דקות משחק לישראלים

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
בני12
קיבל.ה  2619 לייקים

קפטן ג'ק כתב: 18 ינואר 2026, 10:11
אדום ותיק כתב: 18 ינואר 2026, 09:58
קפטן ג'ק כתב: 18 ינואר 2026, 08:22 הטיעון שלי הוא אחר - אם שחקן טוב מספיק כדי להיות בסגל במשחק נתון (בלי קשר לדרכון שלו), בליגה אינטנסיבית כמו היורוליג - אז ההנחה היא שאפשר וצריך להשתמש בו, ולו בשביל חלוקת עומסים לאוןרך העונה, וחלוקת עומסים תוך כדי משחק (מניעת יציאה ב-5 עבירות, התרעננות וכו'). לכן מתסכל לראות שאיטודיס במשך משחקים רבים לא משתמש בכל הכלים שיש לו. אפילו לא מנסה.
אם איטודיס חושב שיש שחקנים שלא מתאימים בכלל ליורוליג, אז שיתכבד ויעלה למשחק עם חמישיה ועוד ספסל של 2 שחקנים, וגמרנו.

מהזוית האישית שלי, הייתי שמח לראות עוד דקות משחק של הישראלים, אני לא חושב שזה יפגע איכשהו בהישגיות כי אני מאמין שתומר, ים, פלטין, ואפילו בר ושגב וגם בלייזר, הם מספיק ברמה כדי לשחק פה ושם ביורוליג, בלי שזה יזיק לקבוצה.
אף אחד לא מצפה שהם יקבלו את הדקות שמקבל ברייאנט, ואף אחד לא מצפה שיקבלו כדור אחרון במשחק מכריע (לגבי ים, זה גם אחלה שיקבל זריקות מכריעות), אלא מצפים שיקבלו כמה דקות פה ושם כשצריך לתת לזרים מנוחה.
בעיניי זה יכול לתרום מקצועית, לתרום לחיבור של אוהדים לקבוצה (וגם של מי שלא אוהב וסתם ישראלי חובב כדורסל), וגם לתרום יותר לחיבור חברתי של הקבוצה עצמה.
מבקש להתייחס למשפט בתגובתך שהדגשתי.
קח את כל 21 המשחקים ששיחקנו, ותרשום באיזה משחק היית משתף שחקנים מהרשימה שציינת. מוציא את המשחק ביום שישי מהחשבון כי ברור שים היה צריך להיות משולב.
א. קח בחשבון את הפציעה של תומר וים מדר שגרמה להעדרותם בתקופה ארוכה.
אני עשיתי לעצמי את התרגיל הזה, והגעתי למסקנה שלא היה אף משחק שניתן לשלב את בר, שגב, בלייזר, זיו או פלטין מבלי להקריב נצחון.
טוב, זה דיון תיאורטי לגמרי, אבל הייתי בכל אחד מהמשחקים ביורוליג משתף בכיף לאיזה 5 עד 10 דקות (במצטבר) דקות את מי מהישראלים במקום אחד הזרים שלא משחק טוב. (וזה לא שכל הזרים שיחקו מעולה בכל המשחקים, בכל הדקות, בלשון המעטה). זה יכול היה להיות שיתוף של ישראלי בתחילת המשחק, באמצע, או אפילו בתחילת רבע רביעי.
וואלה לא חושב שזה היה פוגע בקבוצה או משנה משהו בצורה דרמטית.
מדגיש שוב - אני מגיע בעיקר מזווית שטוענת שאם שחקן טוב מספיק להיות בסגל, הוא טוב מספיק גם לשחק במשחק. בלי קשר לדרכון.
לצורך הדיון התיאורטי, היית נותן ליונתן רבינוביץ לשחק 5 דקות בחצי גמר הפלייאוף שנה שעברה כי הוא "רשום" בסגל ?
שחקנים 10-12 ברוב הקבוצות לא משחקים הרבה, אם בכלל
גם אניס ואודיאסי כמעט ולא ראו פרקט (ברוב המשחקים הם לא ראו שניה)
אודיאסי היה מצוין במחצית הראשונה מול וילרבאן ועדיין לא ראה שניה במחצית השניה כי אוטורו חזר לעצמו
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2107 לייקים

אני חושב שזה יהיה רע לנו בליגה בטווח הארוך כי תומר וים משחקים נגד קבוצות חלשות בלבד בליגה וכשהם מגיעים למשחק מול קבוצה ברמה גבוהה יותר שמשחקת באינטנסיביות גבוהה כמו ירושלים, הם לא מוצאים את הידיים ואת הרגליים כי הם לא רגילים כבר לשחק ברמה הזאת.
אני בהחלט חושב שאיטודיס מזלזל יותר בישראלים ואתה רואה את זה ביחס שלו אליהם גם בליגה.
אבל לא פחות מזה אני חושב שאיטודיס לא מנצל את הדקות שבהן שחקנים נראים רע כדי לתת לים או תומר הזדמנות לשנות את מה שקורה על המגרש.
בסופו של דבר שחקנים ישחקו וגם יפצעו וכשנצטרך את הישראלים האלה, הם לא יהיו מסוגלים לתת לנו כלום.
הוקיץ'
קיבל.ה  8068 לייקים

איטודיס זה אותו אחד שהוציא את ים מפרטיזן והכפיל לו את השכר כדי להביא אותו לפנר. מישהו באמת מנסה לטעון שהוא לא נותן לו דקות כי הוא ישראלי? כשמיציץ' נפצע איטודיס יכל ללכת עם ג'ונס או אניס כרכז ראשון, אבל הוא הלך עם ים.
מה לגבי המשחקים בהם אניס ואודיאסי לא ראו פרקט? זה גם בגלל שהם ישראלים?

