שורטס לא מתאים לכדורסל של איטודיס, זה יראה רע כמו עם מיציץ׳. הקטע שכל אחד מהם עם מאמן אחר שמשחק בשיטה שתתאים להם הם יחזרו להיראות כמו רכזי העל שהם. היחיד שמתאים לשיטה של איטודיס זה גונס שזה כדורסל של בידודים ויכולת אישית גבוהה. הבעיה של זה שזה תלוי בתקופה שהוא נמצא בה.
סגל הקבוצה - אשכול מתמשך
-
Red_man
- קיבל.ה 2463 לייקים
- 7even
- קיבל.ה 4479 לייקים
למה מוגזם?
רק לחשוב מה היה לנו השנה - אניס פצוע חצי עונה בערך, מיצ'יץ לא מתפקד רוב העונה, ג'ונס העלה רמה רק בחצי השני של העונה ומדר גם על תקן נוכח נפקד.
אי אפשר להסתמך יותר על מיצ'יץ' ולא בטוח אם מדר נשאר.
אני מקווה שהצוות המקצועי יבין מה גרם לירידה ביכולת בפאו ויביא אותו.
לטעמי buy low נהדר של הפועל. שורטס, ג'ונס, בלייקני ועם ג'ונס יחד לפעמים על המגרש זו תהיה חתיכת קבוצת מלהיבה.
יחד, רק יחד! 
-
הוקיץ'
- קיבל.ה 8668 לייקים
אני לא מסכים. אני חושב שזה עושה רדוקציה לכדורסל של איטודיס. הכדורסל שלו אולי לא הכי יפה לעין, אבל מאוד מאוד יעיל. לראייה, הפועל הובילה לאורך כמעט כל העונה את המפעל בנקודות פר פוזשן (לפי נתונים שהביא האוזמן בדיסקו). הוא מבוסס על ניצול הזדמנויות שוב ושוב ושוב. לפעמים זה בבידודים, כמו אצל בלייקני וג'ונס, ולפעמים זה דווקא בפיק אנד רול, כמו אצל בראיינט ואוטורו. בניגוד למאמנים כמו מרטינז וסקאריולו שם העיקר זה הסיסטם ומשם נוצרות ההזדמנויות בהתקפה, אצל איטודיס העיקר זה הפואנטה וזה לא משנה הכדור בכלל מחליף ידיים בדרך או לא.Red_man כתב: ↑24 מאי 2026, 13:51שורטס לא מתאים לכדורסל של איטודיס, זה יראה רע כמו עם מיציץ׳. הקטע שכל אחד מהם עם מאמן אחר שמשחק בשיטה שתתאים להם הם יחזרו להיראות כמו רכזי העל שהם. היחיד שמתאים לשיטה של איטודיס זה גונס שזה כדורסל של בידודים ויכולת אישית גבוהה. הבעיה של זה שזה תלוי בתקופה שהוא נמצא בה.
אני גם לא מסכים שהבעיה של מיציץ' היא הכדורסל של איטודיס. הבעיה של מיציץ' היא הוא עצמו. אם היינו מקבלים את מיציץ' של לפני שנתיים היינו עושים פיינל פור. אם היינו מקבלים את מיציץ' של היום, אבל כזה שמודע ליכולות הנוכחיות שלו ומחפש לתרום בדרכים אחרות, גם היינו בפיינל פור. במקום זה קיבלנו את מיציץ' של היום אבל כזה שעדיין חושב שהוא השחקן שהוא היה לפני שנתיים-שלוש, וזו כבר בעיה. האם יכולנו לנצל אותו יותר טוב עם יותר תנועתיות ודינמיות בהתקפה? לגמרי. גם היו פה ושם תרגילים שנועדו לשם כך, לדוגמה המהלך האחרון במחצית הראשונה מול ברצלונה בבית או במהלך הראשון מול דובאי בבית. אבל ככלל אני מסכים שזה לא היה מספיק. יחד עם זאת, עיקר האשמה צריכה להיות מופנית כלפי מיציץ' עצמו.
אני חושב שאלמנטים מסוימים בכדורסל של איטודיס דווקא מאוד יתאימו לשורטס. לדוגמה, הוא שחקן אחד על אחד מעולה שיודע לנצל מיס מאצ'ים מצוין. הוא גם שחקן שצריך את הכדור המון בידיים וזה גם משהו אופייני לכדורסל של איטודיס. אין ספק שהוא גם יצטרך התאמות מסוימות ואני מאמין שגם איטודיס מבין את זה.
-
redead
- קיבל.ה 892 לייקים
על פניו אתה צודקRed_man כתב: ↑24 מאי 2026, 13:51שורטס לא מתאים לכדורסל של איטודיס, זה יראה רע כמו עם מיציץ׳. הקטע שכל אחד מהם עם מאמן אחר שמשחק בשיטה שתתאים להם הם יחזרו להיראות כמו רכזי העל שהם. היחיד שמתאים לשיטה של איטודיס זה גונס שזה כדורסל של בידודים ויכולת אישית גבוהה. הבעיה של זה שזה תלוי בתקופה שהוא נמצא בה.
אבל איכשהו עם אותו איטודיס נגיד ים מדר כן פרח שנה שעברה
וג'ונס עם כל הכבוד נתן השנה תחת אותו איטודיס את השנה הכי טובה בקריירה שלו והוא ממש לא כזה שבנוי לכדורסל בידודים.
-
Red_man
- קיבל.ה 2463 לייקים
אני לא מוריד את כל האחריות מיציץ׳ אני פשוט חושב שהכדורסל שהצגנו הוא לא מתאים לגרסה הנוכחית שלו.הוקיץ' כתב: ↑24 מאי 2026, 14:25אני לא מסכים. אני חושב שזה עושה רדוקציה לכדורסל של איטודיס. הכדורסל שלו אולי לא הכי יפה לעין, אבל מאוד מאוד יעיל. לראייה, הפועל הובילה לאורך כמעט כל העונה את המפעל בנקודות פר פוזשן (לפי נתונים שהביא האוזמן בדיסקו). הוא מבוסס על ניצול הזדמנויות שוב ושוב ושוב. לפעמים זה בבידודים, כמו אצל בלייקני וג'ונס, ולפעמים זה דווקא בפיק אנד רול, כמו אצל בראיינט ואוטורו. בניגוד למאמנים כמו מרטינז וסקאריולו שם העיקר זה הסיסטם ומשם נוצרות ההזדמנויות בהתקפה, אצל איטודיס העיקר זה הפואנטה וזה לא משנה הכדור בכלל מחליף ידיים בדרך או לא.Red_man כתב: ↑24 מאי 2026, 13:51שורטס לא מתאים לכדורסל של איטודיס, זה יראה רע כמו עם מיציץ׳. הקטע שכל אחד מהם עם מאמן אחר שמשחק בשיטה שתתאים להם הם יחזרו להיראות כמו רכזי העל שהם. היחיד שמתאים לשיטה של איטודיס זה גונס שזה כדורסל של בידודים ויכולת אישית גבוהה. הבעיה של זה שזה תלוי בתקופה שהוא נמצא בה.
אני גם לא מסכים שהבעיה של מיציץ' היא הכדורסל של איטודיס. הבעיה של מיציץ' היא הוא עצמו. אם היינו מקבלים את מיציץ' של לפני שנתיים היינו עושים פיינל פור. אם היינו מקבלים את מיציץ' של היום, אבל כזה שמודע ליכולות הנוכחיות שלו ומחפש לתרום בדרכים אחרות, גם היינו בפיינל פור. במקום זה קיבלנו את מיציץ' של היום אבל כזה שעדיין חושב שהוא השחקן שהוא היה לפני שנתיים-שלוש, וזו כבר בעיה. האם יכולנו לנצל אותו יותר טוב עם יותר תנועתיות ודינמיות בהתקפה? לגמרי. גם היו פה ושם תרגילים שנועדו לשם כך, לדוגמה המהלך האחרון במחצית הראשונה מול ברצלונה בבית או במהלך הראשון מול דובאי בבית. אבל ככלל אני מסכים שזה לא היה מספיק. יחד עם זאת, עיקר האשמה צריכה להיות מופנית כלפי מיציץ' עצמו.
אני חושב שאלמנטים מסוימים בכדורסל של איטודיס דווקא מאוד יתאימו לשורטס. לדוגמה, הוא שחקן אחד על אחד מעולה שיודע לנצל מיס מאצ'ים מצוין. הוא גם שחקן שצריך את הכדור המון בידיים וזה גם משהו אופייני לכדורסל של איטודיס. אין ספק שהוא גם יצטרך התאמות מסוימות ואני מאמין שגם איטודיס מבין את זה.
אני דווקא מהאנשים שכן מחזיקים פה מאיטודיס. פשוט אני חושב ששורטס הוא רכז שמצליח כשהוא השיטה, הכדור אצלו הוא מקבל את כל ההחלטות ורצים כל הזמן בכל הזדמנות וזה פשוט לא הכדורסל שאיטודיס הראה אצלנו. זה לא אומר שאיטודיס לא טוב או ששורטס גרוע כמו שעתאמן הסמרטוט עשה ממנו פשוט סיטואציה שעלולה להיות גרועה לשני הצדדים וחבל.
-
Red_man
- קיבל.ה 2463 לייקים
הכדורסל היה אותו כדורסל בעונה שעברה. פשוט ים וג׳ונס יותר מתאימים לשיטה הזאת מאשר מיציץ. תראה איזה עונת שיא בראיינט מספקredead כתב: ↑24 מאי 2026, 14:28על פניו אתה צודקRed_man כתב: ↑24 מאי 2026, 13:51שורטס לא מתאים לכדורסל של איטודיס, זה יראה רע כמו עם מיציץ׳. הקטע שכל אחד מהם עם מאמן אחר שמשחק בשיטה שתתאים להם הם יחזרו להיראות כמו רכזי העל שהם. היחיד שמתאים לשיטה של איטודיס זה גונס שזה כדורסל של בידודים ויכולת אישית גבוהה. הבעיה של זה שזה תלוי בתקופה שהוא נמצא בה.
אבל איכשהו עם אותו איטודיס נגיד ים מדר כן פרח שנה שעברה
וג'ונס עם כל הכבוד נתן השנה תחת אותו איטודיס את השנה הכי טובה בקריירה שלו והוא ממש לא כזה שבנוי לכדורסל בידודים.
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 207 לייקים
סטטוס שחקנים שהתקדמו או הלכו אחורה ביורוליג תחת איטודיס:
- "התקדמו" - בראיינט, אוטורו, ג'ונס, אודיאסי, בלייקני; ויותר בהרחבה - בראיינט ואוטורו בעונת פריצה, שניהם נהיו שחקני דרג א'+ ביורוליג (שנה שעברה היו שחקני רוטציה בעיקר); ג'ונס - נתן את עונת היורוליג הטובה בקריירה הארוכה שלו; אנטוניו בלייקני - משחקן שהיה בדרך החוצה מקבוצת יורוקאפ, הפך לשחקן יורוליג לגיטימי שכל קבוצה, כולל הבכירות ביותר, רוצות אותן אצלן.
- "הלכו אחורה" - מיציץ', מדר, מוטלי.
- סטטוס דומה למה שהיו - איש, מלקולם.
- פצועים רוב העונה ולכן קשה להתייחס - תומר, אניס, קבוקלו (בזמן שהיה כאן).
פרופורציות!!!
להפועל היה סגל של בערך 3.5 שחקני יורוליג לגיטימיים בתחילת העונה. איטודיס הצליח עם הסגל, הלא מאוזן והפחות איכותי ממה שחושבים, שהיה לנו.
אני לא יודע אם זה "בזכות" איטודיס, אבל הרשימה שציינתי לעיל מהווה מבחינתי ראיה הכי חזקה לעובדה שאיטודיס סה"כ הצליח ביורוליג העונה.
מספיק להיזכר איך לפני שבועיים אנשים פה קטלו אותו על הסדרה מול ריאל מדריד - ראיתם את ריאל מדריד בחמישי? ראיתם באיזה קבוצה מדובר? ראיתם באיזה סגל לא נגמר מדובר? אז שוב, קצת פרופורציות. אני לא אומר שאיטודיס הוא סטיב קר, או פיל ג'קסון (אלוהים, כמה ביקורות גם עליהם היו לאורך השנים), אבל הוא לגמרי אחד המאמנים הטובים בליגה הזאת. אנחנו צריכים לשמוח שזה המאמן שיש לנו.
אנשים מדברים כאן על התרגילים של ריאל מדריד - תאמינו לי, אם היה לנו את הזוניה גם התרגילים שלנו היו נראים אותו הדבר. להוריד את המפלצת הזאת לאותיות, לבצע פוסט ומשם הוא היה מנהל את ההתקפה שלנו. מה לעשות שאין לנו אף שחקן בקליבר הזה? אין לנו גם אף מנהל משחק ברמה של קמפסו, ואף שחקן בעמדה 4 ברמה של לייל.
- "התקדמו" - בראיינט, אוטורו, ג'ונס, אודיאסי, בלייקני; ויותר בהרחבה - בראיינט ואוטורו בעונת פריצה, שניהם נהיו שחקני דרג א'+ ביורוליג (שנה שעברה היו שחקני רוטציה בעיקר); ג'ונס - נתן את עונת היורוליג הטובה בקריירה הארוכה שלו; אנטוניו בלייקני - משחקן שהיה בדרך החוצה מקבוצת יורוקאפ, הפך לשחקן יורוליג לגיטימי שכל קבוצה, כולל הבכירות ביותר, רוצות אותן אצלן.
פרופורציות!!!
להפועל היה סגל של בערך 3.5 שחקני יורוליג לגיטימיים בתחילת העונה. איטודיס הצליח עם הסגל, הלא מאוזן והפחות איכותי ממה שחושבים, שהיה לנו.
אני לא יודע אם זה "בזכות" איטודיס, אבל הרשימה שציינתי לעיל מהווה מבחינתי ראיה הכי חזקה לעובדה שאיטודיס סה"כ הצליח ביורוליג העונה.
מספיק להיזכר איך לפני שבועיים אנשים פה קטלו אותו על הסדרה מול ריאל מדריד - ראיתם את ריאל מדריד בחמישי? ראיתם באיזה קבוצה מדובר? ראיתם באיזה סגל לא נגמר מדובר? אז שוב, קצת פרופורציות. אני לא אומר שאיטודיס הוא סטיב קר, או פיל ג'קסון (אלוהים, כמה ביקורות גם עליהם היו לאורך השנים), אבל הוא לגמרי אחד המאמנים הטובים בליגה הזאת. אנחנו צריכים לשמוח שזה המאמן שיש לנו.
אנשים מדברים כאן על התרגילים של ריאל מדריד - תאמינו לי, אם היה לנו את הזוניה גם התרגילים שלנו היו נראים אותו הדבר. להוריד את המפלצת הזאת לאותיות, לבצע פוסט ומשם הוא היה מנהל את ההתקפה שלנו. מה לעשות שאין לנו אף שחקן בקליבר הזה? אין לנו גם אף מנהל משחק ברמה של קמפסו, ואף שחקן בעמדה 4 ברמה של לייל.
- iamgabormarton
- קיבל.ה 602 לייקים
להגיד שמיציץ הלך אחורה בתקופת איטודיס זה בעייתי , כי אם אתה מסתכל על השנה שלפני שהגיע להפועל אז הוא רק חימם ספסלשונא_מכבי כתב: ↑24 מאי 2026, 15:01 סטטוס שחקנים שהתקדמו או הלכו אחורה ביורוליג תחת איטודיס:
פרופורציות!!!
אז אם כבר איטודיס הקפיץ אותו קדימה
וגם מוטלי שאמנם איטודיס סיפסל אותו המון בתקופה האחרונה הוא גם זה שגיוון לו את המשחק עם השלשות
והאמת שגם מדר בעונה הקודמת תחת איטודיס הגיע לעונה מדהימה מבחינתו, השנה לא הצליח לחזור מהפציעה ולהשתלב חזרה
-
שונא_מכבי
- קיבל.ה 207 לייקים
מסכים חלקית...כמובן שגם אפשר להתווכח על אלו שהלכו קדימה (בלייקני נניח טוב כמו שהיה עונה שעברה, פשוט לא הכירו אותו ביורוליג עד השנה).iamgabormarton כתב: ↑24 מאי 2026, 15:22להגיד שמיציץ הלך אחורה בתקופת איטודיס זה בעייתי , כי אם אתה מסתכל על השנה שלפני שהגיע להפועל אז הוא רק חימם ספסלשונא_מכבי כתב: ↑24 מאי 2026, 15:01 סטטוס שחקנים שהתקדמו או הלכו אחורה ביורוליג תחת איטודיס:
פרופורציות!!!
אז אם כבר איטודיס הקפיץ אותו קדימה
וגם מוטלי שאמנם איטודיס סיפסל אותו המון בתקופה האחרונה הוא גם זה שגיוון לו את המשחק עם השלשות
אני פשוט אומר שיש כ"כ הרבה אנטי נגד איטודיס - רובו לדעתי נובע בכלל מסיבות שלא קשורות לכדורסל. הוא זר (המדינה שלנו שונאת זרים, בטח מצליחים); הוא מקורב לינאי - זה כבר מקים עליו לפחות חצי מהקהל; הוא מצטייר כמו טיפוס יהיר ולא תקשורתי במיוחד ואחד כזה, שכמו ינאי, מעורר אנטגוניזם - איפה הוא ואיפה הראיונות המלטפים עם הקול הרך והמרדים של קטש נניח? או הראיונות מלאי התשוקה והצבריות של יונצ'וק?.
אני פשוט מציע להיצמד לעובדות - הוא מאמן מצוין. הוא הצליח השנה ביורוליג בעונה קשה עד בלתי אפשרית בעליל (גם מבחינת זה שנדדנו בין מקומות, מלחמה, השבר בקהל ואי שיתוף הישראלים, שהתבטאו בין היתר בזה שאנשים שורקים בוז בבית לשחקנים שלהם וגם לו). וכן - הוא נכשל בגביע המדינה כישלון חרוץ. גדולים ממנו נכשלו (סקריולו לדוגמה הפסיד בגמר לבסקוניה).
זו השוואה מטעה. גם אלייז'ה וגם אוטורו היו במגמת עלייה הרבה לפני הפועל.
אלייז'ה הגיע אחרי עונת השיא שלו בקריירה עם אנאדולו, ואוטורו מאז ומתמיד היה שחקן איכותי עם אפסייד ברור.
ז"א זה לא שספציפית בהפועל הם התמקסמו, זה כנראה היה קורה גם אם היו נשארים באנאדולו. שני שחקנים כישרוניים מאוד וחריגים באיכותם.
לגבי ג'ונס ובלייקני אני דווקא מסכים. כדורסל ההירו בול של איטודיס יושב עליהם בול ומוציא מהם את המקסימום.
אני לא חושב שהם היו מצליחים בכל קבוצה.
בדיוק בגלל זה אני גם חושב ששורטס פחות יתאים שם. הוא חייב משחק קבוצתי עם אוריינטציה התקפית מאוד ברורה, כשהכדור רוב הזמן בידיים שלו והוא מייצר לחברים. כשהוא משחק ליד מיצ'יץ', בריאנט, ג'ונס ושאר עושי המשחק, אני לא רואה איפה נמצא המקום שלו. הוא יבלע כמו שנבלע בפנאתנייקוס, אבל יביא איתו את הפערים ההגנתיים ובעיות הסייז.
אלייז'ה הגיע אחרי עונת השיא שלו בקריירה עם אנאדולו, ואוטורו מאז ומתמיד היה שחקן איכותי עם אפסייד ברור.
ז"א זה לא שספציפית בהפועל הם התמקסמו, זה כנראה היה קורה גם אם היו נשארים באנאדולו. שני שחקנים כישרוניים מאוד וחריגים באיכותם.
לגבי ג'ונס ובלייקני אני דווקא מסכים. כדורסל ההירו בול של איטודיס יושב עליהם בול ומוציא מהם את המקסימום.
בדיוק בגלל זה אני גם חושב ששורטס פחות יתאים שם. הוא חייב משחק קבוצתי עם אוריינטציה התקפית מאוד ברורה, כשהכדור רוב הזמן בידיים שלו והוא מייצר לחברים. כשהוא משחק ליד מיצ'יץ', בריאנט, ג'ונס ושאר עושי המשחק, אני לא רואה איפה נמצא המקום שלו. הוא יבלע כמו שנבלע בפנאתנייקוס, אבל יביא איתו את הפערים ההגנתיים ובעיות הסייז.
- גביזון
- קיבל.ה 4996 לייקים
אם אכן שורטס סגר אצלנו (הוו בהחלט הלוואי כן) מה שיפה זה שברגע שהבינו שמונטרו לא רלוונטי לא חיכו כמו עם וואסה ועבדו יפה.
שוב אם הוא אכן סגור אצלנו...
Sent from my 22101320G using Tapatalk
שוב אם הוא אכן סגור אצלנו...
Sent from my 22101320G using Tapatalk
-
Niro
- קיבל.ה 2778 לייקים
-
Red_man
- קיבל.ה 2463 לייקים
נכון שבראיינט ואטורו היו במגמת עליה אבל תחת איטודיס בראיינט הגיע לחמישיית העונה. אנשים אמרו בהתחלה שהוא אובר פייד מטורף ובסוף הוא השחקן הכי חשוב שלנו. אטורו מציג כדורסל מעולה אבל בשיטה אחרת יכל להציג יותר לדעתי. לא יודע אם באנדולו של השנה הם היו מציגים את אותה יכולת.TinyLight כתב: ↑24 מאי 2026, 18:19 זו השוואה מטעה. גם אלייז'ה וגם אוטורו היו במגמת עלייה הרבה לפני הפועל.
לגבי שורטס כתבתי כבר מיליון פעם מאז שזה עלה שאני לא חושב שזה מתאים אלינו תחת איטודיס. הוא שחקן שצריך לרוץ כמה שיותר והרבה תנועה, פחות קח את הכדור ותראה לי מה אתה יודע לעשות.
אני חושב שפרנסיסקו או מקנטייר יכולים להתאים לנו יותר
- 7even
- קיבל.ה 4479 לייקים