אני חושב שיש כל כך הרבה מרכיבים שיכולנו להפוך מקבוצה בינונית לקבוצה גדולה, ובכללי להתנהל כמו מועדון גדול, אולי אני קצת חי בסרט אבל זו דעתי בלבד.
שנים כבר ששחקנים באים ושחקנים הולכים, חוזים הזויים, בעלים שהיו וכנראה עוד יהיו.
אני לפחות חושב שאם אני הייתי חלק ממקבלי ההחלטות הייתי עושה הרבה דברים אחרת, כמו למשל:
* מחירי מינויים נוחים לכל כיס יציע 4-5, יציע 7 ו 2 , ואולי את שער 8 לעשות מנוי משפחות במחיר הגון ונשים וילדים מגיל 10 במחיר סימלי.
אני אומר את זה כי אני חושב שגם זה ייתן דחיפה לקבוצה, גם נוכל להרוויח דור צעיר של ילדים שרוצים להגיע, וגם מתישהו אם נרצה או לא
נצטרך לשלם לפיפא חלק מהכסף ובגלל שמרחף מעלינו החובות האלה שבכל רגע יכולים להגיע לדעתי זה גם מה שמרחיק רוכש פוטנציאלי.
הרבה קבוצות שעברו פירוק והיו צריכות לשלם סכום מסויים בסוף שילמו סכום אחר וגם בתשלומים ולא במכה אחת כי אין להם.
יכולים לתת לפיפא.
ברגע שיגיע הפסק דין מיליון וחצי שקל כל שנה שיגיע ממכירת מנויים לתקופה נגיד של 10 שנים אבל לפחות יהיה סוג של פתרון.
זה שהתביעה כל הזמן מרחפת והיא תגיע פה אנחנו בבעיה.
* יש לנו מחלקת נוער טובה ואני חושב שצריך לדעת להשתמש לפחות בחלק מהשחקנים שם ולהכשיר אותם בהקדם שיעלו לבוגרים, או להשאיל אותם ולהחזיר אותם שחקנים טובים יותר.
* מאמן, אני מאוד מעריך את קלינגר וחושב שאין אלטרנטיבה טובה בחוץ ומבין כולם הוא הכי סביר שיש , אבל הוא פה שנתיים ואני אישית לא רואה דברים שהתקדמנו בהם, והמשחק שלנו מחפיר ברוב המשחקים, החילופים מתוכננים מראש ונראה שאיתו תמיד נהיה סביב מקומות 5-10 וקבוצה בינונית שמדי פעם משחקת יפה.
צריך לחכות לזמן הנכון להביא לפה מאמן איכותי שחושב לטווח הארוך ויכול לקדם צעירים ושנראה סוף סוף כדורגל בריא ומעניין והתקפי.
*רכש נכון - דווקא אני חושב בניגוד לשנים האחרונות יש חומר טוב, אבל במקום להביא שחקן כמו לוסיו או טוויזר כזה שלא משחק או דיבה שלא נראה שבונים עליו - תעלו בלם מהנוער ותביאו במקום השתיים הבינונים האלה חלוץ צעיר שרעב להצליח אבל חלוץ,
לא קשר שהפך להיות חלוץ ולא חלוץ שמעבר לשיא שלו שהיה צריך להיות פה לפני 5 שנים וכדומה.
* והכי חשוב שקט מההנהלה כי אם לא יהיה שקט ואחרי כל הפסד או שתיים ירצו לפטר נהיה בבעיה, לא לעשות רעשים בתקשורת,
לא לפטר מאמנים או שחקנים ואז לא לשלם להם כי זה עושה גם שם רע למועדון ולפחות אם כרגע הם לא רוצים למכור שישתדלו מבחינם לעשות את הכי טוב שיש.