בלי שום רגשי נחיתות? הוא נראה כאילו הוא בעצמו לא מאמין שהוא שייך לרמה הזאת בחלק גדול מהמשחקים.נועם שחם כתב: ↑24 מאי 2026, 11:14 איזה תגובות של ליצנים.
אחלה אלקוקין, שחקן שעשה השנה קפיצת מדרגה אדירה בעונה הראשונה שלו בליגת העל.
שחקן בית שלפני שתי עונות שיחק כמושאל במכבי הרצליה והשנה שיחק מול מכבי ת"א, בית"ר, ב"ש וחיפה בלי שום רגשי נחיתות.
כן, אין אצלו עדין יציבות, כן צריך לשפר את הסיומת, אבל מבחינתי אחת מנקודות האור של העונה. מדהים לראות שגם על שחקן כזה אנשים פה פותחים ג'ורה. בעצם לא מדהים, התרגלנו כבר.
רועי אלקוקין
-
Niro
- קיבל.ה 2780 לייקים
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
לא יודע במה הא מאמין ובמה הוא לא.
היו לו משחקים טובים יותר וטובים פחות. בתחילת העונה הוא היה נהדר, אח"כ איבד את המקום בהרכב ועם זה גם איבד את הבטחון. עדין שחקן בית מאד כשרוני שעשה קפיצת מדרגה משמעותית העונה. הזיה שלאנשים פה עוד יש תלונות.
היו לו משחקים טובים יותר וטובים פחות. בתחילת העונה הוא היה נהדר, אח"כ איבד את המקום בהרכב ועם זה גם איבד את הבטחון. עדין שחקן בית מאד כשרוני שעשה קפיצת מדרגה משמעותית העונה. הזיה שלאנשים פה עוד יש תלונות.
- Hapolo
- קיבל.ה 1091 לייקים
אחלה
שיצא להשאלה ואם הוא כזה כישרוני שיוכיח את זה
כרגע הוא לא מספיק לנו
רדיוס לבית"ר!
- 7even
- קיבל.ה 4479 לייקים
לא יוציאו את אלקוקין להשאלה נו.
זו עונה ארוכה וצריך אותו כגיבוי על הספסל.
אין לנו 30 משחקים נגד בית"ר ובאר שבע...
להשאיר אותו כגיבוי ל-10 הכי טוב שנחת פה, בתקווה.
זו עונה ארוכה וצריך אותו כגיבוי על הספסל.
אין לנו 30 משחקים נגד בית"ר ובאר שבע...
להשאיר אותו כגיבוי ל-10 הכי טוב שנחת פה, בתקווה.
יחד, רק יחד! 
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
די אחי
שחקן גרוע מאוד שלא תורם לך.. הוא עם 8 איומים למסגרת כל העונה
זה ה10 שאתה רוצה שיוביל את הפועל? לפחות תגבה את הטענות שלך עם נתונים (news flash- אין לזה גיבוי)
אף לא צעד לאחור 
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
א. הוא לא 10 ב. נתונים - 4 שערים ו4 בישולים.
לא הבנתי איך הבנת שזה ה10 שאני רוצה שיוביל את הפועל? זה שחקן שאני רוצה להמשיך לראות מתפתח. לעונה ראשונה בליגת העל הוא בסדר גמור. המבחן שלו יהיה בעונות הבאות וכשחקן רוטציה הוא מצויין.
לא הבנתי איך הבנת שזה ה10 שאני רוצה שיוביל את הפועל? זה שחקן שאני רוצה להמשיך לראות מתפתח. לעונה ראשונה בליגת העל הוא בסדר גמור. המבחן שלו יהיה בעונות הבאות וכשחקן רוטציה הוא מצויין.
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
תשמע אני בן אדם שמאוד מאמין בלתת לשחקנים זמן להתפתח ובדכ אני גם סלחן מאוד
אלקוקין לעומת זאת זה שחקן חסר מוח שלא הראה שום שיפור, שום יכולת מיוחדת ושום התקדמות העונה מה שמוביל אותי לטענה העיקרית שלי
שחקנים כאלה צריכים לצאת להשאלה ולא להתגלח על הפועל. כשפרבר יחתום המטרה העיקרית הבאה (אני מקווה) היא להביא 10 מנוסה כמו ספורי ומשם אין שום סיכוי בעולם שאני מעדיף את אלקוקין על אחד מהם.
שיצא להשאלה או שישב ביציע - אני לא ראיתי ממנו העונה משהו שגורם לי אפילו לחשוב על לתת לו עוד דקות להתגלח עלינו בעונה הבאה. (עונה בה אנחנו צריכים לעשות את קפיצת המדרגה אולי הגדולה ביותר חשוב לציין)
אלקוקין לעומת זאת זה שחקן חסר מוח שלא הראה שום שיפור, שום יכולת מיוחדת ושום התקדמות העונה מה שמוביל אותי לטענה העיקרית שלי
שחקנים כאלה צריכים לצאת להשאלה ולא להתגלח על הפועל. כשפרבר יחתום המטרה העיקרית הבאה (אני מקווה) היא להביא 10 מנוסה כמו ספורי ומשם אין שום סיכוי בעולם שאני מעדיף את אלקוקין על אחד מהם.
