מה הופך את חזן, נניח, שאפילו לא חתם בב"ש עדיין אבל כבר החלטנו שהוא שם, לכישרון יותר מרשים מאלקוקין? אני בכלל לא מדבר על אורי עזו שאלוהים יודע מה יהיה עם ההדקייס הזה, ואיך הוא יותר מרשים מדאפה נניח. ומי זה לעזאזל נועם שטייפמן?Mendelson כתב: ↑25 מאי 2026, 13:51 אולג, זה בסדר לא להסכים, אבל לדעתי אתה מתעלם מהמציאות.
במכבי חיפה יש לך את נבות רטנר, פיינגזיכט, ליסאב עיסאת (שחקן נבחרת רומניה, להזכירך), נועם שטייפמן. ירין לוי שחוזר אליהם מהשאלה מבית״ר, אחרי שנתן שם עונה מעולה בגיל 20. וידידנו יאיר מרדכי שחתם שם. ואני די משוכנע שאני לא מכיר את כולם.
בב״ש יש לך את אמיר גנאח, את אבו רומי שהם ניצחו במאבק עליו מולנו. ניב יהושע ולפי הפרסומים גם חזן בדרך אליה ממכבי פ״ת, ורוטמן בדרך אליה מהפועל פ״ת. וזו קבוצה שכבר העונה קצרה פירות עם תואר בעזרת כמה ישראלים בני שהתבשלו אצלה ופרצו העונה. כמו אור בלוריאן מיודענו, שעובר ל- MLS.
וגם למחלה יש את הרשימה שלהם - מליקה בשער, סייד אבו-כלב (בן 20), נועם בן הרוש,אורי עזו, רביבו (חגג השבוע 23).
עכשיו תקח את השחקנים שלנו מתחת לגיל 22 ותגיד ביושר אם מבחינתך הם שווי ערך לשחקנים שציינתי למעלה. דפאה אולי יהיה כוכב, לא ראינו ממנו הרבה רמזים לזה העונה, גם כשקיבל קרדיט. ולמקין, זו הדוגמה שלך? וכמובן בל נשכח את אל ים וארי כהן, שהאריכו להם חוזים עד בוא המשיח מתוך אמונה שהם העתיד של הכדורגל הישראלי.
כן, נבות רטנר שחקן מרשים, גם ירין לוי, אבל לא כל מי ששיחק במכבי או חיפה שני משחקים ועשה דריבל וחצי הוא בהכרח כוכב על. יש כאן איזשהו bias שנוגע לכך שאנחנו לא רואים את השחקנים האלה על בסיס שבוע ומתרשמים רק מהכישרון, אבל הרבה פחות מכל הבעיות.