יש הבדל עצום בין להבין נסיונות פגיעה של פלסטינים בחיילי צה"ל לבין לתמוך או לעודד את זה.
זה גם לא אומר שצריך לאפשר להם להצליח.
הוא חושב שהדרך שלו תביא לשלום יותר מהדרך שלך.Asafasraf כתב: ↑11 נובמבר 2023, 12:53כאילו שלפני ה-7.10 הוא ניסה להשכין כאן שלום.בני12 כתב:כתב מראש שכדי לא ליצור עימותים הוא לא יכתוב כאן בתקופת המלחמה
ממליץ לחלק מהקוראים עאן שיכנסו ויקראו את הדעות ההזויות שלו, כי אני די בטוח שגם הפורום הזה לא יהיה אותו הדבר (מבחינת דעות המשתמשים בו) כמו לפני ה-7.10
Sent from my iPhone using Tapatalk
האם אתה תומך בפגיעה בחיילי צה״ל?
בדקתי. מאד גדולות
קודם כל, המדיניות והקונספציה הם תוצר ברור של תרבות הסמוך. יש לך קונספציה אז אתה מחפף לגבי תרחישים גרועים יותר.בלומי האדום כתב: ↑11 נובמבר 2023, 10:22אתה באמת חושב שהכל קשור לתרבות הסמוך על, ויהיה בסדר, ולא על משהו יותר רציני ?
במקרה כזה אתה יכול מחר בבוקר להצטרף למטה ההסתרה של ממשלת ישראל, לדיונים בעתיד על איך הגענו למצב הזה.
אני יותר בכיוון של מדיניות, קונספציה והודנה
ומה שקרה הוא על השחיטה 2023. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את העובדות בשטח, כנראה גם לא איך זה ארע, ולכן כולם שם בקריית הממשלה בלחץ לאסוף ממצאים, ולהעלים את חלקם
אח יקר, תשתלט טיפה על הזעם. מה זה הדיבור הנגוע הזה? אחר כך תנשק את אמא שלך עם המקלדת הג'ורה הזאת?Asafasraf כתב: ↑11 נובמבר 2023, 12:48הנה הנמושה מגיבה.its-sick כתב:בני12, אנא ממך, בבקשה נסה להתחשב בימים קשים אלו ואל תצטט נאצים. קשה מספיק גם בלי לקרוא מה עובר בראשם של האדולפים הרצחניים בימי שנאה שכאלו.
רק מלקרוא את התגובות שלו אפשר להבין שהוא חייב אשפוז בכפייה. בנאדם עם כל כך הרבה תסביכים שזה נס שהוא הולך ונושם ביחד.
אתה כותב פה המון פייקits-sick כתב: ↑11 נובמבר 2023, 14:35קודם כל, המדיניות והקונספציה הם תוצר ברור של תרבות הסמוך. יש לך קונספציה אז אתה מחפף לגבי תרחישים גרועים יותר.בלומי האדום כתב: ↑11 נובמבר 2023, 10:22אתה באמת חושב שהכל קשור לתרבות הסמוך על, ויהיה בסדר, ולא על משהו יותר רציני ?
במקרה כזה אתה יכול מחר בבוקר להצטרף למטה ההסתרה של ממשלת ישראל, לדיונים בעתיד על איך הגענו למצב הזה.
אני יותר בכיוון של מדיניות, קונספציה והודנה
ומה שקרה הוא על השחיטה 2023. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את העובדות בשטח, כנראה גם לא איך זה ארע, ולכן כולם שם בקריית הממשלה בלחץ לאסוף ממצאים, ולהעלים את חלקם
צבא שמגן על אזרחים אמור להיות מוכן לתרחיש הכי גרוע. מוכנות זה לא רק הכוחות שיש בשטח, זה גם ההזזה שלהם בשעת חירום.
אני מסוגל להבין איך בגלל המדיניות והמתנחבלים לא היו כוחות בשטח (כולם היו בשטחים הכבושים ביהודה ושומרון).
אני לא מסוגל להבין למה הצבא הגיע לעוטף רק בערב. אם אני בתשע בבוקר בשבת צלצלתי להורים שלי שיש מלחמה וטבח בדרום, החיילים ששמרו על המתנחבלים גם ידעו.
תוך שעה, מקסימום שעתיים, היו צריכים להיות בעוטף חצי מהכוחות בגדה, 5000 חיילים מינימום. זה אמור להיות תרחיש שמוכנים אליו.
זה שהצבא לא זז עד הערב, בלתי נתפס בעיניי.
יש אפשרות ממשית שזה הכל בגלל השבת. צריך שרב בכיר יאשר שיש פיקוח נפש בשביל לעלות על רכבים אלפי אנשים בשבת, ולך תמצא אותם כשהם בענייני השבת שלהם.
