talb55 כתב: ↑18 יולי 2026, 13:01
RedDrifter כתב: ↑18 יולי 2026, 11:15
לדעתי הרבה אנשים פה מתעלמים מזה שברדה הוא גם חלק די גדול בסיטואציה כרגע
מאמן בוחר את השחקנים, מאמן מציב דרישות, מאמן מחליט מי נשאר ומי הולך
אני מאוד אוהב את ברדה אישיותית, אבל כבר בעונה שעברה טענתי שככל הנראה הוא המאמן שיביא אותנו לבאר אבל בשביל שנשתה ממנה נצטרך מישהו אחר. צריך להגיד את האמת, הכדורגל של ברדה לא מספיק אטרקטיבי בעיניי בשביל שנהיה קבוצה דומיננטית שתוכל לרוץ עד הסוף ועצם העובדה שיש תקציב להחליף לפחות את בואטנג או שאנדה מעבר ללהביא 10 ולא עושים זאת (על פי מקורבים) ומחכים עוד קצת לראות לאן הרוח נושבת איתם, זה החלטה אך ורק של ברדה.
אני חייב להגיד משהו פחות על ברדה ויותר על הסגנון משחק ה-״אטרקטיבי״ שכולם התאהבו בו.
בעיני, ב-4-5 שנים האחרונות יש חזרה ליסודות וכל הכדורגל העולמי זז מהסגנון של ״הטיקי-טאקה והלחץ המטורף קדימה״, למשחק הרבה יותר מחושב ומסודר. הדגש המרכזי הוא הרבה יותר על ה-Rest Defense ושימוש בשחקנים פיזיים יותר כדי לנעול את מרכז המגרש ולמנוע מתפרצות. פפ הוא הדוגמה הכי טובה לזה. הוא עבר מסגנון של מגנים סופר תוקפים כמו קאנסלו, למערכים עם ארבעה בלמים טבעיים בקו האחורי כמו דיאש, אקאנג'י וסטונס. אותו בלם משחק את ה-Inverted Fullback שנכנס פנימה לקישור, ויוצר מסה פיזית במרכז. המהלך הזה אמור לבטל לחלוטין את משחק המעבר של היריב, ומחליף את הלחץ החשוף ביותר שליטה
.
נכון, בישראל השנה ב״ש לקחה בסגנון הזה אבל בעיני זה יותר בגלל היעדר יריבות מאשר דומיננטיות של המערך. ארסנל, אתלטיקו ואפילו הגדולות במונדיאל הן דוגמאות חיות לטרנספורמציה.
לדעתי, זו שיטה הרבה יותר נכונה כבסיס מהשיטה ההתקפית, כי כשאתה משחק נגד קבוצות איכותיות ממך, יהיה לך הרבה יותר מקום להקשות במרכז מסה, מאשר בסגנון התקפי.
גם אני רואה הרבה דימיון בין הפועל לארסנל, אני לא יודע אם זו מחמאה..
אי אפשר להשוות את הפועל למול סיטי וארסנל כי הן קבוצות שנבנו מתוך הבנה של המגבלות של השיטה, ולכן הוסיפו לעצמן שחקנים טכניים שלנו אין וגם יכולת במצבים נייחים שלנו אין מספיק..
זה שיטה שיכולה להתנקם בך ולגרום לך להראות מאוד אבל מאוד רע.. נגד טבריה למשל זה משחק שבו המגבלות של השיטה הזו נחשפו (למרות שגנבנו נצחון)
אם היה לנו 2 לויזו וקיצוני יותר אפוי מבוסקילה, הייתי מסכים שהיינו קבוצה מסוכנת ומעניינת הרבה יותר.. כי יש בהגנה החזקה הזו משהו שכל אוהד רוצה..
אני גם יכול להבין את אלה שטוענים שספק אם היינו מגיעים לאין שהגענו בלי השיטה הזו.. כלומר, שהסגנון הזה החמיא לנו יותר מכל אפשרות אחרת (אני אגב לא בטוח)..
אבל לא בטוח שאפשר לבצע את האנלוגיה לישראל, כי בסוף הפועל ת״א זו לא פ״ת, עכו או רמה״ש שעשו בעבר פלייאוף עליון עם סגל נחות..
הסגנון הזה מאוד קשה לצפייה, וקשה לייצר איתו דומיננטיות לאורך עונה שלמה..
בעיניי אם נמשיך לשחק את הכדורגל הזה, והמחליף של לויזו לא יהיה לכל הפחות ברמתו, צפוי כאן פיאסקו מקצועי..
יהיה מעניין לראות אם יש לברדה רעיונות חדשים (למשל מצבים נייחים), כי חיזוק ראינו שאין כוונה להביא מעבר למחליף ללויזו..