יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)
- הפועל
- קיבל.ה 1710 לייקים
- יצירת קשר:
איך תכרות אותו אם שניה אחרי שאתה יוצא הם בונים אותו שוב?
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
-
- קיבל.ה 2452 לייקים
הצפי שלי שהעוטף יהיה מאוד מסוכן לגור בו דווקא אם תפתח חזית על מלא מול חיזבאללה. חלק מזה כי בדומה למנטליות של הכדורגל הישראלי, קל להערים טקטית על הצבא שבטח ימקד את כל כולו בצפון כמו מטומטם.
לכן אין מה לפתוח בשום מלחמה, לסיים בעזה עם חטופים חיים בידיים ולסגור תבסטה בצפון עם הסכם מדומה, או בהמשך התקתשות על אש קטנה עם חיזבאללה. צריך טקטית לחשוב כמו קבוצה פחות טובה שבאה להתגונן כדי לצאת 90 דקות עם תיקו כדי להשאר בליגה בידיעה שצפרא יקנה אותנו ונתחיל להתחמש ולהתמגן באופן קיצוני ונתכונן ליום שיבוא הדרבי שוב והוא כמובן יגיע, אלא אם סדרי העולם ישתנו באופן קיצוני.
לפתוח מלחמה עם חיזבאללה, כולל המצב בעזה(שבשניה וחצי הם יוצאים ממנהרה ישר לישוב בלי הרבה בעיה) זה כמו לעלות לדרבי עם 4 חלוצים 4 קשרים ו2 שחקני הגנה וברנס שוער
לכן אין מה לפתוח בשום מלחמה, לסיים בעזה עם חטופים חיים בידיים ולסגור תבסטה בצפון עם הסכם מדומה, או בהמשך התקתשות על אש קטנה עם חיזבאללה. צריך טקטית לחשוב כמו קבוצה פחות טובה שבאה להתגונן כדי לצאת 90 דקות עם תיקו כדי להשאר בליגה בידיעה שצפרא יקנה אותנו ונתחיל להתחמש ולהתמגן באופן קיצוני ונתכונן ליום שיבוא הדרבי שוב והוא כמובן יגיע, אלא אם סדרי העולם ישתנו באופן קיצוני.
לפתוח מלחמה עם חיזבאללה, כולל המצב בעזה(שבשניה וחצי הם יוצאים ממנהרה ישר לישוב בלי הרבה בעיה) זה כמו לעלות לדרבי עם 4 חלוצים 4 קשרים ו2 שחקני הגנה וברנס שוער
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
אתה מפספס את הנקודה כי דברים מסוימים שאני כותב קשים לך מדי לעיכול.
כתבתי במפורש שאין לי בעיה עקרונית עם המלחמה בחמאס, ולמען האמת - פחות או יותר כל העולם מקבל את זה.
מה שאני ורוב העולם מתקשים מאוד לקבל זה הדברים שישראל עשתה תחת כותרת הגג של המלחמה הזאת - הרג של עשרות אלפים, הרס שיטתי של האפשרות לחיות ברצועה, פגיעה מכוונת המינימום ההומניטרי הנדרש וכו' וכו'. כל אלה הם לא רק פשעי מלחמה פר אקסלנס, הם גם לא ממש עוזרים לפגוע בחמאס, ככה שאפילו תירוץ טוב אין לזה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
ד״א, תחת הפשעי מלחמה אתה מחשיב את החילוץ של 4 החטופים?teknoboy כתב:אתה מפספס את הנקודה כי דברים מסוימים שאני כותב קשים לך מדי לעיכול.
כתבתי במפורש שאין לי בעיה עקרונית עם המלחמה בחמאס, ולמען האמת - פחות או יותר כל העולם מקבל את זה.
מה שאני ורוב העולם מתקשים מאוד לקבל זה הדברים שישראל עשתה תחת כותרת הגג של המלחמה הזאת - הרג של עשרות אלפים, הרס שיטתי של האפשרות לחיות ברצועה, פגיעה מכוונת המינימום ההומניטרי הנדרש וכו' וכו'. כל אלה הם לא רק פשעי מלחמה פר אקסלנס, הם גם לא ממש עוזרים לפגוע בחמאס, ככה שאפילו תירוץ טוב אין לזה.
אתה גם בתפיסה של המראיינת ב-BBC ששאלה אם הזהרנו את האוכלוסיה לפני המבצע?
לפי מה שפורסם, הם הוחזקו בבית של רופא ועיתונאי (סתם אם מדברים על בלתי מעורבים).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
אף פעם לא הייתי מצביא גדול, אבל מכשול תת קרקעי כמוק בציר פילדלפי שמתחתיו מי ביוב אמור לעשות את העבודה.הפועל כתב:איך תכרות אותו אם שניה אחרי שאתה יוצא הם בונים אותו שוב?
- הפועל
- קיבל.ה 1710 לייקים
- יצירת קשר:
זה לקח 4 שנים ו4 מיליארד שקל, וזה עוד בלי שאתה בלב שטח עוין ובנוי.
זה אולי אפשרי טכנית, אבל אני מתקשה להאמין שזה יקרה
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
ביחס לעלויות של המלחמה הזו, הסכום נמוך.הפועל כתב:זה לקח 4 שנים ו4 מיליארד שקל, וזה עוד בלי שאתה בלב שטח עוין ובנוי.
אין ספק שהאתגר הביטחוני גדול מאוד, אבל אם רוצים לטפל בהברחות, אני לא רואה דרך אחרת.
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?Asafasraf כתב: ↑21 יוני 2024, 13:41ד״א, תחת הפשעי מלחמה אתה מחשיב את החילוץ של 4 החטופים?teknoboy כתב:אתה מפספס את הנקודה כי דברים מסוימים שאני כותב קשים לך מדי לעיכול.
אני מקווה בשביל גלנט וביבי שהם לקחו עורכי דין טיפה יותר מוצלחים ממך.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?teknoboy כתב:לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?Asafasraf כתב: ↑21 יוני 2024, 13:41ד״א, תחת הפשעי מלחמה אתה מחשיב את החילוץ של 4 החטופים?teknoboy כתב: אתה מפספס את הנקודה כי דברים מסוימים שאני כותב קשים לך מדי לעיכול.
שאלתי אותך בעבר כמה פעמים ותמיד התחמקת- מה קןרה אם יש לך אפשרות להוריד את יחייא סינוואר, אבל לפגוע בעוד עשרות בלתי מעורבים. היית עושה את זה? האם היית פועל שונה מישראל במבצע האחרון לשחרור החטופים?
אחוז הבלתי מעורבים שם קרוב מאוד לאחוז הנצחונות שלנו בדרבי רגל בעשור האחרון.
ראית את הסרטונים של ה-7.10 בעזה?
להמשיך על מעורבות החמאס באונר״א?
הלוואי והייתי מייצג את ביבי- הייתי עושה הכל שיילך למאסר.
-
- קיבל.ה 426 לייקים
מי אמר שמתו עשרות אלפי בלתי מעורבים?teknoboy כתב: ↑21 יוני 2024, 19:46לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?Asafasraf כתב: ↑21 יוני 2024, 13:41ד״א, תחת הפשעי מלחמה אתה מחשיב את החילוץ של 4 החטופים?teknoboy כתב:
אתה מפספס את הנקודה כי דברים מסוימים שאני כותב קשים לך מדי לעיכול.
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
היות וישראל לא נותנת הערכות, אז הערכות האו"ם כנראה מקובלות עליה. הדרך היחידה להתווכח עם נתונים היא לספק נתונים אחרים.
לא סתם ישראל לא נותנת שום הערכה, יש לזה סיבה טובה.
