 20 שנים לפיגוע הטרור הקשה בהיסטוריה של מדינת ישראל.
הטרור הערבי הכה בערב ליל הסדר במלון פארק בנתניה כאשר 30 אזרחים חפים מפשע נרצחו ועוד 160 נפצעו כשכל חטאם היה הרצון לחגוג את חג הפסח.
🥀
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%95%D7%93
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אני לא חושב שצריך להתחיל להתחרות במי רצח יותר חפים מפשע. ידם של ארגונים הן פלסטיניים והן ציוניים נגועות בהרבה מאד דם (וספציפית ארגוני הטרור הציונים ביצעו פעולות טרור שלדעתי היו גרועות בהרבה מפיצוץ המלך דוד, להלן רשימה חלקית מאד של הפיגועים שבוצעו ע"י האצ"ל).
השאלה היא יותר מה המניע הבסיסי לפעולות כאלו, ומה אפשר לשנות במציאות כדי למנוע אותן.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
סמל אישי של משתמש
Hapoelian
קיבל.ה  407 לייקים

הגלמוד מלוד כתב: 27 מרץ 2022, 17:20
benaim כתב: 27 מרץ 2022, 16:20 היום מציינים 20 שנים לפיגוע הטרור הקשה בהיסטוריה של מדינת ישראל.
🥀
זה היה מעצבים על התגובה המטומטמת הזאת.
נערך לאחרונה על ידי Hapoelian ב 27 מרץ 2022, 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
It's 1991 and I refuse to come wack
סמל אישי של משתמש
תתאבד כבר
קיבל.ה  156 לייקים

Hapoelian כתב: 27 מרץ 2022, 17:29
🥀
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%99%D7%9D
בבקשה תפסיקו
אתם מביכים
אנשי הפועל תל אביב כדורסל, הציון שלכם הוא 0. תשתפרו בבקשה - ת.כ, ערב המשחק נגד הפ' ב"ש

כל העוולות אחת הן, והמחשבה שלא כך, היא מקור כל העוולות.
וחוץ מזה, לשם מה נתכנסנו? יאללה הפועל!
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

🥀
אני שמח שבני עמי בחרו להתקדם ב76 השנים האחרונות ומנסים להמנע מפגיעה בחפים מפשע, להפך מהאויב הערבי.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

Hapoelian כתב: 27 מרץ 2022, 17:29
🥀
זה היה מעצבים על התגובה המטומטמת הזאת.
לא צריך להאכיל את הטרול יותר מדי. אין באמת מקום להשוואה בין ניסיון פגיעה בסמלי שלטון לבין פגיעה באזרחים חפים מפשע.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

pelegs כתב: 27 מרץ 2022, 17:28 אני לא חושב שצריך להתחיל להתחרות במי רצח יותר חפים מפשע. ידם של ארגונים הן פלסטיניים והן ציוניים נגועות בהרבה מאד דם (וספציפית ארגוני הטרור הציונים ביצעו פעולות טרור שלדעתי היו גרועות בהרבה מפיצוץ המלך דוד, להלן רשימה חלקית מאד של הפיגועים שבוצעו ע"י האצ"ל).
השאלה היא יותר מה המניע הבסיסי לפעולות כאלו, ומה אפשר לשנות במציאות כדי למנוע אותן.
מניע בסיסי - שנאת יהודים
מניע משני - שנאת יהודים בארץ ישראל
מה אפשר לעשות? הלוואי והייתי יכול להגיד שלום, אבל אחרי אסון אוסלו מתברר ששום דבר לא ירצה אותם מלבד ביטול הנוכחות שלי כאן. הדבר היחידי שיצא טוב מאוסלו זה התיאום עם הרש"פ שמציל חיים בשני הצדדים.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 17:41
🥀
אני שמח שבני עמי בחרו להתקדם ב76 השנים האחרונות ומנסים להמנע מפגיעה בחפים מפשע, להפך מהאויב הערבי.
במלחמה ממוצעת בעזה נהרגים יותר ילדים ממה שנהרגו עד עכשיו באוקראינה (והיו לא מעט כאלה בעשור-שניים האחרונים).
נראה לי שההתקדמות בעיקר טכנולוגית והנדסית.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
הגלמוד מלוד
קיבל.ה  426 לייקים

