יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
בני12
קיבל.ה  1621 לייקים

Asafasraf כתב: 11 נובמבר 2023, 12:50
בני12 כתב:
Asafasraf כתב: 10 נובמבר 2023, 20:44 יש כאן משתמשים שכתבו שהם מבינים את הפלסטינאים שפןגעם בחיילי צה״ל. אם זו לא תמיכה בטרור, אני לא יודע מה כן.

Sent from my iPhone using Tapatalk
לא, זה לא.
אלא אם אתה לא מודע לתפקידו של צה"ל
צודק, טעות שלי.
לעודד פגיעה בחיילי צה״ל ומתנחלים זה לא טרור, רק בפורום שדים.

יש הבדל עצום בין להבין נסיונות פגיעה של פלסטינים בחיילי צה"ל לבין לתמוך או לעודד את זה.
זה גם לא אומר שצריך לאפשר להם להצליח.
בני12
קיבל.ה  1621 לייקים

Asafasraf כתב: 11 נובמבר 2023, 12:53
בני12 כתב:
Asafasraf כתב: 10 נובמבר 2023, 20:50
בתוספת הזויים כמוך שניסו לשכנע כאן את האנשים שבצד השני יש רוב מוחלט לשלום ולחיים משותפים.
אפשר לדעת איפה התאום שלך, מר פלגס? נעלמו עקבותיו של הגיס החמישי, היודנראט שמסביר לכל מי שרוצה לשמוע על שצריך לבטל את מדינת ישראל.

כתב מראש שכדי לא ליצור עימותים הוא לא יכתוב כאן בתקופת המלחמה
כאילו שלפני ה-7.10 הוא ניסה להשכין כאן שלום.
ממליץ לחלק מהקוראים עאן שיכנסו ויקראו את הדעות ההזויות שלו, כי אני די בטוח שגם הפורום הזה לא יהיה אותו הדבר (מבחינת דעות המשתמשים בו) כמו לפני ה-7.10

הוא חושב שהדרך שלו תביא לשלום יותר מהדרך שלך.
יש לו זכות לדעתו בדיוק כמו שלך יש לשלך.
Xavi
קיבל.ה  1080 לייקים

בני12 כתב: 10 נובמבר 2023, 20:58
Asafasraf כתב: 10 נובמבר 2023, 20:44 יש כאן משתמשים שכתבו שהם מבינים את הפלסטינאים שפןגעם בחיילי צה״ל. אם זו לא תמיכה בטרור, אני לא יודע מה כן.

לא, זה לא.
האם אתה תומך בפגיעה בחיילי צה״ל?
תגדל ביצים כבר, תענה בכן ולא בלי לערבב
בני12
קיבל.ה  1621 לייקים

Xavi כתב: 11 נובמבר 2023, 14:02

לא, זה לא.
בדקתי. מאד גדולות
אני לא תומך בפגיעה בחיילי צה"ל (גם פלגס וטכנו לא).
אני כן חושב שזה לגיטימי מבחינתם לנסות לפגוע בחיילי צה"ל (בניגוד לאזרחים) כי זה בדיוק התפקיד של חיילי צה"ל.
עוד מתפקידי חיילי צה"ל זה למנוע מהם מלהצליח.
ואם היית טיפה בוגר היית מבין שמעבר לגיל 5 לא כל דבר הוא שחור ולבן.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

בלומי האדום כתב: 11 נובמבר 2023, 10:22
its-sick כתב: 10 נובמבר 2023, 02:39 מה שקרה זה שבמדינת החפיפניקים שוב כולם חיפפו. זה מי שאנחנו.
אתה באמת חושב שהכל קשור לתרבות הסמוך על, ויהיה בסדר, ולא על משהו יותר רציני ?
במקרה כזה אתה יכול מחר בבוקר להצטרף למטה ההסתרה של ממשלת ישראל, לדיונים בעתיד על איך הגענו למצב הזה.

