שיטת ניקוד + מנויי חוץ
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
אחרי שהעונה הסדירה הגיעה לסופה, אפשר להגיד שיש לא מעט מגרעות לשיטת הניקוד ואני מקווה מאד שזה יתוקן בשנה הבאה.
כבר עכשיו נוצר מצב שלפלייאוף העליון יהיה קהל חוץ מסוים מאד שיש לו ניקוד, בעוד השאר לא יוכלו להגיע וככה גם פערי הניקוד יצמחו...
אם היתי חכם היתי רוכש כרטיסים לכל משחקי החוץ ומוכר אותם וככה מקבל ניקוד, אבל אני אידיוט (ובחור טוב כנראה) ולמשחקים שלא יכולתי להגיע, לא קניתי...
בהפועל מפמפים שהם רשאים להעניש אוהדים שמוכרים כרטיסים, אבל בפועל אני בספק רב אם הם עושים את זה או עשו את זה.
הגיע הזמן לפתרון בנושא והוא ברקוד קבוע של מנוי ומשחקי חוץ, ככה אם אתה מעביר את הברקוד לאחר, אתה בעצם
מעביר לו את המנוי ולחלופין אפשר למכור לאחר אבל הניקוד גם עובר לקונה.
בפועל, מתחיל להצטבר קהל חוץ מסוים כאשר אחרים לא יכולים להגיע למשחקי חוץ כי אין להם ניקוד, בעוד אלו שיש להם ניקוד, ימשיכו לקנות וימכרו לחברים שלהם.
קליקה סגורה.
מאד מאכזב וחבל, יש אוהדים רבים שהיו עם הפועל בשנים הקשות שלה בכל חור בארץ, גם בליגה השניה (אפשר לראות את זה בנתונים של לאן) והנה עונה טובה של הפועל
ואין שום נקודות זכות למי שהיה שם בעבר...
הכל מאפס.
מאד חבל.
כבר עכשיו נוצר מצב שלפלייאוף העליון יהיה קהל חוץ מסוים מאד שיש לו ניקוד, בעוד השאר לא יוכלו להגיע וככה גם פערי הניקוד יצמחו...
אם היתי חכם היתי רוכש כרטיסים לכל משחקי החוץ ומוכר אותם וככה מקבל ניקוד, אבל אני אידיוט (ובחור טוב כנראה) ולמשחקים שלא יכולתי להגיע, לא קניתי...
בהפועל מפמפים שהם רשאים להעניש אוהדים שמוכרים כרטיסים, אבל בפועל אני בספק רב אם הם עושים את זה או עשו את זה.
הגיע הזמן לפתרון בנושא והוא ברקוד קבוע של מנוי ומשחקי חוץ, ככה אם אתה מעביר את הברקוד לאחר, אתה בעצם
בפועל, מתחיל להצטבר קהל חוץ מסוים כאשר אחרים לא יכולים להגיע למשחקי חוץ כי אין להם ניקוד, בעוד אלו שיש להם ניקוד, ימשיכו לקנות וימכרו לחברים שלהם.
קליקה סגורה.
מאד מאכזב וחבל, יש אוהדים רבים שהיו עם הפועל בשנים הקשות שלה בכל חור בארץ, גם בליגה השניה (אפשר לראות את זה בנתונים של לאן) והנה עונה טובה של הפועל
הכל מאפס.
מאד חבל.
- כרובית
- קיבל.ה 1310 לייקים
מסכימה שהפתרון הוא ברקוד אחיד למנוי ולכרטיסי החוץ או שמכירה למישהו אחר (כי היו מלא כאלה שקנו רק בשביל שישאר להם הניקוד) אז גם הניקוד עוברלירון האדום כתב: ↑23 אפריל 2026, 12:11 אחרי שהעונה הסדירה הגיעה לסופה, אפשר להגיד שיש לא מעט מגרעות לשיטת הניקוד ואני מקווה מאד שזה יתוקן בשנה הבאה.
קליקה סגורה.
הכל מאפס.
מאד חבל.
באופן כללי הם בהחלט היו צריכים לספור את הניקוד מעונה שעברה, ככה שאנשים באמת הגיעו ולא כאלה שקנו רק כדי שיהיה להם ניקוד חוץ...
איך אפשר ברקוד אחיד לבית וחוץ? תכולות שונות של יציעים בכל מגרש
לדוגמא אם רוב בעלי הניקוד הגבוה הם מנויי שער 5, איך תחלק אותם במשחק הקרוב במושבה בין שני היציעים?
לדוגמא אם רוב בעלי הניקוד הגבוה הם מנויי שער 5, איך תחלק אותם במשחק הקרוב במושבה בין שני היציעים?
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
מה הקשר?
ברגע שאתה קונה כרטיס למשחק חוץ, הוא מוזן לך בתוך הברקוד של המנוי.