🥀
שמע אחי אתה יכול למצוץ לעצמך כמה שאתה רוצה על הנאורות וכמה שאתה "מנסה" להימנע מפגיעה בחפים מפשע וכו' וכו' וכו'. לוח התוצאות מדבר בעד עצמו. אתה בפער ענק הצד היותר רצחני בסכסוך הזה, אין על זה בכלל עוררין.

תנסה ללכת על זה מגישה אחרת כי הגישה של "מי מקדש חיים יותר" לא מיטיבה איתך.

אבל הנה, סתם בשביל שלא תבכה על "לפני 76 שנה"

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7 ... 7%9C%D7%94
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 17:47
במלחמה ממוצעת בעזה נהרגים יותר ילדים ממה שנהרגו עד עכשיו באוקראינה (והיו לא מעט כאלה בעשור-שניים האחרונים).
זה נורא וזה מצער, אני יודע היטב כמה מאמץ מושקע בכדי להמנע מפגיעה בחפים מפשע.
אגב, הודות להתקדמות הטכנולוגית, ניתן להשתפר כל הזמן בנושא.
לא נראה לי שמישהו שמח ממלחמה בעזה למעט ארגוני הטרור עצמם.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

הגלמוד מלוד כתב: 27 מרץ 2022, 18:19
שמע אחי אתה יכול למצוץ לעצמך כמה שאתה רוצה על הנאורות וכמה שאתה "מנסה" להימנע מפגיעה בחפים מפשע וכו' וכו' וכו'. לוח התוצאות מדבר בעד עצמו. אתה בפער ענק הצד היותר רצחני בסכסוך הזה, אין על זה בכלל עוררין.

תנסה ללכת על זה מגישה אחרת כי הגישה של "מי מקדש חיים יותר" לא מיטיבה איתך.

אבל הנה, סתם בשביל שלא תבכה על "לפני 76 שנה"

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7 ... 7%9C%D7%94
1. לא ידעתי שיש כאן תחרות, אני בסה"כ ציינתי שאין מקום להשוות בין נסיון פגיעה בסמלי שלטון לבין רצח לשם רצח. הרג חפים מפשע כחלק ממלחמה שלא יכולה להיות כירורגית ב100% אינו בר השוואה לשיגור רקטות בצורה חסרת הבחנה או התפוצצות בחדר אוכל של מלון.
2. ברוך גולדשטיין הוא נבלה סרוחה שאני מקווה שנמצא בגיהינום כרגע. עם זאת, עצם זה שאתה צריך למצוא בפינצטה אירועי טרור יהודיים מוכיחים את הנקודה שלי.
3. אני לא 'בוכה על לפני 76 שנה', אני 'בוכה' על כל יום מ1929 ועד עצם היום הזה בו להיות יהודי במדינת ישראל גורר עמו סכנת חיים בגלל אותו האויב.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 18:40
"סליחה, לא התכוונו, אתם תראו שבפעם הבאה אנחנו נשתפר כי זה בנפשו" זה תירוץ שעובד מקסימום פעם אחת. זה משאיר אותך במינוס של כמה מלחמות ודי הרבה מאות של ילדים הרוגים.

אגב, שים לב שאתה לא פעם חוזר על סיסמאות שאתה רגיל לשמוע, וכשמבהירים לך שהקשר בינן לבין המציאות קלוש ביותר, אתה פשוט חוזר עליהן בניסוח טיפה שונה ועם יותר אמונה עצמית.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 18:46
"סליחה, לא התכוונו, אתם תראו שבפעם הבאה אנחנו נשתפר כי זה בנפשו" זה תירוץ שעובד מקסימום פעם אחת. זה משאיר אותך במינוס של כמה מלחמות ודי הרבה מאות של ילדים הרוגים.