שיצא להשאלה או שישב ביציע - אני לא ראיתי ממנו העונה משהו שגורם לי אפילו לחשוב על לתת לו עוד דקות להתגלח עלינו בעונה הבאה. (עונה בה אנחנו צריכים לעשות את קפיצת המדרגה אולי הגדולה ביותר חשוב לציין)
אף לא צעד לאחור 
- Hapolo
- קיבל.ה 1091 לייקים
תרומה של שחקן לא נמדדת רק בשערים ובישולים, ללויזו למשל אין מספרים הרבה יותר גבוהים ממנו (יש מצב שביחס של דקות אפילו נמוך יותר) אבל ברור לשנינו שאלו שחקנים בסקאלה אחרת אז עם כל הכבוד ל4 ו-4 שלו יש עוד פעולות ששחקן צריך לעשות על המגרש והוא כרגע לא עושה אותן בצורה מספיק טובה בשביל קבוצה שרוצה לרוץ לאליפות.
מצד שני ברור שכשרון יש שם אז אם הוא יראה הרבה מגרש בקבוצה אחרת איזה עונה זה יכול להיות טוב לכולם
רדיוס לבית"ר!
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
אני לגמרי מסכים שתרומה של שחקן לא נמדדת רק בשערים ובישולים. אני חושב שהתרומה שלו היא בהרבה אספקטים אבל בנוסף לכך יש לו גם מספרים יפים בשביל עונה ראשונה בליגת העל.
לשחקנים צעירים יש תהליך התפתחות. אלקוקין לא נתן עונה גדולה, אבל הוא נתן שליש ראשון מצויין ואח"כ הייתה דעיכה עם הבלחות נקודתיות. בהבנה שלי זה אומר שזה שחקן שיש לו עדין יכולת להשתפר ולהתפתח והתקרה שלו גבוהה יחסית. הרבה מזה תלוי בצורה שיעבדו איתו.
אבל לכתוב ה שטויות בסגנון שחקן בלי מוח וכו', או שהוא לא יהיה ה-10 שיוביל את הקבוצה לאליפות (הוא לא 10, ובטח שבשלב הזה בקריירה הוא לא אמור להיות שחקן מוביל) זה כבר ענין אחר.
אבל הכל בסדר, אני זוכר גם אנשים ששלחו את פיני בלילי הבייתה שתי עונות עד שבעונה השלישית הוא התפוץ וזכינו בדאבל, גם ביבראס נאתכו, שגיב יחזקאל, רמזי ספורי ואחרים קיבלו יחס כזה ואח"כ הצליחו יפה בשדות זרים. אני לא יודע אם אלקוקין יגיע לרמות האלו, אבל את הפוטנציאל בטח שיש לו ואין שום סיבה שלא ימשיך לשחק בקבוצה גם בעונה הבאה.
לשחקנים צעירים יש תהליך התפתחות. אלקוקין לא נתן עונה גדולה, אבל הוא נתן שליש ראשון מצויין ואח"כ הייתה דעיכה עם הבלחות נקודתיות. בהבנה שלי זה אומר שזה שחקן שיש לו עדין יכולת להשתפר ולהתפתח והתקרה שלו גבוהה יחסית. הרבה מזה תלוי בצורה שיעבדו איתו.
אבל לכתוב ה שטויות בסגנון שחקן בלי מוח וכו', או שהוא לא יהיה ה-10 שיוביל את הקבוצה לאליפות (הוא לא 10, ובטח שבשלב הזה בקריירה הוא לא אמור להיות שחקן מוביל) זה כבר ענין אחר.
אבל הכל בסדר, אני זוכר גם אנשים ששלחו את פיני בלילי הבייתה שתי עונות עד שבעונה השלישית הוא התפוץ וזכינו בדאבל, גם ביבראס נאתכו, שגיב יחזקאל, רמזי ספורי ואחרים קיבלו יחס כזה ואח"כ הצליחו יפה בשדות זרים. אני לא יודע אם אלקוקין יגיע לרמות האלו, אבל את הפוטנציאל בטח שיש לו ואין שום סיבה שלא ימשיך לשחק בקבוצה גם בעונה הבאה.
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
אוהדי הפועל קווים לדמותם
״אני חושב שהתרומה שלו היא בהרבה אספקטים״ - האספקט היחידי הוא הנתון של ה4 שערים ו4 בישולים
הוא שחקן פשוט נוראי. וכן, הוא 10.
״אני חושב שהתרומה שלו היא בהרבה אספקטים״ - האספקט היחידי הוא הנתון של ה4 שערים ו4 בישולים
הוא שחקן פשוט נוראי. וכן, הוא 10.