אני יותר בכיוון של מדיניות, קונספציה והודנה

ומה שקרה הוא על השחיטה 2023. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את העובדות בשטח, כנראה גם לא איך זה ארע, ולכן כולם שם בקריית הממשלה בלחץ לאסוף ממצאים, ולהעלים את חלקם
קודם כל, המדיניות והקונספציה הם תוצר ברור של תרבות הסמוך. יש לך קונספציה אז אתה מחפף לגבי תרחישים גרועים יותר.
צבא שמגן על אזרחים אמור להיות מוכן לתרחיש הכי גרוע. מוכנות זה לא רק הכוחות שיש בשטח, זה גם ההזזה שלהם בשעת חירום.
אני מסוגל להבין איך בגלל המדיניות והמתנחבלים לא היו כוחות בשטח (כולם היו בשטחים הכבושים ביהודה ושומרון).
אני לא מסוגל להבין למה הצבא הגיע לעוטף רק בערב. אם אני בתשע בבוקר בשבת צלצלתי להורים שלי שיש מלחמה וטבח בדרום, החיילים ששמרו על המתנחבלים גם ידעו.
תוך שעה, מקסימום שעתיים, היו צריכים להיות בעוטף חצי מהכוחות בגדה, 5000 חיילים מינימום. זה אמור להיות תרחיש שמוכנים אליו.
זה שהצבא לא זז עד הערב, בלתי נתפס בעיניי.
יש אפשרות ממשית שזה הכל בגלל השבת. צריך שרב בכיר יאשר שיש פיקוח נפש בשביל לעלות על רכבים אלפי אנשים בשבת, ולך תמצא אותם כשהם בענייני השבת שלהם.
אבל הכי סביר בעיניי (ואני לא מומחה למצב בצבא כיום) זה שלא התכוננו לתרחיש כזה, כי תרבות הסמוך חושבת שיהיה בסדר גם אם לא יתכוננו לתרחיש הכי גרוע.
אני לא מוריד בכלום מאחריות הממשלה, אבל הפשלה של הצבא פה קשה מכל.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 11 נובמבר 2023, 12:48
its-sick כתב:בני12, אנא ממך, בבקשה נסה להתחשב בימים קשים אלו ואל תצטט נאצים. קשה מספיק גם בלי לקרוא מה עובר בראשם של האדולפים הרצחניים בימי שנאה שכאלו.
הנה הנמושה מגיבה.
רק מלקרוא את התגובות שלו אפשר להבין שהוא חייב אשפוז בכפייה. בנאדם עם כל כך הרבה תסביכים שזה נס שהוא הולך ונושם ביחד.

אח יקר, תשתלט טיפה על הזעם. מה זה הדיבור הנגוע הזה? אחר כך תנשק את אמא שלך עם המקלדת הג'ורה הזאת?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

הרופאים בשיפא שחודש הסבירו שהם לא יעזבו לא משנה מה עכשיו טוענים שהם רוצים לעזוב אבל לא יכולים כי צה"ל מכתר את בית החולים
שוקיגנלי את הפרופגנדה החמאסמניקית הזו ה bbc וחבריו מפיצים בשמחה
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

its-sick כתב: 11 נובמבר 2023, 14:35
בלומי האדום כתב: 11 נובמבר 2023, 10:22
its-sick כתב: 10 נובמבר 2023, 02:39 מה שקרה זה שבמדינת החפיפניקים שוב כולם חיפפו. זה מי שאנחנו.
אתה באמת חושב שהכל קשור לתרבות הסמוך על, ויהיה בסדר, ולא על משהו יותר רציני ?
במקרה כזה אתה יכול מחר בבוקר להצטרף למטה ההסתרה של ממשלת ישראל, לדיונים בעתיד על איך הגענו למצב הזה.

