דקות משחק לישראלים

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
סמל אישי של משתמש
M-26-7
קיבל.ה  61 לייקים

מילפורד כתב: 09 נובמבר 2025, 15:02 רק שלא נתבלבל שירושלים ניצחו כי יש להם איזה ישראלים ספור דופר , הם שיחקו אתמול עם הובר, זוסמן וקרינגטון.
איזה שוד זה הקרינגטון הזה.
כל משחק נגד הירדנים אני חושב על זה, זה כאילו 2 זרים יותר אם אפשר לחשוב על זה- קרינגטון נרשם כזר ומוטלי כישראלי בצד השני.
י
:hammersickle: מהפכה אינה גן של שושנים. מהפכה היא המאבק בין העבר לעתיד
Karl Marx
קיבל.ה  238 לייקים

פרימו לוי כתב: 08 נובמבר 2025, 08:41 מנסה להגיב לטענות נגד שעלו פה:
ברור שלהעלות את טל ארצ'ל במקום מאיימבו זאת השוואה לא רלוונטית, כן? לא צריך להקצין כדי להגחיך את הדיון, כך גם לגבי ההעלאה באוב של גיל בני ורבינוביץ, זה לא דומה בשום צורה.
אולי שווה להבהיר שהציפייה היא שישחקו באזורי ה5 דקות למשחק, לפי ליריבה וליכולת שלהם בפועל תוך כדי המשחק. זאת בהתאם למעמדם כשחקנים 11-12 בסגל, זה מה ששחקני קצה הספסל לרוב מקבלים במפעל הזה, איטודיס הוא החריג שמשחק רק עם 9 שחקנים. ומסכים שגם ההתעלמות מאניס לא מובנת, בעיני היא רק מחזקת את התחושה שההתעלמות מבר וגיא היא לא כי הם לא ברמה מבחינה מקצועית, אלא כי מדובר במאמן אנאלי למדי. בהזדמנות היחידה שהיתה לאניס להוכיח שהוא ברמה הוא הוכיח שהוא ברמה ובכל זאת הוא לא משחק גם כשג'ונס מחרב. אז לא קונה את זה שהם לא משחקים בגלל היכולת שלהם בליגה או לא יודע מה. שניהם היו בסדר גמור בנבחרת בקיץ, לגיא אחוזים מעולים מהשלוש וכולנו מתפעלים כל הזמן מההגנה שלו, בר שיחק ברמות האלה ואולי, רק אולי, פתיחת העונה הקצת יותר מגוגמת שלו בליגה קשורה לסיטואציה המקצועית שלו בקבוצה, ואם ישותף ברוטציה כדרך קבע היכולת תשתפר בהתאם. שוב, אף אחד לא מדבר על לתת להם 25 דקות בערב. אגב גם תומר גינת שזוכה פה לתואר "שווה דקות משחק" מקבל פירורי דקות ביורוליג, וזה כשהוא בערך ה4 היחיד בסגל. יש לי חשש שגם כשים יחזור הוא יהיה מחליף של ג'ונס ולא להיפך.

לגבי הטענה שהפועל לא מייצגת את ישראל, הסיבה לשתף אותם היא לא עבור גאווה לאומית מזויפת של ישראל ישראלי, אלא כמו שכתבו פה כחלק מהאלטרנטיבה למכבי, לדורסנות, לרמיסת השחקן המקומי והליגה המקומית והצלחות מיידיות על חשבון עתיד הענף. כתבתי על זה כבר הרבה בעבר בפורום אז מעייף בעיני לחזור על זה שוב, אבל כן ניצחון בכל מחיר עבורי זו אידאה מכביסטית. ברור שיש מתח בין תחרותיות לבין שיתוף שחקנים מקומיים. אבל אם המתח הזה הוא סקאלה, ובסקאלה הזאת 100 אחוז מהזמן בצד של תחרותיות, הטענה היא שצריך לזוז לכיוון 80-20 ברמת הרעיון. תמיד לקנות מאלי אקספרס יהיה זול יותר אבל מאמין שרבים מכם בכל זאת קונים בכוונה בחנות המקומית כדי שתמשיך להתקיים. אם המחיר של לשתף שחקנים מקומיים זה לא לזכות ביורוליג, כאמור זין על היורוליג ממתי זאת משאת נפשנו? מעדיף בהרבה זכייה בליגה כאן. אני כופר גם ברעיון שתמיד שיתוף שלהם פוגע בתחרותיות, בסוף המתח הזה הוא מתח, לא משחק סכום אפס. לא מדובר על לייבש על הספסל את מיציץ' כדי שבר ירכז. מדובר על כך שתומר יקבל את הדקות של אודיאסה. בדקות האלה כשג'ונס מחרב סיכוי לא רע בכלל שבר יהיה טוב ממנו, מול דובאי התחרותיות היתה נפגעת אם בר היה פותח את הרבע הרביעי במקום ג'ונס ששיחק עם דובאי? פלטין לא יותר טוב מאיש ומלקולם וברייאנט אבל אם הם ימשיכו לשחק מעל 30 דק בערב פעמיים בשבוע הם יפצעו ולא יוכלו לשחק בכלל כך שגם כאן בעקיפין, דווקא לא לתת דקות לגיא עלול לפגוע בתחרותיות. הרי בכל הקבוצות השחקנים ה10-11 הם פחות טובים והרמה יורדת כשהם על המגרש, ובכל זאת הם מקבלים דקות כדי לאפשר מנוחה לשחקנים המובילים, וזה בא על חשבון התחרותיות בטווח המיידי. מבין את הצורך להגיע לפלייאוף אבל לא סביר להתייחס לעונה של כמעט 40 משחקים כאילו כל משחק הוא גמר גביע ולקצר את הרוטציה ל8 וחצי שחקנים.
ולא התכוונתי שעופר יגיד לאיטודיס עם איזה הרכבים לשחק. אלא שינער אותו מהקבעון שלו, כי זובי הוא "עיוור לדרכון", ויבהיר לו שבהפועל יש חשיבות לשחקן המקומי, יש דרך להמשיך לנצח ולהתחרות ברמה הגבוהה ביחד עם לשתף שחקנים שהם שחקני נבחרת ישראל.
שמח לראות שרבים כאן שותפים לתחושה שלהעלות אותם ל5 שניות היה מבזה.
כל מילה זהב. עצוב לראות מה אנשים מוכנים לספר לעצמם כדי להצדיק את מה שנהיה מהפועל.
תא מרבוטא
קיבל.ה  732 לייקים

רדנקו כתב: 09 נובמבר 2025, 14:12
תא מרבוטא כתב: 09 נובמבר 2025, 13:44 אגב
יש בכלל ישראלים סבירים פנויים או נגישים למומ?
לא ברמה שנדרשת לנו לדעתי וגם לא כאלה שירצו לבוא אלינו.
אז אנחנו בבעיה בליגה
בטח למשחקים מול הטופ בליגה
סמל אישי של משתמש
M-26-7
קיבל.ה  61 לייקים

אולי נתנאל ארצי שלא נספר אצל פרנקו (ככה לפחות ראיתי במשחק האחרון נגד שולה).

יש לו גם חוזה מיוחד שמאפשר לו מעבר בין קבוצות גם שלא במסגרת הזמן החוקי להעברות
:hammersickle: מהפכה אינה גן של שושנים. מהפכה היא המאבק בין העבר לעתיד
ארז שדה
קיבל.ה  1194 לייקים

M-26-7 כתב: 10 נובמבר 2025, 13:08
אולי נתנאל ארצי שלא נספר אצל פרנקו (ככה לפחות ראיתי במשחק האחרון נגד שולה).

יש לו גם חוזה מיוחד שמאפשר לו מעבר בין קבוצות גם שלא במסגרת הזמן החוקי להעברות
בלי להעליב אין לו מה לחפש אצלנו
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  600 לייקים

הזוי. הישראלים שיש לנו בקושי מקבלים דקות, וכשהם סופסוף מקבלים אז חלק ממשתמשי הפורום באים בתלונות שהם לא ברמה, וחבל שקיבלו דקות.
ואז משתמשים פה חושבים שהפתרון לזה הוא לקנות מקבוצות הליגה (העניות יותר) מלוא החופן ישראלים חלופיים (שגם הם - סביר להניח - לא יקבלו דקות, וכשישחקו אז גם עליהם יהיה מי שיתלונן שהם לא ברמה).

אני לא אכתוב כמו מה זה מרגיש לי, אבל זה מתחיל באות מ, ונגמר באות מם סופית, ובאמצע יש כביז...

מציע שתתמכו בסגל הקיים, תאהבו את כולם, תאמינו ביכולות שלהם, תפרגנו לעופר שמאפשר לנו עונה קסומה, אל תחפשו מחליפים סתם למי שלא צריך (אולי חוץ מקבוקלו כבודו), ותהנו ממה שיש - ויש בשפע הכל מהכל.
תקרת שכר, יא חביבי ! רק תקרת שכר (בכדורסל וגם בכדורגל) !
El dudernio
קיבל.ה  1815 לייקים

Karl Marx כתב: 09 נובמבר 2025, 18:38
פרימו לוי כתב: 08 נובמבר 2025, 08:41 מנסה להגיב לטענות נגד שעלו פה:
ברור שלהעלות את טל ארצ'ל במקום מאיימבו זאת השוואה לא רלוונטית, כן? לא צריך להקצין כדי להגחיך את הדיון, כך גם לגבי ההעלאה באוב של גיל בני ורבינוביץ, זה לא דומה בשום צורה.
אולי שווה להבהיר שהציפייה היא שישחקו באזורי ה5 דקות למשחק, לפי ליריבה וליכולת שלהם בפועל תוך כדי המשחק. זאת בהתאם למעמדם כשחקנים 11-12 בסגל, זה מה ששחקני קצה הספסל לרוב מקבלים במפעל הזה, איטודיס הוא החריג שמשחק רק עם 9 שחקנים. ומסכים שגם ההתעלמות מאניס לא מובנת, בעיני היא רק מחזקת את התחושה שההתעלמות מבר וגיא היא לא כי הם לא ברמה מבחינה מקצועית, אלא כי מדובר במאמן אנאלי למדי. בהזדמנות היחידה שהיתה לאניס להוכיח שהוא ברמה הוא הוכיח שהוא ברמה ובכל זאת הוא לא משחק גם כשג'ונס מחרב. אז לא קונה את זה שהם לא משחקים בגלל היכולת שלהם בליגה או לא יודע מה. שניהם היו בסדר גמור בנבחרת בקיץ, לגיא אחוזים מעולים מהשלוש וכולנו מתפעלים כל הזמן מההגנה שלו, בר שיחק ברמות האלה ואולי, רק אולי, פתיחת העונה הקצת יותר מגוגמת שלו בליגה קשורה לסיטואציה המקצועית שלו בקבוצה, ואם ישותף ברוטציה כדרך קבע היכולת תשתפר בהתאם. שוב, אף אחד לא מדבר על לתת להם 25 דקות בערב. אגב גם תומר גינת שזוכה פה לתואר "שווה דקות משחק" מקבל פירורי דקות ביורוליג, וזה כשהוא בערך ה4 היחיד בסגל. יש לי חשש שגם כשים יחזור הוא יהיה מחליף של ג'ונס ולא להיפך.