אבל הכי סביר בעיניי (ואני לא מומחה למצב בצבא כיום) זה שלא התכוננו לתרחיש כזה, כי תרבות הסמוך חושבת שיהיה בסדר גם אם לא יתכוננו לתרחיש הכי גרוע.
אני לא מוריד בכלום מאחריות הממשלה, אבל הפשלה של הצבא פה קשה מכל.
לאדם שקורא לכל משתמש ״נאצי״ אין לי שום כבוד. הוא מזהם פה את הפורום עם המילים המטונפות שלו בלי הפסקה.teknoboy כתב:אח יקר, תשתלט טיפה על הזעם. מה זה הדיבור הנגוע הזה? אחר כך תנשק את אמא שלך עם המקלדת הג'ורה הזאת?Asafasraf כתב: ↑11 נובמבר 2023, 12:48הנה הנמושה מגיבה.its-sick כתב:בני12, אנא ממך, בבקשה נסה להתחשב בימים קשים אלו ואל תצטט נאצים. קשה מספיק גם בלי לקרוא מה עובר בראשם של האדולפים הרצחניים בימי שנאה שכאלו.
רק מלקרוא את התגובות שלו אפשר להבין שהוא חייב אשפוז בכפייה. בנאדם עם כל כך הרבה תסביכים שזה נס שהוא הולך ונושם ביחד.
ופגיעה במתנחלים?בני12 כתב:בדקתי. מאד גדולות
אני לא תומך בפגיעה בחיילי צה"ל (גם פלגס וטכנו לא).
אני כן חושב שזה לגיטימי מבחינתם לנסות לפגוע בחיילי צה"ל (בניגוד לאזרחים) כי זה בדיוק התפקיד של חיילי צה"ל.
עוד מתפקידי חיילי צה"ל זה למנוע מהם מלהצליח.
ואם היית טיפה בוגר היית מבין שמעבר לגיל 5 לא כל דבר הוא שחור ולבן.
אל תכבד אותו. תכבד את שאר חברי הפורום.Asafasraf כתב: ↑11 נובמבר 2023, 18:42לאדם שקורא לכל משתמש ״נאצי״ אין לי שום כבוד. הוא מזהם פה את הפורום עם המילים המטונפות שלו בלי הפסקה.teknoboy כתב:אח יקר, תשתלט טיפה על הזעם. מה זה הדיבור הנגוע הזה? אחר כך תנשק את אמא שלך עם המקלדת הג'ורה הזאת?
עם התסביכים שלו, גם לך יצא להתמודד.
תמונת הראי היא של הימין הקיצוני, הפאשיסטי והפונדמנטליסטי, בכל מקום וכל חברה בעולם. יש חלקים בשמאל העולמי שהם כנראה רבים יותר משחשבתי שזנחו את התפיסה ההומניסטית לפיה שיוויון בין בני אדם וזכויות אדם קודמים לכל ומחלקים את העולם כפי שאנחנו רואים בתמונה. לשים את חמאס וחיזבאללה שהם ארגוני טרור פונדמנטליסטים שנלחמים נגד הומניזם ,נגד שיוויון לכולם ונגד השמאל בצד הנכון והצודק זה שילוב של טמטום ורשעות ומי שחושב ככה הוא ממש לא שמאל, שיקרא וילמד לפני שהוא כותב ומניף שלטים כמו השלט בתמונה.
שנינו הבנו למה התכוון המשורר, אבל אתה מוזמן להמשיך לתת תאוריות הסברהRon.T כתב: ↑11 נובמבר 2023, 13:14הנה הגיע הObermacker, לא חושב שהבנת את האירוניה. בית החולים היה איפה שנמצא היום מגדל המטכ״ל בסמוך למגדל מרגנית ולא רחוק מהבור בו התחבאו כל בכירי הצבא.בלומי האדום כתב: ↑11 נובמבר 2023, 10:12אתה בכלל מכיר את ההיסטוריה של בית חולים הקריה ?
למה הוא הוקם ?
למה שימשו הבניינים ולמי היו שייכים טרם הקמתם ?
ובעיקר בשבילך, מה היה הקרבה שלהם לבסיס הצבאי שהם שימשו מגן אנושי עבור חייליו ( בערך כמו לברר מה היו בניני המגורים הקרובים לאותו בסיס)
ואחר כך מתלוננים בשמאל שהאוכלוסיה נדדה ימינה, ולא שחלקם איבדו את הצפון או המצפון
מה זה אומר לכבוש את הרצועה?teknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:28 עד עכשיו אמרו לי פה שזה שסלברטיז, חיילים, קצינים ומנהיגי ציבור אומרים שמטרת המלחמה היא לכבוש את עזה (ו\או לחזור לגוש קטיף ו\או לבלות בחופי עזה) זה לא אומר כלום כי מי הם בכלל והם לא קובעים.
