יש מלחמה (מבצע שאגת הארי)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  897 לייקים

חיזבאללה מצטרף לחגיגה.
D&3
קיבל.ה  1656 לייקים

פרימו לוי כתב: 01 מרץ 2026, 21:42
red in blood כתב: 01 מרץ 2026, 19:50
D&3 כתב: 28 פברואר 2026, 22:35 הסיפור עם ה"פגיעה" של ישראל בבית ספר של ילדות באיראן, שכמובן לא היה, לא היה מעניין במיוחד אילולא היה מופץ בסיטונאות ע"י כל כך הרבה אנשים שהשנתיים וחצי האחרונות הפכו את המח שלהם לפירה
יש ראייה כלשהי לזה שזה לא היה?
לפי מה שהבנתי, מה שלא ברור זה אם אנחנו או האמריקאים הפציצו את זה, אבל עד כה לא ראיתי מישהו שפיקפק בכך שזה קרה.
האירוע בוודאי שהיה. יש טענות שזה טיל כושל של האיראנים ולא אנחנו. האם יש לו הוכחה או ראיה מובהקת או חד משמעית לגבי זה? ברור שלא. הוא נסמך על ציוצי טוויטר לא מבוססים שמהדהדים את מה שהוא רוצה להאמין בו.
האם יותר סביר שמדובר בטיל שלנו שפספס את הבסיס הסמוך שהותקף באותו זמן? ברור שזה הרבה יותר סביר
יש שאלה קודם כל כמה נזק באמת נגרם, כמו עם הבית חולים בעזה שדיברו על 500 ומתו בסןף עשרות בודדות כנראה, גם פה לא ברור מה המצב.
עכשיו יש שאלה אם זה טיל איראני או לא, זה לא יודע אם נדע את התשובה בקרוב. היה דיווח שגוי על טיל כושל ספציפי שאכן כשל אבל לא באותו מקום, יש דיווחים אחרים אבל הם מגיעים מגורמי אופוזיציה איראנים ולכן קשה להגיד בוודאות.
מצד אחד זה מיקום שעקבי עם טיל כושל למפרץ וכשלו כמה כאלה, מצד שני זה ממש באותו מתחם עם בסיס משהמ, שגם עושה שימוש צבאי בבתי ספר שנמצאים במתחמים שלו.

מה שאין שאלה זה שאם זה אכן לא איראן, זה בוודאות טיל אמריקאי. כל מי שרוצה יכול לפתוח מפה של איראן, ומפה של תקיפות צה"ל יכול להבין את זה בקלות.

מה שעוד אין שאלה שזה בקלות יכולה להיות תקיפה לגיטימית, ורק אנשים בלי מוח עדיין חושבים שבמלחמה כל מוות של חפים מפשע הוא פשע מלחמה.

ואתה בהחלט צודק בביקורת שכל האפסים שמהדהדים ציוץ של אל ג'זירה שמהדהד דיווח של משטר הטרור האיראני( פאן פקט, האיראנים דיווחו על תקיפה אמריקאית ואל ג'זירה באנגלית דיברו ראשונים על ישראל) מהדהדים את מה שהם רוצים להאמין בו.
הבעיה שמה שהם רוצים להאמין בו הוא פרופגנדה נאצית מה שהופך אותם לפיונים של נאצים.
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1686 לייקים

לא כתבתי מילה לגבי הדברים שאתה מדבר עליהם או מה שסומך כתב בהודעה שלו. רק לגבי הצורך הפסיכולוגי העמוק להקטין כל מאורע ״מצער״. חושב שאני יכול לפתח מודל פסיכולוגי של העניין הזה, סטייל שבעת שלבי האבל, רק מהאשכול הזה כאן:
1. לפקפק בקיום האירוע (״הסיפור שכמובן לא היה״, ״צריך לתת קודם הוכחות שהיה״, ״מדהים כמה קל לכם להאמין לאיראן״), אם אכן התקיים:
2. לפקפק בהיקפו (״ראיות ל150 הרוגות לא ראיתי בשום מקום״, ״גם פה לא ברור מה המצב״, אם אכן היקפו כצעקתה:
3. לפקפק בגורמו (״זה טיל איראני כושל״). אם אכן אנחנו גורמו:
4. לפקפק באי המוצדקות שלו (״זאת תקיפה לגיטימית״). אם אכן תקיפה לא מוצדקת:
5. ככה זה במלחמה הכל טוב
או לסיכום, לא קרה, ואם קרה אז מה קרה.