אגב, שים לב שאתה לא פעם חוזר על סיסמאות שאתה רגיל לשמוע, וכשמבהירים לך שהקשר בינן לבין המציאות קלוש ביותר, אתה פשוט חוזר עליהן בניסוח טיפה שונה ועם יותר אמונה עצמית.
מה היית עושה אילו אתה בעמדת קבלת החלטות כל עוד משוגרים טילים לעבר בתי ספר וגני ילדים מעזה לישראל? מה העמדה שלך?
אתה קורא לזה סיסמאות אבל אני רואה בכך עובדות.
הגלמוד מלוד
קיבל.ה  426 לייקים

אני מצטער אני לא כל כך מבין על מה אתה מדבר כשאתה אומר "פגיעה בסמלי שלטון" - פיצוץ מלון המלך דוד והטבח במערכת המכפלה היו רצחי המונים, לא "פגיעה בסמלי שלטון"?

ופה נגמר הדיון אגב, כי אנחנו לא נסכים מי אשם במלחמה. לך נוח להאשים תמיד את הצד השני, you made me do this. במציאות, אתה פשוט הגעת לפה לפני 100 שנה, עקרת אנשים מהבתים, הרגת עשרות אלפים והקמת מדינה, ואתה ממשיך עד היום להרוג.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:21

מה היית עושה אילו אתה בעמדת קבלת החלטות כל עוד משוגרים טילים לעבר בתי ספר וגני ילדים מעזה לישראל? מה העמדה שלך?
יודע מה? אני מבין את התגובה האינסטינקטיבית הזאת.
"עשו לי משהו רע, תקפו אותי, אני איכנס להם ברבאק וזה ייגמר".
בדיוק כמו הסיפור הקודם, גם זה תירוץ שתופס למלחמה אחת, מקסימום שתיים.
כמה פעמים עוד תחריב את עזה עד שתבין שזה לא עוזר בשום צורה?

אתה רוצה הצעה אלטרנטיבית? בבקשה.
בתור התחלה: תפתח את המצור, תן לאנשים\ארגונים\מדינות להשקיע שם בתשתיות, אל תפציץ את התשתיות האלה רגע אחרי שהן נכנסות לפעילות.
רוצה אחת יותר רדיקלית? תנקוט צעדים פעילים שייתנו איזה סיכוי לנער פלסטיני לחשוב שיש לו עתיד כלשהו חוץ מלמות מכדור ישראלי.
רוצה אחת עוד יותר רדיקלית? אחרי שתסיר את המצור וכו', תשב עם מי שהם בוחרים שייצג אותם ותדבר איתו על העתיד. אולי תצליחו להגיע למשהו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:21 אתה קורא לזה סיסמאות אבל אני רואה בכך עובדות.
כתבת כמה פעמים שהערבים רצחניים, ולעומתם היהודים "משקיעים מאמץ אדיר במניעת פגיעה בחפים מפשע".
אתה אפילו מגדיל ואומר שזאת לא סיסמה אלא עובדה.
אבל מה לעשות שאת המשפט המצוטט למעלה אתה כותב **אחרי** שהראו לך שה"עובדה" הזאת פשוט לא נכונה.
אם זאת לא אמת זאת ודאי לא עובדה, נכון?
ואם אתה חוזר על זה שוב ושוב בלי קשר לדיון ולמציאות אז זאת סיסמה שאתה חוזר עליה, נכון?
תסביר לי איפה אני טועה
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

בסופו של דבר אם כולנו נהיה כנים עצמנו, לא הייתה יכולה לקום מדינה יהודית בארץ ישראל שתשרוד לאורך זמן בלי לגרש את רוב הערבים מבתיהם ללא אפשרות לשוב. הייתה זו תקופה אחרת שבה מה שהיום מוגדר כפשעי מלחמה היה עניין שבשגרה. למשל, גרמנים גורשו אחרי מלחמת העולם השנייה מקניגסברג, שבינתיים הפכה לקלינינגרד, ונאלצו לקבל את רוע הגזירה. וזו רק דוגמה אחת מני רבות.
שער 5 זה הלב
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 19:35

