אה? המספרים שמדברים עליהם של הרוגים בסוריה רק עולים
נפילת משטר אסד
-
- קיבל.ה 426 לייקים
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
זאת אומרת שהטיעון שלך מחזיק מים רק אם מסתכלים על ההפגנה של ה-14.10, ואם מסתכלים על ההפגנות של החודשים האחרונים אז הוא מתפוגג לאוויר?Segev כתב: ↑11 מרץ 2025, 14:32בלונדון, המקום בו היתה אותה הפגנה בנגלדשית, כבר בשבת ה14/10 היו 100,000 איש בהפגנה על ישראל (שאגב לא מזמן נחשף שהבקשה למשטרה להפגנה הזו יצאה כבר ב7/10 בשעות הצהריים כשחמאס עוד היה ביישובי העוטף) ככה שהטיעון המספרי שלך שוב שגוי וההשוואה שלי היתה נכונה גם מבחינת זמנים וגם מספרים. שבוע אחרי תחילת הטבח בבנגלדש - 300 אנשים. שבוע אחרי תחילת ה״טבח״ בעזה - 100,000. אם כבר להיפך, הם יצאו להפגין במספרים גדולים יותר כשהיו בעזה 2000 הרוגים מאשר כשהיו בעזה 40,000 הרוגים (עייפות החומר כנראה)teknoboy כתב: ↑10 מרץ 2025, 10:52קודם כל אני בשוק שפחות אנשים באו להפגין בגלל שבועיים של טבח שנהרגו בו כאלף איש מאשר על שבועות וחודשים שבהם נהרגו כחמישים אלף.
באמת שאין לי הסבר לזה שבהפגנות על פי חמישים יותר הרוגים (ופי כמה מאות יותר הרס תשתיות, כשני מיליון פליטים וכו' וכו') היו פי חמישים יותר אנשים.
דבר שני, אם יצאת להפגין על בנגלדש, איפה הייתה בהפגנות על מיאנמר? למה לא ארגנת הפגנות על אפריקה כשראית שאין?
לשיטתך שלך אתה צבוע ברמות.
(הייתכן שיצאת להפגין רק על בנגלדש כי שם האשמים הם מוסלמים והתעלמת מכל שאר העוולות בעולם כי זה לא הסתדר עם האג'נדה שלך?)
וזה אמור לשכנע אותי שאתה צודק???
תשמע, אתה ממש גרוע בקטע של לשכנע אנשים ו\או להצדיק את הטענות שלך. אבל ממש.
וכל זה רק אם מתייחסים לרעיון המוזר שלך, שלפיו מספר המפגינים אמור להיות לינארי למספר ההרוגים בעניין שבגללו מפגינים.
לידיעתך, יש הרבה הפגנות על דברים שהם לא טבח ולא כוללים שום הרוגים, ולרוב הפגנות נועדו להפעיל לחץ על הממשלה של המפגינים ולא רק להביע עמדה מוסרית כללית באוויר.
נכון, בינתיים המספרים כבר הגיעו ליותר מאלף הרוגים, מהם 830 אזרחים ושאר לוחמים של שני הצדדים.
המספרים ממשיכים לעלות, אבל הרג האזרחים הואט\נעצר.
אגב, גם בעזה קצב ההרג הלך וירד, אבל בכל צורה שלא תסתכל על זה המספרים שם גדולים עשרות מונים מאלה שבאירועי הימים האחרונים בסוריה.
מציע לך להסתכל למשל על שיעור ההרוגים מכלל האוכלוסייה.
וכל זה נכון גם אם מתעלמים מההקשר ההיסטורי\פוליטי של כל הסיפור, דבר שאתה מתעקש לעשות - אבל המפגינים, מתברר, חכמים ממך.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
אני מרשה לעצמי לסכם את ה"דיון" הזה:
טענת טענה ילדותית, מטופשת ולא קשורה למציאות (ההפגנות סביב מה שקורה בעזה הן ביטוי של אנטישמיות) ועכשיו אתה מסתבך עם "הוכחות" ילדותיות, מטופשות ולא קשורות למציאות בניסיון לצאת טיפה פחות מביך.
שיהיה בהצלחה.
לדעתי אפשר להפסיק פה. קשה לי להאמין שחישובים נוספים של יחס מפגינים\הרוגים יצליחו לשכנע מישהו במשהו שהוא לא חשב גם ככה.
טענת טענה ילדותית, מטופשת ולא קשורה למציאות (ההפגנות סביב מה שקורה בעזה הן ביטוי של אנטישמיות) ועכשיו אתה מסתבך עם "הוכחות" ילדותיות, מטופשות ולא קשורות למציאות בניסיון לצאת טיפה פחות מביך.
שיהיה בהצלחה.
לדעתי אפשר להפסיק פה. קשה לי להאמין שחישובים נוספים של יחס מפגינים\הרוגים יצליחו לשכנע מישהו במשהו שהוא לא חשב גם ככה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 426 לייקים
אה?? אני טענתי שצריך להיות קשר בין מספר ההרוגים לבין מספר המפגינים? זו בדיוק היתה הטענה שלך, אתה הרי כתבת שאתה לא מופתע שהיו פחות מפגינים על הטבח בבנגלדש כי היו שם פחות הרוגים… הראתי לך שכשגם בעזה היה מספר הרוגים כמו בבנגלדש אז ההפגנות עדיין היו גדולות פי מאה.
ובאמת עדיף להפסיק, אני מבזבז אנרגיות סתם על מקרה אבוד
ובאמת עדיף להפסיק, אני מבזבז אנרגיות סתם על מקרה אבוד
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
אני אזכיר לך את מה שהיה בדיון פה, כי נראה לי ששכחת.
כל הטענה שלך היא שעל ישראל עושים רעש לא פרופורציונלי וההסבר היחיד לזה הוא אנטישמיות, לא?
עניתי שיש הסבר הרבה יותר פשוט ומתבקש, והוא ממדי ההרג וההרס על רקע ההקשר ההיסטורי המוכר לכול.
התגובה שלך הייתה כולה טעויות עובדתיות (למשל שמה שמשטר אסד עשה בסוריה עבר בשקט מוחלט), ובפרט התייחסה לדברים כמו "קצב ההרוגים" (וגם בזה טעית, אגב) ולמספר ההרוגים ביום תחילת ההפגנות (וגם בזה טעית, אגב).
נכון שבחלק מהחישובים הלא רלוונטיים שעשית יש פערים בין ההפגנות על עזה להפגנות על דברים אחרים, אבל זה לא מוכיח כלום, בטח שלא מניע אנטישמי.
לפחות הגענו להסכמה שחילופי המספרים והחישובים האלה הם בזבוז אנרגיה (אם כי אתה חושב ככה כי אתה מבין שאף אחד מאיתנו לא ישתכנע ואני חושב ככה גם כי אני מבין שזה לא רלוונטי לכלום).
כל הטענה שלך היא שעל ישראל עושים רעש לא פרופורציונלי וההסבר היחיד לזה הוא אנטישמיות, לא?
עניתי שיש הסבר הרבה יותר פשוט ומתבקש, והוא ממדי ההרג וההרס על רקע ההקשר ההיסטורי המוכר לכול.
התגובה שלך הייתה כולה טעויות עובדתיות (למשל שמה שמשטר אסד עשה בסוריה עבר בשקט מוחלט), ובפרט התייחסה לדברים כמו "קצב ההרוגים" (וגם בזה טעית, אגב) ולמספר ההרוגים ביום תחילת ההפגנות (וגם בזה טעית, אגב).
נכון שבחלק מהחישובים הלא רלוונטיים שעשית יש פערים בין ההפגנות על עזה להפגנות על דברים אחרים, אבל זה לא מוכיח כלום, בטח שלא מניע אנטישמי.
לפחות הגענו להסכמה שחילופי המספרים והחישובים האלה הם בזבוז אנרגיה (אם כי אתה חושב ככה כי אתה מבין שאף אחד מאיתנו לא ישתכנע ואני חושב ככה גם כי אני מבין שזה לא רלוונטי לכלום).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא