מ-4 יצאו 2:
סיכום של חלון ינואר שעתיד להכריע את המסע לליגת העל
אנחנו מתקרבים לישורת האחרונה של העונה, כאשר הצמרת של הליגה הלאומית צמודה כפי שלא הייתה בעשור האחרון.
כל אחת מ-4 הקבוצות המובילות את הטבלה ניסתה להתחזק כמה שניתן על מנת לנסות ולהמשיך במרוץ עד לסיומו.
את הטבלה כרגע עוד לא ניתן לסכם, אבל את חלון ההעברות של ינואר כבר אפשר.
הפועל תל אביב
- הגיעו: פיבן (בלם/מגן ימני), חטואל (כנף שמאל/חלוץ), שבירו (חלוץ) ואנריקה ג'וקו (קשר אחורי).
- עזבו: ארצל (השאלה), גניס (השאלה).
- נשארו למרות שמועות כאלה ואחרות: עמית למקין, עאבד, בריהון, רוטמן, קופרמן ושהר.
סה"כ, לטעמי הפועל התחזקה בעמדות הנדרשות בשחקנים שעל הנייר נחשבים לאיכותיים ובעלי ניסיון בליגת העל (להחריג את ג'וקו שנותר רק להתפלל).
מנגד, הקבוצה למעשה לא נחלשה ולא שחררה אף שחקן משמעותי. כן צריך להדגיש שכעת הסגל של הקבוצה רחב מאוד ואני מקווה שזה לא יפגע בתלכיד חדר ההלבשה.
למעשה, אני לא רואה תרחיש שבריהון, למקין, עאבד או שהר יראו דקות דשא אלא אם נסבול מחוסר מזל ומכת פציעות קיצונית.
הפועל פתח תקווה:
- הגיעו: פרנק ריבולייה (חלוץ זר מהפועל עפולה), יובל ששון (חלוץ מראשל"צ), עידן כהן (מגן ימני, יקירינו שעלה עם הפועל לליגת העל), דוד דגו (קשר, מק"ש), שון עדרי (קשר אחורי/בלם, ק"ש).
- עזבו: שרמליין אזונגניטודה (בלם), בן אז'ובל (חלוץ), אמיר ברקוביץ (כנף), נועם כהן (מגן ימני).
סה"כ עשו חיזוקים נקודתיים לסגל הקיים שכרגע רץ בהצלחה תחת הדרכתו של פרץ (4 נצחונות רצופים). לא מדובר בשחקנים שוברי שיוויון בהשוואה לשחקנים שהפועל הביאה, אך בהחלט חיזוקים ראויים.
הבשורה הגדולה בהפועל פתח תקווה היא שמירה על השלד הקיים למרות כל-מיני חיזורים של קבוצות אחרות, כולל רוחנא, סונגה, נועם שחר, חזוט, תומר אלטמן ובני.
הפועל רמת גן:
- הגיעו: מוטי ברשצקי (קשר, מבני יהודה), תומר לוי (מגן ימני, מכבי פ"ת), עמנואל אג'יי (קשר אחורי, אשדוד), שביט מזל (חלוץ, בני יהודה), נתי אמויאל (מגן שמאלי, מכבי הרצליה)
- עזבו: מור סימן טוב חתם בבאר שבע אך יישאר בהפועל רמת גן עד לסוף העונה.
חלון די מוצלח להפועל רמת גן שכמו הפועל, כמעט ולא נחלשה ומנגד הביאה מספר שחקנים בעלי ניסיון הן בליגת העל והן בלאומית.
הנקודה החיובית היחידה מבחינתנו היא שאני מתרשם שהם סובלים מעודף שחקנים בחלק ההתקפי ואולי זה ישפיע על התפוקה והביטחון של חלק מהסגל... אבל זה בעיקר ניחוש.
הפועל כפר שלם:
- הגיעו: תמיר עדי (קשר אחורי, חדרה), שחר צפריר (מגן, אום אל פאחם), מונטרי קמהאני (מגן שמאלי, אשדוד), יצחק אבבה (בלם, בני יהודה), קסטרו (כנף, בני יהודה), רז שטיין (חלוץ, ראשלצ), דודי תירם (בלם, רמה"ש).
- עזבו: לא מצאתי שחקנים שעזבו, תעדכנו אותי.
לא ברור לי מאיפה כל הכסף לקבוצה שאפילו לא מתחזקת אתר בית - אבל הם עשו חתיכת חלון העברות וגם שמרו על הנכסים העיקריים שלהם (קליי...).
אמנם השם שלהם מטעה, אבל לדעתי אחרי הפועל יש להם את הסגל הכי מוכשר עקב החלון שהם עשו.
כעת כל מה שנותר לומר זה יאללה הפועל
מקווה שפגענו ובקרוב הסיוט הזה ששמו ליגה לאומית יהיה מאחורינו.
"יש דברים שחשובים יותר מכסף. כמו דרבי למשל" | ע. דמארי