שוק ההון וקריפטו

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
Scofield
קיבל.ה  256 לייקים

7even כתב: 05 דצמבר 2024, 05:42 (לא ראיתי פוסט אחר לשוק ההון)

הביטקוין חצה הלילה את ה 100,000$ ולא נראה שבדרך לעצור.

מישהו כאן משקיע במניות באופן אקטיבי? לא מסחר יומי חלילה שזה מתכון די בטוח להפסד הכסף.
אם כן, באיזו פלטפורמה? רק מקווה שלא בבנקים או באלו שלוקחים טונות של עמלות כי זה עושק על מלא.

התחלתי לעקוב לפני כשנה אחרי מיכה, שנתן לי ים של תובנות. גם רשום לקהילה שלו.
הפנסיה וכל הקרנות שלי בערך בסנפ והוא תענוג על מלא. אולי אפרוש בזכותו מוקדם משחשבתי :)

בתיק הטריידינג שלי יש כרגע את:
- אנבידיה(אלא מה?)
- פאלאנטיר
- דל
- טסלה
- אוראקל
- אריסטה נטוורק
- קוינבייס
- אמאזון
- וולמארט
- מדד עוקב אתריום, שגם הוא התחיל בפריצה

כיף לעקוב אחר השוק ועושה התאמות תוך כדי ריצה.
לאחרונה כל הקשור למניות כורים גרעיניים קטנים החלו לתת בראש עקב הצורך הגובר בחשמל אם כי הן מאד תנודתיות.

(שול דבר פה לא המלצה כמובן...)
דעתי:
יופי של חברות, אבל -
אם ככ הרבה מחקרים מראים שהסיכוי להכות את המדדים בטווח הארוך (בהנחה ואתה משקיע לטווח ארוך) - למה להשקיע במניות כאלה ואחרות ולא פשוט לקנות את המדד (S&P 500 ומדד עולמי, למשל)?
חוסך התאמות, התעסקות, כאבי ראש וברוב הכמעט מוחלט לשל המקרים גם יותר משתלם מבחינת תשואה.
יש המון מחקרים ובדיקות שמראים שהסיכוי שתעקוף את המדד (לא ברמה של שנה שנתיים אלא למשל אם תלך במסלול הזה כנגד מסלול מחקה מדד עולמי ל-20 שנה) הוא אפסי.
לכן אני די נגד השקעה במניות בודדות, אלא אם אתה באמת מכיר כל חברה ואת התחום לרוחבו, יודע מתי אתה נכנס, מתי אתה יוצא וגם אז... הסטטיסטיקה נגדך.

בנוגע לקריפטו - יש תחזיות מדהימות על אתריום וסביר להניח שהוא ימשיך להיות האלט שתמיד שני לביטקוין - אבל אם אתה באמת מאמין בו (או בביטקוין) - הייתי שוקל לקנות את המטבע עצמו, ולא נייר שעוקב.
זה אומנם יותר התעסקות ומצריך מעט הבנה (לא מדע טילים), אבל יש המון יתרונות בעיני:
- כשאתה קונה נייר עוקב אתה לא ממש מפזר השקעות. אין הבדל בין לקנות נייר של ביטקוין ללהשקיע עוד קצת במניה של טסלה. שניהם נסחרים בשוק ההון, יכול להיות שזה יעשה יותר ויכול להיות שההוא.
- כשאתה מחזיק את המטבע (בצורה בטיחותית, נכונה ומאובטחת, בתוך ארנק קר וכו), אתה בעלים של הדבר האמיתי. לא סתם בעולם הקריפטו אומר "Not your keys, Not your coins". אני רואה בזה פיזור. כמו שבן אדם שם את הכסף שלו בשוק ההון, נדל"ן, ושאר אפיקי ההשקעה כדי לפזר, יש פה אפיק נוסף של השקעה לפיזור. אם אתה באמת מאמין במטבע ושהוא יגדל ושבעוד X שנים באמת נשתמש בו והערך שלו יעלה, הייתי שוקל להחזיק אותו.
השוק הזה לאט לאט מקבל רגולציה בעולם.
כשאתה קונה בצורה כזו, הכסף שלך לא בקריפטו אלא בשוק ההון.

בהצלחה
הפועל זה מיום הולדתי
הפועל תל אביב עד יום מותי
השורה הקבועה 🍭
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3188 לייקים

Scofield כתב: 02 ספטמבר 2025, 15:27
7even כתב: 05 דצמבר 2024, 05:42 (לא ראיתי פוסט אחר לשוק ההון)

הביטקוין חצה הלילה את ה 100,000$ ולא נראה שבדרך לעצור.

מישהו כאן משקיע במניות באופן אקטיבי? לא מסחר יומי חלילה שזה מתכון די בטוח להפסד הכסף.
אם כן, באיזו פלטפורמה? רק מקווה שלא בבנקים או באלו שלוקחים טונות של עמלות כי זה עושק על מלא.

התחלתי לעקוב לפני כשנה אחרי מיכה, שנתן לי ים של תובנות. גם רשום לקהילה שלו.
הפנסיה וכל הקרנות שלי בערך בסנפ והוא תענוג על מלא. אולי אפרוש בזכותו מוקדם משחשבתי :)

בתיק הטריידינג שלי יש כרגע את:
- אנבידיה(אלא מה?)
- פאלאנטיר
- דל
- טסלה
- אוראקל
- אריסטה נטוורק
- קוינבייס
- אמאזון
- וולמארט
- מדד עוקב אתריום, שגם הוא התחיל בפריצה

כיף לעקוב אחר השוק ועושה התאמות תוך כדי ריצה.
לאחרונה כל הקשור למניות כורים גרעיניים קטנים החלו לתת בראש עקב הצורך הגובר בחשמל אם כי הן מאד תנודתיות.

(שול דבר פה לא המלצה כמובן...)
דעתי:
יופי של חברות, אבל -
אם ככ הרבה מחקרים מראים שהסיכוי להכות את המדדים בטווח הארוך (בהנחה ואתה משקיע לטווח ארוך) - למה להשקיע במניות כאלה ואחרות ולא פשוט לקנות את המדד (S&P 500 ומדד עולמי, למשל)?
חוסך התאמות, התעסקות, כאבי ראש וברוב הכמעט מוחלט לשל המקרים גם יותר משתלם מבחינת תשואה.
יש המון מחקרים ובדיקות שמראים שהסיכוי שתעקוף את המדד (לא ברמה של שנה שנתיים אלא למשל אם תלך במסלול הזה כנגד מסלול מחקה מדד עולמי ל-20 שנה) הוא אפסי.
לכן אני די נגד השקעה במניות בודדות, אלא אם אתה באמת מכיר כל חברה ואת התחום לרוחבו, יודע מתי אתה נכנס, מתי אתה יוצא וגם אז... הסטטיסטיקה נגדך.

בנוגע לקריפטו - יש תחזיות מדהימות על אתריום וסביר להניח שהוא ימשיך להיות האלט שתמיד שני לביטקוין - אבל אם אתה באמת מאמין בו (או בביטקוין) - הייתי שוקל לקנות את המטבע עצמו, ולא נייר שעוקב.
זה אומנם יותר התעסקות ומצריך מעט הבנה (לא מדע טילים), אבל יש המון יתרונות בעיני:
- כשאתה קונה נייר עוקב אתה לא ממש מפזר השקעות. אין הבדל בין לקנות נייר של ביטקוין ללהשקיע עוד קצת במניה של טסלה. שניהם נסחרים בשוק ההון, יכול להיות שזה יעשה יותר ויכול להיות שההוא.
- כשאתה מחזיק את המטבע (בצורה בטיחותית, נכונה ומאובטחת, בתוך ארנק קר וכו), אתה בעלים של הדבר האמיתי. לא סתם בעולם הקריפטו אומר "Not your keys, Not your coins". אני רואה בזה פיזור. כמו שבן אדם שם את הכסף שלו בשוק ההון, נדל"ן, ושאר אפיקי ההשקעה כדי לפזר, יש פה אפיק נוסף של השקעה לפיזור. אם אתה באמת מאמין במטבע ושהוא יגדל ושבעוד X שנים באמת נשתמש בו והערך שלו יעלה, הייתי שוקל להחזיק אותו.
השוק הזה לאט לאט מקבל רגולציה בעולם.
כשאתה קונה בצורה כזו, הכסף שלך לא בקריפטו אלא בשוק ההון.

בהצלחה
נקודות מצויינות.
האמת שרשמתי פה בשרשור כמה וכמה פעמים שבשביל ראש שקט תמיד יש את המדד ואני הכי בעד זה למי שלא מחפש הרפתקאות או פחות מעוניין להיכנס עמוק יותר.
שיתפתי את החברות הללו(שמאז עשיתי בהן קצת שינוי) רק כדי להתייעץ, לשאול, לשתף, לראות ולשמוע מי משקיע ואיפה. לא כאיזו המלצה ממני להשקעה במניה במקום במדד.
לראש שקט ובטוח - מדד. לגמרי.

בנוגע לקריפטו. ברור שאת המטבע ולא נייר עוקב. חדמ"ש.
פשוט לא כולם רוצים את ההתעסקות של ארנקים או פתיחת חשבון בפלטפורמת קריפטו.
לי אישית זה לא מפריע אז הרכישה הקבועה שלי, כמובן שבפלטפורמת קריפטו.
יחד, רק יחד! :heart:
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1929 לייקים

"פלטפורמת קריפטו" זה בניגוד לארנק? המפתח אצלך או אצל הפלטפורמה?

