סגל הקבוצה - אשכול מתמשך

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
ranjef
קיבל.ה  2461 לייקים

הוקיץ' כתב: 05 יולי 2026, 10:54 מאחר והאשכול השני נסגר, אני אנצל את ההזדמנות כדי לעשות מה שנמנעתי ממנו עד כה ולאחל לו לסיים את הקריירה כמו המאמן שהוא כל כך רצה לשחק אצלו.
בן שרמוטה הוא ואבא שלו.
ולא רק זה - שהוא,אבא שלו,ואמא שלו - יבכו פי 100 על כל דמעה של ילד אוהד הפועל שהוא גרם לה.
ושגם רופאים בגרמניה לא יצליחו להציל לו את הקריירה.
זבל עופות.
Niro
קיבל.ה  2992 לייקים

purvis short כתב: 05 יולי 2026, 11:20 1. אסור להתעלם מכך שהיה פה כשל ניהולי גדול בדמות סעיף היציאה. גדול כתבתי? עצום!
2. אסור להתעלם מכך שהיה פה כשל מקצועי עצום של איטודיס בניהול הסגל הישראלי. אני לא רואה איך איטודיס יכול להמשיך כרגיל כרגע. ואגיד זאת כך: המאמן צריך להבין שכל משחק ליגה הוא קריטי עבורו. ושגביע ווינר הוא לא טורניר הכנה לעונה, אלא אירוע שהוא צריך להגיע אליו מוכן כמו למשחק יורוליג ולקחת אותו. אם הוא לא מבין את זה הוא מקרה אבוד והלך עלינו.
3. אסור להתעלם מכך שיש פה כשל תדמיתי גדול.
4. ועם זאת. הקיץ לקראת עונת 94/5. הפועל תל אביב מאבדת בקיץ ההוא את הסמל תומר שטיינהאור להפועל חולון, מוותרת (כן כן) על שמעון אמסלם לטובת הפועל חיפה ומשחררת את עמי נאווי האהוב. ננו מרקוביץ, אחד הזרים האהובים בתולדות הקבוצה משוחרר ואיתו דייויד ת'רדקיל שעובר לכסף הגדול של חולון.
מי מגיעים במקומם? בגזרת הזרים: מילטון ווגנר מבית"ר רמת גן ובאק ג'ונסון.
בישראלים? המתאזרח ג'יימס טרי, המכביסט גלעד כץ, ילד בשם מאיר טפירו שהיום הוא אהוב ואז היה נו וואן, מתאזרח בשם מארק קארבר ואחד בשם מיקי ברקוביץ האיש שהוא שם נרדף למכביזם.
אה, כן, והמאמן היה אחד, צביקה שרף המכביסט.
אני לא זוכר שמישהו אז אמר שזו לא הפועל, שאין הפועל, שאין ערכים. הבינו את המצב והמשיכו להגיע (ובנוגע למיקי ברקוביץ אפילו הייתה סקרנות גדולה לראות אותו במדים של הפועל).
הביאו מתאזרחים?? בושה וחרפה, זה נוגד לחלוטין את ערכי הפועל!!!
ranjef
קיבל.ה  2461 לייקים

חכה שתשמע שהיה גם ספונסר בשם בירה מכבי
purvis short
קיבל.ה  344 לייקים

ranjef כתב: 05 יולי 2026, 11:24 חכה שתשמע שהיה גם ספונסר בשם בירה מכבי
באותה עונה היה על החולצות גולדסטאר. אולי כדי לרכך :)
סמל אישי של משתמש
Hapolo
קיבל.ה  1131 לייקים

אייבר דה-בונלס כתב: 05 יולי 2026, 11:00
Hapolo כתב: 05 יולי 2026, 09:49 רציתי לומר לכל מי שהמעבר הזה שבר אותו או יותר מזה הפנה אותו נגד הקבוצה, שבפרספקטיבה של שנים קדימה, עם השאיפות של המועדון, עם האמצעים שהשקיעו ומשקיעים כדי לממש אותן, עם כל הקשיים שצריך להתמודד איתם כקבוצה ישראלית והפועל תל אביב בפרט, זה אחד המטומטמים כל הגוועלד הזה. שטיפת מוח יפה עשו לכם האולטראס והתקשורת. עם כמה שזה מבאס, עלינו בשנתיים 5 מדרגות ולפוצץ הכל בגלל שים מדר ובר טימור לא היו מרוצים מדקות המשחק שלהם בעונה הראשונה ביורוליג זה טרללת אחת גדולה
אח סליחה על הישירות אבל זאת הודעה כזאת מנותקת..

היום, 05.07.2026 - לא נשאר מהפועל תל אביב כלום. אין שום דבר שהופך את הקבוצה הזאת למשהו שדומה בכלל להפועל, קרוב לערכים של הפועל או ראוי להיקרא הפועל..

שחקנים? כל מי שמזוהה עם הפועל מת לעוף מפה
הגינות וקידום הכדורסל הישראלי? שיט שואו כזה לא היה פה שנים
קידום הכדורסלן הישראלי? קאדין מודה לך המון
ארגון אוהדים? נטש
הקהל הרחב? בהצלחה לגרום לו לרצות לבוא
אווירה ביציעים? הייתי בהלוויות יותר שמחות
עמותה? גופה עסוקה בקרבות אגו
אולם? יום עסל יום בסל
אפשר לרצות לנצח, אפשר לרצות להיות תחרותיים ו׳להתלכלך׳ אבל לא כשזה הופך להיות הDNA שלך
יותר מידי גורמים פה שיחקו עם הפועל כשם הייתה התינוק במשפט שלמה, בשונה מהסיפור התנכי - חתכו את התינוק לכל כך הרבה חתיכות שאין כבר מה להציל - וכן. גם אם תביא פה אליפות בארץ, למרות שמקצועית כרגע קברת את הסיכוי הזה

יתגדל ויתקדש שמי רבא.
אני לא אומר שיהיה טוב ושחסרות סיבות לגיטימיות להתייאש מהקבוצה. אני כן אומר שזה שמדר מעדיף להיות במכבי על כל סיבה שלא תיהיה ויש מספיק סיבות הגיוניות לזה שלא קשורות רק לאיטודיס אלא ליתרון של מכבי שנבנה במשך 60 שנה ומניות ביורוליג שבאים לידי ביטוי בדקות משחק שהם יכולים להעניק לו, וזה ששאר הישראלים שלנו שלא ברמת המפעל מבואסים מהקבוצה שלא שיתפה אותם כשהיא עם הגב על הקיר אלו סיבות ממש ממש אטומות ומטומטמות לנטוש את הקבוצה
רדיוס לבית"ר!
הוקיץ'
קיבל.ה  8977 לייקים

רדנקו כתב: 05 יולי 2026, 11:11 כדי שהיתרון הזה של בלאט יבוא לידי ביטוי צריך לשחק כדורסל מסויים. בטח לא זה ששיחקנו בעונה שעברה.
זה נכון גם לגבי גרנט, אם נרצה להפיק ממנו משהו בהתקפה ולא רק בהגנה.
אם נשחק גם עם שחקן בעמדה 3 שלא ממש שומר (כמו הזוניה שעליו מפנטזים) ועם ארבע שלא ממש שומר כמו לידיי, אנחנו נהיה קבוצת הגנה אפילו יותר גרועה משנה שעברה.
ואני לא בטוח שנהיה קבוצת התקפה הרבה יותר טובה לאור מצב השוק.
אולי החמישיה תהיה טובה יותר התקפית, אבל כשנעבור לחמישיה השניה אני לא יודע מה נצליח לתת בהתקפה.
אין ספק שאיטודיס יצטרך לעשות התאמות, אבל בלאט הוכיח לאורך הקריירה יכולת לבוא לידי ביטוי בכל קבוצה שהוא היה בה ותחת כל מאמן וכל סגנון משחק, גם אם הסגנון של קטש בהחלט מיקסם את היכולות שלו. הוא פשוט שחקן מאוד חד ומהיר מחשבה.
ואת זה אני אומר בתור חובב קטן מאוד של אדון בלאט.
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  789 לייקים

Niro כתב: 05 יולי 2026, 11:23
purvis short כתב: 05 יולי 2026, 11:20 1. אסור להתעלם מכך שהיה פה כשל ניהולי גדול בדמות סעיף היציאה. גדול כתבתי? עצום!
2. אסור להתעלם מכך שהיה פה כשל מקצועי עצום של איטודיס בניהול הסגל הישראלי. אני לא רואה איך איטודיס יכול להמשיך כרגיל כרגע. ואגיד זאת כך: המאמן צריך להבין שכל משחק ליגה הוא קריטי עבורו. ושגביע ווינר הוא לא טורניר הכנה לעונה, אלא אירוע שהוא צריך להגיע אליו מוכן כמו למשחק יורוליג ולקחת אותו. אם הוא לא מבין את זה הוא מקרה אבוד והלך עלינו.
4. ועם זאת. הקיץ לקראת עונת 94/5. הפועל תל אביב מאבדת בקיץ ההוא את הסמל תומר שטיינהאור להפועל חולון, מוותרת (כן כן) על שמעון אמסלם לטובת הפועל חיפה ומשחררת את עמי נאווי האהוב. ננו מרקוביץ, אחד הזרים האהובים בתולדות הקבוצה משוחרר ואיתו דייויד ת'רדקיל שעובר לכסף הגדול של חולון.
בישראלים? המתאזרח ג'יימס טרי, המכביסט גלעד כץ, ילד בשם מאיר טפירו שהיום הוא אהוב ואז היה נו וואן, מתאזרח בשם מארק קארבר ואחד בשם מיקי ברקוביץ האיש שהוא שם נרדף למכביזם.
אני לא זוכר שמישהו אז אמר שזו לא הפועל, שאין הפועל, שאין ערכים. הבינו את המצב והמשיכו להגיע (ובנוגע למיקי ברקוביץ אפילו הייתה סקרנות גדולה לראות אותו במדים של הפועל).
הביאו מתאזרחים?? בושה וחרפה, זה נוגד לחלוטין את ערכי הפועל!!!
דש ממנקו
Xavi
קיבל.ה  2143 לייקים

שורה תחתונה מקצועית בלבד אם החלון הזה מסתכם בגזרת הישראלים בתמיר + קרינגטון על מדר, לדעתי זה נחשב שהתחזקנו
שונא_מכבי
קיבל.ה  263 לייקים

מסכים עם הכל.
לגבי סעיף 4 - שים לב לשנה שאתה מציין - עונת 94/5. אולטראס הפועל הוקם בשנת 1999. אני ממש לא טוען שמקור כל המחאה שאנחנו רואים עכשיו וההחרמות הן בגלל אולטראס הפועל. לעופר ינאי והמהלכים שלו יש לא מעט תרומה, בטח לעובדה שההחרמה והמיאוס שחלק מהאוהדים חשים מהקבוצה חלחל גם לאוהדים שאינם נמנים על האולטראס ו/או שאינם ממעריצי הארגון.
אבל, אני כן אומר, שהנרטיב ששולט ברשתות החברתיות על "קידום השחקן הישראלי", על "ערכי הפועל" וכל מיני קשקושים אחרים, בהחלט הועצם בגלל האולטראס ובפרט, לאחר הקמת העמותה והשיבה של הקבוצה לרלוונטיות.
אני יכול להעיד על עצמי - אני אוהד הפועל תל אביב הרבה לפני שנת 1999. וגם הרבה לפני שנת 94/5. הנרטיב של הפועל תל אביב כדורסל שאני זוכר היה אנחנו רוצים לדפוק את מכבי. בכל מחיר. גם אם זה לשחק בכללים שלהם - ולכן, הוחתמו תמיד בהפועל מתאזרחים, והרבה מהם. ניסינו לשים יד על שחקני מכבי תל אביב, כמובן ברוב המקרים ללא הצלחה. וברור שבאנו בטענות על כל ההקלות שמכבי קיבלו לאורך השנים - בעיקר כי הם פגעו בכדורסל הישראלי בכלל אבל בהפועל בפרט. כל הניסיון הזה של רומנטיזציה, ולהגיד שערכי הפועל זה שיתוף ישראלים (ואת זה מעצימים אוהדים שטוענים שהם מייצגים את הפועל ולא את ישראל כן?) זה הרבה מאוד כדי להמשיך ולהילחם בעופר ינאי, וגם קצת נאיביות, רומנטיזציה, סוג של אליטיזם של האולטראס וחלק מאוהדי הקבוצה שכנראה מכירים את ההיסטוריה שלה פחות טוב ממני.
סמל אישי של משתמש
Rak-Hapoel
קיבל.ה  122 לייקים

ושרף כ"כ שנא את מיקי עוד מהתקופה במכבי שבקושי נתן לו לשחק למרות שנתן רגעי קסם מופלאים בדקות המעטות בהן כן שיחק.
תרדקיל, ננו ותומר...אוי מה היה פעם :) זוכר את כולם אפילו שהייתי ילד קטן מאד

יותר מהכל אני מתגעגע לכדורסל האירופי בו לאליפות בארץ (בכל מדינה) כן היתה משמעות ולא נטו יוקרה בלי שום משמעות מעבר.
היורוליג והשיריונים שלהם פשוט השמידו הרסו את היופי בספורט, והבעיה הכי גדולה היא שאם אתה לא שם אתה לעד תהיה second tier שחי מפירורים.

זה מרגיש כאילו אין כבר שום משמעות לליגות המקומיות בכלל והן אוסף שלם של משחקי אימון.
מה בעצם היה נותן לירושלים למשל לזכות באליפות? יוקרה, כבוד, ו...? מה מכאן?
זה כיף לזכות באליפות ומאד רציתי שנזכה אבל העונה של ירושלים לצורך העניין נגמרה הלכה למעשה בשניה שהודחו מהיורוקאפ
:hapoel: 'רק הפועל' זמינה בחנות האפליקציות. תבלו.
purvis short
קיבל.ה  344 לייקים

אתה כל כך צודק. וצריך להודות גם שחלק נכבד מהבלגן הנוכחי הוא תוצאה של היעדר שיריון.
עם שיריון כל כך הרבה בעיות מקצועיות היו יכולות להיפתר, כמו שיתוף ישראלים וכו'. לחילופין אם בכלל לא היו שיריונים (הכי טוב) אז כל קבוצות היורוליג היו במאבק מיקום מטורף ולא רק הפועל, כששאר הקבוצות רגועות כי יש להן שיריון.
האתגר הכי גדול של הפועל הוא התמרון בין הרצון לעשות פלייאוף ביורוליג לבין המחיר שזה גובה מהליגה. פתרון אין לי. אבל אני יודע שקשה עד בלתי אפשרי לנהל מועדון בסטרס הזה.
d.k.
קיבל.ה  27 לייקים

יש כיום 8 ישראלים בכירים, שהייתי מגדיר אותם רמה 1 ,
מדובר בשחקנים עם יכולת לתרום ברמת יורוליג (מעטים מהרשימה) או ברמות הגבוהות שליורוקאפ.
כמובן שביניהם ניתן לעשות חלוקה פנימית.
שחקנים: סורקין, ליף, מדר, גור לביא, בלאט, קרינגטון, גינת וזוסמן.
עדיין יש כאן 3 שחקנים שישחקו ככל הנראה בהפועל,
אז אם לשים אמוציות בצד, אי אפשר להגיד שבגזרת ישראלים מצב כזה קטסטרופאלי...
סמל אישי של משתמש
אייבר דה-בונלס
קיבל.ה  990 לייקים

Nati כתב: 05 יולי 2026, 11:12
הוקיץ' כתב:
אייבר דה-בונלס כתב: 05 יולי 2026, 11:00

אח סליחה על הישירות אבל זאת הודעה כזאת מנותקת..

היום, 05.07.2026 - לא נשאר מהפועל תל אביב כלום. אין שום דבר שהופך את הקבוצה הזאת למשהו שדומה בכלל להפועל, קרוב לערכים של הפועל או ראוי להיקרא הפועל..

שחקנים? כל מי שמזוהה עם הפועל מת לעוף מפה
הגינות וקידום הכדורסל הישראלי? שיט שואו כזה לא היה פה שנים
קידום הכדורסלן הישראלי? קאדין מודה לך המון
ארגון אוהדים? נטש
הקהל הרחב? בהצלחה לגרום לו לרצות לבוא
אווירה ביציעים? הייתי בהלוויות יותר שמחות
עמותה? גופה עסוקה בקרבות אגו
אולם? יום עסל יום בסל

אפשר לרצות לנצח, אפשר לרצות להיות תחרותיים ו׳להתלכלך׳ אבל לא כשזה הופך להיות הDNA שלך

יותר מידי גורמים פה שיחקו עם הפועל כשם הייתה התינוק במשפט שלמה, בשונה מהסיפור התנכי - חתכו את התינוק לכל כך הרבה חתיכות שאין כבר מה להציל - וכן. גם אם תביא פה אליפות בארץ, למרות שמקצועית כרגע קברת את הסיכוי הזה

יתגדל ויתקדש שמי רבא.
זכותך המלאה להרגיש כך ואני בהחלט ממליץ לך לא להגיע למגרשים אם כך אתה מרגיש.
משום מה,יש לא הרגשה שגם לפני זה הוא לא ממש הגיע.
היי :heart:

מבין את הגישה והמחשבה שאני אדם שבא רק לסכסך, לפגוע ולפלג
מזמין את כולכם לעבור להודעות קודמות שלי ולראות שאני הייתי בפורום כאן אחד מהתומכים הכי גדולים למעבר ליד אליהו, הייתי בשנתיים האחרונות מנויי ליד אליהו ואני *בטוח* שכל מי שמגיע למשחקים ביד אליהו יזהה את הפרצוף שלי ברגע שהוא יראה.. מחרים אני ממש לא, אפילו רחוק מזה

כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שהזהות של הפועל תל אביב תאבד כי עברנו לאולם אחר, גיחחתי בעיקר.. כי זהות מבחינתי זה לא אולם עירוני
כשאמרו לי חבריי ליציעים לשעבר שהם לא באים כי האולטראס לא מגיע, זה ביאס אותי אבל לא מידי.. כי הפועל תל אביב הייתה לפני האולטראס והפועל תל אביב חשובה יותר מארגון אוהדים כזה או אחר, במיוחד אם הארגון הזה לא יודע לקחת את טובת הפועל מעל טובתו האישית.
כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שהזהות של הפועל תל אביב תאבד כי אנחנו משחקים בליגה הפרטית, הבנתי אותם ועדיין - ידעתי שזאת הדרך היחידה להתמודד כשווה בין שווים בכדורסל האירופי שמתקדם בצעדי ענק לNBA EUROPE
כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שלפנות לשחקנים תחת חוזה מקבוצות קטנות כדי שיחחמו לך את הספסל שנייה לפני הפלייאוף, זזתי באי נוחות.. כי שנאתי שעשו את זה לנו, ואמרתי לעצמי שככה זה בכדורסל ושגם ככה הפערים רק גדלים
כשעלינו לשחק ביורוליג בלי שחקן ישראלי אחד על הפרקט, אמרתי לעצמי שזה נורא אך מובן, כי אנחנו חייבים להבטיח שיריון ואנחנו עדיין לא מכבי.
כשהשפילו את בר טימור וגיא פלטין והעלו אותם ל20 שניות כאילו היו רבינוביץ׳ - התחרפנתי.
כשהעלו את איתי שגב שאיבד אבא(!) באותו יום ועדיין נרשם בסגל, ב30 הפרש כדי לתת לשחקנים שביזו את הפרקט לנוח - רתחתי.
כשאומרים בריש גלי שלושת הסמלים הכי גדולים של הפועל תל אביב בעשור האחרון, כש2 מהם הם אולי 2 הסמלים הכי גדולים של המועדון הזה ברגל ובסל בעידן הנוכחי שהם *ממש* לא רוצים לשחק בהפועל ומעדיפים לקבל הרבה פחות כסף רק כדי להיות במקום שמעריכים אותם ולא במקום רקוב מבפנים

הדבר היחיד שנשאר מהפועל *שלי* השנה זה בר טימור, תומר גינת וים מדר - ואם הם נוטשים בצורה כזאת גלויה, לא מתוך שיקול מקצועי, סימן שמשהו מאוד חולה בהפועל תל אביב מודל 2026 ואני באמת מקווה שאני טועה אבל אם השנה הגיעו 1000 איש למשחקים מול גלבוע, קשה לי להאמין שעונה הבאה יבואו יותר מ400

מבחינתי הפועל תל אביב סל מתה.. נלחמתי במשך שנתיים להציל את הקבוצה הזאת, אני לא תומך אולטראס ואף רחוק מזה, אבל לא נשאר במועדון הזה שום דבר שאני יכול לקרוא לו הפועל

זאת דעתי, מעריך כל מי שעדיין לא נשבר, הלב שלי לא מסוגל להכיל יותר
גרופינקל טוב בהתקפה, קאניונדו טוב בהכל
ביוניק מאן
קיבל.ה  33 לייקים

אם באמת הזוניה ולידיי יגיעו הקו במדיניות הרכש ברורה.
להביא מקסימום כישרון, מינימום סיכונים, רצפה גבוהה ושזה יספיק ל8.

אבל צריך להגיד שבסגל המסתמן אין שום תשובה למכבי בבניית הסגל - אודיאסי ודן אוטורו לפי כל הנתונים המתקדמים הם ריבאונדרים בינוניים מינוס. אם לא נביא סנטר במקום מוטלי שיכול להפוך את הצבע שלנו למקום שקצת מרתיע להתקרב אליו אז זה שוב פעם יוכרע על ריבואנד. (בולומבוי, דונטה הול).
את הבעיה במצבת הפורוורדים מול הורד ובריסט/קולסון אין מי שיפתור (ווינריט ולידיי לא שחקנים שיכולים להתמודד הגנתית עם המכונה המשומנת הזו ולדעתי שניהם גם לא ירשמו).
בגארדים אנחנו שוב פעם עם שחקנים פריכים הגנתית כמו מיציץ, בלאט, קרינגטון ובראיינט.

מעבר לסגל הישראלי והעליונות על הקוים, הפערים הפיזיים בינינו לבין מכבי רק מתרחבים
אוהד כורסא
קיבל.ה  918 לייקים

אייבר דה-בונלס כתב: 05 יולי 2026, 12:37
הוקיץ' כתב: זכותך המלאה להרגיש כך ואני בהחלט ממליץ לך לא להגיע למגרשים אם כך אתה מרגיש.

מבין את הגישה והמחשבה שאני אדם שבא רק לסכסך, לפגוע ולפלג
מזמין את כולכם לעבור להודעות קודמות שלי ולראות שאני הייתי בפורום כאן אחד מהתומכים הכי גדולים למעבר ליד אליהו, הייתי בשנתיים האחרונות מנויי ליד אליהו ואני *בטוח* שכל מי שמגיע למשחקים ביד אליהו יזהה את הפרצוף שלי ברגע שהוא יראה.. מחרים אני ממש לא, אפילו רחוק מזה

כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שהזהות של הפועל תל אביב תאבד כי עברנו לאולם אחר, גיחחתי בעיקר.. כי זהות מבחינתי זה לא אולם עירוני
כשאמרו לי חבריי ליציעים לשעבר שהם לא באים כי האולטראס לא מגיע, זה ביאס אותי אבל לא מידי.. כי הפועל תל אביב הייתה לפני האולטראס והפועל תל אביב חשובה יותר מארגון אוהדים כזה או אחר, במיוחד אם הארגון הזה לא יודע לקחת את טובת הפועל מעל טובתו האישית.
כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שהזהות של הפועל תל אביב תאבד כי אנחנו משחקים בליגה הפרטית, הבנתי אותם ועדיין - ידעתי שזאת הדרך היחידה להתמודד כשווה בין שווים בכדורסל האירופי שמתקדם בצעדי ענק לNBA EUROPE
כשאמרו לי חבריי ליציעים לפני שנתיים שלפנות לשחקנים תחת חוזה מקבוצות קטנות כדי שיחחמו לך את הספסל שנייה לפני הפלייאוף, זזתי באי נוחות.. כי שנאתי שעשו את זה לנו, ואמרתי לעצמי שככה זה בכדורסל ושגם ככה הפערים רק גדלים
כשעלינו לשחק ביורוליג בלי שחקן ישראלי אחד על הפרקט, אמרתי לעצמי שזה נורא אך מובן, כי אנחנו חייבים להבטיח שיריון ואנחנו עדיין לא מכבי.
כשהשפילו את בר טימור וגיא פלטין והעלו אותם ל20 שניות כאילו היו רבינוביץ׳ - התחרפנתי.
כשהעלו את איתי שגב שאיבד אבא(!) באותו יום ועדיין נרשם בסגל, ב30 הפרש כדי לתת לשחקנים שביזו את הפרקט לנוח - רתחתי.
כשאומרים בריש גלי שלושת הסמלים הכי גדולים של הפועל תל אביב בעשור האחרון, כש2 מהם הם אולי 2 הסמלים הכי גדולים של המועדון הזה ברגל ובסל בעידן הנוכחי שהם *ממש* לא רוצים לשחק בהפועל ומעדיפים לקבל הרבה פחות כסף רק כדי להיות במקום שמעריכים אותם ולא במקום רקוב מבפנים

הדבר היחיד שנשאר מהפועל *שלי* השנה זה בר טימור, תומר גינת וים מדר - ואם הם נוטשים בצורה כזאת גלויה, לא מתוך שיקול מקצועי, סימן שמשהו מאוד חולה בהפועל תל אביב מודל 2026 ואני באמת מקווה שאני טועה אבל אם השנה הגיעו 1000 איש למשחקים מול גלבוע, קשה לי להאמין שעונה הבאה יבואו יותר מ400

מבחינתי הפועל תל אביב סל מתה.. נלחמתי במשך שנתיים להציל את הקבוצה הזאת, אני לא תומך אולטראס ואף רחוק מזה, אבל לא נשאר במועדון הזה שום דבר שאני יכול לקרוא לו הפועל

זאת דעתי, מעריך כל מי שעדיין לא נשבר, הלב שלי לא מסוגל להכיל יותר
מזדהה.
בעיקר מזדהה עם הטענה שכולם אשמים.
הלוואי זה יעבור לי. לא רואה את עצמי מחדש מנוי.
בשביל ההגינות אציין שבסיטואציה הנוכחית שכרטיסים נמכרים במחירי רצפה - עסקה מאוד לא משתלמת.
נערך לאחרונה על ידי אוהד כורסא ב 05 יולי 2026, 13:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3964 לייקים

כמו שכבר כתבתי בעבר , יש עדיין "בהפועל שלי" את השם , הצבע והסמל , אלו הדברים הבסיסיים מבחינתי שהופכים את הפועל תל אביב להפועל תל אביב.
אני מוכן לקבל את זה (בדומה למה שנספח ההסכם של העמותה מול עופר ניסה לקבוע) שיש גם חשיבות לאולם.

כל שאר הדברים , הם ברי חלוף , באים והולכים , היתה הפועל לפני ותהיה הפועל אחרי.
lior777
קיבל.ה  279 לייקים

הבאנו עכשיו 2 שחקנים שלא כל כך שומרים (בלאט וקרינגטון) נניח שגם לידיי בדרך שגם הוא לא שומר טוב, אז מי הולך לעשות הגנה בסגל הזה? מאוד מקווה שהזרים הנוספים שיגיעו יהיו עם אורנטציה הגנתית אחרת אנחנו בבעיה רצינית.
purvis short
קיבל.ה  344 לייקים

ביוניק מאן כתב: 05 יולי 2026, 12:55 אם באמת הזוניה ולידיי יגיעו הקו במדיניות הרכש ברורה.

אבל צריך להגיד שבסגל המסתמן אין שום תשובה למכבי בבניית הסגל - אודיאסי ודן אוטורו לפי כל הנתונים המתקדמים הם ריבאונדרים בינוניים מינוס. אם לא נביא סנטר במקום מוטלי שיכול להפוך את הצבע שלנו למקום שקצת מרתיע להתקרב אליו אז זה שוב פעם יוכרע על ריבואנד. (בולומבוי, דונטה הול).
את הבעיה במצבת הפורוורדים מול הורד ובריסט/קולסון אין מי שיפתור (ווינריט ולידיי לא שחקנים שיכולים להתמודד הגנתית עם המכונה המשומנת הזו ולדעתי שניהם גם לא ירשמו).
בגארדים אנחנו שוב פעם עם שחקנים פריכים הגנתית כמו מיציץ, בלאט, קרינגטון ובראיינט.

מעבר לסגל הישראלי והעליונות על הקוים, הפערים הפיזיים בינינו לבין מכבי רק מתרחבים
הבעיה היא שגם אם תביא נגיד את טייריק ג'ונס (סתם דוגמא), איך תרשום אותו לסדרה מול מכבי? במקום אוטורו? תרשום שני סנטרים זרים? אתה תהיה בבעיה ככה או ככה. ואני לחלוטין מסכים שחסר ריבאונדר (אבל גם חסר סנטר עם קליעה. עם זאת אם באמת לידיי אצלי ו3 עם קליעה אז אני יכול להסתדר עם סנטרים בלי קליעה)
Niro
קיבל.ה  2992 לייקים

עוד לא הבנתם שמעניין את הזין למנהל המקצועי שלנו ההתאמה למכבי? צלמו מסך, איש ויינרייט נרשם בחמישייה שלנו לפלייאוף גם בשנה הבאה.
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  789 לייקים

הוקיץ' כתב: זכותך המלאה להרגיש כך ואני בהחלט ממליץ לך לא להגיע למגרשים אם כך אתה מרגיש.

הוא רצה לעלות לשחק אבל העיקר שרתחת
redead
קיבל.ה  952 לייקים

Niro כתב: 05 יולי 2026, 13:22 עוד לא הבנתם שמעניין את הזין למנהל המקצועי שלנו ההתאמה למכבי? צלמו מסך, איש ויינרייט נרשם בחמישייה שלנו לפלייאוף גם בשנה הבאה.
לא הבנתי מה אתה רוצה ? אתה בעצם אומר שהם עושים דווקא כדי להפסיד למכבי ?
או שלתפיסתך הם חושבים שווינרייט הוא ה4 הכי טוב ביורוליג (שחשוב להם מאוד) אבל מאוד גרוע בהתאמה נגד מכבי ?
רק הפועל
קיבל.ה  3257 לייקים

מצחיק פה שמקשקשים בלי סוף על הסגל הישראלי אבל בסוף מה שנתן למכבי את האליפות זה הזרים ואנחנו היינו עם החלאת אדם
Niro
קיבל.ה  2992 לייקים

redead כתב: 05 יולי 2026, 13:35
Niro כתב: 05 יולי 2026, 13:22 עוד לא הבנתם שמעניין את הזין למנהל המקצועי שלנו ההתאמה למכבי? צלמו מסך, איש ויינרייט נרשם בחמישייה שלנו לפלייאוף גם בשנה הבאה.
או שלתפיסתך הם חושבים שווינרייט הוא ה4 הכי טוב ביורוליג (שחשוב להם מאוד) אבל מאוד גרוע בהתאמה נגד מכבי ?
הסקת המסקנות שלך היא משהו.
אני אומר שמבחינתם ההתאמה למכבי היא נמוכה בסדר העדיפויות, ומה שחשוב להם זה הסגל ליורוליג, שם אין הגבלת זרים.
purvis short
קיבל.ה  344 לייקים

אם איש ויינרייט נרשם למשחק אחד במסגרת המקומית. גם אם זה המשחק הראשון בגביע ווינר - איטודיס וכל הצוות היווני צריך להיות מפוטר.
redead
קיבל.ה  952 לייקים

Niro כתב: 05 יולי 2026, 13:40
אני אומר שמבחינתם ההתאמה למכבי היא נמוכה בסדר העדיפויות, ומה שחשוב להם זה הסגל ליורוליג, שם אין הגבלת זרים.
אין ספק ששנה שעברה הם שמו את היורוליג במקום הראשון
מה יקרה השנה? אלוהים גדול
קרינגטון מגיע בדיוק בשביל זה
עופר כבר התראיין שתהיה קבוצה יותר טובה לליגה
Niro
קיבל.ה  2992 לייקים

redead כתב: 05 יולי 2026, 13:47
Niro כתב: 05 יולי 2026, 13:40

אין ספק ששנה שעברה הם שמו את היורוליג במקום הראשון
מה יקרה השנה? אלוהים גדול
קרינגטון מגיע בדיוק בשביל זה
עופר כבר התראיין שתהיה קבוצה יותר טובה לליגה
לא יודע לגבי קבוצה יותר טובה בליגה, תהיה לנו בעיה ענקית מול מכבי, בלי שום קשר לשאר הזרים שיגיעו. ברייאנט יירשם כ2? אין לנו שום גארד ששומר טוב POA ויכול לשמור על מובילי הכדור של מכבי, בטח כשיהיו להם את מדר, קלארק, ועוד גארד זר. ברייאנט יירשם ב3? אנחנו בנחיתות פיזית גדולה מולם, בטח כשה4 המסתמן שלנו הוא אנדרסייזד ולא בדיוק שומר או ריבאונדר גדול.
ביוניק מאן
קיבל.ה  33 לייקים

purvis short כתב: 05 יולי 2026, 13:12
ביוניק מאן כתב: 05 יולי 2026, 12:55 אם באמת הזוניה ולידיי יגיעו הקו במדיניות הרכש ברורה.

הבעיה היא שגם אם תביא נגיד את טייריק ג'ונס (סתם דוגמא), איך תרשום אותו לסדרה מול מכבי? במקום אוטורו? תרשום שני סנטרים זרים? אתה תהיה בבעיה ככה או ככה. ואני לחלוטין מסכים שחסר ריבאונדר (אבל גם חסר סנטר עם קליעה. עם זאת אם באמת לידיי אצלי ו3 עם קליעה אז אני יכול להסתדר עם סנטרים בלי קליעה)
כדי לנצח את מכבי בסדרה מעבר לטיפוח הישראלים במהלך העונה וניהול הסגל צריך לטפל בבעיות הטקטיות.

כן. כל זמן שאין רומן סורקין 2 סנטרים זרים זה מאסט.
ורצוי ששניהם יהיו עם יכולת לשמור.

אודיאסי גבר שבגברים, הוא ממוקם נמוך מאוד בריבאונד פר דקה ביורוליג ומה שג'יילן הורד עשה לו בריבאונד שם אותו מבחינתי באותו מועדון עם איש ווינרייט ככזה שלא צריך לשחק בפלייאוף יותר (ווינרייט גם לא להירשם לכל הליגה).
צריך מישהו שקצת ירתיע את מכבי להיכנס לצבע, איום חסימה, ריבאונד, משהו.
בולומבוי נניח, ממוקם בצמרת הטבלה של ריבאונד פר דקה, ובעונה שעברה היה מקום 1.

צריך מצבת פורוורדים חזקה יותר מול הכנופיה הזו של בריסט/קולסון, הורד, ריימן, לביא, ליף.
שתעמוד פיזית מולם באחד על אחד, לפחות באיזור.
בריסט והורד קלעו סלים בסדרה הזו כאילו הם משחקים נגד ילדים.
ציפיתי שנביא ליילס או בונגה שלפחות הסייז יוכל להביא אימפקט הגנתי, לידיי זה שחקן מדהים התקפית הגנתית הוא לא יהווה פתרון לבעיה הזו ולא בטוח שהוא יהיה חלק מ5 הזרים (עם כמה שמצחיק להגיד את זה).

וגארדים צריך שחקן אחד שאפשר להפקיד אותו על שחקן מפתח של מכבי.
למכבי יש את קלארק שהוא שומר מדהים, בריסט, הורד כולם יכולים לשמור שחקן מפתח, אפשר לתמרן, אפשר לייצר הרכב חילופים.
לנו אין שחקן שיכול לשבור חסימות/לעמוד אתלטית-זריזות מול קלארק/לונדברג.

אני לא חושב שצריך לבנות עכשיו קבוצת הגנה מותאמת אישית למכבי.
אבל צריך להבין שמכבי של קטש, עם השדרוגים, עם ההמשכיות, עם האוטומציה היא מכונה התקפית מול כל יריבה. ולשחק מולה עם מגבלת זרים זה אירוע אחר. צריך שחקנים שמתאימים לליגת העל לא ליורוליג.
אתלטים, זריזים.

לדעתי מיציץ/בראיינט אחד מהם לא צריך להיות חלק מ''הקבוצה למשחקי תואר'' אני חושב שאיזון ותיאום זה שם המשחק פה.
הוקיץ'
קיבל.ה  8977 לייקים

באמת שאני לא מבין את הפאניקה פה.
קודם כל, יש בסגל הנוכחי שחקנים סופר פיזיים ואתלטיים - בלייקני, אוטורו, אודיאסי. בראיינט הוא לא אתלט גדול בשום צורה, אבל הוא כנראה הריבאונדר הכי טוב בעמדה שלו ביורוליג. דבר שני, יש עוד כך הרבה שחקנים חסרים, שלא ברור לי איך אפשר להגיד משהו על המצ'אפ שלנו מול מכבי. לצורך העניין, אם הזוניה חותם זה כבר סיפור אחר לגמרי. אין עוד שחקן בכדורסל האירופי עם שילוב כזה של סייז, פיזיות ואתלטיות. אפילו אם לידיי חותם, וכבר הבעתי את דעתי על כך שאני פחות מתחבר להחתמה הזאת בדיוק מהסיבות שעלו, הוא אמנם שחקן אנדרסייזד ולא אתלטי במיוחד (לפחות בשלב הזה בקריירה שלו), אבל מדובר בחתיכת בריון ואחד ממספרי הארבע הכי פיזיים שיש באירופה. חוץ מזה, אם טופין אכן יחתום אז הוא אתלט על לכדורסל האירופי, יגיע עוד רכז זר וכו'.
מציע לחכות בסבלנות לפני שיוצאים בקביעות נחרצות.
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  2095 לייקים

מהן האופציות לרכז זר מחוץ ליורוליג, כלומר פליטי נבא או ג'י ליג? יש מישהו מעניין? נזק גדול שים מדר עשה לנו לדעתי, זה שאם הוא היה חותך מוקדם יותר עופר היה מתאבד על מונטרו או פרנסיסקו או מילר-מקינטייר או רכז בקליבר הזה. כל הרכזים מהשורה הראשונה ביורוליג כבר חתומים על חוזים חדשים
סמל אישי של משתמש
porthos
קיבל.ה  363 לייקים

לוקה וילדוזה מבולוניה זו אופציה בשבילינו?
סמל אישי של משתמש
Rak-Hapoel
קיבל.ה  122 לייקים

הוקיץ' כתב: 05 יולי 2026, 14:35 באמת שאני לא מבין את הפאניקה פה.
קודם כל, יש בסגל הנוכחי שחקנים סופר פיזיים ואתלטיים - בלייקני, אוטורו, אודיאסי. בראיינט הוא לא אתלט גדול בשום צורה, אבל הוא כנראה הריבאונדר הכי טוב בעמדה שלו ביורוליג. דבר שני, יש עוד כך הרבה שחקנים חסרים, שלא ברור לי איך אפשר להגיד משהו על המצ'אפ שלנו מול מכבי. לצורך העניין, אם הזוניה חותם זה כבר סיפור אחר לגמרי. אין עוד שחקן בכדורסל האירופי עם שילוב כזה של סייז, פיזיות ואתלטיות. אפילו אם לידיי חותם, וכבר הבעתי את דעתי על כך שאני פחות מתחבר להחתמה הזאת בדיוק מהסיבות שעלו, הוא אמנם שחקן אנדרסייזד ולא אתלטי במיוחד (לפחות בשלב הזה בקריירה שלו), אבל מדובר בחתיכת בריון ואחד ממספרי הארבע הכי פיזיים שיש באירופה. חוץ מזה, אם טופין אכן יחתום אז הוא אתלט על לכדורסל האירופי, יגיע עוד רכז זר וכו'.
הצצתי קצת בסטאטס של לידיי.
הבחור על 50% מעבר לקשת! ב 3.5 זריקות למשחק ביורוליג. לא איזו כמות שלשות אדירה, אבל רוב אלו שלפניו בכמות הזריקות לשלוש הם גארדים
:hapoel: 'רק הפועל' זמינה בחנות האפליקציות. תבלו.
סמל אישי של משתמש
אייבר דה-בונלס
קיבל.ה  990 לייקים

iamgabormarton כתב: 05 יולי 2026, 13:29

הוא רצה לעלות לשחק ולתרום לקבוצה ולעזור לה לנצח במשחק הזה.. זה ברור לי! איתי שגב הוא מקצוען ונשמה שאני עוד טיפה מכיר אישית כדי להעריך אותו המון

הוא לא עלה לשחק כדי לעזור לקבוצה לנצח כן? מילא אם היית אומר לי שהוא קיבל 2 דקות פה שם לתת מנוחה לסנטרים תוך כדי משחק הייתי מבין אותך

איתי שגב עלה *אחרי* שהמשחק הזה גמור, ב25+ הפרש למכבי, 5 דקות לסוף פלוס מינוס כשאיטודיס החליט שהוא מוריד את כל הכוכבים שלו ושומר אנרגיה למשחק 3
הוא עלה לשחק *ביום שאבא שלו נפטר* רק כדי שהזרים שהסריחו את הפרקט במשחק הזה יוכלו לנוח עוד 5 דקות לקראת משחק 3

האם ספורטיבית זה היה נכון? אולי
האם יכלו לעלות כל אחד אחר ולכבד את הבן אדם ולא לעלות אותו כשהמשחק גמור? מה אין לו רגשות? מה היה כל כך קריטי לשלב אותו בשיא המשחק הגם ככה חרא הזה?
גרופינקל טוב בהתקפה, קאניונדו טוב בהכל
Money
קיבל.ה  1194 לייקים

להפועל יש 9 זרים חתומים לעונה הבאה
בתקווה שנשחרר לפחות 3(איש מוטלי ומלקולום)
סמל אישי של משתמש
iamgabormarton
קיבל.ה  789 לייקים

אייבר דה-בונלס כתב: 05 יולי 2026, 16:57
iamgabormarton כתב: 05 יולי 2026, 13:29

הוא רצה לעלות לשחק ולתרום לקבוצה ולעזור לה לנצח במשחק הזה.. זה ברור לי! איתי שגב הוא מקצוען ונשמה שאני עוד טיפה מכיר אישית כדי להעריך אותו המון

הוא לא עלה לשחק כדי לעזור לקבוצה לנצח כן? מילא אם היית אומר לי שהוא קיבל 2 דקות פה שם לתת מנוחה לסנטרים תוך כדי משחק הייתי מבין אותך

איתי שגב עלה *אחרי* שהמשחק הזה גמור, ב25+ הפרש למכבי, 5 דקות לסוף פלוס מינוס כשאיטודיס החליט שהוא מוריד את כל הכוכבים שלו ושומר אנרגיה למשחק 3
הוא עלה לשחק *ביום שאבא שלו נפטר* רק כדי שהזרים שהסריחו את הפרקט במשחק הזה יוכלו לנוח עוד 5 דקות לקראת משחק 3

האם ספורטיבית זה היה נכון? אולי
האם יכלו לעלות כל אחד אחר ולכבד את הבן אדם ולא לעלות אותו כשהמשחק גמור? מה אין לו רגשות? מה היה כל כך קריטי לשלב אותו בשיא המשחק הגם ככה חרא הזה?
לא יודע אם איבדת מישהו ומקווה שלא.. אבל כל אחד לוקח את זה למקום אחר
הוא אמר למועדון שהוא רוצה להירשם למשחק ומאמין שהוא רצה לעלות אפילו לשניה כדי לכבד את אביו אחרת הוא לא היה מבקש להירשם
ביוניק מאן
קיבל.ה  33 לייקים

בלייקני אוטורו ואודיאסי הם אצלטיים ופיזיים לעומת מה שיש לך בקבוצה, לא לעומת מה שיש לשאר.

ראיתי את אודיאסי, הורד סורקין והנקינס קירקסו אותו ולקחו לו ריבןאנדים מעל הראש, סורקין חוסם אותו כמו שחוסם ילד.

בלייקני ספק אם יירשם בפלייאוף, יש תחרות ואם הזוניה יגיע ובראיינט יהיה כשיר אז אתה מדבר פה על שחקן שלא בטוח ישחק.
והוא לא שחקן הגנה, הוא שחקן אתלט שלפעמים שומר ונותן איזה בלוק.
הוא לא לוחץ את הכדור, הוא לא ישבור חסימות, הוא לא שיטתי. זה גימיק. כמו שאתה אוהב.

מיציץ ובראיינט שחקנים פריכים פיזית, ושניהם לא יביאו צבע במשחק הכרעה בהיכל.
ושניהם לא שוברי שיוויון באליפות.
ליגת ווינר סל זה ענף בפני עצמו, צריך להבין את הליגה.
זריזים, אצלטיים, גארדים עם קליעה ומגרש פתוח.

אני חוזר, עד שלא נמצא דרך להעלות את הרמה הפיזית-אאתלטית שלנו לעומת מכבי - לעולם לא ניקח להם תואר.
מה שהם עשו לנו בסדרת גמר בצבע זה התעללות. וזה היה קורה גם עם אוטורו.
נערך לאחרונה על ידי ביוניק מאן ב 05 יולי 2026, 17:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
shaharot
קיבל.ה  1481 לייקים

Money כתב: 05 יולי 2026, 17:07 להפועל יש 9 זרים חתומים לעונה הבאה
בתקווה שנשחרר לפחות 3(איש מוטלי ומלקולום)
אניס לדעתי עדיין פצוע לתקופה לא ידועה
הייתי משחרר את איש ומשאיר את מלקולום כזר מחליף.
מביא 3 זרים - רכז, עמדה 3 (הזוניה חלום) ועמדה 4 (נגיד זאק לידיי)
כמובן שאם מוטלי משוחרר אז צריך סנטר 3 בסגל הרחב (אני בסדר עם מוטלי כסנטר שלישי למרות כל האדישןת שלו)
shaharot
קיבל.ה  1481 לייקים

ביוניק מאן כתב: 05 יולי 2026, 17:32
בלייקני אוטורו ואודיאסי הם אצלטיים ופיזיים לעומת מה שיש לך בקבוצה, לא לעומת מה שיש לשאר.

ראיתי את אודיאסי, הורד סורקין והנקינס קירקסו אותו ולקחו לו ריבןאנדים מעל הראש, סורקין חוסם אותו כמו שחוסם ילד.

בלייקני ספק אם יירשם בפלייאוף, יש תחרות ואם הזוניה יגיע ובראיינט יהיה כשיר אז אתה מדבר פה על שחקן שלא בטוח ישחק.
והוא לא שחקן הגנה, הוא שחקן אתלט שלפעמים שומר ונותן איזה בלוק.
הוא לא לוחץ את הכדור, הוא לא ישבור חסימות, הוא לא שיטתי. זה גימיק. כמו שאתה אוהב.

מיציץ ובראיינט שחקנים פריכים פיזית, ושניהם לא יביאו צבע במשחק הכרעה בהיכל.
ושניהם לא שוברי שיוויון באליפות.
ליגת ווינר סל זה ענף בפני עצמו, צריך להבין את הליגה.
זריזים, אצלטיים, גארדים עם קליעה ומגרש פתוח.

אני חוזר, עד שלא נמצא דרך להעלות את הרמה הפיזית-אאתלטית שלנו לעומת מכבי - לעולם לא ניקח להם תואר.
מה שהם עשו לנו בסדרת גמר בצבע זה התעללות. וזה היה קורה גם עם אוטורו.
אלייזה לא שחקן שובר שיוויון באליפות.. וזהו דוקטור זה כל מה שאני זוכר

נו באמת נבחר לחמישית העונה ביורוליג אבל לא מתאים לליגה :rofl: :rofl:
Maor
קיבל.ה  398 לייקים

מה קראתי פה עכשיו
אוהד כורסא
קיבל.ה  918 לייקים

ובליגה?
בהנחה שמרנית שיעשו הכל כדי שהזוניה לא יהיה ישראלי.
ASAFABADI
קיבל.ה  373 לייקים

מצחיק אותי כמה עלאק אוהדי הפועל חסרי מודעות אומרים לי נהיינו מכבי מחתימים שחקנים של מכבי באהלן אהלן כאילו לא החתמנו את פאקינג מיקי ברקוביץ
שליחת תגובה