בית-יער ומכבי. מפתיע מישהו?
https://www.kan.org.il/content/kan-news/sport/757286/
הדוח שקובע: הקהל הגזעני והאלים ביותר - בית"ר ירושלים
96 קריאות גזעניות נשמעו העונה מאוהדי בית"ר ירושלים, יותר מ-40% מסך הקריאות האלו העונה, מכבי ת"א שנייה. בית"ר ירושלים גם מובילה בפער במספר אירועי השלכת חפצים, אלימות ופריצה לכר הדשא
הקבוצה הגזענית והאלימה בישראל - בית"ר ירושלים, כך עולה מהדוח השנתי של תוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" מבית הקרן החדשה לישראל שפורסם היום (שלישי).
על פי הדוח, הייתה העונה עלייה בקריאות הגזעניות ובאלימות. במגרשים נשמעו העונה 224 קריאות גזעניות, לעומת 190 בעונה שעברה. המובילה היא בית"ר ירושלים עם 96 קריאות כאלה העונה, כשאחריה מכבי תל אביב עם 72 קריאות. בקרב חמישה מועדונים לא נשמעו קריאות כאלה כלל: מכבי פתח תקווה, הפועל ירושלים, מועדון ספורט אשדוד, הפועל פתח תקווה והפועל חדרה.
עלייה נרשמה גם באירועי השלכת חפצים, אלימות ופריצה לכר הדשא. העונה נרשמו 209 אירועים כאלה, עלייה של 20% מהעונה שעברה. המובילה בתקריות כאלה היא בית"ר ירושלים, עם 45. אחריה נמצאות הפועל תל אביב (28) ומכבי חיפה (24). עשרה אירועי התנגשות בין אוהדים לכוחות משטרה ביציעים נרשמו העונה, דבר שהגביר את האלימות.
בדוח נרשם גם ש-109 פעמים העונה הושרו ביציעים שירים המוזילים את זכר השואה, בדומה למספר בשנה שעברה. בנוסף, 21 פעמים נשמעו נהמות כלפי שחקנים בשל צבע עורם, ירידה קלה מהעונה שעברה.
חמש נקודות הופחתו ממאזן ארבע קבוצות בליגה בשל זריקת אבוקות והתפרעות אוהדים במהלך העונה. למכבי חיפה הופחתו שתי נקודות, ונקודה אחת הופחתה ממאזנן של בני סכנין, הפועל תל אביב ובית"ר ירושלים.
גזענות בצהוב
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
-
- קיבל.ה 230 לייקים
ייתכן שבית"ר הוא המועדון הגזעני, הפשיסטי, האלים והצבוע ביותר על פני כדור הארץ.
רק בישראל ראש ממשלה שעומד במפלגת "חירות ליברלית" יכול להצהיר שהוא אוהד קבוצה שמפלה 20% מאזרחי המדינה שלו.
הזוי שלה פמיליה מוכרים על ידי המועדון (!) כארגון האוהדים הרשמי, למרות שהם מנצלים את ההכרות הזאת לתקיפת אוהדים על הדשא, שימוש במערכת ההגברה בשביל שירים גזעניים, והמועדון עצמו לא רק שלא נענש על זה, אלא מצליח לשמר סטיגמה של מקופחים נצחיים.
רק בישראל ראש ממשלה שעומד במפלגת "חירות ליברלית" יכול להצהיר שהוא אוהד קבוצה שמפלה 20% מאזרחי המדינה שלו.
הזוי שלה פמיליה מוכרים על ידי המועדון (!) כארגון האוהדים הרשמי, למרות שהם מנצלים את ההכרות הזאת לתקיפת אוהדים על הדשא, שימוש במערכת ההגברה בשביל שירים גזעניים, והמועדון עצמו לא רק שלא נענש על זה, אלא מצליח לשמר סטיגמה של מקופחים נצחיים.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4721 לייקים
הוא לא אוהד בית״ר ובכלל לא אוהב כדורגל.קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 15:56 ייתכן שבית"ר הוא המועדון הגזעני, הפשיסטי, האלים והצבוע ביותר על פני כדור הארץ.
הוא כן השתמש בבית״ר למניעים פוליטים.
מכבי ת"א
קריאות גזעניות 72
אבוקות 11 + חזיז ישיר על שחקן
הורדת נקודות 0
הפועל ת"א
קריאות גזעניות 0
אבוקות 5
הורדת נקודות -1
קריאות גזעניות 72
אבוקות 11 + חזיז ישיר על שחקן
הורדת נקודות 0
הפועל ת"א
קריאות גזעניות 0
אבוקות 5
הורדת נקודות -1
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
מדדים מטומטמים שלא קשורים לכלום. כל הקהלים גזעניים בצורה כזו או אחרת. מי יותר מי פחות.
הקהל של מכבי שר לטועמה ומשווה בין הפועל ליזבאללה
הקהל של בית"ר שר לכולם.
הקהל של הפועל? ובכן, פעם הייתם בדרייב אין אחרי ששחקן אפרו אמריקאי של הקבוצה היריבה קולע סל?
אנחנו גם מאחלים שואה ועוד שלל כינויים. מה זו אם לא גזענות?
השוואות מטומטמות
הקהל של בית"ר שר לכולם.
הקהל של הפועל? ובכן, פעם הייתם בדרייב אין אחרי ששחקן אפרו אמריקאי של הקבוצה היריבה קולע סל?
השוואות מטומטמות
יחד, רק יחד! 

"הנהמות" של אחרי החטאה הן אותן נהמות גם לשחקן לבן שמחטיא או לשופט/שוטר שמתקרב ליציע,7even כתב: ↑04 יוני 2024, 16:05 מדדים מטומטמים שלא קשורים לכלום. כל הקהלים גזעניים בצורה כזו או אחרת. מי יותר מי פחות.
הקהל של בית"ר שר לכולם.
השוואות מטומטמות
אין קשר לגזענות.
- רדפוקס
- קיבל.ה 4721 לייקים
בטבלה המלאה ניתן לראות שאנחנו מובילים בהשלכת חפצים לכר הדשא.
עוד משהו מעניין בטבלה, מכבי חיפה מובילה עלינו ב״קריאות שמבזות את זכר השואה״ לא ברור איך.
-
- קיבל.ה 230 לייקים
ברור לי, לכן זה אפילו עוד יותר מטריף. עצם זה שהזדהות עם המועדון הגזעני והאלים ביותר שיש מביאה רווח פוליטי זה אבסורד.רדפוקס כתב: ↑04 יוני 2024, 16:04הוא לא אוהד בית״ר ובכלל לא אוהב כדורגל.קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 15:56 ייתכן שבית"ר הוא המועדון הגזעני, הפשיסטי, האלים והצבוע ביותר על פני כדור הארץ.
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
יש או אין קשר, לשחקן שחור זה ועוד איך מקבל קונוטציה גזענית.red_boy כתב: ↑04 יוני 2024, 16:08"הנהמות" של אחרי החטאה הן אותן נהמות גם לשחקן לבן שמחטיא או לשופט/שוטר שמתקרב ליציע,7even כתב: ↑04 יוני 2024, 16:05 מדדים מטומטמים שלא קשורים לכלום. כל הקהלים גזעניים בצורה כזו או אחרת. מי יותר מי פחות.
הקהל של בית"ר שר לכולם.
השוואות מטומטמות
אין קשר לגזענות.
אם תקרא נעגר כסתלבט לאדם לבן, תקרא ככה כסתלבט גם לאפרו אמריקאי?
ואיפה השואה וחברותיה?
רק בשירי שואה אנחנו בראש המצעד. די להצטדק.
הם גרועים, אבל גם אנחנו.
יחד, רק יחד! 

לא יודע, נהמות זה משהו מאוד כללי וקורה בכל העולם בעולם הספורט ולא בהכרח כגילויי גזענות.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 16:10יש או אין קשר, לשחקן שחור זה ועוד איך מקבל קונוטציה גזענית.red_boy כתב: ↑04 יוני 2024, 16:08"הנהמות" של אחרי החטאה הן אותן נהמות גם לשחקן לבן שמחטיא או לשופט/שוטר שמתקרב ליציע,7even כתב: ↑04 יוני 2024, 16:05 מדדים מטומטמים שלא קשורים לכלום. כל הקהלים גזעניים בצורה כזו או אחרת. מי יותר מי פחות.
הקהל של בית"ר שר לכולם.
השוואות מטומטמות
אין קשר לגזענות.
אם תקרא נעגר כסתלבט לאדם לבן, תקרא ככה כסתלבט גם לאפרו אמריקאי?
ואיפה השואה וחברותיה?
רק בשירי שואה אנחנו בראש המצעד. די להצטדק.
הם גרועים, אבל גם אנחנו.
מסכים שיש קהלים שמשתמשים בזה נטו כלפי שחקנים שחורים וממניע גזעני אבל אני לא חושב שבקהל שלנו זו הסיבה.
מבחינת שירי שואה איכשהו חיפה עקפו אותנו בסיבוב
-
- קיבל.ה 2441 לייקים
נכון כמו גם שהוא משתמש ביהדות והמסורתרדפוקס כתב: ↑04 יוני 2024, 16:04הוא לא אוהד בית״ר ובכלל לא אוהב כדורגל.קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 15:56 ייתכן שבית"ר הוא המועדון הגזעני, הפשיסטי, האלים והצבוע ביותר על פני כדור הארץ.
מצידו לנגב עם זה תתחת אחרי הקקי
ואם תלחץ אותו יותר מידי על בחירות, הוא גם יצהיר שהוא הפך למרוקאי ביבי מכלוף נתניהו
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
לא עקבתי.red_boy כתב: ↑04 יוני 2024, 16:15לא יודע, נהמות זה משהו מאוד כללי וקורה בכל העולם בעולם הספורט ולא בהכרח כגילויי גזענות.
מסכים שיש קהלים שמשתמשים בזה נטו כלפי שחקנים שחורים וממניע גזעני אבל אני לא חושב שבקהל שלנו זו הסיבה.
מבחינת שירי שואה איכשהו חיפה עקפו אותנו בסיבוב
חיפה גם בקטע?
יחד, רק יחד! 

לפי הדוח חיפה אזכורי שואה אצל חיפה 62 פעמים , אצלינו 34 פעמים7even כתב: ↑04 יוני 2024, 16:26לא עקבתי.
חיפה גם בקטע?
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
מרשים. אבל הזוי ולא נכון. לפחות לגבינו.
כיוון שהאולטראס שרים שואה למכבי וגם למשטרה כמעט בכל משחק כמה וכמה פעמים (לצערי הרב), רק מראה כמה הדוחות האלה הזיים ומי שעושה אותם חסר מושג בצורה בוטה.
34 עאלק. אנחנו עם מעל 200. לפחות. עולים לצ'מפיונס בקלות, בלי מוקדמות.
רק נזכיר שפעמים רבות מספור האולטראס שלנו נקרא פה, בפורום שדים עצמו, 'לה פאמיליה באדום' על ידי מס' לא קטן של משתמשים.
מי שמסרב לראות את זה, יסרב לראות עוד הרבה דברים. לא רק בספורט.
יחד, רק יחד! 

-
- קיבל.ה 230 לייקים
א. להגיד שמי שמסרב לראות את זה יסרב לראות עוד הרבה דברים לא רק בספורט זאת דיכוטומיה כוזבת ודמגוגיה.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 17:16מרשים. אבל הזוי ולא נכון. לפחות לגבינו.
כיוון שהאולטראס שרים שואה למכבי וגם למשטרה כמעט בכל משחק כמה וכמה פעמים (לצערי הרב), רק מראה כמה הדוחות האלה הזיים ומי שעושה אותם חסר מושג בצורה בוטה.
רק נזכיר שפעמים רבות מספור האולטראס שלנו נקרא פה, בפורום שדים עצמו, 'לה פאמיליה באדום' על ידי מס' לא קטן של משתמשים.
ב. בגלל שניים או שלושה שירים אידיוטים (שגרועים הרבה הרבה פחות **מרוב** השירים של אוהדי בית"ר, לא רק הגזעניים) לטעון שהאולטראס הוא לה פמיליה באדום זו השוואה שטחית ופשטנית, שמתעלמת מהקשרים אידיאולוגים וחברתיים, מרמת האלימות, מהיקף האלימות, מסוג האלימות.
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
מי שכל הזמן מחפש להאשים את הצד השני בלי לבצע בדק בית אצלו, חייב טיפול. אולי אפילו רפואי.קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 17:29א. להגיד שמי שמסרב לראות את זה יסרב לראות עוד הרבה דברים לא רק בספורט זאת דיכוטומיה כוזבת ודמגוגיה.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 17:16מרשים. אבל הזוי ולא נכון. לפחות לגבינו.
ב. בגלל שניים או שלושה שירים אידיוטים (שגרועים הרבה הרבה פחות **מרוב** השירים של אוהדי בית"ר, לא רק הגזעניים) לטעון שהאולטראס הוא לה פמיליה באדום זו השוואה שטחית ופשטנית, שמתעלמת מהקשרים אידיאולוגים וחברתיים, מרמת האלימות, מהיקף האלימות, מסוג האלימות.