כמה שרים כבר הכריזו על זה עד עכשיו? אני זוכר לפחות שלושה, ולא יצורים שיושבים במשרדים מונפצים, אלא שרים בכירים בממשלה, כולל מהליכוד.
עדיין חושבים שאין שום סיכוי שבעולם שזה יקרה?
עדיין לא מבינים למה בעולם פוחדים שזה בדיוק מה שהולך לקרות?
זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:
לירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
אתה לא צריך לחפש סלב או אישים, ביבי אמר את זה ועוד כמה במערכת הביטחוןteknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:20זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:לירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
קיצונים שהם שרים בכירים בממשלה, בין השאר.dino כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:28אתה לא צריך לחפש סלב או אישים, ביבי אמר את זה ועוד כמה במערכת הביטחוןteknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:20זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:לירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
אבל לגבי התיישבות שם אף אחד חשוב לא אמר וזה בגדר קיצוניים בלבד
שני דברים שונים
לגבי הממשלה הזאת אף פעם אין דבר כזה שאין דבר כזה, צריך יהיה מאוד להזהר ולהלחם שלא יצוץ רעיון כזה של התיישבות לביצוע. הם מסוגלים לכל טירלול.teknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:35קיצונים שהם שרים בכירים בממשלה, בין השאר.
ואם עברנו בכזאת קלות מ"למוטט את היכולת הצבאית של החמאס" ל"נישאר בעזה עד שנחליט שלא צריך יותר", לא יהיה כזה קשה להמשיך עוד צעד או שניים.
אני אישית חושב שכיבוש של עזה די עומד בסתירה לשחרור החטופים בהסכם.dino כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:55לגבי הממשלה הזאת אף פעם אין דבר כזה שאין דבר כזה, צריך יהיה מאוד להזהר ולהלחם שלא יצוץ רעיון כזה של התיישבות לביצוע. הם מסוגלים לכל טירלול.
לגבי למוטט יכולת, זה נראה לי עניין של השארות בשטח לתקופה ארוכה, זאת מניח הכוונה. מבחינה צבאית זאת אפשרות הביצוע.
אם כי שוב- אני לא חושב שאפשרי לשחרר את החטופים מבלי לתת איזשהו תקווה לחיות אצל החמאס. לכן נראה לי שזאת משימה לכמה פרקים שונים ותקופה ארוכה שאולי לשלב הראשון ישראל תחזיק ותיצור רצועת ביטחון מהגדר הקיימת לכיוון פנימה לרצועת עזה בדומה לדרום לבנון דאז.
זה בעצם יהיה התשובה והמענה הזמני לתושבי העוטף לחזור הביתה והחזרת החטופים מצד שני.
ביבי אומר בפומבי מה שהעולם מצפה לשמוע.
גם לדעתיteknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 13:04אני אישית חושב שכיבוש של עזה די עומד בסתירה לשחרור החטופים בהסכם.dino כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:55לגבי הממשלה הזאת אף פעם אין דבר כזה שאין דבר כזה, צריך יהיה מאוד להזהר ולהלחם שלא יצוץ רעיון כזה של התיישבות לביצוע. הם מסוגלים לכל טירלול.
לגבי למוטט יכולת, זה נראה לי עניין של השארות בשטח לתקופה ארוכה, זאת מניח הכוונה. מבחינה צבאית זאת אפשרות הביצוע.
אם כי שוב- אני לא חושב שאפשרי לשחרר את החטופים מבלי לתת איזשהו תקווה לחיות אצל החמאס. לכן נראה לי שזאת משימה לכמה פרקים שונים ותקופה ארוכה שאולי לשלב הראשון ישראל תחזיק ותיצור רצועת ביטחון מהגדר הקיימת לכיוון פנימה לרצועת עזה בדומה לדרום לבנון דאז.
זה בעצם יהיה התשובה והמענה הזמני לתושבי העוטף לחזור הביתה והחזרת החטופים מצד שני.
אולי אפשר לשחרר חלק בכוח, אבל רוב הסיכויים שזה יהיה לא קל, ושעד שזה יקרה ימותו די הרבה מהם, ואחרים יוצאו מהרצועה לאלוהים יודע איפה ויהיו בידיים של אלוהים יודע מי.
ואיפה הבעיה בזה?teknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:20זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:לירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
בתור התחלה, שלא תכחיש\תכחישו את המציאות, ושלא תקראו למי שמצביע עליה בשמות כמו בוגד\אנטישמי\מנותק מהמציאותלירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 14:25ואיפה הבעיה בזה?teknoboy כתב: ↑12 נובמבר 2023, 12:20זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:לירון האדום כתב: ↑12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
מה ציפית שנעשה? שנחזיר את הרצועה לשלטון של החמאס?
שנצא מעזה וחודשיים אחרי זה ירו טילים לעוטף?