לגבי הטענה שהפועל לא מייצגת את ישראל, הסיבה לשתף אותם היא לא עבור גאווה לאומית מזויפת של ישראל ישראלי, אלא כמו שכתבו פה כחלק מהאלטרנטיבה למכבי, לדורסנות, לרמיסת השחקן המקומי והליגה המקומית והצלחות מיידיות על חשבון עתיד הענף. כתבתי על זה כבר הרבה בעבר בפורום אז מעייף בעיני לחזור על זה שוב, אבל כן ניצחון בכל מחיר עבורי זו אידאה מכביסטית. ברור שיש מתח בין תחרותיות לבין שיתוף שחקנים מקומיים. אבל אם המתח הזה הוא סקאלה, ובסקאלה הזאת 100 אחוז מהזמן בצד של תחרותיות, הטענה היא שצריך לזוז לכיוון 80-20 ברמת הרעיון. תמיד לקנות מאלי אקספרס יהיה זול יותר אבל מאמין שרבים מכם בכל זאת קונים בכוונה בחנות המקומית כדי שתמשיך להתקיים. אם המחיר של לשתף שחקנים מקומיים זה לא לזכות ביורוליג, כאמור זין על היורוליג ממתי זאת משאת נפשנו? מעדיף בהרבה זכייה בליגה כאן. אני כופר גם ברעיון שתמיד שיתוף שלהם פוגע בתחרותיות, בסוף המתח הזה הוא מתח, לא משחק סכום אפס. לא מדובר על לייבש על הספסל את מיציץ' כדי שבר ירכז. מדובר על כך שתומר יקבל את הדקות של אודיאסה. בדקות האלה כשג'ונס מחרב סיכוי לא רע בכלל שבר יהיה טוב ממנו, מול דובאי התחרותיות היתה נפגעת אם בר היה פותח את הרבע הרביעי במקום ג'ונס ששיחק עם דובאי? פלטין לא יותר טוב מאיש ומלקולם וברייאנט אבל אם הם ימשיכו לשחק מעל 30 דק בערב פעמיים בשבוע הם יפצעו ולא יוכלו לשחק בכלל כך שגם כאן בעקיפין, דווקא לא לתת דקות לגיא עלול לפגוע בתחרותיות. הרי בכל הקבוצות השחקנים ה10-11 הם פחות טובים והרמה יורדת כשהם על המגרש, ובכל זאת הם מקבלים דקות כדי לאפשר מנוחה לשחקנים המובילים, וזה בא על חשבון התחרותיות בטווח המיידי. מבין את הצורך להגיע לפלייאוף אבל לא סביר להתייחס לעונה של כמעט 40 משחקים כאילו כל משחק הוא גמר גביע ולקצר את הרוטציה ל8 וחצי שחקנים.
ולא התכוונתי שעופר יגיד לאיטודיס עם איזה הרכבים לשחק. אלא שינער אותו מהקבעון שלו, כי זובי הוא "עיוור לדרכון", ויבהיר לו שבהפועל יש חשיבות לשחקן המקומי, יש דרך להמשיך לנצח ולהתחרות ברמה הגבוהה ביחד עם לשתף שחקנים שהם שחקני נבחרת ישראל.
שמח לראות שרבים כאן שותפים לתחושה שלהעלות אותם ל5 שניות היה מבזה.
כל מילה זהב. עצוב לראות מה אנשים מוכנים לספר לעצמם כדי להצדיק את מה שנהיה מהפועל.
לדעתי אף אחד לא מספר לעצמו סיפורים.
אלא פשוט מרכינים ראש בענווה.

כולנו היינו שמחים אם ברטי / ופלטין היו זוכים דקות משחק ביורוליג. אם תומר היה מקבל את גופיית ה 4 הפותח היות והוא היחיד בסגל...
אבל הייתי שמח כמו שפרימו אמר שאניס ישחק יותר, וכנ"ל אודיאסי / שגב. הייתי שמח שיפתח זיו וג'סי כהן יראו דקות משחק משמעותיות בליגה. ובכלל אם היינו מנצלים את הסגל העמוק שיש לנו בצורה נכונה, לצערי זה פשוט לא קורה.

הפסדנו על זה את הדרבי באירופה, וגם את גביע ווינר, ניצול הסגל הארוך בניגוד לנטען אמור להביא אותנו להישגים ולא לפגוע בסיכוי להשיג אותם. דר"א הדבר נכון גם עבור ירושלים, שנמצאת במצב דומה לשלך, היחידה שכרגע נותנת דקות לישראלים בבצורה קבועה זאת מכבי, כנראה בגלל הסיטואציה בה היא נמצאת וההבנה (המאןד לא מכביסטית) שזה בסדר להפסיד.

אז אפשר להתלונן על זה שהפכנו למכבי למרות שאנחנו לא מקדשים את הניצחון על חשבון רוח הספורט, אבל פשוט נראה לי שלאורך הקו שבשני קצוותיו נמצאות מכבי והפועל, מי שעשתה את הדרך הארוכה יותר לכיוון הצד השני ואף חצתה את קו האמצע אלו לא אנחנו... וכנראה שזאת הבעיה, הגבול הברור בינינו ובינהם התשתש יש לעופר ולכסף שלו חלק בזה, אין ספק, יש לסגל הרחב חלק, אין ספק, אבל לא רק. וכאשר חלק אינטסיבי מהזהוצ שלך היתה להתנגד למי שנראה כרגע כמעט כמוך יש משבר זהות. אני שמח שמכבי מפסידים וקפצתי איתך לכיכר לפני 20 שנה, אבל אני קודם הפועל. ולכן אני לא מקבל את הלקאה העצמית שמקורה בהשוואה לעומתית להם מעבר לכביש.
אדום ותיק
קיבל.ה  1026 לייקים