אפשר לחשוב שאיטודיס צריך להרחיב את הרוטציה (גם אני חושב ככה) ואפשר גם לרצות שהוא ישלב יותר ישראלים, אבל חייבים להפסיק עם השיח המטופש הזה כאילו הוא דופק מישהו בגלל שהוא ישראלי.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4025 לייקים

ים בהחלט יכול לקבל יותר דקות מול קבוצה כמו וילרבאן, אבל לחשוב שזה בכוונה זו שטות גמורה.
הוא עוד ירוויח את הדקות שלו בחזרה. אני בטוח.

הוא כן יצטרך להראות יותר יציבות כשהוא עולה ביורוליג.
לטעמי לפחות הוא לא הראה הרבה כזו כשעלה.

לא שלא שיחק טוב...
יחד, רק יחד! :heart:
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3507 לייקים

הדבר היחיד שמטריד אותי מבחינת דקות ישראלים ביורוליג , בראיה לטווח ארוך זה ששחקנים ישראלים לא ירצו לבוא אלינו , ואולי יעדיפו את מכבי כי שם יקבלו יותר דקות (אוי לאבסורד).
זה מפריע לי , כי בליגה אנחנו כל הזמן אומרים שאנחנו צריכים את הישראלים הכי טובים כדי לקחת תארים , אבל אם לא נצליח להביא אותם זאת תהיה בעיה.

השנה , כמו שאנחנו אומרים כל הזמן , מטרת העל היא פלייאוף יורוליג בשאיפה מעל מונאקו.
אבל בראיה לשנים קדימה זה יכול להיות בעייתי.
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1642 לייקים

הוקיץ' כתב: 17 ינואר 2026, 23:45 איפה הוואטאבאוטיזם? עלתה טענה שקידום השחקן הישראלי תמיד היה אחד מערכינו, אז נראה לי הגיוני להדגים שבכל פעם שהיה לנו קצת כסף ושאיפות שרפנו את כל ההכרזות שלנו מהעבר (שבעיני היו מטופשות להחריד מלכתחילה) לגבי מתאזרחים, מספר זרים וכו'.
ואני לא אומר שאין אנשים שבאמת אכפת להם מזה, אני בטוח שגם בדוגמאות האלו מהעבר היו כאלה שזה הפריע להם, אלא שהרבה אנשים גם משתמשים בזה כקלף לנגח את המועדון כשבפועל זה מעניין להם את התחת.

אגב, זה לגיטימי לגמרי בעיני לרצות לראות ישראלים על המגרש גם במחיר של פגיעה מקצועית (גם אם אני אישית ממש לא הייתי רוצה לראות את זה קורה), אבל בעיני כל טענה כזו הייתה צריכה לבוא בקיץ בזמן שבנו את הסגל. ברגע שהסגל קיים כבר זה מגוחך ופשוט לא מקצועי בשום צורה לצפות מאיטודיס לנהל משחק וסגל עם עין על תעודת הזהות. כן, גם אם אנשים ביציע צועקים לו להכניס את ים.
זה וואטאבאוטיזם כי א. הדוגמאות שמובאות בהודעה של בני 12 הן סתם דמגוגיה לא קשורה (מה הקשר בנקס לדיון הזה בכלל? מישהו טען אי פעם שאסור להביא שחקן זר טוב יותר מהישראלי המתחרה איתו באותה עמדה?) וב. אותם אלו שתמכו בכל הדברים שציינת זה אותם אלו (אתה בכללם) שמבחינתם אין שום בעיה שנשחק רק עם זרים על המגרש כל המשחק. אז הניסיון לפנות לטענות ימניות קלאסיות ״תראו, צביעות!!!״ זה משעמם. לא זוכר מי כתב מה, אבל כשהיו כאן דיונים לגבי מספר הזרים בעבר, יודע להגיד לגבי עצמי שהייתי תמיד עקבי, ושממש לא הייתי היחיד. ושבגדול אלו שהיו בעד כי ״צריך לנצח במסגרת החוקים״ הם אותם אנשים פחות או יותר שכל עוד עופר מביא להם ניצחונות הם יגידו אמן להכל. אז לא מבין מה זה קשור ולכן זה וואטאבאוטיזם
בסוף זה דיון ערכי במהותו ולא עובדתי (אם כי ממשיכים לטעון פה שוב ושוב ששחקנים 10-12 בסגלים ביורוליג לא רואים מגרש ואני אמשיך לשלוח אתכם לבוקסקורים של משחקים ולראות שזה לא נכון). הבהרת שלך לא אכפת מהדברים האלה ואתה חושב שזה קשקוש מטופש ומיותר, לרוב הקהל מחוץ לפורום הזה זה חבל ועצוב מאוד
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3507 לייקים

אתה מודע לזה שהביאו את בנקס על תקן ישראלי?
בהתחלה לא אושרה האזרחות שלו, אז רשמו אותו כזר חמישי.
בני12
קיבל.ה  2619 לייקים

פרימו לוי כתב: 18 ינואר 2026, 15:41
הוקיץ' כתב: 17 ינואר 2026, 23:45 איפה הוואטאבאוטיזם? עלתה טענה שקידום השחקן הישראלי תמיד היה אחד מערכינו, אז נראה לי הגיוני להדגים שבכל פעם שהיה לנו קצת כסף ושאיפות שרפנו את כל ההכרזות שלנו מהעבר (שבעיני היו מטופשות להחריד מלכתחילה) לגבי מתאזרחים, מספר זרים וכו'.
ואני לא אומר שאין אנשים שבאמת אכפת להם מזה, אני בטוח שגם בדוגמאות האלו מהעבר היו כאלה שזה הפריע להם, אלא שהרבה אנשים גם משתמשים בזה כקלף לנגח את המועדון כשבפועל זה מעניין להם את התחת.

אגב, זה לגיטימי לגמרי בעיני לרצות לראות ישראלים על המגרש גם במחיר של פגיעה מקצועית (גם אם אני אישית ממש לא הייתי רוצה לראות את זה קורה), אבל בעיני כל טענה כזו הייתה צריכה לבוא בקיץ בזמן שבנו את הסגל. ברגע שהסגל קיים כבר זה מגוחך ופשוט לא מקצועי בשום צורה לצפות מאיטודיס לנהל משחק וסגל עם עין על תעודת הזהות. כן, גם אם אנשים ביציע צועקים לו להכניס את ים.
זה וואטאבאוטיזם כי א. הדוגמאות שמובאות בהודעה של בני 12 הן סתם דמגוגיה לא קשורה (מה הקשר בנקס לדיון הזה בכלל? מישהו טען אי פעם שאסור להביא שחקן זר טוב יותר מהישראלי המתחרה איתו באותה עמדה?) וב. אותם אלו שתמכו בכל הדברים שציינת זה אותם אלו (אתה בכללם) שמבחינתם אין שום בעיה שנשחק רק עם זרים על המגרש כל המשחק. אז הניסיון לפנות לטענות ימניות קלאסיות ״תראו, צביעות!!!״ זה משעמם. לא זוכר מי כתב מה, אבל כשהיו כאן דיונים לגבי מספר הזרים בעבר, יודע להגיד לגבי עצמי שהייתי תמיד עקבי, ושממש לא הייתי היחיד. ושבגדול אלו שהיו בעד כי ״צריך לנצח במסגרת החוקים״ הם אותם אנשים פחות או יותר שכל עוד עופר מביא להם ניצחונות הם יגידו אמן להכל. אז לא מבין מה זה קשור ולכן זה וואטאבאוטיזם
בסוף זה דיון ערכי במהותו ולא עובדתי (אם כי ממשיכים לטעון פה שוב ושוב ששחקנים 10-12 בסגלים ביורוליג לא רואים מגרש ואני אמשיך לשלוח אתכם לבוקסקורים של משחקים ולראות שזה לא נכון). הבהרת שלך לא אכפת מהדברים האלה ואתה חושב שזה קשקוש מטופש ומיותר, לרוב הקהל מחוץ לפורום הזה זה חבל ועצוב מאוד
בנקס הובא כמתאזרח ועקרון השחקן הישראלי נזנח כי אבא של אשתו תרם כסף לעמותה
אם השחקן הישראלי הוא ערך למה להביא מתאזרחים ? זה לא פוגע בשחקן הישראלי ?
לגבי מספר הזרים, אתה עמדת על עקרונותיך אבל העמותה לא ממש.
שנים טענו ש-4 זרים זה מספיק ולא צריך יותר אבל בשניה שהיה כסף פתאום הביאו זר חמישי ושישי ושביעי ושמיני
אני טוען שהשחקן הישראלי אף פעם לא היה "ערך" בעמותה אלא כורח נסיבות כלכלי וברגע שהיה אפשר זנחו אותו
זה כמו שמישהו שאין לו כסף יטען שהוא לא אוהב סטייקים אבל ברגע שיזכה בלוטו ילך ויאכל סטייק
הוקיץ'
קיבל.ה  8068 לייקים

פרימו לוי כתב: 18 ינואר 2026, 15:41

א. הדוגמאות האלו הכי רלוונטיות שיש. זה בדיוק לב העניין. אם אתה היית מתלונן על כמות הדקות שהישראלים מקבלים ובתגובה בני היה מפנה אותך לכל הדוגמאות האלו מהעבר, אז היית יכול לוואטאבאוטיזם. אבל זה לא מה שקרה. מה שקרה זה שעלתה טענה שקידום השחקן הישראלי תמיד היה נר לרגלינו, ומה שבני הראה זה שבפועל כל פעם שהייתה הזדמנות פעלנו הפוך מההצהרות שלנו. ספציפית רמי ממש ישב באולפנים ודיבר על מתאזרחים ומספר זרים, ואז עשה בדיוק ההיפך.

ב. וואו, איזה שקר גס. כל המהלכים האלה זכו לתמיכה גורפת ולא הייתה צל צילה של מחאה, לא על המגרש ולא מחוצה לו. האם היו כאלה בפורום שהתנגדו? כן, וגם ציינתי זאת בהודעה הקודמת, אבל הם היו מיעוט וזה לא דומה למה שקורה היום עם ההסתה נגד המועדון מצד גורמים עם אג'נדה.

ג. אשמח אם תשמור על תרבות דיון נורמלית ולא תכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שהרצון לראות יותר ישראלים על המגרש הוא מטופש ומיותר, אלא אמרתי זאת על ההצהרות של רמי. מי שאגב הוכיח שהן היו מטופשות ומיותרות זה רמי עצמו ברגע שהוא עשה הפוך ממה שהוא אמר. להיפך, אני אמרתי שזה מאוד לגיטימי לרצות לראות יותר ישראלים גם אם אני לא שותף לסנטימנט הזה.
גם הרמיזה כאילו אני אסכים ואתמוך בכל דבר שעופר יעשה כל עוד הוא ימשיך להביא ניצחונות זה גועל נפש חסר ביסוס.
אוהד כורסא
קיבל.ה  820 לייקים

בעקבות ההצלחה של אבדיה אני חייב לומר שבאופן מפתיע נדמה שבארצות הברית יש הרבה יותר סבלנות מבישראל.
אני זוכר שהייתי מופתע איך אחרי עשרות משחקים עם נקודות ספורות וסרטוני "הוצאת החוץ החשובה של דני אבדיה" בספורט 5 אף אחד לא שקל לוותר עליו. לא טרייד, אלא ניפוי. למרות שהיו לו עונות די בינוניות בהתחלה הוא עדיין קיבל פעם אחר פעם הזדמנויות והנה זה התפוצץ כמו שבחיים לא דמיינתי שיתפוצץ.
לעומתו, נעם יעקב נבעט אחרי עונה אחת תוך אמירות בפורום שאין לו קשר לענף.

אני חושב שמה שמקומם בהתנהלות של איטודיס שהוא נותן אפס מרחב לכישלון לישראלים, ולזרים יש לו יותר סבלנות.
Nati
קיבל.ה  2766 לייקים

אוהד כורסא כתב:בעקבות ההצלחה של אבדיה אני חייב לומר שבאופן מפתיע נדמה שבארצות הברית יש הרבה יותר סבלנות מבישראל.
אני זוכר שהייתי מופתע איך אחרי עשרות משחקים עם נקודות ספורות וסרטוני "הוצאת החוץ החשובה של דני אבדיה" בספורט 5 אף אחד לא שקל לוותר עליו. לא טרייד, אלא ניפוי. למרות שהיו לו עונות די בינוניות בהתחלה הוא עדיין קיבל פעם אחר פעם הזדמנויות והנה זה התפוצץ כמו שבחיים לא דמיינתי שיתפוצץ.

אני חושב שמה שמקומם בהתנהלות של איטודיס שהוא נותן אפס מרחב לכישלון לישראלים, ולזרים יש לו יותר סבלנות.
נבעט??
הוא בעצמו אמר שבקבוצה מאוד רצו שהוא ימשיך.
תא מרבוטא
קיבל.ה  850 לייקים

אוהד כורסא כתב: 19 ינואר 2026, 10:22 בעקבות ההצלחה של אבדיה אני חייב לומר שבאופן מפתיע נדמה שבארצות הברית יש הרבה יותר סבלנות מבישראל.

אז בגלל זה קבוקלו לא שיחק מתחילת העונה והועבר לדובאי?
Red_man
קיבל.ה  2140 לייקים

אוהד כורסא כתב: 19 ינואר 2026, 10:22 בעקבות ההצלחה של אבדיה אני חייב לומר שבאופן מפתיע נדמה שבארצות הברית יש הרבה יותר סבלנות מבישראל.

בארה״ב כל התרבות שונה. אל תשכח שקבוצות זורקות עונות שלמות ועושות טנקינג בשביל בחירת דראפט גבוהה. אי אפשר באמת להשוות את זה לארץ ולאירופה
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1531 לייקים

אבדיה היה רק בקבוצות מפסידות, בטח שיש להם סבלנות.
אני יכול להבטיח לך שבסלטיקס לא הייתה סבלנות לצעירים כשרצו לנצח
אם הם היו ממש מבטיחים היו נותנים אותם בטרייד
השנה הזאת היא מוזרה מהבחינה שנתנו הזדמנות להרבה צעירים ומנצחים בניגוד לציפיות
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1642 לייקים

Red_man כתב: 24 ינואר 2026, 14:31
יותם שירן הלא מקורי כתב: 24 ינואר 2026, 14:13
Red_man כתב: 24 ינואר 2026, 13:49

