נתחיל בטבלת עומק:
1-2: רגלנד, בברלי, פוסטר , יעקב, טימור ופלטין.
3: וויינרייט ובלייזר.
4: גינת ובנטיל.
5: מוטלי וסנטר זר.
ברור שחלק מהשחקנים יכולים לזוז בעמדות, אבל זה באופן כללי.
נתחיל מהמובן מאליו, זה הסגל הכי עמוק ומוכשר של הפועל אי פעם ביי פאר, כנראה של איזשהי קבוצה ישראלית מחוץ למכבי. יש כאן כישרון התקפי מטורף עם 7-8 שחקנים שיכולים לקלוע 20 במשחק בלי להניד עפעף, שחקני הגנה אדירים, ווינרים גדולים, אגדות כדורסל מנוסות לצד צעירים מוכשרים. העומק פה הוא בלתי נתפס.
לאור זה, אני מעדיף להתמקד דווקא בסימני השאלה בסגל הזה:
1. דדאס. זה האובייס. האיש שלא ממש הרשים אותנו בעונה שעברה קיבל לידיו את הזדמנות חייו עם סגל פשוט היסטורי. אין מילה אחרת. המשימה שלו היא מאוד לא פשוטה, כל דבר חוץ מתואר בארץ וגמר יורוקאפ יהיה כישלון מהדהד. למען האמת, אפילו גביע בארץ והפסד בגמר היורוקאפ לא יהיה איזו הצלחה גדולה, עד כמה שזה הזוי.
יש לו כמה משימות מקצועיות לא פשוטות בכלל. הוא צריך לאזן סגל עמוס בכישרון וגם באגו. כל משחק בארץ הוא יצטרך להושיב שני זרים בכירים מחוץ לסגל, ובאירופה להתמודד עם חוסר שביעות רצון מצד תומר גינת ובר טימור, שלא לדבר על יעקב, בלייזר ופלטין, שספק כמה דקות יראו אם בכלל. הוא צריך למצוא הרכבים ורוטציות טובות שיאזנו בין כישרון להגנה, ויחפו על הדלילות המסוימת בעמדה מספר 3. הרשימה לא נגמרת, וכל זה יכריח אותו להראות גמישות מחשבתית וסתגלנות שהוא לא הראה לנו עד היום.
לזכותו כן יאמר שיש לו בעיני את הטמפרמנט המתאים והביטחון עצמי, יחד עם תמיכה מהמנהל המקצועי והיכרות מוקדמת עם רבים מהשחקנים שכנראה אוהבים אותו. אני גם אהבתי בעונה שעברה שהוא לא תירץ ולו לשניה, למרות שהיו לו את כל הסיבות שבעולם.
2. קליעה מבחוץ. מבלי ששמנו לב, איכשהו צנחנו משמעותית ברמת הקליעה מבחוץ. למעשה, רק פוסטר קלעי באמת ברמה גבוהה. יש עוד כמה קלעים טובים כמו בנטיל, טימור ואפילו בלייזר, ועוד כמה קלעים בינוניים כמו רגלנד, בברלי, וויינרייט וגינת (למרות שהוא מגיע מעונת קליעה מצוינת). אנחנו צריכים בעיני מאוד לקוות שנקבל עונת קליעה מפתיעה לטובה מכמה שחקנים, כי אחרת זה יכול ליצור לנו בעיה בריווח וביכולת להפעיל את מוטלי למשל.
3. בברלי. בלתי נמנע לדבר על הפיל שבחדר. ההחתמה הכי גדולה ויקרה בתולדות הפועל בפער, ההחתמה השניה הכי יקרה בתולדות הכדורסל הישראלי. מה נקבל ממנו? מה תהיה רמת המוטיבציה שלו? עד האימפקט ההגנתי שלו יהיה גדול? עד כמה הוא יתרום התקפית אחרי שנים בתור שחקן הגנה נטו? הרבה שאלות שאולי יקבעו את גורל העונה הזאת.
יש עוד שאלות כמובן, אבל אלו העיקריות. יתכן שאם הסנטר הזר שיוחתם לא יהיה מספיק טוב, נדבר גם על בעיה בריבאונד ובהגנה בצבע, אבל אני רוצה להאמין שלא זה יהיה המצב.
אני חייב להגיד שעד לפני שעתיים הייתי אומר שגם רגלנד הוא סימן שאלה גדולה ומהי היכולת שלו בגיל 35 להחזיק קבוצה כזו על הגב ולנווט את הספינה המאוד כבדה הזאת, אבל אין ספק שדברים השתנו

מה בכלל חמישיית הזרים שלנו לדרבי? רגלנד ובנטיל בחוץ? פוסטר והסנטר בחוץ? אין לי מושג.
יהיה מרתק.