אני לא טוען שאף פעם איראן או חמאס לא ממציאים אירועים, משקרים במספרים או מה גרם לאירוע. אבל ב100 אחוז מהמקרים של תקיפות שקשורות בצה״ל, בקרב הציבור הציוני, אחד, שילוב או כל חמשת מנגנוני ההגנה הנ״ל מופעלים באופן אוטומטי. בלי שיש לכם ראיות או ידע כלשהו, אלא באופן אוטומטי. אגב גם ב7 באוקטובר הומצאו אירועים, הוגזמו מספרים, וחלק מההרוגים הוא בכלל מאש צה״ל. זה הופך אותנו למקור לא אמין למספרים?
בהכחשה האוטומטית הזאת טמון מנגנון נרמול נוראי, במסגרתו צה״ל אף פעם לא טועה, ואם טועה זה לא נורא כי ככה זה במלחמה. ואם להתייחס נקודתית, היחס לאירוע הזה בבי״ס לבנות באיראן צריך להיות של אסון מבצעי גדול שצריך לברר טוב טוב איך הוא לא קורה יותר לעולם. במקום זאת הוא או מוכחש לחלוטין או מנורמל לחלוטין. על הפנים
סמל אישי של משתמש
Red-Pride
קיבל.ה  34 לייקים

פרימו לוי כתב: 02 מרץ 2026, 12:34 לא כתבתי מילה לגבי הדברים שאתה מדבר עליהם או מה שסומך כתב בהודעה שלו. רק לגבי הצורך הפסיכולוגי העמוק להקטין כל מאורע ״מצער״. חושב שאני יכול לפתח מודל פסיכולוגי של העניין הזה, סטייל שבעת שלבי האבל, רק מהאשכול הזה כאן:
1. לפקפק בקיום האירוע (״הסיפור שכמובן לא היה״, ״צריך לתת קודם הוכחות שהיה״, ״מדהים כמה קל לכם להאמין לאיראן״), אם אכן התקיים:
2. לפקפק בהיקפו (״ראיות ל150 הרוגות לא ראיתי בשום מקום״, ״גם פה לא ברור מה המצב״, אם אכן היקפו כצעקתה:
5. ככה זה במלחמה הכל טוב

אני לא טוען שאף פעם איראן או חמאס לא ממציאים אירועים, משקרים במספרים או מה גרם לאירוע. אבל ב100 אחוז מהמקרים של תקיפות שקשורות בצה״ל, בקרב הציבור הציוני, אחד, שילוב או כל חמשת מנגנוני ההגנה הנ״ל מופעלים באופן אוטומטי. בלי שיש לכם ראיות או ידע כלשהו, אלא באופן אוטומטי. אגב גם ב7 באוקטובר הומצאו אירועים, הוגזמו מספרים, וחלק מההרוגים הוא בכלל מאש צה״ל. זה הופך אותנו למקור לא אמין למספרים?
בהכחשה האוטומטית הזאת טמון מנגנון נרמול נוראי, במסגרתו צה״ל אף פעם לא טועה, ואם טועה זה לא נורא כי ככה זה במלחמה. ואם להתייחס נקודתית, היחס לאירוע הזה בבי״ס לבנות באיראן צריך להיות של אסון מבצעי גדול שצריך לברר טוב טוב איך הוא לא קורה יותר לעולם. במקום זאת הוא או מוכחש לחלוטין או מנורמל לחלוטין. על הפנים
Since 1948
D&3
קיבל.ה  1656 לייקים