אף לא צעד לאחור 
-
L.S
- קיבל.ה 2255 לייקים
מסכים עם רוב מה שאמרת, ואני עדיין חושב שאם פרבר מגיע, עדיף להשאיל אותו להתחספס קצת בקבוצה אחרת בליגה, סטייל הפועל פ"ת שיש שם מאמן מצוין שיעזור לו.נועם שחם כתב: ↑24 מאי 2026, 14:39 אני לגמרי מסכים שתרומה של שחקן לא נמדדת רק בשערים ובישולים. אני חושב שהתרומה שלו היא בהרבה אספקטים אבל בנוסף לכך יש לו גם מספרים יפים בשביל עונה ראשונה בליגת העל.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
מבין שמעורבות ישירה ב8 שערים (כ15% מהשערים שכבשנו) היא כלום.
אני ראיתי ממנו הרבה פעולות טובות ובעיקר היכולת לדחוף את המשחק לעומק ולא לשחק לרוחב. יודע גם לכבוש, גם למסור מסירות חכמות באזורים המסוכנים. לא יודע מה יש לך ממנו אבל לא כזה אכפת לי.
אני ראיתי ממנו הרבה פעולות טובות ובעיקר היכולת לדחוף את המשחק לעומק ולא לשחק לרוחב. יודע גם לכבוש, גם למסור מסירות חכמות באזורים המסוכנים. לא יודע מה יש לך ממנו אבל לא כזה אכפת לי.
-
ונרקומן
- קיבל.ה 583 לייקים
הוא לא שחקן נוראי, אבל הוא מאוד מוגבל.
חלש ואיטי מאוד, לא חושב שראיתי אותו עובר שחקן אי פעם
ראיית משחק טובה, כן מוכשר, אבל תקרת היכולת שלו כנראה נמוכה מאוד.
חלש ואיטי מאוד, לא חושב שראיתי אותו עובר שחקן אי פעם
ראיית משחק טובה, כן מוכשר, אבל תקרת היכולת שלו כנראה נמוכה מאוד.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
הבהאדם בשליש הראשון של העונה היה מצויין, באנקר עם בישולים ןשערים. אז התקרה די גבוהה לטעמי.
-
ונרקומן
- קיבל.ה 583 לייקים
שים לב איפה הייתה התפוקה שלו - לרוב מול קבוצות תחתית שהשליטה אצלנו כנגד קישור שפחות לוחץ. בגלל זה הוא עדיין יכול להיות לנו יעיל, אבל במשחק מול קישור של ונטורה, פרץ, וקנגוואה - הוא לא יצליח לגעת בכדור.
אי אפשר להיות קשר אמצע שאתה כל כך נחות פיזית, אלא אם כן אתה גאון כדורגל כמו נאתכו לדוגמה
-
Niro
- קיבל.ה 2780 לייקים
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
להזכירך במשחק האחרון מול ב"ש הוא היה בחוץ והמשחק התחיל להתאזן רק כשהוא נכנס. ברןר שלא הוא זה,שאמור להביא את הפיזיות בשלישיית הקישור. הוא מביא החזקת כדור, תנועה, מסירות מקדמות.ונרקומן כתב: ↑25 מאי 2026, 11:40שים לב איפה הייתה התפוקה שלו - לרוב מול קבוצות תחתית שהשליטה אצלנו כנגד קישור שפחות לוחץ. בגלל זה הוא עדיין יכול להיות לנו יעיל, אבל במשחק מול קישור של ונטורה, פרץ, וקנגוואה - הוא לא יצליח לגעת בכדור.
אי אפשר להיות קשר אמצע שאתה כל כך נחות פיזית, אלא אם כן אתה גאון כדורגל כמו נאתכו לדוגמה
-
אדום ותיק
- קיבל.ה 1336 לייקים
הוא טרם הוכיח שניתן להפקיד את הקישור ההתקפי ברגליו.
מאז המשחק עם נתניה שבו נוצחנוף הוא בקו של דישדוש ובינוניות מינוס.
לכל היותר שחקן מחליף.
מאז המשחק עם נתניה שבו נוצחנוף הוא בקו של דישדוש ובינוניות מינוס.
לכל היותר שחקן מחליף.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!
אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
-
פומפה
- קיבל.ה 722 לייקים
אם תצא רגע מהרנט הגנה המטורף שנכנסת אליו ותבין שאין פה שנאה לשחקן בית אלא ביקורת מקצועית הגיונית אולי תראה דברים קצת אחרת.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 12:15להזכירך במשחק האחרון מול ב"ש הוא היה בחוץ והמשחק התחיל להתאזן רק כשהוא נכנס. ברןר שלא הוא זה,שאמור להביא את הפיזיות בשלישיית הקישור. הוא מביא החזקת כדור, תנועה, מסירות מקדמות.ונרקומן כתב: ↑25 מאי 2026, 11:40שים לב איפה הייתה התפוקה שלו - לרוב מול קבוצות תחתית שהשליטה אצלנו כנגד קישור שפחות לוחץ. בגלל זה הוא עדיין יכול להיות לנו יעיל, אבל במשחק מול קישור של ונטורה, פרץ, וקנגוואה - הוא לא יצליח לגעת בכדור.
