shai.m כתב: ↑13 אוגוסט 2022, 20:46
אדום מטלי כתב: ↑03 אוגוסט 2022, 07:56
shai.m כתב: ↑03 אוגוסט 2022, 07:21
לדעתי ביקורת על ישראל היא לגיטימי בהחלט ולא כל אחד שמשמיע ביקורת הוא אנטישמי. ישראל לא חפה מפשע ובטח שהיא תקבל ביקרות. הבעיה מתחילה שביחס לשאר העימותים בעולם זה מספרים זניחים אבל זה לא מונע מהתמקדות דווקא בישראל.
תנועת בי.די.אס היא תנועה אזרחית פלסטינית. אתה סבור שפלסטינים ברחבי העולם צריכים להיתמקד במאבק על זכויות של אנשים אחרים בעולם, נניח הטאמילים בסרילנקה, רק בגלל שהמספרים הפלסטינים 'זניחים יחסית'?
ומי שנלחם על זכויות האדם של הפלסטינים הוא אנטישמי רק בגלל שהוא לא נלחם על זכויות של מישהו אחר?
הסבר בבקשה, כי זה לא מובן.
אתן הסבר פשוט.
ביחס לשאר העולם, הסכסוך ישראלי פלסטיני הוא הכי מתוקשר ונמצא במרכז העניינים והשיח התקשורתי.
דבר שני, יופי שbds תנועה פלסטינית ועל כן סביר שהיא תתמקד בזה..לא סביר שהיא תקבל תמיכה ותקציב בסדר גודל כזה מגורמים בינלאומיים.
דבר שלישי, האירגון בעל אופי והצהרות אנטישמיות והוא מתנגד להדברות בין הצדדים.
תרשה לי לסיים את השיח פה. לא מאמין שמישהו פה שמחזיק בדעות השמאל הרדיקלי באמת יהיה קשוב למה שיש לי להגיד בנושא.
שי,
אני בהחלט קשוב למה שאתה אומר. הנה התשובות, מקווה שתמצא אותן ענייניות:
הסכסוך הישראלי הוא לא "הכי מתוקשר". בתור אדם שחי מחוץ לישראל תרשה לי לומר לך את זה. אדרבה, הוא מתוקשר הרבה פחות ממה שצריך. מדינה מערבית שמחזיקה תחתיה 5 מליון אנשים ללא זכויות אדם 55 שנה זה דבר שלא קיים בשום מקום אחר בעולם, הייתי מצפה שזה יסוקר ברמה של הדווח על הכיבוש הרוסי באוקראינה. לצערי זה לא מעניין מספיק את מדינות העולם, והן בוחרות להפקיר את הפלסטינים לחסדי המשטר הישראלי.
אבל זה לחלוטין לא קשור לבי די.אס., אז נניח את זה בצד.
מה זה "לא סביר" לגבי התקצוב שלהם? אתה חושב שיש ארגון עולמי שמחלק את עוגת התקציב לארגונים לזכויות אדם? הם משיגים תרומות לפעילות שלהם, כמו שהאגודה למלחמה בסרטן או עמותת השייטת משיגים.
אני אגב לא יודע מה התקציב שלהם, ומאיפה הנתונים שלך (מבטיח לך שהוא למשל פחות מתקציב הלובי הציוני באמריקה, שהשקיע רק עכשיו מליוני דולרים כדי שחברי פרלמנט פרוגרסיביים לא ייבחרו למפלגה הדמוקרטית).
הארגון לא בעל אופי אנטישמי, ואין לו הצהרות אנטישמיות. זו האשמת שווא, ואתה מוזמן להביא לה סימוכין (זה לא אומר שבתוך פעילות התנועה עצמה לא תראה לפעמים אדם שהוא אנטישמי, אבל זה לחלוטין לא קשור לתנועה עצמה).
אני די בטוח שאתה לא יודע מה מהות התנועה הזו. אני מציע לך לקחת 45 דקות ולהקשיב לפודקסט ששמתי במעלה האשכול עם עומר ברגותי.
לחילופין, אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ולקרוא קצת, תגלה שאתה טועה. אבל הפודקסט ממש נעים, וגם עונה בסופו על שאלות של אנשים, שאולי גם אתה שואל.