פרימו לוי כתב: 02 מרץ 2026, 12:34 לא כתבתי מילה לגבי הדברים שאתה מדבר עליהם או מה שסומך כתב בהודעה שלו. רק לגבי הצורך הפסיכולוגי העמוק להקטין כל מאורע ״מצער״. חושב שאני יכול לפתח מודל פסיכולוגי של העניין הזה, סטייל שבעת שלבי האבל, רק מהאשכול הזה כאן:
5. ככה זה במלחמה הכל טוב

כתבת הרבה מלל מהתעלמות מהשורה התחתונה, גם עם כל הדיסקליימרים לגבי האירוע, זה שזה לא צה"ל זה וודאי, לא דעתי ולא כלום. הסיפור על צה"ל שרצח נערות זה שקר שהתןעלמנים קפצו עליו מההתחלה.
מי שכרגע מתחקר את האירוע זה פיקוד מרכז האמריקאי, מי שעדיין מאשים את צה"ל בעניין יש לו בעיה.

מי שבשעות הראשונות לדיווח שכלום עוד לא היה ברור הוא תןעלמן של משטר הטרור של איראן, ברכות.

ויכול להתנשא עם מודלים פסיכולוגים כמה שבא לך, ויכול גם לקרוא את מה שאני כותב
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1686 לייקים

טוב, מה מתרחש בתוך פיד הטוויטר שלך אני לא יכול לדעת. בכל כלי תקשורת דובר אנגלית מיינסטרימי שראיתי, לא "האשימו את צה"ל שרצח נערות" אלא דיווחו שטיל פגע בבית ספר והרג לפי מקורות איראניים מעל 70 נערות. אלו הדיווחים ואתה קפצת כאן עם "הסיפור לא היה"
ולא הבנתי בהתחלה מה זה משנה אם זה טיל של צה"ל או ארה"ב בקונטקסט של האירוע והדיווח בתקשורת, עכשיו אני מבין שאתה פשוט מייבא לכאן את ההתנגחויות שלך בדמונים הטוויטריים שלך ואתה לא מבין שאנחנו לא חלק מהאקו סיסטם הזה. אז תבין שכשאתה כותב "לא היה" על אירוע שבבירור היה, אתה אולי צריך להוסיף דיסקליימר "כן היה מתו מלא ילדות אבל זה בכלל טיל של ארה"ב ולא של ישראל ולכן הטענה שישראל הרגה היא טכנית לא נכונה יש ניצחתי אנטישמיים בויכוח באינטרנט"
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  542 לייקים

שלא יוסיף שום דבר
אדם שמדבר בכזאת אגביות על מוות של עשרות ילדות הוא חסר לב לחלוטין. אפשר לנתח בנקודות גם את הסיבות והשלבים במנגנון האינדוקטרינציה הזה.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
D&3
קיבל.ה  1656 לייקים

רועי גווארה כתב: 02 מרץ 2026, 13:35 שלא יוסיף שום דבר
אדם שמדבר בכזאת אגביות על מוות של עשרות ילדות הוא חסר לב לחלוטין. אפשר לנתח בנקודות גם את הסיבות והשלבים במנגנון האינדוקטרינציה הזה.
דביל
D&3
קיבל.ה  1656 לייקים