תסתכל על הרגעים שהוא מקבל כדור מול קבוצות אמצע טבלה ומעלה ותראה את הפאניקה שהוא נתקף בה ברגע שיש שחקן של היריב בטווח של 3 מטר ממנו. שחקן יצירתי שאמור לעשות דריבלים ולבנות התקפות לא יכול להגיב ככה לשחקן יריב. אני בכלל לא מדבר על הבעיטות לשמיים שלו מתוך הרחבה שקרו פעמים רבות.
אני לא משווה ביניהם כי זה מגוכח אבל קח לדוגמא את ורמוט, הבן אדם היה מחכה רק שהכדור יגיע אליו בשביל לעשות פעולות. אלקוקין זה בדיוק ההפך. מתחבא מהכדור ורק מקווה שהכדור לא יגיע אליו כדי שלא יטעה.
ברור שעם זמן והשקעה יכול לצאת ממנו משהו, אני אישית לא חושב אבל כמובן שזה הגיוני. העניין הוא שכבר אין לנו את הזמן הזה ואנחנו קבוצה שרוצה לרוץ חזק בצמרת וצריך שחקנים טובים ומוכחים שבשלים עכשיו ולא אולי יהיו בשלים בעוד עונה שתיים שלוש. בגלל זה אומרים לך פה לא אחד ולא שניים שעדיף שיצא להשאלה. אתה מתעקש וזאת זכותך אבל אל תזלזל פה באנשים באמירות כמו ליצנים, חכמולוגים וכו׳ רק בגלל שדעתך (שהיא דעת מיעוט כפי שאתה רואה) שונה. תלמד לנהל שיח רלוונטי לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
בד"כ למי שכותב ענייני אני עונה ענייני - ולמי שכותב בזלזול אני עונה בזלזול (ואם מישהו כותב על שחקן במילים מזלזלות אז כנ"ל).
לגופו של ענין לא כזה רלוונטי בעיני מה X או Y חושב, אני את דעתי מגבש לפי מה שאני רואה ולא לפי מה שמישהו כותב פה בפורום. אבל אם זה משנה משהו מכיר הרבה אוהדים שמאד מחזיקים ממנו.
ההשוואה לורמוט לא רלוונטית, אלו שחקנים מאד שונים ותפקידים שונים. מה שאני ראיתי מאלקוקין העונה זה שחקן שיודע לעבוד מצויין בשלישיית קישור ועוזר מאד בהנעת והחזקת כדור בחלק הקדמי. לטעמי יש הבדל משמעותי לטובה ביכולת שלנו כשהוא בשלישיית הקישור.
ושוב לוקח בחשבון שזה שחקן שלראשונה העונה הפך לשחקן הרכב, לראשונה משחק בליגת העל, חווה גם תקופה של ייבוש ארוך על הספסל (לא מוצדק בכלל לדעתי), אז בסך הכל עונה לא רעה שבה עשה קפיצה משמעותית. ברור שכדי להיות שחקן משמעותי בקבוצה הוא צריך לעשות עוד התקדמות, וזה חלק מתהליך. יש אצלו תהליך התקדמות ברור העונה ולכן לא ברור לי למה קוטלים אותו פה בצורה כזו, אין בזה שום הגיון וזה לטעמי לא "ביקורת מקצועית הגיונית".
לגופו של ענין לא כזה רלוונטי בעיני מה X או Y חושב, אני את דעתי מגבש לפי מה שאני רואה ולא לפי מה שמישהו כותב פה בפורום. אבל אם זה משנה משהו מכיר הרבה אוהדים שמאד מחזיקים ממנו.
ההשוואה לורמוט לא רלוונטית, אלו שחקנים מאד שונים ותפקידים שונים. מה שאני ראיתי מאלקוקין העונה זה שחקן שיודע לעבוד מצויין בשלישיית קישור ועוזר מאד בהנעת והחזקת כדור בחלק הקדמי. לטעמי יש הבדל משמעותי לטובה ביכולת שלנו כשהוא בשלישיית הקישור.
ושוב לוקח בחשבון שזה שחקן שלראשונה העונה הפך לשחקן הרכב, לראשונה משחק בליגת העל, חווה גם תקופה של ייבוש ארוך על הספסל (לא מוצדק בכלל לדעתי), אז בסך הכל עונה לא רעה שבה עשה קפיצה משמעותית. ברור שכדי להיות שחקן משמעותי בקבוצה הוא צריך לעשות עוד התקדמות, וזה חלק מתהליך. יש אצלו תהליך התקדמות ברור העונה ולכן לא ברור לי למה קוטלים אותו פה בצורה כזו, אין בזה שום הגיון וזה לטעמי לא "ביקורת מקצועית הגיונית".
