דל פיירו כתב: ↑21 פברואר 2026, 09:44
זה לא נכון בכל כך הרבה רמות לעלות עם ההרכב לא ההכי חזק:
זה מייצר זלזול ומוכנות נמוכה.
זה מייצר נאחס.
חוץ מזה, סכנין יכולה להיות במשחק טוב. חיפה יכולה להיות במשחק רע.
הכי נכון זה להעלות עם השחקנים הכי חזקים כל משחק ולעשות התאמות במקרה ויש מורחקים. בשביל זה יש סגל.
1. אני בספק אם שחקן ספסל שמקבל הזדמנות לעלות בהרכב יגיב לזה בזלזול. להיפך. זה מייצר מוטיבציה. חוץ מזה שאם יש משהו שברדה מצטיין בו, זה להחזיק את הקבוצה בפוקוס. קבוצה שלא מסוגלת להתייחס לכל משחק שלה ברצינות בלי קשר להרכב או ליריבה אין לה מה למכור בכל מקרה.
2. אתה יודע שנאחס נמצא רק בראש שלנו, כן? כאילו, אני יודע שאנחנו אוהדי הפועל שאוכלים נאחס לארוחת בוקר ואת הלב בערב, אבל בכל זאת. זה לא טיעון רציני.
3. יש גם סיכוי שחיפה תהיה במשחק מדהים וסכנין במשחק מזעזע. אבל בכל מקרה יש לך יותר סיכוי לאבד נקודות מול חיפה מאשר מול סכנין.
4. מה הטעם בסגל עמוק אם לא מנצלים אותו? איזה כושר משחק וכמה ביטחון יהיה לשחקני הספסל שלך כשבאמת תהיה חייב אותם, אם תתעקש כל הזמן על ההרכב החזק ביותר?
5. האם ההרכב הכי טוב לחיפה הוא גם ההרכב הכי טוב לסכנין? כי לפחות במקרה של קרייב יש לך פה אופציה לעלות עם אחד משני השחקנים בעלי אוריינטציה התקפית יותר: אלקוקין ולמקין. שניהם כבשו שערים חשובים במשחקים האחרונים. למקין בכלל נראה טוב לאחרונה. וזאת אשכרה הזדמנות לתת לו לשחק כ50/50 שזאת העמדה הטבעית שלו.
6. אני לא אומר שבהכרח צריך להוציא את כל השלושה מההרכב. ברור שלהחליף שלושה שחקנים בכל משחק נתון זה חתיכת סיכון, בעיקר כשמדובר בשחקנים האלו. אבל אחד או שניים? פחדנים לא לוקחים אליפות.