RedDrifter כתב: ↑26 מאי 2026, 10:14
אני דווקא חושב ההפך ממך
לדעתי אם הפועל לא תדע לשנות את התבנית ההתקפית שלה ותביא שחקן אחד או שניים שיהיו סקוררים אני חושב שהקבוצה תלך אחורה מבחינה התקפית
הפועל הייתה יותר מידי תלויה בסתיו העונה - עוד עונה כזאת לא תהיה לנו טובה.
אני לא חושב שהתלות הזאת תמשך. היא נבנתה סביב קושי להגיע למצבים שנוצר בגלל חוסר התיאום בהתקפה, והביא למשבר וחוסר ביטחון אצל דאפה ואחרי זה בואטנג. קשה מאוד לחלוץ להכנס לכושר הבקעה כשכדורים לא מגיעים לרחבה. ואז כבר נכנסים לסחרור ומנסים בכוח במקום להתמקם נכון ולחכות לכדור. הלחץ הזה משפיע גם על שאר הקבוצה: כל שחקן שמגיע למצב יודע שזאת אולי ההזדמנות האחרונה במשחק להבקיע. איזו השפעה יש לזה על חברה צעירים כמו אלקוקין ולויזו? או על שחקני הגנה שגם ככה הבקעת שערים זה לא המקצוע שלהם? גם לא נראה לי שנראה עוד עונה שבה מאיימבו מגיע לכל כך הרבה מצבים ומחמיץ את כולם. אפילו העונה הזאת, אם דאפה ובואטנג שמים עוד 3 שערים כל אחד, אלקוקין, לויזו, ומאיימבו 2 כל אחד: היינו נאבקים על אליפות (ומפסידים, סביר להניח), או לפחות עוקפים את מכבי בטבלה.
אני לא אומר הקבוצה לא צריכה חיזוק: העדר העומק בקישור ובעמדת המגן השמאלי היה אחד החולשות העיקריות שלנו. והיי, אם יש הזדמנות לשים יד על סקורר מוכח, אני לא אתלונן. אבל גם הסגל הנוכחי שווה יותר הזדמנויות להבקעה ויותר שערים ממה שראינו העונה.
אני חושב שהיעדר עומק הוא אכן אחד הדברים המרכזיים שבסוף השפיעו בעיקר על משחקי הפלייאוף
אבל לדעתי התלות בטוריאל הרבה יותר גבוהה ממה שאנשים רואים או מבינים. כשטוריאל היה טוב רוב הזמן הפועל ניצחה, כשהוא לא - אז לא ניצחנו.
יש לנו קושי מאוד גדול לייצר שערים ממהלכים של כדורגל (מצבים נייחים, פסים למרכז הרחבה של היריב וכו) ורוב השערים שלנו הם ממהלכים אישיים. בעונה הבאה כבר ילמדו יותר טוב על מי לשים דגש ויהיה לך הרבה יותר קשה להגיע למצבים האלה.
זאת לפחות דעתי
נכון שלטוריאל יש משקל ענק בהתקפת הקבוצה אבל זה מעבר לו.
נניח מול ביתר משחק אחרון, הפועל הגיעה עד ה16 שלהם ולא כל כך מה לעשות מעבר לזה.
בדרבי האחרון, ישבנו עליהם אבל לא באמת סיכנו אותם.
כנ"ל בדרבי גביע...
חסר תבניות התקפה, שינויי מקום, בעיטות מרחוק, קרוסים...
אני לא חושב שהתלות הזאת תמשך. היא נבנתה סביב קושי להגיע למצבים שנוצר בגלל חוסר התיאום בהתקפה, והביא למשבר וחוסר ביטחון אצל דאפה ואחרי זה בואטנג. קשה מאוד לחלוץ להכנס לכושר הבקעה כשכדורים לא מגיעים לרחבה. ואז כבר נכנסים לסחרור ומנסים בכוח במקום להתמקם נכון ולחכות לכדור. הלחץ הזה משפיע גם על שאר הקבוצה: כל שחקן שמגיע למצב יודע שזאת אולי ההזדמנות האחרונה במשחק להבקיע. איזו השפעה יש לזה על חברה צעירים כמו אלקוקין ולויזו? או על שחקני הגנה שגם ככה הבקעת שערים זה לא המקצוע שלהם? גם לא נראה לי שנראה עוד עונה שבה מאיימבו מגיע לכל כך הרבה מצבים ומחמיץ את כולם. אפילו העונה הזאת, אם דאפה ובואטנג שמים עוד 3 שערים כל אחד, אלקוקין, לויזו, ומאיימבו 2 כל אחד: היינו נאבקים על אליפות (ומפסידים, סביר להניח), או לפחות עוקפים את מכבי בטבלה.
אני לא אומר הקבוצה לא צריכה חיזוק: העדר העומק בקישור ובעמדת המגן השמאלי היה אחד החולשות העיקריות שלנו. והיי, אם יש הזדמנות לשים יד על סקורר מוכח, אני לא אתלונן. אבל גם הסגל הנוכחי שווה יותר הזדמנויות להבקעה ויותר שערים ממה שראינו העונה.
אני חושב שהיעדר עומק הוא אכן אחד הדברים המרכזיים שבסוף השפיעו בעיקר על משחקי הפלייאוף
אבל לדעתי התלות בטוריאל הרבה יותר גבוהה ממה שאנשים רואים או מבינים. כשטוריאל היה טוב רוב הזמן הפועל ניצחה, כשהוא לא - אז לא ניצחנו.
יש לנו קושי מאוד גדול לייצר שערים ממהלכים של כדורגל (מצבים נייחים, פסים למרכז הרחבה של היריב וכו) ורוב השערים שלנו הם ממהלכים אישיים. בעונה הבאה כבר ילמדו יותר טוב על מי לשים דגש ויהיה לך הרבה יותר קשה להגיע למצבים האלה.
זאת לפחות דעתי
נכון שלטוריאל יש משקל ענק בהתקפת הקבוצה אבל זה מעבר לו.
נניח מול ביתר משחק אחרון, הפועל הגיעה עד ה16 שלהם ולא כל כך מה לעשות מעבר לזה.
בדרבי האחרון, ישבנו עליהם אבל לא באמת סיכנו אותם.
כנ"ל בדרבי גביע...
חסר תבניות התקפה, שינויי מקום, בעיטות מרחוק, קרוסים...
בגלל זה מנחיתים פה את פרבר שמעולה בבעיטות מרחוק
הבעיה של הפועל היא בעיקר ביצירתיות בעמדת ה10 וברגל המסיימת בעמדת החלוץ.
משחק מדאיג.
רכש שמגיע או לא מגיע בצד, אין שום סיבה להראות ככה מול בית"ר בסגל בו הם הופיעו למשחק. אין שום סיבה שהם ישלטו באופן כל כך מוחלט ושלא נצליח בכלל להראות דומיננטיות. לא ציפיתי שנשטוף את המגרש, ברור שבתקופה הזאת בשנה קשה לשחק כדורגל ברמה גבוהה, בטח לאורך הרבה דקות, אבל זה לא היה דומה לכלום. בנוסף, וזה אולי יותר מדאיג, אני לא חושב שברדה באמת מבין את הבעיה העיקרית והיא נמצאת בקישור. אם הוא היה מבין הוא היה דוחף להחליף את קרייב, אם הוא היה מבין הוא מכניס חילוף ראשון את פרבר או אלקוקין ולא את בוסקילה ודאפה.
אם יגיע 10 איכותי זה ידביק את הקבוצה הזאת למצב מעולה ויעלה אותנו בכמה רמות. זאת העמדה היחידה שפשוט אין לנו שם כלום כבר עונה שניה ברצף
חייב 10 אמיתי ולא מזוייף כמו שהיה לויזו
אין ספק שהמשחק אתמול היה wake up call לברדה, יש ציפיה מעבר לשדרוג בחומר השחקנים גם ברמת המשחק.
אבל, וזה אבל ענק, חסר לקבוצה הזאת מנוע כרגע, ועד שלא יהיה כזה על הדשא יהיה קשה לעשות את הקליק למעלה שכולנו צפים לו ברמת המשחק.
בהינתן החומר הקיים, קשה לי לבוא אליו בטענות.
L.S כתב: ↑19 יולי 2026, 10:46
אין ספק שהמשחק אתמול היה wake up call לברדה, יש ציפיה מעבר לשדרוג בחומר השחקנים גם ברמת המשחק.
אבל, וזה אבל ענק, חסר לקבוצה הזאת מנוע כרגע, ועד שלא יהיה כזה על הדשא יהיה קשה לעשות את הקליק למעלה שכולנו צפים לו ברמת המשחק.
קודם כל, המחסור ב-10 לא מאוד קשור לחוסר היכולת שלנו להתמודד עם הלחץ הגבוה של בית"ר (או של כל קבוצה אחרת בשנה האחרונה). זה הרבה יותר קשור לקישור האחורי שלנו שהוא ברמת מרכז טבלה במקרה הטוב.
דבר שני, באמת? הסגל שעלינו איתו למשחק הוא הבעיה? עלינו למשחק הזה בדיוק עם הסגל שסיים את העונה שעברה מינוס לויזו, בעוד בית"ר אשכרה עלתה למשחק עם סגל ב' שלה, במחצית עוד החליפה את אצילי, ועדיין עשתה לנו בית ספר. וזה עוד אחרי שסיפרו לנו כל הקיץ איך בזכות ההמשכיות קרייב, סילבה ובואטנג יהפכו לכוכבי כדורגל. להאשים את היכולת שלנו בסגל איתו עלינו למשחק זו בדיחה לא מצחיקה.
קודם כל, המחסור ב-10 לא מאוד קשור לחוסר היכולת שלנו להתמודד עם הלחץ הגבוה של בית"ר (או של כל קבוצה אחרת בשנה האחרונה). זה הרבה יותר קשור לקישור האחורי שלנו שהוא ברמת מרכז טבלה במקרה הטוב.
דבר שני, באמת? הסגל שעלינו איתו למשחק הוא הבעיה? עלינו למשחק הזה בדיוק עם הסגל שסיים את העונה שעברה מינוס לויזו, בעוד בית"ר אשכרה עלתה למשחק עם סגל ב' שלה, במחצית עוד החליפה את אצילי, ועדיין עשתה לנו בית ספר. וזה עוד אחרי שסיפרו לנו כל הקיץ איך בזכות ההמשכיות קרייב, סילבה ובואטנג יהפכו לכוכבי כדורגל. להאשים את היכולת שלנו בסגל איתו עלינו למשחק זו בדיחה לא מצחיקה.
כל מילה. בצער אני אומר את זה, כן? ברגשות מעורבבים
פלקאו ובמיוחד קרייב מאוד מדאיגים
אני גם לא מבין מה זה "בהינתן החומר הקיים, קשה לי לבוא אליו בטענות" - זה הסגל שלפי הפרסומים והמקורבים אנחנו אמורים לרוץ איתו לפחות עד ינואר + מחליף ללויזו.
אם בצוות המקצועי חושבים שהחומר הקיים לא טוב מספיק זה עליהם לדפוק על השולחן כדי לבצע עוד שינויים הקיץ, אנחנו שומעים בדיוק הפוך, שמאוד מאמינים בחומר הקיים.
הלוטוס הלבן כתב: ↑19 יולי 2026, 07:11
עם הסגל הנוכחי ברדה עושה עבודה מעולה.
בלי חיזוקים בסגל מה שהיה זה מה שיהיה. לא רואה מאמן אחר בשוק שהיה יכול לעשות משהו יותר טוב ממנו.
יכול להיות שאין מאמן אחר בשוק ויכול להיות שיש, אבל זה לא אומר שהפועל צריכים וברדה עצמו צריכים להשלים עם זה.
ברדה מאמן בסדר, עד היום לא עבר איזו תקרה בצורת המשחק שלו, וזה לאו דווקא קשור לסגלים. נכון ששוק המאמנים הישראלים יבש, אבל אם אין פה, יכול להיות שיצטרכו לחפש בחוץ,
מוקדם מדי להתעסק בזה, אבל במחשבה על שנה או שנתיים קדימה אם ברדה לא יעשה את הצעד הבא הוא לא יספיק
אתם מודעים לדיסוננס באמירות שלכם? הוא ראש הצוות המקצועי בסוף. שחקן שחותם פה זה אחריותו - זה שקרייב, פלקאו, שאנדה, בואטנג לא מספיק טובים זה לגמרי גם עליו
אתה קראת בהודעה שלי מילה לכיוון ה10?
אני לגמרי דיברתי על הקישור שלנו, ביתר עשתה לנו בית ספר בגלל הקישור הדינמי שלה אל מול הקישור האנמי שלנו.
יש הרבה דברים לסדר ואני מקווה שיסדרו אותם, ה10 הוא רק אחד מהם אבל הוא לא יפתור את הבעיה שלנו.
אתה קראת בהודעה שלי מילה לכיוון ה10?
אני לגמרי דיברתי על הקישור שלנו, ביתר עשתה לנו בית ספר בגלל הקישור הדינמי שלה אל מול הקישור האנמי שלנו.
יש הרבה דברים לסדר ואני מקווה שיסדרו אותם, ה10 הוא רק אחד מהם אבל הוא לא יפתור את הבעיה שלנו.
ואשמת מי זה? מי בנה את הקבוצה בקיץ שעבר? מי לא עשה שינוי בקישור בינואר או בקיץ הנוכחי?
כנראה שברדה מרוצה מהמצב ולכן אני לא מבין איך אפשר להגיד שזו לא אשמתו.
גם הסגל הקיים, על כל מגרעותיו, יכול לשחק טוב יותר. זה לא ששחקנים סתם לא מדייקים במסירות, הם מוסרים לשחקנים שלא נמצאים בעמדה. או מגיעים אליה מאוחר מידי, או מוקדם מידי. זאת לא רק איכות הסגל, זה התיאום ביניהם. אם עונה שעברה זה היה מובן כי היינו קבוצה חדשה לגמרי, העונה כבר אין שום הצדקה.
לא להאמין אחרי הקבוצה האנמית והאפורה שראינו במוצש
קיבלנו היום חבורה של לוחמים, גברים, אדירים אחד אחד
ובראשם עומד אדון ברדה, שאפו ענק… יש לך חתיכת תחת !!!!
ראוי ליותר הערכה מכולם
הוא הצ׳ולו סימאונה שלנו.
משחק מרשים מאוד שלו ושל הקבוצה, תמיד עולים מחוייבים, הגנה ברזל, תמיד מאמינים.
עם קצת איכות מקדימה אנחנו לגמרי יכולים לקרוא תיגר השנה על כל הקבוצות.
ברדהבול לתפארת, כל הדברים הטובים בשיטה שלו באו לידי ביטוי, מנגד כל הדברים שלא טובים היה הרבה פחות בולטים היום אם בכלל. שמיים וארץ מהמשחק מול בית"ר שהיה לפני פחות משבוע.
יופי של משחק.