לא סתם ישראל לא נותנת שום הערכה, יש לזה סיבה טובה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
-
- קיבל.ה 573 לייקים
שאלה כמו מה היית עושה היא תאורטיתAsafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:08״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?teknoboy כתב:לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?
שאלתי אותך בעבר כמה פעמים ותמיד התחמקת- מה קןרה אם יש לך אפשרות להוריד את יחייא סינוואר, אבל לפגוע בעוד עשרות בלתי מעורבים. היית עושה את זה? האם היית פועל שונה מישראל במבצע האחרון לשחרור החטופים?
תאורטית אם כדי להציל את המשפחה שלי מתאונה אני צריך לחולל פעולה שתהרןג משפחה אחרת- מה נכון? בעיה.
אז עזןב תאוריה ותגיד על מה אתה מבסס את ההנחה שאין בעזה כמעט בכלל בלתי מעורבים. ושים לב- אנחנו מדברים לא רק על גברים בגיל הצבא אצלנו אלא קשישים,ילדים, תינוקות . מבחינתך ילדים, נניח עד גיל 12, נחשבים מעורבים?
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
אם הובן שאני מאשים ילדים קטנים במעורבות בטרור, אז זו לא כוונתי.תא מרבוטא כתב:שאלה כמו מה היית עושה היא תאורטיתAsafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:08״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?teknoboy כתב: לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?
תאורטית אם כדי להציל את המשפחה שלי מתאונה אני צריך לחולל פעולה שתהרןג משפחה אחרת- מה נכון? בעיה.
אז עזןב תאוריה ותגיד על מה אתה מבסס את ההנחה שאין בעזה כמעט בכלל בלתי מעורבים. ושים לב- אנחנו מדברים לא רק על גברים בגיל הצבא אצלנו אלא קשישים,ילדים, תינוקות . מבחינתך ילדים, נניח עד גיל 12, נחשבים מעורבים?
לעומת זאת, באוכלוסיה הבוגרת, ועצם העובדה שבסקר האחרון שהיה 60% תמכו במעשי ה-7.10, זה נותן לי תמונה קצת יותר ברורה.
-
- קיבל.ה 573 לייקים
אוקי נניח 60% מעורביםAsafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 17:27אם הובן שאני מאשים ילדים קטנים במעורבות בטרור, אז זו לא כוונתי.תא מרבוטא כתב:שאלה כמו מה היית עושה היא תאורטיתAsafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:08
״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?
לעומת זאת, באוכלוסיה הבוגרת, ועצם העובדה שבסקר האחרון שהיה 60% תמכו במעשי ה-7.10, זה נותן לי תמונה קצת יותר ברורה.
זה 40% לא. איך הגעת לסטטיסטיקת דרבים רגל שלנו?
-
- קיבל.ה 1610 לייקים
איך היית מגיב, לפני החילוץ של נועה ארגמני, על ידיעה שצה"ל הפציץ דירה ונהרגו בה רופא ועיתונאי ואיך אחרי?
-
- קיבל.ה 1610 לייקים
כי זה לא ישנה שום דבר.
בדיוק כמו עם אונרא (ולא משנה כמה הוכחות ומספרים צה"ל מספק).
ייקחו את זה כהודאה של ישראל בהרג חפים מפשע (גם אם צהל יאמר שנהרגו 10 אחוזים) וימשיכו עם המספרים שלהם
הם לא מסוגלים לעשות יותר מדי בדרום ובקושי נלחמים.מקסימום איזו חוליה שתחוסל זריז,לא צריך שם יותר מדי כוח אדםdino כתב: ↑21 יוני 2024, 09:32 הצפי שלי שהעוטף יהיה מאוד מסוכן לגור בו דווקא אם תפתח חזית על מלא מול חיזבאללה. חלק מזה כי בדומה למנטליות של הכדורגל הישראלי, קל להערים טקטית על הצבא שבטח ימקד את כל כולו בצפון כמו מטומטם.
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
מערכת הביטחון של ישראל, ובראשה צה"ל.
גם בהערכות הישראליות שפורסמו, וגם כשפורסם שהמספרים הפלסטינים נחשבים כאמינים עליה.
וגם מה שאיציק כתב.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
1. עכשיו אני כבר משוכנע שאתה לא מבין מה פירוש "צביעות" ו\או שמבחינתך זה קוד ל"אני לא מסכים איתך"Asafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:081. ״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?teknoboy כתב:לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?
2. שאלתי אותך בעבר כמה פעמים ותמיד התחמקת- מה קןרה אם יש לך אפשרות להוריד את יחייא סינוואר, אבל לפגוע בעוד עשרות בלתי מעורבים. היית עושה את זה? האם היית פועל שונה מישראל במבצע האחרון לשחרור החטופים?
3. אחוז הבלתי מעורבים שם קרוב מאוד לאחוז הנצחונות שלנו בדרבי רגל בעשור האחרון.
4. הלוואי והייתי מייצג את ביבי- הייתי עושה הכל שיילך למאסר.
2. קודם כל, אני לא חושב שחיסול של סינוואר ישנה את התמונה יותר מדי. אם מחר מישהו יתנקש בבן גביר אז לא יהיו יותר ישראלים גזענים? בחייאת.
דבר שני, השאלה שלך (לדעתי לא במקרה) מעורפלת מאוד.
דבר שלישי, אני אשאל אותך ככה: אם יש הזדמנות להשיג את הגביע הקדוש שלך ולהרוג את סינוואר אבל המחיר הוא מוות של 50,000 ילדים. היית עושה את זה?
בקיצור, כשתתבגר ותהיה מוכן לדון במציאות ולא בתחליף הזוי שאתה מדמיין בצורה מעורפלת כמו קשקוש של סטלנים - נדבר.
3. כלומר אתה חושב שכולם שם ממילא בני מוות?
4. יש לי תחושה שלא הבנת את הכוונה שלי, ואני בטוח בוודאות שאתה לא מגיב למה שכתבתי אלא מנסה לעשות לנו פה virtue signalling של "אני לא ביביסט". טיפ קטן: זה לא ממש מעניין אם אתה בעד או נגד ביבי. על פניו אתה בעד דברים הרבה יותר גרועים ממנו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 2452 לייקים
חשוב לא ליפול שוב למחשבה כאילו בם מטומטמים ונחותים ונעצור אותם עם 4 חיילים וג׳יפ.J-R כתב: ↑23 יוני 2024, 10:51הם לא מסוגלים לעשות יותר מדי בדרום ובקושי נלחמים.מקסימום איזו חוליה שתחוסל זריז,לא צריך שם יותר מדי כוח אדםdino כתב: ↑21 יוני 2024, 09:32 הצפי שלי שהעוטף יהיה מאוד מסוכן לגור בו דווקא אם תפתח חזית על מלא מול חיזבאללה. חלק מזה כי בדומה למנטליות של הכדורגל הישראלי, קל להערים טקטית על הצבא שבטח ימקד את כל כולו בצפון כמו מטומטם.
עכשיו זה לא דוגמה ואין להם שום אינטרס להוציא את כולם מהמנהרות בעשרות ומאות כדי להלחם בצבא ולמות. הם יוצאים 1-2 ממנהרה נותנים אר פי ג׳י או צלף ובורחים פנימה.
ברגע שימקדו כוחות בצפון במלחמה על מלא, הם יתארגנו מהר
האינטרס יהיה כמשחק החתול והעכבר, כדי לשבש לחימה ולהצריך התארגנויות סדכ בדרום, כמו שהחיזבאללה תורמים להם כיום.
אומנם לא יהיה שוב פלישה במאות לישובים, אבל מספיק שכל פעם ישוב יחטוף פלישונת וזה יעשה את העבודה מבחינתם וגם יבריח את אלו שכבר חזרו לעוטף
-
- קיבל.ה 2452 לייקים
מתי מתחיל בצפון המלחמה הגדולה? חשבתי שיתחיל באביב
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
1. במיוחד בשבילך:teknoboy כתב:1. עכשיו אני כבר משוכנע שאתה לא מבין מה פירוש "צביעות" ו\או שמבחינתך זה קוד ל"אני לא מסכים איתך"Asafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:081. ״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?teknoboy כתב: לא הבנתי, אתה לוקח מקרה נקודתי שאפשר להתווכח עליו ומשתמש בו כתירוץ להרג של עשרות אלפי אנשים?
2. שאלתי אותך בעבר כמה פעמים ותמיד התחמקת- מה קןרה אם יש לך אפשרות להוריד את יחייא סינוואר, אבל לפגוע בעוד עשרות בלתי מעורבים. היית עושה את זה? האם היית פועל שונה מישראל במבצע האחרון לשחרור החטופים?
2. קודם כל, אני לא חושב שחיסול של סינוואר ישנה את התמונה יותר מדי. אם מחר מישהו יתנקש בבן גביר אז לא יהיו יותר ישראלים גזענים? בחייאת.
דבר שלישי, אני אשאל אותך ככה: אם יש הזדמנות להשיג את הגביע הקדוש שלך ולהרוג את סינוואר אבל המחיר הוא מוות של 50,000 ילדים. היית עושה את זה?
בקיצור, כשתתבגר ותהיה מוכן לדון במציאות ולא בתחליף הזוי שאתה מדמיין בצורה מעורפלת כמו קשקוש של סטלנים - נדבר.
4. יש לי תחושה שלא הבנת את הכוונה שלי, ואני בטוח בוודאות שאתה לא מגיב למה שכתבתי אלא מנסה לעשות לנו פה virtue signalling של "אני לא ביביסט". טיפ קטן: זה לא ממש מעניין אם אתה בעד או נגד ביבי. על פניו אתה בעד דברים הרבה יותר גרועים ממנו.
צביעוּת או דו-פרצופיות היא צורת התנהגות המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסרית נעלית...״ אני די בטוח שלא מעט אנשים ידעו בדיוק היכן זה קשור אליך.
2. תמשיך לנסות להתחמק עם פליק פלאקים מרהיבים.
אין ספק שלהשוות את בן גביר לסינוואר זה במקום.
אני הבאתי לך מצב שיכול לקרות, אתה הבאת מצב שלא יקרה, אבל אני, בניגוד אליך אתן תשובה ברורה- אם תהיה אפשרות לפגוע בסינוואר, תוך כדי פגיעה בעשרות אנשים (לא ישראלים!) אני לא אחשוב פעמיים.
3. רובם הגדול טרוריסטים ותומכי טרור. את ההצגות שלהם אתה תאכל, לא אני.
4. שכחתי שהחלפת את אלוהי המוסר.
אתה מוכן לנסות ולהקריב חיים של אנשים במדינה שאתה כבר לא חי בה, בשם ״שלום מדומה״. תודה לאל שאתה לא חלק מההנהגה.
נ.ב כמו תמיד בהודעה שלך תהיה התנשאות.
-
- קיבל.ה 342 לייקים
לא יהיה כלום. ישראל יותר מדי מורתעת מחיזבאללה (ובצדק). גם אין שום טעם לצאת להרפתקה הזו אם לא מתכוונים להשמיד את חיזבאללה. לעשות רבע עבודה או חצי עבודה לא יקדם אותנו לשום מקום וסתם יהיו פה מאות/אלפי/עשרות אלפי הרוגים אזרחים (וכמובן עוד הרבה חללים), רק בשביל עוד כמה שנים של שקט וסיבוב קטלני נוסף.dino כתב:מתי מתחיל בצפון המלחמה הגדולה? חשבתי שיתחיל באביב
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
1. כולנו יודעים מה זה צביעות, אף אחד לא מבין איך זה קשור להודעות שלי, כולל אתה - עובדה שאתה לא מסוגל להסביר דבר שאתה מתיימר לטעון שהוא מובן מאליו.Asafasraf כתב: ↑27 יוני 2024, 22:091. במיוחד בשבילך:teknoboy כתב:1. עכשיו אני כבר משוכנע שאתה לא מבין מה פירוש "צביעות" ו\או שמבחינתך זה קוד ל"אני לא מסכים איתך"Asafasraf כתב: ↑22 יוני 2024, 08:08
1. ״מקרה נקודתי״- כמה צבוע אפשר להיות?
צביעוּת או דו-פרצופיות היא צורת התנהגות המתיימרת להציג כלפי חוץ תכונות אופי או התנהגות מוסרית נעלית...״ אני די בטוח שלא מעט אנשים ידעו בדיוק היכן זה קשור אליך.
אני הבאתי לך מצב שיכול לקרות, אתה הבאת מצב שלא יקרה, אבל אני, בניגוד אליך אתן תשובה ברורה- אם תהיה אפשרות לפגוע בסינוואר, תוך כדי פגיעה בעשרות אנשים (לא ישראלים!) אני לא אחשוב פעמיים.
אתה מוכן לנסות ולהקריב חיים של אנשים במדינה שאתה כבר לא חי בה, בשם ״שלום מדומה״. תודה לאל שאתה לא חלק מההנהגה.
2. תודה על המחמאות, ואולי אני באמת מרהיב, אבל פליק פלאק לא היה פה.
ולמה אי אפשר להשוות את סינוואר לבן גביר? ובכל מקרה לא השוויתי או טענתי שהם שווים או דומים. אם לא הצלחת להבין מה אני מנסה להגיד אז אני מרים ידיים. לדעתי זה היה די פשוט להבנה.
3. שים לב שאתה גם לא עונה לשאלה, וגם זורק פה טענות שהם בין דעה קדומה לגזענות מהסוג הכי נחות שיש.
4. מה הקשר לאלוהי המוסר? בעצם הבנתי, בדיוק אותו קשר כמו לצביעות.
נ"ב: אני לא מתנשא, אתה באמת משתמש פח שמגיב לא לעניין, ועוד טורח לטבל את הקשקושים שלך ב... ובכן, התנשאות ("צביעות", "אלוהי המוסר", "פליק פלאק מרהיב")
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
ברגע שקראת לי ״משתמש פח״ הסתיים הדיון איתך. לא נראה לי שנחסר האחד לשני.teknoboy כתב:1. כולנו יודעים מה זה צביעות, אף אחד לא מבין איך זה קשור להודעות שלי, כולל אתה - עובדה שאתה לא מסוגל להסביר דבר שאתה מתיימר לטעון שהוא מובן מאליו.Asafasraf כתב: ↑27 יוני 2024, 22:091. במיוחד בשבילך:teknoboy כתב: 1. עכשיו אני כבר משוכנע שאתה לא מבין מה פירוש "צביעות" ו\או שמבחינתך זה קוד ל"אני לא מסכים איתך"
2. תודה על המחמאות, ואולי אני באמת מרהיב, אבל פליק פלאק לא היה פה.
ולמה אי אפשר להשוות את סינוואר לבן גביר? ובכל מקרה לא השוויתי או טענתי שהם שווים או דומים. אם לא הצלחת להבין מה אני מנסה להגיד אז אני מרים ידיים. לדעתי זה היה די פשוט להבנה.
3. שים לב שאתה גם לא עונה לשאלה, וגם זורק פה טענות שהם בין דעה קדומה לגזענות מהסוג הכי נחות שיש.
4. מה הקשר לאלוהי המוסר? בעצם הבנתי, בדיוק אותו קשר כמו לצביעות.
נ"ב: אני לא מתנשא, אתה באמת משתמש פח שמגיב לא לעניין, ועוד טורח לטבל את הקשקושים שלך ב... ובכן, התנשאות ("צביעות", "אלוהי המוסר", "פליק פלאק מרהיב")
אתה מנסה להבריח כל משתמש שחושב שונה ממך (שהרי ידוע שהאמת נמצאת בצד שלך).
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
אני רק אציין שבינתיים היחידים שנעלמו מפה הם אנשים שחושבים פחות או יותר כמוני, ודווקא המשתמשים "מהצד שלך" פורחים (רובם מגיחים מדי פעם עם כמה הודעות בודדות ואז משתעממים מלדבר עם מלא אנשים שחושבים בדיוק כמוהם ועוד שמלאני מעצבן אחד).
אני גם בטוח במאה אחוז שהעלבון שלך מזה שקראתי לך משתמש פח אמיתי באותה מידה.
מעניין איך הייתי אמור לקרוא למשתמש שבמקום להסביר את עצמו מסתפק בהדבקת שמות גנאי לא רלוונטיים, להתלונן על זה שלא אוהבים אותו מספיק ולהפיץ גזענות מהסוג הפחות מתוחכם.
במחשבה שנייה אולי היה עדיף במקום פח לכתוב "עצלן ברמת בן גביר".
אני גם בטוח במאה אחוז שהעלבון שלך מזה שקראתי לך משתמש פח אמיתי באותה מידה.
מעניין איך הייתי אמור לקרוא למשתמש שבמקום להסביר את עצמו מסתפק בהדבקת שמות גנאי לא רלוונטיים, להתלונן על זה שלא אוהבים אותו מספיק ולהפיץ גזענות מהסוג הפחות מתוחכם.
במחשבה שנייה אולי היה עדיף במקום פח לכתוב "עצלן ברמת בן גביר".
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
״המשתמשים מהצד שלך״ הפסיקו לכתוב כי המציאות התפוצצה להם בפנים ב-7.10
אחד שכנע אותנו שבאמנה של חמאס אין שום קריאה להשמדת יהודים.
השני סיפר כמה טוב יהיה כשניתן לפלסטינאים לחזור לתוך שטחי מדינת ישראל ולהפוך אותה לפלסטין 2.
מעניין איך היו קוראים למשתמש שכל כך שונא את מדינת ישראל ומספר לנו מעשיות... אולי יוסף המספר?
אתה איש שמאל קיצוני הזוי, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך.
אחד שכנע אותנו שבאמנה של חמאס אין שום קריאה להשמדת יהודים.
השני סיפר כמה טוב יהיה כשניתן לפלסטינאים לחזור לתוך שטחי מדינת ישראל ולהפוך אותה לפלסטין 2.
מעניין איך היו קוראים למשתמש שכל כך שונא את מדינת ישראל ומספר לנו מעשיות... אולי יוסף המספר?
אתה איש שמאל קיצוני הזוי, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך.
-
- קיבל.ה 1610 לייקים
לא הגיע הזמן להפסיק את פינג פונג גן הילדים הזה לפחות עד הידיעה הרלוונטית הבאה עליה תתוכחו ?
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
1. צודק, אחרי שהטפנו כל השנים לחזק את חמאס, לתת להם מיליונים, לאפשר להם לבנות כוח צבאי - העיקר לחסל את הסיכוי לקדם הסכם כלשהו עם הפלסטינים, המציאות באמת התפוצצה "לנו" בפרצוף.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 12:09 1. ״המשתמשים מהצד שלך״ הפסיקו לכתוב כי המציאות התפוצצה להם בפנים ב-7.10
2. אחד שכנע אותנו שבאמנה של חמאס אין שום קריאה להשמדת יהודים.
3. אתה איש שמאל קיצוני הזוי, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך.
יש לך את זה ביותר רחוק מהמציאות?
2. את הטענות שלך למשתמשים אחרים תשמור ליום שהם יחליטו לחזור הנה ולהתמודד עם כמויות הרעל האינסופיות שאתה וחבריך לדעה שופכים עליהם, ותחסוך לי את הצורך להזכיר לך כל פעם שאני לא מטלי ולא אף אחד אחר מהשנואים שלך. נראה לי שאתה שונא אותי מספיק כדי להתייחס לדברים ש**אני** כותב, לא? אני גם די בטוח שאתה מסוגל, גם אם זה יצריך טיפונת מאמץ (אתה רואה? אני עדיין מאמין בך).
3. ואתה איש ימין קיצוני עם תיבול גזעני, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך. אל תכריח אותי להזכיר לך את זה ב**כל** הודעה.
בני12, הייתי שמח להפסיק את ה"דיון" עם אסף, אבל החלטתי לא לוותר לו על השקר הגס כאילו אני מרחיק מפה מישהו, כשבפועל מי שהתרחקו מכאן הם בדיוק האנשים "מהצד שלי" והם התרחקו מפה בדיוק בגלל תגובות כמו של אסף ושל אחרים עם דעות ועם אופן התבטאות דומים לשלו.
חבל גם לפספס את ההזדמנות שהשקר הבוטה והגס הזה הציב בפנינו כדי לבחון את הקשר הכללי בין ההודעות שלו בין המציאות (ר' למשל המשפט הראשון בהודעה המצוטטת).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1610 לייקים
אתה לא מסוגל להפסיק "דיון" גם אם חייך תלויים בזה כי אתה חייב תמיד לכתוב את המילה האחרונה.teknoboy כתב: ↑01 יולי 2024, 12:361. צודק, אחרי שהטפנו כל השנים לחזק את חמאס, לתת להם מיליונים, לאפשר להם לבנות כוח צבאי - העיקר לחסל את הסיכוי לקדם הסכם כלשהו עם הפלסטינים, המציאות באמת התפוצצה "לנו" בפרצוף.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 12:09 1. ״המשתמשים מהצד שלך״ הפסיקו לכתוב כי המציאות התפוצצה להם בפנים ב-7.10
3. אתה איש שמאל קיצוני הזוי, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך.
2. את הטענות שלך למשתמשים אחרים תשמור ליום שהם יחליטו לחזור הנה ולהתמודד עם כמויות הרעל האינסופיות שאתה וחבריך לדעה שופכים עליהם, ותחסוך לי את הצורך להזכיר לך כל פעם שאני לא מטלי ולא אף אחד אחר מהשנואים שלך. נראה לי שאתה שונא אותי מספיק כדי להתייחס לדברים ש**אני** כותב, לא? אני גם די בטוח שאתה מסוגל, גם אם זה יצריך טיפונת מאמץ (אתה רואה? אני עדיין מאמין בך).
3. ואתה איש ימין קיצוני עם תיבול גזעני, שחושב שהאמת המוחלטת בצד שלך ומתנשא על כל מי שלא מסכים איתך. אל תכריח אותי להזכיר לך את זה ב**כל** הודעה.
בני12, הייתי שמח להפסיק את ה"דיון" עם אסף, אבל החלטתי לא לוותר לו על השקר הגס כאילו אני מרחיק מפה מישהו, כשבפועל מי שהתרחקו מכאן הם בדיוק האנשים "מהצד שלי" והם התרחקו מפה בדיוק בגלל תגובות כמו של אסף ושל אחרים עם דעות ועם אופן התבטאות דומים לשלו.