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
תודה לאל שמביאים את פרבר ושיש את אלטמן ב10
מזל שלא מקשיבים לבן אדם פה מלמעלה ול״הרבה אוהדים שמחזיקים ממנו״
הוא היה פשוט פיגוע במרכז השדה העונה. לא יודע על מה אתה מדבר או מה אתה טוען שראית.
בהחלט לא שחקן לרמות הגבוהות.
מזל שלא מקשיבים לבן אדם פה מלמעלה ול״הרבה אוהדים שמחזיקים ממנו״
הוא היה פשוט פיגוע במרכז השדה העונה. לא יודע על מה אתה מדבר או מה אתה טוען שראית.
בהחלט לא שחקן לרמות הגבוהות.
אף לא צעד לאחור 
-
פומפה
- קיבל.ה 722 לייקים
אין בעיה זאת דעתך ומקבל אותה על אף שאני לא מסכים איתה.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:11 בד"כ למי שכותב ענייני אני עונה ענייני - ולמי שכותב בזלזול אני עונה בזלזול (ואם מישהו כותב על שחקן במילים מזלזלות אז כנ"ל).
עכשיו אני באמת אשמח שתראה לי בכל מה שכתבתי על אלקוקין או על שאר השחקנים הצעירים באשכול הזה או באשכול אחר מה היה מזלזל ולא ענייני. אם תראה לי מילה אחת כזאת שנכתבה אני אגיד צודק ועוזב ירוחם.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
"פיגוע" שאחראי על 15% מהשערים שלך העונה, בעונה הראשונה שלו בליגת העל.
אבל ראיתי אנשים מתבטאים ככה גם על ביבראס בזמנו, אז שום דבר כבר לא יפתיע אותי אצלנו בקהל.
אבל ראיתי אנשים מתבטאים ככה גם על ביבראס בזמנו, אז שום דבר כבר לא יפתיע אותי אצלנו בקהל.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
אתה באופן אישי לא. אבל אתה יכול לקחת את ההודעות של red drifter כדוגמא.פומפה כתב: ↑25 מאי 2026, 15:21אין בעיה זאת דעתך ומקבל אותה על אף שאני לא מסכים איתה.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:11 בד"כ למי שכותב ענייני אני עונה ענייני - ולמי שכותב בזלזול אני עונה בזלזול (ואם מישהו כותב על שחקן במילים מזלזלות אז כנ"ל).
עכשיו אני באמת אשמח שתראה לי בכל מה שכתבתי על אלקוקין או על שאר השחקנים הצעירים באשכול הזה או באשכול אחר מה היה מזלזל ולא ענייני. אם תראה לי מילה אחת כזאת שנכתבה אני אגיד צודק ועוזב ירוחם.
בינתיים הוא מחק את התגובה האחרונה שלו, אז אולי בכל זאת יש בו טיפת בושה.
נערך לאחרונה על ידי נועם שחם ב 25 מאי 2026, 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
פומפה
- קיבל.ה 722 לייקים
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
אני לא מדבר עליך. אתה לא היחיד פה באשכול.
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
לא מחקתי את התגובה שלי ואני עומד מאחוריהנועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:26אתה באופן אישי לא. אבל אתה יכול לקחת את ההודעות של red drifter כדוגמא.פומפה כתב: ↑25 מאי 2026, 15:21אין בעיה זאת דעתך ומקבל אותה על אף שאני לא מסכים איתה.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:11 בד"כ למי שכותב ענייני אני עונה ענייני - ולמי שכותב בזלזול אני עונה בזלזול (ואם מישהו כותב על שחקן במילים מזלזלות אז כנ"ל).
בינתיים הוא מחק את התגובה האחרונה שלו, אז אולי בכל זאת יש בו טיפת בושה.
לא ברמה המקצועית של הפועל. שחקן לאשדוד טבריה וכדומה, לפחות בשלב הזה של הקריירה.
הנתון הזה של ה14.5% תרומה ממש לא מחזקת בעיניי את הרמה של אלקוקין זה נתון משקר ודי משקף את המציאות העגומה שיש בעיה בהתקפה
שחקן שלא בא לקבל כדור, לא טכני, לא מהיר, לא פיזי ולא חכם מקומו לא בהפועל.
שילך להתגלח במקום אחר ובמידה והוא מראה ניצוצות שיחזור באהבה. על הטעויות שלו והחוסר מעורבות שלו במשחק כבר שילמנו העונה
אף לא צעד לאחור 
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
אז אחרי טוריאל, לואיזו ואלטמן הוא השחקן שהשפיע הכי הרבה בחלק הקדמי למרות שהיה מחליף בלא מעט משחקים.
זה לא שהוא היה מעורב בשערים בגרבג' טיים או שזה עיוות סטטיסטי של משחק או שניים, זה משהו עקבי יחסית מהחלק הראשון של העונה. בשלב מסויים ברדה הפסיק לתת לו דקות ואז התפוקה והבטחון גם נפגעו.
ומילא לא פיזי, לא מהיר, אבל לא חכם? בחיאת.
אז אחרי טוריאל, לואיזו ואלטמן הוא השחקן שהשפיע הכי הרבה בחלק הקדמי למרות שהיה מחליף בלא מעט משחקים.
זה לא שהוא היה מעורב בשערים בגרבג' טיים או שזה עיוות סטטיסטי של משחק או שניים, זה משהו עקבי יחסית מהחלק הראשון של העונה. בשלב מסויים ברדה הפסיק לתת לו דקות ואז התפוקה והבטחון גם נפגעו.
-
D&3
- קיבל.ה 1758 לייקים
הוא גם אפילו לא הראה ניצוצותנועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:51 למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
שיחק פי 2 מרוי קורין, שיחק כמעט כמו דאפה - הוא בין השחקנים שקיבלו הכי הרבה דקות והזדמנויות העונה
כבר דיברתי על זה פה בפוסט.. כל מה שאתה מדבר עליו פה הוא חזרה על דברים שכבר עברתי עליהם לפני שבועיים.. שליש העונה הראשון (וזה אפילו לא היה שליש, יותר כמו 2 משחקים..) לדעתי האישית לא משקף הרבה בעיקר בגלל שהקבוצות עוד מתארגנות על עצמם, חלק עדיין לא עם סגל מלא, חלק חוזרות מאירופה גם.. גם יאזן נאסר היה מעולה בפתיחת העונה ותראה איך עם הזמן הוא פשוט הפך ללא רלוונטי כי הוא לא מתאים לליגה הזאת - כך גם אלקוקין.
בין אם הוא היה מוצב ככנף שמאל או כ8/10 הוא היה פשוט נוראי. הוא לא מתאים לרמות הגבוהות. נכבה אל הכלים אפילו הייתי אומר וזה עמדה שאתה חייב ששחקן יהיה דומיננטי והחלטתי, הוא ההפך הגמור מזה. אגב, הסיבה שהוא קיבל כל כך הרבה הזדמנויות היא כי לא היה לו תחליף. לא כי הוא טוב.
חשוב שתבין - בין אם אתה מסכים איתי או לא הרכש שמדובר עליו שיגיע די מצודד עם הפוזיציה שלי. לא סתם מחפשים להתחזק בעמדות האלה.. אלקוקין פשוט לא ברמה.
כבר דיברתי על זה פה בפוסט.. כל מה שאתה מדבר עליו פה הוא חזרה על דברים שכבר עברתי עליהם לפני שבועיים.. שליש העונה הראשון (וזה אפילו לא היה שליש, יותר כמו 2 משחקים..) לדעתי האישית לא משקף הרבה בעיקר בגלל שהקבוצות עוד מתארגנות על עצמם, חלק עדיין לא עם סגל מלא, חלק חוזרות מאירופה גם.. גם יאזן נאסר היה מעולה בפתיחת העונה ותראה איך עם הזמן הוא פשוט הפך ללא רלוונטי כי הוא לא מתאים לליגה הזאת - כך גם אלקוקין.
בין אם הוא היה מוצב ככנף שמאל או כ8/10 הוא היה פשוט נוראי. הוא לא מתאים לרמות הגבוהות. נכבה אל הכלים אפילו הייתי אומר וזה עמדה שאתה חייב ששחקן יהיה דומיננטי והחלטתי, הוא ההפך הגמור מזה. אגב, הסיבה שהוא קיבל כל כך הרבה הזדמנויות היא כי לא היה לו תחליף. לא כי הוא טוב.
חשוב שתבין - בין אם אתה מסכים איתי או לא הרכש שמדובר עליו שיגיע די מצודד עם הפוזיציה שלי. לא סתם מחפשים להתחזק בעמדות האלה.. אלקוקין פשוט לא ברמה.
אף לא צעד לאחור 
-
פומפה
- קיבל.ה 722 לייקים
בדקתי נתונים סטטיסטיים שלו ב365.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:51 למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
שיחק 33 משחקים מתוך 35 ששוחקו בליגה.
כבש/בישל בחמישה משחקים סה״כ.
יש לו 16 בעיטות לשער מתוכן 8 מחוץ למסגרת ו-8 למסגרת. זה דווקא נתון טוב לדעתי
יצירת מצבים מסוכנים - 3
החמצת מצבים מסוכנים - 4
כל זה ב1569 דקות שזה בערך 17-18 משחקים מלאים.
אני לא חושב שאלה נתונים טובים ביחס לכמות דקות ששיחק.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
התגובות שלך כ"כ מנותקות מהמציאות שאין לי באמת מה להגיד. זכותך לחשוב מה שאתה רוצה אבל יש גבול גם שלטויות שאפשר לכתוב (למשל ההשוואה ליזן נאסר - שלא היה מעולה בשום שלב העונה, ובטח לא היה משמעותי כמו אלקוקין בפתיחת העונה).
אפרופו ההשוואה לדאפה מעניינת, כי דאפה שיחק יותר דקות והתפוקה של אלקוקין מעמדה אחורית יותר היא כמעט כפולה. אז זו בסך הכל עוד אינדיקציה לאיכות שלו ולא להיפך.
אפרופו ההשוואה לדאפה מעניינת, כי דאפה שיחק יותר דקות והתפוקה של אלקוקין מעמדה אחורית יותר היא כמעט כפולה. אז זו בסך הכל עוד אינדיקציה לאיכות שלו ולא להיפך.
-
נועם שחם
- קיבל.ה 1104 לייקים
לא נתונים מדהימים אבל נתונים סבירים. לא אמרתי שהוא מועמד ל11 של העונה.פומפה כתב: ↑25 מאי 2026, 16:07בדקתי נתונים סטטיסטיים שלו ב365.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:51 למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
יצירת מצבים מסוכנים - 3
החמצת מצבים מסוכנים - 4
כשחקן צעיר הוא נתן תחילת עונה נהדרת ודעך בהמשך (לדעתי סופסל יותר מדי ולא בצדק דווקא בתקופה שהיה טוב, אז לברדה יש חלק בזה). בשורה התחתונה, בהתחשב בגיל שלו ובעובדה שזו עונה ראשונה שלו בליגת העל (וגם עונה ראשונה שהוא יחסית שחקן משמעותי), יש פה פוטנציאל לשחקן מצויין ובהחלט צריך לבנות עליו לעתיד.
שחקנים בתפקיד הזה עוברים זמן בישול, ולוקח זמן להיות עקבי ודומיננטי. אגב, אפשר קצת להשוות לרועי גורדנה שגם בו זלזלו אצלנו והפך בהמשך לשחקן ליגה מעולה שזכה בתארים. אלקוקין מזכיר אותו קצת בסגנון ולדעתי הוא לא פחות טוב ממה שגורדנה היה בגיל הזה.
- RedDrifter
- קיבל.ה 781 לייקים
כשאין מה להגיד קל להגיד שאני מנותק
בפועל אתה זה שמפמפם פה על ה4 שערים ו4 בישולים כבר בפעם המי יודע כמה
תחזור לפה עם השוואה של שחקנים אחרים בעמדה שלו בטופ 6-7 ודבר איתי נתונים אמיתיים ולא לפי הרגשות שלך ושל ״אוהדים אחרים״
אגב נאסר היה המגן השמאלי הפותח שלך בטוטו ובתחילת העונה, הוא פתח בצורה טובה והתרסק. דאפה אומנם עם פחות מספרים אבל xG גבוהה של 8 (ז״א היה צריך לסיים את העונה עם כ10-11 שערים סה״כ) שאם הוא כן ידע להבקיע את המצבים אליהם הוא מגיע בעונה הבאה כולם ישתקו. כולל אני.
שורה תחתונה כפי שאמרתי - לא סתם מביאים לפה את פרבר על הראש של אלקוקין רק בגלל אירופה. לא סתם (ככל הנראה) יחפשו עוד 10. זה אינדיקציה מאוד ברורה למה לא עבד טוב בהפועל העונה (אלקוקין). אז תחשוב מה שבא לך, תמציא, תאחל, זאת המציאות.
להערכתי הדקות שלו יתקזזו משמעותית העונה (מאמין שיסיים את העונה הבאה עם כ1,000-1,200)
בפועל אתה זה שמפמפם פה על ה4 שערים ו4 בישולים כבר בפעם המי יודע כמה
תחזור לפה עם השוואה של שחקנים אחרים בעמדה שלו בטופ 6-7 ודבר איתי נתונים אמיתיים ולא לפי הרגשות שלך ושל ״אוהדים אחרים״
אגב נאסר היה המגן השמאלי הפותח שלך בטוטו ובתחילת העונה, הוא פתח בצורה טובה והתרסק. דאפה אומנם עם פחות מספרים אבל xG גבוהה של 8 (ז״א היה צריך לסיים את העונה עם כ10-11 שערים סה״כ) שאם הוא כן ידע להבקיע את המצבים אליהם הוא מגיע בעונה הבאה כולם ישתקו. כולל אני.
שורה תחתונה כפי שאמרתי - לא סתם מביאים לפה את פרבר על הראש של אלקוקין רק בגלל אירופה. לא סתם (ככל הנראה) יחפשו עוד 10. זה אינדיקציה מאוד ברורה למה לא עבד טוב בהפועל העונה (אלקוקין). אז תחשוב מה שבא לך, תמציא, תאחל, זאת המציאות.