האיבוד הדבילי של מדר היה כבר הקצה של דקות מחרידות שלו בתחילת הרבע השלישי. ג׳ונס ומיציץ׳ כבר הוכיחו את עצמם ברמות האלה מה שמדר עדיין לא עשה. מדר עדיין לא קלע שלשה אחת והיסס כל המשחק לזרוק. מה פלטין וגינת הראו בליגה שמצדיק בכלל דקות ביורוליג? אבל כן בגלל שלא שותפו ישראלים הפסדנו ואיטודיס שונא ישראלים. אודיאסי עלה לפני מוטלי אתמול כי הוא שונא אמריקאים?
מתי מיציץ הוכיח את עצמו ברמות האלה? לפני 4 שנים? זה שחקן אחר ושמן יותר.
ג'ונס מול ים זה הקלאסי- עונה עברה ביורוקאפ ים עלה על ג'ונס והייתי לוקח אותו לפני ג'ונס בכל יום בשבוע.
שים לב לגניבת הדעת- אני לא טוען שפלטין היה צריך לקבל את הדקות של גונס, אבל מה היה קורה אם בערב של 37 דקות למיציץ, וגונס נראה כמו שהוא נראה, שפלטין היה מקבל 3 דקות ביתרון 27? היית מפסיד? הרי זה כבר קרה.
ג׳ונס שיחק כבר ביורוליג (שיחק שנה שעברה לראשונה ובפעם היחידה ביורוקאפ אחרי שירד עם ולנסיה לשם) והוכיח את עצמו כולל העונה. הוא ניצח לנו במו ידיו משחקים מה שמדר לא עשה עדיין גם לא שנה שעברה. שנה שעברה מי שניצח את ולנסיה היה בלייקני ברבע רביעי מופרע לחלוטין.
עונה לך כאן כי זה נראה לי יותר רלוונטי לאשכול הזה מאשר לדיון הספציפי על גיא פלטין.
יפה העלית פה נקודה מעניינת. זה נכון שבלייקני היה ה-כוכב של המשחק ברבע הרביעי שהביא את הניצחון, אבל חוץ מהרבע הרביעי הזה היו עוד 11 רבעים בסדרה הזאת, מול קבוצה שמוכיחה השנה שהיא קבוצת טופ יורוליג לכל דבר, היתה כזאת גם שנה שעברה והסדרה מולה היתה ברמת פלייאוף יורוליג.
ים במשחק שהשווינו ל1-1 שיחק 33 דקות, קלע 21 נקודות ב4 מ5 לשלוש (80 אחוז), 9 אסיסטים ומדד 28. יש שיקראו לזה ״ניצח לנו את המשחק״.
אגב מר ״לא ברמה״ טימור שיחק 23 דקות (6 נק׳ 4 אסיסטים), מר ״לא ברמה 2״ גינת שיחק גם 33 דקות, קלע 12 נק׳ ולקח 8 ריבאונד.
במשחק המכריע ים עם 29 דקות (כל זה על רגל אחת להזכירכם), עם 8-3-3. לא תאמין מי שיחק יותר ממנו - תומר גינת, ההוא שבכלל לא מוכיח את עצמו בליגת העל אז מה הוא מצפה לקבל דקות, קיבל 35 דקות והחזיר עם 11 נקודות 7 ריבאונדים 2 אסיסטים מדד 17 (רק לבלייקני היה יותר).
ג׳ונס אגב נתן סדרה מפוארת של 1 מ10 ל3, בשני משחקים, רק שניים כי בשלישי כאבה לו הציפורן או משהו.
אז אולי די עם הקשקושים האלה של ״לא הוכיחו שהם ברמה״?
Red_man
קיבל.ה  2140 לייקים

פרימו לוי כתב: 24 ינואר 2026, 20:49
Red_man כתב: 24 ינואר 2026, 14:31
יותם שירן הלא מקורי כתב: 24 ינואר 2026, 14:13

מתי מיציץ הוכיח את עצמו ברמות האלה? לפני 4 שנים? זה שחקן אחר ושמן יותר.
ג'ונס מול ים זה הקלאסי- עונה עברה ביורוקאפ ים עלה על ג'ונס והייתי לוקח אותו לפני ג'ונס בכל יום בשבוע.
שים לב לגניבת הדעת- אני לא טוען שפלטין היה צריך לקבל את הדקות של גונס, אבל מה היה קורה אם בערב של 37 דקות למיציץ, וגונס נראה כמו שהוא נראה, שפלטין היה מקבל 3 דקות ביתרון 27? היית מפסיד? הרי זה כבר קרה.
ג׳ונס שיחק כבר ביורוליג (שיחק שנה שעברה לראשונה ובפעם היחידה ביורוקאפ אחרי שירד עם ולנסיה לשם) והוכיח את עצמו כולל העונה. הוא ניצח לנו במו ידיו משחקים מה שמדר לא עשה עדיין גם לא שנה שעברה. שנה שעברה מי שניצח את ולנסיה היה בלייקני ברבע רביעי מופרע לחלוטין.
עונה לך כאן כי זה נראה לי יותר רלוונטי לאשכול הזה מאשר לדיון הספציפי על גיא פלטין.
יפה העלית פה נקודה מעניינת. זה נכון שבלייקני היה ה-כוכב של המשחק ברבע הרביעי שהביא את הניצחון, אבל חוץ מהרבע הרביעי הזה היו עוד 11 רבעים בסדרה הזאת, מול קבוצה שמוכיחה השנה שהיא קבוצת טופ יורוליג לכל דבר, היתה כזאת גם שנה שעברה והסדרה מולה היתה ברמת פלייאוף יורוליג.
ים במשחק שהשווינו ל1-1 שיחק 33 דקות, קלע 21 נקודות ב4 מ5 לשלוש (80 אחוז), 9 אסיסטים ומדד 28. יש שיקראו לזה ״ניצח לנו את המשחק״.
אגב מר ״לא ברמה״ טימור שיחק 23 דקות (6 נק׳ 4 אסיסטים), מר ״לא ברמה 2״ גינת שיחק גם 33 דקות, קלע 12 נק׳ ולקח 8 ריבאונד.
במשחק המכריע ים עם 29 דקות (כל זה על רגל אחת להזכירכם), עם 8-3-3. לא תאמין מי שיחק יותר ממנו - תומר גינת, ההוא שבכלל לא מוכיח את עצמו בליגת העל אז מה הוא מצפה לקבל דקות, קיבל 35 דקות והחזיר עם 11 נקודות 7 ריבאונדים 2 אסיסטים מדד 17 (רק לבלייקני היה יותר).
ג׳ונס אגב נתן סדרה מפוארת של 1 מ10 ל3, בשני משחקים, רק שניים כי בשלישי כאבה לו הציפורן או משהו.
אז אולי די עם הקשקושים האלה של ״לא הוכיחו שהם ברמה״?
זה שגונס נתן סדרה מחורבנת אז זהו? הוא שחקן יורוליג הרבה יותר מלגיטימי.
אודיאסי לא ראה דקה במשחקים שלמים ולאחרונה הוא באנקר למה? אניס כנ״ל עד שהגיע למצב שהוא עולה נגד פאו באואקה ונותן דקות אדירות. הדקות של מדר במגמת עליה במשחקים האחרונים לא יודע איך זה ימשיך אבל גם מזה אי אפשר להתעלם.
לגבי גינת התחיל בסדר חזר מהפציעה לא וואו גם בליגה הוא לא שם.
לגבי טימור ופלטין לא חושב שהם מספיק טובים. הם קולעים משלוש בסדר אם הם לבד לא מהווים איום חדירה לא שומרים ברמה כזאת גבוהה. גם פלטין שהטיקט שלו זה הגנה בלייקני שומר הרבה הרבה יותר טוב ממנו ויש לו יתרון אדיר עם האתלטיות שלו.
אתמול אחרי המחצית הראשונה של מיציץ׳ אין מאמן שלא הולך איתו בדקות סיום ומעדיף על פניו את מדר
Red Or Dead
קיבל.ה  417 לייקים