אני יותר בכיוון של מדיניות, קונספציה והודנה

ומה שקרה הוא על השחיטה 2023. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את העובדות בשטח, כנראה גם לא איך זה ארע, ולכן כולם שם בקריית הממשלה בלחץ לאסוף ממצאים, ולהעלים את חלקם
קודם כל, המדיניות והקונספציה הם תוצר ברור של תרבות הסמוך. יש לך קונספציה אז אתה מחפף לגבי תרחישים גרועים יותר.
צבא שמגן על אזרחים אמור להיות מוכן לתרחיש הכי גרוע. מוכנות זה לא רק הכוחות שיש בשטח, זה גם ההזזה שלהם בשעת חירום.
אני מסוגל להבין איך בגלל המדיניות והמתנחבלים לא היו כוחות בשטח (כולם היו בשטחים הכבושים ביהודה ושומרון).
אני לא מסוגל להבין למה הצבא הגיע לעוטף רק בערב. אם אני בתשע בבוקר בשבת צלצלתי להורים שלי שיש מלחמה וטבח בדרום, החיילים ששמרו על המתנחבלים גם ידעו.
תוך שעה, מקסימום שעתיים, היו צריכים להיות בעוטף חצי מהכוחות בגדה, 5000 חיילים מינימום. זה אמור להיות תרחיש שמוכנים אליו.
זה שהצבא לא זז עד הערב, בלתי נתפס בעיניי.
יש אפשרות ממשית שזה הכל בגלל השבת. צריך שרב בכיר יאשר שיש פיקוח נפש בשביל לעלות על רכבים אלפי אנשים בשבת, ולך תמצא אותם כשהם בענייני השבת שלהם.
אבל הכי סביר בעיניי (ואני לא מומחה למצב בצבא כיום) זה שלא התכוננו לתרחיש כזה, כי תרבות הסמוך חושבת שיהיה בסדר גם אם לא יתכוננו לתרחיש הכי גרוע.
אני לא מוריד בכלום מאחריות הממשלה, אבל הפשלה של הצבא פה קשה מכל.
אתה כותב פה המון פייק
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

משטרת לונדון נערכת בכוחות מתוגברים לקראת הפגנה פרו-פלסטינית ענקית, שצפויה להיות הגדולה ביותר מאז שהחלו ההפגנות נגד המלחמה בעזה. המחאה היום, שמאות אלפי בני אדם לוקחים בה חלק, מתקיימת ביום הזיכרון הבריטי, דבר שמכעיס בריטים רבים. מול המפגינים הפרו-פלסטינים הגיעו רבבות מפגינים מהימין הקיצוני שקוראים "רוצים את המדינה שלנו בחזרה".
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

אני לא קורא מקורות של פייק ניוז, בכלל. לא נחשפתי לאף תיאוריית קונספירציה ואפילו לא ראיתי סרטון בודד מאותו יום שחור, רק מה שהיה בטלויזיה.
מה שכתבתי פה זה לא משהו שקראתי אלא מה שחשבתי עליו לבד יומיים אחרי הטבח ואמרתי רק לאשתי.

בקיצור, אשמח אם במקום ביטול חסר ערך שכזה כפי שעשית, תסביר לי את הטעויות שלי.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

הגיע כח גדול של צנחנים מהבקעה כבר בבוקר, העלו מסוקים תוך שעה, ועוד כוחות נוספים מהדרום ויחידות מיוחדות

היה מחדל עצום, אבל לטעון שהצבא לא עשה כלום עד הערב רחוק ממש מהמציאות
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

אכן, המסוקים עלו מהר, אבל הם לא עזרו לחלץ אנשים מממ"דים.
עיקר הכוחות נכנס לשטח בערב. לחמאס היו רק לוחמי חי"ר על טנדרים (עד כמה שראיתי בטלויזיה), זה לא משהו שצריך היה לעצור את הצבא שלנו.
لا إله
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

ממשלת אוסטריה החליטה כי מי שמפרסם תכנים של חמאס, כמוהו כמי שמפרסם תכנים נאציים. בנוסף, החליטה הממשלה להגדיל באופן משמעותי את הקנסות על מי שיציג סמלים של חמאס וחיזבאללה – מ-4,000 אירו ל-10,000 אירו, או 20 אלף אירו לעבירה חוזרת. ההחלטות דורשות אישור פרלמנט ואז ייכנסו לתוקף
Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

teknoboy כתב:
its-sick כתב:בני12, אנא ממך, בבקשה נסה להתחשב בימים קשים אלו ואל תצטט נאצים. קשה מספיק גם בלי לקרוא מה עובר בראשם של האדולפים הרצחניים בימי שנאה שכאלו.
הנה הנמושה מגיבה.
רק מלקרוא את התגובות שלו אפשר להבין שהוא חייב אשפוז בכפייה. בנאדם עם כל כך הרבה תסביכים שזה נס שהוא הולך ונושם ביחד.

