אני מודה לאלוהים שלביל גייטס אין הורים,
הלוואי יפגוש אותם מהר - מחר בבוקר יקבר
וכו'
לאחרונה התחלתי עבודה חדשה ואני חייב לעבוד עם ווינדוס 10 וזו מכה שלא תיאמן (כמו כל מערכות ההפעלה של מיקרוסופט). למזלי אפשרו לי להתקין את הלינוקס סאב-סיסטם לוינדוס ולעבוד משם כי אני בעיקר כותב סקריפטים server side.
אז אני מנצל את ההזדמנות הזו כדי לפתוח שרשור בנושא: מי פה משתמש/ת במערכת הפעלה שאינה קקי? פרטו וכו'.
כאמור בעבודה אני משתמש באובונטו על וינדוס 10 ובמחשב האישי ב-arch.
אני שונא ווינדוס (ומיקרוסופט בכלל): שרשור מערכות הפעלה אחרות
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية
נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם

- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
אני כבול לווינדוס בגלל עבודה.
הקטע שיש בפנים אובונטו קטן סוגר לי מיליארד פינות, בערך. מאז שיש את זה לא השתמשתי בדואל-בוט (שנדמה לי שבכלל נדרס בשלב כלשהו על ידי עדכון של וינדוס).
יש לי עוד מחשב לצורך תכנות ארדואינו ובכלל, גם הוא דואל-בוט, אבל עובד תמיד על אובונטו (אני הולך עם מה שאני מכיר, אין לי כוח להתרגל למערכת חדשה).
הקטע שיש בפנים אובונטו קטן סוגר לי מיליארד פינות, בערך. מאז שיש את זה לא השתמשתי בדואל-בוט (שנדמה לי שבכלל נדרס בשלב כלשהו על ידי עדכון של וינדוס).
יש לי עוד מחשב לצורך תכנות ארדואינו ובכלל, גם הוא דואל-בוט, אבל עובד תמיד על אובונטו (אני הולך עם מה שאני מכיר, אין לי כוח להתרגל למערכת חדשה).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 945 לייקים
MacOS ואין יותר נוח מזה
לדעתי זה האיזון בין מערכת הפעלה שמיועדת לבני אדם ובין אחת שמבוססת יוניקס
יצא לי לעבוד על אובונטו במסגרת הלימודים וזה היה נראה נחמד אבל לא ראיתי סיבה להחליף
גילוי נאות, אני קצת סאקר של apple
לדעתי זה האיזון בין מערכת הפעלה שמיועדת לבני אדם ובין אחת שמבוססת יוניקס
יצא לי לעבוד על אובונטו במסגרת הלימודים וזה היה נראה נחמד אבל לא ראיתי סיבה להחליף
גילוי נאות, אני קצת סאקר של apple
long live the zapta
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
כל מי שקונה מוצרי אפל הוא סאקר בהגדרה, לא?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 945 לייקים
- teknoboy
- קיבל.ה 1823 לייקים
מהמעט שיצא לי להתעסק עם מכשירי אפל, אני יכול להבין למה אנשים מתמכרים אליהם.
פשוט היחס עלות\תועלת נראה לי לא פרופורציונלי בכלל.
אבל זה לא ממש קשור למלחמת מערכות ההפעלה.
פשוט היחס עלות\תועלת נראה לי לא פרופורציונלי בכלל.
אבל זה לא ממש קשור למלחמת מערכות ההפעלה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
זה מאד תלוי מה אתה מחפש, בעצם. לכל מיני שימושים, וברמת יוזר שלא צריך או מתעניין בקרביים של המערכת - אפל נותנים פתרון יחסית טוב (ומוצלח גרפית, בזה אין ספק).
מה שמטריד אותי בהם, בתור לינוקסאי-ומשתמש-תוכנה-חופשית-שרוף-וכו', זה שמוצרי אפל הם מערכת סגורה. לא רק במובן הקלאסי, כמו המוצרים של מייקרוסופט, אלא הרבה יותר מזה: ברגע שמשתמשים במוצר אחד שלהם, יש נטיה לא קטנה להיכבל לחברה באופן מוחלט (אתה צריך דונגל אפל להטענה, ודונגדל אפל לאוזניות, ואת האוזניות שלהם, וחבילת המוזיקה שלהם וכו' וכו'). במובן הזה הם יותר גרועים ממייקרוסופט, שלפחות מאפשרת שימוש במוצרים אחרים על הפלטפורמה שלהם.
