יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:39
אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:35
teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:31

מאיפה אתה יודע?

אגב יש דרך קלה גם לבדוק וגם ולהראות שהחמאס עוד יותר שפל ממה שהוא כבר הוכיח שהוא (בהנחה שאתה צודק): להיכנס איתו למו"מ ולהגיע להסכמות.
1. הם ידרשו כניעה מוחלטת של ישראל ושימור הכח שלהם
2. וגם אז תהיה בטוח שלפחות חצי מהחטופים יישחטו שם.

3. צריך לסיים את שלטון חמאס ואין מה לעשות, עם כל הצער שבדבר - אם היה מה לעשות ניחא, אבל החטופים שם ימותו כך או אחרת.
1. בינתיים, במציאות ולא בדמיון שלך, הם דרשו דברים אחרים לגמרי והסכימו להחזיר את הילדים והנשים תמורת 36 נשים וילדים שמוחזקים בישראל.
מה רע בזה?
2. על סמך מה אתה אומר את זה? יש לך בשביל זה כדור בדולח או ערימה של דעות קדומות?
3. אוקיי, איך עושים את זה? ויותר חשוב מזה - איך דואגים שלמחרת לא יקום ארגון חמאס 2.0, שיכלול עשרים אנשים ובעוד X שנים יהרוג לך לא אלף אלא 5,000 איש?
1. זה החמאס, להאמין להם זה כמו להאמין לביבי.
אם אפשר וזה ריאלי - בכיף, אבל אני בספק.
את שאר החטופים הם לא ישחררו בכזו קלות ואני בספק אם ההכרזה שלהם לגבי נשים וילדים באמת נפגשת עם המציאות.

2. ארגון טרור רצחני, אני לא צריך להיות מדיום.

3. ישראל והליכוד ספציפית הקימו את החמאס, עובדתית.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:45
teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:39
אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:35

1. הם ידרשו כניעה מוחלטת של ישראל ושימור הכח שלהם
2. וגם אז תהיה בטוח שלפחות חצי מהחטופים יישחטו שם.

3. צריך לסיים את שלטון חמאס ואין מה לעשות, עם כל הצער שבדבר - אם היה מה לעשות ניחא, אבל החטופים שם ימותו כך או אחרת.
1. בינתיים, במציאות ולא בדמיון שלך, הם דרשו דברים אחרים לגמרי והסכימו להחזיר את הילדים והנשים תמורת 36 נשים וילדים שמוחזקים בישראל.
מה רע בזה?
2. על סמך מה אתה אומר את זה? יש לך בשביל זה כדור בדולח או ערימה של דעות קדומות?
3. אוקיי, איך עושים את זה? ויותר חשוב מזה - איך דואגים שלמחרת לא יקום ארגון חמאס 2.0, שיכלול עשרים אנשים ובעוד X שנים יהרוג לך לא אלף אלא 5,000 איש?
1. זה החמאס, להאמין להם זה כמו להאמין לביבי.
אם אפשר וזה ריאלי - בכיף, אבל אני בספק.
את שאר החטופים הם לא ישחררו בכזו קלות ואני בספק אם ההכרזה שלהם לגבי נשים וילדים באמת נפגשת עם המציאות.

2. ארגון טרור רצחני, אני לא צריך להיות מדיום.

3. ישראל והליכוד ספציפית הקימו את החמאס, עובדתית.
1. אז בוא נעמיד את זה למבחן. לא כזה קשה. איזה מחיר זה כבר דורש ממך? אתה יכול להפציץ מגדלי מגורים גם מחרתיים באותה הצלחה ועם אותן תוצאות בדיוק.
2. כלומר ערימה של דעות קדומות
3. חזרת על הדבר שאנחנו מסכימים עליו, אבל לא ענית לי בשום צורה לשאלה שלי.
איך דואגים שלמחרת לא יקום ארגון חמאס 2.0, שיכלול עשרים אנשים ובעוד X שנים יהרוג לך לא אלף אלא 5,000 איש?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

1. ינסו.

2. מה אתה חושב שיהיה המחיר לשחרור הגברים והחיילים בדיוק? מה זה ערימה של דיעות קדומות?
מדובר בארגון טרור איסלאמיסטי.

3. איך דואגים? דואגים לא להקים ארגון טרור מאפס במו ידינו ואם הרשות תכנס לשם ותשתלט על השטח זה מספיק לי.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:52 1. ינסו.

2. מה אתה חושב שיהיה המחיר לשחרור הגברים והחיילים בדיוק? מה זה ערימה של דיעות קדומות?
מדובר בארגון טרור איסלאמיסטי.

3. איך דואגים? דואגים לא להקים ארגון טרור מאפס במו ידינו ואם הרשות תכנס לשם ותשתלט על השטח זה מספיק לי.
1. אם אתה בעד לנסות זה כבר טוב. עכשיו נשאר רק לשכנע את ממשלת ישראל (שמוכנה במקום זה להפציץ אותם למוות).
2. אני לא יודע מה הם ירצו, אני מעריך שהם ירצו שחרור של אסירים.
ונראה לי שיש להם אינטרס לעסקה כזאת (כל הפעולה נעשתה בשביל לעשות עסקה כזאת, על פניו, הרי אחרת היו הורגים את כולם במקום) אז נראה לי קצת מוזר להניח מראש שהם הולכים לרצוח את כולם.
כאמור, אם היו רוצים לרצוח אותם לא היו טורחים להסתכן ולקחת אותם איתם.
3. בשביל להעביר את השטח לרשות לא צריך להרוג מאות או אלפי אנשים.
ואם אתה הולך, נניח, להעביר את השטח לרשות, אז לא ברור לי למה להרוג כל כך הרבה אנשים ולזרוע באזור כל כך הרבה שנאה לישראל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

1. כרגע אף אחד לא מתנגד לעסקה, כולל הנאצים בממשלה.

2. אני בספק אם יש רציונל למה שהם עשו ואם הם בכלל תכננו את זה, רובם היו בטוחים שיורידו אותם - הם לא האמינו כמה זה הלך להם בקלות.
עשרות אם לא מאות סתם נשחטו למרות שיכלו לקחת איתם לעזה, יש מספיק עדויות.
ה1000 מתים זה מס' פיקטיבי, בקרוב יוציאו את המספרים האמיתיים, בקרוב תשמע על חצי מאכו' של קיבוצים שהושמדו לחלוטין.
המס' הזה של 1000 מתים כביכול כבר כמה שעות אחרי התקיפה כבר היה ידוע לכולם למרות שהממשלה נתנה הוראה לפרסם מס' פיקטיביים ובהתחלה דווח על 20-40 מתים.

3.איך בדיוק תעשה את זה? החמאס יתפנה מרצון?
נערך לאחרונה על ידי אדום טורקײ ב 10 אוקטובר 2023, 01:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 01:16 1. כרגע אף אחד לא מתנגד לעסקה, כולל הנאצים בממשלה.

2. אני בספק אם יש רציונל למה שהם עשו ואם הם בכלל תכננו את זה, רובם היו בטוחים שיורידו אותם - הם לא האמינו כמה זה הלך להם בקלות.

1. למיטב הבנתי ממשלת ישראל מסרבת להיכנס למו"מ, וכולנו יודעים בוודאות ששרים בכירים בממשלה אמרו שהחטופים על הזין שלהם וצריך להפציץ כאילו הם בכלל לא קיימים
2. תמשיך לזלזל ככה באנשים בגלל הדעות הקדומות שיש לך עליהם, והמציאות תמשיך לטפוח על פניך.
שלא לדבר על זה שמהמציאות של שבת היית כבר אמור לשים לב שהם בהחלט תכננו את זה. כל העסק הזה נראה לך אלתור של רגע??
3. אתה שואל אותי? אתה זה שהציע להעביר את השטח לרשות בלי לבדוק אפילו מה דעת הרשות על הנושא.
אני רק מנסה להבין מה אתה חושב שיקרה.
הרי כבר לפחות עשרים שנה שישראל "משמידה את תשתיות החמאס" כל שנתיים פלוס מינוס, בדיוק בצורה שהיא "עושה" את זה עכשיו.
למה אתה חושב שהפעם זה יעבוד? ולא רק שזה יעבוד, גם שכל המעורבים יזרמו עם הניסיון שלך להנדס להם את המציאות.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 01:33
אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 01:16 1. כרגע אף אחד לא מתנגד לעסקה, כולל הנאצים בממשלה.

1. למיטב הבנתי ממשלת ישראל מסרבת להיכנס למו"מ, וכולנו יודעים בוודאות ששרים בכירים בממשלה אמרו שהחטופים על הזין שלהם וצריך להפציץ כאילו הם בכלל לא קיימים
2. תמשיך לזלזל ככה באנשים בגלל הדעות הקדומות שיש לך עליהם, והמציאות תמשיך לטפוח על פניך.
שלא לדבר על זה שמהמציאות של שבת היית כבר אמור לשים לב שהם בהחלט תכננו את זה. כל העסק הזה נראה לך אלתור של רגע??
3. אתה שואל אותי? אתה זה שהציע להעביר את השטח לרשות בלי לבדוק אפילו מה דעת הרשות על הנושא.
הרי כבר לפחות עשרים שנה שישראל "משמידה את תשתיות החמאס" כל שנתיים פלוס מינוס, בדיוק בצורה שהיא "עושה" את זה עכשיו.
למה אתה חושב שהפעם זה יעבוד? ולא רק שזה יעבוד, גם שכל המעורבים יזרמו עם הניסיון שלך להנדס להם את המציאות.
1. סמוטריץ ושאר תתי אדם הם כלום ואף אחד לא משתין לכוונם וגם הם יודעים את זה.

2. לזלזל? הם עצמם אמרו שהם לא האמינו כמה קל זה היה ושהם לא שערו לעצמם איך הם הגיעו בלי התנגדות כמעט, על מה אתה מדבר לעזאזל?
דיעות קדומות?! הם עצמם אמרו שהם לא ציפו להגיע בכזו קלות לשטח מה זה לעזאזל, שהם לא ידעו מה לעזאזל הם עושים ברוב המקרים, על העדויות של כמות המתים האמיתית שעוד לא נחשפה וזה רחוק מ1000 איש ואם הם באמת תכננו לחטוף כזו כמות של אכו' אזרחית הם לא טובחים בכזו כמות של אנשים שהם יכלו לקחת איתם, הם היו יכולים להשיג הרבה יותר.

3. על מה אתה מדבר לעזאזל? הרשות כבר אמרו מספיק פעמים שהם מוכנים להשתלט על עזה, אתה זה שמקשקש שהמחיר זה לחסל כך וכך אנשים מה זה לעזאזל?
על מה אתה מדבר לעזאזל בכללי? ישראל של ביבי אף פעם לא נסתה למוטט את החמאס, מה זה לעזאזל? מה זה הרמת טיעונים הזאת?
ליאור א.
קיבל.ה  205 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:19
ליאור א. כתב: 09 אוקטובר 2023, 23:57
teknoboy כתב: 09 אוקטובר 2023, 22:23 לכל אלה שרוצים "להכחיד" את חמאס וכו', אני מציע לכם להקשיב לבן גביר שאמר, בצדק, שאפשר לחסל ארגון אבל אי אפשר לחסל רעיון
גם רעיון הנאציזם במקומות מסוימים עדיין באוויר, נו אז? אי אפשר באמת לנטרל רעיון לא ממומש.
1. המטרה היא לגרום לחושבי הרעיון להבין שהדבר לא אפשרי\אפשרי אך לא משתלם להם.
2. איך עושים את זה? לעומת החכמים הגדולים פה לי אין לי באמת מושג.
3. מה שכן, אני בטוח שלא ע"י הורדת הנשק וניסיון הכלה של טרור המוני ולא מובחן ולא ע"י פינטוז על פגישת פיוס פתאומית והסכמי חלוקה חדשים יחד עם פינג'אן רותח. בעיני המחשבה הזו הזויה כמעט כמו הצד השני הקיצוני שחושב שהשמדת האזור היא הפתרון.
1. ברכות, הצלחת להתחבר קצת למציאות
2. אני יכול להגיד לך איך *לא* עושים את זה: בדרך שמנסים אותה כבר שלושים שנה ונכשלים שוב ושוב
3. יופי, הצלחת למחוק מרשימת האפשרויות האין סופית איזו אפשרות דמיונית שאף אחד לא הציע מעולם. כל הכבוד.
1. אני? אתה זה שציטטת אמרה מובנת מאליה שלא באמת תרמה לכלום ובנוסף גם של אדם די בזוי.
2. הכל עניין של תפיסה וסקאלה. הטענה של "ניסו או לא ניסו" היא ילדותית בעיניי, למשל, תקיפה מאסיבית ותקדימית(מבחינה כמותית) אולי יכולה להוביל לתוצאה שונה מתקיפה קודמת שהייתה הרבה יותר רכה. אם זה יהיה לטובה\רעה או בסוף לא ישנה כלום? אין לי מושג, אבל זה יהיה שגוי לקטלג אותה מראש באותה קטגוריות עם תקיפות הרבה יותר רכות עד שלא נדע מה נוצר לאחריה(מה שבטוח יהיה דם).
בדיוק כמו, שניסיון רציני ואמיתי לחתור למשא מתן ולהציע חלוקה\וויתורים הרבה יותר רחבים מבעבר ולנסות להגיע להסכמים, גם אולי יוביל למציאות אחרת. למציאות טובה יותר או פחות? שוב, אני לא יודע וגם לא אתה(אפרופו דם, אני יכול לתת לך דוגמאות להסכמים שפוצצו והפכו לנהרות של דם), אבל גם פה הייתה מצמיד מראש ניסיון כזה יחד עם תוצאות של משאים ומתנים שנוסו בעבר ונכשלו?
בקיצור, לדעתי העניין הוא שונות המידתיות בניסיון שבחרת לך ולא אם ניסת בעבר או לא. לכן התזה שלך של כבר "ניסו 30 שנה" לא קבילה בעיניי .
3. לא הבנתי כלום מעבר להתנשאות ולציניות. כנראה שעדיף שכך.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 01:40

2. לזלזל? הם עצמם אמרו שהם לא האמינו כמה קל זה היה ושהם לא שערו לעצמם איך הם הגיעו בלי התנגדות כמעט, על מה אתה מדבר לעזאזל?
דיעות קדומות?! הם עצמם אמרו שהם לא ציפו להגיע בכזו קלות לשטח מה זה לעזאזל, שהם לא ידעו מה לעזאזל הם עושים ברוב המקרים, על העדויות של כמות המתים האמיתית שעוד לא נחשפה וזה רחוק מ1000 איש ואם הם באמת תכננו לחטוף כזו כמות של אכו' אזרחית הם לא טובחים בכזו כמות של אנשים שהם יכלו לקחת איתם, הם היו יכולים להשיג הרבה יותר.

3. על מה אתה מדבר לעזאזל? הרשות כבר אמרו מספיק פעמים שהם מוכנים להשתלט על עזה, אתה זה שמקשקש שהמחיר זה לחסל כך וכך אנשים מה זה לעזאזל?
על מה אתה מדבר לעזאזל בכללי? ישראל של ביבי אף פעם לא נסתה למוטט את החמאס, מה זה לעזאזל? מה זה הרמת טיעונים הזאת?
1. בינתיים ממשלת ישראל נוהגת כמו שהתת אדם הזה הציע
2. אז הם הופתעו מהקריסה המוחלטת של מדינת ישראל, זה לא אומר שהם לא תכננו את זה.
גם אנחנו הופתענו, אז בטח שהם. לא מבין מה זה אמור להוכיח.
3. ישראל של ביבי כל שנתיים מודיעה לנו שהיא הולכת למוטט את החמאס, ואז במקום זה הורגת כמה מאות עזתים.
זה כל מה שאני אומר.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

ליאור א. כתב: 10 אוקטובר 2023, 02:04
teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:19
ליאור א. כתב: 09 אוקטובר 2023, 23:57
גם רעיון הנאציזם במקומות מסוימים עדיין באוויר, נו אז? אי אפשר באמת לנטרל רעיון לא ממומש.
1. המטרה היא לגרום לחושבי הרעיון להבין שהדבר לא אפשרי\אפשרי אך לא משתלם להם.
2. איך עושים את זה? לעומת החכמים הגדולים פה לי אין לי באמת מושג.
3. מה שכן, אני בטוח שלא ע"י הורדת הנשק וניסיון הכלה של טרור המוני ולא מובחן ולא ע"י פינטוז על פגישת פיוס פתאומית והסכמי חלוקה חדשים יחד עם פינג'אן רותח. בעיני המחשבה הזו הזויה כמעט כמו הצד השני הקיצוני שחושב שהשמדת האזור היא הפתרון.
1. ברכות, הצלחת להתחבר קצת למציאות
2. אני יכול להגיד לך איך *לא* עושים את זה: בדרך שמנסים אותה כבר שלושים שנה ונכשלים שוב ושוב
3. יופי, הצלחת למחוק מרשימת האפשרויות האין סופית איזו אפשרות דמיונית שאף אחד לא הציע מעולם. כל הכבוד.
1. אני? אתה זה שציטטת אמרה מובנת מאליה שלא באמת תרמה לכלום ובנוסף גם של אדם די בזוי.
2. הכל עניין של תפיסה וסקאלה. הטענה של "ניסו או לא ניסו" היא ילדותית בעיניי, למשל, תקיפה מאסיבית ותקדימית(מבחינה כמותית) אולי יכולה להוביל לתוצאה שונה מתקיפה קודמת שהייתה הרבה יותר רכה. אם זה יהיה לטובה\רעה או בסוף לא ישנה כלום? אין לי מושג, אבל זה יהיה שגוי לקטלג אותה מראש באותה קטגוריות עם תקיפות הרבה יותר רכות עד שלא נדע מה נוצר לאחריה(מה שבטוח יהיה דם).
בדיוק כמו, שניסיון רציני ואמיתי לחתור למשא מתן ולהציע חלוקה\וויתורים הרבה יותר רחבים מבעבר ולנסות להגיע להסכמים, גם אולי יוביל למציאות אחרת. למציאות טובה יותר או פחות? שוב, אני לא יודע וגם לא אתה(אפרופו דם, אני יכול לתת לך דוגמאות להסכמים שפוצצו והפכו לנהרות של דם), אבל גם פה הייתה מצמיד מראש ניסיון כזה יחד עם תוצאות של משאים ומתנים שנוסו בעבר ונכשלו?
בקיצור, לדעתי העניין הוא שונות המידתיות בניסיון שבחרת לך ולא אם ניסת בעבר או לא. לכן התזה שלך של כבר "ניסו 30 שנה" לא קבילה בעיניי .
3. לא הבנתי כלום מעבר להתנשאות ולציניות. כנראה שעדיף שכך.
1. לא התכוונתי להחמיא לו, רק להציף את המובן מאליו - חיסול החמאס לא באמת ישנה את המציאות.
2. כן ודאי, "עוד מאותו דבר אבל הפעם קצת יותר" זה בדיוק מה שישנה את המציאות. נו באמת.
3. התכוונתי להגיד שאתה תוקף אנשי קש ולא מפריך טענות שמישהו העלה אי פעם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

בזמן שאנחנו מדברים פה על מבצעים צבאיים עם תוצאות פנטסיות (כלומר בגדר פנטזיה), מתברר שעברו כמעט 72 שעות וצה"ל שאתם תולים בו את כל התקוות האלה טרם הצליח לסגור את החורים בגדר.
שיהיה בהצלחה עם התוכניות שלכם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 02:43

3. ישראל של ביבי כל שנתיים מודיעה לנו שהיא הולכת למוטט את החמאס, ואז במקום זה הורגת כמה מאות עזתים.
זה כל מה שאני אומר.
1. בנתיים ממשלת ישראל עוד לא גבשה שום מדיניות וכרגע עושים בעיקר אבו עלי לבייס הבבוני שלהם לפני שיחליטו מה הם באמת עושים, דיווחים על דיבורים מאחורי הקלעים על שחרור שבויים יש כבר איזה 12 שעות.

2. אתה מבין שהם שחטו סתם אנשים? שיהיו סביר להניח הרבה יןתר מאלף איש הרוגים? שהם סתם אנסו ורצחו נשים ושחטו גברים ותינוקות למרות שיכלו לקחת אותם לעזה? סיפורי הזוועה כבר מתחילים לצאת אמנם בטפטוף, אבל יוצאים.

3. ישראל של ביבי עכשיו תלך לממשלת אחדות עם גנץ וכנראה שליברמן ואולי לפיד ולפחות כרגע הדיבורים זה להעיף את החמאס.
אם זו התכנית באמת או שהוא שוב עושה סיבוב אבו עלי נאצי נחיה ונראה.
הוקיץ'
קיבל.ה  5886 לייקים

הניסיון לעשות סימטריה בין הכישלונות המדיניים לפתור את הקונפליקט לבין הכישלונות הצבאיים משעשע בעיני. היו כל כך הרבה יותר מבצעים צבאיים ממגעים מדיניים, שכל השוואה מגוחכת מעצם היותה.
למען האמת, גם ללא ניסיון העבר המחשבה שניתן להכריע את הסכסוך באמצעים צבאיים משוללת היגיון בעיני. זה לא שמבצעים צבאיים לא יכולים להוביל להישגים מדיניים, הם יכולים, אבל צריך להסתכל על הסיטואציה באופן מפוכח. אתה לא מתמודד פה מול מדינה שניתן להרתיע אותה עם עליונות צבאית, אתה מתמודד פה עם אנשים שיש להם מעט מאוד מה להפסיד, וככל שיש להם פחות מה להפסיד כך התגובות שלהם הופכות לקיצוניות יותר ויותר.

האם ניתן להפיל את שלטון חמאס במבצע צבאי? אני מבין בזה מעט מאוד, אבל אני יכול לשער שכן. אני גם יכול לשער שאנחנו מדברים פה על מבצע חסר תקדים בהיקפו, באמצעים שהוא ידרוש, ובזמן שהוא יקח, שלא לדבר על הסיכון המאוד ממשי בפתיחת חזיתות נוספות בגדה ובצפון.
המחיר שמבצע כזה יגבה יהיה בוודאות גבוה מאוד מבחינה תדמיתית, כלכלית, ובעיקר בחיי אדם.
מה יהיה בעזה ביום שאחרי תלוי מאוד במה שישראל תחליט ולאף אחד מאיתנו אין יכולת לחזות את הסיטואציה, אבל אני יכול להבטיח שהסכסוך לא יגמר שם ובמוקדם או במאוחר גם הטרור יחזור.
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

לאיזה שפל מוסרי הגיעו חלק מחברי האקדמיה בארה"ב, פשוט חרפה
ארז שדה
קיבל.ה  1038 לייקים

D&3 כתב: 10 אוקטובר 2023, 08:57 לאיזה שפל מוסרי הגיעו חלק מחברי האקדמיה בארה"ב, פשוט חרפה
למה אתה מתכוון? מה הם אמרו?
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

לדןגמא

שמאל עלאק, תומכי דעאש ארורים
ארז שדה
קיבל.ה  1038 לייקים

D&3 כתב: 10 אוקטובר 2023, 09:05

לדןגמא

שמאל עלאק, תומכי דעאש ארורים
אין הצדקה לפשעי מלחמה. בלי אבל ובלי חבל פשוט אין הצדקה לברבריות ולחוסר אנושיות. 22 יישובים נהרסו כליל.
הוקיץ'
קיבל.ה  5886 לייקים

הוקיץ' כתב: 10 אוקטובר 2023, 03:00 הניסיון לעשות סימטריה בין הכישלונות המדיניים לפתור את הקונפליקט לבין הכישלונות הצבאיים משעשע בעיני. היו כל כך הרבה יותר מבצעים צבאיים ממגעים מדיניים, שכל השוואה מגוחכת מעצם היותה.
למען האמת, גם ללא ניסיון העבר המחשבה שניתן להכריע את הסכסוך באמצעים צבאיים משוללת היגיון בעיני. זה לא שמבצעים צבאיים לא יכולים להוביל להישגים מדיניים, הם יכולים, אבל צריך להסתכל על הסיטואציה באופן מפוכח. אתה לא מתמודד פה מול מדינה שניתן להרתיע אותה עם עליונות צבאית, אתה מתמודד פה עם אנשים שיש להם מעט מאוד מה להפסיד, וככל שיש להם פחות מה להפסיד כך התגובות שלהם הופכות לקיצוניות יותר ויותר.

האם ניתן להפיל את שלטון חמאס במבצע צבאי? אני מבין בזה מעט מאוד, אבל אני יכול לשער שכן. אני גם יכול לשער שאנחנו מדברים פה על מבצע חסר תקדים בהיקפו, באמצעים שהוא ידרוש, ובזמן שהוא יקח, שלא לדבר על הסיכון המאוד ממשי בפתיחת חזיתות נוספות בגדה ובצפון.
המחיר שמבצע כזה יגבה יהיה בוודאות גבוה מאוד מבחינה תדמיתית, כלכלית, ובעיקר בחיי אדם.
מה יהיה בעזה ביום שאחרי תלוי מאוד במה שישראל תחליט ולאף אחד מאיתנו אין יכולת לחזות את הסיטואציה, אבל אני יכול להבטיח שהסכסוך לא יגמר שם ובמוקדם או במאוחר גם הטרור יחזור.
זה אגב, מה שהיה למפקד אוגדת עזה (תושב העוטף בעצמו) להגיד בנושא אחרי צוק איתן:
https://www.ynet.co.il/article/4611002
בלומי האדום
קיבל.ה  69 לייקים

קשה מאוד לארגן מחשבות מאז יום שבת בבוקר, שהווטסאפ המשפחתי העיר אותי לזוועות.
מי בכלל מסוגל בשלב הזה לדבר על פוליטיקה. לנהל דיונים. תנו לארגן מחשבות, לעכל, לבכות, לחבק, לנשום, לראות מי בכלל שרד את הזוועה, ואני מאוד עדין בהגדרה.
יש לי הרגשה שחלק ממנהלי הדיונים פה, לא ממש קולטים את עומק הטרגדיה. נכון, זה לא פשוט למוח הומני, לוגי לספוג כל כך הרבה (מילה שלא נמצא בלקסיקון), בזמן כל כך קצר.
מדברים פה על נקמה, לא נקמה, עבר, הווה, עתיד (של מי בדיוק ?), להיכנס בהם, לאן זה יוביל?, מחיר כבד, הכרעה, להפיל, לרסק, לגבות מחיר, והכל מכבסת מילים.
מציע לכולם להסתכל על העולם שהם חוו עד היום, ולהבין שאנחנו לפני זמנים חדשים לחלוטין.
כל כך הרבה משתנים תלויים אחד בשני, שכל תרחיש, אפילו הדמיוני ביותר אפשרי.

הערכה האישית שלי, שעזה הולכת לקבל נקיון יסודי, שישאיר אותה בעוד תקופה לא מוגדרת, ללא טרוריסט אחד. לפחות לתקופה שהכדור האחרון יצא מהקנה.
כל גזרה אחרת היא אופציה לאותו תרחיש, במידה והם יחליטו להצטרף.
לא סתם האמריקאים, וכנראה עוד מדינות, לאחר שיצאו מההלם, יעברו לצד הזה של המשוואה, ומעבירים כוחות למזרח התיכון.
מי שיחליט לפתוח חזית, יסיים כמו עזה.

תנו קצת שקט, לפני ששערי הגהנום נפתחים (אם הם לא כבר כאן)!

שיהיה לכולם תקופה אינסופית אדומה, נפלאה ו- שקטה :rose:
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1109 לייקים

יש איפשהו הפגנות נגד כוונת הממשלה והגורמים הביטחוניים להקריב מעל מאה ילדים קשישות נשים וגברים ישראלים שנמצאים בעזה? עצומה? משהו?
מתן
קיבל.ה  94 לייקים

בלומי האדום כתב: 10 אוקטובר 2023, 11:43 קשה מאוד לארגן מחשבות מאז יום שבת בבוקר, שהווטסאפ המשפחתי העיר אותי לזוועות.
מי בכלל מסוגל בשלב הזה לדבר על פוליטיקה. לנהל דיונים. תנו לארגן מחשבות, לעכל, לבכות, לחבק, לנשום, לראות מי בכלל שרד את הזוועה, ואני מאוד עדין בהגדרה.
יש לי הרגשה שחלק ממנהלי הדיונים פה, לא ממש קולטים את עומק הטרגדיה. נכון, זה לא פשוט למוח הומני, לוגי לספוג כל כך הרבה (מילה שלא נמצא בלקסיקון), בזמן כל כך קצר.
מדברים פה על נקמה, לא נקמה, עבר, הווה, עתיד (של מי בדיוק ?), להיכנס בהם, לאן זה יוביל?, מחיר כבד, הכרעה, להפיל, לרסק, לגבות מחיר, והכל מכבסת מילים.
מציע לכולם להסתכל על העולם שהם חוו עד היום, ולהבין שאנחנו לפני זמנים חדשים לחלוטין.

הערכה האישית שלי, שעזה הולכת לקבל נקיון יסודי, שישאיר אותה בעוד תקופה לא מוגדרת, ללא טרוריסט אחד. לפחות לתקופה שהכדור האחרון יצא מהקנה.
לא סתם האמריקאים, וכנראה עוד מדינות, לאחר שיצאו מההלם, יעברו לצד הזה של המשוואה, ומעבירים כוחות למזרח התיכון.

כך אומרים רצח עם אצלכם בגרמנית?
בלומי האדום
קיבל.ה  69 לייקים

מתן כתב: 10 אוקטובר 2023, 12:06
בלומי האדום כתב: 10 אוקטובר 2023, 11:43 קשה מאוד לארגן מחשבות מאז יום שבת בבוקר, שהווטסאפ המשפחתי העיר אותי לזוועות.

כך אומרים רצח עם אצלכם בגרמנית?
אם זה מה שהבנת מכל הטקסט הזה, אז אני מרים ידיים (רצח עם ?)
מדובר בסך הכל בהערכה אישית, ודיברתי על ההגדרה של טרוריסט
דרך אגב, חלק מהעדויות מדברות על שחיטה של מי שיצא להיכנע ונשחט.
רצח עם, אתה מוזמן לגייס את הכלים שהוענקו לך לתת לזה ביטוי בשפה העברית
Ron.T
קיבל.ה  338 לייקים

מישהו חי בסרט.
יהיה פה ג׳נוסייד רציני עם עשרות או מאות אלפי אזרחים הרוגים שלא יזעזע אף אחד אחרי מעשה הטבח הברבריים של חמאס. תוך כמה שנים (אולי 5, אולי 10) יקום דור חדש של הנהגה חמאסית שתקים מיליציה מנוסה יותר, אכזרית יותר וחסרת כל פחד שתחזור על כל הסיפור הזה. בינתיים בין סבב לסבב החמאס רק התעצם והתחזק, המוות של אנשי הארגון מזיז להם בערך כמו עקיצת יתוש.
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

Ron.T כתב: 10 אוקטובר 2023, 12:32

מישהו חי בסרט.
יהיה פה ג׳נוסייד רציני עם עשרות או מאות אלפי אזרחים הרוגים שלא יזעזע אף אחד אחרי מעשה הטבח הברבריים של חמאס. תוך כמה שנים (אולי 5, אולי 10) יקום דור חדש של הנהגה חמאסית שתקים מיליציה מנוסה יותר, אכזרית יותר וחסרת כל פחד שתחזור על כל הסיפור הזה. בינתיים בין סבב לסבב החמאס רק התעצם והתחזק, המוות של אנשי הארגון מזיז להם בערך כמו עקיצת יתוש.
לא יהיה ג'נוסייד, בטח לא של מאות אלפים, גם לא של עשרות.
במקרה הקיצוני זה יגיע ל10 אלף גג אם בכלל, לא שזה מעט - אבל זה לא ג'נוסייד.

אם יתנו לרשות להכנס ולכוחות בינלאומיים לפקח אין שום סיבה שחמאס ימשיך שם, אם.
כרגע זה עוד לא ברור אם הימין לא רוצה לשמר את החמאס למרות זיוני השכל של בן גביר, כשביבי עצמו לא מוכן לדבר על להעיף את חמאס ואם גנץ מוכן להכנס לממשלה שלו בלי התחייבות כזאת הוא יותר אידיוט ממה שנדמה
ארז שדה
קיבל.ה  1038 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 12:58
Ron.T כתב: 10 אוקטובר 2023, 12:32

מישהו חי בסרט.
לא יהיה ג'נוסייד, בטח לא של מאות אלפים, גם לא של עשרות.
במקרה הקיצוני זה יגיע ל10 אלף גג אם בכלל, לא שזה מעט - אבל זה לא ג'נוסייד.

אם יתנו לרשות להכנס ולכוחות בינלאומיים לפקח אין שום סיבה שחמאס ימשיך שם, אם.
כרגע זה עוד לא ברור אם הימין לא רוצה לשמר את החמאס למרות זיוני השכל של בן גביר, כשביבי עצמו לא מוכן לדבר על להעיף את חמאס ואם גנץ מוכן להכנס לממשלה שלו בלי התחייבות כזאת הוא יותר אידיוט ממה שנדמה
הימין רוצה לשמר את החמאס זה די ברור, הסיוט שלנו זה ילדים חטופים או מתים הסיוט שלהם זה שלום ישראלי פלסטיני.
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

גלית דיסטל דורשת מעדר לראש, כזאת מפגרת אי אפשר להמציא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

אשכרה ממשלה של תתי אדם, עם מצביעים תתי אדם
tadmored
קיבל.ה  522 לייקים

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz

פוסט של רותם גרוסמן
מי שיכול לתרום ולתמוך
וכולי תקווה שנשמע בהקדם מחברנו חרמש
תמונהתמונהתמונהתמונהתמונהתמונה

"איזה ימים קשים. מי אני שאכתוב משהו על ההרגשה שלי.

אל מול סרטוני הזוועה בטלגרם שחרכו לכולנו את התודעה לנצח, עדויות הניצולים הגיבורים והראיונות קורעי הלב עם משפחות בני הערובה, מה זה כבר לא להרדם ולפרוץ בבכי על הספה?, או על האופנוע ולהשתגע מכעס והתסכול שאסור לחשוף, כי הילדות הכי מפחדות שראיתי אותן עד כה.

לפני שאפרט יותר, מה שחשוב הוא הלינק הזה לתרומה וסיוע SOS לקרן לשיקום קיבוץ כפר עזה לטובתה פתחתי ביחד עם החמ"ל המאולתר של חברי הקיבוץ המפונים בשפיים את קמפיין גיוס ההמונים הכי חשוב שיש: https://giveback.co.il/project/74858

הוא חשוב כי הוא נותן יפגיש בזמן בין אנשים טובים, כאלו שנמצאים בשעת צרה אמיתית, לצד כאלו שרק מחפשים איך לסייע.

קיבוץ כפר עזה ספג אבידות קשות, ועם ישראל כולו עומד לצידו ולצד תושביו הגיבורים בשעות הכי קשות! מטרת הקרן לסייע באיתור הנעדרים והחטופים, סיוע למשפחות לכל צרכיהן הפיסיים והנפשיים ושיקומו של הקיבוץ האהוב.

הקיבוץ קרוב לליבה של משפחתינו מזה שלושה דורות.
סבתא שלי, עתידה, פלמ"חניקית אמיתית שאחרי הקרבות השתקעה בהרצליה, וכאם יחידנית וכעובדת הסוכנות במחנה קליטת עולים בנתניה, נעזרה המון באחיה "קיטש" הג'ינג'י שהיה האקונום המיתולוגי של כפר עזה ואשתו שרל'ה, שהייתה הספרנית בספריית המועצה. פאוור קאפל איכותי ביותר.

הקיבוץ, חבריו וילדיו, ליוו את ילדותה של אימי שהגיעה בכל חופשה לקיבוץ, מה שדי הסליל אותה לדעתי להתגייס לגרעין נח"ל. היום כשיצרתי קשר עם תושבת הקיבוץ שמרכזת את החמ"ל המאולתר שהקימו החברים המפוזרים בבתי מלון במרכז, אליהם הגיעו אמש, היא סיפרה לי בחיבה, "כינינו אתכם מבשרי הקיץ".

מסורת ההתעלקות המשפחתית נמשכה ואף התעצמה לדעתי, כשגם אני באתי לעולם ביחד עם עוד בני דודים מהצד של שרל'ה (שיצאו חלקם גם ג'ינג'ים באופן מחשיד), וחבורת העירוניים שאנחנו, מגבעתיים ורמת השרון, היינו חוזרים על אותו ריטואל כל פסח וקיץ: משחקים אותה לא רוצים לנסוע לכפר עזה, אבל כשמגיעים מרגישים כמו בטרז'ר איילנד ומחכים לפעם הבאה.

הבריכה שמוצפת בסוגים שונים של "קרמבו", אותו מאצ'ו קיבוצניקי שרירי שתר אחרי מתנדבות ושוכח שהוא גם מציל, קשישות שמתחילות לרטון עוד לפני שנכנסת למים, פעוטות ערומים בכל הצבעים והמינים שמתרוצצים ומאיימים לעשות פיפי אחד על השני ועליך. וכמובן כמה בנות לוהטות מכיתה ח', שבתור ילד באותם גילאים כמובן שלא העזתי לדבר עם אף אחת מהן :)

חדר האוכל היה הממלכה של קיטש, שנהג להדוף ולטמון מלכודות לנערי הקיבוץ השובבים, שבאו "לגנוב" אוכל מהמזווה. בהיכל הזה היה מוצב הפלא שתמיד תהיתי כיצד הוא פועל.

ברזיייה משולשת כשמברז אחד יוצא מים, מהשני סודה רגילה ומהשלישי גזוז פטל. מבחינתי זוהי תחילתו הסטראט אפ ניישן, ותאמינו לי שזה היה יותר מוגז וטעים מכל מכשיר מפונפן אחר שתקנו היום.

הייתי שולח אתכם לשאול את קיטש בעצמו, אבל גם הוא וגם שרל'ה האהובים כבר לא איתנו מספר שנים. למעשה, לאחר שהלכו לעולמם בשיבה טובה, שנים אחרי שילדיהם פרשו כנפים והקימו משפחות הרחק (באופן יחסי), מטווח הרקטות, לא ביקרתי בקיבוץ שנשאר כמו תמיד קרוב ללב המשפחה.

כשהתחילה התופת ידעתי שככל הנראה בני המשפחה לא שם ולא ביקרו חברים. מה שכן ידעתי זה שעומר חרמש, חבר שהכרתי כאחד האוהדים השרופים והמיוחדים של הפועל ת"א גר שם.

זה סיפור כל כך לא ברור, שאין לו עדיין תשובה, אבל עומר כנראה חטוף. אין לאיש מידע. כל מה שנותר הוא הפוסט הזה שעומר העלה עם תחילת חדירת מפלצות האדם האלו לקיבוץ, פוסט משמח שהגיע על הבוקר וממש הרגיע אותי, אפילו כתבתי לעומר שאני אוהב אותו ושהוא גיבור. (תמונה בתגובה הראשונה)

עומר עוד ענה שם בשרשור לחברים שביקשו עוד פרטים ואח"כ נעלם. כולם קיוו שהוא יהיה בין המחולצים האחרונים או אולי שוכב בבית החולים, או אפילו מנותק איפשהו עם המוסיקה שלו מבקש רגע שקט.

אבל כלום מזה לא קרה. עומר לא עונה יותר, וכעת האחים שלו והוריו, מנערים את האבק ויוצאים לקרב על חיוו. תעשו גוגל "שי חרמש" ותבינו איזה אבא יש לו ואיזה יכולות פועלים כעת לטובת עומר ויתר חברי הקיבוץ שנלקחו בשבי החמאס הארור הזה.

אני לא יודע איך זה ייגמר, אבל אתמול בלילה, אחרי כמעט 72 שעות שהמוח והלב נשרפו בבית, יצאתי לשפיים במטרה לבדוק מה חסר להם. גיליתי שנכון לעכשיו כל הצרכים המיידיים מסופקים על ידי חברי הקיבוצים המארחים המהממים.

מה כן היה צריך? לתת אפשרות לאנשים הרבים בארץ ובחו"ל להגיע תמיכה והזדהות עם מצבם ויותר חשוב מזה, אמונה וכוח בדרכם, בצורת תרומה כספית מיידית, עבורה נפתח קמפיין מימון המונים זה.

אני יודע שכולכם לא מצליחים לישון בלילה ונשרפים מצער ודמעות כמוני.
אך תפקידנו כעת הוא להחזיר לאנשים האלו את הכוח והעוצמה שהם נתנו לנו במשך כל השנים הללו שהיו בממ"דים ושלחו את בניהם ובנותיהם להילחם לצידנו על גבולה של המדינה בכל היחידות.

אנא הפיצו את הלינק, לחברים בארץ ובחו"ל, ספרו להם על כפר עזה, גייסו גם אותם לסייע להתניע את החיים מחדש בכפר עזה.

ברוכים ומסמלי חיים תהיו. תודה מתושבי כפר עזה וממני."

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים!
עומר חרמש הי"ד
1975-2023
נרצח בידי אויב צמא דם ואכזר
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

אדום טורקײ כתב: 10 אוקטובר 2023, 02:54
teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 02:43

זה כל מה שאני אומר.
1. בנתיים ממשלת ישראל עוד לא גבשה שום מדיניות וכרגע עושים בעיקר אבו עלי לבייס הבבוני שלהם לפני שיחליטו מה הם באמת עושים, דיווחים על דיבורים מאחורי הקלעים על שחרור שבויים יש כבר איזה 12 שעות.

2. אתה מבין שהם שחטו סתם אנשים? שיהיו סביר להניח הרבה יןתר מאלף איש הרוגים? שהם סתם אנסו ורצחו נשים ושחטו גברים ותינוקות למרות שיכלו לקחת אותם לעזה? סיפורי הזוועה כבר מתחילים לצאת אמנם בטפטוף, אבל יוצאים.

3. ישראל של ביבי עכשיו תלך לממשלת אחדות עם גנץ וכנראה שליברמן ואולי לפיד ולפחות כרגע הדיבורים זה להעיף את החמאס.
אם זו התכנית באמת או שהוא שוב עושה סיבוב אבו עלי נאצי נחיה ונראה.
1. אז אתה אומר שבמקום לסגור את העסקה שהוצעה הם מדברים מאחורי הקלעים על עסקה אחרת, ואז הם גם יחזרו בהם מ-12 שעות של הצהרות פומביות שהם נתנו? אשרי המאמין
2. ברור שאני מבין. מה שאני לא מבין זה איך השאלה הזאת קשורה לדברים שאני אומר
3. אכן נחיה ונראה. נקווה לטוב.

עריכה: נראה לי שהדיון הקטן הזה שלנו מיצה את עצמו, במובן הטוב של המילה, ואנחנו מתחילים לטחון מים.
במקום לנחש מה יקרה (ולריב על הניחושים שלנו), בוא נחכה ונראה, וכשיהיה משהו ממשי לדבר עליו אז נעשה את זה
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
אדום טורקײ
קיבל.ה  9 לייקים

אשכרה ממשלה של תתי אדם, זה מדהים.
לא שזה לא היה ברור אבל בחייאת מה זה החרא הזה

סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1707 לייקים
יצירת קשר:

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:28
הפועל כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:22 ישראל עשהת הרבה טעויות ועוולות לאורך השנים. אפשר להגיד הרבה דברים רעים על ישראל. להגיע לרמות של דאעש ובוצ'ה כמו שחמאס הגיע אליהן השבוע, לזה מעולם לא התקרבו.
פחות מרגש אותי האמצעים, וכל הקטע של ההרג הקר מרחוק עם חימוש משוכלל ויקר נראה לי לא פחות נורא.
לילדים שנרצחים במיטות שלהם לא קריטי אם מי שהרג אותם ראה אותם בעיניים או ריחף בגובה של אלפי מטרים מעליהם, לדעתי.
למי שמת שום דבר לא משנה. לשאר האנשים (טוב רובם לפחות, אתה די יוצא דופן) זה מאד מאד משנה אם המוות נגרם כתוצאה מחנק מפרי, תאונת דרכים, הרג כתוצאה מפעולה צבאית (אפילו כזו שאינה רגישה במידה ראויה לחיי אדם), או הוצאה להורג סטייל דאעש.
ובהתאם גם המשמעויות והתוצאות כלפי מה שהורג.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

הפועל כתב: 10 אוקטובר 2023, 00:22 ישראל עשהת הרבה טעויות ועוולות לאורך השנים. אפשר להגיד הרבה דברים רעים על ישראל. להגיע לרמות של דאעש ובוצ'ה כמו שחמאס הגיע אליהן השבוע, לזה מעולם לא התקרבו.
פחות מרגש אותי האמצעים, וכל הקטע של ההרג הקר מרחוק עם חימוש משוכלל ויקר נראה לי לא פחות נורא.
לילדים שנרצחים במיטות שלהם לא קריטי אם מי שהרג אותם ראה אותם בעיניים או ריחף בגובה של אלפי מטרים מעליהם, לדעתי.
איכשהו פספסתי את התגובה המבישה הזו, עצוב כמה המצפן המוסרי שלך נדפק
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

הפועל כתב: 10 אוקטובר 2023, 15:58
למי שמת שום דבר לא משנה. לשאר האנשים (טוב רובם לפחות, אתה די יוצא דופן) זה מאד מאד משנה אם המוות נגרם כתוצאה מחנק מפרי, תאונת דרכים, הרג כתוצאה מפעולה צבאית (אפילו כזו שאינה רגישה במידה ראויה לחיי אדם), או הוצאה להורג סטייל דאעש.
ובהתאם גם המשמעויות והתוצאות כלפי מה שהורג.
ברור שתאונה זה משהו אחר מרצח, ואני לא מבין למה אתה חושב שלהציג קריקטורה של הדברים שכתבתי זה משהו שיגרום לי לשנות את דעתי.

לגבי "מדרג האכזריות", בבית ספר המורות לימדו אותי שמה שהתיעוש של הרצח וקור הרוח והיעדר הרגש שליוו אותו, הם אלה שהפכו את הרשעים הכי רשעים בהיסטוריה של הרשע לרשעים הכי רשעים.
אתה חושב שסתם ברבריות זה יותר גרוע.
אני חושב שאין הבדל.
הברברי שרוצח ילד הוא לא יותר טוב ולא יותר רע ממי שרוצח ילד עם חימוש שעלה אלפי דולרים וכל מה שהוא מרגיש זה מכה קלה בכנף.
שניהם ***רצחו ילד***. אני מקווה שתסלח לי שהעובדה הבסיסית הזאת הרבה יותר קריטית בעיניי מהרמה הטכנולוגית של הנשק שלהם או מכמות האדרנלין בדם שלהם או מהמרחק שהם עשו את זה ממנו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

תדעו שאין הבדל בין לשרוף ילד בתאי גזים לבין להרוג ילד בהפצצה של בית של בכיר נאצי, בשניהם זה לרצוח ילד וכל השאר לא מעניין

שאלוהים יעזור לנו
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

D&3 כתב: 10 אוקטובר 2023, 16:13 תדעו שאין הבדל בין לשרוף ילד בתאי גזים לבין להרוג ילד בהפצצה של בית של בכיר נאצי, בשניהם זה לרצוח ילד וכל השאר לא מעניין

שאלוהים יעזור לנו
אבל בינתיים הבכיר הכי בכיר שמצא את מותו היה איזה מישהו זניח מהזרוע הפוליטית של חמאס. (עריכה: על הדרך גם הכנסת לי מילים לפה. לרגע לא דיברתי על מצב כמו זה שאתה מתאר ואתה יודע עברית מספיק טוב כדי להבין את זה, נראה לי. ואם אתה קורא חדשות, אז אתה גם יודע שהמצב שאתה מתאר לא באמת קשור למציאות, אבל אני כבר רגיל לזה)
מכות קלות בכנף שנגמרות במוות ידוע מראש של ילדים זה דבר שקורה *כל הזמן*.

ברמה האישית, אני מקווה שכשיהיו לך ילדים תפתח טיפה רגישות לנושא.
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 10 אוקטובר 2023, 16:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

ברמה האישית שלי, אני מבין את הרגישות והקושי לשמוע דברים כאלה ברגע הנוכחי, אז אני אעזוב אתכם עם ערכי המוסר המוזרים שאני מאמין בהם.
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 10 אוקטובר 2023, 19:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

הדןגמא שנתתי היא הקצנה אבל היא לחלוטין נגררת לוגית מהטענות שלך

אני בשיא הכנות מזועזע
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1823 לייקים

D&3 כתב: 10 אוקטובר 2023, 16:47 1. הדןגמא שנתתי היא הקצנה אבל היא לחלוטין נגררת לוגית מהטענות שלך

2. אני בשיא הכנות מזועזע
1. קודם כל, היא לא. דיברתי במפורש על רצח, כלומר על הרג מכוון שאינו מוצדק.
אתה הבאת דוגמה שאפשר איכשהו להצדיק אותה (בהינתן כמה הנחות שאמנם לא ציינת אבל אני מוכן לזרום עם זה שחשבת שהן משתמעות). לרוב אני מדבר על דברים שקורים בפועל במציאות (ונראה שהם קורים גם בימים אלה ממש). הפעם נדמה לי שדיברתי במפורש על דיבורים שאנחנו קוראים\שומעים פה ושם כמו "למחוק את עזה", "לשטח שכונות מגורים", להפציץ באטום וכו' וכו'.
2. אני יודע, ואני באמת באמת מצטער. הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להוסיף לך או למישהו עוד טלטלות או אפילו לזיין לכם במוח.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
שליחת תגובה