אני מנסה להבין אם אני לבד בתחושה.
באילו עוד מדינות וליגות מתקיים פלייאוף בכדורגל?
למה זה ממשיך להתקיים כאילו אנחנו כדורסל?
אתם מעדיפים את זה?
בתחושה שלי זה רק מוריד מהיוקרה של המשחקים הגדולים. גם ככה אנחנו כבר פוגשים את המחלה, חיפה ובית״ר המון פעמים בעונה, לפעמים גם בגביע ובשוקו. אז למה להוסיף עוד 2 מפגשים עם כל אחת? חוץ מזה שזה
יוצר עומס ולחץ עצום בחלק האחרון של העונה.
הטיעונים לגבי הכסף, הרייטינג וכמויות הקהל לא מספיקים. זה גם לא אמור לעניין אותנו בתור אוהדים, והדבר שהכי דפוק שבכלל לא מעלים את זה כשאלה לציבור.
הרבה יותר הגיוני לדעתי לחזור לשלושה סיבובים או פשוט לליגה גדולה של שני סיבובים
למה בכלל יש פלייאוף?
- Mr.china
- קיבל.ה 291 לייקים
לפי דעתי זה תוצר לוואי של עונת הקיזוז.
בגדול זה נראה לי למנוע אי ספורטיביות שקיימת בכדורגל הישראלי, כלומר שקבוצות שאין להם על מה לשחק לא ישחקו, אבל כנראה שגם שקלים.
בגדול זה נראה לי למנוע אי ספורטיביות שקיימת בכדורגל הישראלי, כלומר שקבוצות שאין להם על מה לשחק לא ישחקו, אבל כנראה שגם שקלים.
-
ר.ש
- קיבל.ה 513 לייקים
לדעתי יש היגיון בחלוקה לפלייאוף תחתון ועליון (למרות שחסרים לי המפגשים שיכולים להכריע גם בצמרת וגם בתחתית).
מה שגרוע בפורמט הקיים הוא בעיקר העובדה שקבוצות הפלייאוף העליון נפגשות 4 פעמים בעונה. עם שלושה גביעים, זה יכול להגיע בקלות ל-5-7 מפגשים בעונה - וזה לא הגיוני בעליל ובשום צורה; גם פוגע בחלשות ובתחרות, וגם פוגע ביוקרה ובריגוש.
אז לפני שמבטלים את הפלייאוף העליון, שיבטלו את העובדה שיש בו שני סיבובים בבקשה...
מה שגרוע בפורמט הקיים הוא בעיקר העובדה שקבוצות הפלייאוף העליון נפגשות 4 פעמים בעונה. עם שלושה גביעים, זה יכול להגיע בקלות ל-5-7 מפגשים בעונה - וזה לא הגיוני בעליל ובשום צורה; גם פוגע בחלשות ובתחרות, וגם פוגע ביוקרה ובריגוש.
אז לפני שמבטלים את הפלייאוף העליון, שיבטלו את העובדה שיש בו שני סיבובים בבקשה...
רואה שחורות המקורי
- RedDrifter
- קיבל.ה 668 לייקים
לדעתי הפלייאוף צריך להיות סיבוב אחד וזהו
מיקום גבוהה בסוף העונה הסדירה אמור להקנות לך יתרון ביתיות מסוים על פי מיקום וזהו
מיקום גבוהה בסוף העונה הסדירה אמור להקנות לך יתרון ביתיות מסוים על פי מיקום וזהו
אף לא צעד לאחור 
- בונדר
- קיבל.ה 351 לייקים
- רועי גווארה
- קיבל.ה 556 לייקים
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
-
דל פיירו
- קיבל.ה 122 לייקים
-
El dudernio
- קיבל.ה 2002 לייקים
בגדול כי התחייבו לטוטו ל 240 משחקי ליגה כשהיתה ליגה של 16 קבוצות.
בנתיים היא קטנה ל 14 קבוצות מה שנותן 182 משחקים, צריך להשלים את ה 60 משחקים האלו, בפליאוף עליון יש 30 משחקים ולכן אין ברירה גם לפליאוף תחתון, עושים אותו רק סיבוב 1 כי זה 7×4 משחקים = 28 וככה מגיעים ל 240 משחקים שהתחייבו לטוטו
בנתיים היא קטנה ל 14 קבוצות מה שנותן 182 משחקים, צריך להשלים את ה 60 משחקים האלו, בפליאוף עליון יש 30 משחקים ולכן אין ברירה גם לפליאוף תחתון, עושים אותו רק סיבוב 1 כי זה 7×4 משחקים = 28 וככה מגיעים ל 240 משחקים שהתחייבו לטוטו
-
Jonatan192
- קיבל.ה 84 לייקים
אנחנו לא הליגה היחידה שיש לה סיבוב שלישי/פלייאוף, בגדול זה בעיקר תוצר לוואי של ליגות קטנות לדעתי, בלי פלייאוף היינו מסיימים את הליגה במרץ-אפריל, צריך למלא את הזמן עד הסיום ה"סטנדרטי" של העונה.
-
דל פיירו
- קיבל.ה 122 לייקים
סיבוב שלישי זה אחלה.Jonatan192 כתב: ↑14 אפריל 2026, 17:44 אנחנו לא הליגה היחידה שיש לה סיבוב שלישי/פלייאוף, בגדול זה בעיקר תוצר לוואי של ליגות קטנות לדעתי, בלי פלייאוף היינו מסיימים את הליגה במרץ-אפריל, צריך למלא את הזמן עד הסיום ה"סטנדרטי" של העונה.
ליגה גדולה יותר זה גם אחלה.
פלייאוף לא
- 7even
- קיבל.ה 4368 לייקים
- כי זה יותר משחקים מעניינים עם קהל ועם כסף.
- האליפות מוכרעת בין הגדולות במשחקים ישירים
- הירידה מוכרעת בין הקטנות במשחקים ישירים
שנים היו דיונים על גודל הליגה.
עברו מ-16 ל-12 ועכשיו ל-14.
16 זו בדיחה לא מצחיקה כי חצי מהמשחקים יסתיימו ב 0-6(כבר היו כמה עונות כאלו), ואין מספיק ישראלים טובים ל-16. ספק אם ל-14.
אם הפשרה היא 14 אתה לא באמת יכול לשחק רק 26 משחקים...
- האליפות מוכרעת בין הגדולות במשחקים ישירים
- הירידה מוכרעת בין הקטנות במשחקים ישירים
שנים היו דיונים על גודל הליגה.
עברו מ-16 ל-12 ועכשיו ל-14.
16 זו בדיחה לא מצחיקה כי חצי מהמשחקים יסתיימו ב 0-6(כבר היו כמה עונות כאלו), ואין מספיק ישראלים טובים ל-16. ספק אם ל-14.
אם הפשרה היא 14 אתה לא באמת יכול לשחק רק 26 משחקים...
יחד, רק יחד! 
- Red Wolf
- קיבל.ה 1775 לייקים
באופן עקרוני אין לי בעיה עם פלייאוף עליון ותחתון
זה גם מוסיף עניין וגם אכן יש יריבות ישירות וגורל כל קבוצה נמצא בידיים שלה ברגעי ההכרעה
הבעיה היא 2 סבבים בפלייאוף עליון, זה מה שמטומטם יחד עם זה שהפלייאוף התחתון מסתיים לפני העליון
3 סבבים רגילים לליגה שלנו זה הכי הגיוני
זה גם מוסיף עניין וגם אכן יש יריבות ישירות וגורל כל קבוצה נמצא בידיים שלה ברגעי ההכרעה
הבעיה היא 2 סבבים בפלייאוף עליון, זה מה שמטומטם יחד עם זה שהפלייאוף התחתון מסתיים לפני העליון
3 סבבים רגילים לליגה שלנו זה הכי הגיוני
- רדפוקס
- קיבל.ה 6178 לייקים
לשאלה הראשונה שלך - פלייאוף מתקיים בהרבה מדינות עם ליגות כדורגל דומות לשלנו במבנה ו/או ברמה (על קצה המזלג - קפריסין, בלגיה, בולגריה, יוון וכו׳).
-
redrony
- קיבל.ה 1127 לייקים
אני מאוד בעד ליגה גדולה אבל היא חייבת להיות לפחות 18 קבוצות ולצערי זו בעיה אצלנו.דל פיירו כתב: ↑12 אפריל 2026, 16:25 אני מנסה להבין אם אני לבד בתחושה.
אתם מעדיפים את זה?
בתחושה שלי זה רק מוריד מהיוקרה של המשחקים הגדולים. גם ככה אנחנו כבר פוגשים את המחלה, חיפה ובית״ר המון פעמים בעונה, לפעמים גם בגביע ובשוקו. אז למה להוסיף עוד 2 מפגשים עם כל אחת? חוץ מזה שזה
הטיעונים לגבי הכסף, הרייטינג וכמויות הקהל לא מספיקים. זה גם לא אמור לעניין אותנו בתור אוהדים, והדבר שהכי דפוק שבכלל לא מעלים את זה כשאלה לציבור.
אז כנראה שסיבוב שלישי עדיף (עם כל הבעייתיות בו)
-
KingZivos
- קיבל.ה 304 לייקים
בתכלס זה מעניין, מה אתה מעדיף 3 סיבובים של 11 משחקים חצי מהם משעממים כמו שהיה פעם?
הפליאוף שהוא חלוקה לבתים הוא מעניין וספורטיבי, זה לא כמו בכדורסל שקבוצה מקום 8 יכולה לזכות באליפות, אם כי גם שם אני לא בטוח שאני מתנגד לזה בגלל הפערי רמות העצומים .
הפליאוף שהוא חלוקה לבתים הוא מעניין וספורטיבי, זה לא כמו בכדורסל שקבוצה מקום 8 יכולה לזכות באליפות, אם כי גם שם אני לא בטוח שאני מתנגד לזה בגלל הפערי רמות העצומים .
- 7even
- קיבל.ה 4368 לייקים
הסיכוי שקבוצה מקום 8 בכדורסל תנצח את מקום 1 הוא מאד מאד נמוך.
בכדורסל הדבר הכי יפה זה סדרות.
אם הפסדת בסדרה של הטוב מ-7 או אפילו הטוב מ-5 לקבוצה שסיימה מתחתיך, כנראה שלא מגיע לך לקחת אליפות בכל מקרה ואתה לא כזה טוב.
יחד, רק יחד! 
-
אוגוסטוס היל
- קיבל.ה 1597 לייקים
למה זה בעיה?redrony כתב: ↑15 אפריל 2026, 11:42אני מאוד בעד ליגה גדולה אבל היא חייבת להיות לפחות 18 קבוצות ולצערי זו בעיה אצלנו.דל פיירו כתב: ↑12 אפריל 2026, 16:25 אני מנסה להבין אם אני לבד בתחושה.
אתם מעדיפים את זה?
-
redrony
- קיבל.ה 1127 לייקים
יוצר אי-שוויוןאוגוסטוס היל כתב: ↑16 אפריל 2026, 11:30למה זה בעיה?redrony כתב: ↑15 אפריל 2026, 11:42אני מאוד בעד ליגה גדולה אבל היא חייבת להיות לפחות 18 קבוצות ולצערי זו בעיה אצלנו.דל פיירו כתב: ↑12 אפריל 2026, 16:25 אני מנסה להבין אם אני לבד בתחושה.
אתם מעדיפים את זה?
-
KingZivos
- קיבל.ה 304 לייקים
אני אוהב את זה , זה מעניין, אבל אי אפשר להגיד שזה יפה או ספורטיבי. מספיק שאיבדת בגלל פציעה שחקן מפתח בסדרה האחרונה ועונה שלמה הולכת לפח. אפשר להגיד את זה גם על פליאוף אבל פליאוף נמרח על חודשיים, לעומת סדרה של שבוע וחצי שמספיק מתיחה להשבית שחקן.
- Hapolo
- קיבל.ה 1053 לייקים
הניסיון לייצר עניין ע"י לופ של מפגשים בין הגדולות שוחק את האירועים האלה כבר אין ציפייה למפגשים גדולים כל מחזור פלייאוף יש 2-3 כאלה. לפגוש 4-6 פעמים את מכבי בעונה זה לא פתרון לחוסר אטרקטיביות של הליגה לדעתי זה רק מוריד
רדיוס לבית"ר!
- בונדר
- קיבל.ה 351 לייקים
זה כן מפחית לדעתי משחקים חסרי חשיבות, ויותר גרוע חברי חשיבות לצד אחד.
אז הוא לא למד שום לקח, ואין לו שכל גם להצטער.
אחד במאי אחד במאי, אני שואל: מהי עמדתו של עמית למקין?
אחד במאי אחד במאי, אני שואל: מהי עמדתו של עמית למקין?