הפועל עונת 26/27
- קפטן ג'ק
- קיבל.ה 807 לייקים
עונה הבאה, לפי סדר חשיבות:
1. הגדרת מטרות - המטרה המרכזית צריכה להיות לדעתי אליפות בישראל. זה מה שצריך להגדיר למאמן, ולפי זה צריך לבנות את הסגל - כקבוצה אחת ולא שתיים (כמו שהיה העונה).
דא"ג היו פה בפורום וגם במועדון מי שלאורך העונה הכחישו שיש שתי קבוצות... אבל בפועל בסוף העונה כולם הודו וראו שזה נכון, ושזו הייתה טעות.
להבנתי, אין מה להגדיר שום דבר במטרות לגבי היורוליג, כי גם אם נגיע למקומות 1-6 זה לא יבטיח לנו כלום לעונה הבאה.
אם אני לא טועה, קבלת שיריון ל-2-3 שנים קדימה ליורוליג תלויה רק בשכנוע מועדון החברות הקיימות... על בסיס נושא השקעה כלכלית, פוטנציאל מקצועי, פוטנציאל אוהדים, אווירה במשחקים וכו'.
2. כדי לעמוד במטרה של אליפות בישראל, הדבר השני שחשוב לעשות - כמו שעופר כבר התבטא ואמר אתמול (וכמו שאני מתחנן כבר שנים), הוא להקדיש זמן, משאבה ותקציבים כדי לשנות את כללי המשחק.
שזה אומר לחולל שינויים משמעותיים באיגוד / התאחדות ובליגה, בכל מה שקשור לשיפוט (שופטים זרים), ערכאות ערעורים, הגרלות גביע, קביעת ביתיות והקצאות כרטיסים, שיטור ואבטחה, תביעות נגד אוהדים שמזיקים לקבוצה או ליריבה, ועוד.
כמו כן, שינויים ביחס לאופן הסיקור התקשורתי של הקבוצה (תביעות נגד כלי תקשורת על שקרים שמזיקים למוניטין הקבוצה ולתפקודה השוטף). אישית הייתי שמח לראות גם דראפט של שחקנים ישראליים צעירים, ותקרת שכר בליגה - שתהפוך את הליגה ליותר שוויונית. הא הא. כל השינויים האלו ייקחו זמן, 2-3 שנים, ולכן אין טעם לצפות לאימפקט כבר בעונה הקרובה, אבל חייבים להתחיל עם זה ולתעדף את זה על פני משימות אחרות של המועדון
3. צוות חשיבה מטעם המועדון לגבי זהות המועדון וערכי המותג שלו - תוך התייחסות לנושאי האולם הביתי, תפקיד השחקן הישראלי בסגל, שיווק, תמחור וזמינות כרטיסים ומנויים, חיבור של המועדון לקהילה ולערכים רצויים, ועוד. זאת, תוך התממשקות של הצוות אל מול הנהלת המועדון, המאמנים, ונציגי קבוצות אוהדים.
4. בניית סגל - השארת ים מדר, צמצום השחקנים הישראלים, החתמת שני שחקנים שהם 4 (ולא כאילו 4, ליד 4, תחליף ל-4, או 4 שהוא גם 3 וכו'), החתמת סנטר חלופי למוטלי שיהיה משאבת ריבאונד
5. יישור קו עם איטודיס (בהנחה שנשאר) לגבי השטחת ההיררכיות, לגבי כך שכל הסגל חייב לשחק ומסוגל לשחק בכל מגרש (יורוליג או ישראל) אין שחקן שהוא 'גדול מדי' לליגה הישראלית או חלש מדי ליורוליג. ואם יש בסגל שחקנים שאיטודיס לא מאמין בהם וביכולתם, והם סתם מקשטים את הספסל חצי עונה, אז כמדיניות, הם ישוחררו מהקבוצה.
שמחתי לעזור!
1. הגדרת מטרות - המטרה המרכזית צריכה להיות לדעתי אליפות בישראל. זה מה שצריך להגדיר למאמן, ולפי זה צריך לבנות את הסגל - כקבוצה אחת ולא שתיים (כמו שהיה העונה).
דא"ג היו פה בפורום וגם במועדון מי שלאורך העונה הכחישו שיש שתי קבוצות... אבל בפועל בסוף העונה כולם הודו וראו שזה נכון, ושזו הייתה טעות.
להבנתי, אין מה להגדיר שום דבר במטרות לגבי היורוליג, כי גם אם נגיע למקומות 1-6 זה לא יבטיח לנו כלום לעונה הבאה.
אם אני לא טועה, קבלת שיריון ל-2-3 שנים קדימה ליורוליג תלויה רק בשכנוע מועדון החברות הקיימות... על בסיס נושא השקעה כלכלית, פוטנציאל מקצועי, פוטנציאל אוהדים, אווירה במשחקים וכו'.
2. כדי לעמוד במטרה של אליפות בישראל, הדבר השני שחשוב לעשות - כמו שעופר כבר התבטא ואמר אתמול (וכמו שאני מתחנן כבר שנים), הוא להקדיש זמן, משאבה ותקציבים כדי לשנות את כללי המשחק.
שזה אומר לחולל שינויים משמעותיים באיגוד / התאחדות ובליגה, בכל מה שקשור לשיפוט (שופטים זרים), ערכאות ערעורים, הגרלות גביע, קביעת ביתיות והקצאות כרטיסים, שיטור ואבטחה, תביעות נגד אוהדים שמזיקים לקבוצה או ליריבה, ועוד.
כמו כן, שינויים ביחס לאופן הסיקור התקשורתי של הקבוצה (תביעות נגד כלי תקשורת על שקרים שמזיקים למוניטין הקבוצה ולתפקודה השוטף). אישית הייתי שמח לראות גם דראפט של שחקנים ישראליים צעירים, ותקרת שכר בליגה - שתהפוך את הליגה ליותר שוויונית. הא הא. כל השינויים האלו ייקחו זמן, 2-3 שנים, ולכן אין טעם לצפות לאימפקט כבר בעונה הקרובה, אבל חייבים להתחיל עם זה ולתעדף את זה על פני משימות אחרות של המועדון
3. צוות חשיבה מטעם המועדון לגבי זהות המועדון וערכי המותג שלו - תוך התייחסות לנושאי האולם הביתי, תפקיד השחקן הישראלי בסגל, שיווק, תמחור וזמינות כרטיסים ומנויים, חיבור של המועדון לקהילה ולערכים רצויים, ועוד. זאת, תוך התממשקות של הצוות אל מול הנהלת המועדון, המאמנים, ונציגי קבוצות אוהדים.
4. בניית סגל - השארת ים מדר, צמצום השחקנים הישראלים, החתמת שני שחקנים שהם 4 (ולא כאילו 4, ליד 4, תחליף ל-4, או 4 שהוא גם 3 וכו'), החתמת סנטר חלופי למוטלי שיהיה משאבת ריבאונד
5. יישור קו עם איטודיס (בהנחה שנשאר) לגבי השטחת ההיררכיות, לגבי כך שכל הסגל חייב לשחק ומסוגל לשחק בכל מגרש (יורוליג או ישראל) אין שחקן שהוא 'גדול מדי' לליגה הישראלית או חלש מדי ליורוליג. ואם יש בסגל שחקנים שאיטודיס לא מאמין בהם וביכולתם, והם סתם מקשטים את הספסל חצי עונה, אז כמדיניות, הם ישוחררו מהקבוצה.
שמחתי לעזור!
תקרת שכר, יא חביבי ! רק תקרת שכר (בכדורסל וגם בכדורגל) !
-
Niro
- קיבל.ה 3017 לייקים
קראתי שג'סטין רובינסון בברצלונה ופורסט בפנר. אני לא רואה את מייק ג'יימס מגיע אלינו כשמיציץ' נשאר. האופציות שנשארו לעמדה 1 לא מעודדות.
-
Red_man
- קיבל.ה 2819 לייקים
ספנסר וויס וג׳י ג׳י קפלן? ברצינות?
אי אפשר להשתפר אם לא מודים בטעויות ופועלים לתקן.
אם נשארים עם אותו צוות מקצועי שכשל, עם "כוכבים" שלא סיפקו את הסחורה ועם אותו קונספט מופרך של שתי קבוצות (ולפי כל הדיווחים זה יהיה גם בשנה הבאה, ואם מישהו חושב שקרינגטון ומתאזרח יפתרו את העניין הזה הוא צפוי להתאכזב), למה שמשהו יהיה שונה שנה הבאה?
אם נשארים עם אותו צוות מקצועי שכשל, עם "כוכבים" שלא סיפקו את הסחורה ועם אותו קונספט מופרך של שתי קבוצות (ולפי כל הדיווחים זה יהיה גם בשנה הבאה, ואם מישהו חושב שקרינגטון ומתאזרח יפתרו את העניין הזה הוא צפוי להתאכזב), למה שמשהו יהיה שונה שנה הבאה?
-
ביוניק מאן
- קיבל.ה 50 לייקים
אם מוטלי עוזב צריך להביא סנטר נוסף.
טאי אודיאסי לא מספיק טוב להיות סנטר שני ביורוליג.
טאי אודיאסי לא מספיק טוב להיות סנטר שני ביורוליג.
-
בני12
- קיבל.ה 3102 לייקים
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
אני לא רואה איך אפשר לעמוד במטרות בלי להחזיק "שתי קבוצות", כל עוד משחקי היורוליג מתקיימים בחוץ לארץ ויש קריטריון הישגי נוקשה שחייבים לעמוד בו.קפטן ג'ק כתב: ↑24 יוני 2026, 12:21 עונה הבאה, לפי סדר חשיבות:
שמחתי לעזור!
בשורה התחתונה, הצורך בשני סגלים הוא לוגיסטי בעיקרו. לטוס ולחזור מ-38 יעדים שונים, ובמקביל לנחות פעם בשבוע בארץ לליגה המקומית זה ממש קשה. העומס המטורף של הטיסות פוגע במנוחה, מה שמוביל בהכרח לעלייה בפציעות. שחיקה ופציעות הן מתכון בטוח לכישלון, בטח כשאתה חייב לסיים בטופ 6 ביורוליג, עוד לפני שדיברנו על התארים המקומיים. היורוליג הוא סופר חשוב כי התקבעות בתוכו נותנת המון הן מבחינת השחקנים שיבואו לפה, הן מבחינה כלכלית.
מעבר לכך, אני לא מסכים שהאליפות בארץ היא המטרה המרכזית. עם כל הכבוד, אם ננטרל רגע את הרגש (ואני יודע שלנטרל רגש בספורט זה קצת להרוס את הפואנטה כאוהד), אליפות מקומית היא רק טייטל חמוד. היא לא נותנת כרטיס למפעל אירופי ולא עוזרת למנף את המועדון קדימה כמעט בשום אופן.
אני מבין ואחרי העונה הזאת גם מכיר את החסרונות של קיומן של "שתי הקבוצות" אבל יש לך פתרון טוב יותר שהוא לא כרוך ב"בואו נוותר על היורוליג? כי ממילא ניתן להשיג רשיון בעזרת כסף" אתה לא רואה שלאטרקטיביות הקבוצה יש חשיבות? חוץ מזה לאור המצב המלחמה בישראל אני לא רואה אותם נותנים עוד רשיון לקבוצה ישראלית גם אם היא בתוך המפעל כבר.
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
-
Red_man
- קיבל.ה 2819 לייקים
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 265 לייקים
אין שום חובה לסיים בטופ 6 ביורוליג. פשוט מכיוון שההישגיות החל מהשנה כבר לא ממש קובעת האם הפועל תיכלל ביורוליג או לא.
יתרה מכך, שינוי הפוקוס ועדכון המטרות גם צריך להביא בחשבון את המצב ביורוליג - ממה שאני קורא, יש רצון של היורוליג לעבור למודל של פרנצ'ייז. כלומר, שקבוצות יקבלו זיכיון בלתי מוגבל בזמן ליורוליג בתמורה לתשלום סכומים נכבדים לבעלי המניות הקיימים, שכוללים כמובן גם את מכבי ת"א. לדוגמה - נניח שהפועל כדי להיכנס כפרנצ'ייז החל משנת 2027 או 2028 צריכה לשלם X מיליוני דולר. חלק יחסי מזה הולך למכבי לכיס. זה נשמע למישהו הגיוני? שאנחנו נממן אותם? במצב הדברים הזה, לא בטוח בכלל שאנחנו צריכים לכוון ליורוליג.
כמובן שיכול להיות שהמודל החדש מוריד מבחינת עופר ינאי והבעלים האחרים את החשק להשקיע בסיפור הזה. אולי. זה כבר שלהם...
דבר אחרון - גם אם תהיה נכונות לשלם את הסכום הזה שדורשים, לא בטוח בכלל שהפועל תתקבל לקליקה הזאת, ושיש בכלל רצון שתיכנס למסגרת החדשה של היורוליג. יש לכך מגוון של סיבות - המצב הבטחוני, למה צריך עוד קבוצה משוק כמו ישראל, מכבי שתתנגד מן הסתם, המצב מול האוהדים (מיעוט הכנסות ממכירת כרטיסים וזכויות שידור ועוד), וכו' וכו'. תירוצים למה לא, לא חסר.
יתרה מכך, שינוי הפוקוס ועדכון המטרות גם צריך להביא בחשבון את המצב ביורוליג - ממה שאני קורא, יש רצון של היורוליג לעבור למודל של פרנצ'ייז. כלומר, שקבוצות יקבלו זיכיון בלתי מוגבל בזמן ליורוליג בתמורה לתשלום סכומים נכבדים לבעלי המניות הקיימים, שכוללים כמובן גם את מכבי ת"א. לדוגמה - נניח שהפועל כדי להיכנס כפרנצ'ייז החל משנת 2027 או 2028 צריכה לשלם X מיליוני דולר. חלק יחסי מזה הולך למכבי לכיס. זה נשמע למישהו הגיוני? שאנחנו נממן אותם? במצב הדברים הזה, לא בטוח בכלל שאנחנו צריכים לכוון ליורוליג.
כמובן שיכול להיות שהמודל החדש מוריד מבחינת עופר ינאי והבעלים האחרים את החשק להשקיע בסיפור הזה. אולי. זה כבר שלהם...
דבר אחרון - גם אם תהיה נכונות לשלם את הסכום הזה שדורשים, לא בטוח בכלל שהפועל תתקבל לקליקה הזאת, ושיש בכלל רצון שתיכנס למסגרת החדשה של היורוליג. יש לכך מגוון של סיבות - המצב הבטחוני, למה צריך עוד קבוצה משוק כמו ישראל, מכבי שתתנגד מן הסתם, המצב מול האוהדים (מיעוט הכנסות ממכירת כרטיסים וזכויות שידור ועוד), וכו' וכו'. תירוצים למה לא, לא חסר.
-
pogi
- קיבל.ה 241 לייקים
בסוף בסוף, עם כל הכבוד לתארים מקומיים, היורוליג זה הסיפור.שונא_מכבי כתב: ↑24 יוני 2026, 14:23 אין שום חובה לסיים בטופ 6 ביורוליג. פשוט מכיוון שההישגיות החל מהשנה כבר לא ממש קובעת האם הפועל תיכלל ביורוליג או לא.
מה שחירפן למכבי את השכל השנה זה שאנחנו ביורוליג ועוד מעליהם, לא שום דבר אחר.
זה מה שמושך שחקנים בכירים וזה מה שמושך עניין באירופה. וזה גם הדבר היחיד שיוביל לשינוי ההגמוניה בכדורסל הישראלי.
אם אנחנו לא מתיימרים להיות שם אז אפשר לקפל את האירוע לחזור לימי העמותה ולנסות לשנורר איזה תואר פה ושם בשביל ההרגשה הטובה אבל בזה זה יסתכם
-
Red_man
- קיבל.ה 2819 לייקים
אז סיימנו מעל מכבי ביורוליג ו? בסוף הם סיימו עונה עם דאבל ואנחנו עם מקום שישי ביורוליג כשהם מחוץ לפלייאוף, מרטיטpogi כתב: ↑24 יוני 2026, 14:37בסוף בסוף, עם כל הכבוד לתארים מקומיים, היורוליג זה הסיפור.שונא_מכבי כתב: ↑24 יוני 2026, 14:23 אין שום חובה לסיים בטופ 6 ביורוליג. פשוט מכיוון שההישגיות החל מהשנה כבר לא ממש קובעת האם הפועל תיכלל ביורוליג או לא.
זה מה שמושך שחקנים בכירים וזה מה שמושך עניין באירופה. וזה גם הדבר היחיד שיוביל לשינוי ההגמוניה בכדורסל הישראלי.
אם אנחנו לא מתיימרים להיות שם אז אפשר לקפל את האירוע לחזור לימי העמותה ולנסות לשנורר איזה תואר פה ושם בשביל ההרגשה הטובה אבל בזה זה יסתכם
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
היתרון הגדול לאורך שנים של מכבי הוא עצם העבודה שהם ביורוליג.
זה מגדיל הכנסות
מציב אותם כמועדון גדול בקנה מידה אירופאי
עוזר בלהביא שחקנים.
למה נראה לכם שבנק יהב כל כך רוצים להגיע לשם?
הדרך יחידה לאיים על מכבי באמת זה דרך היורוליג. לא דרך עונה הבלחה של לקיחת אליפות (מרגשת ככל שתהיה). למעשה הסיכוי לקחת אליפות עולה משמעותית אם הפועל משחקים ביורוליג. אחרת אנחנו במקרה הטוב בני הרצליה ובמקרה הפחות טוב הפועל העמק.
זה מגדיל הכנסות
עוזר בלהביא שחקנים.
הדרך יחידה לאיים על מכבי באמת זה דרך היורוליג. לא דרך עונה הבלחה של לקיחת אליפות (מרגשת ככל שתהיה). למעשה הסיכוי לקחת אליפות עולה משמעותית אם הפועל משחקים ביורוליג. אחרת אנחנו במקרה הטוב בני הרצליה ובמקרה הפחות טוב הפועל העמק.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 265 לייקים
אני לא מזלזל ביורוליג בכלל ודי מסכים איתך שזה מה שמושך שחקנים בכירים, ולכן הדבר היחיד שיכול להוביל לשינוי ההגמוניה בכדורסל הישראלי.pogi כתב: ↑24 יוני 2026, 14:37בסוף בסוף, עם כל הכבוד לתארים מקומיים, היורוליג זה הסיפור.שונא_מכבי כתב: ↑24 יוני 2026, 14:23 אין שום חובה לסיים בטופ 6 ביורוליג. פשוט מכיוון שההישגיות החל מהשנה כבר לא ממש קובעת האם הפועל תיכלל ביורוליג או לא.
אני פשוט אומר שבמצב הדברים הנוכחי זה לא ממש תלוי בנו אם נהיה שם או לא, זה בוודאות לא תלוי הישג בשנה הבאה (בניגוד לשנה הנוכחית), ובכלל - לתחושתי, הסיכויים שלנו לחדור ל"קליקה" הזאת, כשיש את מכבי מאחורי הקלעים שבוודאות תשים לנו רגליים, הם נמוכים. אני פשוט עניתי לעניין של לבנות 2 קבוצות כן או לא - אין הכרח לזה בשנה הבאה (מבלי להיכנס לדיון המקצועי אם זה טוב או לא).
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 265 לייקים
שוב, אתה צודק כנראה. פשוט הדרך שלנו להיכנס ליורוליג לא נהייתה קלה יותר אחרי העונה אלא קשה יותר. וגרוע מכך - היא לא תלויה כנראה בהישגים. אנחנו יכולים להעמיד קבוצה נפלאה בשנה הבאה שתעשה גם פיינל פור - האם זה יקנה לנו נקודות בשאלה אם נקבל פרנצ'ייז או לא? (בהנחה שבכלל הבעלים יהיו נכונים לשלם את הסכומים המדוברים לשאר בעלי המניות, וביניהם מכבי).porthos כתב: ↑24 יוני 2026, 14:51 היתרון הגדול לאורך שנים של מכבי הוא עצם העבודה שהם ביורוליג.
זה מגדיל הכנסות
עוזר בלהביא שחקנים.
- Rak-Hapoel
- קיבל.ה 168 לייקים
זה לא נכון שלא צריך להשקיע ביורוליג כדי להגיע ליציבות מקצועית ןסיכון המקום שם
הישגים ביורוליג בעיקר מושכים אלינו שחקנים בכירים מהיבשת וגם שחקנים ישראלים בכירים.
ובואו לא נשכח שהמשכיות מקצועית נובעת בעיקר מזה, כי זה מקור הכנסה אדיר.
הנכון הוא למנף את עניין היורוליג כדי לשפר את ההישגיות בישראל שאני בטוח שתגיע.
ובואו נו, אנחנו בסהכ שנה אחת שם והגענו להישג נהדר בהתחשב בנסיבות הפוליטיות. לטעמי לפחות.
סיימנו פלייאוף שלם בלי עמדה 2 ועם תומר על תקן נוכח נפקד רוב הזמן.
צריך להילחם על כל ישראלי עם פוטנציאל ולזהות את זה מהר ובזמן ולא להירדם בשמירה גם אם זה אומר ניצול פירצה בחוקים ובחוזים.
היורוליג זו הדחיפה שהמועדון היה צריך.
הישגים ביורוליג בעיקר מושכים אלינו שחקנים בכירים מהיבשת וגם שחקנים ישראלים בכירים.
ובואו לא נשכח שהמשכיות מקצועית נובעת בעיקר מזה, כי זה מקור הכנסה אדיר.
הנכון הוא למנף את עניין היורוליג כדי לשפר את ההישגיות בישראל שאני בטוח שתגיע.
ובואו נו, אנחנו בסהכ שנה אחת שם והגענו להישג נהדר בהתחשב בנסיבות הפוליטיות. לטעמי לפחות.
סיימנו פלייאוף שלם בלי עמדה 2 ועם תומר על תקן נוכח נפקד רוב הזמן.
צריך להילחם על כל ישראלי עם פוטנציאל ולזהות את זה מהר ובזמן ולא להירדם בשמירה גם אם זה אומר ניצול פירצה בחוקים ובחוזים.
היורוליג זו הדחיפה שהמועדון היה צריך.
-
גולובורודקו
- קיבל.ה 69 לייקים
כל עוד אנחנו בלי חוזה מובטח ביורוליג וגם לא מארחים בארץ, אין ברירה אלא להחזיק סגל מאוד רחב. נצטרך להחזיק הרבה זרים. אבל מבחינת הישראלים, אם וכאשר, סגל ישראלי של ים, תומר, טופין, קרינגטון, בלייזר ולדעתי גם שגב, זה שדרוג משמעותי מאוד ממה שהיה לנו השנה ואני מקווה שזה מה שיהיה בסוף.
- פרימו לוי
- קיבל.ה 2096 לייקים
בר טימור צריך לסיים את הקריירה בהפועל.
רצוי והכרחי עוזר מאמן חדש שיודע להעביר תרגילי התקפה/הגנה ולצאת מהשבלונה הנוראית של צילי וגילי היוונים, מה שהיה לנו השנה של לתת את הכדור לרכז/גארד ולהתפלל לניסים ונפלאות, כשיש לחץ הגנתי והשחקנים המובילים שלך לא ביום טוב ראינו כמה אנחנו רחוקים מהקבוצות הגדולות ביורוליג וגם בארץ
אם ירושלים בלי סגל זרים מצומצם אנחנו גם לא עוברים אותם, חייב לשנות את השיטה של מה שהיה השנה והקיבעון של איטודיס כי כנראה שהוא לא יוחלף
ובלי קשר שיזרקו בכל סוף אימון במשך שעתיים קליעות לעונשין לאורך כל הפגרה , מה שהיה בכל העונה הזה פשוט מרתיח
אם ירושלים בלי סגל זרים מצומצם אנחנו גם לא עוברים אותם, חייב לשנות את השיטה של מה שהיה השנה והקיבעון של איטודיס כי כנראה שהוא לא יוחלף
ובלי קשר שיזרקו בכל סוף אימון במשך שעתיים קליעות לעונשין לאורך כל הפגרה , מה שהיה בכל העונה הזה פשוט מרתיח
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 1034 לייקים
תומר ושגב כנראה עוזביםגולובורודקו כתב: ↑24 יוני 2026, 15:03 כל עוד אנחנו בלי חוזה מובטח ביורוליג וגם לא מארחים בארץ, אין ברירה אלא להחזיק סגל מאוד רחב. נצטרך להחזיק הרבה זרים. אבל מבחינת הישראלים, אם וכאשר, סגל ישראלי של ים, תומר, טופין, קרינגטון, בלייזר ולדעתי גם שגב, זה שדרוג משמעותי מאוד ממה שהיה לנו השנה ואני מקווה שזה מה שיהיה בסוף.
ים לא ברור
-
ביוניק מאן
- קיבל.ה 50 לייקים
ביורוליג צריך להיות טוב לאורך כל השנה ולנצח.
בליגה זה פחות משנה והכל מוכרע בפלייאוף.
הבעיה היא שזנחו את הליגה בקטע לא מתקבל על הדעת
בליגה זה פחות משנה והכל מוכרע בפלייאוף.
הבעיה היא שזנחו את הליגה בקטע לא מתקבל על הדעת
- גביזון
- קיבל.ה 5324 לייקים
לפני כמה חודשים כתבתי שהפועל ויתרה על הליגה בארץ, אתה לא יכול לייבש שחקנים ולצפות שיביאו גמר מול מכבי. היום כבר כולם מבינים שלמדר יש מקום משמעותי ביורוליג.
אני מקווה מאד שכל הישראלים הבכירים ישארו, אי אפשר לצפות לאליפות בעונה שירושלים ומכבי מתחזקות ואתה בלי ישראלים בכירים.
אלא אם כן הולכים מראש לעונת יורוליג.
אני מקווה מאד שכל הישראלים הבכירים ישארו, אי אפשר לצפות לאליפות בעונה שירושלים ומכבי מתחזקות ואתה בלי ישראלים בכירים.
אלא אם כן הולכים מראש לעונת יורוליג.
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
אני חושב שאם יש לך קבוצה שמתברגת גבוה, משחקת כשווה בין שווין בין שאר האריות היבשת, נראה לי רק טבעי שירצו שהיא תשתף בתחרות שמתיימרת להיות הליגה הטובה באירופה, לא? חוץ מזה אני לא מבין את הסקת המסקנות שלך: אתה אומר,השיגים ספורטיביים הן לא ערובה של 100% להתברגות ביורוליג, אז מכאן אתה מסיק שאין טעם להשקיע בלהתברג שם? כמה מועדנים שלוקחים אליפויות כל שנה (או לעיתים קרובות) אתה מכיר באירופה שלא נמצאים ביורוליג ואין להם כל שאיפה להגיע לשם?שונא_מכבי כתב: ↑24 יוני 2026, 14:55שוב, אתה צודק כנראה. פשוט הדרך שלנו להיכנס ליורוליג לא נהייתה קלה יותר אחרי העונה אלא קשה יותר. וגרוע מכך - היא לא תלויה כנראה בהישגים. אנחנו יכולים להעמיד קבוצה נפלאה בשנה הבאה שתעשה גם פיינל פור - האם זה יקנה לנו נקודות בשאלה אם נקבל פרנצ'ייז או לא? (בהנחה שבכלל הבעלים יהיו נכונים לשלם את הסכומים המדוברים לשאר בעלי המניות, וביניהם מכבי).porthos כתב: ↑24 יוני 2026, 14:51 היתרון הגדול לאורך שנים של מכבי הוא עצם העבודה שהם ביורוליג.
זה מגדיל הכנסות
עוזר בלהביא שחקנים.
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
לגבי קיומן של 2 קבוצות:
אני חושב שזה יותר הכרח לוגיסטי מאשר רצון של מישהו:
- יש מספר לא אנושי של טיסות
- הצורך בלעשות קרטריון מאפשר טווח טעות קטן מאוד.
מרגיש לי שרוב העונה הסתכלנו על י-ם כעל סוג של "מודל הסבירות", והכישלון שם הוא חרוץ מאוד - קם כל בוקר ב5.
הייתה לנו עונה טובה, עמדנו ביעד המרכזי שלנו, נראה לי עונה טובה...
אם לשפוט לפי הטוויטר אפשר לחשוב שירדנו ליגה או משהו
אני חושב שזה יותר הכרח לוגיסטי מאשר רצון של מישהו:
- יש מספר לא אנושי של טיסות
- הצורך בלעשות קרטריון מאפשר טווח טעות קטן מאוד.
מרגיש לי שרוב העונה הסתכלנו על י-ם כעל סוג של "מודל הסבירות", והכישלון שם הוא חרוץ מאוד - קם כל בוקר ב5.
הייתה לנו עונה טובה, עמדנו ביעד המרכזי שלנו, נראה לי עונה טובה...
אם לשפוט לפי הטוויטר אפשר לחשוב שירדנו ליגה או משהו
-
nirgo
- קיבל.ה 780 לייקים
1. האולטראס לא יגיע למשחקי הליגה לדרייב-אין.
2. אני סקרן איפה ישוחק פלייאוף הליגה.
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
אישית מעולם לא הבנתי את הכמיהה הבלתי מוסברת לחזור לדרייב אין...
- המקום קטן עלינו ממזמן
- מכניס לבעיה את המינויים שרוצים לחדש
- קבוצה שמשחקת ביותר מידי מגרשי בית = קבוצה ללא מגרש ביתי (ואנחנו גם ככה בלי מגרש ביתי מנסיבות הידעות)
- במשחקים גדולים יגיע פחות קהל...
- המחרימים עדיין יחרימו.
מה אנחנו מרווחים מזה שאנחנו חוזרים לדרייב אין חוץ מכאב ראש?
-
Niro
- קיבל.ה 3017 לייקים
אני שונא את יד אליהו שנאת מוות, ועדיין עופר צודק בכל מילה בנושא הזה.
-
Nati
- קיבל.ה 3442 לייקים
אסור לחזור לדרייב אין.
לא רואה את ירושלים חוזרים לאצטדיון הישן שלהם.
וזה לא שמכבי מביאה הרבה יותר אוהדים מאיתנו למשחקי בית נגד הקטנות.
לא רואה את ירושלים חוזרים לאצטדיון הישן שלהם.
וזה לא שמכבי מביאה הרבה יותר אוהדים מאיתנו למשחקי בית נגד הקטנות.
- porthos
- קיבל.ה 365 לייקים
כן אבל כל השנה כל העולם צעק "הקהילה הקהילה" ונעשתה הצבעה בקרב המינויים (ועוד כל מיני) והוחלט שחוזרים לדרייב אין....
מה הטעם לעשות הצבעה אם אתה לא מקשיב לתוצאות שלה?
אז הכל פה מטומטם? כן.
לא רואה שום יתרון בלחזור לדרייב אין.
-
תא מרבוטא
- קיבל.ה 1034 לייקים
תיכף יסבירו שבעצם לא התכוונו לדרייב אין אלא לחולון ושם יש יותר מקום ולמה לא בחרנו שם.
נניח שחולון עדיף ומסתדר. כתבו פה שלא מכל מיני סיבות. נניח
האם מי שתומך בחולון יתחייב מנוי בחולון?
אגב
בשנה שעברה, לפני החרם, ממוצע הקהל במשחקים שלנו היה 5900 לפי גוגל, ביד ושם
https://www.google.com/search?q=%D7%9E% ... e&ie=UTF-8
בחולון יש 5500 מקומות
-
Red_man
- קיבל.ה 2819 לייקים
אם חולון יסתדר פתאום משום מקום יקרו שני דברים:תא מרבוטא כתב: ↑24 יוני 2026, 18:51תיכף יסבירו שבעצם לא התכוונו לדרייב אין אלא לחולון ושם יש יותר מקום ולמה לא בחרנו שם.
נניח שחולון עדיף ומסתדר. כתבו פה שלא מכל מיני סיבות. נניח
האם מי שתומך בחולון יתחייב מנוי בחולון?
אגב
בשנה שעברה, לפני החרם, ממוצע הקהל במשחקים שלנו היה 5900 לפי גוגל, ביד ושם
https://www.google.com/search?q=%D7%9E% ... e&ie=UTF-8
בחולון יש 5500 מקומות
1. יגידו שהיה אפשר מההתחלה וזה עופר הרשע שלא הסכים.
2. מי שמחרים ימשיך להחרים.
-
Nati
- קיבל.ה 3442 לייקים
לדעתי ההצבעה הייתה מיותרת,וגם הצבעתי נגד החזרה.porthos כתב:כן אבל כל השנה כל העולם צעק "הקהילה הקהילה" ונעשתה הצבעה בקרב המינויים (ועוד כל מיני) והוחלט שחוזרים לדרייב אין....
אז הכל פה מטומטם? כן.
יש לי הרגשה שבזמן ההצבעה הרבו מאלו שהצביעו בעד החזרה,חשבו או האמינו שבחזרה לדרייב אין יחזרו גם המחרימים.
מאמין שאם היום אחרי מה שהם רואים ויודעים,אם ההצבעה הייתה מתקיימת היום,הרבה מהם היו מצביעים נגד החזרה.
-
Red_man
- קיבל.ה 2819 לייקים
אבל זה לא עובד ככה, אנשים הולכים להצבעה עם המידע שיש להם באותה נקודה. מה ההבדל בין הטעה הזאת לטענות של המתנגדים שטוענים למרות שאין לכך שום ביסוס שאם היום הייתה הצבעה על יד אליהו היא הייתה נופלת ואם היום מצביעים על מכירה לעופר הוא מפסיד ואין שום ביסוס גם לזה. הלכו להצבעה באותה נקודת זמן אנשים עשו את הבחירות שלהם וזהו זה מה יש.Nati כתב: ↑24 יוני 2026, 19:24לדעתי ההצבעה הייתה מיותרת,וגם הצבעתי נגד החזרה.porthos כתב:כן אבל כל השנה כל העולם צעק "הקהילה הקהילה" ונעשתה הצבעה בקרב המינויים (ועוד כל מיני) והוחלט שחוזרים לדרייב אין....
אז הכל פה מטומטם? כן.
יש לי הרגשה שבזמן ההצבעה הרבו מאלו שהצביעו בעד החזרה,חשבו או האמינו שבחזרה לדרייב אין יחזרו גם המחרימים.
מאמין שאם היום אחרי מה שהם רואים ויודעים,אם ההצבעה הייתה מתקיימת היום,הרבה מהם היו מצביעים נגד החזרה.
-
Nati
- קיבל.ה 3442 לייקים
עוד עונה התברר שאין אליפות בלי גביע,אין גביע בלי גביע ווינר.
אז 26/27 חייבים לקחת את גביע ווינר!!!
אז 26/27 חייבים לקחת את גביע ווינר!!!
-
pogi
- קיבל.ה 241 לייקים
לא לא - הכוונה שלי לא הייתה שעשינו את שלנו והאליפות לא מעניינתRed_man כתב: ↑24 יוני 2026, 14:38אז סיימנו מעל מכבי ביורוליג ו? בסוף הם סיימו עונה עם דאבל ואנחנו עם מקום שישי ביורוליג כשהם מחוץ לפלייאוף, מרטיטpogi כתב: ↑24 יוני 2026, 14:37בסוף בסוף, עם כל הכבוד לתארים מקומיים, היורוליג זה הסיפור.שונא_מכבי כתב: ↑24 יוני 2026, 14:23 אין שום חובה לסיים בטופ 6 ביורוליג. פשוט מכיוון שההישגיות החל מהשנה כבר לא ממש קובעת האם הפועל תיכלל ביורוליג או לא.
מכבי עשו הישג אדיר עם הדאבל ומבחינתנו זה כשלון מוחלט - אין על זה ויכוח.
אבל צריך לזכור שכבר היינו במעמדים של גמר מולם בשנים האחרונות ולא היינו רחוקים מלקחת להם את התואר.
יתרה מכך- לא מעט קבוצות ב-20 השנה האחרונות לקחו מהם את התואר, כולל מגדל.
ההיסטריה שלהם השנה, הלחץ שהם היו בו והרצון העז שלהם לזכות באליפות, נבע מכך שהשנה, בניגוד לכל השנים הקודמות, הם מרגישים שההגמוניה שלהם בסכנה.
וזה אך ורק בגלל ההשתתפות שלנו ביורוליג. זה נקודת המפתח. זה הדבר היחיד עם הפוטנציאל לשנות את כללי המשחק.
מכבי מבחינתם חותמים לנו עכשיו שניקח 5 דאבלים רצוף אם אנחנו מתחייבים להדיר את רגלינו מהיורוליג.
לכן ההשתתפות שלנו שם היא קריטית ובלעדיה אנחנו דיי חוזרים לנקודות ההתחלה.
מנקודת המבט הזו- דיי אפשר להבין, מבחינה אסטרטגית (ולא רגשית) את ההתמקדות של המערכת בהבטחת המקום בפלייאוף תוך סיכון הזכייה בתארים המקומיים.
-
רק הפועל
- קיבל.ה 3266 לייקים
סוף סוף מישהן מודה פה שזה הישג אדיר מבחינתם כי הוא אכן כזה , אנשים פה צחקו על קטש ובסוף הוא זה שצחק עליינו בפועלpogi כתב: ↑25 יוני 2026, 07:44לא לא - הכוונה שלי לא הייתה שעשינו את שלנו והאליפות לא מעניינתRed_man כתב: ↑24 יוני 2026, 14:38אז סיימנו מעל מכבי ביורוליג ו? בסוף הם סיימו עונה עם דאבל ואנחנו עם מקום שישי ביורוליג כשהם מחוץ לפלייאוף, מרטיטpogi כתב: ↑24 יוני 2026, 14:37
בסוף בסוף, עם כל הכבוד לתארים מקומיים, היורוליג זה הסיפור.
אבל צריך לזכור שכבר היינו במעמדים של גמר מולם בשנים האחרונות ולא היינו רחוקים מלקחת להם את התואר.
ההיסטריה שלהם השנה, הלחץ שהם היו בו והרצון העז שלהם לזכות באליפות, נבע מכך שהשנה, בניגוד לכל השנים הקודמות, הם מרגישים שההגמוניה שלהם בסכנה.
וזה אך ורק בגלל ההשתתפות שלנו ביורוליג. זה נקודת המפתח. זה הדבר היחיד עם הפוטנציאל לשנות את כללי המשחק.
מכבי מבחינתם חותמים לנו עכשיו שניקח 5 דאבלים רצוף אם אנחנו מתחייבים להדיר את רגלינו מהיורוליג.
מנקודת המבט הזו- דיי אפשר להבין, מבחינה אסטרטגית (ולא רגשית) את ההתמקדות של המערכת בהבטחת המקום בפלייאוף תוך סיכון הזכייה בתארים המקומיים.
-
Charlie
- קיבל.ה 1269 לייקים
יקיר הפורום נעם יעקב לא נבחר הלילה בדראפט. ושבו בנים לגבולם.
-
pogi
- קיבל.ה 241 לייקים
זה הישג אדיר אבל הוא נקודתי.רק הפועל כתב: ↑25 יוני 2026, 07:47סוף סוף מישהן מודה פה שזה הישג אדיר מבחינתם כי הוא אכן כזה , אנשים פה צחקו על קטש ובסוף הוא זה שצחק עליינו בפועלpogi כתב: ↑25 יוני 2026, 07:44לא לא - הכוונה שלי לא הייתה שעשינו את שלנו והאליפות לא מעניינת
שוב- מבחינתם האיום שלנו עליהם לא יוסר כל עוד אנחנו ביורוליג (בטח ובטח בחלק העליון)
- מילפורד
- קיבל.ה 3968 לייקים
- בונדר
- קיבל.ה 463 לייקים