בתור התחלה: תפתח את המצור, תן לאנשים\ארגונים\מדינות להשקיע שם בתשתיות, אל תפציץ את התשתיות האלה רגע אחרי שהן נכנסות לפעילות.
רוצה אחת יותר רדיקלית? תנקוט צעדים פעילים שייתנו איזה סיכוי לנער פלסטיני לחשוב שיש לו עתיד כלשהו חוץ מלמות מכדור ישראלי.
רוצה אחת עוד יותר רדיקלית? אחרי שתסיר את המצור וכו', תשב עם מי שהם בוחרים שייצג אותם ותדבר איתו על העתיד. אולי תצליחו להגיע למשהו.
עמדתי לענות לך על הכל אבל אז שמתי לב לבלבול שלך במשפט האחרון.
עם מי תדבר על העתיד? עם החמאס שנבחר בבחירות ספק דמוקרטיות ומוגדר כארגון טרור ע"י מדינת ישראל ורוב העולם המערבי?
כמובן שצריך לאפשר שיקום תשתיות עזה ובניית עתיד עבור האזרחים המסכנים שנתונים לשלטון הטרור של החמאס, אבל מישהו יכול להגיד לי לאן כל הכספים הבינלאומיים הגיעו עד היום?
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 19:38
כתבת כמה פעמים שהערבים רצחניים, ולעומתם היהודים "משקיעים מאמץ אדיר במניעת פגיעה בחפים מפשע".
אבל מה לעשות שאת המשפט המצוטט למעלה אתה כותב **אחרי** שהראו לך שה"עובדה" הזאת פשוט לא נכונה.
ואם אתה חוזר על זה שוב ושוב בלי קשר לדיון ולמציאות אז זאת סיסמה שאתה חוזר עליה, נכון?
תסביר לי איפה אני טועה
אתה מכיר עוד צבא מערבי(למעט צבא ארה"ב שאימץ בשנים האחרונות את הנוהל) שמשתמש בנוהל דומה ל'הקש בגג'? הרי מה זה אם לא הימנעות מפגיעה בחפים מפשע למרות חשיפת התכנית המבצעית?
מדוע חמאס מחביא אמלח או מבצע פעולות מלחמתיות מבתי חולים או שכונות מגורים? זה לא נוגד לחוק או משהו כזה?
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

היו לך שני ראשי ממשלה שהוגדרו כחברים בארגוני טרור ע"י השלטון הבריטי + מספר רב של אלופים לשעבר בצה"ל, שספג לתוכו את אותם ארגוני הטרור, שלא לדבר על מספר רב של פעולות טרור שהוא עצמו ביצע. אן אפשר להגיע להסכמים עם טרוריסטים כמו רבין, בגין ושמיר - אפשר להגיע להסכמים עם ארגוני טרור כמו חמאס.

הגדרה של ארגון כ"ארגון טרור" לא הופך אותו או את חבריו לפסולים לנצח מהסכמות פוליטיות. כאמור - שמיר הוכר כראש ממשלה לגיטימי ע"י הבריטים. נלסון מנדלה, שנכלא חעשרות שנים על פעילות טרור בדרא"פ נחשב היום לאחד מגדולי המדינאים של המאה ה-20. קירה נאריס הייתה טרוריסטית בכירה כנגד הקרדאסים ובסופו של דבר זכתה לכבוד וקבלה כנציגה לגיטימית של באג'ור אפילו מצדם. להגיד שחמאס הוא ארגון טרור ולכן אין מה לדבר איתו זו הצהרה חסרת משמעות.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:53

