דעתי:7even כתב: ↑05 דצמבר 2024, 05:42 (לא ראיתי פוסט אחר לשוק ההון)
הביטקוין חצה הלילה את ה 100,000$ ולא נראה שבדרך לעצור.
מישהו כאן משקיע במניות באופן אקטיבי? לא מסחר יומי חלילה שזה מתכון די בטוח להפסד הכסף.
אם כן, באיזו פלטפורמה? רק מקווה שלא בבנקים או באלו שלוקחים טונות של עמלות כי זה עושק על מלא.
התחלתי לעקוב לפני כשנה אחרי מיכה, שנתן לי ים של תובנות. גם רשום לקהילה שלו.
הפנסיה וכל הקרנות שלי בערך בסנפ והוא תענוג על מלא. אולי אפרוש בזכותו מוקדם משחשבתי
בתיק הטריידינג שלי יש כרגע את:
- אנבידיה(אלא מה?)
- פאלאנטיר
- דל
- טסלה
- אוראקל
- אריסטה נטוורק
- קוינבייס
- אמאזון
- וולמארט
- מדד עוקב אתריום, שגם הוא התחיל בפריצה
כיף לעקוב אחר השוק ועושה התאמות תוך כדי ריצה.
לאחרונה כל הקשור למניות כורים גרעיניים קטנים החלו לתת בראש עקב הצורך הגובר בחשמל אם כי הן מאד תנודתיות.
(שול דבר פה לא המלצה כמובן...)
יופי של חברות, אבל -
אם ככ הרבה מחקרים מראים שהסיכוי להכות את המדדים בטווח הארוך (בהנחה ואתה משקיע לטווח ארוך) - למה להשקיע במניות כאלה ואחרות ולא פשוט לקנות את המדד (S&P 500 ומדד עולמי, למשל)?
חוסך התאמות, התעסקות, כאבי ראש וברוב הכמעט מוחלט לשל המקרים גם יותר משתלם מבחינת תשואה.
יש המון מחקרים ובדיקות שמראים שהסיכוי שתעקוף את המדד (לא ברמה של שנה שנתיים אלא למשל אם תלך במסלול הזה כנגד מסלול מחקה מדד עולמי ל-20 שנה) הוא אפסי.
לכן אני די נגד השקעה במניות בודדות, אלא אם אתה באמת מכיר כל חברה ואת התחום לרוחבו, יודע מתי אתה נכנס, מתי אתה יוצא וגם אז... הסטטיסטיקה נגדך.
בנוגע לקריפטו - יש תחזיות מדהימות על אתריום וסביר להניח שהוא ימשיך להיות האלט שתמיד שני לביטקוין - אבל אם אתה באמת מאמין בו (או בביטקוין) - הייתי שוקל לקנות את המטבע עצמו, ולא נייר שעוקב.
זה אומנם יותר התעסקות ומצריך מעט הבנה (לא מדע טילים), אבל יש המון יתרונות בעיני:
- כשאתה קונה נייר עוקב אתה לא ממש מפזר השקעות. אין הבדל בין לקנות נייר של ביטקוין ללהשקיע עוד קצת במניה של טסלה. שניהם נסחרים בשוק ההון, יכול להיות שזה יעשה יותר ויכול להיות שההוא.
- כשאתה מחזיק את המטבע (בצורה בטיחותית, נכונה ומאובטחת, בתוך ארנק קר וכו), אתה בעלים של הדבר האמיתי. לא סתם בעולם הקריפטו אומר "Not your keys, Not your coins". אני רואה בזה פיזור. כמו שבן אדם שם את הכסף שלו בשוק ההון, נדל"ן, ושאר אפיקי ההשקעה כדי לפזר, יש פה אפיק נוסף של השקעה לפיזור. אם אתה באמת מאמין במטבע ושהוא יגדל ושבעוד X שנים באמת נשתמש בו והערך שלו יעלה, הייתי שוקל להחזיק אותו.
השוק הזה לאט לאט מקבל רגולציה בעולם.
כשאתה קונה בצורה כזו, הכסף שלך לא בקריפטו אלא בשוק ההון.
בהצלחה