לצורך הדיון התיאורטי, היית נותן ליונתן רבינוביץ לשחק 5 דקות בחצי גמר הפלייאוף שנה שעברה כי הוא "רשום" בסגל ?קפטן ג'ק כתב: ↑18 ינואר 2026, 10:11טוב, זה דיון תיאורטי לגמרי, אבל הייתי בכל אחד מהמשחקים ביורוליג משתף בכיף לאיזה 5 עד 10 דקות (במצטבר) דקות את מי מהישראלים במקום אחד הזרים שלא משחק טוב. (וזה לא שכל הזרים שיחקו מעולה בכל המשחקים, בכל הדקות, בלשון המעטה). זה יכול היה להיות שיתוף של ישראלי בתחילת המשחק, באמצע, או אפילו בתחילת רבע רביעי.אדום ותיק כתב: ↑18 ינואר 2026, 09:58מבקש להתייחס למשפט בתגובתך שהדגשתי.קפטן ג'ק כתב: ↑18 ינואר 2026, 08:22 הטיעון שלי הוא אחר - אם שחקן טוב מספיק כדי להיות בסגל במשחק נתון (בלי קשר לדרכון שלו), בליגה אינטנסיבית כמו היורוליג - אז ההנחה היא שאפשר וצריך להשתמש בו, ולו בשביל חלוקת עומסים לאוןרך העונה, וחלוקת עומסים תוך כדי משחק (מניעת יציאה ב-5 עבירות, התרעננות וכו'). לכן מתסכל לראות שאיטודיס במשך משחקים רבים לא משתמש בכל הכלים שיש לו. אפילו לא מנסה.
אם איטודיס חושב שיש שחקנים שלא מתאימים בכלל ליורוליג, אז שיתכבד ויעלה למשחק עם חמישיה ועוד ספסל של 2 שחקנים, וגמרנו.
מהזוית האישית שלי, הייתי שמח לראות עוד דקות משחק של הישראלים, אני לא חושב שזה יפגע איכשהו בהישגיות כי אני מאמין שתומר, ים, פלטין, ואפילו בר ושגב וגם בלייזר, הם מספיק ברמה כדי לשחק פה ושם ביורוליג, בלי שזה יזיק לקבוצה.
אף אחד לא מצפה שהם יקבלו את הדקות שמקבל ברייאנט, ואף אחד לא מצפה שיקבלו כדור אחרון במשחק מכריע (לגבי ים, זה גם אחלה שיקבל זריקות מכריעות), אלא מצפים שיקבלו כמה דקות פה ושם כשצריך לתת לזרים מנוחה.
בעיניי זה יכול לתרום מקצועית, לתרום לחיבור של אוהדים לקבוצה (וגם של מי שלא אוהב וסתם ישראלי חובב כדורסל), וגם לתרום יותר לחיבור חברתי של הקבוצה עצמה.
קח את כל 21 המשחקים ששיחקנו, ותרשום באיזה משחק היית משתף שחקנים מהרשימה שציינת. מוציא את המשחק ביום שישי מהחשבון כי ברור שים היה צריך להיות משולב.
א. קח בחשבון את הפציעה של תומר וים מדר שגרמה להעדרותם בתקופה ארוכה.
אני עשיתי לעצמי את התרגיל הזה, והגעתי למסקנה שלא היה אף משחק שניתן לשלב את בר, שגב, בלייזר, זיו או פלטין מבלי להקריב נצחון.
וואלה לא חושב שזה היה פוגע בקבוצה או משנה משהו בצורה דרמטית.
מדגיש שוב - אני מגיע בעיקר מזווית שטוענת שאם שחקן טוב מספיק להיות בסגל, הוא טוב מספיק גם לשחק במשחק. בלי קשר לדרכון.
שחקנים 10-12 ברוב הקבוצות לא משחקים הרבה, אם בכלל
גם אניס ואודיאסי כמעט ולא ראו פרקט (ברוב המשחקים הם לא ראו שניה)
אודיאסי היה מצוין במחצית הראשונה מול וילרבאן ועדיין לא ראה שניה במחצית השניה כי אוטורו חזר לעצמו