בפעם האלף - תקרת שכר בליגה

פורום אוהדי הפועל תל אביב
שליחת תגובה
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  519 לייקים

בהמשך לדיון שהתפתח באשכול המשחק של הדרבי אתמול - אני חושב שביום נתון כל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה (ניסים קורים, בדיוק כמו בגביע כשקבוצה מליגה נמוכה מדיחה קבוצה מובילה) - ולכן אסור אף פעם לוותר על אף דרבי מראש.
אבל במבט על המכלול, אין ספק שהעובדה שלא ניצחנו דרבי כבר 8 שנים, היא תוצאה שנובעת מפערי תקציב עקביים ומשמעותיים.
זה לא רוח המועדון, אלו לא שחקנים ספציפיים שהם לוזרים או עצלנים או פחדנים, או קבוצה בשנה נתונה שלא התחברה טוב - כי ב-8 שנים עברו אצלנו וגם בצד הצהוב איזה מיליון שחקנים שונים ומלא מאמנים.

כמה עובדות:
הפועל עם תקציב השנה של 30 מלש"ח, מכבי עם 100 מלש"ח.
להפועל ולמכבי היה חסר חלוץ. הפועל החתימה בינואר כלום ושום דבר בעמדה הזו (ועוד שיחררה את שק תפוחי האדמה הברזילאי שהיה בתפקיד), מכבי החתימה את מלך השערים של הליגה הסרבית תמורת 1.9 מיליון אירו או משהו כזה -
סכום שמכסה אולי חצי מעלות כל השחקנים בהפועל (כל עלות הילדים והצעירים ושחקני הלאומית שהחתמנו). ועוד הייתה להם את הפריבילגיה שהסרבי שלהם יעלה לדרבי רק ל-20 הדקות האחרונות.
עוד עובדה - לשלוש קבוצות יש תקציב מעל הליגה: מכבי, חיפה וב"ש. ומי בשלושת המקומות הראשונים בליגה, גם בלי לתת כדורגל יותר מדי משובח? כן, נכון.

אז עד פה בטח לא חידשתי לכם כלום, אבל הנה עוד נקודה למחשבה - יש לנו הרבה מזל, כי מכבי לא הצליחה בתקופה של מיטש לעלות לליגת האלופות. אם היו מצליחים,
אז פערי התקציב לא היו פי 3.5, אלא פי 5 אולי. לא שהם צריכים את זה. כבר עכשיו יש למכבי בערך 8-15 שחקנים מצוינים שמושאלים לקבוצות ליגה אחרות (שלא לדבר על קבוצת בת שלמה בלאומית - בית"ר ת"א).
כלומר שפערי האיכות הם כמעט בלתי ניתנים לסגירה. ואם הפועל תצמיח קבוצה חביבה של ומוצלחת ילדים, יבוא השיח' מיטש' (או אלונה) ויקנו משם את מי שהם ירצו. ליידנר? דווידה? אהלן וסהלן.

ולכן, כמו שאני תמיד אומר גם בכדורסל - הניצחון הגדול של הפועל יכול וצריך להיות לא על המגרש (ובינינו, גם אם ננצח דרבי אחד בפוקס זה לא ישנה כלום אם אחרי זה נקבל על הראש עוד 8 שנים של הפסדים מסתכלים) -
הניצחון חייב להיות בשני אפיקים -
א. תקרת שכר הגיונית לכל קבוצה בליגה (נניח 50-60 מלש"ח) כאשר מי שמשחקת באירופה יכולה להחתים למשחקים אלו כמובן גם את מסי אם היא רוצה
ב. ניצחון בזירה המותגית, באיכות וכמות האוהדים - ההנהלה שלנו לצערי לא עשתה כמעט כלום כדי לחזק את המותג שקוראים לו הפועל, ולהרחיב את בסיס האוהדים

בלי שני אלו (או בעלים חדש שישקיעו כמו גולדהאר - מה שלא סביר שיקרה), אנחנו נמשיך להיות למשך עוד הרבה שנים קבוצה קטנה שרודפת אחרי 3 העשירות ומנסה לשרוד או להוציא תיקו בדרבי. זה כזה פשוט.
וכמו שאתם בטח יודעים, בצד של המנצחים הולכים גם אוכלי-החינם, והתקשורת, והשופטים וה-VAR. למה? כי בישראל כולם אוהבים להיות בצד המנצח.

חייבים ליישר את תנאי הפתיחה כדי שהתחרות תהיה הוגנת. וכשהתחרות תהיה הוגנת, תאמינו לי שזה יכאב למיטש ולדון בכדורסל ולכל המכביסטים, יכאב להם הרבה יותר אפילו מהפסד אקראי בדרבי.
תקרת שכר, יא חביבי ! רק תקרת שכר (בכדורסל וגם בכדורגל) !
dino
קיבל.ה  2448 לייקים

אני נוטה להסכים לגבי תקרת שכר מסויימת, לא יודע בדיוק כמה שתהיה, אבל אתה מעט נותן לאחים ניסנוב קרדיט
גם ב30 מיליון אפשר להתנהל יותר טוב. הם רחוקים מלעשות את המקסימום, הם בקושי במינימום.
חלוץ בינואר הם לא הביאו כי לא מוכנים לקחת אחריות על הבור הכספי בתביעות שהם בעצמם גרמו.
סמל אישי של משתמש
צ'ימבויקה
קיבל.ה  948 לייקים

אני לא מקנא באוהדי מכבי. שייחנקו הם והכסף שלהם. בושה עבורם שהם קופצים מגול נצחון בקש. זה מה שנשאר להם.
יש את היוזמה של פיפא לגבי מספר המושאלים שעשויה לפגוע בהם (ובחיפה). אני הייתי מנסה בעיקר להתמודד בזירה הזו. שלא יווצר מצב שהצעירים הכי טובים יגדלו במועדונים הגדולים. שגנדלמן כזה לא ייחטף למכבי בגיל 16 אלא שבגיל 23 מכבי תפרק עליו 3 מיליון יורו שישמש את נתניה לרכש שיסייע לה להתחרות.
dino
קיבל.ה  2448 לייקים

כיום נתניה והפועל לברור ולמכור לקבוצות באירופה את הצעירים שלהן
בנתניה הכסף ילך להגדלת התקציב, בהפועל, אתם יכולים לנחש לאן הכסף ילך
רק הפועל
קיבל.ה  2398 לייקים

אז איך מכבי נתניה ודומיה כן מצליחות להשיג לפעמים ניצחונות על מכבי בשנים האחרונות? פתאום זה לא קשור לכסף ? זה בושה שלא ניצחנו אותם בשנים האחרונות אפילו פעם אחת למרות פערי התקציב (וכן אני מודע לזה שבתקציבים ברמה הנוכחית אין סיכוי להתחרות על תארים)
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  519 לייקים

רק הפועל כתב: 13 פברואר 2022, 10:01 אז איך מכבי נתניה ודומיה כן מצליחות להשיג לפעמים ניצחונות על מכבי בשנים האחרונות? פתאום זה לא קשור לכסף ? זה בושה שלא ניצחנו אותם בשנים האחרונות אפילו פעם אחת למרות פערי התקציב (וכן אני מודע לזה שבתקציבים ברמה הנוכחית אין סיכוי להתחרות על תארים)
ניצחון אקראי על מכבי הוא לגמרי אפשרי. היינו קרובים לזה אתמול תכלס.
לנתניה יצא לפעמים לנצח את מכבי, נכון - אולי כי מכבי לא עולים מולם בשיא המוטיבציה כמו שהם עולים מולנו לכל דרבי. לא יודע.
לבוא בתלונות לניסנוב על הניהול אפשר וצריך (למשל על המחדל הטרי עם דמי השחרור של רוסה והשאלה האם ידעו והסתירו)... אבל גם זה לא ישנה את התמונה הגדולה. תסתכלו על המאקרו. תסתכלו על 8 שנים מאז הגיע מיטש,
אל תסתכלו נקודתית על דרבי אחד. רוצים להיות תחרותיים? רוצים להתמודד על תארים? רוצים להגיע לדרבי כשלפני המשחק מכבי משקשקים ולא אנחנו? זה יקרה רק אם יקנה אותנו איזה רומן אברמוביץ, או - וזה כבר יותר בר ביצוע -
אם הניסנובים יאגדו סביבם עוד קבוצות ליגה, ויחתרו לקבוע פה תקרת שכר שחקנים או תקרת תקציב כלשהי פר עונה, אשר תחול על כל הקבוצות ללא יוצא מן הכלל.
טכנית לארז
קיבל.ה  1958 לייקים

מסכים עם פותח האשכול.
גם אם תיאורטית היה אצלינו ניהול מושלם במסגרת התקציב שיש לנו - עדיין לא היינו מגיעים פייבוריטים אפילו לדרבי אחד.