אתה נכנס ליציע עם הברקוד הקבוע שלך, גם למשחקי בית וגם למשחקי חוץ, רוצה למכור את הכרטיס? תמכור דרך לאן והניקוד עובר לרוכש
או שתעביר את הברקוד ותיקח סיכון.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
חייביים לשנות משהו - המצב הנוכחי הוא שכל מי שיש לו ניקוד גבוה, קונה כרטיס גם אם הוא לא יכול להגיע ואז מוכר לחברים..כרובית כתב: ↑23 אפריל 2026, 13:10מסכימה שהפתרון הוא ברקוד אחיד למנוי ולכרטיסי החוץ או שמכירה למישהו אחר (כי היו מלא כאלה שקנו רק בשביל שישאר להם הניקוד) אז גם הניקוד עוברלירון האדום כתב: ↑23 אפריל 2026, 12:11 אחרי שהעונה הסדירה הגיעה לסופה, אפשר להגיד שיש לא מעט מגרעות לשיטת הניקוד ואני מקווה מאד שזה יתוקן בשנה הבאה.
קליקה סגורה.
הכל מאפס.
מאד חבל.
באופן כללי הם בהחלט היו צריכים לספור את הניקוד מעונה שעברה, ככה שאנשים באמת הגיעו ולא כאלה שקנו רק כדי שיהיה להם ניקוד חוץ...
ככה נוצרת קליקה ופערים בין הקהלים ואלו שהעונה לא הצליחו להגיע להרבה משחקי חוץ מסיבותיהם, בעצם יהיו חסומים בהמשך העונות מלהגיע למשחקי חוץ.
העובדה שהחליטו לתת ניקוד מ - 0 היתה טעות, אבל כנראה כבר מזה אין דרך חזרה
- סומך
- קיבל.ה 1863 לייקים
בדיוק, מסכים מאוד.
ככה יצא שמי שהגיע שנה שעברה בעונת הלאומית לא מתוגמל על התמיכה בקבוצה גם במדבר וגם אני מכיר אנשים שהיו "חכמים" בתחילת העונה לרכוש כרטיס לכל משחק חוץ (ולמכור לאחרים) גם אם לא הולכים אליו, וככה יש להם ניקוד שאני בחיים לא מתקרב אליו.
ככה יצא שמי שהגיע שנה שעברה בעונת הלאומית לא מתוגמל על התמיכה בקבוצה גם במדבר וגם אני מכיר אנשים שהיו "חכמים" בתחילת העונה לרכוש כרטיס לכל משחק חוץ (ולמכור לאחרים) גם אם לא הולכים אליו, וככה יש להם ניקוד שאני בחיים לא מתקרב אליו.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
זה לא רק זה, זו גם שיטה שיוצרת מעמדות ביציע - אלו שיכולים להגיע למשחקי חוץ, ואלו שלא.
חיילים, אוהדים שגרים רחוק, הורים צעירים, ילדים, אנשים עם בעיות כלכליות וכו׳, כל אלו נדחקים הצידה בתור אוהדים שלא מגיע להם להגיע למשחקי חוץ, אף פעם. ויותר חמור מזה - אוהדים חדשים, כאלו שרק מתחילים את האהדה שלהם לקבוצה.
הדרך צריכה להיות הפוכה - מספר קטן של כרטיסים שישמר לאוהדים שבאים הכי הרבה, סוג של בונוס קטן עבורם, אבל הרוב הגדול של הכרטיסים צריך להפתח לקהל הרחב.
חיילים, אוהדים שגרים רחוק, הורים צעירים, ילדים, אנשים עם בעיות כלכליות וכו׳, כל אלו נדחקים הצידה בתור אוהדים שלא מגיע להם להגיע למשחקי חוץ, אף פעם. ויותר חמור מזה - אוהדים חדשים, כאלו שרק מתחילים את האהדה שלהם לקבוצה.
הדרך צריכה להיות הפוכה - מספר קטן של כרטיסים שישמר לאוהדים שבאים הכי הרבה, סוג של בונוס קטן עבורם, אבל הרוב הגדול של הכרטיסים צריך להפתח לקהל הרחב.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
KingZivos
- קיבל.ה 313 לייקים
אם יש לך בר קוד אחיד זה לא אומר שבהכרח יש לך כרטיס.
אם השגת כרטיס- שתהיה סריקה של אותו בר קוד- זה הכל.
אנשים לא יספסרו.
מבאס שאני מנוי של שנים הולך לכל המשחקים בגלל משחק או 2 שפספסתי לא יכול לראות משחקי חוץ יותר, וזה מתגלגל, הניקוד לא מתאפס בעונה..
-
KingZivos
- קיבל.ה 313 לייקים
לא יודע אם מסכים לגבי מה צריך להיות רוב הכרטיסים- אבל לפחות שיתנו לשאר הקהל-30-50 אחוז.red in blood כתב: ↑23 אפריל 2026, 19:43 זה לא רק זה, זו גם שיטה שיוצרת מעמדות ביציע - אלו שיכולים להגיע למשחקי חוץ, ואלו שלא.
שה״מתמידים״ יתמודדו בינהם על כרטיסים ולא תמיד כולם ישיגו, מי שלא ישיג יש לו את הצ׳אנס של פתיחת המכירה הרגילה- אז כבר אוטומטית הסיכוי שלהם להשיג כרטיס גבוהה בעשרןת אחןזים.
כל זה יחד עם בר קוד אחיד לכל המשחקים יחזיר את הסיכוו של אוהדים אחרים להשיג כרטיסים מדי פעם.
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
ברקוד אחיד זה לא אפשרי טכנית, אתה לא יכול לשלוט על מערכת הסריקה של קבוצות אחרות באיצטדיונים אחרים.
לצורך העניין, חיפה לא עובדים עם לאן, אין להם את הדאטה בייס של לאן, אז הברקודים של לאן לא יגידו להם כלום. הם מנפיקים כרטיסים משלהם, וזה מה שהם נותנים לאוהדים שלנו כשאנחנו במשחק חוץ שם.
לצורך העניין, חיפה לא עובדים עם לאן, אין להם את הדאטה בייס של לאן, אז הברקודים של לאן לא יגידו להם כלום. הם מנפיקים כרטיסים משלהם, וזה מה שהם נותנים לאוהדים שלנו כשאנחנו במשחק חוץ שם.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
הרעיון של ניקוד חוץ מעולה. בפועל הגעתי למצב שאני מרפרש ב8 בערב רק כדי לגלות ש8 ודקה שאני לא יכול לקנות כרטיס. שלא לדבר על זה שאין לי סיכוי להשיג שלושה לכל הילדים, כי המנוי שלי כמובן לא מקושר לשלהם ואני צריך לחזור על הפרוצדורה שלוש פעמים.
אני מבין שיש טירוף יותר השנה, אבל מעולם עד היתה לי כזאת בעיה להשיג כרטיסים למשחק בפתח תקווה. משהו לא עובד פה.
אם אין אפשרות ליצור זיהוי עם הרוכש, אז אולי ברקוד למשחקי חוץ שכן דרך לאן. איסור העברת כרטיסים מעבר לפעמיים בשנה. ובעיקר בעיקר לעבור לרישום והגרלות כדי למנוע את המצב המחורבן הזה עוד פעם של קליקים ומרוצי ריפרשים בשעה מסוימת שלא מבין למה בשנת 2026 עדיין צריך להגיע אליו.
אני מבין שיש טירוף יותר השנה, אבל מעולם עד היתה לי כזאת בעיה להשיג כרטיסים למשחק בפתח תקווה. משהו לא עובד פה.
אם אין אפשרות ליצור זיהוי עם הרוכש, אז אולי ברקוד למשחקי חוץ שכן דרך לאן. איסור העברת כרטיסים מעבר לפעמיים בשנה. ובעיקר בעיקר לעבור לרישום והגרלות כדי למנוע את המצב המחורבן הזה עוד פעם של קליקים ומרוצי ריפרשים בשעה מסוימת שלא מבין למה בשנת 2026 עדיין צריך להגיע אליו.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
- רדפוקס
- קיבל.ה 6223 לייקים
לא צריך ברקוד אחיד לכרטיסי חוץ ולמנויים, צריך מערכת שדרכה מעבירים כרטיסים לאחר ובהעברה גם הניקוד עובר ושיהיה את זה אנשים יתביישו למכור כרטיסים ולא להעביר אותם דרך המערכת הזאת.
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
כבר היום אפשר להעביר כרטיסים. מה זה שווה? אנשים קונים בשביל ניקוד חוץ ומוכרים את הברקוד פשוט.
ה-פיתרון זה לבדוק אמצעי מזהה בכניסה. זה מסובך יחסית, אז ברקוד קבוע למשחקי חוץ לפחות עוזר במשהו.
- Hapolo
- קיבל.ה 1075 לייקים
ניסו את הדרך שדורשת יושרה והתחשבות בחברים ליציע אבל יותר מדי אנשים מנצלים את זה לרעה - יש להפסיק את שיטת הניקוד עד שימצא פתרון הרמטי. בינתיים למי שיש טענות שיבוא לחברים שלו הספסרים בתוך היציע. זה הפתרון כרגע, לחזור אחורה
רדיוס לבית"ר!
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
ברקוד קבוע לא אמור להיות מסובך ויעצור הרבה מהתופעה הזאת
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
זה מסובך עד רמת הבילתי אפשרי.
אתה לא זה שסורק כרטיסים בכניסה למשחקי חוץ. זה גוף שונה שסורק ובודק מול מאגרי מידע שונים משלנו.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
אומת הסטרטאפ לא יכולה לגרום לזה לקרות?red in blood כתב: ↑25 אפריל 2026, 01:46זה מסובך עד רמת הבילתי אפשרי.
אתה לא זה שסורק כרטיסים בכניסה למשחקי חוץ. זה גוף שונה שסורק ובודק מול מאגרי מידע שונים משלנו.
-
היידה הפועל
- קיבל.ה 27 לייקים
איך הטענה שהמערכות במשחקי החוץ לא יכולות להתחבר עם מערכות לאן מסתדרת עם זה שבכל משחק חוץ מתקבל ניקוד שמוזן למערכת שלנו, רק כאשר מתבצעת סריקה של הכרטיס בכניסה?
אם אפשר לגרום לזה שסריקת הברקוד בדוחא/סמי עופר מביאה לניקוד במערכת לאן, אני מאמין שאפשר לייצר גם ברקוד אחיד לכל העונה.
אם אפשר לגרום לזה שסריקת הברקוד בדוחא/סמי עופר מביאה לניקוד במערכת לאן, אני מאמין שאפשר לייצר גם ברקוד אחיד לכל העונה.
-
בני12
- קיבל.ה 2943 לייקים
לי זה קרה כבר ב-12 וחמש שניות (תיאורטית על יותר כרטיסים ופחות אנשים)הפועל כתב: ↑24 אפריל 2026, 19:07 הרעיון של ניקוד חוץ מעולה. בפועל הגעתי למצב שאני מרפרש ב8 בערב רק כדי לגלות ש8 ודקה שאני לא יכול לקנות כרטיס. שלא לדבר על זה שאין לי סיכוי להשיג שלושה לכל הילדים, כי המנוי שלי כמובן לא מקושר לשלהם ואני צריך לחזור על הפרוצדורה שלוש פעמים.
פתח תקווה נתנו פחות כרטיסים הפעם (בצדק מבחינתם). בדרך כלל היו נותנים לנו את כל המזרחי
יכולת לקנות ליציע הכסף. לא היו חסרים לשם כרטיסים
-
D&3
- קיבל.ה 1722 לייקים
אין ברירה אלא להיות בעד אשדוד, הפועל חיפה והפועל ירושלים במאבקי הירידה, לא נשארו הרבה אופציות ריאליות להגיע למשחקי חוץ
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
יש עכשיו 4 משחקי בית ואוטוטו נגמרת העונה.
מקווה מאד שמישהו מתחיל לחשוב על תיקון השיטה, שיוצרת המון תסכול כרגע.
מקווה מאד שמישהו מתחיל לחשוב על תיקון השיטה, שיוצרת המון תסכול כרגע.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
רק לי לא התעדכן הניקוד לאחר המשחק מול הפועל פ"ת?
- כרובית
- קיבל.ה 1310 לייקים
גם לי ולסביבה שלי עדיין לא התעדכן
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
לא.לירון האדום כתב: ↑25 אפריל 2026, 09:21אומת הסטרטאפ לא יכולה לגרום לזה לקרות?red in blood כתב: ↑25 אפריל 2026, 01:46זה מסובך עד רמת הבילתי אפשרי.
אלא אם תשכנע את לאן לחשוף את מאגרי המידע שלהם, שזה מנוגד לחוקי פרטיות ויחשוף אותם לתביעות של מיליונים, שלא לדבר על וויתור על אחד הנכסים הגדולים שלהם (אומת הסטראטאפ יודעת כמה דאטה זה דבר חשוב היום), ותשכנע את משרד הכרטיסים שמתפעל את מכירת הכרטיסים של מכבי חיפה נגיד להטמיע את זה חד פעמית אצלהם בהשקעת עתק, עם בעיות אבטחה חמורות, רק למשחק אחד בשבילנו.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
אני לא מבין גדול בטכנולוגיה, אבל אם אתה מקבל ניקוד על המשחק שהכרטיס בו נסרק, אז מה הבעיה בברקוד קבוע?red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 13:04לא.לירון האדום כתב: ↑25 אפריל 2026, 09:21אומת הסטרטאפ לא יכולה לגרום לזה לקרות?red in blood כתב: ↑25 אפריל 2026, 01:46
זה מסובך עד רמת הבילתי אפשרי.
אלא אם תשכנע את לאן לחשוף את מאגרי המידע שלהם, שזה מנוגד לחוקי פרטיות ויחשוף אותם לתביעות של מיליונים, שלא לדבר על וויתור על אחד הנכסים הגדולים שלהם (אומת הסטראטאפ יודעת כמה דאטה זה דבר חשוב היום), ותשכנע את משרד הכרטיסים שמתפעל את מכירת הכרטיסים של מכבי חיפה נגיד להטמיע את זה חד פעמית אצלהם בהשקעת עתק, עם בעיות אבטחה חמורות, רק למשחק אחד בשבילנו.
כאשר אתה רוכש כרטיס למשחק חוץ הברקוד של המנוי מתעדכן, מה הבעיה בזה?
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
אני לא מבין למה מכבי חיפה זה שיקול בכלל. אז יש משחק שניים בשנה שהברקוד חוץ לא תקף לגביהם. מה הביג דיל?
עדין פותר את הבעיה ל95% מהמשחקים
עדין פותר את הבעיה ל95% מהמשחקים
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
אני אנסה שניה לפשט את זה -לירון האדום כתב: ↑27 אפריל 2026, 15:40אני לא מבין גדול בטכנולוגיה, אבל אם אתה מקבל ניקוד על המשחק שהכרטיס בו נסרק, אז מה הבעיה בברקוד קבוע?red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 13:04לא.
ברקוד זה מספר מזהה ללקוח מסויים.
מה שקורה כשסורקים כרטיס בכניסה לאיצטדיון זה שהמערכת מחברת למאגרי מידע שלהם, בודקת אם הלקוח כבר נכנס או לא, ואם לא - שולחת אישור עם פרטי הלקוח, ומסמנת במאגר המידע שהוא נכנס.
אצלנו זה מאגר מידע של לאן. לא של הפועל, אלא של לאן. אצל חיפה למשל זה של משרד כרטיסים אחר.
אם אתה רוצה ליצור ברקוד אחיד, אתה צריך ששני משרדי הכרטיסים הללו יעבדו על אותו מאגר נתונים, או לכל הפחות שירשמו כל אחד את הלקוח עם אותו מספר מזהה אצלהם במערכת (שזה סיפור גדול, כי כל מערכת בנוייה אחרת מהיסוד).
מאוד מאוד לא סביר שיהיה צד כלשהו שיסכים לעשות את זה, זה עלות אסטרונומית, שלא לדבר על פרצות אבטחה שיתגלו מזה שאתה חושף את מבנה מערכת הנתונים שלך לאחרים, או עניין חוקי מזה שלאן יעבירו פרטים על לקוחות לגוף חיצוני בלי הסכמה.
אז איך מסמנים כרגע שמי שקנה כרטיס חוץ באמת נכנס?
מי שרוכש את הכרטיס בפועל זו הפועל, לא אתה. הקבוצה קונה את הכרטיסים מהיריבה, ואז מוכרת אותם לאוהדים. אז יש לה רשימה של הברקודים של הכרטיסים המדוברים, ויש להם רשימה של מי קנה מה. אבל היא לא יכולה לשנות שום דבר מהכרטיס עצמו, כי כאמור, זה צריך להתחבר למאגר המידע של משרד הכרטיסים של חיפה, כלומר הברקוד שקיבלו חייב להשאר שם, ולא הברקוד שמוביל למספר המזהה של המנוי.
בסיום המשחק הפועל מבקשת מהקבוצה היריבה דו״ח של אילו מהכרטיסים הופעלו בפועל (שמותר להם לבקש את זה, כי כאמור, הם אלו שרכשו את הכרטיס), ואז עושים הצלבה מול הרשימות שלהם.
זה מאפשר לתת ניקוד, אבל זה לא מאפשר להשתמש באותו ברקוד בשניהם.
ואני נותן את חיפה כדוגמא, יש עוד קבוצות.
ויותר מזה, גם כשמדובר רק בלאן, קבוצות עושות הרבה פעמים הסכמים עם לאן שיהיה מדובר במאגר מידע נפרד, שלאחרים לא תהיה גישה אליו. אז לאן מחוייבים חוזית להפרדה. אתה רוצה לשכנע את בית״ר לחשוף לך את מאגר הנתונים שלהם? בהצלחה.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
אבל ביתר ירושלים גם עובדת עם לאן. כמו רוב הליגה. לא נשמע לי בלתי פתיר
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 267 לייקים
אני אהיה בעד אשדוד ביום שבו אסלח למוטי ארואסטי הזין שהתחיל את המכות עם מייק לארגי (
רינגו סטאר המלך
"כל מקרה מוות הוא כישלון של מדע הרפואה" (נדמה לי שאמר את זה המשורר דוד אבידן, אבל לא בטוח).
"כל מקרה מוות הוא כישלון של מדע הרפואה" (נדמה לי שאמר את זה המשורר דוד אבידן, אבל לא בטוח).
-
Red_man
- קיבל.ה 2400 לייקים
אני די בטוח שאתה מקבל ניקוד גם אם הכרטיס לא נסרק. כתוב בלאן במשחקי חוץ רכישת משחק המזכה בניקוד ועל משחקי בית רשום הגעה למשחק. דיברו על זה לא פעם ולא פעמיים שמספיק לקנות כרטיס ואתה צובר ניקוד.לירון האדום כתב: ↑27 אפריל 2026, 15:40אני לא מבין גדול בטכנולוגיה, אבל אם אתה מקבל ניקוד על המשחק שהכרטיס בו נסרק, אז מה הבעיה בברקוד קבוע?red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 13:04לא.
איך אצל קבוצות אחרות עם ניקוד חוץ העניין הזה מתנהל? איכשהו מרגיש לי ששם יש קצת פחות בלאגן
לפי הכללים הרשמיים מקבלים ניקוד רק אם הכרטיס נסרק בכניסה. אם זה באמת ככה ולא רק מעכבים את עדכון הניקוד לאחרי המשחק - לא יודע.Red_man כתב: ↑28 אפריל 2026, 01:22אני די בטוח שאתה מקבל ניקוד גם אם הכרטיס לא נסרק. כתוב בלאן במשחקי חוץ רכישת משחק המזכה בניקוד ועל משחקי בית רשום הגעה למשחק. דיברו על זה לא פעם ולא פעמיים שמספיק לקנות כרטיס ואתה צובר ניקוד.לירון האדום כתב: ↑27 אפריל 2026, 15:40אני לא מבין גדול בטכנולוגיה, אבל אם אתה מקבל ניקוד על המשחק שהכרטיס בו נסרק, אז מה הבעיה בברקוד קבוע?red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 13:04
לא.
איך אצל קבוצות אחרות עם ניקוד חוץ העניין הזה מתנהל? איכשהו מרגיש לי ששם יש קצת פחות בלאגן
לדעתי זה ככה לפחות בחלק מהמשחקים, באיצטדיונים שניתן לקבל מהם נתונים אמינים על הכרטיסים שנסרקו.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
תודה על ההסבר, מעניין השכלתי.red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 16:19אני אנסה שניה לפשט את זה -לירון האדום כתב: ↑27 אפריל 2026, 15:40אני לא מבין גדול בטכנולוגיה, אבל אם אתה מקבל ניקוד על המשחק שהכרטיס בו נסרק, אז מה הבעיה בברקוד קבוע?red in blood כתב: ↑27 אפריל 2026, 13:04
לא.
ברקוד זה מספר מזהה ללקוח מסויים.
מה שקורה כשסורקים כרטיס בכניסה לאיצטדיון זה שהמערכת מחברת למאגרי מידע שלהם, בודקת אם הלקוח כבר נכנס או לא, ואם לא - שולחת אישור עם פרטי הלקוח, ומסמנת במאגר המידע שהוא נכנס.
אצלנו זה מאגר מידע של לאן. לא של הפועל, אלא של לאן. אצל חיפה למשל זה של משרד כרטיסים אחר.
אם אתה רוצה ליצור ברקוד אחיד, אתה צריך ששני משרדי הכרטיסים הללו יעבדו על אותו מאגר נתונים, או לכל הפחות שירשמו כל אחד את הלקוח עם אותו מספר מזהה אצלהם במערכת (שזה סיפור גדול, כי כל מערכת בנוייה אחרת מהיסוד).
מאוד מאוד לא סביר שיהיה צד כלשהו שיסכים לעשות את זה, זה עלות אסטרונומית, שלא לדבר על פרצות אבטחה שיתגלו מזה שאתה חושף את מבנה מערכת הנתונים שלך לאחרים, או עניין חוקי מזה שלאן יעבירו פרטים על לקוחות לגוף חיצוני בלי הסכמה.
אז איך מסמנים כרגע שמי שקנה כרטיס חוץ באמת נכנס?
מי שרוכש את הכרטיס בפועל זו הפועל, לא אתה. הקבוצה קונה את הכרטיסים מהיריבה, ואז מוכרת אותם לאוהדים. אז יש לה רשימה של הברקודים של הכרטיסים המדוברים, ויש להם רשימה של מי קנה מה. אבל היא לא יכולה לשנות שום דבר מהכרטיס עצמו, כי כאמור, זה צריך להתחבר למאגר המידע של משרד הכרטיסים של חיפה, כלומר הברקוד שקיבלו חייב להשאר שם, ולא הברקוד שמוביל למספר המזהה של המנוי.
בסיום המשחק הפועל מבקשת מהקבוצה היריבה דו״ח של אילו מהכרטיסים הופעלו בפועל (שמותר להם לבקש את זה, כי כאמור, הם אלו שרכשו את הכרטיס), ואז עושים הצלבה מול הרשימות שלהם.
זה מאפשר לתת ניקוד, אבל זה לא מאפשר להשתמש באותו ברקוד בשניהם.
ואני נותן את חיפה כדוגמא, יש עוד קבוצות.
ויותר מזה, גם כשמדובר רק בלאן, קבוצות עושות הרבה פעמים הסכמים עם לאן שיהיה מדובר במאגר מידע נפרד, שלאחרים לא תהיה גישה אליו. אז לאן מחוייבים חוזית להפרדה. אתה רוצה לשכנע את בית״ר לחשוף לך את מאגר הנתונים שלהם? בהצלחה.
אם ככה צריך לחפש פתרון אחר
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
אני עדין לא מצליח להבין. בדקתי כמה דקות בגוגל. לאן עובדים עם
מכבי תל אביב
ביתר ירושלים
בני ריינה
קרית שמונה
מכבי נתניה
אשדוד
הפועל פ"ת
בני סכנין
זה רוב הליגה, ורוב המשחקים הגדולים. אני לא מבין מה הבעיה הטכנית ומבחינת פרטיות שהברקודים שיהיו על הכרטיס יהיו ייחודיים לרוכשים. בסוף הכל יושב במחשב של לאן. זה לא שהם מקבלים את הברקודים מהקבוצות. הם אלו שמנפיקים אותם. הם פשוט ינפיקו למי שקיבל זכות לקנות כרטיס בהתאם לברקוד האישי שלו, ויסמנו את הברקוד הזה, ורק אותו כזכאי למשחק הזה.
זה לא פתרון מושלם. אבל זה כבר מנטרל כמעט את כל הבעיה, והכל אין-האוס בתוך לאן בלי צורך לחלוק כלום עם משרד כרטיסים אחר, ולא לערב את הקבוצות בשום צורה.
אני בטוח שאפשר גם לפתור את זה עם משרדי הכרטיסים האחרים מבחינה טכנית, הכל ענין של כסף בסוף. אבל שם את זה בצד, נניח שלא רוצים להיכנס לזה בכלל
מכבי תל אביב
ביתר ירושלים
בני ריינה
קרית שמונה
מכבי נתניה
אשדוד
הפועל פ"ת
בני סכנין
זה רוב הליגה, ורוב המשחקים הגדולים. אני לא מבין מה הבעיה הטכנית ומבחינת פרטיות שהברקודים שיהיו על הכרטיס יהיו ייחודיים לרוכשים. בסוף הכל יושב במחשב של לאן. זה לא שהם מקבלים את הברקודים מהקבוצות. הם אלו שמנפיקים אותם. הם פשוט ינפיקו למי שקיבל זכות לקנות כרטיס בהתאם לברקוד האישי שלו, ויסמנו את הברקוד הזה, ורק אותו כזכאי למשחק הזה.
זה לא פתרון מושלם. אבל זה כבר מנטרל כמעט את כל הבעיה, והכל אין-האוס בתוך לאן בלי צורך לחלוק כלום עם משרד כרטיסים אחר, ולא לערב את הקבוצות בשום צורה.
אני בטוח שאפשר גם לפתור את זה עם משרדי הכרטיסים האחרים מבחינה טכנית, הכל ענין של כסף בסוף. אבל שם את זה בצד, נניח שלא רוצים להיכנס לזה בכלל
- red in blood
- קיבל.ה 779 לייקים
קודם כל, ברור שהכל אפשרי עם כסף, אני רק אומר שזה כמות ענקית של כסף, יותר ממה שאנשים מתארים.הפועל כתב: ↑28 אפריל 2026, 15:02 אני עדין לא מצליח להבין. בדקתי כמה דקות בגוגל. לאן עובדים עם
מכבי תל אביב
ביתר ירושלים
בני ריינה
קרית שמונה
מכבי נתניה
אשדוד
הפועל פ"ת
בני סכנין
גם כשמדובר באותו משרד כרטיסים, וגם אם החוזים עם הקבוצות לא אוסרות על זה, זה עניין של ניהול מאגר מידע.
לצורך העניין, נגיד משחק מול הפועל פתח תקווה, ואני רוכש כרטיס. אם זה מוצמד למנוי שלי, זה נרשם כלקוח של הפועל, ולא של פ״ת. זה אומר שאם הם מבקשים מלאן דוחות על הכרטיסים שהם מכרו, המספר המזהה הוא המנוי שלי.
זה אומר שגם העבירו פרטים שלי לגורם צד שלישי בלי ההסכמה שלי, אבל נגיד וישנו את תנאי השימוש ככה שאני אתן הסכמה מראש - זה אומר שלפ״ת יש עכשיו יש את הברקודים של כל המנויים של הפועל שקנו כרטיס. זה סופר בעייתי ופתח לספסרות.
נגיד ואפשר לפתור את זה וייצרו במערכת מספר Alias שידאגו שפ״ת יקבלו מספרי לקוח שהוא לא זהה, אבל שמאחורי הקלעים יוביל את לאן למספר מנוי בהפועל - זה עלות אסטרונומית של שינוי מבנה נתונים שאין סיכוי שלאן יסכימו לספוג (ואני מדבר על מאות אלפים ומעלה, כולל בדיקות וכולל זמן שהמערכת לא עובדת כי עושים את המעבר), וגם מעלה משמעותית את עלות השימוש השוטפת של לאן במערכת, כי עכשיו כל מספר שנסרק צריך לבדוק מול מאגרי מידע של כל הקבוצות, ואולי גם כפול כל אירוע כזה שנמכרו אליו כרטיסים. זה גם איטיות, וגם עליית מחיר עבורם, בצורה שנצברת עוד ועוד לאורך זמן.
בעידן שמדברים על אופטימיזציה של עבודה עם דאטה, זה רחוק מלהיות משהו שהם ישמחו לבצע, וצריך לדאוג שזה יהיה מאוד מאוד משתלם עבורם כדי שישקלו את זה.
ויש כמובן עוד בעיות. את כולן ניתן לפתור, אבל כולן מאוד יקרות.
כשאני אומר שזה לא אפשרי טכנית, אני מתכוון שזה לא אפשרי עם הדברים שסביר שיקרו, לא שאין לזה פתרונות בתיאוריה.
- עומר חרמש ז״ל
- עומר חרמש ז״ל
-
KingZivos
- קיבל.ה 313 לייקים
זה ממש לא בעיה גדולה ומורכבת כמו שאתה מציג את זה, בטח לא בעולם של היום עם קצב כתיבת הקוד עם AI.red in blood כתב: ↑28 אפריל 2026, 18:55קודם כל, ברור שהכל אפשרי עם כסף, אני רק אומר שזה כמות ענקית של כסף, יותר ממה שאנשים מתארים.הפועל כתב: ↑28 אפריל 2026, 15:02 אני עדין לא מצליח להבין. בדקתי כמה דקות בגוגל. לאן עובדים עם
מכבי תל אביב
ביתר ירושלים
בני ריינה
קרית שמונה
מכבי נתניה
אשדוד
הפועל פ"ת
בני סכנין
גם כשמדובר באותו משרד כרטיסים, וגם אם החוזים עם הקבוצות לא אוסרות על זה, זה עניין של ניהול מאגר מידע.
לצורך העניין, נגיד משחק מול הפועל פתח תקווה, ואני רוכש כרטיס. אם זה מוצמד למנוי שלי, זה נרשם כלקוח של הפועל, ולא של פ״ת. זה אומר שאם הם מבקשים מלאן דוחות על הכרטיסים שהם מכרו, המספר המזהה הוא המנוי שלי.
זה אומר שגם העבירו פרטים שלי לגורם צד שלישי בלי ההסכמה שלי, אבל נגיד וישנו את תנאי השימוש ככה שאני אתן הסכמה מראש - זה אומר שלפ״ת יש עכשיו יש את הברקודים של כל המנויים של הפועל שקנו כרטיס. זה סופר בעייתי ופתח לספסרות.
נגיד ואפשר לפתור את זה וייצרו במערכת מספר Alias שידאגו שפ״ת יקבלו מספרי לקוח שהוא לא זהה, אבל שמאחורי הקלעים יוביל את לאן למספר מנוי בהפועל - זה עלות אסטרונומית של שינוי מבנה נתונים שאין סיכוי שלאן יסכימו לספוג (ואני מדבר על מאות אלפים ומעלה, כולל בדיקות וכולל זמן שהמערכת לא עובדת כי עושים את המעבר), וגם מעלה משמעותית את עלות השימוש השוטפת של לאן במערכת, כי עכשיו כל מספר שנסרק צריך לבדוק מול מאגרי מידע של כל הקבוצות, ואולי גם כפול כל אירוע כזה שנמכרו אליו כרטיסים. זה גם איטיות, וגם עליית מחיר עבורם, בצורה שנצברת עוד ועוד לאורך זמן.
בעידן שמדברים על אופטימיזציה של עבודה עם דאטה, זה רחוק מלהיות משהו שהם ישמחו לבצע, וצריך לדאוג שזה יהיה מאוד מאוד משתלם עבורם כדי שישקלו את זה.
ויש כמובן עוד בעיות. את כולן ניתן לפתור, אבל כולן מאוד יקרות.
כשאני אומר שזה לא אפשרי טכנית, אני מתכוון שזה לא אפשרי עם הדברים שסביר שיקרו, לא שאין לזה פתרונות בתיאוריה.
וכל מה שקשור להעברת נתונים לא רלוונטי כי אין באמת צורך להעברת נתונים.
כל מי שמקבל כרטיס למשחק חוץ, פשוט מאקטבים את המנוי העונתי שלו עם מזהה שפותח את המשחק הנתון, חיפה לצורך העניין או כל קבוצה אחרת בסופו של דבר יכולה לקבל את אותם פרטים שהם מקבלים היום בין אם זה מאפייני תשלום או שמות.
כבר היום יש את כל הקישוריות. זה הפרדה לוגית במסדי נתונים זה לא שיש להם שרתים לחיפה ושרתים להפועל.
- הפועל
- קיבל.ה 2179 לייקים
- יצירת קשר:
אסייג ואומר שמעולם לא התעסקתי בתוכנות מסחריות לניהול מאגרי נתונים, אז אולי אני פשוט לא מכיר את העולם הזה.
אבל בתור בנאדם טכנולוגי כל חיי שהתעסק גם עם מסדי נתונים לא מעט - ברמה הטכנית נטו, זאת נשמעת לי בעיה פשוטה מאד עד לא קיימת שנסגרת כולה בפרוצדורה טריביאלית בתוך התשתית של לאן
לגבי עבודה עם משרדי כרטיסים אחרים, ייתכן ששם זה מסובך יותר מכל מיני שיקולים חוקיים, מסחריים וכל מיני דברים שאני לא מודע להם. לא מתייחס לזה בכלל. רק נטו ל60-70% מהמשחקים שלנו שהם בניהול לאן - שם זה נשמע לי ענין פשוט.
אבל בתור בנאדם טכנולוגי כל חיי שהתעסק גם עם מסדי נתונים לא מעט - ברמה הטכנית נטו, זאת נשמעת לי בעיה פשוטה מאד עד לא קיימת שנסגרת כולה בפרוצדורה טריביאלית בתוך התשתית של לאן
לגבי עבודה עם משרדי כרטיסים אחרים, ייתכן ששם זה מסובך יותר מכל מיני שיקולים חוקיים, מסחריים וכל מיני דברים שאני לא מודע להם. לא מתייחס לזה בכלל. רק נטו ל60-70% מהמשחקים שלנו שהם בניהול לאן - שם זה נשמע לי ענין פשוט.
מה לגבי לחסום את האפשרות לצילום מסך של הברקוד?
ואז אי אפשר לשלוח אותו והספסר לא יכול להעביר את הכרטיס לאף אחד.
הטלפון חייב להיות שם פיזית במעמד הסריקה כדי לפתוח את הקרוסלה.
אולי זה לא יעצור ספסרות ב-100% אבל בטוח יצמצם משמעותית.
ואז אי אפשר לשלוח אותו והספסר לא יכול להעביר את הכרטיס לאף אחד.
הטלפון חייב להיות שם פיזית במעמד הסריקה כדי לפתוח את הקרוסלה.
אולי זה לא יעצור ספסרות ב-100% אבל בטוח יצמצם משמעותית.
26.11
-
בני12
- קיבל.ה 2943 לייקים
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
מכבי חיפה דרשה שאוהדי בית"ר יגיעו עם כרטיס פיזי עם חותמת של המשטרה ולא כרטיס דיגיטלי וזאת במטרה שלא יגיעו אוהדים בלי כרטיס לאזור.
אם אני לוקח את זה לעניין הניקוד, זה יכול רעיון לא רע במשחקים גדולים שיש בהם ביקוש שעולה על ההיצע, ככה מי שרוצה למכור, צריך להיפגש פיזית עם הרוכש.
זה גם יכול למנוע את התופעה של הנוכלות.
אם אני לוקח את זה לעניין הניקוד, זה יכול רעיון לא רע במשחקים גדולים שיש בהם ביקוש שעולה על ההיצע, ככה מי שרוצה למכור, צריך להיפגש פיזית עם הרוכש.
זה גם יכול למנוע את התופעה של הנוכלות.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2936 לייקים
אם הבנתי נכון מהסיפור של חיפה - בית"ר, אמור להיות מחוץ לאיצטדיון בדיקה שרק מי שיש לו כרטיס יכול לעבור.
חיפה בהתחלה הודיעו שאפשר יהיה דיגיטלי במידה ואי אפשר לעשות צילום מסך.
ככה שמי שמצלם מהטלפון שלו, זה לא יעזור לו לעבור את הסבב הראשון של הבדיקות