על סגרים ונגיפים (אשכול קורונה)
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
יש מספיק אנשים שלא עוטים מסכה בלי סיבה.
והייתי מצפה ממך שאם אתה יודע שאתה לא יכול לעטות מסכה אז שתתחסן /תידבק באופן קבוע. בעולם מושלם הייתי ממש סבבה עם זה שתהיה בלי מסיכה.
כשאתה מסרב לכל הצעדים אז כן אתה אגואיסט.
והייתי מצפה ממך שאם אתה יודע שאתה לא יכול לעטות מסכה אז שתתחסן /תידבק באופן קבוע. בעולם מושלם הייתי ממש סבבה עם זה שתהיה בלי מסיכה.
כשאתה מסרב לכל הצעדים אז כן אתה אגואיסט.
-
- קיבל.ה 1941 לייקים
אני הייתי מצפה גם ממחוסני טריפל להיבדק.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
משום מה גם יש שיעור יתר עצום של סובלים-מבעיות-נשימה-עם-מסכה בקרב מתנגדי החיסונים לעומת האוכלוסיה הכללית, מה שמעלה את החשד שלפחות אצל חלקם זה סתם תירוץ שקרי.
אני בטוח שאצל חלקם זה אמיתי, דרך אגב. חבל שהם נדפקים מזה שכל האני ואפסי עוד תופסים טרמפ על הגב שלהם.
אני בטוח שאצל חלקם זה אמיתי, דרך אגב. חבל שהם נדפקים מזה שכל האני ואפסי עוד תופסים טרמפ על הגב שלהם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 28 לייקים
סוף סוף הגעת.
אני לבד מול כולם כבר שעות.
שמתי להם את שבועת הרופאים בעיניים.
מה כבר יש עוד להגיד להם?
סאחי הוא אויב
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
אולי אתה תוכל להאיר את עיניי מה הסיפור עם אחוז ההתחסנות הפסיכי בחצי האי האיברי, מסתכם בזה שאתם סה"כ אנשים חביבים במיוחד?teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 16:36יכול להיות שהם עושים פחות רעש (יותר רעש מאשר בפורטוגל, אבל זה באמת לא אומר הרבה), אבל בפועל אחוז ההתחסנות נמוך יחסית למערב, הרבה פחות אנשים מתייחסים ברצינות להנחיות (מסכות, מרחק וכו') וכו' וכו', ולדעתי זה קשור לחוסר הסולידריות הכללי (במיוחד אם מקבלים את ההנחה שבישראל אין יותר קובידיוטים מאשר במקומות אחרים).D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 16:27 המרחב הציבורי בישראל הוא סיוט אחד גדול של אגואיזם וחוסר סולידריות כבר שנים וזה הולך ומחמיר. ואין שום סיבה שדווקא בנושא המסיכות פתאום יהיה איזה שינוי לטובה.
ספציפית באחוז הקובידיוטים שלה אני לא חושב שישראל היא חריגה, ונראה לי שבווליום של הרעש הציבורי שהם עושים ישראל אפילו הרבה מתחת למובילות.
נראה לי זה מבהיר את כוונתי
ואני לא בטוח שאחוז המתחסנים עבור קבוצת גיל נתונה הוא נמוך, האחוז הכללי נמוך כי האוכלוסייה מאוד צעירה( יחסית למערב כמובן).
ואין ספק שנושא המסיכות בישראל קשור לשמוקיות הכללית של הישראלים שבאה לידי ביטוי גם בכביש, בסופר, ובכל מקום ציבורי בתאכלס.
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
בגילאי 12-17 87% מחוסנים מלא (90% חלקי).D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 16:43אולי אתה תוכל להאיר את עיניי מה הסיפור עם אחוז ההתחסנות הפסיכי בחצי האי האיברי, מסתכם בזה שאתם סה"כ אנשים חביבים במיוחד?teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 16:36יכול להיות שהם עושים פחות רעש (יותר רעש מאשר בפורטוגל, אבל זה באמת לא אומר הרבה), אבל בפועל אחוז ההתחסנות נמוך יחסית למערב, הרבה פחות אנשים מתייחסים ברצינות להנחיות (מסכות, מרחק וכו') וכו' וכו', ולדעתי זה קשור לחוסר הסולידריות הכללי (במיוחד אם מקבלים את ההנחה שבישראל אין יותר קובידיוטים מאשר במקומות אחרים).D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 16:27 המרחב הציבורי בישראל הוא סיוט אחד גדול של אגואיזם וחוסר סולידריות כבר שנים וזה הולך ומחמיר. ואין שום סיבה שדווקא בנושא המסיכות פתאום יהיה איזה שינוי לטובה.
ספציפית באחוז הקובידיוטים שלה אני לא חושב שישראל היא חריגה, ונראה לי שבווליום של הרעש הציבורי שהם עושים ישראל אפילו הרבה מתחת למובילות.
נראה לי זה מבהיר את כוונתי
ואני לא בטוח שאחוז המתחסנים עבור קבוצת גיל נתונה הוא נמוך, האחוז הכללי נמוך כי האוכלוסייה מאוד צעירה( יחסית למערב כמובן).
ואין ספק שנושא המסיכות בישראל קשור לשמוקיות הכללית של הישראלים שבאה לידי ביטוי גם בכביש, בסופר, ובכל מקום ציבורי בתאכלס.
בגילאי 18-24 זה 91% ו-93%.
לא בטוח שזה עניין של גיל.
למה זה ככה? לא יודע.
יכול להיות שעשרות שנות דיקטטורה הרגילו אותם לעשות מה שמבקשים מהם.
יכול להיות שהחיים תחת מדינה שלא מנסה לזיין אותם כל היום (בפורטוגל המפלגות הגדולות הן המפלגה הסוציאליסטית משמאל והסוציאל-דמוקרטית מימין) גורמים לפחות התנגדות עיוורת.
יכול להיות שהיחס המכבד הכללי למבוגרים ולחלשים נותן לאנשים מוטיבציה לעזור בהגנה עליהם.
יכול להיות שהידיעה שהמדינה ענייה ומערכת הבריאות לא מי יודע מה חזקה נותנת לאנשים מוטיבציה לשמור על עצמם ועל סביבתם.
אני גם לא בטוח ששיעור ההתחסנות כזה יוצא דופן שצריך להסביר אותו.
בספרד יש כמעט 81% מחוסנים. לא חסר מדינות שיש בהן 75% או יותר שלא נמצאות בחצי האי האיברי.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
טוב מרפרוף בהתפלגות לפי גיל נראה שישראל במצב טוב יותר מרוב מדינות המערב
-
- קיבל.ה 28 לייקים
מתי יקצו מיליונים לטובת קמפיין פרסומי בצורת תשדיר שירות למען התחסנות נגד נגיף שפעת העופות המשתולל במדינה? אנחנו הקיבוצניקים הכי מסוכנים, יש לנו לולים.
סאחי הוא אויב
-
- קיבל.ה 1941 לייקים
מחוסני טריפל לא מסכנים את הסביבה?
כי אני רואה שהם יוצאים חיוביים בכיף.
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
כמה אחוז מהאוכלוסיה מעל גיל 12 מחוסנים?
וכמה במדינות המערב?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
אני מניח שתראה היסטריה רצינית אם וכאשר יתגלה מקרה של הדבקה בין בני אדםנחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:02 מתי יקצו מיליונים לטובת קמפיין פרסומי בצורת תשדיר שירות למען התחסנות נגד נגיף שפעת העופות המשתולל במדינה? אנחנו הקיבוצניקים הכי מסוכנים, יש לנו לולים.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
בנוער אנחנו לא משהו, ואני לא מוצא נתון מדויק.
אלה נתונים לפי שכבת גיל -
https://ourworldindata.org/grapher/covi ... untry=~AUT
קח ותשחק עם המדינות השונות, שים לב שבישראל יש ירידה בגלל ההגדרה של מחוסנים מלא של אלה עם בוסטר, אז המספרים יותר גבוהים
קח ותשחק עם המדינות השונות, שים לב שבישראל יש ירידה בגלל ההגדרה של מחוסנים מלא של אלה עם בוסטר, אז המספרים יותר גבוהים
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
מסכנים, כידוע לך, אבל כמו שידוע לך בנוסף - ככל שהאדם מחוסן פחות כך הוא מסכן את סביבתו יותר.טכנית לארז כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:11 מחוסני טריפל לא מסכנים את הסביבה?
כמו כן הקטע הזה של לקחת דיון שעוסק באוכלוסיות ולנסות להפוך אותו לבדיחה ברמת הפרט הוא דוגמה מובהקת של גישת אני ואפסי עוד, שכל מה שאכפת לדובריה זה מה יקרה להם (האם יקבלו זריקה, האם יחלו במשהו).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
אפשר לעבור ל table וככה להשוות( איפה שיש לכולם נתונים )D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:14 בנוער אנחנו לא משהו, ואני לא מוצא נתון מדויק.
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
כשבאים לבקר אותנו חברים, אנחנו מוודאים שהם מחוסנים וגם מבקשים מהם לעשות בדיקה לפני שהם באים. אנחנו מחוסנים ועושים בדיקה גם כן. זה נקרא פה 2G+, וככה צריך לנהוג (פלוס מסיכות במקומות סגורים).
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية
נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם

-
- קיבל.ה 1941 לייקים
שוב הפרשנויות.teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:14מסכנים, כידוע לך, אבל כמו שידוע לך בנוסף - ככל שהאדם מחוסן פחות כך הוא מסכן את סביבתו יותר.טכנית לארז כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:11 מחוסני טריפל לא מסכנים את הסביבה?
כמו כן הקטע הזה של לקחת דיון שעוסק באוכלוסיות ולנסות להפוך אותו לבדיחה ברמת הפרט הוא דוגמה מובהקת של גישת אני ואפסי עוד, שכל מה שאכפת לדובריה זה מה יקרה להם (האם יקבלו זריקה, האם יחלו במשהו).
והיום על הפרק: מגלים לך שאתה בעצם לוקח דיון שעוסק באוכלוסיות ומנסה להפוך אותו ל"בדיחה ברמת הפרט".
המסקנה כמובן כביכול תומכת בפרשנות הקודמת ("אני ואפסי עוד").
עוד אבחנה כושלת.
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
כרגיל, אפס תרומה לדיון מלבד "כולכם מפגרים שלא מבינים אפילו על מה מדובר".טכנית לארז כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:32שוב הפרשנויות.teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:14מסכנים, כידוע לך, אבל כמו שידוע לך בנוסף - ככל שהאדם מחוסן פחות כך הוא מסכן את סביבתו יותר.טכנית לארז כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:11 מחוסני טריפל לא מסכנים את הסביבה?
והיום על הפרק: מגלים לך שאתה בעצם לוקח דיון שעוסק באוכלוסיות ומנסה להפוך אותו ל"בדיחה ברמת הפרט".
המסקנה כמובן כביכול תומכת בפרשנות הקודמת ("אני ואפסי עוד").
עוד אבחנה כושלת.
בוא תסביר איפה טעיתי.
אני מאמין שהניסיון הזה ילמד אותך הרבה.
ויפה לך שהתעלמת לגמרי מהמשפט הפשוט שכתבתי בהתחלה, שמסביר למה השאלה המקורית שלך אפילו לא חשובה לשום דבר (חוץ מאשר לניסיון שלך להטריל).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1941 לייקים
טעית בפרשנות שלך. כרגיל.
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
מבחינתי צדקתי

הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
הורדתי את הקובץ.D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:20אפשר לעבור ל table וככה להשוות( איפה שיש לכולם נתונים )D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:14 בנוער אנחנו לא משהו, ואני לא מוצא נתון מדויק.
קצת קשה להוציא נתונים, כי לא כולם מדווחים באותן עמודות וכי אין גדלים של האוכלוסיות רק שיעורי התחסנות.
שאלה: מה זה משנה אם הרבה התחסנו יחסית לשכבות הגיל? למה זה יותר חשוב משיעור ההתחסנות הכללי?
כשהנגיף נכנס למישהו לאף זה משנה לו באיזה שכבות גיל הנגיף עבר בשרשרת ההדבקה שהובילה אליו?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 28 לייקים
אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
20 שנה לא היה לי חום, טוב אולי 15.
וגם אז זה היה רק ליום אחד.
קודם דפקתי 2 אבוקדו שלמים פלוס 2 פומלות.
אני מוכן לכל וריאנט קטלני גם בלי זריקה מפוקפקת.
נערך לאחרונה על ידי נחמן אש הפרויקטור ב 27 דצמבר 2021, 17:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
סאחי הוא אויב
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
אפידימיולגית זה כנראה לא משנה( אלא אם נגלה שילדים נדבקים פחות משמעותית נניח ), זו סתם השוואה הגיונית יותר כדי להשוות היקפי התחסנות.
ואני הסתכלתי בtable במקביל לדשבןרד( כי ישראל מדווחת קצת שונה משום מה )
ואני הסתכלתי בtable במקביל לדשבןרד( כי ישראל מדווחת קצת שונה משום מה )
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
למעט השנתיים האחרונות, בעשרים השנים האחרונות לא היתה מגיפה קורונה. ה"משהו שעובד היטב לא צריך לתקן" רלוונטי רק אם התנאים כולם לא משתנים.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
אני לא מאמין שצריך להסביר את זה לאדם מבוגר.
כמו-כן, אני לא רואה שום דבר בחיסונים ובמסיכות שנוגד את שבועת הרופאים.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين
נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם

- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
השאלה שלי היא למה יותר הגיוני להשוות היקף התחסנות לפי שכבת גיל ולא בסך הכול.
אנחנו מדברים על סוגיה אפידמיולוגית. אם מבחינה אפידמיולוגית זה לא משנה, אז זה לא משנה בשום צורה.
אם אנחנו רוצים לבדוק את מידת ההיענות לחיסונים, צריך לבדוק את כל שכבת הגיל שיכולה לקבל חיסונים (נניח 12 ומעלה, כי הקטנים יותר זה גם חדש מדי).
האמת, אם כבר, זאת שאלה ראויה למחקר מסודר בסוציולוגיה (או בתחום דומה), כי מן הסתם שיעור ההיענות שונה בין קבוצות חברתיות שונות ומעניין לבדוק מה משפיע עליו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
בכל ההודעות אני התכוונתי להשוות את מידת ההיענות
וממש מעניין אותי לדעת את ההשפעות השונות - מדינה, מצב סוציו אקונומי, שיוך פוליטי, מפלגת השלטון באותה מדינה ועוד
וממש מעניין אותי לדעת את ההשפעות השונות - מדינה, מצב סוציו אקונומי, שיוך פוליטי, מפלגת השלטון באותה מדינה ועוד
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
ברור.
אבל למה לפי שכבת גיל?
בלי קשר, עשיתי סוג של חישוב.
בעיקרון בישראל יש בערך פי 2 ילדים (15 ומטה) מאשר במערב (28% לעומת 15%).
זה אומר שצריך לתת לישראל מקדם קטן. אם חותכים בגיל 15 זה 1.18, אם חותכים ב-12 אני משער שזה יותר קצת פחות.
אם מכפילים את שיעור החיסון בישראל במקדם הזה, יוצא שישראל דווקא במקום לא רע באמצע.
הבעיה? עם כל הכבוד להיענות הסבירה, עדיין אחוז גדול יחסית מהאוכלוסיה לא מחוסן, מה שאומר שיהיה יותר קשר להגיע בישראל לחסינות עדר באמצעות חיסונים, וצריך על כן להטיל כל מיני מגבלות ודברים כמו מסכות (בהנחה שלא רוצים לתת לילדים בני חמש ומטה לספוג את המגפה בשביל המבוגרים יותר).
עריכה: הבעיה השנייה היא שההיענות לדברים כאלה באמת נמוכה, כמו שאמרנו קודם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
אני רוצה להשוות מה ההיענות עבור קבוצות אוכלוסייה דומות, גיל נראה לי הקריטריון הכי טוב ופשוט.
אם משווים את האחוז בכלל בני ה 12+ אז יש הטייה -
אחוז ההתחסנות של בני נוער בכל העולם הוא הנמוך ביותר, ובישראל אותה שכבת גיל מהווה את האחוז הכי גדול מתוך האוכלוסיה.
גם אם בכל קבוצת גיל האחוז בין ישראל לאיטליה זהה( נניח ) האחוז הכולל בישראל יהיה נמוך יותר( גם אם מורידים את הלא זכאים מהחישוב ).
לחובבי הויזואל -
https://www.populationpyramid.net/israel/2019/
https://www.populationpyramid.net/italy/2019/
וברור שבישראל יש הגנה חיסונים נמוכה יותר בגלל מבנה האוכלוסיה שלה( בהנחה וילדים ובני נוער נדבקים ומדביקים בשיעור דומה ) אבל מאותה סיבה בדיוק האוכלוסיה פחות מועדת לתחלואה קשה.
יכול להיות שיש דרכים טובות יותר לחשב היענות, אבל אני חושב שבשביל להשוות לישראל שממש חריגה ביחס למערב במבנה האוכלוסיה שלה חייבים להשוות פר שכבת גיל.
אחוז ההתחסנות של בני נוער בכל העולם הוא הנמוך ביותר, ובישראל אותה שכבת גיל מהווה את האחוז הכי גדול מתוך האוכלוסיה.
גם אם בכל קבוצת גיל האחוז בין ישראל לאיטליה זהה( נניח ) האחוז הכולל בישראל יהיה נמוך יותר( גם אם מורידים את הלא זכאים מהחישוב ).
לחובבי הויזואל -
וברור שבישראל יש הגנה חיסונים נמוכה יותר בגלל מבנה האוכלוסיה שלה( בהנחה וילדים ובני נוער נדבקים ומדביקים בשיעור דומה ) אבל מאותה סיבה בדיוק האוכלוסיה פחות מועדת לתחלואה קשה.
יכול להיות שיש דרכים טובות יותר לחשב היענות, אבל אני חושב שבשביל להשוות לישראל שממש חריגה ביחס למערב במבנה האוכלוסיה שלה חייבים להשוות פר שכבת גיל.
-
- קיבל.ה 1607 לייקים
הגוף שלך עובד טוב ?נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
... אבנים בכליות ... אבנים בכיס מרה ... חרדה נשימתית ...
מה זה עובד טוב ? פגז
-
- קיבל.ה 28 לייקים
זה כי אתה חושב שמהחיסון אף אחד לא נפגע ו/או מת.pelegs כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:20למעט השנתיים האחרונות, בעשרים השנים האחרונות לא היתה מגיפה קורונה. ה"משהו שעובד היטב לא צריך לתקן" רלוונטי רק אם התנאים כולם לא משתנים.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
סאחי הוא אויב
-
- קיבל.ה 28 לייקים
חרדה נשימתית זה מגיל 14 חלק מה-ocd שלי.בני12 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:59הגוף שלך עובד טוב ?נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
מה זה עובד טוב ? פגז
לגבי השאר רק צריך לשתות מים.
7 שנים וחצי בלי כאבים.
אז נפשית אני לא משהו, לפחות בריאות פיזית נסה להשאיר לי.
סאחי הוא אויב
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
1. כן, נקודת הפתיחה של ישראל גרועה יותר. לא ברור לי איך מועיל לנו לשקלל את זה בחישוב שלנו. לא נראה לי שהמטרה היא להשחיר מדינות או להרים להן.D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:51 1. אני רוצה להשוות מה ההיענות עבור קבוצות אוכלוסייה דומות, גיל נראה לי הקריטריון הכי טוב ופשוט.
לחובבי הויזואל -
2. וברור שבישראל יש הגנה חיסונים נמוכה יותר בגלל מבנה האוכלוסיה שלה( בהנחה וילדים ובני נוער נדבקים ומדביקים בשיעור דומה ) אבל מאותה סיבה בדיוק האוכלוסיה פחות מועדת לתחלואה קשה.
נקודת הפתיחה גרועה יותר, ולכן (בין השאר) המצב בהווה פחות טוב (מבחינת שיעור התחסנות). זה הנתון שמעניין פה.
2. לא בטוח שהיא פחות מועדת לתחלואה קשה.
בהנחה שהחלמה וחיסון לא מעניקים חסינות של מאה אחוז (ונכון להיום ידוע שלא, במיוחד באומיקרון), שיעור גבוה של חולים באוכלוסיה יגרור גם שיעור גבוה של חולים בגילאים שמועדים לתחלואה קשה (בהנחה שלא מטילים סגר על מבוגרים וכאלה).
כלומר אותם אלה שכן מועדים לתחלואה יהיו חשופים יותר להדבקה, ובסך הכול ממש לא ברור לי שהמכפלה תצא יותר קטנה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
אבל השאלה היא לא אם מישהו נפגע\מת מהחיסון, אלא כמה נפגעו מתו\ממנו לעומת כמה פגיעות\מוות הוא חסך.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:00זה כי אתה חושב שמהחיסון אף אחד לא נפגע ו/או מת.pelegs כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:20למעט השנתיים האחרונות, בעשרים השנים האחרונות לא היתה מגיפה קורונה. ה"משהו שעובד היטב לא צריך לתקן" רלוונטי רק אם התנאים כולם לא משתנים.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1607 לייקים
רק מראה לך שהאמירות שלך שהגוף שלך עובד טוב היא קשקוש.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:02חרדה נשימתית זה מגיל 14 חלק מה-ocd שלי.בני12 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:59הגוף שלך עובד טוב ?נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
מה זה עובד טוב ? פגז
לגבי השאר רק צריך לשתות מים.
7 שנים וחצי בלי כאבים.
אז נפשית אני לא משהו, לפחות בריאות פיזית נסה להשאיר לי.
ואת ההמלצה לשתות מים לא קבלת מרופא רוצח ?
למה אתה מקשיב לזה ? אני במקומך הייתי מפסיק לשתות מים במיידית.
-
- קיבל.ה 28 לייקים
עכשיו עברת להטרלה?
תפריד בין בריאות נפשית לבריאות פיזית.
לא אמרתי על אף רופא שהוא רוצח עד הטרפת הפאשיסטית הזו.
סאחי הוא אויב
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
מעניין מבחינת היענות או מבחינה אפדימיואלוגית?teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:041. כן, נקודת הפתיחה של ישראל גרועה יותר. לא ברור לי איך מועיל לנו לשקלל את זה בחישוב שלנו. לא נראה לי שהמטרה היא להשחיר מדינות או להרים להן.D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:51 1. אני רוצה להשוות מה ההיענות עבור קבוצות אוכלוסייה דומות, גיל נראה לי הקריטריון הכי טוב ופשוט.
לחובבי הויזואל -
2. וברור שבישראל יש הגנה חיסונים נמוכה יותר בגלל מבנה האוכלוסיה שלה( בהנחה וילדים ובני נוער נדבקים ומדביקים בשיעור דומה ) אבל מאותה סיבה בדיוק האוכלוסיה פחות מועדת לתחלואה קשה.
נקודת הפתיחה גרועה יותר, ולכן (בין השאר) המצב בהווה פחות טוב (מבחינת שיעור התחסנות). זה הנתון שמעניין פה.
בהנחה שהחלמה וחיסון לא מעניקים חסינות של מאה אחוז (ונכון להיום ידוע שלא, במיוחד באומיקרון), שיעור גבוה של חולים באוכלוסיה יגרור גם שיעור גבוה של חולים בגילאים שמועדים לתחלואה קשה (בהנחה שלא מטילים סגר על מבוגרים וכאלה).
כלומר אותם אלה שכן מועדים לתחלואה יהיו חשופים יותר להדבקה, ובסך הכול ממש לא ברור לי שהמכפלה תצא יותר קטנה.
ומקום 28 בתחלואה לנפש אבל 87 בתמותה לנפש כנראה אומר שהיא פחות מועדת( מקום 16 בבדיקות לנפש, כנראה מוריד אותנו כמה מקומות טובים אבל לא מספיק לבדו להסביר את הפער, אפילו לא קרוב )
-
- קיבל.ה 1607 לייקים
בריאות נפשית ובריאות פיזית קשורים זה לזה.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:12 עכשיו עברת להטרלה?
אז הרופאים הפכו בין לילה לרוצחים ? לא היה להם איזה נטיה רצחנית עוד קודם שרק התפרצה ?
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
מבחינה אפידמיולוגית.D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:13מעניין מבחינת היענות או מבחינה אפדימיואלוגית?teknoboy כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:041. כן, נקודת הפתיחה של ישראל גרועה יותר. לא ברור לי איך מועיל לנו לשקלל את זה בחישוב שלנו. לא נראה לי שהמטרה היא להשחיר מדינות או להרים להן.D&3 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 18:51 1. אני רוצה להשוות מה ההיענות עבור קבוצות אוכלוסייה דומות, גיל נראה לי הקריטריון הכי טוב ופשוט.
לחובבי הויזואל -
ומקום 28 בתחלואה לנפש אבל 87 בתמותה לנפש כנראה אומר שהיא פחות מועדת( מקום 16 בבדיקות לנפש, כנראה מוריד אותנו כמה מקומות טובים אבל לא מספיק לבדו להסביר את הפער, אפילו לא קרוב )
אתה צודק לגבי התמותה, כי בגילאים הצעירים פשוט יש פחות.
בעצם מה שכתבתי רלוונטי לשכבות הגיל המועדות לתחלואה\תמותה, ופחות לאוכלוסיה הכללית.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- teknoboy
- קיבל.ה 1824 לייקים
פשוט לומינה אום ושבתאי המקרה רווחה לא כתבו על זה קודם, כי הם היו עסוקים בילדים במערות ואנשי לטאה.בני12 כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:16בריאות נפשית ובריאות פיזית קשורים זה לזה.נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 19:12 עכשיו עברת להטרלה?
אז הרופאים הפכו בין לילה לרוצחים ? לא היה להם איזה נטיה רצחנית עוד קודם שרק התפרצה ?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 237 לייקים
2 פומלות הפרי או 2 פומלות של בהמה גסה ששווה פירגוע?נחמן אש הפרויקטור כתב: ↑27 דצמבר 2021, 17:50 אותי לימדו שמשהו שעובד היטב לא מנסים לתקן.
-
- קיבל.ה 28 לייקים
רומק,שוב חזרת למערות ולכל זה?
חשבתי שהדיון התקדם.
חשבתי שהדיון התקדם.
סאחי הוא אויב