El dudernio כתב: 11 נובמבר 2025, 06:37
אז אפשר להתלונן על זה שהפכנו למכבי למרות שאנחנו לא מקדשים את הניצחון על חשבון רוח הספורט, אבל פשוט נראה לי שלאורך הקו שבשני קצוותיו נמצאות מכבי והפועל, מי שעשתה את הדרך הארוכה יותר לכיוון הצד השני ואף חצתה את קו האמצע אלו לא אנחנו... וכנראה שזאת הבעיה, הגבול הברור בינינו ובינהם התשתש יש לעופר ולכסף שלו חלק בזה, אין ספק, יש לסגל הרחב חלק, אין ספק, אבל לא רק. וכאשר חלק אינטסיבי מהזהוצ שלך היתה להתנגד למי שנראה כרגע כמעט כמוך יש משבר זהות. אני שמח שמכבי מפסידים וקפצתי איתך לכיכר לפני 20 שנה, אבל אני קודם הפועל. ולכן אני לא מקבל את הלקאה העצמית שמקורה בהשוואה לעומתית להם מעבר לכביש.
:rose:
מזכיר לותיקים בינינו את הדיון שהיה כאן לפני הרבה מאד שנים, כשהעמותה ביקשה לשנות את התקנון ולאפשר מכירת אחוזים למשקיע פרטי! בזמנו דובר על אחוזים בודדים (נדמה לי 15%) ובסוף ידידיה רפפורט נכנס כמקיע פרטי.
זאת היתה החלטה קריטית וזוכר את הטיעון המרכזי:
או להתנגד לשינוי התקנון והכנסת בעלים פרטיים ולהיות קבוצת מתנס, או להסכים להכנסת שותף פרטי כדי להיות קבוצה הישגית!
מרגע שמרבית חברי העמותה ברוב די גדול, הצביעו בעד הכנסת שותף ההמשך היה צפוי!
אני כופר בטיעון שהזהות שלנו כאוהדי הפועל היא קודם כל אנטי מכבי.
אני קודם כל נגד ה"מכביזם" לשמו - שמתומצת במשפט "ארדוף, ארוץ, אשיגה מקום ראשון בליגה" בכל מצב, בכל אמצעי חוקי או אחר.
הויכוח על מיעוט הדקות של הישראלים ביורוליג, על בניית סגל רחב (אחדים טוענים רחב מידי, על התבטאויות עופר ינאי וכו, הוא חלק ממאבק השליטה על האגודה שהוכרע כבר בהצבעה של אז, אבל היגיע לביטוי אולטימטיבי השנה בהעברת בעלות מלאה.
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
matihapoel

האם זה יותר מדי לבקש שלא יקבעו שיא חדש בנושא הדקות של הישראלים.
כרגע מכבי מחזיקה בשיא של מיעוט הדקות של ישראלים באירופה עם 6 שניות שיתוף של ישראלי במשחק אירופי רשמי.
אנחנו אחריהם במשחק נגד דובאי מכיוון ששותפו שני ישראלים ביחד ל5.7 שניות ובסך הכל 11.4 שניות .
אם מישהו יכול להעביר את זה הלאה אולי תימנע מבוכה נצחית בנושא הזה.
בסוף עוד עשרים שנה זה מה שיעזור יחד עם הדרבי שהפסדנו.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2032 לייקים

matihapoel כתב: 12 נובמבר 2025, 08:23 האם זה יותר מדי לבקש שלא יקבעו שיא חדש בנושא הדקות של הישראלים.
כרגע מכבי מחזיקה בשיא של מיעוט הדקות של ישראלים באירופה עם 6 שניות שיתוף של ישראלי במשחק אירופי רשמי.
אנחנו אחריהם במשחק נגד דובאי מכיוון ששותפו שני ישראלים ביחד ל5.7 שניות ובסך הכל 11.4 שניות .
את אודיאסי הכניסו לשניה אחת בסוף רבע ולא שמעתי אותו אומר כלום.
בגדול - לא חושב שזה ראוי לעשות את זה אלא אם אותו שחקן משחק גם מעבר לזמן הזה.
shaharot
קיבל.ה  910 לייקים

matihapoel כתב: 12 נובמבר 2025, 08:23 האם זה יותר מדי לבקש שלא יקבעו שיא חדש בנושא הדקות של הישראלים.
אתה גם שמח לפעמים שהפועל מנצחים ומקום ראשון ביורוליג?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1450 לייקים

אז היום חזינו ברוטציה של 8 שחקנים ו0 דקות לישראלים כולל דקות של וינרייט ב5 על טבארז כששגב בסגל, ובלייזר ווינרייט היחידים שהם איכשהו 4 ובכל זאת בלייזר לא רואה דקה. ספרו לי עוד על עיוורון הדרכונים של איטודיס.
shaharot
קיבל.ה  910 לייקים

פרימו לוי כתב: 25 נובמבר 2025, 22:05 אז היום חזינו ברוטציה של 8 שחקנים ו0 דקות לישראלים כולל דקות של וינרייט ב5 על טבארז כששגב בסגל, ובלייזר ווינרייט היחידים שהם איכשהו 4 ובכל זאת בלייזר לא רואה דקה. ספרו לי עוד על עיוורון הדרכונים של איטודיס.
אניס ישראלי?
רק הפועל
קיבל.ה  2858 לייקים

לישראלים שלנו שהם לא מדר וגינת אין מקום לדקות במשחק כזה אלא אם הוא גמור כמה דקות לפניי הסוף וזה ממש לא היה במצב פה
תא מרבוטא
קיבל.ה  732 לייקים

פרימו לוי כתב: 25 נובמבר 2025, 22:05 אז היום חזינו ברוטציה של 8 שחקנים ו0 דקות לישראלים כולל דקות של וינרייט ב5 על טבארז כששגב בסגל, ובלייזר ווינרייט היחידים שהם איכשהו 4 ובכל זאת בלייזר לא רואה דקה. ספרו לי עוד על עיוורון הדרכונים של איטודיס.
ים תומר ופלטין פצועים. ים ותומר היחידים ברמת יורוליג עם כל הריספקט לבר ולפלטין. אתה רוצה לנצח או אתה רוצה להכין שחקנים לנבחרת?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1450 לייקים

תא מרבוטא כתב: 25 נובמבר 2025, 22:11
ים תומר ופלטין פצועים. ים ותומר היחידים ברמת יורוליג עם כל הריספקט לבר ולפלטין. אתה רוצה לנצח או אתה רוצה להכין שחקנים לנבחרת?
אתה רוצה לכתוב על אוטומט או שאתה רוצה להתייחס למה שאשכרה כתבתי? גיא פלטין לא בסגל בכלל מה הקשר?
תא מרבוטא
קיבל.ה  732 לייקים

פרימו לוי כתב: 25 נובמבר 2025, 22:12
אתה רוצה לכתוב על אוטומט או שאתה רוצה להתייחס למה שאשכרה כתבתי? גיא פלטין לא בסגל בכלל מה הקשר?
זה בדיוק הקשר! אפילו גיא שעוד קיבל דקות ביורוליג פצוע. מי נשאר לך ברמת יורוליג ודרכון ישראלי נגד אחת הקבוצות בטופ של היורוליג?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1450 לייקים

תא מרבוטא כתב: 25 נובמבר 2025, 22:14

זה בדיוק הקשר! אפילו גיא שעוד קיבל דקות ביורוליג פצוע. מי נשאר לך ברמת יורוליג ודרכון ישראלי נגד אחת הקבוצות בטופ של היורוליג?
כתבתי מפורשות בהודעה שציטטת מי אני חושב שהיה צריך לשחק בסיטואציה שנוצרה במשחק הזה.
איש גדול
קיבל.ה  350 לייקים

אין שום קשר לדרכונים
גם את אניס הוא מחק וממה שידוע לי הוא לא גדל בראשון לציון
תא מרבוטא
קיבל.ה  732 לייקים

פרימו לוי כתב: 25 נובמבר 2025, 22:17
תא מרבוטא כתב: 25 נובמבר 2025, 22:14
כתבתי מפורשות בהודעה שציטטת מי אני חושב שהיה צריך לשחק בסיטואציה שנוצרה במשחק הזה.
בלייזר ברמת יורוליג?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1450 לייקים

שוב טיעוני ה״לא ברמת יורוליג״ האלה? הפועל הקבוצה היחידה ביורוליג שבאורח פלא השחקנים ה10-12 שלה פשוט בשום פנים ואופן לא ברמת יורוליג ואסור שיראו שניה אחרת כל המשחק יחרב, אבל בכל שאר הקבוצות שבהן שחקני קצה הספסל כן רואים דקות בודדות בכל משחק הם כן ברמת יורוליג?
Xavi
קיבל.ה  1366 לייקים

הייתה רוטציה של 8 שחקנים שזה קצת קצר אבל אין לזה קשר לישראלים או לא (הייתי שמח אם אניס היה משחק נגיד) . איטודיס לא אמור לחשוב איזה דרכון יש למי כשהוא מסתכל על הספסל ורוצה להכניס שחקן. מי שטוב שישחק ואיטודיס לא אשם ש3 ישראלים פצוע
תא מרבוטא
קיבל.ה  732 לייקים

פרימו לוי כתב: 25 נובמבר 2025, 22:23 שוב טיעוני ה״לא ברמת יורוליג״ האלה? הפועל הקבוצה היחידה ביורוליג שבאורח פלא השחקנים ה10-12 שלה פשוט בשום פנים ואופן לא ברמת יורוליג ואסור שיראו שניה אחרת כל המשחק יחרב, אבל בכל שאר הקבוצות שבהן שחקני קצה הספסל כן רואים דקות בודדות בכל משחק הם כן ברמת יורוליג?
יש מצב שאיטודיס מנהל רוטציה גרועה. כשתומר היה בריא הוא שיחק. ים בטוח היה משחק.
בקיצור הטיעון של דרכונים לא ממש משכנע אותי. אם כבר הבעיה שאין לנו מספיק ישראלים חזקים לליגה נגד הגדולות, בטח כשנגיע לרגעי הכרעה. ראינו את זה נגד ירושלים בגביע ווינר , בחצי גמרסל לפני כמה חודשים, ואנחנו בהחלט צריכים להערך לאפשרות כזו בגביע ובפלייאוף אליפות
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2074 לייקים
יצירת קשר:

אני די בטוח שקבענו לא רק שיא מועדון, אלא גם תקדים בכדורסל הישראלי. מבאס מאד
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
יהלום14אדום
קיבל.ה  1230 לייקים

יש לנו 12 שחקנים, תשתמש בהם, הרוטציות הקצרות האלה גומרות אותנו. כן גם אם זה אומר לתת לבר, בלייזר או שגב כמה דקות.
יאללה הביתה!!!
אדום ותיק
קיבל.ה  1026 לייקים

התפתח משחק של קרב חפירות. הינו בכושר קליעה די גרוע והחזקנו מעמד בשיניים, כולל החזרה מפיגור של כ 10 נקודות.
עם כל האהבה שלי לבר שגב ובלייזר, במקום מי ולכמה זמן רציתם לשלב אותם ומתי? שמישהו מהמבקרים ינסה לתת אלטרנטיבה עינינית ולא ברמת ההצהרה.
כן, כל זמן שהמטרה היא להבטיח מקום ביורוליג בשנה הבאה, ושתומר וים פצועים זה יהיה המצב.

Xavi
קיבל.ה  1366 לייקים

הפועל כתב: 25 נובמבר 2025, 22:55 אני די בטוח שקבענו לא רק שיא מועדון, אלא גם תקדים בכדורסל הישראלי. מבאס מאד
למי פאקינג איכפת?
השחקנים הישראלים שלך פצועים. מה רצית לעשות
כל השנים שמכבי היו עם מתאזרחים ונמנעו מהמצב הזה בצורה טכנית בלבד נעלם לאנשים מהעין, ואני בטוח שגם לא סבלו ממכת פציעות כזאת
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2074 לייקים
יצירת קשר:

למי אכפת? לי אכפת. ומסתמן שלעוד הרבה אנשים.
אחרת לא היה האשכול הזה, וזה לא היה מוזכר ואפילו עושה כותרות בכ"כ הרבה אתרים.

וברור שיש מה לעשות. מה שאפשר לעשות זה לזרוק את כל הכסף יותר על ישראלים ופחות על זרים. או להחליט מראש שיורוליג היא לא ה-מטרה ואין בלתה (או גם וגם). זה הכל ענין של סדר עדיפויות. זה בסדר לאמר - זה מה שאכפת לי, שנגיע כמה שיותר רחוק באירופה, ונהפוך כמה שיותר מהר לקבוצת צמרת אירופית, וכל השאר משני לזה. זה מצחיק לאמר אבל "אין מה לעשות" ו"למי אכפת" כשבעצם אתה אומר "לי לא אכפת כי הנחות היסוד שלי שונות משלך ושלך שוות מבחינתי לתחת".
shaharot
קיבל.ה  910 לייקים

הפועל כתב: 26 נובמבר 2025, 10:55 למי אכפת? לי אכפת. ומסתמן שלעוד הרבה אנשים.

וברור שיש מה לעשות. מה שאפשר לעשות זה לזרוק את כל הכסף יותר על ישראלים ופחות על זרים. או להחליט מראש שיורוליג היא לא ה-מטרה ואין בלתה (או גם וגם). זה הכל ענין של סדר עדיפויות. זה בסדר לאמר - זה מה שאכפת לי, שנגיע כמה שיותר רחוק באירופה, ונהפוך כמה שיותר מהר לקבוצת צמרת אירופית, וכל השאר משני לזה. זה מצחיק לאמר אבל "אין מה לעשות" ו"למי אכפת" כשבעצם אתה אומר "לי לא אכפת כי הנחות היסוד שלי שונות משלך ושלך שוות מבחינתי לתחת".
מכבי זרקה את הכסף על ישראלים ופחות על זרים
איזה מקום הם?
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2074 לייקים
יצירת קשר:

הרגע אמרתי שהנחת היסוד של הצלחה ביורוליג אינה מחויבת המציאות בעיניי.
אבל גם אם נתעלם מזה לשניה, באופן כללי אנחנו עם התקציב מספר 1-2 בליגה, מכבי איפשהו בשליש התחתון, כן?
משהו כמו 70% משלנו. לא משנה איך מחלקים אותו, הם כנראה היו בתחתית.
Xavi
קיבל.ה  1366 לייקים

בוא דבר תכלס. איזה שחקן היית מביא? זרקו על סורקין כסף והעדיף להישאר. גם ליף בחר בהם
והאם היית מעדיף שהיינו קבוצה שמשתפת יותר ישראלים אבל נגיד ממוקמת בתחתית היורוליג?
נערך לאחרונה על ידי Xavi ב 26 נובמבר 2025, 11:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2032 לייקים

על מי תזרוק אותו? זה יפה לדבר בסיסמאות. זרקת כסף על ישראלים ושילמת להם הרבה מעבר לשווי שלהם. אז מה?
אם השיתוף שלהם לא יעזור לך לנצח משחקים אלא להיפך - יגרום לך להפסיד אותם - אז הם לא צריכים לשחק.
בלייזר לא אמור לקבל דקות במשחק הזה כי הוא לא יכול לתרום.
בלייזר לא היה מקבל דקות גם אם היה ספרדי והיה משחק בריאל מדריד.
מבין שמבחינתך מה שחשוב זה הישראלים והתוצאות לא משנות. זה בסדר. זכותך.
לדעתי סדרי העדיפות הם קודם לנצח משחקים ולא לשתף שחקנים לפי הדרכון.
אם ים מדר ותומר היו בריאים ולא היו משחקים אולי הייתי מדבר אחרת.
אבל כשאתה משחק מול ריאל ומי שיש לך זה שגב, בלייזר ובר כשממול משחקים טאבארס והזוניה, אז אין לי בעיה עם זה.
הבעיה היחידה שיש לי היא עם זה ששחקנים שצריכים לשחק כי הם מספיק טובים לא משחקים ואלה שלא טובים כן משחקים למרות זאת.
הוקיץ'
קיבל.ה  7497 לייקים

העיסוק בישראלים די מטופש, בעיני. כמות הקרדיט שרוצים לתת לישראלים זה משהו שהיה צריך להתעסק בו בקיץ, בזמן הבנייה של הסגל. ברגע שהסגל קיים כבר, אין שום היגיון בלצפות מאיטודיס לנהל את הרוטציה עם התחשבות בתעודות זהות, גם אם זה אומר שערוץ הספורט יוציאו פוש 10 שניות מסוף המשחק על כך שלראשונה בהיסטוריה הפועל לא שיתפו ישראלים. כלומר, ברגע שהסגל קיים אני לא מבין מה ההיגיון אחרי כל משחק לבוא ולשאול כמה זמן הישראלים שיחקו.

לגבי הטענות שאיטודיס משחק עם רוטציה קצרה מדי, זה כמובן לגיטימי, אבל:
א. זו טענה מקצועית נטו ואין לה מקום בנושא שמדבר על ישראלים ביורוליג.
ב. גם אם אתה רוצה לשחק עם רוטציה רחבה, זה לא אומר שכאשר יהיו לך הרבה פצועים עדיין תצליח להעמיד 12 שחקנים ברמת יורוליג. זה שים, תומר ופלטין פצועים לא הופך את בלייזר, שגב וטימור באורח פלא לשחקנים ששווים דקות משחק מול ריאל. לא אם אתה רוצה לנצח בכל אופן.
redead
קיבל.ה  677 לייקים

מחזור 13 ועדיין חופרים על הנושא הזה
מאוד משנה אם קיבלו 0 דקות או 2:27 דקות.
העובדה היא שחוץ מים מדר ותומר גינת אף אחד לא יקבל שום דקות משמעותיות אלא אם כן יהיה 20 הפרש
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2074 לייקים
יצירת קשר:

הוקיץ' כתב: 26 נובמבר 2025, 11:28 העיסוק בישראלים די מטופש, בעיני. כמות הקרדיט שרוצים לתת לישראלים זה משהו שהיה צריך להתעסק בו בקיץ, בזמן הבנייה של הסגל. ברגע שהסגל קיים כבר, אין שום היגיון בלצפות מאיטודיס לנהל את הרוטציה עם התחשבות בתעודות זהות, גם אם זה אומר שערוץ הספורט יוציאו פוש 10 שניות מסוף המשחק על כך שלראשונה בהיסטוריה הפועל לא שיתפו ישראלים. כלומר, ברגע שהסגל קיים אני לא מבין מה ההיגיון אחרי כל משחק לבוא ולשאול כמה זמן הישראלים שיחקו.

לגבי הטענות שאיטודיס משחק עם רוטציה קצרה מדי, זה כמובן לגיטימי, אבל:
א. זו טענה מקצועית נטו ואין לה מקום בנושא שמדבר על ישראלים ביורוליג.
ב. גם אם אתה רוצה לשחק עם רוטציה רחבה, זה לא אומר שכאשר יהיו לך הרבה פצועים עדיין תצליח להעמיד 12 שחקנים ברמת יורוליג. זה שים, תומר ופלטין פצועים לא הופך את בלייזר, שגב וטימור באורח פלא לשחקנים ששווים דקות משחק מול ריאל. לא אם אתה רוצה לנצח בכל אופן.
זה אני (בגדול) מסכים.

אני לא מסכים כאמור עם הנחות היסוד ש(1) הצלחה ביורוליג הכי חשוב יותר מהכל (2) לא יכולנו לבנות את הסגל אחרת.
הצלחה ביורוליג ברור לכולנו שלעופר זה הכי חשוב. אבל גם בנושא בנית הסגל, כבר הזכרתי את זה פה, שהפועל הציעה למיציץ 6 מיליון דולר, כשההצעה הכי קרובה לזה היתה איזור 3 מיליון דולר. זה היה אחרי תהליך שכל פעם שהציעו לו יותר מקבוצה אחרת הפועל העלתה את ההצעה עד לסכום המופרך הזה, מיליוני דולרים מההצעה הכי קרובה.
גם לסורקין בזמנו הציעו יותר. אבל האם עופר בא לסורקין ואמר לו "כל הצעה שמכבי נותנת לך, אנחנו נכפיל? הם מציעים לך 800 אלף? קח 1.6 מיליון דולר לעונה, רק בוא". אני לא חושב שזה מה שקרה. אני לא מפקפק בזה שלהביא את סורקין היה לעופר חשוב. מאד. החמאתי לו מאד על הניסיון בזמן אמת. אבל בדיעבד נראה שזה לא היה עד כדי כך חשוב כמו מיציץ שעליו באמת התאבדו בכל מחיר כמעט. זה סדר העדיפויות.
וזה ככה כי לעופר הכי חשוב הצלחה ביורוליג, וזה הכסף שלו. לי פחות, מה לעשות.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  704 לייקים

בעיקר מדברים על זה כי כל הכתבלבים קוראים פה וברשתות שיש על זה שיח (בדרך כלל מצד שונאי עופר) וזה בשבילם זהב. אני מהמר שבלי הרעל של ועדת הקישוט, השיח על זה היה נגמר כבר מזמן.
אדום ותיק
קיבל.ה  1026 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 26 נובמבר 2025, 11:51 בעיקר מדברים על זה כי כל הכתבלבים קוראים פה וברשתות שיש על זה שיח (בדרך כלל מצד שונאי עופר) וזה בשבילם זהב. אני מהמר שבלי הרעל של ועדת הקישוט, השיח על זה היה נגמר כבר מזמן.
:rose: :rose: :rose:
למרבית הכתבלבים והפרשנים מטעם, (לצערי מתן נאור הוא מטעם..) יש אגנדה ברורה -אנטי הפועל. כל מה שמשחיר,מעורר מהומות, שופך עוד רעל זה טוב וצריך פרסם.
זה שהפסדנו על נקודה, ביום שהינו במשחק לא טוב, ועם בעיית שיפוט את זה בכלל לא הזכירו. זה לא חשוב להם ולא מעניין אותם!