(כן, אפשר כמובן תמיד להשתמש במוצרים אחרים על הפלטפורמות של אפל, זה פשוט מסובך מאד, בוודאי יותר מאשר לעשות מה שבא לך על לינוקס)
מה שמטריד אותי בהם, בתור לינוקסאי-ומשתמש-תוכנה-חופשית-שרוף-וכו', זה שמוצרי אפל הם מערכת סגורה. לא רק במובן הקלאסי, כמו המוצרים של מייקרוסופט, אלא הרבה יותר מזה: ברגע שמשתמשים במוצר אחד שלהם, יש נטיה לא קטנה להיכבל לחברה באופן מוחלט (אתה צריך דונגל אפל להטענה, ודונגדל אפל לאוזניות, ואת האוזניות שלהם, וחבילת המוזיקה שלהם וכו' וכו'). במובן הזה הם יותר גרועים ממייקרוסופט, שלפחות מאפשרת שימוש במוצרים אחרים על הפלטפורמה שלהם.
(כן, אפשר כמובן תמיד להשתמש במוצרים אחרים על הפלטפורמות של אפל, זה פשוט מסובך מאד, בוודאי יותר מאשר לעשות מה שבא לך על לינוקס)
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 426 לייקים
אני עם מק בעבודה ולא כל כך אוהב
בבית אני עם ווינדוס מסיבות גיימריות בעיקר
בבית אני עם ווינדוס מסיבות גיימריות בעיקר
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
- Red Wolf
- קיבל.ה 801 לייקים
אני גם עם מאק מהעבודה ואני סובל
פשוט שונא את זה
צריך לעשות הפרדה לדעתי בין החומרה של המאק שהיא מדהימה, לבין התוכנה שפח אשפה, פשוט לא יוזר פרדנלי
יש הבדל מהותי והוא החשוב ביותר לדעתי בהבדלים בין הווינדוס למאק במערכת הפעלה ליוזר
במאק- כל הקיצורים הם עם העכבר
בוינדוס - כל הקיצורים הם עם המקלדת
בתור אחד שעובד עם 2 ידיים אין ספק שווינדוס הרבה יותר יוזר פרדנלי
פשוט שונא את זה
צריך לעשות הפרדה לדעתי בין החומרה של המאק שהיא מדהימה, לבין התוכנה שפח אשפה, פשוט לא יוזר פרדנלי
יש הבדל מהותי והוא החשוב ביותר לדעתי בהבדלים בין הווינדוס למאק במערכת הפעלה ליוזר
במאק- כל הקיצורים הם עם העכבר
בוינדוס - כל הקיצורים הם עם המקלדת
בתור אחד שעובד עם 2 ידיים אין ספק שווינדוס הרבה יותר יוזר פרדנלי
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
מי שבקטע של עבודה עם המקלדת בלבד (אני למשל שונא לעבוד עם העכבר) - שווה לשקול i3wm או את גרסת הוויילנד שלו swaywm, שזה מה שאני אישית משתמש. אני לא יודע לגבי מק, כנראה שזה רלוונטי גם, אבל זה בעיקר מיועד ללינוקס.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 426 לייקים
רגע מה? החומרה במאק היא לרוב די עלובה והרבה יותר יקרה ממה שהיא שווה. אולי אתה חושב על איכות הבנייה? (המקלדת, הקשיחות, המצלמה/הtouch pad)
וגם איזה קיצורים הם עם העכבר? כל הקיצורים של ווינדוס אני עושה עם המקלדת במאק.
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
- Red Wolf
- קיבל.ה 801 לייקים
אני עובד עם מקבוק פרו 2019 המסך מדהים, הרמקולים פצצה, הנוחות של המקלדת והטאץ פד מצויינים, והסמארט טאב שמתחלף בין כל תוכנה זה גאוני, לזה התכוונתי. (את כל הדברים האלה אפשר ליישם בכל לפטופ מתחרה, אבל לא עושים את זה)הגלמוד מלוד כתב: ↑02 דצמבר 2020, 23:56 רגע מה? החומרה במאק היא לרוב די עלובה והרבה יותר יקרה ממה שהיא שווה. אולי אתה חושב על איכות הבנייה? (המקלדת, הקשיחות, המצלמה/הtouch pad)
כשאני מחבר את המחשב למסכים, הוא כבר לא שווה כלום, ולכן יש הבדל גם בין שימוש במק כלפטופ שלשמו הוא קיים, לבין להשתמש בו כמחשב, ואז הוא לא שווה כלום
אגב, מי שהמציא את העכבר האלחוטי שלהם (וגם את המקלדת), צריך לקבל תביעה מכל מי שיש לו יד אנושית. זה הדבר הכי לא ארגונומי בעולם - ואני משתמש במקלדת ועכבר של לוג׳יטק.
הקיצורים של המק, של 3 אצבעות על הטאץ פד בשביל לעבור ממסך למסך (alt+tab) למשל אם יש לך כמה טאבים פתוחים מאותו דבר (כרום בשביל הדוגמא) אי אפשר לעבור בינהם באלט+טאב פשוט
יש עוד הרבה דברים קטנים, שעושים את ווינדוס הרבה יותר נוח לעבודה
*חשוב לי לציין שוב, אני משתמש במק כמחשב לעבודה ומחבר אותו למסכים, ולכן השנאה הגדולה. שימוש בו כלפטופ בלבד, יכול להיות משהו אחר
-
- קיבל.ה 426 לייקים
גם אני עובד עם מקבוק פרו 2019, כל הדברים שתיארת הם לא חומרה (אולי המסך כן). אני עובד עם מסך נפרד ומקלדת + עכבר נפרדים אז לא ממש מזיזים לי כל הדברים האלה שהצגת, מזיז לי כמה מהיר המחשב מקמפל לי דברים ומריץ ובזה הוא די עלוב.Red Wolf כתב: ↑03 דצמבר 2020, 14:05אני עובד עם מקבוק פרו 2019 המסך מדהים, הרמקולים פצצה, הנוחות של המקלדת והטאץ פד מצויינים, והסמארט טאב שמתחלף בין כל תוכנה זה גאוני, לזה התכוונתי. (את כל הדברים האלה אפשר ליישם בכל לפטופ מתחרה, אבל לא עושים את זה)הגלמוד מלוד כתב: ↑02 דצמבר 2020, 23:56 רגע מה? החומרה במאק היא לרוב די עלובה והרבה יותר יקרה ממה שהיא שווה. אולי אתה חושב על איכות הבנייה? (המקלדת, הקשיחות, המצלמה/הtouch pad)
כשאני מחבר את המחשב למסכים, הוא כבר לא שווה כלום, ולכן יש הבדל גם בין שימוש במק כלפטופ שלשמו הוא קיים, לבין להשתמש בו כמחשב, ואז הוא לא שווה כלום
אגב, מי שהמציא את העכבר האלחוטי שלהם (וגם את המקלדת), צריך לקבל תביעה מכל מי שיש לו יד אנושית. זה הדבר הכי לא ארגונומי בעולם - ואני משתמש במקלדת ועכבר של לוג׳יטק.
הקיצורים של המק, של 3 אצבעות על הטאץ פד בשביל לעבור ממסך למסך (alt+tab) למשל אם יש לך כמה טאבים פתוחים מאותו דבר (כרום בשביל הדוגמא) אי אפשר לעבור בינהם באלט+טאב פשוט
*חשוב לי לציין שוב, אני משתמש במק כמחשב לעבודה ומחבר אותו למסכים, ולכן השנאה הגדולה. שימוש בו כלפטופ בלבד, יכול להיות משהו אחר
- red in blood
- קיבל.ה 437 לייקים
העניין עם מק זה שעל פניו החומרה שלהם לא חזקה במיוחד, אבל יש התאמה מטורפת בין החומרה לתוכנה (מה שלא אפשרי בווינדוס, שהיתרון הגדול שלהם זה שזה פועל על הכל בערך), מה שגורם לזה שהביצועים שלהם יהיו בשמיים.Red Wolf כתב: ↑03 דצמבר 2020, 14:05אני עובד עם מקבוק פרו 2019 המסך מדהים, הרמקולים פצצה, הנוחות של המקלדת והטאץ פד מצויינים, והסמארט טאב שמתחלף בין כל תוכנה זה גאוני, לזה התכוונתי. (את כל הדברים האלה אפשר ליישם בכל לפטופ מתחרה, אבל לא עושים את זה)הגלמוד מלוד כתב: ↑02 דצמבר 2020, 23:56 רגע מה? החומרה במאק היא לרוב די עלובה והרבה יותר יקרה ממה שהיא שווה. אולי אתה חושב על איכות הבנייה? (המקלדת, הקשיחות, המצלמה/הtouch pad)
מסכים, העכבר שלהם נוראי. הדבר הזה נוגד את אמנת ג׳נבה. אבל אני עובד פשוט עם טרקפד חיצוני, זה משמעותית יותר נוח לי מכל עכבר שניסיתי.
