https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz
פוסט של רותם גרוסמן
מי שיכול לתרום ולתמוך
וכולי תקווה שנשמע בהקדם מחברנו חרמש

"איזה ימים קשים. מי אני שאכתוב משהו על ההרגשה שלי.
אל מול סרטוני הזוועה בטלגרם שחרכו לכולנו את התודעה לנצח, עדויות הניצולים הגיבורים והראיונות קורעי הלב עם משפחות בני הערובה, מה זה כבר לא להרדם ולפרוץ בבכי על הספה?, או על האופנוע ולהשתגע מכעס והתסכול שאסור לחשוף, כי הילדות הכי מפחדות שראיתי אותן עד כה.
לפני שאפרט יותר, מה שחשוב הוא הלינק הזה לתרומה וסיוע SOS לקרן לשיקום קיבוץ כפר עזה לטובתה פתחתי ביחד עם החמ"ל המאולתר של חברי הקיבוץ המפונים בשפיים את קמפיין גיוס ההמונים הכי חשוב שיש:
https://giveback.co.il/project/74858
הוא חשוב כי הוא נותן יפגיש בזמן בין אנשים טובים, כאלו שנמצאים בשעת צרה אמיתית, לצד כאלו שרק מחפשים איך לסייע.
קיבוץ כפר עזה ספג אבידות קשות, ועם ישראל כולו עומד לצידו ולצד תושביו הגיבורים בשעות הכי קשות! מטרת הקרן לסייע באיתור הנעדרים והחטופים, סיוע למשפחות לכל צרכיהן הפיסיים והנפשיים ושיקומו של הקיבוץ האהוב.
הקיבוץ קרוב לליבה של משפחתינו מזה שלושה דורות.
סבתא שלי, עתידה, פלמ"חניקית אמיתית שאחרי הקרבות השתקעה בהרצליה, וכאם יחידנית וכעובדת הסוכנות במחנה קליטת עולים בנתניה, נעזרה המון באחיה "קיטש" הג'ינג'י שהיה האקונום המיתולוגי של כפר עזה ואשתו שרל'ה, שהייתה הספרנית בספריית המועצה. פאוור קאפל איכותי ביותר.
הקיבוץ, חבריו וילדיו, ליוו את ילדותה של אימי שהגיעה בכל חופשה לקיבוץ, מה שדי הסליל אותה לדעתי להתגייס לגרעין נח"ל. היום כשיצרתי קשר עם תושבת הקיבוץ שמרכזת את החמ"ל המאולתר שהקימו החברים המפוזרים בבתי מלון במרכז, אליהם הגיעו אמש, היא סיפרה לי בחיבה, "כינינו אתכם מבשרי הקיץ".
מסורת ההתעלקות המשפחתית נמשכה ואף התעצמה לדעתי, כשגם אני באתי לעולם ביחד עם עוד בני דודים מהצד של שרל'ה (שיצאו חלקם גם ג'ינג'ים באופן מחשיד), וחבורת העירוניים שאנחנו, מגבעתיים ורמת השרון, היינו חוזרים על אותו ריטואל כל פסח וקיץ: משחקים אותה לא רוצים לנסוע לכפר עזה, אבל כשמגיעים מרגישים כמו בטרז'ר איילנד ומחכים לפעם הבאה.
הבריכה שמוצפת בסוגים שונים של "קרמבו", אותו מאצ'ו קיבוצניקי שרירי שתר אחרי מתנדבות ושוכח שהוא גם מציל, קשישות שמתחילות לרטון עוד לפני שנכנסת למים, פעוטות ערומים בכל הצבעים והמינים שמתרוצצים ומאיימים לעשות פיפי אחד על השני ועליך. וכמובן כמה בנות לוהטות מכיתה ח', שבתור ילד באותם גילאים כמובן שלא העזתי לדבר עם אף אחת מהן
חדר האוכל היה הממלכה של קיטש, שנהג להדוף ולטמון מלכודות לנערי הקיבוץ השובבים, שבאו "לגנוב" אוכל מהמזווה. בהיכל הזה היה מוצב הפלא שתמיד תהיתי כיצד הוא פועל.
ברזיייה משולשת כשמברז אחד יוצא מים, מהשני סודה רגילה ומהשלישי גזוז פטל. מבחינתי זוהי תחילתו הסטראט אפ ניישן, ותאמינו לי שזה היה יותר מוגז וטעים מכל מכשיר מפונפן אחר שתקנו היום.
הייתי שולח אתכם לשאול את קיטש בעצמו, אבל גם הוא וגם שרל'ה האהובים כבר לא איתנו מספר שנים. למעשה, לאחר שהלכו לעולמם בשיבה טובה, שנים אחרי שילדיהם פרשו כנפים והקימו משפחות הרחק (באופן יחסי), מטווח הרקטות, לא ביקרתי בקיבוץ שנשאר כמו תמיד קרוב ללב המשפחה.
כשהתחילה התופת ידעתי שככל הנראה בני המשפחה לא שם ולא ביקרו חברים. מה שכן ידעתי זה שעומר חרמש, חבר שהכרתי כאחד האוהדים השרופים והמיוחדים של הפועל ת"א גר שם.
זה סיפור כל כך לא ברור, שאין לו עדיין תשובה, אבל עומר כנראה חטוף. אין לאיש מידע. כל מה שנותר הוא הפוסט הזה שעומר העלה עם תחילת חדירת מפלצות האדם האלו לקיבוץ, פוסט משמח שהגיע על הבוקר וממש הרגיע אותי, אפילו כתבתי לעומר שאני אוהב אותו ושהוא גיבור. (תמונה בתגובה הראשונה)
עומר עוד ענה שם בשרשור לחברים שביקשו עוד פרטים ואח"כ נעלם. כולם קיוו שהוא יהיה בין המחולצים האחרונים או אולי שוכב בבית החולים, או אפילו מנותק איפשהו עם המוסיקה שלו מבקש רגע שקט.
אבל כלום מזה לא קרה. עומר לא עונה יותר, וכעת האחים שלו והוריו, מנערים את האבק ויוצאים לקרב על חיוו. תעשו גוגל "שי חרמש" ותבינו איזה אבא יש לו ואיזה יכולות פועלים כעת לטובת עומר ויתר חברי הקיבוץ שנלקחו בשבי החמאס הארור הזה.
אני לא יודע איך זה ייגמר, אבל אתמול בלילה, אחרי כמעט 72 שעות שהמוח והלב נשרפו בבית, יצאתי לשפיים במטרה לבדוק מה חסר להם. גיליתי שנכון לעכשיו כל הצרכים המיידיים מסופקים על ידי חברי הקיבוצים המארחים המהממים.
מה כן היה צריך? לתת אפשרות לאנשים הרבים בארץ ובחו"ל להגיע תמיכה והזדהות עם מצבם ויותר חשוב מזה, אמונה וכוח בדרכם, בצורת תרומה כספית מיידית, עבורה נפתח קמפיין מימון המונים זה.
אני יודע שכולכם לא מצליחים לישון בלילה ונשרפים מצער ודמעות כמוני.
אך תפקידנו כעת הוא להחזיר לאנשים האלו את הכוח והעוצמה שהם נתנו לנו במשך כל השנים הללו שהיו בממ"דים ושלחו את בניהם ובנותיהם להילחם לצידנו על גבולה של המדינה בכל היחידות.
אנא הפיצו את הלינק, לחברים בארץ ובחו"ל, ספרו להם על כפר עזה, גייסו גם אותם לסייע להתניע את החיים מחדש בכפר עזה.
ברוכים ומסמלי חיים תהיו. תודה מתושבי כפר עזה וממני."
Sent from my SM-A325F using Tapatalk
אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים!
עומר חרמש הי"ד
1975-2023
נרצח בידי אויב צמא דם ואכזר