חבל גם לפספס את ההזדמנות שהשקר הבוטה והגס הזה הציב בפנינו כדי לבחון את הקשר הכללי בין ההודעות שלו בין המציאות (ר' למשל המשפט הראשון בהודעה המצוטטת).
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
1. אתם סיפרתם לכול הקוראים כאן כמה בצד השני רוצים שלום ושרק אם נעזוב את השטח וניתן להם לחיות (לדעתי זה מה שקרה בהתנתקות), יהיה כאן טוב.teknoboy כתב:1. צודק, אחרי שהטפנו כל השנים לחזק את חמאס, לתת להם מיליונים, לאפשר להם לבנות כוח צבאי - העיקר לחסל את הסיכוי לקדם הסכם כלשהו עם הפלסטינים, המציאות באמת התפוצצה "לנו" בפרצוף.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 12:09 1. ״המשתמשים מהצד שלך״ הפסיקו לכתוב כי המציאות התפוצצה להם בפנים ב-7.10
2. אני לא שונא אותך, אלא מרחם עליך- אתה חי בעולם מדומיין ומנסה לשכנע את כולם שהעולם שלך הוא הנכון, ושוב (בפעם האלף), כשאתה נמצא במקום מושבך בחו״ל.
3. גם אם תגיד את זה מיליון פעמים, זה לא מזיז לי. אתה שונא של מדינת ישראל ואם היתה לך אפשרות היית גם משת״פ של האויבים שלנו.
החברים שלך התרחקו כי היה להם את ההבנה שאחרי ה-7.10 דברים השתנו כאן.
לגביי משתתפים שויתרו על השתתפות בדיון, מצ״ב הודעה אחת (מתוך יותר מ-15 משתמשים )ששלח אליי אחד המשתמשים הותיקים כאן לפני שנתיים, כשעוד האמנתי שיש מישהו שמסוגל לנהל דיון בגובה העיניים.
*צילום המסך נשלח בידיעתו ובאישורו של אותו המשתמש*

-
- קיבל.ה 1045 לייקים
אסף, אפשר ורצוי לנהל דיון אל תתייאש אבל תיקח בחשבון שלא בטוח שתצליח לשכנע בטיעונים שלך גם אני מבין שתמיד יהיו אנשים שלא יסכימו אותי וכרגע מדובר ברוב הישראלים כולל הקרובים לי ביותר שחושבים שאני טועה, אבל אמשיך להציג את עמדתי כי לדעתי היא הנכונה.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 22:531. אתם סיפרתם לכול הקוראים כאן כמה בצד השני רוצים שלום ושרק אם נעזוב את השטח וניתן להם לחיות (לדעתי זה מה שקרה בהתנתקות), יהיה כאן טוב.teknoboy כתב:1. צודק, אחרי שהטפנו כל השנים לחזק את חמאס, לתת להם מיליונים, לאפשר להם לבנות כוח צבאי - העיקר לחסל את הסיכוי לקדם הסכם כלשהו עם הפלסטינים, המציאות באמת התפוצצה "לנו" בפרצוף.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 12:09 1. ״המשתמשים מהצד שלך״ הפסיקו לכתוב כי המציאות התפוצצה להם בפנים ב-7.10
2. אני לא שונא אותך, אלא מרחם עליך- אתה חי בעולם מדומיין ומנסה לשכנע את כולם שהעולם שלך הוא הנכון, ושוב (בפעם האלף), כשאתה נמצא במקום מושבך בחו״ל.
3. גם אם תגיד את זה מיליון פעמים, זה לא מזיז לי. אתה שונא של מדינת ישראל ואם היתה לך אפשרות היית גם משת״פ של האויבים שלנו.
לגביי משתתפים שויתרו על השתתפות בדיון, מצ״ב הודעה אחת (מתוך יותר מ-15 משתמשים )ששלח אליי אחד המשתמשים הותיקים כאן לפני שנתיים, כשעוד האמנתי שיש מישהו שמסוגל לנהל דיון בגובה העיניים.
ולגופו של עניין נכון לעכשיו ב2 הצדדים שולט הייאוש וחוסר התקווה שיכול להיות פה אחרת, אבל חייב להיות פה אחרת כי המצב הנוכחי רע לכולם. אני אמשיך להאמין באפשרות של שלום זה לא הזוי זאת האלטרנטיבה היחידה לשפיכות הדמים הבלתי נגמרת, מאחל לך רק טוב.
-
- קיבל.ה 1397 לייקים
אני מוכן לקבל כל דעה, כל עוד היא לא מנוסחת בצורה מתנשאת.ארז שדה כתב:אסף, אפשר ורצוי לנהל דיון אל תתייאש אבל תיקח בחשבון שלא בטוח שתצליח לשכנע בטיעונים שלך גם אני מבין שתמיד יהיו אנשים שלא יסכימו אותי וכרגע מדובר ברוב הישראלים כולל הקרובים לי ביותר שחושבים שאני טועה, אבל אמשיך להציג את עמדתי כי לדעתי היא הנכונה.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 22:531. אתם סיפרתם לכול הקוראים כאן כמה בצד השני רוצים שלום ושרק אם נעזוב את השטח וניתן להם לחיות (לדעתי זה מה שקרה בהתנתקות), יהיה כאן טוב.teknoboy כתב: 1. צודק, אחרי שהטפנו כל השנים לחזק את חמאס, לתת להם מיליונים, לאפשר להם לבנות כוח צבאי - העיקר לחסל את הסיכוי לקדם הסכם כלשהו עם הפלסטינים, המציאות באמת התפוצצה "לנו" בפרצוף.
ולגופו של עניין נכון לעכשיו ב2 הצדדים שולט הייאוש וחוסר התקווה שיכול להיות פה אחרת, אבל חייב להיות פה אחרת כי המצב הנוכחי רע לכולם. אני אמשיך להאמין באפשרות של שלום זה לא הזוי זאת האלטרנטיבה היחידה לשפיכות הדמים הבלתי נגמרת, מאחל לך רק טוב.
שים לב שגם אנחנו בדעות שונות, אבל לא מגיעים לרמות השיח עם טקנו, כי הוא (ועוד כמה משתמשים כאן) מחליט לחלק ציונים ולאבחן את כל מי שלא מיישר קו עם החשיבה שלו).
כשכל זה מתובל ב״אני האדם הנאור, חפץ החיים והשיוויון ואתם גזענים חפצי מוות ומלחמות״, אז תרשה לי להגיב לו.
אני מעוניין בשלום, קודם כל מתוך אינטרס שלי, רק שהדרך שלי שונה מאחרים, וזה בסדר.
-
- קיבל.ה 1045 לייקים
כמובן שאתה רשאי להגיב לו ואני לא מתערב ברמות השיח ביניכם זה עניינכם ולא ענייני.Asafasraf כתב: ↑02 יולי 2024, 08:18אני מוכן לקבל כל דעה, כל עוד היא לא מנוסחת בצורה מתנשאת.ארז שדה כתב:אסף, אפשר ורצוי לנהל דיון אל תתייאש אבל תיקח בחשבון שלא בטוח שתצליח לשכנע בטיעונים שלך גם אני מבין שתמיד יהיו אנשים שלא יסכימו אותי וכרגע מדובר ברוב הישראלים כולל הקרובים לי ביותר שחושבים שאני טועה, אבל אמשיך להציג את עמדתי כי לדעתי היא הנכונה.Asafasraf כתב: ↑01 יולי 2024, 22:53
1. אתם סיפרתם לכול הקוראים כאן כמה בצד השני רוצים שלום ושרק אם נעזוב את השטח וניתן להם לחיות (לדעתי זה מה שקרה בהתנתקות), יהיה כאן טוב.
שים לב שגם אנחנו בדעות שונות, אבל לא מגיעים לרמות השיח עם טקנו, כי הוא (ועוד כמה משתמשים כאן) מחליט לחלק ציונים ולאבחן את כל מי שלא מיישר קו עם החשיבה שלו).
כשכל זה מתובל ב״אני האדם הנאור, חפץ החיים והשיוויון ואתם גזענים חפצי מוות ומלחמות״, אז תרשה לי להגיב לו.
אני מעוניין בשלום, קודם כל מתוך אינטרס שלי, רק שהדרך שלי שונה מאחרים, וזה בסדר.
אני מאמין לך שאתה מעוניין בשלום ומבין שהאכזריות והשנאה של חמאס כפי שראינו ב7.10 וגם לפני כן בפיגועי הטרור יכולה לדכא ולגרום לייאוש מהשלום , אבל זאת בדיוק המטרה שלהם לפגוע בסיכוי שאי פעם יהיה כאן שלום כמו שהימין שלנו במעשיו ובאידיאולוגיה הקיצונית שלו גורם לייאוש בקרב פלסטינים שמעוניינים בשלום איתנו, הדרך היא להתאחד נגד הקיצונים מ2 הצדדים ולהגיע לשלום ישראלי פלסטיני זה אפשרי
-
- קיבל.ה 246 לייקים
אחריי כמה שלושה שבועות שהייתי בגבול רפיח.
אני אומר לכם בפה מלא - הממשלה הזאת בדיחה עצובה!!
ראינו כל כך הרבה שוטרי חאמס על משאיות ופשוט אין לנו אישור להוריד אותם
וזה על קצה החוט
כל כך הרבה חלטות מטומטמות
אני מתבייש שאין לנו גב
אני ימני וכל חיי הייתי ימני אבל הממשלה הזאת לא ימין
הפקירו חברים שלי על ימין ועל שמאל
אני מתנצל אם הטון כאן כועס, אבל כל הציבור לא יודע מה הולך שם, רק אנחנו!
וזה על קצה החוט
אני מתבייש שאין לנו גב
- רווי
- קיבל.ה 749 לייקים
כל מילה. ממשלת ימין עלאק, החלטות פוליטיות נטו כוסאמא שלהם.אנחנו בתהליך כתב: ↑02 יולי 2024, 13:25 אחריי כמה שלושה שבועות שהייתי בגבול רפיח.
וזה על קצה החוט
אני מתבייש שאין לנו גב
OMG עווופררר
- הפועל
- קיבל.ה 1710 לייקים
- יצירת קשר:
אני מניח שזה קשור למה שמתואר כאן
https://www.haaretz.co.il/news/politics ... 8e4f9bbb47
הפשיעה בעזה מזנקת, וישראל ניצבת לפני מציאות כמו עיראקית
המשבר הכלכלי והשלטוני ברצועה מוביל לעליית ארגוני פשע, כפי שקרה בעיראק לאחר פלישת ארה"ב. בהיעדר תוכנית, חמאס ישוב לשלטון יחד איתם
ה"בשורה" שעל פיה בקרוב מאוד יעבור צה"ל לשלב השלישי של המלחמה, שבו ייסוגו רוב כוחותיו מהרצועה והפעילות נגד חמאס תתבצע בשיטת הפשיטות, דווקא מדאיגה מאוד את תושבי הרצועה, את ארגוני הסיוע ואת ארה"ב. "צפו לתרחיש שבו תתפתח בעזה מציאות שדומה למה שהיה בעיראק כאשר היתה בשליטת כוחות ארה"ב", אמר ל"הארץ" דיפלומט אירופאי שמכיר מקרוב את פעילות ארגוני הסיוע ברצועה. "קל וחומר כאשר בעזה לא יהיו עוד כוחות חוץ מכוחות חמאס שיפקחו על ביטחון הפנים, על הסדר הציבורי ועל נכסי האזרחים", הוסיף.
דוגמאות לכך לא חסרות. בחודש אפריל, למשל, נשדדו מבנק פלסטין כ–120 מיליון דולר שהיו מופקדים בכספות פלדה בסניפי הבנק בשכונת רימאל. השודדים פעלו כמו בסרט פשע בנאלי. פיצוץ עז גרם לשריפה בסניף המרכזי, מאות שטרות דולרים ושקלים התעופפו באוויר, ומיד אחר כך נכנסו עשרות חמושים לבניין הבנק ואספו את המיליונים שהיו מופקדים בו. זה לא היה השוד היחיד באותו החודש. שוד אחר הניב לפורצים כ–36 מיליון דולר נוספים.
מסמך פנימי שהגיע לידי הפייננשל טיימס סיפר כי כשבעה מיליון דולר נשדדו גם מכספומטים בידי שודדים חמושים שנכנסו לתוך בניין הבנק, עקרו את הכספומטים ורוקנו אותם מתוכנם. מהנהלת הבנק, הגדול ביותר ברצועה, מיהרו להרגיע ומסרו כי הבנק לא יתמוטט בגלל השוד הזה וכי בסניפיו בגדה מופקדים עוד כמה מיליארדי דולרים, אבל את תושבי עזה ההודעה לא הרגיעה. כי גם מי שיכול היה להגיע לכספומטים הבודדים שנשארו ברצועה — על פי הערכה יש כעת רק שבעה כספומטים פעילים בעיר עזה — מוצא שהתורים הארוכים והצטופפות סביב סניפי הבנקים הופכים את פעולת המשיכה לבלתי אפשרית.
אזרחים סיפרו שהם נאלצו לשחד חמושים רק כדי שיוכלו להשיג מקום בתור לכספומט או "לזכות" בשמירתם אחרי שהצליחו למשוך כסף. כמות שטרות הכסף הולכת ואוזלת גם היא ולא רק בגלל מעשי השוד. ישראל אינה מתירה הכנסת שקלים לרצועה מחשש שיעברו לידי חמאס; חלפנים אמנם מחזיקים בדולרים ובדינרים ירדניים, אבל הם גובים עמלות עתק על כל פעולה; ומעסיקים "מקזזים" בין 20% ל–30% מגובה המשכורת שהם משלמים לעובדיהם במזומן, ואלה נחשבים לבני מזל שעדיין מקבלים משכורת כלשהי.
המחסור בכסף מזומן, והקושי העצום לבצע העברות בנקאיות בין סניפי בנקים בגדה לרצועה, הם רק חלק מן הבעיה הכלכלית האדירה ברצועת עזה. והתוצאה היא שבחודשים האחרונים הולכת וצומחת כלכלה מקבילה, שבה כנופיות פשע מקומיות (ולא רק אנשי חמאס) מנהלות את השווקים, גובות דמי חסות, משתלטות על מחסנים של מלאי מזון ושל שאר מוצרים, "מסדירות" את כמויות המזון שיימכרו וקובעות מחירים. והכל באיומי נשק, שמצוי בשפע.
ברשתות החברתיות אזרחים מדווחים על מלחמות בין כנופיות על שליטה ברבעים וברחובות, נוסף על אלימות קשה ולפעמים גם מעשי רצח בגלל שק קמח או חבילת סיוע שאדם הצליח לשים עליה את ידו וניסה להוביל אותה לביתו או לאוהלו. זו מלחמה של ממש, ומעורבות בה כנופיות שכונתיות שהיו קיימות עוד לפני המלחמה. אליהן הצטרפו מאות אסירים פליליים ששחרר חמאס עם תחילת המלחמה מחשש שישראל תפציץ את בתי הכלא.
התופעה הזאת מוכרת היטב לכל מי שעקב אחרי ההתפתחויות בעיראק מיד לאחר שכבשו אותה כוחות הקואליציה ב–2003. זמן קצר לפני המלחמה שחרר שליטה סדאם חוסיין כ–30 אלף אסירים פליליים וביטחוניים. אלה הקימו כנופיות רחוב, וצבא ארה"ב לא להשתלט הצליח להשתלט עליהן. התברר כי פירוק צבא עיראק והמשטרה, בתור צעד ראשון שנועד לרסק את תשתית מפלגת הבעת', היה שגיאה פטאלית, ותוצאותיו ניכרות עד היום. צבא ארה"ב נהפך לצבא שיטור, ומצא עצמו במלחמה נגד כנופיות פשע עוד לפני שנדרש להתארגן מול מלחמת גרילה שיזמו החיילים והשוטרים שפוטרו מן הצבא ומהמשטרה. כמה מהם הקימו לפרנסתם ארגוני פשיעה ואחרים הצטרפו לארגוני טרור.
זמן קצר אחר כך הופיעו גם מטעני הצד, ירי ממארבים, פיצוצי מכוניות תופת ומבני ציבור והתקפות גדולות נגד בסיסים של ארה"ב. בעזה כבר נגלים סימניה הקטלניים של "מציאות עיראקית", בנוסח שעלול להיות אלים עוד יותר. אל עיראק, לפחות בשנת הכיבוש הראשונה, נכנסו כמויות אדירות של סיוע הומניטרי, מדינות תרמו מיליארדים כדי לספק את צרכיה הדחופים של האוכלוסייה, ועשרות ארגוני סיוע זרים פעלו תחת מעטפת הגנה צבאית כדי לספק שירותים חיוניים.
בעזה, לעומת זאת, המונח "סיוע הומניטרי" מטעה. כמויות אדירות של מצרכים שהגיעו מחו"ל, על פי הערכות כ–6,000 טונות, מונחים במחסנים מאז 9 ביוני ואינם מחולקים מפני שאין שום ארגון או גוף מוסכם שמוכן לחלק אותם, וזאת מחשש לחיי אנשיו. תוכנית המזון העולמית של האו"ם, שאנשיה אמורים להפעיל את קווי החלוקה של מטענים שמגיעים דרך המזח הזמני שבנו האמריקאים, הודיעה כי היא "עוצרת זמנית" את החלוקה לאחר שנפגעו שני מחסנים שלה מטילים. מאז יום רביעי שעבר מנסים נציגים ישראלים ואמריקאים שמנהלים יחד את "רשות ניהול השיירות" — גוף שהוקם במיוחד כדי לבחון דרכים לחלוקה בטוחה של סיוע הומניטרי, ואשר יושב בבסיס צבאי ליד אשקלון — למצוא פתרון כלשהו שיאפשר לפחות את חלוקת המזון והתרופות.
עד מרץ פעלו בעזה "ועדות עממיות" של מתנדבים חמושים שליוו את השיירות וניסו לשמור על מרכזי החלוקה, אך לאחר שנהרגו כ–70 מאנשיהן, הן הודיעו על הפסקת פעולות הליווי והשמירה. "האימה כאן כפולה" סיפר אחד התושבים שהשתתף בפעילות האבטחה. "מצד אחד ישראל יורה בכל מי שנושא נשק, ומצד שני אנחנו צריכים להתגונן גם מפני כנופיות פשע חמושות שמשתלטות על המשאיות בדרכן למחסנים, על המחסנים עצמם או על אזרחים שכבר קיבלו לידיהם חבילות מזון אך עדיין לא הספיקו להגיע למקום מבטחים".
תושבת עזה שנמלטה מצפון הרצועה לרפיח ומשם עקרה לאזור המוואסי סיפרה לרשת אל ג'זירה כי "ההישרדות שלנו תלויה עכשיו בעזרה ההדדית שבין התושבים". אבל גם לעזרה ההדדית הזאת כנראה יש גבולות. תושבים מדווחים על סכסוכים אלימים שפורצים בשל מחלוקות על מיקומו של אוהל או של מחסה אחר, בגלל "התנהגות פרועה של ילדים" ולפעמים "בגלל קנאה לאחר שמישהו הצליח לשים ידו על חבילת מזון", כדברי אחד התושבים ששוחח עם רשת אל־ערבייה.
מול המציאות הזאת, שבה ארגוני פשע וחוליות טרור של חמאס — שעברו למלחמת גרילה נוסח עיראק וסוריה — שולטים בכשניים ורבע מיליון אזרחים שנתונים במצוקה מחרידה של רעב ושל מתח ובלא אופק, לישראל אין אסטרטגיה או תוכנית פעולה. במקרה הטוב היא תיאלץ לשתף פעולה עם כנופיות משפחתיות חמושות, ובמקרה הריאלי יחזור חמאס לנהל את התשתית האזרחית של הרצועה.
https://www.haaretz.co.il/news/politics ... 8e4f9bbb47
הפשיעה בעזה מזנקת, וישראל ניצבת לפני מציאות כמו עיראקית
המשבר הכלכלי והשלטוני ברצועה מוביל לעליית ארגוני פשע, כפי שקרה בעיראק לאחר פלישת ארה"ב. בהיעדר תוכנית, חמאס ישוב לשלטון יחד איתם
ה"בשורה" שעל פיה בקרוב מאוד יעבור צה"ל לשלב השלישי של המלחמה, שבו ייסוגו רוב כוחותיו מהרצועה והפעילות נגד חמאס תתבצע בשיטת הפשיטות, דווקא מדאיגה מאוד את תושבי הרצועה, את ארגוני הסיוע ואת ארה"ב. "צפו לתרחיש שבו תתפתח בעזה מציאות שדומה למה שהיה בעיראק כאשר היתה בשליטת כוחות ארה"ב", אמר ל"הארץ" דיפלומט אירופאי שמכיר מקרוב את פעילות ארגוני הסיוע ברצועה. "קל וחומר כאשר בעזה לא יהיו עוד כוחות חוץ מכוחות חמאס שיפקחו על ביטחון הפנים, על הסדר הציבורי ועל נכסי האזרחים", הוסיף.
דוגמאות לכך לא חסרות. בחודש אפריל, למשל, נשדדו מבנק פלסטין כ–120 מיליון דולר שהיו מופקדים בכספות פלדה בסניפי הבנק בשכונת רימאל. השודדים פעלו כמו בסרט פשע בנאלי. פיצוץ עז גרם לשריפה בסניף המרכזי, מאות שטרות דולרים ושקלים התעופפו באוויר, ומיד אחר כך נכנסו עשרות חמושים לבניין הבנק ואספו את המיליונים שהיו מופקדים בו. זה לא היה השוד היחיד באותו החודש. שוד אחר הניב לפורצים כ–36 מיליון דולר נוספים.
מסמך פנימי שהגיע לידי הפייננשל טיימס סיפר כי כשבעה מיליון דולר נשדדו גם מכספומטים בידי שודדים חמושים שנכנסו לתוך בניין הבנק, עקרו את הכספומטים ורוקנו אותם מתוכנם. מהנהלת הבנק, הגדול ביותר ברצועה, מיהרו להרגיע ומסרו כי הבנק לא יתמוטט בגלל השוד הזה וכי בסניפיו בגדה מופקדים עוד כמה מיליארדי דולרים, אבל את תושבי עזה ההודעה לא הרגיעה. כי גם מי שיכול היה להגיע לכספומטים הבודדים שנשארו ברצועה — על פי הערכה יש כעת רק שבעה כספומטים פעילים בעיר עזה — מוצא שהתורים הארוכים והצטופפות סביב סניפי הבנקים הופכים את פעולת המשיכה לבלתי אפשרית.
אזרחים סיפרו שהם נאלצו לשחד חמושים רק כדי שיוכלו להשיג מקום בתור לכספומט או "לזכות" בשמירתם אחרי שהצליחו למשוך כסף. כמות שטרות הכסף הולכת ואוזלת גם היא ולא רק בגלל מעשי השוד. ישראל אינה מתירה הכנסת שקלים לרצועה מחשש שיעברו לידי חמאס; חלפנים אמנם מחזיקים בדולרים ובדינרים ירדניים, אבל הם גובים עמלות עתק על כל פעולה; ומעסיקים "מקזזים" בין 20% ל–30% מגובה המשכורת שהם משלמים לעובדיהם במזומן, ואלה נחשבים לבני מזל שעדיין מקבלים משכורת כלשהי.
המחסור בכסף מזומן, והקושי העצום לבצע העברות בנקאיות בין סניפי בנקים בגדה לרצועה, הם רק חלק מן הבעיה הכלכלית האדירה ברצועת עזה. והתוצאה היא שבחודשים האחרונים הולכת וצומחת כלכלה מקבילה, שבה כנופיות פשע מקומיות (ולא רק אנשי חמאס) מנהלות את השווקים, גובות דמי חסות, משתלטות על מחסנים של מלאי מזון ושל שאר מוצרים, "מסדירות" את כמויות המזון שיימכרו וקובעות מחירים. והכל באיומי נשק, שמצוי בשפע.
ברשתות החברתיות אזרחים מדווחים על מלחמות בין כנופיות על שליטה ברבעים וברחובות, נוסף על אלימות קשה ולפעמים גם מעשי רצח בגלל שק קמח או חבילת סיוע שאדם הצליח לשים עליה את ידו וניסה להוביל אותה לביתו או לאוהלו. זו מלחמה של ממש, ומעורבות בה כנופיות שכונתיות שהיו קיימות עוד לפני המלחמה. אליהן הצטרפו מאות אסירים פליליים ששחרר חמאס עם תחילת המלחמה מחשש שישראל תפציץ את בתי הכלא.
התופעה הזאת מוכרת היטב לכל מי שעקב אחרי ההתפתחויות בעיראק מיד לאחר שכבשו אותה כוחות הקואליציה ב–2003. זמן קצר לפני המלחמה שחרר שליטה סדאם חוסיין כ–30 אלף אסירים פליליים וביטחוניים. אלה הקימו כנופיות רחוב, וצבא ארה"ב לא להשתלט הצליח להשתלט עליהן. התברר כי פירוק צבא עיראק והמשטרה, בתור צעד ראשון שנועד לרסק את תשתית מפלגת הבעת', היה שגיאה פטאלית, ותוצאותיו ניכרות עד היום. צבא ארה"ב נהפך לצבא שיטור, ומצא עצמו במלחמה נגד כנופיות פשע עוד לפני שנדרש להתארגן מול מלחמת גרילה שיזמו החיילים והשוטרים שפוטרו מן הצבא ומהמשטרה. כמה מהם הקימו לפרנסתם ארגוני פשיעה ואחרים הצטרפו לארגוני טרור.
זמן קצר אחר כך הופיעו גם מטעני הצד, ירי ממארבים, פיצוצי מכוניות תופת ומבני ציבור והתקפות גדולות נגד בסיסים של ארה"ב. בעזה כבר נגלים סימניה הקטלניים של "מציאות עיראקית", בנוסח שעלול להיות אלים עוד יותר. אל עיראק, לפחות בשנת הכיבוש הראשונה, נכנסו כמויות אדירות של סיוע הומניטרי, מדינות תרמו מיליארדים כדי לספק את צרכיה הדחופים של האוכלוסייה, ועשרות ארגוני סיוע זרים פעלו תחת מעטפת הגנה צבאית כדי לספק שירותים חיוניים.
בעזה, לעומת זאת, המונח "סיוע הומניטרי" מטעה. כמויות אדירות של מצרכים שהגיעו מחו"ל, על פי הערכות כ–6,000 טונות, מונחים במחסנים מאז 9 ביוני ואינם מחולקים מפני שאין שום ארגון או גוף מוסכם שמוכן לחלק אותם, וזאת מחשש לחיי אנשיו. תוכנית המזון העולמית של האו"ם, שאנשיה אמורים להפעיל את קווי החלוקה של מטענים שמגיעים דרך המזח הזמני שבנו האמריקאים, הודיעה כי היא "עוצרת זמנית" את החלוקה לאחר שנפגעו שני מחסנים שלה מטילים. מאז יום רביעי שעבר מנסים נציגים ישראלים ואמריקאים שמנהלים יחד את "רשות ניהול השיירות" — גוף שהוקם במיוחד כדי לבחון דרכים לחלוקה בטוחה של סיוע הומניטרי, ואשר יושב בבסיס צבאי ליד אשקלון — למצוא פתרון כלשהו שיאפשר לפחות את חלוקת המזון והתרופות.
עד מרץ פעלו בעזה "ועדות עממיות" של מתנדבים חמושים שליוו את השיירות וניסו לשמור על מרכזי החלוקה, אך לאחר שנהרגו כ–70 מאנשיהן, הן הודיעו על הפסקת פעולות הליווי והשמירה. "האימה כאן כפולה" סיפר אחד התושבים שהשתתף בפעילות האבטחה. "מצד אחד ישראל יורה בכל מי שנושא נשק, ומצד שני אנחנו צריכים להתגונן גם מפני כנופיות פשע חמושות שמשתלטות על המשאיות בדרכן למחסנים, על המחסנים עצמם או על אזרחים שכבר קיבלו לידיהם חבילות מזון אך עדיין לא הספיקו להגיע למקום מבטחים".
תושבת עזה שנמלטה מצפון הרצועה לרפיח ומשם עקרה לאזור המוואסי סיפרה לרשת אל ג'זירה כי "ההישרדות שלנו תלויה עכשיו בעזרה ההדדית שבין התושבים". אבל גם לעזרה ההדדית הזאת כנראה יש גבולות. תושבים מדווחים על סכסוכים אלימים שפורצים בשל מחלוקות על מיקומו של אוהל או של מחסה אחר, בגלל "התנהגות פרועה של ילדים" ולפעמים "בגלל קנאה לאחר שמישהו הצליח לשים ידו על חבילת מזון", כדברי אחד התושבים ששוחח עם רשת אל־ערבייה.
מול המציאות הזאת, שבה ארגוני פשע וחוליות טרור של חמאס — שעברו למלחמת גרילה נוסח עיראק וסוריה — שולטים בכשניים ורבע מיליון אזרחים שנתונים במצוקה מחרידה של רעב ושל מתח ובלא אופק, לישראל אין אסטרטגיה או תוכנית פעולה. במקרה הטוב היא תיאלץ לשתף פעולה עם כנופיות משפחתיות חמושות, ובמקרה הריאלי יחזור חמאס לנהל את התשתית האזרחית של הרצועה.
-
- קיבל.ה 1045 לייקים
אתם רציניים? הממשלה הזאת לא מספיק ימנית בשבילכם? מה אתם מצפים בדיוק שיקרה , איך אפשר ללכת יותר ימינה?רווי כתב: ↑02 יולי 2024, 16:24כל מילה. ממשלת ימין עלאק, החלטות פוליטיות נטו כוסאמא שלהם.אנחנו בתהליך כתב: ↑02 יולי 2024, 13:25 אחריי כמה שלושה שבועות שהייתי בגבול רפיח.
וזה על קצה החוט
אני מתבייש שאין לנו גב
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים

אפשר ללכת על מלא מלא מלא מלא
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله