אז מה הפתרון שלך בעצם? ביטול קיומה של מדינת ישראל, הקמת מדינת פלסטין וחזרתם של היהודים לגלות ממנה הגענו?אדום מטלי כתב: ↑27 מרץ 2022, 12:12El dudernio כתב: ↑25 מרץ 2022, 17:18מה קרה באוסטרליה?אדום מטלי כתב: ↑25 מרץ 2022, 16:35 אני מציג את המציאות כפי שהיא, בדפוס דומה למקרים מקבילים בעולם של setller colonialism. בכל המקומות שבהן התקיים מנגנון כזה הוא פורק, והילידים המקומיים קבלו שוויון זכויות וצדק. הצדק הוא לא מדומיין, גם אם הוא ייצור מצב הרבה פחות נוח לך.
אתה, מכיון שהפתרון פחות נוח לך מהמציאות העכשווית, מנסה פשוט לתאר את המצב במילים אחרות. זה לא יעזור לך, כי המציאות היא מציאות, והמשטר הזה חיב להתפרק, גם אם זה יקח עוד 50 שנה ונהרות של דם.
כל מה שאתה מתריע ומפחד ממנו, אמרו מצדדי האפרטהייד לפני פירוקו. בדיוק במילים שלך. ושם היחס בן הלבנים לילידים היה הרבה פחות נוח למתיישבים האירופיים.
החיים לאדם הלבן בדרום אפריקה פחות נוחים היום, אבל אדם הגון ודמוקרט לא יגיד שפירוק האפרטהייד היה טעות.
אתה מקביל לגמרי למצדדי המשך האפרטהייד.
מה קרה בארה"ב?
כמעט בכל המקומות לא היה גם מאבק דתי והטריטוריה לא הייתה מבוססת על נרטיבים בני אלפי שנים.
וזה נחמד שאתה מתעלם מהמציאות של המזרח התיכון.
כמו שאמרתי ברדיפה אחרי הצדק אתה מוכן להקריב אלפי אנשים ולהפוך אלפים נוספים לפליטים. זה לא צדק זה צדק מדומיין.
הפתרון הוא פשוט.
2 מדינות שני עמים ביטול חוק השבות וזכות השיבה.
הפלשתיאנים במדינת ישראל יזכו לשיוויון זכויות מלא ( הם הרבה יותר קרובים לזה מאשר בלבנון או בסוריה למשל).
כל עוד הצדדים ימשיכו להתבצר בעמדותיהם שברור שלא יתקבלו על ידי הצד השני המשמעות היא פשוטה.
עוד מוות. עוד סבל. עוד שפיכות דמים ופגיעה בזכויות בסיסיות.
מה קרה באוסטרליה?
המשטר הבין בשלב מסוים שהרעיון של עלינות לבנה (המקבילה לרעיון הציונות) הוא לא צודק ולא מוסרי, ואז נפסק הטיהור האתני והזוועות, והילידים קיבלו שוויון זכויות מלא, ואפילו פוצו ומפוצים בימינו על חלק מעוולות העבר שבוצעו בהם.
מה קרה בארה"ב?
פחות בקיא, אבל: המשטר הבין בשלב מסוים שהרעיון של עלינות לבנה (המקבילה לרעיון הציונות) הוא לא צודק ולא מוסרי, ואז נפסק הטיהור האתני, והילידים קיבלו שוויון זכויות מלא, ואפילו פוצו ומפוצים בימינו על חלק מזוועות העבר שבוצעו בהם
אין שום קשר למאבק דתי, והסיפור על אלפי שנים אחורה אינו רלוונטי (אף אחד לא טען שאין ליהודים רגשות לפלסטין).
בכל מקום שבו היה Settler colonialism למתיישבים תמיד יש סיפוריo לספר לעצמם למה העוולות שהם מבצעים הם 'בסדר'. ככה יותר נוח להם עם מצפונם. מספיק עם זה כבר.
"2 מדינות שני עמים ביטול חוק השבות וזכות השיבה."
הפתרון שלך הוא פתרון של פריוולג שנהנה מהמצב הקיים, ולא ייתן לצדק להפריע להנאה שלו. באת מאירופה, התיישבת בארץ שהיו בה כבר אנשים, גירשת 85% מהם ושדדת את אדמתם ורכושם, וטרחת להביא את החברים שלך במקומם. עכשיו, בנדיבותך, אתה מוכן להפסיק להביא את החברים שלך, אבל לא להחזיר את הגזל לבעליו, ולכל מי שנולד לו (שאם לא היית מבצע את הזוועות הללו, הרי היה נולד בפלסטין). לא מוסרי, לא צדק, וגם לא יעבוד.
אתה שוב מפחיד אותנו שברדיפה אחרי הצדק יפלו אלפי קורבנות. די ברור שמדובר בהפחדות של האנשים שהמצב עכשיו טוב ונוח להם, כמו מצדדי המשך האפרטהייד בדרום אפריקה. שם יחסי הכוחות המספריים היו הרבה יותר לטובת השחורים, מאשר כאן לטובת הפלסטינאים. אנשים מסוגך אמרו שהשחורים ישחטו את כל הלבנים, אחרי דורות של התעללות, השפלה, הזנחה, בגלל משקעי השנאה. יש הרבה משקעי שנאה, והתחזית שלך לא התממשה.
הפתרון שלך לכן לא רלוונטי, כי הוא לא יפתור כלום, והפלסטינים לא יסכימו לו.
הטיהור האתני מיהודים במדינות ערב לא הווה מסר כלשהו עבורך? או לחלופין הפוגרומים והשואה במדינות אירופה?
לא נוכל לחיות כאן יחד עם ערביי יו"ש ועזה, בקושי מצליחים לעשות זאת עם ערבים תושבי מדינת ישראל, בוודאי הצעירים המוסתים.