אח יקר, תשתלט טיפה על הזעם. מה זה הדיבור הנגוע הזה? אחר כך תנשק את אמא שלך עם המקלדת הג'ורה הזאת?
לאדם שקורא לכל משתמש ״נאצי״ אין לי שום כבוד. הוא מזהם פה את הפורום עם המילים המטונפות שלו בלי הפסקה.
עם התסביכים שלו, גם לך יצא להתמודד.

Asafasraf
קיבל.ה  1409 לייקים

בני12 כתב:
Xavi כתב: 11 נובמבר 2023, 14:02

לא, זה לא.
בדקתי. מאד גדולות
אני לא תומך בפגיעה בחיילי צה"ל (גם פלגס וטכנו לא).
אני כן חושב שזה לגיטימי מבחינתם לנסות לפגוע בחיילי צה"ל (בניגוד לאזרחים) כי זה בדיוק התפקיד של חיילי צה"ל.
עוד מתפקידי חיילי צה"ל זה למנוע מהם מלהצליח.
ואם היית טיפה בוגר היית מבין שמעבר לגיל 5 לא כל דבר הוא שחור ולבן.
ופגיעה במתנחלים?
ממליץ שתדפדף כאן בתגובות בשרשורים אחרים.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

Asafasraf כתב: 11 נובמבר 2023, 18:42
teknoboy כתב:
הנה הנמושה מגיבה.

לאדם שקורא לכל משתמש ״נאצי״ אין לי שום כבוד. הוא מזהם פה את הפורום עם המילים המטונפות שלו בלי הפסקה.
עם התסביכים שלו, גם לך יצא להתמודד.

אל תכבד אותו. תכבד את שאר חברי הפורום.
ועל הדרך תגיד תודה שהמנהלים פה מספיק חכמים לא להיכנס לאשכולות האלה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
עידן סרור
קיבל.ה  372 לייקים

כדאי לכולנו לכבד.
אין הבדל בין העלבונות, יש נקודות רגישות שונות אצל בני אדם ולא צריך להשתמש בזה.
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

כמו במראה, השמאל הקיצוני והימין הקיצוני הם תמונת ראי אחד של השני
ארז שדה
קיבל.ה  1050 לייקים

D&3 כתב: 11 נובמבר 2023, 23:39

כמו במראה, השמאל הקיצוני והימין הקיצוני הם תמונת ראי אחד של השני
תמונת הראי היא של הימין הקיצוני, הפאשיסטי והפונדמנטליסטי, בכל מקום וכל חברה בעולם. יש חלקים בשמאל העולמי שהם כנראה רבים יותר משחשבתי שזנחו את התפיסה ההומניסטית לפיה שיוויון בין בני אדם וזכויות אדם קודמים לכל ומחלקים את העולם כפי שאנחנו רואים בתמונה. לשים את חמאס וחיזבאללה שהם ארגוני טרור פונדמנטליסטים שנלחמים נגד הומניזם ,נגד שיוויון לכולם ונגד השמאל בצד הנכון והצודק זה שילוב של טמטום ורשעות ומי שחושב ככה הוא ממש לא שמאל, שיקרא וילמד לפני שהוא כותב ומניף שלטים כמו השלט בתמונה.
בלומי האדום
קיבל.ה  69 לייקים

Ron.T כתב: 11 נובמבר 2023, 13:14
בלומי האדום כתב: 11 נובמבר 2023, 10:12
Ron.T כתב: 10 נובמבר 2023, 20:51

רוב בני גילי באזור תל אביב נולדו בבית חולים הקרייה.
אתה בכלל מכיר את ההיסטוריה של בית חולים הקריה ?
למה הוא הוקם ?
למה שימשו הבניינים ולמי היו שייכים טרם הקמתם ?
ובעיקר בשבילך, מה היה הקרבה שלהם לבסיס הצבאי שהם שימשו מגן אנושי עבור חייליו ( בערך כמו לברר מה היו בניני המגורים הקרובים לאותו בסיס)
ואחר כך מתלוננים בשמאל שהאוכלוסיה נדדה ימינה, ולא שחלקם איבדו את הצפון או המצפון
הנה הגיע הObermacker, לא חושב שהבנת את האירוניה. בית החולים היה איפה שנמצא היום מגדל המטכ״ל בסמוך למגדל מרגנית ולא רחוק מהבור בו התחבאו כל בכירי הצבא.
שנינו הבנו למה התכוון המשורר, אבל אתה מוזמן להמשיך לתת תאוריות הסברה
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

עד עכשיו אמרו לי פה שזה שסלברטיז, חיילים, קצינים ומנהיגי ציבור אומרים שמטרת המלחמה היא לכבוש את עזה (ו\או לחזור לגוש קטיף ו\או לבלות בחופי עזה) זה לא אומר כלום כי מי הם בכלל והם לא קובעים.
כמה שרים כבר הכריזו על זה עד עכשיו? אני זוכר לפחות שלושה, ולא יצורים שיושבים במשרדים מונפצים, אלא שרים בכירים בממשלה, כולל מהליכוד.
עדיין חושבים שאין שום סיכוי שבעולם שזה יקרה?
עדיין לא מבינים למה בעולם פוחדים שזה בדיוק מה שהולך לקרות?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
לירון האדום
קיבל.ה  2321 לייקים

teknoboy כתב: 12 נובמבר 2023, 11:28 עד עכשיו אמרו לי פה שזה שסלברטיז, חיילים, קצינים ומנהיגי ציבור אומרים שמטרת המלחמה היא לכבוש את עזה (ו\או לחזור לגוש קטיף ו\או לבלות בחופי עזה) זה לא אומר כלום כי מי הם בכלל והם לא קובעים.
כמה שרים כבר הכריזו על זה עד עכשיו? אני זוכר לפחות שלושה, ולא יצורים שיושבים במשרדים מונפצים, אלא שרים בכירים בממשלה, כולל מהליכוד.
מה זה אומר לכבוש את הרצועה?
המטרה הצודקת של המלחמה היא למוטט את החמאס מלשלוט בעזה ולהוות איום עלינו ועל תושבי עזה.
אין כוונה ליישב מחדש את גוש קטיף (ביבי אמר את זה בעצמו אתמול) וכן, נצטרך להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

המטרות בין מיטוט חמאס טוטאלי לבין החזרת החטופים אולי מנוגדות
לכן לדעתי צריך קודם כל לבצע מה שניתן בשביל להחזיר כל החטופים(בשביל זה צריך לתת איזשהו אופק ועתיד לחמאס או אנשיה) ואז המטרה השניה תהיה מיטוט טוטאלי של כוח צבאי לחמאס והגיהאד.
מניח שזה צריך להיות פרוייקט שמוגדר לשנה שנתיים אבל עוד כמה חודשים כבר תושבי העוטף יוכלו לשוב לביתם, אלו מהאזורים שלא נחרבו מהטבח, כשתהיה מספיק הפרדה וכוח צבאי שיעמוד בין לבין וכבר נראה שהרקטות שלהם לא כתמול שלשום
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

לירון האדום כתב: 12 נובמבר 2023, 11:56 מה זה אומר לכבוש את הרצועה?
זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:
לירון האדום כתב: 12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

teknoboy כתב: 12 נובמבר 2023, 12:20
זאת אמנם לא בדיוק ההגדרה המילונית של המילה, אבל כשאנשים מדברים על "לכבוש את עזה" הם מתכוונים ללהיכנס לעזה ולהישאר שם זמן בלתי מוגדר\עד להודעה חדשה, שזה בעצם מה שכתוב פה:
לירון האדום כתב: 12 נובמבר 2023, 11:56 להישאר בעזה עד שאפשר יהיה למסור אותה למי שלא יהווה איום על ישראל
אתה לא צריך לחפש סלב או אישים, ביבי אמר את זה ועוד כמה במערכת הביטחון
אבל לגבי התיישבות שם אף אחד חשוב לא אמר וזה בגדר קיצוניים בלבד
שני דברים שונים
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

dino כתב: 12 נובמבר 2023, 12:28
שני דברים שונים
קיצונים שהם שרים בכירים בממשלה, בין השאר.

ואם עברנו בכזאת קלות מ"למוטט את היכולת הצבאית של החמאס" ל"נישאר בעזה עד שנחליט שלא צריך יותר", לא יהיה כזה קשה להמשיך עוד צעד או שניים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

teknoboy כתב: 12 נובמבר 2023, 12:35
שני דברים שונים

ואם עברנו בכזאת קלות מ"למוטט את היכולת הצבאית של החמאס" ל"נישאר בעזה עד שנחליט שלא צריך יותר", לא יהיה כזה קשה להמשיך עוד צעד או שניים.
לגבי הממשלה הזאת אף פעם אין דבר כזה שאין דבר כזה, צריך יהיה מאוד להזהר ולהלחם שלא יצוץ רעיון כזה של התיישבות לביצוע. הם מסוגלים לכל טירלול.
לגבי למוטט יכולת, זה נראה לי עניין של השארות בשטח לתקופה ארוכה, זאת מניח הכוונה. מבחינה צבאית זאת אפשרות הביצוע.
אם כי שוב- אני לא חושב שאפשרי לשחרר את החטופים מבלי לתת איזשהו תקווה לחיות אצל החמאס. לכן נראה לי שזאת משימה לכמה פרקים שונים ותקופה ארוכה שאולי לשלב הראשון ישראל תחזיק ותיצור רצועת ביטחון מהגדר הקיימת לכיוון פנימה לרצועת עזה בדומה לדרום לבנון דאז.
זה בעצם יהיה התשובה והמענה הזמני לתושבי העוטף לחזור הביתה והחזרת החטופים מצד שני.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

dino כתב: 12 נובמבר 2023, 12:55

שני דברים שונים

לגבי הממשלה הזאת אף פעם אין דבר כזה שאין דבר כזה, צריך יהיה מאוד להזהר ולהלחם שלא יצוץ רעיון כזה של התיישבות לביצוע. הם מסוגלים לכל טירלול.
לגבי למוטט יכולת, זה נראה לי עניין של השארות בשטח לתקופה ארוכה, זאת מניח הכוונה. מבחינה צבאית זאת אפשרות הביצוע.
אם כי שוב- אני לא חושב שאפשרי לשחרר את החטופים מבלי לתת איזשהו תקווה לחיות אצל החמאס. לכן נראה לי שזאת משימה לכמה פרקים שונים ותקופה ארוכה שאולי לשלב הראשון ישראל תחזיק ותיצור רצועת ביטחון מהגדר הקיימת לכיוון פנימה לרצועת עזה בדומה לדרום לבנון דאז.
זה בעצם יהיה התשובה והמענה הזמני לתושבי העוטף לחזור הביתה והחזרת החטופים מצד שני.
אני אישית חושב שכיבוש של עזה די עומד בסתירה לשחרור החטופים בהסכם.
אולי אפשר לשחרר חלק בכוח, אבל רוב הסיכויים שזה יהיה לא קל, ושעד שזה יקרה ימותו די הרבה מהם, ואחרים יוצאו מהרצועה לאלוהים יודע איפה ויהיו בידיים של אלוהים יודע מי.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

dino כתב: 12 נובמבר 2023, 12:28אתה לא צריך לחפש סלב או אישים, ביבי אמר את זה ועוד כמה במערכת הביטחון
שני דברים שונים
ביבי אומר בפומבי מה שהעולם מצפה לשמוע.
בין זה לבין מה שהממשלה באמת מתכננת יש קשר קלוש (יותר נכון מקרי).
הבייס שלהם רוצה כיבוש והתנחלות, והנסיון שלנו הוא שהקואליציה הזו תמיד מרצה את הבייס.
لا إله
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

teknoboy כתב: 12 נובמבר 2023, 13:04
dino כתב: 12 נובמבר 2023, 12:55

אני אישית חושב שכיבוש של עזה די עומד בסתירה לשחרור החטופים בהסכם.
אולי אפשר לשחרר חלק בכוח, אבל רוב הסיכויים שזה יהיה לא קל, ושעד שזה יקרה ימותו די הרבה מהם, ואחרים יוצאו מהרצועה לאלוהים יודע איפה ויהיו בידיים של אלוהים יודע מי.
גם לדעתי
dino
קיבל.ה  2466 לייקים

