"החיסון השלישי הוריד את התחלואה" לא אומר שום דבר על המתחסנים באופן פרטני ולא אומר שכל מי שלא התחסן מעלה את התחלואה.its-sick כתב: ↑15 אוקטובר 2021, 23:41 כל מי שמעלה תחלואה יש לו אשמה במותם של חולים.
אם ידוע לך על מישהו מחוסן שהיה חסר אחריות וגרם למוות, מסור לו שגם הוא רוצח בעיניי.
זה לא מוריד מאשמתם של לא מחוסנים מבחירה, מכל הסוגים.
איזו פרשנות מגמתית היתה לי? אני לא זוכר כזה דבר. אשמח לתזכורת.
אם אתה מדבר על כך שלא מחוסנים מבחירה מעלים תחלואה ואחראים למוות, אז זו לא פרשנות, זו אכן עובדה.
חיזקת אותה בעצמך הרגע כשכתבת שהחיסון השלישי הוריד את התחלואה. רק שמשום מה הכחשת את התוצר הישיר מעובדה זו מיד אחר כך.
מי שלא מוריד את התחלואה הוא אחד הגורמים לתחלואה, זה אותו הדבר רק בניסוח אחר. ותחלואה הורגת.
מי שבוחר מרצונו לגרום למוות, יש לזה שם בעברית.
שוב, יש מקרים רבים של מחוסנים בתוקף שנדבקו והדביקו, בלי קשר להתנהגות ולזהירות שלהם. יש מקרים רבים של לא-מחוסנים שמבינים את הסיכון המוגבר לעצמם ולסביבה ולכן מקפידים על כללי התנהגות ולא נדבקו. ההיגררות להפרדה דיכוטומית של "טוב" ו"רע" בין האוכלוסיות האלה, רק על בסיס הסטטוס החיסוני, לא חופפת לנתונים האפידימיולוגיים.
גם אם הטיעון שלך היה מדויק, הנסיון לצמצם או לשלול באופן גורף מאוכלוסיה מסוימת את הזכות לעיסוק מדיף ניחוח פאשיסטי. כמו הפיטורים של להט"ב בזמן מגיפת האיידס, כשהם נחשבו "וקטורי הדבקה מהלכים". גם אז, היו שחיפשו ומצאו הגיון אפידימיולוגי. מוזמן לקרוא שוב את דבריו החשובים של פרופ' מבורך בכתבה שהבאת.
לא ענית לתהיה שלי, אני אנסה לחדד אותה: היית מסרב שילדיך ילמדו אצל מורה חרדי אוהד בית"ר או מתנחל, אפילו בלי לדעת עליו דבר נוסף?
"מי שלא מוריד את התחלואה הוא אחד הגורמים לתחלואה" זה ניסוח רשלני מאוד וגם נגוע בפשיזם. "מי שלא נלחם בטרור הפלסטיני הוא אחד הגורמים לטרור הפלסטיני" תופס? גם טרור הורג.