לא בקטע רע, זה פשוט אדם עם בעיה. לא להסתכל פנימה אלא רק החוצה זו בעיה מאד רצינית.
להגיד - 'ההוא שר מוות לערבים אבל אני שר מוות לשוטרים, ליסמ ולכל מי שלובש צהוב אז אני עדיף עליו'זה לעג לרש.
מי שלא מבין זה, אני מפנה אותו לרופא הקרוב. הןא צריך טיפול כי אולי (בהכי אמיתי שיש) יש לו בעיה שמצריכה טיפול רפואי.
יחד, רק יחד! 

-
- קיבל.ה 230 לייקים
קודם כל, ברמת העיקרון אני מסכים איתך לגבי הטיפול. כל אדם לדעתי צריך בשלבים מסוימיים בחיים טיפול, ואין בזה שום דבר רע בניגוד למה שאתה רומז. אגב, כמעט כל בני האדם נוטים לעשות זאת. זה המצב מראשית ההיסטוריה האנושית.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 17:43קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 17:29א. להגיד שמי שמסרב לראות את זה יסרב לראות עוד הרבה דברים לא רק בספורט זאת דיכוטומיה כוזבת ודמגוגיה.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 17:16
מרשים. אבל הזוי ולא נכון. לפחות לגבינו.
מי שכל הזמן מחפש להאשים את הצד השני בלי לבצע בדק בית אצלו, חייב טיפול. אולי אפילו רפואי.
לא בקטע רע, זה פשוט אדם עם בעיה. לא להסתכל פנימה אלא רק החוצה זו בעיה מאד רצינית.
להגיד - 'ההוא שר מוות לערבים אבל אני שר מוות לשוטרים, ליסמ ולכל מי שלובש צהוב אז אני בסדר והוא לא' זה לעג לרש.
מי שלא מבין זה, אני מפנה אותו לרופא הקרוב. הןא צריך טיפול כי אולי (בהכי אמיתי שיש) יש לו בעיה רפואית.
השגיאה הלוגית שלך היא בכך שאתה תופס ביקורת כלפי חוץ וביקורת כלפי פנים ככאלו שבאות אחת על חשבון השנייה. למעשה, ניתן להגיד שהצד השני (לה פמיליה\חמאס) הוא איום ונורא, ובמקביל לרצות לתקן דברים בתוך החברה (אוהדי הפועל\החברה הישראלית). מעניין שלא התרשמתי עד עכשיו מהתגובות שלך שאתה שמאל רדיקלי, אבל כנראה טעיתי בהערכתי הראשונית.
שנית, אם הקריטריון היחידי שלך להשוואה בין האולטראס ובין לה פמיליה זה שיר אחד ספציפי - אז אתה צודק, וההשוואה שלך תקפה. אבל על אותו משקל אני יכול לטעון ששניצל ושמש הם למעשה זהים במהותם, כי הקריטריון המרכזי והבלעדי שלי לקביעת מהות הוא האם מילים מתחילות באות ש' או לא מתחילות באות הזאת. אז אני מסכים איתך שהלה ופמיליה והאולטראס זה אותו דבר כי לשני הארגונים יש פרמטר אחד משותף.
לדעתי, כדי שהשוואה כזאת תהיה רצינית אפילו במעט, יש עוד כמה קריטריונים להשוואה. כמו: מידת האלימות, סוג האלימות, יעדי האלימות, האידיאולוגיה, ההקשר הפוליטי, ההקשר החברתי.
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
דווקא ממש לא רמזתי שטיפול רפואי זה דבר רע. נהפוך הוא - רשמתי בבירור ובצורה שלא משתמעת לשתי פנים שמי שיש לו בעיה X כדאי שיילך ויראה אדם מקצועי שיוכל לטפל בבעייה שלו.קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 17:55קודם כל, ברמת העיקרון אני מסכים איתך לגבי הטיפול. כל אדם לדעתי צריך בשלבים מסוימיים בחיים טיפול, ואין בזה שום דבר רע בניגוד למה שאתה רומז. אגב, כמעט כל בני האדם נוטים לעשות זאת. זה המצב מראשית ההיסטוריה האנושית.7even כתב: ↑04 יוני 2024, 17:43קירקגור כתב: ↑04 יוני 2024, 17:29
א. להגיד שמי שמסרב לראות את זה יסרב לראות עוד הרבה דברים לא רק בספורט זאת דיכוטומיה כוזבת ודמגוגיה.
מי שכל הזמן מחפש להאשים את הצד השני בלי לבצע בדק בית אצלו, חייב טיפול. אולי אפילו רפואי.
להגיד - 'ההוא שר מוות לערבים אבל אני שר מוות לשוטרים, ליסמ ולכל מי שלובש צהוב אז אני בסדר והוא לא' זה לעג לרש.
מי שלא מבין זה, אני מפנה אותו לרופא הקרוב. הןא צריך טיפול כי אולי (בהכי אמיתי שיש) יש לו בעיה רפואית.
השגיאה הלוגית שלך היא בכך שאתה תופס ביקורת כלפי חוץ וביקורת כלפי פנים ככאלו שבאות אחת על חשבון השנייה. למעשה, ניתן להגיד שהצד השני (לה פמיליה\חמאס) הוא איום ונורא, ובמקביל לרצות לתקן דברים בתוך החברה (אוהדי הפועל\החברה הישראלית). מעניין שלא התרשמתי עד עכשיו מהתגובות שלך שאתה שמאל רדיקלי, אבל כנראה טעיתי בהערכתי הראשונית.
שנית, אם הקריטריון היחידי שלך להשוואה בין האולטראס ובין לה פמיליה זה שיר אחד ספציפי - אז אתה צודק, וההשוואה שלך תקפה. אבל על אותו משקל אני יכול לטעון ששניצל ושמש הם למעשה זהים במהותם, כי הקריטריון המרכזי והבלעדי שלי לקביעת מהות הוא האם מילים מתחילות באות ש' או לא מתחילות באות הזאת. אז אני מסכים איתך שהלה ופמיליה והאולטראס זה אותו דבר כי לשני הארגונים יש פרמטר אחד משותף.
לדעתי, כדי שהשוואה כזאת תהיה רצינית אפילו במעט, יש עוד כמה קריטריונים להשוואה. כמו: מידת האלימות, סוג האלימות, יעדי האלימות, האידיאולוגיה, ההקשר הפוליטי, ההקשר החברתי.
כאן ספציפית מדובר בבעיה רגשית. אם הילד שלי יבוא וכל הזמן יאשים את החברים שלו שהם עשו X בזמן שהוא עשה X-1 אז אסביר לו. כשזה קורה לאדם מבוגר זה כבר צריך טיפול מבעל מקצוע.
אז עד פה סגרנו.
הקריטריון שלי להשוואה בין אולטראס הפועל ללה פמיליה הוא הרבה מעבר (ממש ממש מעבר) לשיר אחד.
האולטראס מלא מכל טוב בשירים על - שואה, נאצים, זונות, משטרה, סרטן ועוד ועוד ועוד. מכל הבא ליד. באמת שכמעט ואין משחק בלי 4-5 שירים שהאוזן נחרדת מלשמוע אותם.
אם זה לא לה פמיליה אני לא יודע מה כן. אלימות מילולית בסופו של דבר תמיד תמיד,ב-100% מהמקרים, תוביל לאלימות פיזית. רק נזכיר את מאורעות הדרייב אין השנה.
ושלא יהיה ספק לרגע - אני לא מכליל בשום מקרה. פשוט השווית בין שני ארגונים. אם לתעלם רגע מהארגונים אז....
כקהל אני חושב שהקהל שלנו ברובו המוחלט נהדר.
אני חושב שרוב הערבים הם אנשים טובים. יש לי חברים ערבים שכל מה שבא להם זה לחזור הביתה ולהביא אוכל לאשה ולילדים והם חיים תחת שלטון דיקטטורי מפחיד ונשים שנאנסות על בסיס קבוע, שלא לדבר על יחס ללהטבים.
אני חושב שחלקים גדולים מאד בקהל של בית"ר הם אנשים נהדרים. גם כאלו אני מכיר לא מעט.
אני יודע ומכיר מתנחלים שהם מלח הארץ, ושהם וערבים מסתדרים נהדר ואפילו הולכים לבקר אחד אצל השני באופן קבוע בכפרים (לא תשמע בחדשות, זה בסדר).
אסור להכליל בשום מרה ושום מצב. כן צריך לטפל בבעיות שיוצר המיעוטו הקולני. אולי בקהל אחד זה מיעוט של 10% וקהל אחר זה 7% או 20% זה פחות משמעותית בעיניי. זה עדיין מיעוט.
אומרים שכשאנשים קטנים מטילים צל גדול, זה סימן שהשמש שוקעת. אלו ואלו מטילים צל גדול. אם הם לובשים אדום או צהוב או ירוק זה פחות רלוונטי.
יחד, רק יחד!