הרבה פעמים קראתי פה שאין שום סיכוי שבעולם שישראל תכבוש את הרצועה כיבוש קבוע, שיהיו שם התנחלויות וכו' וכו'.
אז נכון, אין החלטת ממשלה כזאת ועדיין אין יישובים משום סוג, אבל ה"אין סיכוי" הזה נהיה פחות משכנע משבוע לשבוע.
איך שזה נראה, ככל שהמלחמה תתארך - ככה יגדל הסיכוי שישראל וצה"ל ימשיכו לדמם עוד שנים רבות סביב התנחלויות בעזה, כמו שהיה בעבר.
https://www.haaretz.co.il/news/security ... leapp=true
אמל"ק:
פעילות צה"ל בשטחים שנתפסו מגוונת: הוא מרחיב בסיסים, בונה תשתיות ואפילו סולל דרכים, בעוד חמאס מטווח את הכוחות. על פי חישובי "הארץ", שנעשו על בסיס ניתוח תצלומי לוויין ומקורות מידע גלויים נוספים, היקף השטחים שצה"ל שולט בהם כעת מגיע ל-26% מהרצועה.
קצין בכיר שהתייחס לשטח שנתפס בלב הרצועה אמר כי מדובר ב"מאמץ לכיבוש מתמשך". אך הפעילות הצבאית מספקת רוח גבית לתומכי חידוש ההתנחלויות. כך נוצרים תנאים ליצירת מציאות חדשה - היאחזות ישראלית ארוכת טווח, ההולכת ומתהווה ברצועת עזה.
...
כעת הפך אזור זה (נצרים) למוקד משיכה מרכזי של התנועה לייהוד מחדש של הרצועה. כך למשל, בחנוכה האחרון אספו חיילים במדים ממוזיאון גוש קטיף בירושלים את המנורה שהורדה מגג בית הכנסת בעת פינוי נצרים, והביאו אותה לבניין צמוד לבית החולים הטורקי. מפקד גדוד עמד לידה והכריז כי החיילים הם "צאצאי המכבים ונכדיהם", וכי הם השיבו את המנורה למקומה. חיילים גם ערכו במקום טקס הכנסת ספר תורה, ולדברי עמית סגל ועיתונאי ימין נוספים, היה זה ספר תורה שהוצא מבית הכנסת של נצרים בהתנתקות, וכעת הושב למקומו.
...
התיעוד של הפעילויות הללו כמעט ואינו מתפרסם באופן רשמי, אך מופיע בקביעות בערוצים שונים של הימין והימין הדתי, בקבוצות טלגרם, חשבונות יוטיוב, פייסבוק וטוויטר של גופים הקשורים בהתנחלויות, או חשבונות פרטיים של חיילים, המעודדים את ייהוד רצועת עזה. באופן זה, התנועה לייהוד הרצועה מנצלת את הפעילות של צה"ל וצוברת תאוצה מתחת לרדאר.
...
... ההחזקה ברצועה מנימוקים אסטרטגיים משתלבת עם היעדים של התנועה לחידוש ההתנחלויות. את עומק התמיכה ביישוב רצועת עזה בצבא קשה לאמוד, אך ברור שזו תופעה שמקבלת ביטוי בשטח. לאחר שנים של התחזקות הדת בצבא, תוצאות התהליך ניכרות, וכך גם השפעות הציונות הדתית על מערך המילואים.
כך למשל, חיילים, כולל קצינים, תועדו בעשרות מקרים כשהם מניפים דגלים כתומים בתוך הרצועה, מציגים כרזות המכריזות על חידוש התנחלויות, או קוראים בפיהם להתנחל שם מחדש. חיילים תועדו פעמים רבות רוקדים עם ספרי תורה ברצועה, בין השאר לצד כרזות המכריזות על חזרה לגוש קטיף, ובשני מקרים לפחות צולמו לובשים חולצות גוש קטיף כתומות על המדים. חיילים גם קבעו מזוזות ברחבי הרצועה. בכמה התקנות מזוזה נאמרה ברכת "מציב גבול אלמנה", אותה נהוג לברך בעת חידוש יישוב יהודי בארץ. בטקסים אלו השתתפו קצינים בכירים - בהם אל"ם לירון בטיטו המפקד על חטיבת גבעתי, ואל"ם בני אהרון, המפקד היוצא של חטיבה 401.
...
גם אם חלק מהפעולות הן סמליות, היוזמות הפרטיות של החיילים אינן נעשות בחלל ריק. מחוץ לצה"ל, כנס ההתיישבות הגדול שהתקיים בירושלים בינואר משך תשומת לב רבה, אך מלבדו התקיימו אירועים נוספים, כולל צעדה לכיוון הרצועה בהובלת ארגון המתנחלים "נחלה". יו"ר הארגון ואחת הדמויות הבולטות של תנועת ההתנחלויות, דניאלה וייס, הופיעה לאחרונה בשדולה להתיישבות ברצועת עזה שהוקמה בכנסת, וסיפרה על תוכנית של גרעיני התיישבות הכוללים מאות משפחות המוכנות לשוב מיד לרצועה. היא הסבירה כיצד ההתיישבות תתחיל מבסיסי צה"ל. פעילים כבר מתרכזים צמוד לגדר בשטח ישראל, וממתינים להזדמנות להיכנס לרצועה.
בנוסף, לפי סקר המכון הישראלי לדמוקרטיה מחודש אפריל, 33% מהנשאלים היהודים המזהים עצמם בימין תומכים בהתנחלות ברצועת עזה. מובילי דעת קהל כמו ינון מגל מנצלים כל במה לקדם את ההתנחלות ברצועה. וסרטון שפורסם על ידי כתב מעריב, אברהם בלוך, בחשבון הטוויטר שלו, מראה את אחד מרגעי השיא בסיום מצעד הדגלים האחרון בירושלים, אז עשרות אלפים מבני הציונות הדתית הריעו ברחבת הכותל לקריאות לייהוד עזה.
גם בדרג הפוליטי קיימת תמיכה משמעותית במטרה הזו. לפחות 12 שרים - יותר משליש משרי הממשלה - הביעו תמיכה פומבית בחזרה לגוש קטיף וייהוד הרצועה. המשמעותיים ביותר בהם - שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', שקרא "למחות את זכר עמלק מתחת השמיים", כמו גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר - טוענים כי התנחלות יהודית היא המפתח לביטחון ישראל. סמוטריץ' ציין לאחרונה כי "יש במטרת המלחמה של הקבינט שליטה מבצעית ארוכת טווח של צה"ל", והוסיף כי יש להיערך לחידוש ההתנחלות כפר דרום.
בכתבה יש עוד הרבה פרטים, צילומים, סרטונים וצילומי לוויין. את הצילומים והסרטונים צילמו חיילים והעלו לרשתות החברתיות.
אחד הדברים הכי הזויים הוא שהיא התחילה כתחקיר על ההפקרות של ביטחון שדה וביטחון מידע בקרב החיילים, אבל מהר מאוד התברר לעיתונאים שההפקרות הזאת היא בעיקר מצד החיילים שחוגגים את האפשרות של חזרה לעזה והקמת יישובים בה.