פרימו לוי כתב: ↑13 אפריל 2026, 10:54
צל ענק על ההישג שלנו, לצערי הרב.
לא רוצה להתחיל לצטט פה הודעות מעמודים קודמים כי זה ירגיש אישי וזאת לא הכוונה, אבל מטורף לעבור על האשכול הזה ולראות איזה נרמול פסיכי נעשה לאורך הזמן לאי שיתוף המוחלט של הישראלים שלנו ביורוליג. התחיל באזורי ה"ברור שהישראלים ישחקו ביורוליג, פשוט המובילים שלנו פצועים כשהם יחזרו הם ישחקו 20 דקות בערב ים הוא שילוב מנצח לצד מיציץ' אין לנו 4 אמיתי מלבד תומר" ודי מהר הגיע ל"אין שום בעיה שהישראלים לא משחקים למי אכפת גם ככה אף אחד לא ברמה וים מדר ילד זין ובכלל גם הוא חלש ולא ברמה"
וספציפית עד מתי נשמע את הזיוני מוח האלה של "בר לא ברמה", כשבהזדמנות האמיתית היחידה שקיבל, מול הכוכב האדום נדמה לי, היה נפלא.
חולק עליך.
מבחינתי, לא צל ולא בטיח. הישג אדיר להפועל.
תסתכל אוביקטיבית על 4 המשחקים האחרונים והשחקנים שזמינים:
ים מדר - במקום מי היית משלב אותו - גונס? מיציץ שהיה טוב מאד , ואמש כשהתחיל לעשות שטויות איטודיס סיפסל אותו ושיחק עם בריאנט, גונס ובלייקני?
בר - במקום מי? אין לו הגנה של מלקום, אין לו יכולות בהגנה ובהתקפה של בריאנט אז במקום מי?
העמדה החלשה ביותר שלנו היא החוסר ב 4. אבל תומר פצוע מעל חצי עונה! לכן גם החתימו את קסלר( שהוא לא מציעה גדולה אבל נותן גוף ויכולת ריבאונד).
אני צופה לראשונה באופן אינטנסיבי ביורוליג בגלל\בזכות הפועל (אחרת העניין שלי היה דועך), יצא לי לראות השבועאת 2 חצי הגמר ביורוקאפ -
בודאות זאת רמה נחותה בהרבה מהיורוליג.
קח בחשבון עוד דבר, הקבוצות "התחרותיות", גם כאלה שמקומן מובטח, משלבות שחקנים מקומיים רק אם הם כוכבי נבחרת מצטיינים ברמה אירופית. היחיד כרגע שהצטיין בנבחרת שלנו משחק ב NBA. כנראה שהדור הבא של מצטייני נבחרת יבוא מה NCAA. שחקנים ספרדים, טורקים , שמשחקים בקבוצות שלהם הם כוכבי נבחרת.
מצטער שזה המצב, אבל כמו שיוון (אוכלוסיה בגודל דומה) עשתה מהפך והפכה למעצמת על אירופית, כך ישראל צירכה להשקיע הרבה יותר בפיתוח נוער ויכולות מאמנים מעטפת וכו ואז נראה הישגים. לעומת זאת בסרביה, שנהנתה ממעטפת ופיתוח אדירים בתקציבים בתקופת הקומוניסטית והביא הישגים ושחקני שיא, רואים נסיגה ברמת הנבחרת למרות שיש יוקיץ שמשחק בNBA.
אין לי ספק, שההישג ביורוליג יבוא על חשבון הליגה. פשוט אין משחקי ליגה בהם אפשר לתת לשחקים הישראלים שלא משחקים באירופה לשחק!