Mendelson כתב: ↑16 ספטמבר 2025, 08:23
ראיתי את התקציר עכשיו שוב, במחצית הראשונה פעמיים במצבים נייחים השחקן שלו מקבל כדור לראש כי הוא לא קופץ בזמן, באחד המצבים זה גם נכנס. ועוד מי שכבש עליו עם הראש זה פאקינג דור מיכה, ננס בלי משחק ראש.
זו בעיה קשה, ואני כותב את זה כמישהו שמאוד אוהב את פיבן (כבלם). חייבים חייבים מגן ימני, ותמיד טוב שיש שחקן כזה על הספסל כגיבוי.
איך הגול של מיכה קשור לקושי בציוות של פיבן כמגן ימני? בלי קשר שאף בלם לא היה יכול לעזור פה כי כל שחקן הגנה במצב כזה היה עומד בין מיכה לבין השער ולא היה מצליח לגעת בכדור.
אני לא נגד להביא מגן ימני עם יכולות התקפיות, אבל אתמול במחצית השיה פיבן עשה מצויין את העבודה כמגן תוקף, עלה וזכה בהרבה כדורים, היה קרוב לטוריאל. לפעמים נראה שאנשים פה מביעים דעה על אוטומט בלי להסתכל על המשחק.
הגול היה גול באשמתו, אין סיבה ששחקן כמו מיכה יקח מאבק גובה ויתן נגיחה לשער. זה למשל בניגוד לשער השני שספגנו, שהייתה שם איזו ערבוביה אבל נראה לי שמאיימבו קיבל איזו מכה (שהמצלמות לא קלטו) וזה גרם לו להחמיץ את האירוע.
זה לא קשור למיקום שלו בתור מגן ימני, פשוט אם היה מגן ימני טוב הוא כנראה היה גיבוי מהספסל.
Mendelson כתב: ↑16 ספטמבר 2025, 14:55
הגול היה גול באשמתו, אין סיבה ששחקן כמו מיכה יקח מאבק גובה ויתן נגיחה לשער. זה למשל בניגוד לשער השני שספגנו, שהייתה שם איזו ערבוביה אבל נראה לי שמאיימבו קיבל איזו מכה (שהמצלמות לא קלטו) וזה גרם לו להחמיץ את האירוע.
זה לא קשור למיקום שלו בתור מגן ימני, פשוט אם היה מגן ימני טוב הוא כנראה היה גיבוי מהספסל.
זה לא היה מאבק גובה. מיכה עמד לפניו ולכן נגע בכדור ראשון.
D&3 כתב: ↑16 ספטמבר 2025, 14:57
זה שהוא היה הכי קרוב למיכה לא אומר שהתפקיד שלו היה למנוע ממיכה לנגוח
נכון. זה שהוא היה צריך לשמור את מיכה ושמר אוויר במקום זה מה שאומר את זה.
אגב היה לבית"ר בתחילת המשחק כדור חופשי מאותה נקודת בדיוק שהסתיים באותו מהלך בדיוק שהשחקן שפיבן שמר (אני חושב מוזי) עמד בדיוק איפה שמיכה עמד והצליח לנגוח אחורה וזה עבר ממש סמוך לקורה הרחוקה.
D&3 כתב: ↑16 ספטמבר 2025, 14:57
זה שהוא היה הכי קרוב למיכה לא אומר שהתפקיד שלו היה למנוע ממיכה לנגוח
נכון. זה שהוא היה צריך לשמור את מיכה ושמר אוויר במקום זה מה שאומר את זה.
אגב היה לבית"ר בתחילת המשחק כדור חופשי מאותה נקודת בדיוק שהסתיים באותו מהלך בדיוק שהשחקן שפיבן שמר (אני חושב מוזי) עמד בדיוק איפה שמיכה עמד והצליח לנגוח אחורה וזה עבר ממש סמוך לקורה הרחוקה.
אתה צודק מוזי כמעט נגח (זה היה פיבן שבמזל לא הכניס עצמי) גם רואים בתקציר בדקה ה13 בערך, ממש דומה לגול של מיכה לקראת סיום המחצית, זה מראה שפיבן לא קלט את התרגיל הזה במצבים חופשיים, הוא נתן מרווח גדול מדיי לשחקן ושילמנו על זה
אני גם לא מבין את ההייט, משחק בסדר גמור, מניע מהר כשצריך, מרגיע כשצריך, לא מהיר במיוחד אבל אין הרבה שיכולים להתמודד עם המהירות של אנסה, הבעיה שאין לו מחליף כשהוא שופך לאגר
בואו חבר׳ה עם כל האהבה לפיבן ויש המון, אנסה חגג עליו, נכון שאנסה מהיר בצורה בלתי רגילה לליגה אבל הוא פשוט התעלל בנו באגף, פיבן לא מגן ימני כי הוא לא תורם לנו התקפית והגנתית הוא מתקשה בגלל המהירות שלו (לבלם הוא מהיר יחסית אבל לא כמגן)
מצד אחד נכון אנסה חגג עליו, מצד שני אתם חושבים שהוא לא היה חוגג על דסה לדוגמא?
נראה שרוב המגנים שמנסים להביא לפה הם שחקני התקפה יותר.
יש לנו בעיה באגף הזה וכנראה היא תישאר שם. חבל שלא הצלחנו להביא את בן הרוש, יכל להיות שיחוק מטורף
"באשר לעמדת מגן ימני, בהפועל מקווים להחתים שחקן חופשי בקרוב מתוך הבנה שמול הקבוצות הגדולות שחר פיבן יתאים בצד ההגנתי, אבל מול קבוצות שמסתגרות יצטרכו בהפועל מגן התקפי יותר. "
מגן היא העמדה הכי בעיתית בכדורגל העולמי, למצוא מגן שטוב ממש גם בהתקפה וגם בהגנה היא משימה שקשה הרבה פעמים גם לקבוצות הטובות ביותר בעולם, לכן היא הפכה לעמדת פשרה, מתפשרים על התקפה או הגנה יותר טובות, או חצי חצי. אצלנו במדינת הליגה השישית בטיבה, בה הדגש בקבוצות ילדים היא לנצח ולהבקיע, לא פלא שחלק גדול מהמגינים בבוגרים הם קשרים או חלוצים שהוסבו בנערים/נוער והגנה היא לא הצד החזק במיוחד, אז זו הפשרה לרוב. העונה למשל החזרנו את ליידנר שטוב התקפית ורע הגנתית פלוס נאסר שהוא חצי חצי ( וזכורים במיוחד קנדה טוב בהתקפה ובונדר בהגנה, רק שבונדר לא היה משהו גם בזה... ). אבל פיבן הוא משהו אחר, הוא היה פשרה של ינואר, כשברדה החליט שלא בא לו על שני המגינים הקיימים ושתל אותו שם, בלם שחושב וסוגר כמו בלם, איטי ולא תומך התקפית. זה לא נראה מדהים, אבל הוא התאים לו את השיטה -שלא נראתה משהו- והוא לא עלה הרבה למעלה, והגנתית לא נאלץ להתמודד עם קיצונים אימתניים מדי בליגת ההליכה הלאומית והוא בלם מספיק טוב לסגור במצבים כאלה. בפעם היחידה שנאלץ, בחצי גמר, ראינו מה קרה. ראינו גם באשדוד איך אנסה אנס אותו ( משפט שטוב מדי לכתוב גם אם לא היה נכון... ) ואנחנו אוטוטו לפני שוב אותה ב"ש ואז דרבי. וכאילו זה לא מספיק, אין אפיל עוד שחקן בעמדה. אז באמת באמת באמת שלא ברור מה הסיפור פה, מי עדיין חושב שהוא מגן, שהוא מספיק טוב הגנתית לעמדה נגד הגדולות - או בכלל- ושאנחנו לא צריכים מגן שיעבור את החצי בכלל ושיש לנו זמן עם ה'מחליף'. זה שפה בפורום יש כאלה שאין לי מושג מה הם לא רואים - או מה הם כן - סבבה, אבל מאמן וצוות מקצועי? איך קבוצה משקיעה כל כך הרבה כסף ומחשבה על הסגל ופשוט מזניחה עמדה שלמה? הזוי זה אנדרסטייטמנט. וכמו שנכתב פה זה עושה גם לו עוול, לא רק לקבוצה, הוא בלם ולא מגן.
שחר פיבן מזכיר לי במשחק הלחימה שלו את אילן בכר ואסי דומב, הןא נותן תלב ןהנשמה כל משחק עד שהןא לא נושם בסוף. אוהב אותו שחקן לצאת איתו למלחמה, הבעיה שאם יבוא מגן ימין לצערי הןא לא יראה דשא כמעט .
yoni143 כתב: ↑28 ספטמבר 2025, 23:44
שחר פיבן מזכיר לי במשחק הלחימה שלו את אילן בכר ואסי דומב, הןא נותן תלב ןהנשמה כל משחק עד שהןא לא נושם בסוף. אוהב אותו שחקן לצאת איתו למלחמה, הבעיה שאם יבוא מגן ימין לצערי הןא לא יראה דשא כמעט .
הוא יהיה בלם שלישי במצב כזה. הוא יראה לא מעט דשא. ואז הוא יזכיר לך את יעקב הלל.
אלוהים שיעזור לנו
לא שפיבן כמגן זה מרגיע
אבל אשכרה אין לו מחליף, איך מסמסו את זה שהיה חייב להגיע לפה מגן, דיברו על זמביה למה זה לא קורה? הוא עדיין חופשי