הגענו בדיוק לאן שהלכנו, ברכות לכל המעורבים
Niro
קיבל.ה  2357 לייקים

גניבת דעת מהמשובחות.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1858 לייקים

הם בושה
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Red_man
קיבל.ה  2140 לייקים

Red Or Dead כתב: 31 ינואר 2026, 23:47 הגענו בדיוק לאן שהלכנו, ברכות לכל המעורבים
עוד אחד עם הקרם ידיים.
El dudernio
קיבל.ה  1933 לייקים

Red Or Dead כתב: 31 ינואר 2026, 23:47 הגענו בדיוק לאן שהלכנו, ברכות לכל המעורבים
שפשוף נעים מעןרב.
Xavi
קיבל.ה  1706 לייקים

תמונה

ישראלים אה?
Red_man
קיבל.ה  2140 לייקים

Xavi כתב: 01 פברואר 2026, 00:36 תמונה

ישראלים אה?
קרינגטון הישראלי היחיד בעשרת הקלעים המובילים
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1858 לייקים

בצדק
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  881 לייקים

בקיצור עופר יכול להחתים את סטף קרי ועוד כמה כוכבי NBA ועדיין לא ניקח פה כלום בלי ישראלים כמו סורקין? איזה ייאוש.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  881 לייקים

אבל אז תגיד שאנחנו מכבי. בעצם אתה אומר את זה גם בלי שיש לנו כאלה.
ranjef
קיבל.ה  2028 לייקים

Red_man כתב:

ישראלים אה?
חתיכת ישראלי הוא. גדל במושב במדבר יהודה.
Xavi
קיבל.ה  1706 לייקים

Red_man כתב: 01 פברואר 2026, 00:37

ישראלים אה?
הוא ישראלי כמו שאני צ'כי
Nati
קיבל.ה  2766 לייקים

Red Or Dead כתב:הגענו בדיוק לאן שהלכנו, ברכות לכל המעורבים
כמה ישראלים שיחקו/משחקים בירושלים?
גם כמה במכבי?
תא מרבוטא
קיבל.ה  850 לייקים

Nati כתב: 01 פברואר 2026, 07:21
Red Or Dead כתב:הגענו בדיוק לאן שהלכנו, ברכות לכל המעורבים
כמה ישראלים שיחקו/משחקים בירושלים?
גם כמה במכבי?
אתה מטריד סתם בזוטות כמו עובדות
ובלי קשר הייתי שמח שהישראלים המובילים שלנו יחזרו לעצמם או שנחתים נוספים
הוקיץ'
קיבל.ה  8068 לייקים

איזו אכזבה ענקית זו השחקנים הישראלים שלנו. נניח שחקנים כמו טימור, בלייזר, שגב ופלטין יכולים לטעון לקרדיט מועט ושיטת משחק שלא מבליטה את היכולות שלהם כפי שכתבתי באשכול המקביל על איטודיס (בעיני זה לעשות להם הנחה ענקית, אבל ניחא), אבל מה יגידו תומר וים? הם רוצים יותר קרדיט? חוזה טוב יותר?
כריס ג'ונס היה קטסטרופה אתמול, חירב לנו את הצורה וזו אשמתו של איטודיס שנתן לו אינסוף קרדיט, אבל כריס ג'ונס גם נתן משחקים גדולים וניצח לנו משחקים לבדו העונה. אילו משחקים גדולים נתנו ים ותומר? מתי בדיוק הם הופיעו בשבילנו? השחקנים של ירושלים ניגבו עם תומר את הרצפה אתמול, הבן אדם לא מסוגל לשמור על כלב מת. בשלב כלשהו זה היה פשוט מביך לראות. ים לעומת זאת שומר, אבל זה נראה כמו נס גלוי אם הוא מכניס את הכדור דרך החישוק.
באמת שאין שום תירוץ לאיך שהם נראים וזה חלק מרכזי בחוסר היכולת שלנו לנצח קבוצה כמו ירושלים.
redead
קיבל.ה  765 לייקים