עם מי תדבר על העתיד? עם החמאס שנבחר בבחירות ספק דמוקרטיות ומוגדר כארגון טרור ע"י מדינת ישראל ורוב העולם המערבי?
כמובן שצריך לאפשר שיקום תשתיות עזה ובניית עתיד עבור האזרחים המסכנים שנתונים לשלטון הטרור של החמאס, אבל מישהו יכול להגיד לי לאן כל הכספים הבינלאומיים הגיעו עד היום?
אז אל תעשה לעצמך הנחות. לאחרונה אתה מסרב.
מה אתה אומר על שאר ההודעה?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:56 מדוע חמאס מחביא אמלח או מבצע פעולות מלחמתיות מבתי חולים או שכונות מגורים? זה לא נוגד לחוק או משהו כזה?
זה מה שכל ארגון גרילה עושה. כשהטרוריסטים הציונים עשו את זה הם קראו למצבורי הנשק בבתי חולים, בתי ספר, בתי כנסת וכו' "סליקים". כאילו, תהיה רציני רגע: מאיפה חמאס ירה - מבסיסיו הצבאיים? משדות התעופה שלו? מהטנקים שלו? ממטוסי הקרב שלו? מאוניות הקרב שלו? הרי ישראל בחיים לא תאפשר לכלי נשק כאלה בכלל להתקיים ברצועה או בגדה יותר מחמש דקות, אז זה לא שיש לחמאס אופציה אחרת. שלא לדבר על זה שהרצועה היא המקום הכי צפוף בעולם (לא מעט הודות לישראל), אז כאמור - אין להם ממש אופציות אחרות.

בינינו, כל דבר שחמאס יעשה ברצועה הוא יואשם בטרור ע"י הציונים. זה לא בדיוק שאתם משבחים את הלוחמה שלו נגד חיילים, גם לזה אתם קוראים טרור.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:56
תסביר לי איפה אני טועה
אתה מכיר עוד צבא מערבי(למעט צבא ארה"ב שאימץ בשנים האחרונות את הנוהל) שמשתמש בנוהל דומה ל'הקש בגג'? הרי מה זה אם לא הימנעות מפגיעה בחפים מפשע למרות חשיפת התכנית המבצעית?
מדוע חמאס מחביא אמלח או מבצע פעולות מלחמתיות מבתי חולים או שכונות מגורים? זה לא נוגד לחוק או משהו כזה?
אח יקר, תספר את הסיפורים האלה כמה שבא לך. זה לא משנה את ***העובדה*** שצה"ל הרג בעזה בעשורים האחרונים יותר ילדים מכל גורם שבא לך, ונראה לי שאפילו יותר מכלל ההרוגים הישראלים מפעולות איבה באותן שנים.
אם ככה זה נראה אחרי כל המאמצים למיניהם, מה היה קורה אם פשוט הייתם מתנהגים בטבעי שלכם?

לגבי מחנות צבא בלב אוכלוסייה וליד בית חולים, ד"ש מהקריה, מעשרות האלפים שגרים סביבה, מבית החולים שמעבר לכביש, ממוסדות התרבות שמשמשים לה כמגן אנושי וכו' וכו'. (או מכל אחד מהבסיסים האחרים שצמודים לערים או יושבים בתוכן, אבל זאת דוגמה שקצת קשה לפספס)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אגב, הקש בדלת זה התירוץ הכי גרוע שיש. מדובר באזהרה של דקה בערך לפני שכל הבניין נופל. כמה אנשים יכולים להתפנות בתוך פאקינג דקה מהבית שלהם, בו יש להם את כל חייהם ורכושם? כמה קומות אתה חושב שתוכל לרדת בהתרעה של רגע? מה לגבי ילדים קטנים? זקנים?.. חרטא ברטא. אם חמאס היה נותן התראה של דקה לפני פיצוץ בניין מלא באזרחים היו קוראים לזה, ובצדק רב, פשע מלחמה.

אגב, זכור לי כמה וכמה פעמים שחמאס הכריז מראש שהוא ירה על תל-אביב בשעה מסויימת. האם זה הופך אותו לארגון הטרור המוסרי בעולם בעיניך?
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 20:01

לא העמקת בכל התגובה שלי. אני בעד שיקום התשתיות ובניית עתיד לתושבי עזה תחת פיקוח בינלאומי שהכסף והאמצעים המושקעים הולכים למטרות אזרחיות בלבד.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 20:05
תסביר לי איפה אני טועה
אח יקר, תספר את הסיפורים האלה כמה שבא לך. זה לא משנה את ***העובדה*** שצה"ל הרג בעזה בעשורים האחרונים יותר ילדים מכל גורם שבא לך, ונראה לי שאפילו יותר מכלל ההרוגים הישראלים מפעולות איבה באותן שנים.
אם ככה זה נראה אחרי כל המאמצים למיניהם, מה היה קורה אם פשוט הייתם מתנהגים בטבעי שלכם?