להערכתי הדקות שלו יתקזזו משמעותית העונה (מאמין שיסיים את העונה הבאה עם כ1,000-1,200)
אף לא צעד לאחור 
-
Terry
אבל זאת סטטיסטיקה בלי קונטקסט. בחלק מהמשחקים הוא בכלל היה קשר אחורי, בחלק באגף (לא העמדה שלו בשום צורה, ברדה, מה לעזאזל). וצריך גם לקחת בחשבון שהפועל היתה קבוצה חדשה לגמרי העונה. לקח המון זמן להתחבר התקפית, וכשזה קרה כבר היינו בפליאוף עם 2 משחקים בשבוע וכולם נפלו מהרגליים. זה אגב נכון עבור כל השחקנים בהפועל: אני חושב שבעונה שבה הקבוצה כבר רצה ביחד, אנחנו שווים בערך עוד 3-4 מצבי הבקעה למשחק: ולזה מן הסתם יש השפעה לא רק על השורה התחתונה של כמות השערים, אלא גם על הלחץ שכל שחקן נמצא בו כשהוא מגיע למצב, כלומר על אחוז הניצול שלהם. זה לא תלוי רק באיכויות האישיות של השחקנים. לא שאתנגד אם יחתימו פה קשר 10/8 תותח, אבל זאת תהיה טעות לזרוק את מי שרץ העונה על בסיס השורה התחתונה שלו. בעיקר כשמדובר בשחקנים ישראלים צעירים.פומפה כתב: ↑25 מאי 2026, 16:07בדקתי נתונים סטטיסטיים שלו ב365.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:51 למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
יצירת מצבים מסוכנים - 3
החמצת מצבים מסוכנים - 4
-
פומפה
- קיבל.ה 722 לייקים
בגדול זה נכון מה שאתה אומר בעיקר שזאת סטטיסטיקה בלי קונטקסט. כשבאים לבחון שחקן שיש לגביו דעות לכאן או לכאן ואין משהו חד משמעי ברור אז הדרך הכי טובה היא לבחון סטטיסטית.Terry כתב: ↑25 מאי 2026, 20:03אבל זאת סטטיסטיקה בלי קונטקסט. בחלק מהמשחקים הוא בכלל היה קשר אחורי, בחלק באגף (לא העמדה שלו בשום צורה, ברדה, מה לעזאזל). וצריך גם לקחת בחשבון שהפועל היתה קבוצה חדשה לגמרי העונה. לקח המון זמן להתחבר התקפית, וכשזה קרה כבר היינו בפליאוף עם 2 משחקים בשבוע וכולם נפלו מהרגליים. זה אגב נכון עבור כל השחקנים בהפועל: אני חושב שבעונה שבה הקבוצה כבר רצה ביחד, אנחנו שווים בערך עוד 3-4 מצבי הבקעה למשחק: ולזה מן הסתם יש השפעה לא רק על השורה התחתונה של כמות השערים, אלא גם על הלחץ שכל שחקן נמצא בו כשהוא מגיע למצב, כלומר על אחוז הניצול שלהם. זה לא תלוי רק באיכויות האישיות של השחקנים. לא שאתנגד אם יחתימו פה קשר 10/8 תותח, אבל זאת תהיה טעות לזרוק את מי שרץ העונה על בסיס השורה התחתונה שלו. בעיקר כשמדובר בשחקנים ישראלים צעירים.פומפה כתב: ↑25 מאי 2026, 16:07בדקתי נתונים סטטיסטיים שלו ב365.נועם שחם כתב: ↑25 מאי 2026, 15:51 למה משקר? אחראי ישיר לשמונה שערים העונה.
יצירת מצבים מסוכנים - 3
החמצת מצבים מסוכנים - 4
אם אני אגיד את דעתי לגבי העונה שלו אגיד שהיא בינונית מינוס לכיוון הרעה. אני חושב שברוב המוחלט של המשחקים שעלה ושתופקד בתפקיד הטבעי שלו הוא היה לא טוב, עשה המון טעויות היו לו המון איבודי כדור ומעט מאוד תכלס שבעיקר בא לידי ביטוי במספר מצומצם מאוד של משחקים בהם בישל או כבש.
לזכותו ולזכות כלל השחקנים אומר שבאמת המנהג המגונה של ברדה לשים שחקנים לא בעמדות שלהם ולעשות הרכבים ומערכים הזויים כנראה שפגע בו כמו בשאר השחקנים.
ואם אחזור לעיקר אז רוב הפעולות שלו בעיניי משדרות פאניקה, חשש מהכדור וחשש מאחריות. אלה דברים שלא קשורים להאם הקבוצה התייצבה ורצה טוב יותר. אלה דברים בסייסים של שחקן כדורגל שהוא לוקה בהם. זה בולט כמה וכמה כשמדובר בשחקן שאמור לנהל את המשחק ולהיות יוצר.
אני לא אומר לוותר עליו אבל אני חד משמעית אומר להשאיל אותו. אני גם בסדר גמור עם זה שישאר בשנה הבאה ושילחם על המקום שלו אבל זה יהיה חייב להיות אחרי שיביאו לפחות שחקן טופ לעמדה שלו וגם את פרבר שמודה שלא ראיתי אותו כגיבוי ושילחמו על המקום שלהם.
מיותר לציין שאין לי שום דבר אישי נגדו או נגד כל שחקן אחר והכל מקצועי בעיניי. אני כמובן רוצה שכל שחקן יצליח בהפועל על אחת כמה וכמה שחקן בית שאוהב את המועדון.