פרימו לוי כתב: 02 מרץ 2026, 13:18 טוב, מה מתרחש בתוך פיד הטוויטר שלך אני לא יכול לדעת. בכל כלי תקשורת דובר אנגלית מיינסטרימי שראיתי, לא "האשימו את צה"ל שרצח נערות" אלא דיווחו שטיל פגע בבית ספר והרג לפי מקורות איראניים מעל 70 נערות. אלו הדיווחים ואתה קפצת כאן עם "הסיפור לא היה"
ולא הבנתי בהתחלה מה זה משנה אם זה טיל של צה"ל או ארה"ב בקונטקסט של האירוע והדיווח בתקשורת, עכשיו אני מבין שאתה פשוט מייבא לכאן את ההתנגחויות שלך בדמונים הטוויטריים שלך ואתה לא מבין שאנחנו לא חלק מהאקו סיסטם הזה. אז תבין שכשאתה כותב "לא היה" על אירוע שבבירור היה, אתה אולי צריך להוסיף דיסקליימר "כן היה מתו מלא ילדות אבל זה בכלל טיל של ארה"ב ולא של ישראל ולכן הטענה שישראל הרגה היא טכנית לא נכונה יש ניצחתי אנטישמיים בויכוח באינטרנט"
אני אבל לא דיברתי על כלי תקשורת( שהם אפסים מסיבות אחרות, כמו לסרב לדווח על כמויות נרצחים במחאות כי אין להם דרך לוודא עצמאית את המספרים, ועכשיו הם מדווחים בשמחה מספרים של המשטר שם, משתפים של טרוריסטים).
וכתבתי לא היה על תקיפה ישראלית.

ואם נראה לך שאני מגיב בטוויטר אני נאלץ לאכזב אותך, ולאכזב אותך פעם נוספת אם אתה חושב שלהאשים את ישראל על אוטומט בכל דבר זה נחלתם רק של אנטישמים תמוהים ולא טריק רווח בשמאל הקיצוני.

ומה שיפה שאתה בטוח לחלוטין באירוע שאין לו וודאות אבל כשאתה חושב( וטועה לחשוב ) שגם אנשים אחרים מתנהלים ככה אתה מפתח לעצמך מודלים פסיכולוגיה על למה.

וזה מאוד משונה שצריך להסביר למה זה שצהל לא הרג ילדות זה פרט חשוב לגבי סוגיה בה נטען באופן חוזר ונשנה שצה"ל כן רצח ילדות.

אבל אם אנחנו מחליטים שבמלחמה כל צד אחראי לכל דבר שקורה בצד שלו, יש לי כמות אינסופית של פשעי מלחמה לתת עליהם קרדיט לכל העולם המערבי שהשתתף במלחמה בדעאש לצד הצבאות המקומיים שלא בחלו באמצעים.
Segev
קיבל.ה  500 לייקים

זה כנראה לא רק אנחנו שאין לנו לב כי אנחנו לא בוכים על ה(אולי) אסון הזה שקרא, זה כנראה גם רוב אזרחי איראן, שעסוקים בחגיגות ולא באבל על האירוע הזה. אבל זה ידוע שהשמאל המערבי הפריבלגי יודע יותר טוב מהאיראנים (ומהונצוליאנים, ועוד) מה טוב עבורם
תא מרבוטא
קיבל.ה  887 לייקים

Segev כתב: 02 מרץ 2026, 16:02 זה כנראה לא רק אנחנו שאין לנו לב כי אנחנו לא בוכים על ה(אולי) אסון הזה שקרא, זה כנראה גם רוב אזרחי איראן, שעסוקים בחגיגות ולא באבל על האירוע הזה. אבל זה ידוע שהשמאל המערבי הפריבלגי יודע יותר טוב מהאיראנים (ומהונצוליאנים, ועוד) מה טוב עבורם
עברנו עכשיו מכמות ההרוגים ומי פגע בהם לספק בזה שילדים הרוגים זה אסון? על 10 ילדים שנהרגו ברשלנות בנחל צפית קראו אסון. אז על 50 הרוגים (חתכתי לחצי את הדיווח האיראני) בביהס לא נקרא אסון?
וכן, יש הרבה התנשאות מכל מיני כיוונים לגבי אחרים מה טוב בשבילם. אולי טוב משטר דתי שיעי קיצוני, אולי עדיף דיקטטור שמסרב לערוך בחירות חופשיות, אולי עדיף כיבוש ושהערבים הגדה יגידו תודה שנותנים להם לעבוד... כל מיני סןגי התנשאות
שליחת תגובה