TinyLight כתב: ↑05 יולי 2026, 23:44
ranjef כתב: ↑05 יולי 2026, 23:29
Xavi כתב:מכבי משלמים עליו ברוטו בערך 4 מיליון דולר לעונה. יש מצב החוזה הכי יקר בהיסטוריה שלהם
מעניין מה חושב על זה סורקין.
ויש עוד את ה300k שהוא שילם להפועל, מעניין אם החזירו לו את זה.
עופר טוען בסרטון שלפי מה שהוא וגילי ראו במו"מ מול ים (ונראה לי שהם מבינים קצת בזה),
יש לו הצעה ממכבי בסכום שהוא ביקש מהפועל.
איזור 3.5-4 מיליון דולר לעונה. נטו. זה מסתדר כמובן עם הדמות שלו והעבר שלה, וזה מאוד משתלם למכבי לפרסם שהסכום הוא חצי ממה שנחתם.
רק לתרופות, וששימון יקבל דום לב כשיבוא לבקר אותו בבית חולים
זה סיפור מצוין לאינסטגרם ודרך נוחה לכסתח על זה שהוא הפסיד את ים למכבי בקרב חוזים ישיר.
במידה מסוימת אני אפילו מבין אותו. אחרי שבמשך שנים הלך על הראש של העמותה על כך שאיבדה את הורד למכבי בגלל בייאאוט זניח, הוא מצא את עצמו בדיוק באותה סיטואציה עם ים.
מבחינה תדמיתית זה אירוע שקשה לו לספוג ואני מבין את הצורך להגיב לו, רק שהסיפור הזה לא מחזיק מים.
מכבי הייתה מהדוחפות המרכזיות להסכמי הפייר פליי של היורוליג, שמחייבים שקיפות ובקרה הדוקה על חוזי שחקנים.
אי אפשר פשוט "להעלים" מיליוני דולרים דרך מענקים בלי שזה יתגלה. היורוליג היא לא ליגת ווינר סל.
מה גם, אחרי שסיפר בריש גלה שבריסט חתם בפרטיזן (והתעוררנו כמה ימים לאחר מכן להודעה על הארכת חוזה במכבי), אני משום מה נוטה לא למהר להאמין לו.
מבחינתי הגיע הזמן להתקדם ולסגור פה את הת'רד. פחות להתעסק במי שעזב ויותר במי שנשאר, מי עוד צריך להגיע ואיך בונים קבוצה שתנצח.
כן ברור, אין דרך להעלים דברים. במדינת ישראל... לא רק שיש טונות של דרכים, לרוב אצלנו זה אפילו נעשה מהמקפצה, למשל מחירי הדירות ש'לא יורדים' במדדים הרשמיים, כי לקבלנים ולבנקים אין לזה אינטרס, אז עושים מבצעים ומממנים ריביות ושכר דירה ונותנים מתנות והכל במאות אלפי שקלים והכל כדי שמחיר הדירה הרשמי ישאר 3 מיליון ולא 2.5. וכולם יודעים וכולם וצועקים וזה לא משנה. בעברית גששית, אם אתה בדור שעוד מכיר, קראו לזה ישראבלוף.
אז באותה דוגמא בדיוק, למחלה אין אינטרס שמדר יקבל הרבה מדי כי אז תיאלץ לשלם גם לשחקנים אחרים יותר, זה ברור. איך זה יקרה? בדרכים לא רשמיות שהן לא כסף ישיר. כמו למשל האדון הזבל יקנה דירה ו'יקבל' הנחה של מיליון שקל. או דרך חוזה שיעשו עם אבא שלו על משהו ועוד אלף ואחד דרכים כאלה. וזה לא שמדובר בפרקטיקה חדשה בספורט הישראלי בדיוק, זה קורה כאן מאז ומתמיד, בעיקר בכדורגל כי שם הכסף הגדול, מחוזים כפולים ועוד שלל המצאות ( במגזר הערבי ובליגות נמוכות לא היו שורדים אם לא ההמצאות הסיבוביות האלה, וטביב העלים לנו עשרות מיליונים דרך חוזים לקייטרינג ושאר ירקות ). ואפילו לא בספורט העולמי, לפרטים תשאל את סטיב באלמר, קוואי ליאונרד ו'חוזה' ב'חברה' מסויימת.
מדובר בשחקן שלאורך הקריירה הוכיח שמה שמעניין אותו זה כסף, שהראה בשבוע האחרון שמה שמעניין אותו זה כסף. מי שמאמין שהוא יוותר על מיליון דולר לעונה לאורך כמה שנים, הוא נאיבי מאוד, או בפוזיציה של שנאת עופר או אהדה המחלה. האיך להשלים לו מסביב באמת שלא מאוד מסובך.