its-sick כתב: 12 נובמבר 2023, 13:07
dino כתב: 12 נובמבר 2023, 12:28אתה לא צריך לחפש סלב או אישים, ביבי אמר את זה ועוד כמה במערכת הביטחון
שני דברים שונים
ביבי אומר בפומבי מה שהעולם מצפה לשמוע.
בין זה לבין מה שהממשלה באמת מתכננת יש קשר קלוש (יותר נכון מקרי).
הבייס שלהם רוצה כיבוש והתנחלות, והנסיון שלנו הוא שהקואליציה הזו תמיד מרצה את הבייס.
יכול להיות
מקווה שלא. אין לנו עתיד בטוח וטוב אם נחזור להתיישבות שם.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1714 לייקים
יצירת קשר:

הסמוטריצים בתכלס מבסוטים ממה שקורה עכשיו, זה חלק מהתוכנית שלהם לקירוב הגאולה וגירוש הערבים.
אם צריך בשביל זה שעוד כמה קיבוצניקים ימותו, לא נורא
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

הם גם אומרים את זה בגלוי לגמרי, ואנשים (שלא לומר הרוב) עדיין נותנים להם להוביל אותם לתהום

אה, ומי שמדבר על זה הוא או "מנותק מהמציאות" או אנטישמי, כמובן
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
לירון האדום
קיבל.ה  2321 לייקים

ואיפה הבעיה בזה?
מה ציפית שנעשה? שנחזיר את הרצועה לשלטון של החמאס?
שנצא מעזה וחודשיים אחרי זה ירו טילים לעוטף?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

לירון האדום כתב: 12 נובמבר 2023, 14:25
ואיפה הבעיה בזה?
מה ציפית שנעשה? שנחזיר את הרצועה לשלטון של החמאס?
שנצא מעזה וחודשיים אחרי זה ירו טילים לעוטף?
בתור התחלה, שלא תכחיש\תכחישו את המציאות, ושלא תקראו למי שמצביע עליה בשמות כמו בוגד\אנטישמי\מנותק מהמציאות
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1010 לייקים

כל האנשים עם הסמכות לקבל החלטות על המלחמה בדרג המדיני הצהירו שישוב מחדש של ישראלים ברצועה לא הפרק, אף אחד בדרג הצבאי לא דיבר על זה בכלל, הצבא לא פועל כדי לקדם את זה והפגנה בנושא הביאה חמוס וחצי

עד כאן עם עובדות, עכשיו מוזמנים להמשיך לקשקש ולברבר
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

השאלות שאני שאלתי:

התשובה שקיבלתי מד3:
אין עדיין החלטת קבינט
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 12 נובמבר 2023, 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
בני12
קיבל.ה  1621 לייקים

teknoboy כתב: 12 נובמבר 2023, 15:39 השאלות שאני שאלתי:

התשובה שקיבלתי ממר לא מקשקש ולא מברבר:
אין עדיין החלטת קבינט
כן, אין סיכוי בעולם שזה יקרה
הוקיץ'
קיבל.ה  5940 לייקים

אין סיכוי בעולם?
כן, זה לא מאוד סביר שיקרה, בעיקר כי ביבי שונא סיכונים, אבל לעולם אין לדעת. במיוחד כשכבר הוכח שהוא יעשה הכל כשהוא נמצא עם הגב לקיר.
לפטור את כל הקולות האלו כסתם קשקוש בגלל שהם לא במעגל הראשון של מקבלי ההחלטות (שזה כולל בערך את ביבי ו... זהו), זה לא חכם בעיני בלשון המעטה. ברגע שמילים נזרקות לחלל האוויר הן נוטות לקבל חיים משל עצמן.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1832 לייקים

לנאחזים בטיעון הפרוצדורלי כדאי לזכור שגם סבסטיה וגם מלון פארק בחברון (שני המקומות\אירועים שבהם נולדה תנועת ההתנחלות בגדה המערבית) לא קרו בעקבות החלטת ממשלה, אלא להפך, בניגוד מוחלט למדיניות הרשמית
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
שליחת תגובה