הוקיץ' כתב: 01 פברואר 2026, 13:19 איזו אכזבה ענקית זו השחקנים הישראלים שלנו. נניח שחקנים כמו טימור, בלייזר, שגב ופלטין יכולים לטעון לקרדיט מועט ושיטת משחק שלא מבליטה את היכולות שלהם כפי שכתבתי באשכול המקביל על איטודיס (בעיני זה לעשות להם הנחה ענקית, אבל ניחא), אבל מה יגידו תומר וים? הם רוצים יותר קרדיט? חוזה טוב יותר?
כריס ג'ונס היה קטסטרופה אתמול, חירב לנו את הצורה וזו אשמתו של איטודיס שנתן לו אינסוף קרדיט, אבל כריס ג'ונס גם נתן משחקים גדולים וניצח לנו משחקים לבדו העונה. אילו משחקים גדולים נתנו ים ותומר? מתי בדיוק הם הופיעו בשבילנו? השחקנים של ירושלים ניגבו עם תומר את הרצפה אתמול, הבן אדם לא מסוגל לשמור על כלב מת. בשלב כלשהו זה היה פשוט מביך לראות. ים לעומת זאת שומר, אבל זה נראה כמו נס גלוי אם הוא מכניס את הכדור דרך החישוק.
באמת שאין שום תירוץ לאיך שהם נראים וזה חלק מרכזי בחוסר היכולת שלנו לנצח קבוצה כמו ירושלים.
אני ממש לא הייתי ממתנגדיו של איטודיס, אבל אם אתה חושב שהיכולת הזאת של ים ותומר לא קשורה למקפיא שהם הוכנסו אליו בכל משחקי היורוליג אז אתה טועה.
הבן אדם עשה מהם בדיחה ביורוליג ואיזה קסם, זה משפיע על היכולת שלהם עכשיו שצריך אותם.
זה שכריס ג'ונס נראה כמו שהצרות שלי ( משני צידי המגרש) ועדיין נרשם אתמול במקום שניתן קצת את הכדור לטימור וזיו ואז אולי נוכל לרשום עוד גבוה.
ואיתי שגב, שנתיים רודפים אחריו כדי לעשות גם ממנו בדיחה.
באמת לא מבין למה היינו צרכים סגל כולכך רחב אם אין שום כוונה להשתמש בו בשום שלב.
באיזה סיטואציה מישהו שם חשב שישתמשו ביפתח זיו אם אפילו שאניס נפצע, ג'ונס ומדר לא מסוגלים לשים סל לבד על המגרש והוא מחוץ לרוטציה.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1858 לייקים

:rofl: :rofl: :rofl:
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
הוקיץ'
קיבל.ה  8068 לייקים

נו באמת, עלק עשה מהם בדיחה. ים קיבל את המושכות כשמיציץ' נפצע, פתח בחמישיה וקיבל דקות. בערך במחצית המשחקים שהוא היה בסגל הוא גם פתח בחמישיה. תומר קיבל קצת יותר דקות בתחילת העונה ואז פחות כי הוא פשוט היה זוועה.
איכשהו אניס ואודיאסי הצליחו לא לקבל דקות ביורוליג, להצטיין בליגה, ודרך זה גם לחצוב דקות ביורוליג ולהוכיח שהם שווים גם שם. אבל לא, כנראה שזה בלתי אפשרי עבור ים ותומר שנדפקו ע"י איטודיס הרשע.
חושב שזה רק אצלנו? בשני המשחקים האחרונים של ירושלים ביורוקאפ רועי הובר לא ראה שניה. ביורוקאפ, כן? מול פאקינג נפטונאס מליטא.
יש לי את הביקורת שלי על איטודיס ואני גם חושב שהוא צריך להרחיב את הרוטציה, אבל היחס הזה לשחקנים ישראלים כאילו מדובר בפרח מוגן פשוט מרתיח אותי.
Xavi
קיבל.ה  1706 לייקים

redead כתב: 01 פברואר 2026, 14:18
הוקיץ' כתב: 01 פברואר 2026, 13:19 איזו אכזבה ענקית זו השחקנים הישראלים שלנו. נניח שחקנים כמו טימור, בלייזר, שגב ופלטין יכולים לטעון לקרדיט מועט ושיטת משחק שלא מבליטה את היכולות שלהם כפי שכתבתי באשכול המקביל על איטודיס (בעיני זה לעשות להם הנחה ענקית, אבל ניחא), אבל מה יגידו תומר וים? הם רוצים יותר קרדיט? חוזה טוב יותר?
אני ממש לא הייתי ממתנגדיו של איטודיס, אבל אם אתה חושב שהיכולת הזאת של ים ותומר לא קשורה למקפיא שהם הוכנסו אליו בכל משחקי היורוליג אז אתה טועה.
הבן אדם עשה מהם בדיחה ביורוליג ואיזה קסם, זה משפיע על היכולת שלהם עכשיו שצריך אותם.
זה שכריס ג'ונס נראה כמו שהצרות שלי ( משני צידי המגרש) ועדיין נרשם אתמול במקום שניתן קצת את הכדור לטימור וזיו ואז אולי נוכל לרשום עוד גבוה.
באיזה סיטואציה מישהו שם חשב שישתמשו ביפתח זיו אם אפילו שאניס נפצע, ג'ונס ומדר לא מסוגלים לשים סל לבד על המגרש והוא מחוץ לרוטציה.
אז עכשיו בטיעוני ״למה הוא לא שיחק עם x? היינו מנצחים עם x" הגענו ליפתח זיו :sh-grin:
להגיד שהישראלים לא טובים כי הם לא משחקים ביורוליג זה גניבת דעת. מה קורה בקבוצות שלא משחקות באירופה? איך בדיוק זה שהם *לא* משחקים בעוד מפעל משפיע על המפעל שהם כן משחקים בו?
איטודיס מכיר את הקבוצה יותר טוב ממני וממך. רואה אותם באימונים ובמשחקים. אולי פשוט הוא פחות משתף אותם כי הם ביכולת ירודה?
איתי שגב פתח נכנס לא טוב למשחק וגם ישר נכנס לבעיית עבירות, טימור היה גם לא מספיק טוב לצערי.
redead
קיבל.ה  765 לייקים

Xavi כתב: 01 פברואר 2026, 15:20
אז עכשיו בטיעוני ״למה הוא לא שיחק עם x? היינו מנצחים עם x" הגענו ליפתח זיו :sh-grin:
להגיד שהישראלים לא טובים כי הם לא משחקים ביורוליג זה גניבת דעת. מה קורה בקבוצות שלא משחקות באירופה? איך בדיוק זה שהם *לא* משחקים בעוד מפעל משפיע על המפעל שהם כן משחקים בו?
איטודיס מכיר את הקבוצה יותר טוב ממני וממך. רואה אותם באימונים ובמשחקים. אולי פשוט הוא פחות משתף אותם כי הם ביכולת ירודה?
איתי שגב פתח נכנס לא טוב למשחק וגם ישר נכנס לבעיית עבירות, טימור היה גם לא מספיק טוב לצערי.
"להגנתו" כנראה שלא היינו מנצחים לא משנה מי היה משחק בגלל המון סיבות.
אז כנראה שיפתח זיו לא היה מנצח את המשחק אבל למה מראש הוא בסגל הקבוצה ?
אתה יודע מה, נגיד שהוא פסל אותו , בר טימור היה כזה רע בדקות שהוא שיחק ? בלי לבדוק אני בטוח שה+- שלו הרבה יותר טוב משל ג'ונס.
אותו הדבר על שגב, ברור שתזרוק אותו למים אחרי חצי שנה של ייבוש ולא תקבל כלום.
תא מרבוטא
קיבל.ה  850 לייקים

redead כתב: 01 פברואר 2026, 15:43
Xavi כתב: 01 פברואר 2026, 15:20

"להגנתו" כנראה שלא היינו מנצחים לא משנה מי היה משחק בגלל המון סיבות.
אז כנראה שיפתח זיו לא היה מנצח את המשחק אבל למה מראש הוא בסגל הקבוצה ?
אתה יודע מה, נגיד שהוא פסל אותו , בר טימור היה כזה רע בדקות שהוא שיחק ? בלי לבדוק אני בטוח שה+- שלו הרבה יותר טוב משל ג'ונס.
אותו הדבר על שגב, ברור שתזרוק אותו למים אחרי חצי שנה של ייבוש ולא תקבל כלום.
איזה יבוש? באר שבע משחקת באירופה? נתניה? גליל? כי באר שבע גררה אותנו להארכה, נתניה סקור פח וגליל היו צמודים אלינו מחצית שלמה, וכל זה כששיחקו מולן בעיקר ישראלים. למעשה רבע אחרון מול גליל היו כמעט אך ורק ישראלים.
איך העדר אירופה אפשר לסגל שלבאר שבע לגרור אותנו להארכה?
שם ופה שיחקו ישראלים שגם משחקים בליגה

אני מאד רוצה שהסגל הישראלי ישולב תמיד ונשמח בו ונאהב כמו שהיה עם נאור, ולימונד וליובין. אבל כרגע הסגל לא ממש מספק סחורה. וזה לא שהוא מיובש כל הזמן, וזה לא שבאר שבע וגליל הן באיירן ופאו.
אוהד כורסא
קיבל.ה  820 לייקים

האנליסט דריוס גרוליס פרסם את נתוניו בנוגע לאחוז שיתוף השחקנים המקומיים ביורוליג.

הרשימה המלאה:
1. וילרבאן - 49%
2. ז'לגיריס - 45%
3. פריז - 45%
4. באיירן - 34%
5. מונאקו - 28%
5. מכבי ת"א - 28%
5. וירטוס - 28%
8. פנאתינייקוס - 27%
9. הכוכב האדום - 24%
9. ולנסיה - 24%
11. ברצלונה - 23%
12. אנדולו - 18%
12. ריאל - 18%
12. פנרבחצ'ה - 18%
15. פרטיזן - 14%
15. מילאנו - 14%
17. אולימפיאקוס - 7%
18. הפועל ת"א - 5%
19. באסקוניה - 2%
20. דובאי - 0%
Nati
קיבל.ה  2766 לייקים

אוהד כורסא כתב:
האנליסט דריוס גרוליס פרסם את נתוניו בנוגע לאחוז שיתוף השחקנים המקומיים ביורוליג.

הרשימה המלאה:
1. וילרבאן - 49%
2. ז'לגיריס - 45%
3. פריז - 45%
4. באיירן - 34%
5. מונאקו - 28%
5. מכבי ת"א - 28%
5. וירטוס - 28%
8. פנאתינייקוס - 27%
9. הכוכב האדום - 24%
9. ולנסיה - 24%
11. ברצלונה - 23%