בלי קשר, יש המלצה על אתר למכור באמצעותו ביטקוין עם דגש על אמינות?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3188 לייקים

אם פלטפורמה, אז זה פשוט להירשם לאחת הפלטפורמות(למשל: קוינבייס), עם אימות של דרכון/ת.ז ועוד כמה דברים שלוקח להם כמה ימים לאמת ולאשר ולאחר מכן ההתחברות היא ב 2way authenticator כמובן. לא רק סיסמא.
בד"כ ברגע שאתה קונה שם קריפטו הוא נשמר אוטומטית בארנק פנימי של הפלטפורמה. כמו מניה לכל דבר.
אתה יכול לסחור ישירות מתוך הארנק הזה, או להעביר לכל ארנק חיצוני משלך. חלק מהפלטפורמות תומכות בכך למיטב ידיעתי.

ישך לישראל את BitsofGold, Gemini Trust, Kraken, Binance ועוד...
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1929 לייקים

7even כתב: 02 ספטמבר 2025, 18:43 אם פלטפורמה, אז זה פשוט להירשם לאחת הפלטפורמות(למשל: קוינבייס), עם אימות של דרכון/ת.ז ועוד כמה דברים שלוקח להם כמה ימים לאמת ולאשר ולאחר מכן ההתחברות היא ב 2way authenticator כמובן. לא רק סיסמא.
בד"כ ברגע שאתה קונה שם קריפטו הוא נשמר אוטומטית בארנק פנימי של הפלטפורמה. כמו מניה לכל דבר.
אתה יכול לסחור ישירות מתוך הארנק הזה, או להעביר לכל ארנק חיצוני משלך. חלק מהפלטפורמות תומכות בכך למיטב ידיעתי.

נניח שאני רוצה למכור, לא לקנות.
יש סכנה ש-coinbase למשל יעשו לי איזה סרט עם העברה של סכום לבנק מקומי (אירופה, או אפילו wise)?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1439 לייקים

teknoboy כתב: 02 ספטמבר 2025, 20:41
7even כתב: 02 ספטמבר 2025, 18:43 אם פלטפורמה, אז זה פשוט להירשם לאחת הפלטפורמות(למשל: קוינבייס), עם אימות של דרכון/ת.ז ועוד כמה דברים שלוקח להם כמה ימים לאמת ולאשר ולאחר מכן ההתחברות היא ב 2way authenticator כמובן. לא רק סיסמא.

יש סכנה ש-coinbase למשל יעשו לי איזה סרט עם העברה של סכום לבנק מקומי (אירופה, או אפילו wise)?
מהניסיון שלי, את הבעיות עשו הבנקים בארץ
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3188 לייקים

עד כה לא ניסיתי להעביר משם לבנק מקומי אז אפשר פשוט לשאול אותם.
המכירה היחידה שעשיתי זה להמיר מטבע מסויים למטבע אחר.
סמל אישי של משתמש
Scofield
קיבל.ה  256 לייקים

קראקן היא בורסה אמריקאית
מאוד מאוד מסובך להעביר אליה כסף, צריך לעשות העברת Swift בדולר רוב הבנקים או דוחים את זה או מנקים מראש 25 אחוז מס במקור (כמובן שלא משתלם), בשביל להמנע מזה צריך להוציא פטור מניקוי מס במקור ממס הכנסה (מסובך בפני עצמו) וגם אז לקוות שהבנק יסכים. מסובך
הדרך השניה היא לקנות שם באשראי אבל זה לא משתלם, עדיף כבר בגוף מפוקח בארץ כמו ביטס אוף גולד, יוצא יותר זול.

ביינאנס די מוחרמת בישראל, לא מקבלת אף כרטיס אשראי ישראלי ולא מוכרת פה.

מהניסיון הלא רב שלי הכי זול לקנות או מביטס אוף גולד (שזה סוג של חלפן שמוכר בעמלה קבועה מעל שער המטבע)
או ביטוסי שעובד כמו ביטס אוף גולד ובנוסף מעמיד בורסה בה אפשר לקנות מול סוחרים בזמן אמת בשער שמוסכם על קונה ומוכר מרצון

הגוף הישראלי האחרון זה אלטשולר הוריזון, שהעמלות שם גבוהות

בכללי התחום הזה עדיין נחשב בחיתולים בישראל ולכן בניגוד לניירות ערך שאתה קונה בעמלה אפסית מבתי השקעות קשה לצאת מזה בעמלה של פחות מ-5 אחוז
אבסורד אבל מקווה שבעתיד זה יהיה מוסדר ונגיש יותר
הפועל זה מיום הולדתי
הפועל תל אביב עד יום מותי
השורה הקבועה 🍭
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1439 לייקים

7even כתב: 02 ספטמבר 2025, 21:21

שים לב שכל פעולת קנייה מכירה שעשית, גם אם הכסף לא יצא מהבורסה, חייבת במס
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1439 לייקים

אגב, מבחינת פלטפורמת מסחר אני אוהב את Bitstamp
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  3188 לייקים

סומך כתב: 02 ספטמבר 2025, 22:43
7even כתב: 02 ספטמבר 2025, 21:21

שים לב שכל פעולת קנייה מכירה שעשית, גם אם הכסף לא יצא מהבורסה, חייבת במס
בודאי, מכיר את זה טוב מדי לצערי.
שליחת תגובה