לינטוןטאונס
קיבל.ה  22 לייקים

אין אלא להודות שהפכנו למעין גירסא ״משודרגת״ של מכבי תל-אביב, בעוד שעבור רבים מאיתנו הרעיון המכונן של להיות הפועל תמיד היה, בראש ובראשונה, *לא* להיות מכבי.
כלומר, לא לניצחון בכל מחיר, לא להקמת קבוצה על טהרת הזרים, לא להזנחת הליגה המקומית לטובת היורוליג, ועוד כהנה והכנה ערכים, רחמנא ליצלן.
כעת סוף כל סוף ניתנה לנו, לראשונה בהיסטוריה, ההזדמנות לחלק באופן מדעי לחלוטין את אוהדי הפועל לשני זנים נפרדים:
1. אוהד הפועל מן הזן ״הטהור״, כלומר, כזה שנאמן לערכים עליהם כולנו גדלנו. אוהד מסוג זה אפשר גם לכנות: יפה נפש, תמים, נאיבי, לוזר, פרייאר, שמאלני וכו׳ וכו׳.
2. אוהד הפועל מן הזן ה״מזוייף״, כלומר, כזה שסתם במקרה התגלגל להיות אוהד הפועל ולא מכבי, ומבחינת סט ערכיו הוא זהה בצורה כמעט מוחלטת למקבילו המכביסט. אוהד מסוג זה אפשר גם לכנות: מכביסט בתחפושת, סאחי, או בפשטות, סתם אוהד ספורט רגיל שרוצה נצחונות והישגים. לא יותר ולא פחות.

ושכל אחד יחשוב עם עצמו לאיזה זן הוא שייך, ואולי אפילו ישים מדבקה על דש החולצה כדי שכולנו נוכל סוף כל סוף לזהות אחד את השני ביציע.

בסוף, בתכלס, שום דבר לא באמת משנה, ואולי הלקח המרכזי הוא: קצת צניעות. אנחנו לא כאלה מיוחדים.
נערך לאחרונה על ידי לינטוןטאונס ב 26 נובמבר 2025, 13:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Red Or Dead
קיבל.ה  363 לייקים

גם בזה ״הכתבים מטעם״ והאולטראס אשמים?
הרי שנים ארוכות דיברנו וגיחכנו על מכבי ועל הדרך שלה וכמה שהם חבורה של שכירי חרב אמריקאים ללא זהות ישראלית
עכשיו כשזה קורה אצלנו, על סטרואידים, אי אפשר להגיד מילה? די לצביעות הזאת.

עניינית - בוודאי שאיטודיס צריך לשחק עם מי שהוא רואה לנכון - מקצועית
אבל אני לא מסכים שאם חס וחלילה נעלה ישראלים לכמה דק׳ על הפרקט יחרב עלינו עולמנו.
קבוצות משחקות כל הזמן עם שחקנים משולי הרוטציה, ורק בהפועל אי אפשר להעלות בשום מצב שהוא לא 2 דק לסיום משחק ביתרון של 20+ שחקנים ישראלים (שחקני נבחרת, עם ניסיון)?
לא קונה את זה.
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3203 לייקים

דקות משחק לישראלים ביורוליג זה לאו דוקא הפרמטר שמעניין אותי.
זה מאוד מבאס שאין לנו יותר ישראלים ששווים דקות ביורוליג ושהשניים/שלושה שכן פצועים.
באופן אישי, לא מרשים אותי רישום של "ישראלים" שלא יודעים מילה בעברית כמו דיברתולומיאו, ריימן, ליף ועוד ועוד בעבר כמו שארפ או רוצ'סטי שעפים מפה רגע אחרי שנגמר להם החוזה.

מה שכן מעניין אותי בהקשר של הליגה המקומית , ופה אני עדיין מאמין ורוצה את אותם הדברים שרציתי תמיד:
1. תקרת שכר
2. הגבלה ל4 זרים , אפילו פחות מבחינתי
3. חזרה למקסימום 8 זרים בשנה (הקורונה כבר לא משפיע עלינו הרבה זמן , וגם המלחמה כבר פחות או יותר לא)

קבוצה שרוצה לבנות גלקטיקוס ליורוליג ב160 מיליון שקל , שיבושם לה , אבל זה לא צריך לדרוס את הליגה המקומית.
כרגע אנחנו מנצלים את החוקים עד תום לטובתינו , הייתי שמח לדעת שאנחנו עדיין עומדים מאחורי הדברים לעיל וזה מבאס אותי שאנחנו לא.

אבל, כשיש בעלים פרטי, זה כבר העיניין שלו לנהל את זה ודעתנו כקהל הפכה למשנית.
אני באופן אישי חושב שמודל העמותה והיכולת שלו להחזיק קבוצת כדורסל תחרותית מיצה את עצמו , ועל כן גם הצבעתי בעד עופר ומקבל עלי את מה שהוא מחליט בנושא.
בטח כל עוד מה שהוא בונה פה זה קבוצה ברמות הכי גבוהות שיש.

והדגש שלי , כאוהד קבוצת כדורסל , הוא על קבוצה הכי תחרותית והישגית שאפשר , זאת מהות תחרות הספורט.
היה מושלם אם העמותה היתה מצליחה להתקיים במקביל לקבוצה הבוגרת ונותנת לנו את הערך המוסף הקהילתי חברתי , אבל לצערי מסלול ההתנגשות שעלינו עליו מחרב את זה. (ואני עדיין מאשים בראש ובראשונה את אי קיום ההצבעה לגורם מספר אחד למצב שהגענו אליו).

חשיבות היורוליג, לשנה/שנתיים/שלוש הקרובות מבחינתי, זה להתבסס ולהתמצב ברמות האלה , כדי להיות תחרותיים לאורך שנים קדימה ולא הבלחה נקודתית של שנה אחת או שתיים.
ולכן, באופן קצת אבסורדי מבחינתי , השנה אני רואה הישג טוב ביורוליג בחשיבות מאוד גבוהה, קשה לי להגיד שיותר מאליפות בארץ , אבל אם אני חושב על זה רק רציונאלית (ואני לא) אז ברור שעדיף יורוליג.
שליחת תגובה