לגבי מחנות צבא בלב אוכלוסייה וליד בית חולים, ד"ש מהקריה, מעשרות האלפים שגרים סביבה, מבית החולים שמעבר לכביש, ממוסדות התרבות שמשמשים לה כמגן אנושי וכו' וכו'. (או מכל אחד מהבסיסים האחרים שצמודים לערים או יושבים בתוכן, אבל זאת דוגמה שקצת קשה לפספס)
פגיעה בבסיסים צבאיים היא לגיטימית במלחמה. אם חמאס בוחר בנייני מגורים כבסיסים צבאיים, יש להכיר בהם כמטרות לגיטימיות.
עדיין לא ענית לי. מה המענה עליו היית מחליט מיד לאחר מתקפת רקטות מצד רצועת עזה? טילים תמורת הקלות?
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

pelegs כתב: 27 מרץ 2022, 20:09 אגב, הקש בדלת זה התירוץ הכי גרוע שיש. מדובר באזהרה של דקה בערך לפני שכל הבניין נופל. כמה אנשים יכולים להתפנות בתוך פאקינג דקה מהבית שלהם, בו יש להם את כל חייהם ורכושם? כמה קומות אתה חושב שתוכל לרדת בהתרעה של רגע? מה לגבי ילדים קטנים? זקנים?.. חרטא ברטא. אם חמאס היה נותן התראה של דקה לפני פיצוץ בניין מלא באזרחים היו קוראים לזה, ובצדק רב, פשע מלחמה.

אגב, זכור לי כמה וכמה פעמים שחמאס הכריז מראש שהוא ירה על תל-אביב בשעה מסויימת. האם זה הופך אותו לארגון הטרור המוסרי בעולם בעיניך?
הרבה יותר מדקה. מספיק זמן בכדי להתפנות ולהנצל.
את הטענה על הרכוש והפגיעה במבנה נדרש להפנות למי שבחר למקם אמלח או לירות ממנו.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

pelegs כתב: 27 מרץ 2022, 20:04
benaim כתב: 27 מרץ 2022, 19:56 מדוע חמאס מחביא אמלח או מבצע פעולות מלחמתיות מבתי חולים או שכונות מגורים? זה לא נוגד לחוק או משהו כזה?
זה מה שכל ארגון גרילה עושה. כשהטרוריסטים הציונים עשו את זה הם קראו למצבורי הנשק בבתי חולים, בתי ספר, בתי כנסת וכו' "סליקים". כאילו, תהיה רציני רגע: מאיפה חמאס ירה - מבסיסיו הצבאיים? משדות התעופה שלו? מהטנקים שלו? ממטוסי הקרב שלו? מאוניות הקרב שלו? הרי ישראל בחיים לא תאפשר לכלי נשק כאלה בכלל להתקיים ברצועה או בגדה יותר מחמש דקות, אז זה לא שיש לחמאס אופציה אחרת. שלא לדבר על זה שהרצועה היא המקום הכי צפוף בעולם (לא מעט הודות לישראל), אז כאמור - אין להם ממש אופציות אחרות.

בינינו, כל דבר שחמאס יעשה ברצועה הוא יואשם בטרור ע"י הציונים. זה לא בדיוק שאתם משבחים את הלוחמה שלו נגד חיילים, גם לזה אתם קוראים טרור.
חמאס לא מוגדר ארגון טרור כי הוא נלחם בחיילי צה"ל. הוא מוגדר ככזה כי הוא רוצח אזרחים יהודים ללא אבחנה ומכוונה תחילה.

כמובן שלא אשבח את הלוחמה של החמאס כנגד חיילי צה"ל, אבל גם לא אקרא לה טרור. חיילים תפקידם להגן ולהלחם, לפעמים גם תוך חירוף נפשם.
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

בכל מה שקשור בעזה, שני הצדדים מאשימים אחד את השני ואני עוד לא שמעתי תכנית אחת רצינית שפותרת את הבעיה.
הצעות?
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 20:48
לא העמקת בכל התגובה שלי. אני בעד שיקום התשתיות ובניית עתיד לתושבי עזה תחת פיקוח בינלאומי שהכסף והאמצעים המושקעים הולכים למטרות אזרחיות בלבד.
נו, אז על דבר אחד הסכמנו.
בוא נתקדם לשלב הבא. מה אתה אומר שישראל תפסיק להפציץ תשתיות אזרחיות שנבנו בכספי הסיוע הבין לאומי?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 20:51

פגיעה בבסיסים צבאיים היא לגיטימית במלחמה. אם חמאס בוחר בנייני מגורים כבסיסים צבאיים, יש להכיר בהם כמטרות לגיטימיות.
עדיין לא ענית לי. מה המענה עליו היית מחליט מיד לאחר מתקפת רקטות מצד רצועת עזה? טילים תמורת הקלות?
יפה, עכשיו נשאר לך רק להוכיח שהייתה בבניין ההיא מטרה צבאית ששווה חיים של נניח עשרה ילדים.
אני אשמח לדעת איך מחשבים כמה ילדים מתים שווה עמדה כזאת או אחרת של חמאס, וכן איך חמאס נלחם בישראל ממגדלי מגורים בעזה.

ודאי שלא עניתי לך, כי אני מנסה לשמור את הדיון פחות או יותר באותו קו ולא לרוץ אחריך בכל פעם שלא נוח לך לדבר על מה שמדברים עליו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

שני ערבים חיכו שאזרחים ירדו מאוטובוס שעצר בתחנה בלב העיר חדרה, ירו ללא הבחנה ונכון לעכשיו שני אזרחים נרצחו.
יהי זכרם ברוך, החלמה מהירה לפצועים :sh-cry:
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 21:23
benaim כתב: 27 מרץ 2022, 20:48
נו, אז על דבר אחד הסכמנו.
בוא נתקדם לשלב הבא. מה אתה אומר שישראל תפסיק להפציץ תשתיות אזרחיות שנבנו בכספי הסיוע הבין לאומי?
אם התשתיות הללו ישמשו לטרור ולוחמה, הם מטרה לגיטימית.
העתיד תלוי בריבון שברצועה.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

teknoboy כתב: 27 מרץ 2022, 21:25
benaim כתב: 27 מרץ 2022, 20:51

יפה, עכשיו נשאר לך רק להוכיח שהייתה בבניין ההיא מטרה צבאית ששווה חיים של נניח עשרה ילדים.
אני אשמח לדעת איך מחשבים כמה ילדים מתים שווה עמדה כזאת או אחרת של חמאס, וכן איך חמאס נלחם בישראל ממגדלי מגורים בעזה.

ודאי שלא עניתי לך, כי אני מנסה לשמור את הדיון פחות או יותר באותו קו ולא לרוץ אחריך בכל פעם שלא נוח לך לדבר על מה שמדברים עליו.
גוגל קצר ותמצא את כל התשובות לפסקה הראשונה של התגובה שלך.
benaim
קיבל.ה  271 לייקים

benaim כתב: 27 מרץ 2022, 21:27 שני ערבים חיכו שאזרחים ירדו מאוטובוס שעצר בתחנה בלב העיר חדרה, ירו ללא הבחנה ונכון לעכשיו שני אזרחים נרצחו.
יהי זכרם ברוך, החלמה מהירה לפצועים :sh-cry:
דיווחים שונים על כך שמדובר בשני ערבים תושבי ישראל.
אף אחד לא נופל מהכסא.

דו קיום עאלק.
ofri
קיבל.ה  151 לייקים

שני מסתערבים שהיו בסביבה הרגו את המחבלים
שליחת תגובה