איש גדול כתב: ↑23 מרץ 2026, 10:56
ממש אבל ממש לא
הפועל זה מועדון שהדבר הראשון בהיררכיה זה הקהל שלו ורק לאחר מכן הפן המקצועי.
לקהל של הפועל מאוד אבל מאוד חשוב שים ישחק.
איטודיס היה צריך לעשות הכל בשביל לתת לים את הביטחון להיות חלק מהרוטציה.
במידה ואיטודיס היה עושה את המקסימום בשביל לתת לים את הביטחון וים עדין לא היה לוקח את ההזדמנות אז אפשר היה לדון על מה לעשות מפה.
אבל לא רק שהוא לא עשה את המקסימום הוא אפילו לא עשה את המינימום.
עכשיו כשחלק גדול בקהל מרגיש שים לא קיבל את היחס שמגיע לו זה מבאס וזה מוריד (לי לפחות) את ההנאה מהקבוצה.
אם בסוף העונה זה גם יגרום לים לעזוב למכבי או ירושלים זה בכלל יהיה עוד נקודת שבר.
יש כאן הרבה קביעות נחרצות שלך שאני לא בטוח שהן נכונות ולכן לא יודע לענות עליהן:
הקביעה לפיה הדבר הראשון בהיררכיה בהפועל זה הקהל ורק לאחר מכן הפן המקצועי - זאת קביעה נחרצת שאני לא בטוח שהיא מדויקת. בכל מקרה, גם אם מקבלים אותה, אז בעצם גם אתה מסכים שאי-שיתוף מדר הוא דבר נכון מקצועית...אתה בעצם אומר לאיטודיס - שתף את מדר כי זה דבר שחשוב לקהל, זה בעייתי בכ"כ הרבה מובנים בעיני (נראה לי שגם בעיניך).
גם לי חשוב שים ישחק - הייתי שמח אם ים, תומר, בר ואחרים היו משחקים יותר. לא חושב שזה הדיון פה...השאלה היא האם מדר ראוי לשחק - גם מבחינה מקצועית וחשוב מכך, לאור ההתנהגות והגישה שלו (וכפי שציינתי - בר טימור מנגד הוא דוגמה טובה לאיך מתנהלים גם במצב קשה שכזה).
לגבי מה איטודיס היה צריך לעשות או עושה - שוב, קשה לדעת. אנחנו לא חלק מהקבוצה ביומיום ולא יודעים הכל. גם לגבי הקביעה שים לא קיבל הזדמנויות אני חולק עליך - הוא קיבל לא מעט הזדמנויות. פשוט מקצועית לא הצדיק אותן. לגבי השאלה האם איטודיס "קל" בלספסל אותו בהשוואה לאחרים, נניח ג'ונס, אולי כן ואולי לא. אבל זה המצב וים היה צריך לכן לצאת מגדרו כדי לשנות את זה. זה לא עושה רושם שהוא עושה כן, בדיוק להפך. שוב, הכי קל זה לתת דוגמאות מהחיים - נניח שאתה נמצא בעבודה, ונורא רוצה להצליח בה, ויש לך בוס שאתה לא ממש אוהב ואפילו לא ממש מעריך, והוא בא ואומר לך כל מיני דברים - דרך אחת היא להנהן בראש ולהקשיב לו (למרות שבסתר הלב כאמור, אתה לא ממש אוהב את הבחור או אפילו מעריך אותו) ואז לנסות ולבצע מה שהוא אומר כי בכל זאת, הוא הבוס שלך; דרך שניה היא לגחך, להראות שפת גוף של זלזול ועוד - שזה בערך מה שים מדר עשה לפחות בהזדמנות אחת שכולנו ראינו על הספסל של הפועל. תוסיף לזה את הראיון של אבא שלו, את העובדה שמבחינת איטודיס הוא פגע בקבוצה בכך שהלך פצוע לנבחרת בקיץ (וכנראה שאיטודיס אמר לו לא ללכת) ועוד ועוד, ותקבל בדיוק למה איטודיס לא סומך עליו יותר. אלה החיים. לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה.
כמובן שזה יצער אותי אם ים ילך למקום אחר, בטח לקבוצה בישראל, אבל גם פה - אלה החיים. הוא לא יהיה הראשון ולא האחרון. בסוף, שחקנים באים והולכים. גם אלו שכולנו אוהבים לראות בהם סמל באו אלינו מסיבות שונות, והלכו מסיבות אחרות - בדר"כ כסף אגב...הם שחקנים מקצוענים. מהצלקות שיש לי לאורך השנים ממרסר, גרשון, אבוקסיס, ורמוט ועוד, למדתי לא "להיקשר" לשחקנים...בסוף הקבוצה היא מה שחשוב והיא זו שנשארת.