קחו את העלות והשכר של כוכבי הניצחון שלהם אתמול (הסרבי, פריצה, ביטון וקניקובסקי). זה אומר הכל.

מה שכן, לדעתי צריך לעשות הפרדה בין מכבי לחיפה וב"ש.
אצל מכבי שופכים בכיף 2 מיליון יורו על שחקן בינואר, זה עדיין לא המחוזות של ב"ש וחיפה.

בכל מקרה יתר 11 הקבוצות משחקות בקקה וכרגע הפערים התקציביים שקולים למשחק כדורגל של 12 נגד 9.

יש לציין שלא רק הליגה הישראלית סובלת מפערי תקציב אלא גם ליגות גדולות בהרבה ממנה וליגות בסדר גודל שלה.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
רק הפועל
קיבל.ה  2398 לייקים

נתנחם בזה שהם לא באמת מתרגשים מהניצחונות האלה.. לא חושב שאחד פה היה באמת מתלהב יותר מדי מניצחונות בדרבי אם התקציב שלנו היה גבוה ב200 מליון שח (ואז הפער היה כמו הפער שלהם עלינו בשנים האחרונות לצורך העניין)
Giovanni Giorgio
קיבל.ה  949 לייקים

צריכה להיות הגבלה על התקציב אבל לא בצורה של תקרה, זאת דרך מאוד לא תחרותית
בגדול הפייר פליי של פיפא הוא רעיון שיכול לעבוד אם רק היו משנים את החוקים מעט אבל הקווים המנחים הם הנכונים
מותר לבעלים להזרים כסף בצורה פרופורציונאלית להכנסות של המועדון, כך זה צריך להתנהל
וכמובן צריך לאכוף את הקטע של ספונסרים שזה בעצם הבעלים רק מהחלון ולא מהדלת

לצערי עם כמה שאני שונא את מכבי אין לנו מה להלין על זה שיש להם בעלים פראייר שממן את הרייך ה4, תמיד יהיו מועדונים עשירים יותר ועשירים פחות
צריך לדאוג פשוט שאלו שעשירים לא יכולו להכניס כסף ללא הכרה
long live the zapta
טכנית לארז
קיבל.ה  1958 לייקים

כי מה יש להתרגש מזה שנצחת שוב קבוצה שהתקתציב שלך גבוה פי 3-5 משלה.
כשאנחנו לא הפסדנו דרבי 4 שנים (או הפסדנו אחד מתוך 16) הכלים של שתי הקבוצות היו די זהים בגדול. והם פשוט לא נצחו אותם.
פה אין מה לדבר על כלים וכסף.

לצורך העניין גם כשאנחנו עכשיו ניצחנו את ביטר פעמיים, זה היה כיף והכל, אבל ניצחנו קבוצה מפורקת שמזכירה לנו את מה שאנחנו היינו ב16/17. וזה פחות כיף ופחות מרגש ולא כזה "חוכמה גדולה". כלומרא זה לא היה כמו ה1-0 של עאבד או של אלטמן על ביבי לצורך העניין. לפחות מבחינתי.
עובדיה
קיבל.ה  245 לייקים

נגד. יש פה ת׳רד עם 9 עמודים ששוברים בו את הראש על איך למצוא רוכש. זה שאף אחד לא מוכן לקנות אותנו - לא אומר שצריך לעקם את החוקים של המשחק כל עוד הוא משוחק בגבול הטעם הטוב ובצורה מידתית. לא קשה לראות שבכדורסל המצב היה יותר מורכב וננקטו צעדים לטובת העניין. גם בכדורגל אגב הקיזוז הגיע לטובת הקבוצות החלשות יותר.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  2674 לייקים

היית אומר אותו דבר אם זה היה הפוך?
כל עוד המצב הוא לא כמו בכדורסל (שאין שום משמעות לאלופה כי הרי ידוע מי ישחק במפעל הבכיר ויקבל טונות של כסף), אני לא רואה סיבה לזה.
זה שלהם יש רוכש מיליונר ולנו אין זה לא אומר שצריך תקרת שכר.
יחד, רק יחד! :heart:
Red Or Dead
קיבל.ה  256 לייקים

באיזו הזיה אתם חיים?
תקרת שכר עלק
המועדון צריך להגיע לידיים ראויות שיכולות להחזיר אותו לצמרת
לא להתעסק ברעיונות(גרועים) שגם ככה לא יתממשו, ואפילו לא יעלו לדיון מלבד בפורום הזה, שנועדו להחליש קבוצות אחרות רק כי לנו אין כסף להתמודד איתן.
Giovanni Giorgio
קיבל.ה  949 לייקים

טכנית לארז כתב: 13 פברואר 2022, 10:19 מסכים עם פותח האשכול.
גם אם תיאורטית היה אצלינו ניהול מושלם במסגרת התקציב שיש לנו - עדיין לא היינו מגיעים פייבוריטים אפילו לדרבי אחד.

קחו את העלות והשכר של כוכבי הניצחון שלהם אתמול (הסרבי, פריצה, ביטון וקניקובסקי). זה אומר הכל.

מה שכן, לדעתי צריך לעשות הפרדה בין מכבי לחיפה וב"ש.
אצל מכבי שופכים בכיף 2 מיליון יורו על שחקן בינואר, זה עדיין לא המחוזות של ב"ש וחיפה.

בכל מקרה יתר 11 הקבוצות משחקות בקקה וכרגע הפערים התקציביים שקולים למשחק כדורגל של 12 נגד 9.

יש לציין שלא רק הליגה הישראלית סובלת מפערי תקציב אלא גם ליגות גדולות בהרבה ממנה וליגות בסדר גודל שלה.
לצערי להשיג תקציבים וכספים זה חלק מהמשחק, אי אפשר להגיד שזה לא פייר כשהקבוצה שלך פשוט גרועה בזה
כיף או לא כיף, אני יכול להבטיח לך שאם המצב היה הפוך אף אחד כאן לא היה אומר בואו נגביל את התקציב שלנו כדי שמכבי יהיו טובים יותר והתמודדות תהייה צמודה

צריך להגביל את הכספים של הבעלים אל מול ההכנסות, אם קבוצה מצליחה להכניס סכומים גדולים למועדון אין שום סיבה שהבעלים לא יוכל להביא בנוסף כסף מהבית, אחרת זה נותן פה תמריץ לכל מיני נוכלים לבוא ולנצל את אהבת האוהדים
אני אפילו אגדיל ואוסיף שבעלים צריך להיות מחוייב להשקיע בהתאם להכנסות המועדון אחרת שילכו הביתה זה לא בשבילם
long live the zapta
טכנית לארז
קיבל.ה  1958 לייקים

כשאתה אומר "זה שאף אחד לא מוכן לקנות אותנו - לא אומר שצריך לעקם את החוקים של המשחק כל עוד הוא משוחק בגבול הטעם הטוב ובצורה מידתית" אתה כאילו יוצא מנקודת הנחה שזה איזו משימה יחסית לא קשה במיוחד למצוא מישהו שישכיב פה עלינו (או על קבוצות אחרות) מיליוני יורו בעונה.
זה לא המצב, ולראיה כמו שכתבתי באשכול המשחק נכנסו 0 אנשים כאלה לכדורגל פה מאז שנת 2010.

בעיני מה שעקום זה שליגה שלמה נתונה לגחמות של אדם אחד או שניים ולהחלטה שלהם "כמה בא לבזבז העונה".

אין במתכונת הזו שום מקום וחשיבות להכנסות מקהל, מחלקות נוער, עבודה מקצועית נכונה ואלה.

ושוב כמו שכתבתי באשכול השני, זה ככה לא רק בישראל אלא בעוד המון ליגות.
אוגוסטוס היל
קיבל.ה  1154 לייקים

לא בטוח שזה יעבוד
ב nba חלק מהתקציב של הגדולות הוא מס על חריגה.
סתם לשם המחשה גולדן סטייט משתלמת מס חריגה כמעט כל התקציב של אוקלוהמה
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  519 לייקים

לכל מי שחושב שתקרת שכר זה 'לא תחרותי' - זה האמאמא של התחרותי.
בדיוק כמו שאין מצב שקבוצת בוגרים תשחק בליגת הנוער, לא צריך להיות מצב שקבוצה עם תקציב ענק משחקת לאורך שנים באותה הליגה מול קבוצות עם תקציבים קטנים בהרבה. זה לא כוחות. בכל הליגות התחרותיות בארה"ב הבינו את זה ממזמן.
אבל בסדר, תמשיכו לחלום על רומן אברמוביץ ובינתיים ננגב כולנו את הדמעות בסוף כל דרבי גם בעוד 10 שנים מהיום.
ונכון, גם לא הייתי רוצה שהמצב יהיה הפוך - אם לנו היה תקציב של 100 מיליון ש"ח ואפשרות לקנות כל שחקן בליגה, לא הייתי שמח מניצחונות 6-0 בכל שבת על כל מיני הפועל ירושלים או נתניה וכאלו. זה לא היה נותן לי כלום כי גם לא היה שווה כלום מבחינה ספורטיבית.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  341 לייקים

מה התקציבים של נתניה והפועל חיפה?
למה להם יש זרים תותחים וחלוצים כמו תורג'מן ואוז'בולט, ואצלנו יש אזולאי ותומר?
אם היינו מביאים בינואר איזה גוטליב2, עוד קשר אמצע שקצת יותר טוב מאיינבינדר וחלוץ כמו אוז'בולט, אנחנו עם ניצחון בדרבי, פלייאוף עליון בקלות ואלוהים יודע מה עוד.
בפועל, הכושלים האלה רק מחכים שנהיה בתחתון כדי שיוכלו להעיף את קובי לטובת איזה ליצן תורן ולמכור את דוידה וליידנר בגרוש וחצי (את רוסה הם כבר איבדו), ואז לך תבנה הכל מחדש.
זה למה אנחנו לא מנצחים דרבי כבר 8 שנים וגם לא ננצח עד 2050.
סמל אישי של משתמש
D red imperia
קיבל.ה  507 לייקים

רוכש רציני, יא חביבי ! רק רוכש רציני !
שער 5 זה הלב
סמל אישי של משתמש
עמית
קיבל.ה  346 לייקים

זה רעיון כל כך רע
איך הליגה תתקדם באירופה אם תשים מגבלות על קבוצות
אם הפועל תמצא מחר רוכש שירצה להזרים מלא כסף לשיקום המועדון והליגה תתחיל להתערב אתה תגיד אותו דבר

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

🇧🇷🕺💃 Confie no Processo

אין בלתי מעורבים אצל מחריבי הפועל מ2011 עד ל2024 (ואולי גם לאחר מכן)
סמל אישי של משתמש
קפטן ג'ק
קיבל.ה  519 לייקים

עמית כתב: 13 פברואר 2022, 19:53 זה רעיון כל כך רע
איך הליגה תתקדם באירופה אם תשים מגבלות על קבוצות
אם הפועל תמצא מחר רוכש שירצה להזרים מלא כסף לשיקום המועדון והליגה תתחיל להתערב אתה תגיד אותו דבר

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
אה, כי עד עכשיו הליגה הישראלית ממש הצליחה באירופה...
כאמור - תקרת שכר לא תחול על השתתפות במפעלים האירופיים. קבוצה ישראלית תוכל להחתים את מי שהיא רוצה באיזה סכום שהיא רוצה עבור המשחקים באירופה, כל עוד בליגה הישראלית יירשמו שחקנים בהתאם למגבלת התקציב.
שחקנים ישראלים מוכשרים שמיצו את עצמם בישראל מבחינת רף השכר, יוכלו פשוט לצאת לאירופה ולהתקדם מקצועית וכלכלית.
וכן, כמו שכתבתי במקום אחר בשרשור - אם הפועל תמצא באורח נס בעלים שיזרים 100 מלש"ח בעונה , אני עדיין אחשוב שהמשחקים מול הפועל י-ם וקבוצות דומות ודלות תקציב לא שווים כמעט כלום מבחינה ספורטיבית.
שליחת תגובה