kruvi כתב: ↑15 דצמבר 2020, 16:30
הסיבה היחידה שקלינגר עוד רלוונטי בכדורגל הישראלי זה כי הוא מקושר לאנשי תקשורת ובוחש אצל בעלי הקבוצות.
הוא כבר היה בדרך לתהום הנשייה של הכדורגל הישראלי אחרי שנכשל בשעריים(!) ורק בגלל שתחזק קשרים עם יואב כץ הוא הצליח לקבל שוב ג'וב בהפועל חיפה.
רשומות לו בקריירה מספיק עונות גרועות עם כל מיני קבוצות מכדי שהעונה הגרועה עם הפועל תזיז לו.
לחשוב שהוא פה מתוך איזושהי אחריות זו נאיביות.
יכול מאוד להיות שהוא ימצא בקלות קבוצה אחרת, אבל מצד שני גם אביטן מצא בקלות קבוצות אחרות, ועדיין זה לא גרם לא להתפטר גם כשהיה ברור שהוא כבר לא יוביל את הקבוצה לשום מקום.
מאמנים כושלים מחכים שיפטרו אותם כדי לקבל את החוזה, ולא בגלל שום סיבה אחרת. ככה גם קלינגר.
ועדיין זה לא אומר שהוא צריך להיות מפוטר/להתפטר. קודם כל ממקום מקצועי אני כן חושב שחשוב לו להצליח להציל את העונה הזאת (או זאת ההרגשה לפחות שמקבלים מהראיונות שלו) כי בסופו של דבר ירידת ליגה עם הפועל תהיה כתם מאוד משמעותי ברזומה שלו, וגם כי אני כן חושב שבגלל כל מה שרשמת יש לו עדיין מה להוכיח.
האם הוא המאמן שייקח את הפועל כל הדרך חזרה לצמרת? לא, אבל הוא כן יכול להיות זה שייצב את הקבוצה במרכז טבלה.
הדבר שהכי חסר להפועל תל אביב בשנים האחרונות זה יציבות על הקווים וקו מחשבה שמסתכל על העתיד ולא רק על איך להתמודד עם עונה כזאת או אחרת.
קלינגר כבר הוכיח שיש לו חיבור טוב למועדון (לא לבעלים, למועדון) ואני חושב שגם הוא מחפש משרה יציבה שהוא יוכל להישאר בה תקופה וכרגע כמו שזה נראה ההנהלה כן מגבה אותו.
שוב, תפטר את קלינגר ותביא את דורה/קורצקי/עמיר תורג’מן ודומיהם ואז מה? שנה הבאה שוב נראה פרצוף חדש על הקווים שיש לו דרך משלו, שיגיד שכל הסגל לא מתאים לשיטה שלו ושוב נחליף את כל הקבוצה וככה לעולם לא נצא מהבור.
קלינגר צריך לקבל את השחקנים שהוא רוצה בינואר, כי הוא כבר הראה שכשהשחקנים מקשיבים לו הקבוצה נראית לא רע. תוסיף לתמהיל הנוכחי קשר אמצע שיודע לתת פס קדימה (לא חייב להיות ברמת ג׳וסואה כדי להצליח פה, גם חצי ממנו יעשה את העבודה) ושחקן קו שיודע להיכנס לאמצע והקבוצה תראה טוב.
שוב, לדעתי הדבר שהפועל הכי צריכה כדי לצאת מכל הברוך הזה שהיא נקלעה אליו זה פשוט יציבות על הקווים. מאמן שיכתיב את הדרך במשך כמה עונות, יכיר את הקבוצה והחסרונות שלה, יידע לשלב צעירים ויידע כל עונה מחדש בדיוק את החלקים שצריך כדי להתקרב עוד צעד להשלמת הפאזל.
בהנחה שההם שם למעלה ייתנו לו שקט מקצועי (גם אם לא תקציב ענק) קלינגר הוא האיש המתאים למשימה הזאת, גם אם זה פשוט כי אין אף אלטרנטיבה טובה יותר.