dino כתב: ↑15 ינואר 2026, 08:43
לא הבנתי למה אשכול ספרא(הדבר הטוב והמתפקד שלנו שלא היינו בו שנים) נמצא בטופ אחרי הדרבי.
קרה משהו?
כן, רוצים לנצח דרבי
אתמול היה הדרבי הראשון ששוחק העונה
ראינו את אותם מחלות רעות מהעשור וחצי האחרון
הבנו שלא התקדמנו
בתכלס, הבנו את זה עוד לפני אבל רצינו להאמין אחרת
אף אחד לא רוצה לגרש אותו חס וחלילה, אני חושב שזה פשוט מציאות וציפיות שנפגשו
אנחנו הפועל, לא נסתפק במקום טוב באמצע
למרות שספרא הרבה יותר טוב מהזבל שהיה לפניו, בשביל הפועל שלנו אנחנו רוצים הרבה יותר
אנחנו לא הפועל של מה שהיה
הפועל של שנים עברו היתה מפסידה אתמול גם כשמכמבי ב10 שחקנים
בסוף ההבדל הוא שאנחנו משלמים כרגע ריבית על ההתפתחות של דאפה, שאין חלוץ מחליף ושהפסדת בפנדלים, שזה יכול ללכת לכאן או לכאן
dino כתב: ↑15 ינואר 2026, 08:43
לא הבנתי למה אשכול ספרא(הדבר הטוב והמתפקד שלנו שלא היינו בו שנים) נמצא בטופ אחרי הדרבי.
קרה משהו?
כן, רוצים לנצח דרבי
אתמול היה הדרבי הראשון ששוחק העונה
ראינו את אותם מחלות רעות מהעשור וחצי האחרון
הבנו שלא התקדמנו
בתכלס, הבנו את זה עוד לפני אבל רצינו להאמין אחרת
אף אחד לא רוצה לגרש אותו חס וחלילה, אני חושב שזה פשוט מציאות וציפיות שנפגשו
אנחנו הפועל, לא נסתפק במקום טוב באמצע
למרות שספרא הרבה יותר טוב מהזבל שהיה לפניו, בשביל הפועל שלנו אנחנו רוצים הרבה יותר
זה לא נכון, אתמול אחרי שהם כבשו והם היו בטירוף בשנים קודמות היינו מתפרקים בטירוף וחוטפים ישר את השני ואחריו את השלישי והרביעי. אתמול שרדנו את הדקות האלה ודי מהר השווינו הפכנו את המומנטום ואז הם חטפו אדום ושכבנו עליהם. להגיד שכלום לא השתנה זה לא נכון
כשהתחילו הידיעות עליו ועוד לפני שרכש את המועדון אוהדים יצאו מגדרם ודיברו על הון של 20 מיליארד דולר ושהוא יותר גדול מגולדהאר
כתבתי אז שה 20 מיליארד זה הון של דוד שלו. אבא שלו שנפטר הוריש מכסימום 3 מיליארד ושמאחר ואמא שלו עדיין בחיים סביר שהכסף אצלה
מעבר לכך שהירושה אמורה להתחלק על 4 ילדים ושאם היה לו לפחות מילארד אחד הוא כבר היה מופיע ברשימת פורבס
כך שהוא ממש לא מתקרב לעושר של גולדהאר
הוא מאוד עשיר/אמיד ושזה מספיק טוב בשביל ההתחלה
כתבתי שאין לי ציפיות גדולות ממנו ושאליפות הוא לא יביא
יש לי רק שתי ציפיות
האחת שסוף סוף יהיה למועדון הזה בעלים אחד ולא ערב רב של מוקיונים שכל מי שחושב לקנות את המועדון יראה אותם ויברח או שהם יבריחו אותו כמו שקרה עם רומן אברמוביץ
על זה אפשר לסמן V
השניה זה שהוא יהיה השניידר שלנו, שלב המעבר לבעלים ברמה של גלודהאר שיוכל להביא את המועדון לרמה וההישגים שמגיעים למועדון ולאוהדים שלו
זה שהוא העדיף לא ללמוד מניסיונם של אחרים והעדיף ניהול של ישראלים בינוניים שסתם שורפים לו את הכסף מעיד עליו
ברור שהקבוצה תיאבק על תארים ואליפויות בעונות הקרובות יש למישהו ספק בכלל ? ביתר עם בעלים ערס עושה את זה אז אנחנו עם ספרא לא ? בעתיד עונה שנסיים בה במקום השני או השלישי תחשב לאכזבה
הצבי ישראל כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:02
יופי, עכשיו השוק הישראלי ינסה לסחוט מהפועל את פרמיית ספרא. על שחקן ישראלי יבקשו פי כמה בגלל שספרא עשיר....
בכתבה ממש כתוב שספרא מתכוון ליצר מערך סקאוטינג לנסות ולחפש יהודים בחול כמו שחיפה עשתה עד עכשיו רק בסקאלה הרבה יותר גבוה בשביל להתחמק מלקנות שחקנים מקומיים
הצבי ישראל כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:32
למה התכוון מואיז שהוא אמר "אנחנו לא הבעלים שאתם מצפים" (משהו בסגנון), זה בדיוק מה שאני מצפה!
לפני שנה וחצי כולם היו בטוחים שהוא בא להשכיב 100 מיליון שקל תקציב ויאללה בלאגן
כנראה לזה התכוון
קובי כתב: ↑16 ינואר 2026, 02:36
כשהתחילו הידיעות עליו ועוד לפני שרכש את המועדון אוהדים יצאו מגדרם ודיברו על הון של 20 מיליארד דולר ושהוא יותר גדול מגולדהאר
כתבתי אז שה 20 מיליארד זה הון של דוד שלו. אבא שלו שנפטר הוריש מכסימום 3 מיליארד ושמאחר ואמא שלו עדיין בחיים סביר שהכסף אצלה
מעבר לכך שהירושה אמורה להתחלק על 4 ילדים ושאם היה לו לפחות מילארד אחד הוא כבר היה מופיע ברשימת פורבס
יש לי רק שתי ציפיות
האחת שסוף סוף יהיה למועדון הזה בעלים אחד ולא ערב רב של מוקיונים שכל מי שחושב לקנות את המועדון יראה אותם ויברח או שהם יבריחו אותו כמו שקרה עם רומן אברמוביץ
על זה אפשר לסמן V
השניה זה שהוא יהיה השניידר שלנו, שלב המעבר לבעלים ברמה של גלודהאר שיוכל להביא את המועדון לרמה וההישגים שמגיעים למועדון ולאוהדים שלו
זה שהוא העדיף לא ללמוד מניסיונם של אחרים והעדיף ניהול של ישראלים בינוניים שסתם שורפים לו את הכסף מעיד עליו
לא שזה משנה משהו,אבל אשתו שווה 2 מיליארד בערך.
גם אל תשכח שיש לו כנראה משהו בקופסא,אז מהירושה הוא גם עשה קצת רווחים.
סמי סגול שווה פחות והביא תואר או שתיים.
והוא לא צריך להיות שלב מעבר,הם משפחה מספיק אמידה ומקושרת להביא קבוצה ישראלית לטופ כאן(שניידר אגב פשט רגל ,בלי זה הוא היה שם עד היום אולי..)
יש לי רק שתי ציפיות
על זה אפשר לסמן V
לא שזה משנה משהו,אבל אשתו שווה 2 מיליארד בערך.
גם אל תשכח שיש לו כנראה משהו בקופסא,אז מהירושה הוא גם עשה קצת רווחים.
סמי סגול שווה פחות והביא תואר או שתיים.
והוא לא צריך להיות שלב מעבר,הם משפחה מספיק אמידה ומקושרת להביא קבוצה ישראלית לטופ כאן(שניידר אגב פשט רגל ,בלי זה הוא היה שם עד היום אולי..)
לסמי סגול היה רק את יענקלה בליגה, לספרא בנוסף יש את מיץ', אלונה ואברמוב(?)
צנציפח...
מה יש לומר, הלוואי וכל זה אכן יקרה. הפועל צריכה וראויה לבעלים שיקדם אותה ויחזיר אותנו להתחרות על האליפות, וגם לניהול בהתאם, כסף לבד לא מספיק. ספרא מבין כבר אני מאמין שמדובר בקהל נאמן עם פוטנציאל גדילה, והלוואי שיש לו את החזון והיכולת הכלכלית להביא אותנו לתקציב שבסביבות חיפה והמחלה וכאמור הכי חשוב לניהול ראוי בהתאם. כי אם זה נכון, יצטרכו להבין שצריך לקבל החלטות כמו החלפת זרים קיימים ( פלקאו וקרייב ) ולטעמי גם מאמן.
מיץ ואלונה לא שופכים בלי הפסקה,יש להם סגל רגיל לחלוטין בלי זרים שוברי שוויון(היחידה ש*באמת* הביאה כאלו היה ביתר של גאידמק).
לוני ושחר היו אותה תחרות כמו עכשיו,גם ביחס לסכומים המושקעים.לא רואה הבדל גדול.
יש לי רק שתי ציפיות
על זה אפשר לסמן V
20 מיליארד דולר זה באמת של משפחתו..
אבל אני בספק שאבא היה מיליארד דולר והוא נשאר תפרן.
כמו שכבר אמרו מספיק שהתגלגל אליו 100 מיליון דולר בגיל צעיר עם ההחלטות הנכונות ועליות מחירי נדל״ן ובורסה הוא כבר אמור להיות באזור חצי מיליארד דולר.
חןץ מזה כבר העונה הוא באמת שופך הרבה כספים - וגם כיסה את כל החובות שזה הכי חשוב כבר לא היה אפשר לשמוע עליהם.
לגבי מה שאמרת בסוף, לא נכנס להאם ההנהלה טובה או לא כנראה תמיד יש מה לשפר , אבל אם הוא בחול מנהל מרחוק, לפחות חלק מרכזי מהניהול בארץ צריך להיות אנשים שמכירים את ה״ביצה״ .
הצבי ישראל כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:02
יופי, עכשיו השוק הישראלי ינסה לסחוט מהפועל את פרמיית ספרא. על שחקן ישראלי יבקשו פי כמה בגלל שספרא עשיר....
בשונה ממה שמבקשים מהשלוש האחרות עם הכסף...
הסיפור כאן הוא לא זה, אלא היחסים בין בעלי קבוצות (דוגמת ג'קי ובאר שבע/ביתר ) שמנתבים שחקנים לקבוצות ההן וחוסמות אותנו. עובדה שספרא כבר קנה את דאפה בסכום גדול אבל שלא נראה שהרים גבות בתעשיה, וקשירת קשרים תסנן פרמיות מעבר לנדרש
בונדר כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:25
כתבה מרשימה, הבעיה שאני לא מאמין לרב הדיווחים של צנציפר
מה זה משנה למי אתה מאמין , אני מאמין לזה שאין בעיות של משכורות כל שני וחמישי ותביעות קאס על שחקנים מלפני 20 שנה ומכירה של כוכבים כדי לממן את הגנן של הדשא.
אני אוהב את ספרא ואת הצוות שהביא ומרוצה גם בלי הכתבה שעלתה ב1:30 בלילה כשצנציפר עם מצנפת.
שורה תחתונה: צריך לקחת בערבון מוגבל את צנציפר בטח בכל הקשור לדיוקים
פחות להצמד לדיוקים, בטח לא למספרים, לנסות לקחת את התמונה הכללית(שגם פה נטייתו להגזמות)
אתה יכול להביא את המנכ״ל הכי טוב בארץ בסוף אתה תרצה לראות הצלחה מסוימת בפרויקט שאתה מקדם
מספיק שספרא יזרים את הכסף שהוא הכניס השנה למשך שנתיים שלוש הפועל תמצא את עצמה מסוגלת להתמודד על אליפות גם אם היא לא תרוץ עד הסוף. הליגה פה לא עד כדי כך ברמה ואנחנו רואים המון דוגמאות לכך שהשקעה איטית ומחושבת לטווח של 3-4 שנים היא זאת שמביאה לתוצאות הכי טובות
בונדר כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:25
כתבה מרשימה, הבעיה שאני לא מאמין לרב הדיווחים של צנציפר
מה זה משנה למי אתה מאמין , אני מאמין לזה שאין בעיות של משכורות כל שני וחמישי ותביעות קאס על שחקנים מלפני 20 שנה ומכירה של כוכבים כדי לממן את הגנן של הדשא.
והאווירה, הצוות המקיף, מקצוענות, אופי מועדון חסין יותר לרחשים
עלינו מדרגה(לפחות)
J-R כתב: ↑22 ינואר 2026, 09:59
מיץ ואלונה לא שופכים בלי הפסקה,יש להם סגל רגיל לחלוטין בלי זרים שוברי שוויון(היחידה ש*באמת* הביאה כאלו היה ביתר של גאידמק).
לוני ושחר היו אותה תחרות כמו עכשיו,גם ביחס לסכומים המושקעים.לא רואה הבדל גדול.
יש לב"ש 2 זרים שוברי שוויון לחלוטין שהופכים את הסגל הבינוני שלהם לסגל של מועמדת בכירה לאליפות.
בקשר למכבי - הסגל שלהם באמת חלש בטירוף ביחס לשנים קודמות, לא יאמן שלקבוצה עם 100 מיליון + תקציב יש מדמון דוידה רז שלמה ועידו שחר כשחקני הרכב/רוטציה בכירים
לפי מה שפורסם רשמית העונה התקציב נוער שלנו הוא 11 מיליון ש"ח, כשמה שמנפח אותו זו העסקה של דפאה שנעשתה על הנוער של הפועל (גם באתר של ההתאחדות הוא לא כתוב בסגל הבוגרים, אלא מופיע בסגל של הנוער). התקציב נוער של חיפה הוא 13 מיליון, ושל המחלה 21 מיליון. בקבוצות נוער של שתיהן לא רשומים שחקני רכש שמוכרים לי, ככה שאין שם איזה "דפאה" שמנפח את התקציב, ונראה שאלו באמת הסכומים שמושקעים שם בנוער.
כשנצליח להגיע לסכומי השקעה כאלו בנוער שלנו אני אדע שספרא באמת הוא כל מה שחלמתי שיהיה (מעבר למנהל תקין וישר, שזה הכי חשוב, ונראה שזה קיים). השקעה בנוער זו ההשקעה הכי משתלמת שיש לטווח הארוך, ומה שמאפשר לייצר שחקנים מקומיים שבאמת יכולים לסחוב קבוצת בוגרים לתארים, ולא עוד פקקטה "כוכבי" מונדיאליטו. אז אקדמיית כדורגל בסנגל נשמע מדהים, אבל כדי לייצר קבוצת צמרת שבאמת חיה בעולמות ה- Fair Play, זה לפני הכל השקעה אמיתית ורצינית בנוער - בלהביא שחקנים מוכשרים ממועדוני נוער אחרים, בלפתח ולהשביח אותם, בלהעמיד צוות סופר מקצועי בנוער לא פחות משיש בבוגרים, ולייצר תוכניות עבודה רציניות של איך לשלב אותם בקצב הנכון בבוגרים.
לגבי הסקאוטינג זה מאוד מאוד חשוב, וגם על זה תמיד חלמנו כאן וביציע. אבל צריך גם להגיד ביושר שאמנם פגעו עם אחוז לא רע של זרים, אבל היחיד מהם שהוא באמת מרגיש לי שובר שוויון עד עכשיו זה צ'יקו. בשביל מאיימבו לא היה צריך מערך סקאוטינג, הפועל חיפה עשתה את זה עבורינו (וזה נכון גם לגבי דיארה). וסקאוטינג ברמה גבוהה צריך לדעת למצוא את השחקנים שהם לפני השיא שלהם (הכוונה לגיל צעיר), כדי שתוכל להשביח אותם, להנות מהם, ולגזור עליהם רווח מכירה נאה. חוץ מלואיזו, אף אחד מהזרים לא נמצא אפילו קרוב למחוזות האלו, ואת לואיזו מצא משתמש משובח מהפורום ולא הסקאוט של ארסנל. אז עבודת הסקאוטינג שלנו בוודאי טובה יותר ממה שהורגלנו אליו בשנים הקודמות, גם לפני חן סול, אבל יש פה עוד הרבה מה לשפר.
אבל אחלה ספרא, אוהב אותו. אם 50% ממה שכתוב בכתבה יקרה - זה כבר אירוע ענק.
אדום לבן כתב: ↑22 ינואר 2026, 10:33
אין סיבה שזה לא יהיה נכון
רואים שספרא זה בעלים עם חזון לטווח ארוך לא "כאן ועכשיו" כמו ינאי לטוב ולרע.
לא לשכוח שמבחינת הון ספרא מעל שחר ומיץ
יש סיבה טובה שזה לא יהיה מדוייק.
חזון לטווח ארוך קשור גם(והייתי אומר- בעיקר) למויז ולהקשרות שלו
מבחינת הון ספרא כנראה פחות ממיץ׳ ושחר.