בז'רנו כתב: ↑18 ינואר 2023, 06:40
shai.m כתב: ↑17 ינואר 2023, 22:17
בז'רנו כתב: ↑17 ינואר 2023, 19:32
ברצינות אני שואל- בשביל מה?
כולנו כאן אוהדים את הפועל.צר לי- אבל אלו שמשחקים היום לא קשורים להפועל.מילא אם היו חלשים אבל נותנים את התחת במגרש.השחקנים האלו ,לא מזיז להם איך נפועל נראית.לא באמת אכפת להם שהם מסריחים את המגרש.חצי מהם לא צריך לכבס את החולצה בסוף המשחק כי הם אפילו לא מתאמצים.
אז בשביל מה ללכת? בשביל להתעצבן עליהם עוד יותר? בשביל להכניס עוד כסף לזבלים האלה שמחזיקים את הפועל?
לא מגיע להם.צר לי.
היו מספיק שנים שהפועל היתה למטה,אבל לפחות שחקנים ניסו,נתנו את הנשמה ובסוף משחק בקושי עמדו על הרגליים.
תהנו בדרבי.
הלוואי שאצא פיתה וננצח
זה נכון אבל הפועל זה מעבר לשחקנים. גם אם כולם היו תותחים אחד אחד הפועל זה גדול יותר מקבוצה טובה, ניצחון או אליפות.
הפועל בעיני היא איזושהי רוח שקשה לי להסביר במילים כי היא מורכבת מהרבה דברים יחד.
זה מתחיל שאתה קטן וכל כך התרגשת לצעוד עם הצעיף האדום בדרך לאיצטדיון, ממשיך בשלב שהורדת את אותו צעיף מהצוואר והנחת אותו על הצוואר של הבן או הבת שלך שהם קטנים ומסתיים שאתה זרוק בשער 2 זקן ממורמר ושמן אבל עדיין אדום. לפעמים מבושה ולפעמים משמחה אבל אדום.
בכל אופן אני כמובן מגיע. אין לי קבוצה אחרת.
אתה בהחלט צודק בהמון דברים.
אבל הרוח הזו,שאתה מדבר עליה,נעלמה.
תמיד היה לי אכפת מהקבוצה.תמיד רציתי שתצליח.אבל השילוב הזה של בעלים שהם פשוטו כמשמעו נגד הקבוצה+ שחקנים שהפועל ממש לא מעניינת אותם,הפכו אותי גם לאחד שלא אכפת לו.לפחות כרגע.
"
גם היום זה כבוד לשחק בהפועל תל אביב. אז מה אם אנחנו בארצית?... תשמע מה אלי כהן אומר לך: הפועל תל אביב זו אימפריה."
כך אמר שחקן העונה של 1988 בקיץ 1989 לפני תחילת העונה של הפועל בארצית, הליגה השניה דאז.
לא רק בתחתית, גם בליגה השניה, הפועל היתה הפועל. הפועל נשארה הפועל.
היום, זה אסופת שחקנים, גרועה למדי, שלרובם, אולי זולת שחקני הבית, אין שום קשר להפועל, לרוח של הפועל, לסמל, לאגודה ההיסטורית הזו.
בצמרת ובתחתית - הפועל תמיד עניינה ומשכה כי היתה זהות לקבוצה והיתה הזדהות של הקהל.
כל זה נגמר.
יש הרבה דברים רעים לומר על הניסנובים, אבל לי יש דבר אחד עיקרי שלא אסלח להם עליו: הם גרמו להפועל להפוך ללא מעניינת יותר. אם מישהו היה אומר לי רק לפני כמה שנים, שאני אתעדכן בתוצאת המשחק של הפועל רק למחרת היום באינטרנט, או שכאשר כבר אצפה באיזה משחק בכלל לא אכיר ולא אזהה חלק מהשחקנים - הייתי צוחק עליו. אני? שמנוי כל כך הרבה שנים לקבוצה הזו? מה לא עברתי איתה?!
אבל זה קרה. איבדתי עניין. תהליך הדרגתי של לבוא פחות גם כשיש מנוי. ואחרי זה כבר לא מחדשים מנוי וקונים כרטיס פה ושם. ואחרי זה הופכים לאוהדי טלוויזיה. והיום בקושי נכנסים לפורום הזה.
הנחמה היחידה שיש לי, היא קבוצת הכדורסל. אני מנוי בשנים האחרונות לכדורסל ובעיקר בשנתיים האחרונות יש לי נחת סוף סוף מהמותג "הפועל תל אביב".
אבל מתגעגע לבלומפילד, ומקווה לחזור ביום מן הימים, כשתהיה הנהלה נורמלית עם קבוצה ששחקניה נושאים את "רוח הפועל" ומכבדים את הסמל שעל המדים האדומים שלהם.