ואגב, במקום אלט+טאב, שבמק מעביר באמת רק בין תוכנות, יש לך את אלט+טילדה (~) שמעביר בין חלונות שונים של אותה תוכנה.
ווינדוס פשוט מרגיש לי מאוד לא יוזר פרנדלי.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- Red Wolf
- קיבל.ה 801 לייקים
תשמע, שאלתי חברים, חיפשתי בגוגל, לא מצאתי את זהred in blood כתב: ↑03 דצמבר 2020, 17:51העניין עם מק זה שעל פניו החומרה שלהם לא חזקה במיוחד, אבל יש התאמה מטורפת בין החומרה לתוכנה (מה שלא אפשרי בווינדוס, שהיתרון הגדול שלהם זה שזה פועל על הכל בערך), מה שגורם לזה שהביצועים שלהם יהיו בשמיים.Red Wolf כתב: ↑03 דצמבר 2020, 14:05אני עובד עם מקבוק פרו 2019 המסך מדהים, הרמקולים פצצה, הנוחות של המקלדת והטאץ פד מצויינים, והסמארט טאב שמתחלף בין כל תוכנה זה גאוני, לזה התכוונתי. (את כל הדברים האלה אפשר ליישם בכל לפטופ מתחרה, אבל לא עושים את זה)הגלמוד מלוד כתב: ↑02 דצמבר 2020, 23:56 רגע מה? החומרה במאק היא לרוב די עלובה והרבה יותר יקרה ממה שהיא שווה. אולי אתה חושב על איכות הבנייה? (המקלדת, הקשיחות, המצלמה/הtouch pad)
מסכים, העכבר שלהם נוראי. הדבר הזה נוגד את אמנת ג׳נבה. אבל אני עובד פשוט עם טרקפד חיצוני, זה משמעותית יותר נוח לי מכל עכבר שניסיתי.
ואגב, במקום אלט+טאב, שבמק מעביר באמת רק בין תוכנות, יש לך את אלט+טילדה (~) שמעביר בין חלונות שונים של אותה תוכנה.
ווינדוס פשוט מרגיש לי מאוד לא יוזר פרנדלי.
אתה לא מבין איך עזרת לי פה חח תודה!!!
- red in blood
- קיבל.ה 437 לייקים
אני כבר יותר מעשור משתמש במק, ופעם עבדתי אפילו שנה כטכנאי מק, אז מוזמן לשאול דברים חופשי 

"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
תכלס די קיוויתי שזה יהיה שרשור על לינוקס אבל ¯/_(ツ)_\¯
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- נורמה ג'ין
- קיבל.ה 72 לייקים
אני בז לכל מה שהוא לא ווינדוס
רשימת נודניקים זה החיים.
- נורמה ג'ין
- קיבל.ה 72 לייקים
ושלא נדבר על מק בכל צורותיו
רשימת נודניקים זה החיים.
-
- קיבל.ה 109 לייקים
- יצירת קשר:
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
זו למעשה נגזרת של אובונטו אז אפשר כבר להגיד שהבסיס טוב (עם כל הבעיות שיש לאובונטו, בשביל יוזרים לא מנוסים בלינוקס היא מעולה).עמי נאווי כתב: ↑06 דצמבר 2020, 15:30 שמעתי הרבה דברים טובים על elementary
https://elementary.io/
אבל עוד לא ניסיתי בעצמי
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين