צריך מוח מאוד יצירתי כדי לראות איזשהו אספקט שבו הוא עדיף על דאפה (ילד בן 18, כן?).
שחקן חלש.
עמנואל בואטנג
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2897 לייקים
- סומך
- קיבל.ה 1839 לייקים
לא יכול לחשוב על חלוץ אחד פותח בליגת העל שדאפה עדיף עליו כרגע
אגב, שני המצבים המעולים שהוא החמיץ אתמול, דאפה אפילו לא מגיע אליהם כדי להחמיץ מלכתחילה
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 262 לייקים
במצב של הקורה לא הבנתי למה הוא לא בעט שנייה קודם, כשהיה בזווית יותר טובה.
שיהיה לו בהצלחה יותר בפעם הבאה.
שיהיה לו בהצלחה יותר בפעם הבאה.
רינגו סטאר המלך
-
ספרא טבא
- קיבל.ה 458 לייקים
נצטרך שחקן יותר טוב ממנו בעונה הבאה
-
dino
- קיבל.ה 3159 לייקים
דאפה כרגע לא רלוונטי כל עוד הוא עולה למגרש עם משקולות על הרגליים, לא הייתי עושה השוואה. דאפה כרגע במאני טיים לא יכניס גול מול שער ריק ולא יקח שחקן עם הגב. זה או בואטנג או אלטמן. במשחק אימון דאפה באנקר.
-
אנחנו בתהליך
- קיבל.ה 780 לייקים
ממשיך איתו כרגע בגלל התנועה ללא הכדור הטובה שלו
עונה הבאה מתאבד על אוגריסה מק"ש
עונה הבאה מתאבד על אוגריסה מק"ש
-
cholo
- קיבל.ה 277 לייקים
הוא שחקן טוב והוא עוד יכבוש בפלייאוף, אבל עד שיוכיח אחרת כרגע לא הייתי ממשיך איתו כחלוץ ראשון בעונה הבאה.
ובטח שהוא עדיף על דאפה
ובטח שהוא עדיף על דאפה
-
הוקיץ'
- קיבל.ה 8475 לייקים
דאפה מגיע לכמות גדולה של מצבים. כאמור, אנשים מנסים לחפש בנרות (עושה תנועה ללא כדור וכו') כדי להראות איפה הוא עדיף.
אם דאפה נותן משחק כמו של בואטנג אתמול הוא חוטף פה קללות של החיים.
- כרובית
- קיבל.ה 1260 לייקים
עולה איתו ועם דאפה נגד פת
עלה ככה במשחקי האימון שהיו עכשיו ואפשר לנסות את זה על אמת
עלה ככה במשחקי האימון שהיו עכשיו ואפשר לנסות את זה על אמת
-
OrCohen
- קיבל.ה 317 לייקים
-
cholo
- קיבל.ה 277 לייקים
- כרובית
- קיבל.ה 1260 לייקים
- כרובית
- קיבל.ה 1260 לייקים
נכון שלא שיחקנו נגד קבוצות מהטופ אבל זה היה נראה טוב במשחקי האימון ואולי הוריד לחץ מדאפה, אשמח לניסיון הזה
האחד על אחד שהיה לו כל כך הרבה זמן להחליט איך להכניס את הכדור
בשביל אותו רגע בדיוק הביאו אותו, כדי שיכניס ולא יהיה לנו עוד מחמיצן בסגל
בשביל אותו רגע בדיוק הביאו אותו, כדי שיכניס ולא יהיה לנו עוד מחמיצן בסגל
- בן לוז
- קיבל.ה 602 לייקים
למרות ההחמצה הנוראית, עשה אתמול תנועות עומק מעולות
מקווה שפעם הבאה זה ייכנס
מקווה שפעם הבאה זה ייכנס
-
CouchPotato
- קיבל.ה 96 לייקים
דאפה הגיע לכמות גדולה של מצבים עד שהוא איבד לגמרי את הביטחון והפסיק לעשות תנועה של חלוץ. במשחקים האחרונים הוא נתקע למעלה על הבלמים ותקע את כל ההתקפה איתו. לא סתם החליפו אותו בתחילת המחצית השניה במשחק הקודם.הוקיץ' כתב: ↑20 אפריל 2026, 15:22דאפה מגיע לכמות גדולה של מצבים. כאמור, אנשים מנסים לחפש בנרות (עושה תנועה ללא כדור וכו') כדי להראות איפה הוא עדיף.
אם דאפה נותן משחק כמו של בואטנג אתמול הוא חוטף פה קללות של החיים.
-
ספרא טבא
- קיבל.ה 458 לייקים
עד עכשיו מזדזעזע מההחמצה באחד על אחד במחצית הראשונה
כמה זמן היה לו להכין את הגוף ולשחרר בעיטה, וזה מה שהוא הוציא
מזכיר את אסולין מול קאלה
וזה אמור להיות החלוץ הזר שלנו, לדאפה אני אעשה הנחות גם עוד 2-3 שנים כי הוא ישראלי וצעיר, זר צריך לקבור את זה בעיניים עצומות
כמה זמן היה לו להכין את הגוף ולשחרר בעיטה, וזה מה שהוא הוציא
מזכיר את אסולין מול קאלה
וזה אמור להיות החלוץ הזר שלנו, לדאפה אני אעשה הנחות גם עוד 2-3 שנים כי הוא ישראלי וצעיר, זר צריך לקבור את זה בעיניים עצומות
-
Xavi
- קיבל.ה 1909 לייקים
לא צריך לגמור אותו
הוא נתן לעצמו פור יותר מדי שסגר לו את המצב מול השוער
ההחמצה של קנגוואה מול מכבי פי 7 יותר מזעזעת
הוא נתן לעצמו פור יותר מדי שסגר לו את המצב מול השוער
ההחמצה של קנגוואה מול מכבי פי 7 יותר מזעזעת
- RedDrifter
- קיבל.ה 662 לייקים
כן צריך לגמור אותו
מקבל הרבה כסף לשים את הכדור ברשת. גם במשחקי אימון היו לו את ההחמצות האלה אגב, זה לא ״טעות״ חד פעמית שלו.
לא החלוץ שצריך לקחת את המושכות פה בהפועל. הוא שחקן שלא סיפק הרבה שערים במהלך הקריירה וכבר לא אחד שפתאום יכנס לעונת פריצה מסחררת.
נראה אחלה בן אדם אין לי משהו אישי נגדו אבל הפועל חייבת סקורר רעב ולא אחד שהוא ״כמעט״ כזה.
עונה הבאה יש צורך להביא או 10 שידע לתת מספרים כמו טוריאל או חלוץ כזה. הנטייה שלי היא לחלוץ.
מקבל הרבה כסף לשים את הכדור ברשת. גם במשחקי אימון היו לו את ההחמצות האלה אגב, זה לא ״טעות״ חד פעמית שלו.
לא החלוץ שצריך לקחת את המושכות פה בהפועל. הוא שחקן שלא סיפק הרבה שערים במהלך הקריירה וכבר לא אחד שפתאום יכנס לעונת פריצה מסחררת.
נראה אחלה בן אדם אין לי משהו אישי נגדו אבל הפועל חייבת סקורר רעב ולא אחד שהוא ״כמעט״ כזה.
עונה הבאה יש צורך להביא או 10 שידע לתת מספרים כמו טוריאל או חלוץ כזה. הנטייה שלי היא לחלוץ.
אף לא צעד לאחור 
-
CouchPotato
- קיבל.ה 96 לייקים
הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
-
קפבלנקה
- קיבל.ה 875 לייקים
אתה עושה לו הנחות.CouchPotato כתב: ↑21 אפריל 2026, 06:54 הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
במצב הראשון הוא היה יכול לבעוט הרבה יותר מוקדם וגם הכדור היה יותר קרוב אליו ובזווית נוחה יותר לשער, פשוט אין לו את הטכניקה והביטחון כדי לבעוט בחצי תפנית או תוך כדי סיבוב.
במצב השני הוא שוב חיכה יותר מדי ולקח לפחות 3 צעדים מיותרים שנתנו לשוער שלהם זמן להתקרב, לקרוא את שפת הגוף שלו ולסגור לו את את הבעיטה השקופה שהוא שיחרר. גם זה עניין של טכניקה + ביטחון.
אני לא קובר אותו אבל אלו היו שני מצבים שחלוץ כמו אוגריסה נגיד (שם קוד חלוץ עם טכניקה וביטחון) תוקע ברשת בלי בעיה.
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 262 לייקים
מסכים עם המשפט השלישי. זה נכון שיש בעיה בפרמטר הזה.CouchPotato כתב: ↑21 אפריל 2026, 06:54 הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
רינגו סטאר המלך
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 262 לייקים
נכון מאודקפבלנקה כתב: ↑21 אפריל 2026, 08:17אתה עושה לו הנחות.CouchPotato כתב: ↑21 אפריל 2026, 06:54 הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
במצב הראשון הוא היה יכול לבעוט הרבה יותר מוקדם וגם הכדור היה יותר קרוב אליו ובזווית נוחה יותר לשער, פשוט אין לו את הטכניקה והביטחון כדי לבעוט בחצי תפנית או תוך כדי סיבוב.
במצב השני הוא שוב חיכה יותר מדי ולקח לפחות 3 צעדים מיותרים שנתנו לשוער שלהם זמן להתקרב, לקרוא את שפת הגוף שלו ולסגור לו את את הבעיטה השקופה שהוא שיחרר. גם זה עניין של טכניקה + ביטחון.
אני לא קובר אותו אבל אלו היו שני מצבים שחלוץ כמו אוגריסה נגיד (שם קוד חלוץ עם טכניקה וביטחון) תוקע ברשת בלי בעיה.
רינגו סטאר המלך
-
CouchPotato
- קיבל.ה 96 לייקים
לא יודע לגבי המצב הראשון, אני צריך לראות שוב הילוך חוזר. לגבי המצב השני: הכדור נמסר לשטח שהוא היה בתנועה אליו, לא לרגל שלו. השוער קרא את המהלך וסגר מהר לפני שהוא הגיע לכדור.קפבלנקה כתב: ↑21 אפריל 2026, 08:17אתה עושה לו הנחות.CouchPotato כתב: ↑21 אפריל 2026, 06:54 הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
ובכל מקרה:
אף שחקן לא מנצל 100% מהמצבים שהוא מגיע אליהם. אף שחקן לא מקבל את ההחלטה הנכונה ב100% מהמצבים. בואטנג קיבל 2 מסירות לגול כל המשחק. זאת הבעיה האמיתית של הפועל: לא ניצול המצבים של החלוצים, אלא הגעה למצבים מלכתחילה.
וזאת בעיה שקשורה למאמן ולקישור, הרבה פחות לחלוצים.
- RedDrifter
- קיבל.ה 662 לייקים
שטויותCouchPotato כתב: ↑22 אפריל 2026, 15:37לא יודע לגבי המצב הראשון, אני צריך לראות שוב הילוך חוזר. לגבי המצב השני: הכדור נמסר לשטח שהוא היה בתנועה אליו, לא לרגל שלו. השוער קרא את המהלך וסגר מהר לפני שהוא הגיע לכדור.קפבלנקה כתב: ↑21 אפריל 2026, 08:17אתה עושה לו הנחות.CouchPotato כתב: ↑21 אפריל 2026, 06:54 הגזמתם עם ביקורת על חלוץ שקיבל 2 מסירות לגול כל המשחק, אחת לזווית קשה יחסית והשניה כשהשוער קורא את המהלך וסוגר אותו לפני שהוא מגיע לכדור בכלל. הבעיה של הפועל היא לא החמצות. הבעיה היא ייצור מצבים.
ובכל מקרה:
אף שחקן לא מנצל 100% מהמצבים שהוא מגיע אליהם. אף שחקן לא מקבל את ההחלטה הנכונה ב100% מהמצבים. בואטנג קיבל 2 מסירות לגול כל המשחק. זאת הבעיה האמיתית של הפועל: לא ניצול המצבים של החלוצים, אלא הגעה למצבים מלכתחילה.
חלוץ שמגיע ל1 על 1 צריך לדעת לסיים את זה
כל מי שראה את משחקי האימון ראה אותו מחמיץ גם שם את המצבים האלה. הוא לא חד מספיק.
הוא עושה תנועה נכונה ורץ למקומות הנכונים אבל הוא לא מכונת שערים שזה בדיוק מה שחסר להפועל.
הפועל חייבת עוד אחד כמו סתיו טוריאל, שיביא מספרים. אפשר לספר לי ולכולם סיפורים על כמה שלואיזו טוב ושאנדה ושאפשר להביא 10 עם רגל ימין אבל בסוף מה שקובע זה המצב ה1 הזה והכדור שנכנס לרשת -
הפועל חייבת חלוץ שידע לתת לה את המספרים האלה מהחצי מצב הזה בכל משחק. בואטנג הוא ממש לא האיש למשימה. חייבים למצוא לו מחליף בקיץ.
אני אסכם את זה במשפט הזה:
אם חלוץ צריך יותר מ2 מצבים של אחד על אחד להבקיע, הוא לא חלוץ טוב.
אף לא צעד לאחור 
-
CouchPotato
- קיבל.ה 96 לייקים
הסיכוי לגול במצב של אחד על אחד בתוך הרחבה הוא בין 0.25 ל0.6 לכל היותר, תלוי בזווית, המרחק וכו'. אפילו פנדל לא מגיע ליותר מ0.76. אז תסלח לי אם אני לא נופל משתי החמצות, בעיקר כשאלו שתי המסירות היחידות שהשחקן מקבל שמעמידות אותו מול השער כל המשחק, שאחת מהן אלכסונית מתרחקת מהשער, עם שחקן הגנה שחוסם זווית בעיטה לפינה הרחוקה (כלומר, בכלל לא אחד על אחד) והשניה מאחורי הגב של החלוץ שחייב לעצור את הריצה שלו, לשנות כיוון תנועה ולחכות לכדור, מה שמן הסתם נותן לשוער זמן להגיב ולסגור את הבעיטה.RedDrifter כתב: ↑22 אפריל 2026, 15:49שטויותCouchPotato כתב: ↑22 אפריל 2026, 15:37לא יודע לגבי המצב הראשון, אני צריך לראות שוב הילוך חוזר. לגבי המצב השני: הכדור נמסר לשטח שהוא היה בתנועה אליו, לא לרגל שלו. השוער קרא את המהלך וסגר מהר לפני שהוא הגיע לכדור.קפבלנקה כתב: ↑21 אפריל 2026, 08:17
אתה עושה לו הנחות.
ובכל מקרה:
כל מי שראה את משחקי האימון ראה אותו מחמיץ גם שם את המצבים האלה. הוא לא חד מספיק.
הוא עושה תנועה נכונה ורץ למקומות הנכונים אבל הוא לא מכונת שערים שזה בדיוק מה שחסר להפועל.
הפועל חייבת עוד אחד כמו סתיו טוריאל, שיביא מספרים. אפשר לספר לי ולכולם סיפורים על כמה שלואיזו טוב ושאנדה ושאפשר להביא 10 עם רגל ימין אבל בסוף מה שקובע זה המצב ה1 הזה והכדור שנכנס לרשת -
הפועל חייבת חלוץ שידע לתת לה את המספרים האלה מהחצי מצב הזה בכל משחק. בואטנג הוא ממש לא האיש למשימה. חייבים למצוא לו מחליף בקיץ.
אם בואטנג היה "מכונת השערים" שאתה מדמיין הוא היה משחק בליגה אחרת, כי הוא היה מביס את הסטטיסטיקה ברמה שמשווה אותו למפלצות כמו מסי ורונלדו. אני לא מצפה ממנו או מאף שחקן בליגה הישראלית להיות ברמה הזאת. אני כן מצפה מהפועל לאיים יותר על השער של היריבה. הגענו לשבעה מצבים מסוכנים כל המשחק, רק 2 בעיטות למסגרת. זה כולל גם את השער של צ‘יקו שנפסל. וזה לא רק במשחק הזה. אנחנו משחקים שבלוני, מוותרים על מרכז השדה, מאבדים כדורים בסיטונות. החזקת הכדור שלנו במשחק הזה היתה 46%. מול קבוצה שהפסיקה לשחק אחרי הדקה ה30. בואטנג הוא הבעיה האחרונה שלנו. חלוצים הם הבעיה האחרונה שלנו. אנחנו מגיעים כל כך מעט לשער שאין לנו בכלל מספיק נתונים כדי למדוד את האיכות של החלוצים שלנו. אני לא יודע אם זה בגלל שהקשרים שלנו לא מספיק טובים, או שהמאמן שלנו לא מצליח לייצר משחק התקפה אפקטיבי, או שניהם.
הפועל חיה עד עכשיו על אנומליה שבה היא כובשת יותר גולים פר משחק ממה שמנבאת לה הסטטיסטיקה. מתישהו זה היה חייב להתיישר. וזאת ממש לא אשמתו של בואטנג שזה קרה עכשיו.
- RedDrifter
- קיבל.ה 662 לייקים
אחי להגיע ל3 מצבי הבקעה ודאיים במשחק שמכבי משחקת ברובו בונקר זה המקסימום שאתה תוציאCouchPotato כתב: ↑22 אפריל 2026, 17:43הסיכוי לגול במצב של אחד על אחד בתוך הרחבה הוא בין 0.25 ל0.6 לכל היותר, תלוי בזווית, המרחק וכו'. אפילו פנדל לא מגיע ליותר מ0.76. אז תסלח לי אם אני לא נופל משתי החמצות, בעיקר כשאלו שתי המסירות היחידות שהשחקן מקבל שמעמידות אותו מול השער כל המשחק, שאחת מהן אלכסונית מתרחקת מהשער, עם שחקן הגנה שחוסם זווית בעיטה לפינה הרחוקה (כלומר, בכלל לא אחד על אחד) והשניה מאחורי הגב של החלוץ שחייב לעצור את הריצה שלו, לשנות כיוון תנועה ולחכות לכדור, מה שמן הסתם נותן לשוער זמן להגיב ולסגור את הבעיטה.RedDrifter כתב: ↑22 אפריל 2026, 15:49שטויותCouchPotato כתב: ↑22 אפריל 2026, 15:37
לא יודע לגבי המצב הראשון, אני צריך לראות שוב הילוך חוזר. לגבי המצב השני: הכדור נמסר לשטח שהוא היה בתנועה אליו, לא לרגל שלו. השוער קרא את המהלך וסגר מהר לפני שהוא הגיע לכדור.
ובכל מקרה:
אם בואטנג היה "מכונת השערים" שאתה מדמיין הוא היה משחק בליגה אחרת, כי הוא היה מביס את הסטטיסטיקה ברמה שמשווה אותו למפלצות כמו מסי ורונלדו. אני לא מצפה ממנו או מאף שחקן בליגה הישראלית להיות ברמה הזאת. אני כן מצפה מהפועל לאיים יותר על השער של היריבה. הגענו לשבעה מצבים מסוכנים כל המשחק, רק 2 בעיטות למסגרת. זה כולל גם את השער של צ‘יקו שנפסל. וזה לא רק במשחק הזה. אנחנו משחקים שבלוני, מוותרים על מרכז השדה, מאבדים כדורים בסיטונות. החזקת הכדור שלנו במשחק הזה היתה 46%. מול קבוצה שהפסיקה לשחק אחרי הדקה ה30. בואטנג הוא הבעיה האחרונה שלנו. חלוצים הם הבעיה האחרונה שלנו. אנחנו מגיעים כל כך מעט לשער שאין לנו בכלל מספיק נתונים כדי למדוד את האיכות של החלוצים שלנו. אני לא יודע אם זה בגלל שהקשרים שלנו לא מספיק טובים, או שהמאמן שלנו לא מצליח לייצר משחק התקפה אפקטיבי, או שניהם.
הפועל חיה עד עכשיו על אנומליה שבה היא כובשת יותר גולים פר משחק ממה שמנבאת לה הסטטיסטיקה. מתישהו זה היה חייב להתיישר. וזאת ממש לא אשמתו של בואטנג שזה קרה עכשיו.
אני מצטער אבל מדובר פה בליגה הישראלית ולא באיזה ליגה אנגלית או אירופאית לשבת פה ולהגיד לי ״תשמע הוא אולי לא נתן גול בשני המצבים של ה1 על 1 עכשיו ולא במשחקי אימון אבל צריך לבנות לו עוד מצבים״ לדעתי האישית זה גניבת דעת
הפועל משחקת כדורגל מדוד ומחושב. קבוצה כזאת צריכה סקורר שידע לנצל גם את ההזדמנות הבודדת ולא תבנה על 100 מצבים.
תביא לפה את ויסמן או חלוץ בעלייה (בואטנג הוא חלוץ שכמעט ולא סיפק מספרים לאורך כל הקריירה למעט עונה ושלושער חריג מול ברצלונה, שזה מה שבנה לו את הקריירה) ותראה פתאום איזה קל יהיה לך שפתאום סך השערים מתחלקים ולא תלויים רק בשחקן אחד.
אין בטוח ממני שלפני הכל - הפועל חייבת חלוץ שידע לתת את המספרים ולנצל את המצבים, אנחנו לא צריכים עוד מישהו שידע לייצר מצבים, בשביל זה יש לנו את טוריאל לואיזו ושאנדה שבאופן קבוע מביאים אותנו למצבים.
אף לא צעד לאחור 
-
קפבלנקה
- קיבל.ה 875 לייקים
@CouchPotato
שמע, אתה נותן טיעונים טובים ואני לא מתווכח איתך על איכות משחק ההתקפה של הפועל שלא מספק את הסחורה ולא נעים לעין בלשון המעטה, אני מסכים איתך. כולנו רוצים לראות בשנה הבאה וגם השנה את הפועל יודעת לשחק התקפה בצורה הרבה יותר שוטפת.
ובכל זאת אני מזמין אותך ללכת לראות את התקציר של ק"ש נגד קטמון מהמחזור האחרון, ולראות מה קורה כשחלוץ כמו אוגריסה מקבל כדור ברחבה.
בהקשר של הדרבי, ושל הפלייאוף שנשאר לנו עוד העונה, אנחנו חייבים להיות הרבה יותר קליניים בניצול המצבים. ואת זה לבואטנג אין.
שמע, אתה נותן טיעונים טובים ואני לא מתווכח איתך על איכות משחק ההתקפה של הפועל שלא מספק את הסחורה ולא נעים לעין בלשון המעטה, אני מסכים איתך. כולנו רוצים לראות בשנה הבאה וגם השנה את הפועל יודעת לשחק התקפה בצורה הרבה יותר שוטפת.
ובכל זאת אני מזמין אותך ללכת לראות את התקציר של ק"ש נגד קטמון מהמחזור האחרון, ולראות מה קורה כשחלוץ כמו אוגריסה מקבל כדור ברחבה.
בהקשר של הדרבי, ושל הפלייאוף שנשאר לנו עוד העונה, אנחנו חייבים להיות הרבה יותר קליניים בניצול המצבים. ואת זה לבואטנג אין.